GoDaddy хостинг

GoDaddy е истинският татко на хостинг индустрията. Това е най-големият регистратор на имена на домейни и най-големият доставчик на хостинг услуги в света.

Дали това е най-добрата услуга за хостинг на уебсайтове, остава да видим в този безпристрастен хостинг преглед на GoDaddy.

Не бих могъл да заобиколя GoDaddy в търсенето на най-добрата компания за хостинг на уебсайтове. За да подобря света на хостинга като цяло чрез честни отзиви и точна обратна връзка, трябваше да преценя плюсовете и минусите на най-големия хост там.

Закупих споделения план Deluxe, създадох по подразбиране WordPress сайт и го свързах към няколко инструмента за мониторинг, за да измеря неговата ефективност. Има много отзиви за хостинг на GoDaddy, но никой няма дълбочината и реалните данни, които събрах в течение на месеци.

Кой е GoDaddy?

Ако живеете в САЩ, със сигурност знаете за GoDaddy, тъй като това е компания, която разработва агресивни маркетингови стратегии с понякога съмнителен вкус. Рекламите за Super Bowl, често включващи известни личности и известни спортисти, големи спонсорски сделки и множество спорове, допринасят за популярността на GoDaddy.

Компанията е основана през 1997 г. под името Jomax Technologies и оттогава се разраства. Според официалните данни в GoDaddy работят над 6000 души, които се грижат за 17 милиона клиенти.

Повечето други хостове нямат толкова имена на домейни (а GoDaddy също има 75 милиона такива).

GoDaddy е масивен.

Въпреки това, големите организации често се борят да останат релевантни на пазара с голям темп, където иновациите и постоянното развитие са основните добродетели.

Такъв ли е случаят с този гигант?

Способен ли е да поддържа актуалната си обширна инфраструктура?

Може ли реалистично да се конкурира с най-добрите доставчици на уеб хостинг услуги и техните модерни продукти?

Ще оставя числата да разкажат историята на GoDaddy в този непредубеден, подробен преглед.

"Хостинг за начинаещи"

Uptime

99,99%

поддържа

7/10

Скорост на зареждане

1,25 секунди

Характеристика

7/10

OVERAL2.8

Основните – GoDaddy Uptime, Speed, Support

Времето, бързината и качествената поддръжка са ключовите компоненти на положителния уеб хостинг опит и са основните неща, които трябва да оцените тук, в хостинг трибунала.

1. Отлично време за изпълнение – 99,99%

Uptime е най-важният фактор, който трябва да вземете предвид при нов уеб хост.

Ето защо първото нещо, което направих след създаването на моя тестов сайт GoDaddy, беше да го свържа към профила си за наблюдение на StatusCake..

До тук, ъптаймът е безупречният 100%. Времето за наблюдение от два месеца все още е твърде кратко, за да се направят важни изводи, но началото е много обещаващо.

GoDaddy гарантира 99,9% обща продължителност. Тази гаранция е подкрепена от политика за компенсации, която е сравнително оскъдна. Ако продължителността на падежа падне под 99,9%, крайният потребител може да получи кредит, равен на 5% от месечната такса. Това е.

Реалната продължителност на евентуален престой не играе роля в компенсацията.

Други хостове предлагат пълен месец безплатен хостинг при всяко нарушение на съществуващия SLA.

Всичко това е напразна теория на упражненията, но тъй като GoDaddy сървърът осигурява обещаната стабилност и след това.

Средно Uptime 2018:

 • Август – 100%
 • Септември – 100%
 • Октомври – 100%
 • Ноември – 100%
 • Декември – 100%

Средно Uptime 2019:

 • Януари – 100%

"Превъзходно ъптайм."

2. Спорна скорост

 • Бързо време за реакция – 0,68s
 • Неимпресивно напълно заредено време – 1.32s
 • Разумно при натоварване – 0,69s

Забележка: Ако провеждате тестове за скорост на моя домейн, резултатите може да се колебаят малко. Дори от една и съща платформа за тестване два последователни теста обикновено показват малко по-различни резултати. Моят сайт GoDaddy се хоства в Аризона, така че го тествах от американски места. Всички приставки и кеширане от страна на сървъра бяха деактивирани.

