Ulasan HostPapa – Hos terpantas dari Kanada

HostPapa adalah tuan rumah pemenang anugerah dengan perkhidmatan yang disesuaikan untuk memenuhi usaha perniagaan kecil dari semua bidang. Di permukaan, platform hostingnya kelihatan berpatutan dan serba boleh, tetapi adakah ia sesuai dengan hype?

Saya membayar untuk perkhidmatan bersama HostPapa beberapa bulan yang lalu dan mula memantau prestasinya melalui ujian penanda aras yang luas, sambil merakam waktu operasinya melalui pemantauan langsung yang berterusan.

Saya menghabiskan beberapa minggu untuk menilai reputasi tuan rumah melalui prisma ulasan pakar dan pengguna dan juga membaca dengan teliti syarat perkhidmatan dan ciri-ciri yang dijanjikan. Hasilnya adalah tinjauan HostPapa yang terperinci dan tidak berat sebelah ini yang mengkaji dengan teliti semua aspek penyedia hosting ini.

Siapa HostPapa?

Sambutan dari Kanada, hosting web HostPapa beribu pejabat di Burlington, Ontario.

Ditubuhkan pada tahun 2006, syarikat milik persendirian ini telah berkembang dengan baik dan stabil. Saya sudah mengulas bagaimana dorongan untuk berkembang sering merosakkan syarikat. Orang ramai di HostPapa nampaknya mempunyai rancangan yang jelas dengan pendekatan holistik yang mengimbangkan pertumbuhan syarikat dengan infrastruktur yang sangat baik dan perkhidmatan pelanggan yang hebat.

Walaupun peristiwa masa lalu bukanlah peramal masa depan yang sangat dipercayai, falsafah HostPapa menanamkan rasa aman dan kesejahteraan, yang merupakan komoditi langka.

Ini bukan perkataan kosong.

Saya mengumpulkan nombor keras untuk menunjukkan kepada mereka dan mereka bersetuju dengan sebahagian besar ulasan HostPapa yang saya periksa.

"Hosting Terbaik Untuk Perniagaan Kecil"

Waktu tamat

99.90%

Sokongan

8/10

Memuatkan Kelajuan

0.90an

ciri-ciri

9/10

KESELURUHAN4.2

Keperluan Asas – Waktu, Kelajuan dan Sokongan HostPapa

Memulakan tinjauan HostPapa dengan harga dan ciri tanpa terlebih dahulu memeriksa kelajuan, waktu operasi, dan sokongan teknikal akan menjadi latihan sia-sia. Sekiranya anda tidak dapat menyampaikan barang keperluan, tidak ada tipu muslihat yang dapat menjadikan anda antara penyedia hosting web terbaik.

1. Masa Masa – 99.91%

HostPapa memberikan apa yang dijanjikan: 99.9% ketersediaan.

Saya meneliti syarat perkhidmatan dengan teliti untuk melihat apa yang berlaku sekiranya waktu operasi menurun lebih banyak tetapi tidak melihat apa-apa mengenai pampasan atau bayaran balik.

Pelik kan? Terutama kerana anda dapat melihatnya di halaman jaminan perkhidmatan:Jaminan masa operasi HostPapa?

Walau apa pun, saya menjalankannya oleh pasukan sokongan HostPapa. Mereka meyakinkan saya bahawa apa-apa waktu rehat yang berlebihan direkodkan dan dilaporkan dengan tepat kepada pasukan penagihan yang akan membayar ganti rugi yang mencukupi kepada sesiapa sahaja yang terlibat.

Sekarang, menurut alat pemantauan langsung saya, laman WordPress HostPapa kecil saya di luar talian lebih lama dari yang dijangkakan pada bulan Januari dan Februari dan saya tidak mendapat potongan atau penjelasan daripada pasukan penagihan syarikat.

Diakui, pada waktu itu saya kehilangan kesempatan untuk mencucuk mereka dan bertanya apa yang sedang terjadi, jadi sekarang saya dengan bersemangat menjangkakan waktu berikutnya saya akan berpeluang untuk melihat bagaimana mereka menangani kes seperti itu.

Apa pun reaksi mereka, kenyataan bahawa ToS tidak menyatakan apa-apa yang jelas mengenai bayaran balik dan pampasan tidak memberi pertimbangan baik.

