15 måter å få fart på nettstedet ditt

Noe av det verste som kan skje med nettstedet ditt er å miste kunder på spørsmål som helt kan forhindres. Statistikk fra Google Page Load Time-studien 2017 viser at ett sekund kan utgjøre en stor forskjell i trafikktall og kundetilfredshet.

På bare ett sekund:

 • Sidevisningene dine kan reduseres med 11 prosent ��
 • Kundetilfredshetsnivået kan falle med 16 prosent ��
 • Du kan oppleve en reduksjon i konverteringsfrekvensen på 7 prosent ��

I løpet av et år kan en forsinkelse på ett sekund føre til et inntektsfall på 2,5 millioner dollar for bedrifter som normalt gjennomsnittlig koster $ 100 000 i det daglige salget.

Kort oppsummert, ventetid er fienden til nettstedets ytelse og brukertilfredshet. Femti-tre prosent av forbrukerne oppgir at de ville forlate et nettsted som det tok mer enn tre sekunder å laste.

Hva er latens og hvorfor er det viktig?

Det er tre komponenter som bidrar til dataoverføringshastighet: båndbredde, latenstid og gjennomstrømning. I forbindelse med optimalisert innhold og koding går disse elementene hånd i hånd. Problemer med det ene vil påvirke de andre.

bilde som viser nettverksforsinkelse og -hastighetbåndbredde er rørledningen som dataene dine beveger seg over. Smal båndbredde reduserer mengden informasjon som til enhver tid reiser over den rørledningen. Dette fører til problemer med latenstid og påvirker gjennomstrømningen.

nettsted ventetid er definert som tiden det tar for informasjon å gjøre tur-retur fra nettleser til server og tilbake til brukeren igjen. gjennomstrømming er datamengden som reiser over en server i en angitt tidsperiode.

Det er den optimale balansen mellom latens (lav) og båndbredde (høy) som fører til effektiv levering og bedre gjennomstrømning. Hvis denne saldoen er ugunstig, vil lastetidene for nettstedssiden din være tregere og levering av data forsinket.

Hva bidrar til høye latenstid?

 • formering. Dette er hvor lang tid det trengs for datapakker å reise fra en kilde til en annen.
 • Overføringsmedium. Vi har kommet langt siden dagene med oppringing, men overføringsmediet påvirker fortsatt forsinkelsen. Selv slike teknologiske fremskritt som fiberoptikk og WAN har fysiske begrensninger som påvirker hastigheten på levering av innhold.
 • rutere. Det vi kan gjøre med et museklikk eller ved å skrive inn en URL, setter i gang en kjede av hendelser som lar oss få tilgang til internett. For øynene til den gjennomsnittlige brukeren blir en forespørsel fremsatt og respektert med lysets hastighet. Det avhenger imidlertid av ruteren våres evne til å analysere pakkeoverskrifter og annen informasjon på riktig måte.

Jo mer distribuert nettverket, jo flere ganger må en pakke hoppe fra ruter til ruter. Dette bidrar til høy latenstid.

 • Oppbevaring. Forsinkelser oppstår hver gang en pakke med data lykkes eller lagres. Prosessen blir ytterligere komplisert av antall brytere og broer mellom den første nettleserforespørselen og leveringen. Se relatert – beste skylagring
 • formatering Hvordan du konfigurerer filer og administrerer WordPress-databaser, vil påvirke hvordan instruksjoner og kode blir lest og behandlet. Ren, mager og elegant kode fører til effektivitet og hastighet.
 • Filtyper og størrelser. Det er grunnen til at mindre filer og enklere formatering vil gå gjennom et nettverk raskere og mer effektivt. Nettsteder som er tunge på grafikk og andre rike medier, er innhold som er mer rotete, og det påvirker hvor raskt sider kan lastes fullstendig. Det er derfor det er viktig å komprimere nettstedfilene dine.

Fordelene med å optimalisere nettstedet ditt

Enten du bestemmer deg for å bruke en høykvalitets nettstedbygger, ansette en webdesigner eller konstruere websiden din på egenhånd, vil du vurdere sikkerhet og hastighet ved design forbedre utseendet og leveringen av innholdet ditt. Dette hjelper med SEO-optimalisering og gir en bedre brukeropplevelse (UX).