Скоростта се доближава на второ място по важност. Мудният сайт е сериозно възпиращо средство и много потребители дори не биха помислили да се върнат към страница, която отнема много време.

Приемам специални разпоредби при тестване на всички хостове, които анализирам, тъй като различни инструменти за сравнителен анализ често дават различни резултати. В усилията си да създавам безпристрастни и честни отзиви, вземам средната стойност на три теста.

Когато тествах GoDaddy, както времето за отговор на сървъра (TTFB), така и времето, необходимо за пълното зареждане на страницата, бяха впечатляващи. Първият байт беше изпратен обратно за по-малко от половин секунда, докато пълното предаване на страницата отне около 1,32 секунди.

Това е добра скорост малък основен сайт като моя, но в сравнение с другите хостове, които прегледах, трябва да кажа, че изпълнението на GoDaddy е посредствено.

Нещата бяха впечатляващи, когато поставих сървъра GoDaddy под сериозно напрежение. Той обработи всички ~ 150 заявки 50 едновременни потребители изпратиха своя път със забележителна стабилност и последователност, осигурявайки бързи отговори през целия период.

Само малки колебания при стрес.

Бърз и стабилен отговор на множество заявки.

Сървърът GoDaddy показа много респектираща производителност при стрес.

Въз основа само на продължителност и бързина, GoDaddy се нарежда в средата на най-добрите уеб хостинг доставчици.

Средно време за отговор 2018:

 • Август – 0,47s
 • Септември – 0,82s
 • Октомври – 0,53с
 • Ноември – 1,20ч
 • Декември – 0,41s

Напълно заредена страница 2018:

 • Август – 1.25s
 • Септември – 1.52s
 • Октомври – 1,31s
 • Ноември – 1,66s
 • Декември – 0,85s

Отговор под товар 2018:

 • Август – 0,52с
 • Септември – 0,50s
 • Октомври – 0,52с
 • Ноември – 1,31s
 • Декември – 0,58с

"Скоростта не е твърде лоша, но може да бъде много по-добра."

3. Неправилна поддръжка и остаряла база знания

Скоростта и продължителността на работа са от решаващо значение, но техническата поддръжка е друг решаващ фактор, който определя качеството на уеб хоста.

Разказах ви за размера на GoDaddy. Компанията е огромна, а клиентската й база е огромна. В резултат на това екипът за поддръжка трябва да бъде многоброен, за да отговори на търсенето 24/7.

Обучението на над хиляда души за предоставяне на висококачествена техническа поддръжка не е толкова лесно и GoDaddy не върши особено добра работа в тази област.

Вярно е, че във вашия час на нужда може да получите много добри отговори и адекватна подкрепа. Въпреки това е еднакво вероятно да не получите нищо друго освен нарастваща неудовлетвореност от неадекватни знания и лошо подготвени агенти.

Редките са достъпни на много езици 24/7, но същото не може да се каже за поддръжката за чат. Когато започнах този преглед, чатът беше напълно недостъпен, т.е. нямаше никакъв бутон за чат.

Сега, няколко дни по-късно, той отново е онлайн, но екипът за поддръжка за чат е на разположение само в работно време. Трябва да кажа, че това прави GoDaddy да изглежда аматьорски.

Чат само кога?

С чат, достъпен само в работно време, GoDaddy изостава сериозно зад конкурентите си.

Базата знания също се нуждае от актуализация. Докато търсех моите сървъри на имена на GoDaddy (които са изненадващо добре скрити), трябваше да прибягна до базата знания за насоки … само за да осъзная, че предоставените стъпки имат скрийншоти от по-стара версия на клиентската област. безполезен.

Поддържането на подредена и актуализирана колекция от ръководства и статии отнема усилия, но уважаван домакин трябва да се постарае. Особено, когато поддръжката е достъпна най-вече по телефона и линиите обикновено са заети.

"Поддръжката на GoDaddy е почти адекватна и базата от знания е остаряла."

Плюсовете на GoDaddy

GoDaddy продължава да се разширява. И макар голяма част от успеха си да се отдаде на добрия маркетинг, компанията предлага сравнително добре закръглени продукти.