Purata Waktu Penggunaan 2018

 • Oktober – 99.99%
 • November – 100%
 • Disember – 99.97%

Waktu Penggunaan Purata 2019

 • Januari – 99.81%
 • Februari – 99.59%
 • Mac – 100%
 • April – 99.92%
 • Mei – 99.93%
 • Jun – 99.99%
 • Julai – 99.98%

"HostPapa memberikan masa operasi 99.9% standard industri tetapi dasar pembayaran balik agak rumit."

2. Kelajuan – Hos Terpantas

 • Masa Respons Tercepat Kedua – 0.20s (ke-2)
 • Masa Beban Cemerlang – 0.90s (ke-4)
 • Tekanan Luar Biasa – 0.19s (3d)

Catatan: Sekiranya anda menjalankan ujian kelajuan di domain saya, hasilnya mungkin sedikit berubah. Walaupun dari platform ujian yang sama, dua ujian berturut-turut biasanya menunjukkan hasil yang sedikit berbeza. Laman HostPapa saya dihoskan di Amerika Utara, jadi saya mengujinya dari lokasi AS. Semua pemalam dan cache sisi pelayan dilumpuhkan.

Time-to-first-byte (TTFB) dan masa yang dimuat sepenuhnya sangat penting untuk pengalaman SEO dan pengguna akhir (yang sejauh ini adalah perkara yang sama). Itulah sebabnya saya mengukur keduanya dengan teliti, melalui beberapa alat penanda aras.

HostPapa mengagumkan saya dengan kelajuan pantas. Laman web WordPress saya sentiasa beroperasi di salah satu TTFB terpantas yang saya lihat setakat ini. 200 milisaat secara purata sangat rendah.

Masa yang diperlukan untuk memuatkan sepenuhnya laman web sehingga pengguna dapat berinteraksi juga singkat. Tidak sampai sesaat semuanya dipaparkan untuk dinikmati oleh pengunjung.

Bukan hanya ini tetapi platform hosting bersama HostPapa mampu menangani kemasukan pengunjung dan hubungan serentak dengan kemudahan yang luar biasa. Saya menghantar 50 pengguna maya pada masa yang sama yang membuka hampir 300 permintaan ke pelayan dan ia menjawab semua mereka dalam masa 0.19 saat.

Blimey!

Hampir tidak ada lonjakan atau ketinggalan semasa pengeboman ini dengan sambungan serentak.

Masa Respons Purata 2018

 • Oktober – 0.19s
 • November – 0.17s
 • Disember – 0.16s

Masa Respons Purata 2019

 • Januari – 0.21s
 • Februari – 0.18s
 • Mac – 0.18s
 • April – 0.19s
 • Mei – 0.26s
 • Jun – 0.24s

Respons Di Bawah 2018

 • Oktober – 0.23s
 • November – 0.23s
 • Disember – 0.17s

Tindak Balas Dibawah 2019

 • Januari – 0.20s
 • Februari – 0.20s
 • Mac – 0.19s
 • April – 0.15s
 • Mei – 0.17s
 • Jun – 0.21s

"HostPapa adalah hos terpantas di Hosting Tribunal apabila ketiga-tiga metrik dipertimbangkan."

3. Sokongan Hebat

Saya mempunyai beberapa pertukaran yang menyenangkan dengan pasukan sokongan HostPapa.

Pertama, saya menghadapi kesukaran untuk mengetahui had sebenar setiap rancangan hosting bersama. Anda lihat, HostPapa adalah hos lain yang memasarkan bahasa yang tidak mempunyai kaitan dengan realiti teknikal.

Walaupun setelah memperluas butiran rancangan, anda dapat melihat omong kosong klasik seperti “SSD tanpa had”. Kali ini mengenai syarat perkhidmatan yang ditentukan sejauh mana yang dimaksudkan dengan “tanpa had” tetapi saya mahukan sesuatu yang lebih spesifik.

Oleh itu, saya berbual dengan ejen sokongan yang cukup baik untuk mengakui bahawa “tidak terhad dalam erti kata sebenarnya” tidak wujud di mana sahaja dan bila-bila masa pelayan terlibat. Kerana, anda tahu, pelayan web tidak lebih dari komputer kuat yang terikat dengan batasan fizikal.

Ejen sokongan juga memberikan pautan lain ke butiran rancangan yang dikongsi di mana bilangan inode setiap rancangan ditentukan.

Itu berguna.

Satu lagi perkara hebat mengenai HostPapa adalah pusat pertolongan diri. Tuan rumah mempunyai pangkalan pengetahuan yang besar dengan panduan yang sangat berguna. Mereka ditulis dengan baik dan tepat; pemula yang lengkap dapat mengikuti langkah-langkahnya dengan mudah.