Studier viser at det kan ta opptil 22 sekunder for et mobilnettsted å laste den gjennomsnittlige destinasjonssiden fullstendig. Se for deg hvilken kant du vil ha over konkurransen hvis du kan barbere lastetidene til syv sekunder eller mindre.

15 måter du kan øke nettets hastighet i dag

Dagens servere kan levere belastningstider som måler i millisekunder i stedet for sekunder. I tillegg til å kontrollere teknologien som leverer webinnholdet ditt til besøkende, kan du implementere en rekke endringer og finpusse for å sikre jevn og rask sideinnlasting og en mer tilfredsstillende generell UX.

Her er 15 måter du kan øke nettstedets hastighet på, og de vil ikke forringe innholdskvaliteten eller nettstedets estetikk i det hele tatt.

1. Aktiver filkomprimering

Filkomprimering er ikke noe nytt. Vi har alle møtt filer som var for store til å laste ned som vi har tilgang til etter at de er komprimert. Den samme ideen kan hjelpe nettstedet ditt til å laste raskere ved å bruke Gzip-komprimering.

For å utføre dette ved å installere komprimeringsplugin for innholdsstyringssystemet ditt eller manuelt gjennom .htaccess-filen. Dette vil fungere for CSS, JS, XML og HTML ved å legge til følgende kode:

AddOutputFilterByType DEFLATE text / plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text / html
AddOutputFilterByType DEFLATE text / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text / css
AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / xhtml + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / rss + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / x-javascript

2. Fjern unødvendige plugins og utvidelser

Når du først bygger nettstedet ditt, er det fristende å installere og prøve en rekke plugins. Noen av dem er fantastiske, men mange flere ender opp med å samle støv i katalogene våre. Gjør det til en regel å umiddelbart avinstallere gamle, unødvendige eller ikke støttede plugins og tilleggsprogrammer eller utvidelser. Å deaktivere dem kan virke som det enkleste alternativet, men det kan føre til sikkerhetsproblemer og sette deg i fare for brudd og utnyttelse.

Når det gjelder sikkerhet på nettstedet med fokus på å bare ha installert de beste WordPress-plugins mens du fjerner unødvendige, er det også ekstremt viktig.

3. Optimaliser HTTP

Det er to måter du kan forbedre sidelastetidene gjennom HTML-optimalisering. Den første er å minimere HTTP-forespørslene dine. Du kan oppnå dette på flere måter:

 • Bruk CSS i stedet for bilder når det er mulig
 • Kombiner CSS-, JS- og HTML-filer for å unngå oppblåsthet og overflødighet
 • Design rene, enkle sider med færre elementer
 • Aktiver hurtigbufring
 • Reduser antall viderekoblinger ved å rense gamle sider og ødelagte koblinger

Den andre måten du kan optimalisere HTML på er ved å aktivere Keep-Alive. Normalt starter hver filforespørsel en egen handling. Ved å aktivere HTML Keep-Alive oppretter du en åpen forbindelse som holder seg slik til alle nettleserforespørsler blir respektert. Kopier denne biten kode inn i .htaccess-filen din, omgitt av passende åpnings- og lukkemerker:

IfModule mod_headers.c
Topptekst Tilkobling holdes i live
IfModule

4. Installer et innholdsleveringsnettverk (CDN)

Innholdsleveringsnettverk (CDN) reduser lastetidene på siden på samme måte som servere. Disse nettverkene er spredt rundt til forskjellige steder i verden, slik at noen i den geolokaliseringen kan få tilgang til nettstedet ditt nærmere hjemmet.

Mange hosting-tjenester inkluderer et CDN som en del av tjenesten deres, så sjekk tilgjengeligheten før du logger deg på med noen. Se relatert – beste kanadiske CDN-er

5. Aktiver hurtigbufring

Bufring legger igjen en kopi av websiden din i brukerens nettleser til siden er oppdatert og innholdet er oppdatert. Dette betyr færre HTTP-forespørsler og sider som skal lastes inn. Når du aktiverer hurtigbufring, kan du redusere sideinnlastningstider med 1,5 sekunder. I en tid der hvert sekund teller, utgjør det en enorm forskjell.