1. Щедри планове

Въвеждащият план за икономика сподели хостинг настрана, GoDaddy предоставя приятни пакети, които разполагат с неограничено дисково пространство и честотна лента. Разпределената мощност на RAM и CPU не е най-голямата, но е прилична за споделена среда.

Единственото ограничение, наложено на всички планове, е броят на файловете, които потребителят може да има. Стои на 250 000, което е прилично. Независимо от това, това е ограничение, което ще се усети от тези с няколко средни уебсайта.

За да се изяснят думите, въпреки че самото хостинг пространство не е ограничено, количеството данни, което можете да качите на GoDaddy сървър, е.

Ако прочетете плановете за хостинг на GoDaddy (повече за това по-късно), може да се изненадате от броя на изброените функции. Не бъдете, тъй като практически всички те са стандартни функции във всеки споделен хостинг план на Linux. Няма нищо лошо в това, тъй като стандартните функции на cPanel са здрави и страхотни, но това се нуждае от пояснение.

Няма да получите нищо уникално, но пакетите са достатъчно добре оборудвани, за да стартирате модерни системи за управление на съдържанието без проблеми.

2. Чиста настройка на акаунта

Стартирането на сайт с GoDaddy е много лесно, тъй като самата настройка на акаунта може да ви преведе през безпроблемна инсталация на WordPress.

Можете да имате основен WordPress сайт и да стартирате минути след създаването на акаунта.

Бърза и лесна инсталация на WordPress.

Бързо, безпроблемно, опростено.

Това направих и това беше бързо и приятно.

чист.

3. Безплатен уебсайт строител

С течение на годините GoDaddy разработва собствен създател на уебсайтове. Нарича се последната му итерация GoCentral.

Малко съм склонен да го изброя под предимствата на компанията, тъй като това е доста посредствено приложение за изграждане на сайтове, но това ще направи за хората, които искат основно присъствие в интернет.

GoCentral има творчески процес.

GoCentral може да създава основни уебсайтове с забележителна лекота.

Представен във всички планове, GoCentral има много рационализиран процес на създаване, който ви позволява да направите уебсайт за минути. Приветстван като интуитивен и лесен за използване от своите създатели, този създател на сайтове се чувства всъщност малко ограничаващ и основен, но видях значително по-лоши и значително по-скъпи инструменти за изграждане на уебсайтове.

4. Добри сделки

GoDaddy е известен със своите изгодни сделки. През повечето време можете да получите смешно ниски стартови пакети.

Говоря месечна такса от един долар тук. Не става много по-ниско от това без да преминавате на територията на безплатния хостинг.

Най-хубавото е, че ниските цени за хостинг на GoDaddy могат да се намерят практически през цялото време, тъй като домакинът има много силен маркетингов екип, който знае добре как да привлече нови клиенти.

Минусите на GoDaddy

GoDaddy е добра опция за хостинг?

В началото GoDaddy стартира като регистратор на имена на домейни, който по-късно се разшири във всички видове хостинг услуги: хостинг на уебсайтове, хостинг на имейли, създаване на сайтове, онлайн счетоводство и други.

Трябва само да се каже, че компанията се опитва да бъде Джак на всички сделки, но със сигурност е господар на никой, като регистрацията на домейни е възможно изключение.

Вече споменах, че екипът за поддръжка е под номинала в сравнение с някои от най-добрите хостинг доставчици.

Ето и други основни недостатъци на GoDaddy

1. Основни хостинг решения

GoDaddy предлага стандартен хостинг продукт. Няма нищо изключително или особено впечатляващо в хостинг пакета му за Linux. По същество той има услугите по подразбиране на всеки хостинг на cPanel.

Сега, ако не търсите нищо отвъд обикновен уебсайт, това може да е достатъчно добро. Безспорно в много случаи е достатъчно добър, тъй като харесванията на WordPress осигуряват изключителна функционалност дори и при най-баребоните за настройка на Linux.

И все пак очаквах повече от компания, която е лидер в индустрията по заслуга на пазарния дял и е толкова гласна за своите продукти.

2. Маркетинг над реална стойност

Обвързан с предишната точка е фактът, че GoDaddy разчита в голяма степен на силния маркетинг, вместо на силните продукти.