"Sokongan yang sangat cepat dan mesra bersama dengan pangkalan pengetahuan yang sangat baik."

Kebaikan HostPapa

HostPapa adalah salah satu perkhidmatan hosting web terbaik tahun 2019 kerana beberapa alasan yang baik. Platform yang dikongsi adalah serba boleh, berpatutan, selamat dan hebat.

1. Pelbagai Pilihan Hosting

HostPapa adalah penyelesaian hosting yang ideal untuk perniagaan kecil dari pelbagai jenis. Forum, wiki, troli beli-belah, CRM, dan galeri – anda namakannya, HostPapa boleh menjadi tuan rumah dan akan menjadi tuan rumahnya dengan baik.

Diakui, ini tidak unik untuk host web yang berpusat di Toronto kerana orang-orang seperti InMotion Hosting juga memenuhi sebilangan besar aplikasi, tetapi HostPapa membawanya selangkah lebih maju. Tuan rumah mempunyai banyak sumber khusus untuk banyak aplikasi.

Pengguna baru boleh mendapat banyak manfaat dari pangkalan pengetahuan yang diperluas, tetapi pasukan sokongan juga mempunyai pengetahuan mengenai banyak produk di atas rata-rata.

2. Ulasan Pengguna Cemerlang

Tidak mudah bagi seseorang untuk menyemak penyedia hosting web secara menyeluruh dan lengkap tanpa mengira jumlah masa dan usaha yang dilaburkan dalam usaha.

Nasib baik, orang yang telah menggunakan hos selama bertahun-tahun berkongsi kesan positif dan negatif mereka, melukis gambaran keadaan yang lebih lengkap.

HostPapa hadir dengan Hostinger dan FastComet sebagai salah satu penyedia hosting web dengan ulasan terbaik. Walaupun tidak dipuji sebulat suara, ulasan pengguna HostPapa yang berkongsi pengalaman buruk tidak banyak.

3. Rancangan Pemurah

HostPapa adalah hos yang berpatutan yang menawarkan banyak walaupun dengan rancangan terkecil. Pengguna baru akan menemui semua yang mudah diakses, tetapi webmaster yang berpengalaman akan menemui banyak perkara yang disukai juga.

Pekerjaan cron khusus, redundansi RAID-10, CDN, dan banyak faedah lain disertakan secara menyeluruh.

4. Penghijrahan Percuma

Itu bagus untuk dilihat. Penyedia hosting web Toronto bersedia untuk menyemak dan mengesahkan penghijrahan masuk mana-mana akaun cPanel dari host lain. Pasukan sokongan akan berpindah, percuma, semua e-mel, pangkalan data, dan laman web.

Satu-satunya sekatan adalah berlaku untuk migrasi dalam masa 30 hari setelah mendaftar ke HostPapa. Anda boleh memindahkan lebih dari 50 akaun cPanel – walaupun mereka ada dengan pelbagai penyedia – ke HostPapa secara percuma.

5. Sumber Dedikasi

Anda mungkin bosan membacanya kerana terdapat dalam semua ulasan laman web saya untuk tahun 2019, tetapi saya tidak akan jemu mengulangi betapa baiknya mempunyai sumber pelayan yang berdedikasi. Kerana ia adalah hebat dan sangat penting.

Saya sudah menyatakan beberapa kali bagaimana HostPapa sesuai untuk perniagaan kecil, tetapi kebenarannya ialah tuan rumah dapat menampung dengan mudah keperluan syarikat atau e-kedai yang semakin meningkat.

Setiap rancangan hosting bersama menjanjikan sumber pelayan tertentu kepada penggunanya dan membolehkan mereka merancang masa depan dan mengetahui apa yang mereka bayar.

6. Pembina Laman Web Percuma

HostPapa sememangnya menandakan semua kotak. Syarikat ini menyokong pelbagai penyelesaian pembinaan laman web yang tidak waras tetapi juga menawarkan pembangun laman webnya sendiri.

Ini adalah alat yang sangat intuitif yang dapat membantu anda mewujudkan kehadiran dalam talian dalam beberapa jam, walaupun tanpa pengalaman membina laman web sebelumnya. Antaramuka disusun dengan baik, bilangan templat lebih memuaskan – lebih dari 120 – dan fungsinya ada di sana.