Cache i WP kan aktiveres med Rocket-plugin eller gjennom en av gratis plugins som WP3 Total Cache eller Super Cache. De som bruker HTML, kan aktivere hurtigbufring gjennom Etags, Expire eller andre metoder. Drupal-brukere kan utføre cache-aktivering ved å følge disse instruksjonene.

6. Komprimer JS og CSS-kode

Du kan forbedre lastetidene for siden ved å redusere kodingsmengden det tar å utføre en handling. Begynn med å lage en egen fil for JS og CSS, og jobb deretter med å redusere hvit plass, slette unødvendige kommentarer og kombinere filer eller kommandolinjer der det er mulig. Hvis du er usikker på hvordan du best kan minimere koden uten å skape andre problemer, er det tilgjengelige minifiseringsverktøy som vil identifisere og korrigere oppblåst koding.

7. Ansett asynkron JS- og CSS-fillasting

Når koden din er mager og effektiv, kan du finjustere hvordan filene lastes inn på siden din ved hjelp av asynkron belastning. Dette endrer hvordan innhold lastes inn på siden din ved å gjøre det mer effektivt.

Du ser, de fleste nettlesere håndterer forespørsler ved å laste sider i rekkefølge, én om gangen. Dette er kjent som synkron side lasting. Hver gang nettleseren møter en side som er synkron, stopper den all annen aktivitet til den nåværende siden er fullastet. Med asynkron belastning kan nettleseren din håndtere noen forespørsler samtidig, noe som betyr kortere belastningstid for nettstedet.

De fleste innholdsstyringssystemer har en mekanisme for å aktivere asynkron CSS- og JS-filinnlasting. For eksempel har WordPress en “Statiske filer” -fanen i Rocket-plugin-en din som lar deg aktivere denne funksjonen ved å merke av de aktuelle boksene i delen “Gjengi blokkerende CSS / JS”. Ikke-WP-bruker kan aktivere dette i JS ved å bruke attributtet async eller utsett. For CSS kan du prøve å skrive stiler for det første skjermbildet i hode på html for å aktivere asynkron innlasting av første side.

Utsatt JavaScript-lasting kan gi de samme resultatene, og det kan aktiveres i samme seksjon av WP Rocket-panelet som innstillinger for innlasting. Hvis du kjører et nettsted på HTML, kan du utsette JS-lasting ved å ringe til den eksterne filen like før karosseriet på koden din slik:

8. Optimaliser bildefiler

En av de største ressurs- og databaseskinkene er bilder. Visst vil bilder legge til innholdet ditt, men for mange vil også påvirke hastigheten og føre trafikken bort. Hvis du må inkludere bilder på nettstedet ditt, velger du en eller to, reduserer filstørrelsen og skriveren til noe mer effektivt som .jpeg, eller gjør dem til en collage i stedet for et galleri med separate bilder. Du kan også flytte dem til en plattform som er laget for bilder, som InstaGram, og enkel lenke til den plattformen fra nettstedet ditt.

Det samme gjelder videoinnhold, som kan fjernes til en YouTube-kanal. Begge disse løsningene vil også hjelpe med SEO, siden du kan optimalisere dem separat ved å bruke en kombinasjon av alt-koder for å indeksere bilder og videoinnhold og SEO på siden for total sideoptimalisering. En av favorittene våre er Optimizilla.

9. Deaktiver hotlinking og begrens andeler på sosiale medier

Når du snakker om sosiale medier og bilder, vil du gjøre det bra for å deaktivere koblinger på hjemmesiden din og begrense andeler på sosiale medier. Det andre forslaget virker i strid med alt du vet om sosialt bevis, oppsøkende og engasjement, men du kan finne en balanse som vil støtte din tilstedeværelse på sosiale medier uten å påvirke ytelsen.

Dette fører oss til problemet med hotlinks. Hotlinks er litt av teknologien som gjør at andre kan ta innholdet ditt og bruke det på sin egen webside eller sosiale medieplattform. Det øker også uforvarende ressursbruken.