Компанията рекламира многобройните функции, които нейните планове имат, но въпреки това таксува абсолютно всяка една допълнителна услуга. Толкова е гладно за пари, че дори функции, намерени безплатно в практически всички други уеб хостове, не съществуват или се плащат.

Гарантирано връщане на парите? Несъществуващи.

Автоматично архивиране? Не. Можете да използвате вградената функция cPanel, за да архивирате вашия сайт и имейли, но това трябва да стане ръчно. Освен това, никъде в детайлите на плана не виждате дума за тази възможност. Опцията за плащане за инструмента за архивиране на GoDaddy е доста забележима.

GoDaddy познава добре маркетинга.

Upsells, кой е баща ти?

Безплатен SSL? Не, освен ако не разклоните за най-големия споделен хостинг план. Този е особено голям пропуск, всички останали неща са равни, Google класира сайтове със SSL по-високи от страниците без защитена връзка. Това беше проблем за собствениците на малки сайтове, тъй като SSL сертификатите не бяха безплатни, но проекти като Let’s Encrypt премахнаха това препятствие.

В резултат на това най-вече всички добри уеб хостинг доставчици включват безплатен SSL в своите планове.

Upsells? ДА! От тях получавате много. Малко нелепо е да се прехвърлят предложените имена на домейни всеки път, когато влизате в зоната на клиентите си.

Това са само няколко случая как GoDaddy се опитва – в по-голямата си част, като се има предвид приходите му – да таксува услуги, които са от съществено значение и до голяма степен са достъпни безплатно при други хостове.

След като се регистрирате, вие също ще получавате редовни промоционални имейли, които ще ви призовават да поръчате продукти, които не са строго необходими.

3. Без миграционна служба

Миграция? Не. Условията за ползване посочват, че това е услуга на любезното обслужване, която може да бъде предоставена или да не бъде предоставена, но GoDaddy не обещава, че сайтът ви ще работи, след като бъде преместен.

Сериозно?

Позволете ми да задам интересен въпрос тук:

Колко струва хостването на сайт с GoDaddy?

Ако трябва да мигрирате сайт сами, много време и технически познания.

4. Клиентска зона с лоша навигация

GoDaddy рекламира себе си като лесен за използване хост, подходящ за абсолютно начинаещи.

Въпреки че компанията със сигурност знае как да продава продукти на неопитни потребители, не мога да кажа, че нейната клиентска зона е особено удобна за потребителите.

Повечето от функциите за управление на продукти са сравнително лесни за достъп, въпреки че трябва да преминете през падащо меню за достъп до тях. Това е странно, тъй като има достатъчно място за ясно разположена навигация.

Клиентската зона на GoDaddy има място за подобрения.

Районът за клиенти може да бъде по-полезен и по-малко продаващ.

Неща като управление на домейна са ненужни. Мениджърът на домейни не показва автоматично домейн имена, които са регистрирани другаде, но са хоствани с GoDaddy. Всъщност трябва да ги напишете в лентата за търсене, за да получите подходяща информация, като кои сървъри за имена да използвате.

Защо този раздел е наречен „Моите домейни“ е извън мен.

Най-лесното нещо, което можете да направите чрез портала за клиенти, е закупуването на нови продукти.

5. Високи такси за подновяване

Споменах факта, че GoDaddy управлява промоции практически през цялото време, и че можете да вкарате споделен хостинг за $ 1 / месец. Ако имате късмет, може дори да получите сделка, когато трябва да подновите хостинг пакета, но е много по-вероятно да се наложи да платите сериозна цена за подновяване.

Максималният пакет струва $ 24,99 (без данък) при подновяване, което е с $ 10 повече от цената на въвеждането. $ 24,99 не е най-стръмната такса (SiteGround такси $ 29,99), но за включените функции цената е обща надценка.

6. Фирмена култура

Сега това не е нещо, което обикновено считам за важен фактор при избора на уеб хост. Докато сървърите са бързи и стабилни, екипът за поддръжка знае работата си и цената е разумна, не бих се интересувал по-малко от това, което прави компанията.