Diakui, pembangun drag-and-drop bukan yang terpantas yang pernah saya lihat, tetapi cukup memadai sama dan tidak menghalang usaha membina laman web dengan ketara.

7. Bantuan Pembinaan Laman Web

Sekiranya anda ingin menggunakan peluang membina laman web syarikat, anda mendapat konsultasi percuma dengan salah seorang pakar reka bentuk laman webnya.

Ini adalah peluang terbaik untuk menentukan bagaimana anda membayangkan kehadiran dalam talian anda dan membiarkan mereka membina laman web untuk anda.

Sekarang, ini bukan perkhidmatan percuma, tetapi sangat berpatutan dan cepat. Saya tidak meletakkan perkhidmatan ini lebih tinggi daripada senarai positif kerana saya tidak mempunyai pengalaman peribadi dengannya dan tidak tahu apa hasil akhirnya.

Walau bagaimanapun, kehadirannya adalah sesuatu yang patut diperhatikan dan tentunya dapat membantu pemilik perniagaan kecil yang sebenarnya mesti menjalankan perniagaan mereka dan tidak mempunyai masa untuk membuang dengan teknikal.

8. Keselamatan yang mencukupi

HostPapa menyatakan langkah keselamatannya dan saya mesti mengatakan bahawa ia mencukupi. Sekiranya ini merupakan tinjauan pertama saya mengenai syarikat hosting web, saya akan lebih kagum dengan ciri keselamatannya, tetapi sebenarnya mereka tidak luar biasa.

Namun, HostPapa mencentang semua kotak.

9. HostPapa WordPress Hosting

Pada pandangan pertama, penyelesaian WP yang ditawarkan HostPapa kelihatan mencurigakan seperti pakej bersama biasa. Tetapi setelah diperiksa dengan lebih dekat, anda dapat mengetahui bahawa rancangan WordPress disertakan dengan Varnish dan WP yang sudah diinstal, serta Jetpack.

HostPapa juga berjanji untuk mengemas kini WP anda secara automatik, sekiranya anda inginkan.

Tidak teruk, terutamanya untuk harga itu.

10. Latihan Percuma

Semua pelanggan HostPapa baru berhak untuk berunding selama 30 minit dengan PapaSquad, yang dapat membantu penyiapan awal, nasihat umum, atau merancang strategi khusus untuk mengambil Web dengan ribut.

Dari satu segi, ini adalah perkhidmatan concierge yang dimuliakan, yang merupakan sesuatu yang sangat baik, tetapi ia juga boleh menjadi pintu masuk yang sangat berguna dalam dunia hosting.

Bercakap dengan pakar sejak awal, apabila anda tidak tahu apa-apa, boleh menjadi kemudi untuk masa depan.

11. Penyedia Hosting Hijau

HostPapa adalah salah satu pelopor tenaga boleh diperbaharui dalam industri hosting. Berdedikasi untuk 100% tenaga hijau, penyedia hosting Toronto mengambil sikap yang sangat serius dan bertanggungjawab secara sosial mengenai perkara itu.

Pusat data menggunakan sejumlah besar elektrik; menjadikan mereka menjalankan pembaharuan tidak boleh dilakukan.

Kekurangan HostPapa

HostPapa melakukan banyak perkara dengan betul. Namun, ia masih berkembang dan berkembang, dan terdapat beberapa aspek tawaran syarikat yang merosakkan kesan positif secara umum.

1. Kos Sokongan Tambahan

Mati, cukai, dan kehilangan data tidak dapat dielakkan.

Mempunyai susunan cakera RAID-10 sangat bagus, tetapi jika anda perlu membayar untuk pemulihan data, kehebatan ini akan berkurang berkali-kali.

Sandaran automatik adalah ciri yang agak standard dalam kebanyakan pakej hosting web moden dan, terus terang, apabila hos membuat anda membayar untuk perkhidmatan asas seperti itu, ia mengganggu hati saya..

Sebilangan besar perkhidmatan hosting web yang disemak di sini merangkumi sandaran automatik dengan (sekurang-kurangnya) kekerapan mingguan, tetapi HostPapa tidak termasuk di antara mereka.

Hanya pengguna rancangan paling mahal yang menikmati ciri ini, meningkatkan perasaan bahawa tuan rumah menganggapnya sebagai perkhidmatan premium yang sangat istimewa.

Bukan.

Melangkah terus.