I stedet for å lenke til bilder eller innhold på et annet nettsted, eller la det bli stjålet, laster du dem ned og lagrer dem på serveren din. Det kan virke motsatt, men kobling til annet nettstedinnhold kan ha en utilsiktet konsekvens av å la noen andres potensielle substandard ytelsesytelse påvirke din egen.

10. Reduser eksterne skript

Legge til eksterne skript vi JS-kode øker antall HTTP-forespørsler, noe som reduserer hastigheten på nettstedet. Noen eksterne skript er nødvendige, så du trenger ikke eliminere dem fullstendig. Pingdom lar deg teste hver eksterne kobling for å finne ut hvilke som forårsaker et problem.

Før du legger til eksterne lenker til webinnholdet ditt, må du forsikre deg om at kildenettstedet er pålitelig, eller at du kan bringe problemene deres hjem til plattformen din.

11. Finn og fikset ødelagte koblinger

Eventuelle ødelagte koblinger som slutter med viderekoblinger eller feilmeldinger, kan påvirke UX. Imidlertid refererer dette tipset til koblinger som er inne i bilde-, JS- eller CSS-filene dine. Se etter og test lenker i overskriften til CSS-filene dine og i JavaScript-kildeadressen. Du kan se etter dem manuelt, ved å undersøke serverlogger eller ved å bruke et link-sjekkverktøy.

12. Optimaliser databasene dine

Mangelfull fillagring bidrar definitivt til treg ytelse. Du vil ha en fullstendig oversikt over alle handlinger i sikkerhetshensyn, men hver gang en plugin eller annen funksjon lagrer data, bygger den seg opp i databasen din. Se for deg alle disse pingbacks, spammy eller unødvendige kommentarer, og legg ut revisjoner som hoper seg opp, og du har en god ide om problemet.

database optimalisering

For å unngå dette problemet, utfør regelmessige sikkerhetskopier etterfulgt av utrenskninger for å bli kvitt for store data uten å ha utilsiktede konsekvenser.

13. Bruk lette temaer

Du vil bli overrasket over forskjellen ved å bare endre temaet fra noe klumpete og lastet med kode til et lett rammeverk. Hvis nettstedet ditt virker tregt og alle andre elementer er fine, kan du prøve å bruke et nyere, lettere tema. Dette betyr å dykke dypere inn i performancehistorien til temaet i stedet for bare å gå etter noe som ser pent ut.

Som med plugins, må du sørge for å avinstallere det gamle temaet i stedet for å deaktivere det.

14. Velg et godt innholdsstyringssystem

Innholdsstyringssystemer (CMS) er avgjørende for å opprettholde pålitelig hastighet og ytelse. Det mest populære er langt fra WordPress, men det er også Joomla, Drupal og mange andre. De tilbyr fordelen med innholdsoptimalisering og tilgjengeligheten av ytelsesforbedrende plugins eller funksjoner.

15. Velg Hosting-tjenesten med øye på ytelsen

Det kan være fristende å finne en billig hosting-tjeneste. Brødet og smøret er jo i plattformen din, ikke sant? Imidlertid, uansett om optimalisering av alle andre komponenter som bidrar til effektiv ytelse, spiller ingen rolle om hostingplattformen din er understandard.

Dette betyr ikke bare å velge en plan som lar deg håndtere trafikkstigger og vekst, men også å finne en leverandør med teknologien for å støtte ytelsen. Delte hostingplaner er greit hvis du nettopp begynner og bruker mer statisk innhold. Imidlertid er din hastighet og ressurstilgjengelighet noen ganger avhengig av å ha gode naboer.

Når det er mulig, velg et virtuelt privat nettverk av høy kvalitet (VPN) eller a dedikert server. Dette vil gi deg ressursene, lagringen og tilgjengeligheten som er nødvendig for å redusere driftsstans og ventetid.