въпреки това, GoDaddy е толкова хумористичен, че определя до голяма степен цялата хостинг индустрия. Това е агресивен играч, който придобива по-малки уеб хостинг и не само доставчици на услуги. На всичкото отгоре той има мощен маркетинг, който създава силен имидж на марката и не винаги е положителен.

GoDaddy изигра централна роля в редица скандали през годините, като компанията позицията на SOPA беше най-показателната за мен. Първоначалната позиция на най-големия хостинг доставчик и регистратор на домейни в света беше, че SOPA е добро нещо, което трябва да се наложи.

Случайно, SOPA щеше да закрие шепа регистратори на домейни, докато GoDaddy би се радвал на специален, защитен статус.

За мен това е поредното доказателство, че GoDaddy е компания, която не преследва нищо освен печалба, независимо от средствата и каквито и да са потенциалните разходи за общността като цяло. Страхотен контраст с харесванията на SiteGround и InMotion хостинг, които се грижат за своите клиенти и предоставят много ресурси, които дават възможност на крайните потребители и правят интернет по-добро място.

Препоръчваме ли GoDaddy?

GoDaddy е OK хост, но има много по-добри опции.

Основният недостатък на този хостинг бегемот е лошият екип за поддръжка, но агресивният маркетинг и огромното количество разпродажби не го правят, нито благоприятстват.

Сървърите му показват отлична скорост и надеждност, но повечето от най-добрите доставчици на уеб хостинг, които разглеждам тук, могат да ги съпоставят.

Колкото и важни да са тези два фактора, те сами по себе си не са достатъчни, за да поставят GoDaddy сред първите 3 и дори топ 5 на най-добрите домакини на 2019 г..

Ако сте след обикновен уебсайт с малко страници и ограничена функционалност, GoDaddy може да бъде разумен избор, особено ако успеете да получите приятна отстъпка.

В противен случай, забравете за този преглед на хостинг GoDaddy и проучете малко повече.

GoDaddy с един поглед

поддържа

Знание

Споделени хостинг планове

Контролен панел

Брой хоствани домейни

Брой бази данни

Имейл акаунти

Архивиране и възстановяване

съхранение

Bandwidth

технология

Сигурност

Регистрация на име на домейни

Миграция на сайт

Създател на уебсайтове

Е-търговия

Специализиран хостинг

Хостинг на Windows

Центрове за данни

Uptime

скорост

Ценообразуване

Ценова структура

Гаранции

Предварително възстановени суми за ранно анулиране

Freebies

Уебсайт на компанията

Фирмена култура

Наличен е само телефонен номер
Базата знания е наред, но се нуждае от сериозна актуализация
4 споделени хостинг планове
Cpanel
1 домейн за най-малкия план, неограничен за останалите
10 за най-малкия, 25 за пакета Икономика, неограничен за другите два плана
Неизвестен брой входящи кутии; техният размер е 250MB на имейл, общо 5GB
Няма автоматично архивиране
Неограничен; само най-малкият план ограничава пространството до 100GB.
Unmetered
Твърди дискове, стандартни Linux хостинг технологии; налични са над 125 приложения
Доста stardard Linux неща
Евтина първоначална регистрация
Учтивост без никакви гаранции
Основен конструктор на уебсайтове
Не е идеално, тъй като SSL е включен само в двата най-големи плана и сървърите не са съвместими с PCI
GoDaddy има специализирани хостинг планове за WordPress
Налични, 3 плана, започващи от $ 2,49 / месец
9 центъра за данни по целия свят
Твърда производителност, 99,9% обещание
GoDaddy обслужва сайтове бързо, като времето за реакция е малко под средното
Много ниски въвеждащи такси
Предплащането намалява разходите на месец; таксите за подновяване се насочват към скъпия край на спектъра
Ако продължителността на падежа падне под 99,9%, можете да поискате кредит от 5% от месечната хостинг такса. Без гаранция за връщане на парите!
Не
Нищо не си струва да се споменава
Уебсайтът на GoDaddy може да бъде по-малко претрупан и с по-малко продукти, избутани в лицето ви
GoDaddy е най-голямата съществуваща уеб хостинг компания. През цялата си история компанията знае много противоречия, но остава доминиращ играч на терена.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author