2. Syarat Perkhidmatan yang Tidak jelas

HostPapa menjanjikan uptime 99.9% tetapi janji itu terasa kosong. Tidak ada cara untuk melihat masa operasi laman web anda tanpa bergantung pada alat luaran; HostPapa cPanel, atau kawasan pelanggannya tidak menunjukkan waktu operasi.

Walaupun ciri seperti ini jarang berlaku – HostGator memilikinya – hampir semua hos yang menjamin masa aktif menyebutkan pampasan sekiranya berlaku gangguan yang berpanjangan.

HostPapa tidak menentukan apa yang akan diterima oleh pengguna yang mengalami downtime yang lebih besar, atau bagaimana ia akan diberikan.

Secara jujur, ini adalah peninggalan yang sangat membingungkan.

Adakah Kami Mengesyorkan HostPapa?

YA yang gemilang!

Saya tidak – tidak boleh – melepaskan diri dari trend: Ulasan HosPapa sangat positif kerana syarikat itu memberikan perkhidmatan yang baik. Semudah itu.

Kelajuan dan masa kerja yang sangat baik disokong oleh pasukan sokongan yang jujur ​​dan membantu dan cukup untuk mewujudkan perkhidmatan yang hebat. Memang, syarikat itu mungkin kekurangan beberapa ciri canggih seperti yang disediakan oleh SiteGround dan InMotion Hosting, tetapi pakej kongsinya sangat lengkap.

Sehingga saya sukar menyenaraikan banyak negatif dalam tinjauan HostPapa saya. Ya, tuan rumah yang berpusat di Toronto tidak mempunyai kehadiran yang benar-benar global – tidak ada pusat data di seluruh dunia – tetapi mempunyai hubungan yang baik, dengan pilihan hosting yang dilokalkan, iaitu pelayan di pusat data yang dikendalikan oleh orang lain.

Secara keseluruhan, HostPapa adalah pilihan utama bagi pengguna yang pasarannya terutama di Amerika Utara.

Sepintas lalu HostPapa

Sokongan

Asas pengetahuan

Rancangan hosting bersama

Panel kawalan

Bilangan domain yang dihoskan

Bilangan pangkalan data

Akaun e-mel

Penyimpanan e-mel

Sandaran dan pemulihan

Penyimpanan

Lebar jalur

Teknologi

Keselamatan

Pendaftaran nama domain

Penghijrahan laman web

Pembina laman web

E-dagang

Pengacaraan khas

Pengehosan Windows

Pusat data

Waktu tamat

Kepantasan

Harga

Struktur harga

Jaminan

Bayaran balik profesional untuk pembatalan awal

Percuma

Laman web syarikat

Budaya syarikat

Telefon, sembang, e-mel, 24/7
Beragam dan bermaklumat
3 rancangan hosting bersama
HostPapa cPanel
2 domain untuk pelan terkecil, tidak terhad untuk yang lain
25 untuk yang terkecil, tidak terhad untuk dua rancangan yang lain
100 untuk pelan Permulaan, tidak terhad untuk yang lain
500MB setiap e-mel, keseluruhan 5GB untuk dua rancangan pertama, masing-masing 1GB dan 10GB, untuk Business Pro
Sandaran berharga lebih tinggi dalam dua rancangan pertama
Tidak terhad; hanya pelan terkecil yang menghadkan ruang kepada 100GB
Tidak bermeter
SSD, sumber khusus, lebih daripada 400 aplikasi tersedia
Suite keselamatan yang kuat
Domain percuma dengan semua rancangan
Ya, dalam 30 hari pertama
Pembina laman web yang intuitif dan fleksibel
Termasuk SSL percuma, banyak penyelesaian e-dagang khusus disokong
HostPapa mempunyai rancangan hosting WordPress khusus dan sokongan yang berpengetahuan dalam banyak teknologi web
Tidak
Pelayan di seluruh dunia
Prestasi yang kukuh, janji 99.9% ditunaikan
Bahagian depan dan belakang yang sangat pantas
Yuran pengenalan yang rendah, kenaikan wajar semasa pembaharuan
Prabayar mengurangkan kos setiap bulan. Bayaran pembaharuan adalah purata dalam industri
Waktu operasi 99% dijanjikan tetapi tidak ada jaminan yang jelas yang disebutkan dalam ToS
Tidak
Pendaftaran domain, SSL
Berguna dan bermaklumat, mungkin sedikit berantakan
HostPapa adalah tuan rumah yang berpusat di Toronto dan seperti kebanyakan perkara di Kanada, ia memperlihatkan wajah yang ramah, membantu dan hijau
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author