Ikke glem om testing og pågående evaluering

Å vite hva jeg skal finpusse og når, avhenger av å vite hvilke problemer som påvirker sidenes belastningstid og generell hastighet på innholdslevering. Noen hosting-tjenester har innebygde verktøy som du kan bruke til å måle ytelse på nettstedet. Det finnes også en rekke metoder og verktøy du kan bruke for å måle latens og sidebelastningstid.

Uansett hvilken metode eller verktøy du bruker, må du sørge for å teste fra en rekke steder. Det er grunnen til at det vil ta lengre tid å levere inn servere som ligger lenger unna kilden. Geotesting fra flere steder vil hjelpe deg med å måle latenstid. Når du gjennomfører hastighetstest, gjør du det både med CDN aktivert og deaktivert. Dette vil hjelpe deg med å evaluere effektiviteten til CDN og annen teknologi.

hvordan fungerer en cdn

Et av de vanligste og effektive hastighetstestverktøyene er Pingdom. Dette gratis online verktøyet er en enkel måte å finne en rekke problemer med ytelse og hastighet på nettstedet. Du skriver bare inn URL og serverplassering i søkefeltet og trykker på “Start Test”. Du kan også kjøpe et premiumabonnement for mer dyptgående testing av oppetid og innholdstyper fra mer enn 70 serverplasser.

Dette er et eksempel på en ping-test ved å bruke Googles offentlige DNS:

$ ping 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 databyte
64 byte fra 8.8.8.8: icmp_seq = 0 ttl = 56 tid = 54.524 ms
64 byte fra 8.8.8.8: icmp_seq = 1 ttl = 56 tid = 43.423 ms
64 byte fra 8.8.8.8: icmp_seq = 2 ttl = 56 tid = 50.773 ms

Et traceroute-verktøy vil spore pakkereisen fra server til server, måle ruten fra nettleser til vert og identifisere eventuelle flaskehalser eller andre problemer.

Her er et eksempel på traceroute-kommandorapporten som bruker den samme Google DNS:

$ traceroute 8.8.8.8
traceroute til 8.8.8.8 (8.8.8.8), 64 humle maks, 52 byte pakker
1 192.168.0.1 (192.168.0.1) 6.632 ms 9.659 ms 10.089 ms
2 10.89.0.1 (10.89.0.1) 29.867 ms 14.293 ms 30.259 ms
3 blk-212-126-117.eastlink.ca (173.212.126.117) 20.677 ms 19.575 ms 20.155 ms
4 ns-hlfx-dr002.ns.eastlink.ca (24.215.102.161) 30.093 ms 29.371 ms 30.796 ms
5 ns-hlfx-br002.ns.eastlink.ca (24.215.102.221) 29.540 ms 29.516 ms 29.989 ms
6 ns-hlfx-br001.ns.eastlink.ca (24.215.102.9) 26.678 ms 29.203 ms 30.787 ms
7 google.eastlink.ca (24.215.101.10) 49.027 ms 49.196 ms 90.601 ms
8 209.85.241.127 (209.85.241.127) 49.999 ms
72.14.239.75 (72.14.239.75) 48.939 ms
72.14.235.169 (72.14.235.169) 46.823 ms
9 google-public-dns-a.google.com (8.8.8.8) 49.465 ms 45.436 ms 43.772 ms

Når vi snakker om Google, har de også et gratis verktøy for å teste nettsteder for problemer med hastighet og ytelse. Du får tilgang til PageSpeed ​​Insights her.

Testing er ikke en engangsoperasjon. Nettstedet ditt skal overvåkes døgnet rundt ved hjelp av automatisering og noen av de tilgjengelige verktøyene for ytelse og hastighetstesting. for at resultatene skal ha noen betydning. Dette vil hjelpe deg med å identifisere eventuelle problemer før de blir kostbare problemer.

Siste tanker

Når nettverk blir mer overfylt og distribuert, blir ventetiden mer sannsynlig. Vårt mål er å gi deg den informasjonen du trenger for å forbedre nettstedets ytelse og hastighet. I tillegg til å velge den beste webhotellstjenesten for dine behov og budsjett, vil optimalisering av innholdet ditt og hvordan det leveres gå langt i å eliminere mange av årsakene til driftsstans og langsom ytelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author