Преглед хостПапа – најбржи домаћин из Канаде

ХостПапа је награђивани домаћин са услугама прилагођеним потребама малих предузећа из свих ниша. На површини, његова хостинг платформа делује приступачно и свестрано, али да ли је у складу са хипе-ом?

Пре неколико месеци уплатио сам за дељену услугу ХостПапа и почео да надгледам њене перформансе опсежним тестовима, док сам непрестано пратио уживо непрекидно надгледање.

Провела сам неколико недеља оцењујући репутацију домаћина кроз призму стручних и корисничких прегледа, а такође сам пажљиво прочитала услове услуге и обећане функције. Резултат је овај детаљни, непристрани ХостПапа преглед који пажљиво испитује све аспекте овог хостинг провајдера.

Ко је ХостПапа?

Долазећи из Канаде, ХостПапа веб хостинг има седиште у Бурлингтон, Онтарио.

Основана 2006. године, ова компанија у приватном власништву лепо и стабилно расте. Већ сам коментарисао како нагон за ширењем често уништава компаније. Чини се да људи из ХостПапа имају јасан план са холистичким приступом који уравнотежује раст компаније са одличном инфраструктуром и одличном услугом за кориснике..

Иако прошли догађаји нису баш поуздан предиктор будућности, ХостПапа филозофија усадјује осећај сигурности и добробити, а то су оскудна роба..

Ово нису празне речи.

Скупио сам бројеве који су тешко хладни да их покажем и они се слажу са већином ХостПапа прегледа које сам прегледао.

"Најбољи хостинг за мала предузећа"

Уптиме

99,90%

Подршка

8/10

Брзина учитавања

0.90с

Карактеристике

9/10

ОВЕРАЛ4.2

Основе – ХоптПапа време, брзина и подршка

Покретање прегледа ХостПапа ценом и карактеристикама, а да се претходно не провери његова брзина, продужење рада и техничка подршка, било би узалудно вежбање. Ако не можете да испоручите основно, никакви маштовити трикови не могу вас сврстати међу најбоље провајдере веб хостинга.

1. Уптиме – 99,91%

ХостПапа доноси оно што обећава: 99,9% доступност.

Пажљиво сам прегледао услове услуге да видим шта се дешава ако продужење радног времена падне више, али нисам видео ни реч о компензацији или повраћају новца.

Чудно, зар не? Посебно имајући у виду чињеницу да то можете видети на страници гаранције услуге:Гаст продукција гаранције за ХостПапа?

У сваком случају, водио сам ово од стране ХостПапа тима за подршку. Уверавали су ме да се прекомерни застоји бележе и у складу са тим пријавим тиму за наплату који ће адекватну надокнаду применити било коме погођеном.

Сада, према мојим алатима за праћење уживо, мој мали мали ХостПапа ВордПресс сајт био је ван мреже дуже него што се очекивало у јануару и фебруару и нисам примио никакав попуст или објашњење од екипе за наплату компаније..

Додуше, у то време сам пропустио прилику да их покуцам и питам шта се догађа, тако да сада са нестрпљењем очекујем да ћу следећи пут имати прилику да видим како се баве таквим случајевима.

Ма каква била њихова реакција, чињеница да држава са ТоС-ом ништа експлицитно не говори о надокнадама и накнадама, не представља добро.

Просечно време 2018. године

 • Октобар – 99,99%
 • Новембар – 100%
 • Децембар – 99,97%

Просјечно Уптиме 2019

 • Јануар – 99,81%
 • Фебруар – 99,59%
 • Март – 100%
 • Април – 99,92%
 • Мај – 99,93%
 • Јун – 99,99%
 • Јул – 99,98%

"ХостПапа доноси стандардно 99,9% продуженог времена рада, али политика надокнаде је мало шкакљива."

2. Брзина – Најбржи домаћин

 • Друго најбрже време одговора – 0.20с (2.)
 • Одлично време оптерећења – 0,90с (четврто)
 • Врхунски под стресом – 0,19с (3д)

Напомена: Ако покренете тестове брзине на мом домену, резултати могу мало да осцилирају. Чак и са исте платформе за тестирање, два узастопна испитивања обично показују мало другачије резултате. Моја веб локација ХостПапа налази се у Сјеверној Америци, тако да сам је тестирао са америчких локација. Сви додаци и кеширање на страни сервера били су онемогућени.

Време од првог до бајта (ТТФБ) и потпуно учитано време битно су за СЕО и искуство крајњих корисника (што је, у великој мери, исто). Зато оба пажљиво мерим, кроз неколико алата за вредновање.

ХостПапа ме импресионирао блиставим великим брзинама. Моја ВордПресс страница константно се налази у једном од најбржих ТТФБ-а које сам до сада видео. 200 милисекунди у просеку је изузетно мало.

Кратко је време да се веб локација у потпуности напуни тако да корисници могу да комуницирају са њим такође је кратко. За мање од секунде све је приказано посетиоцима да уживају.

И не само то, већ је ХостПапа хостинг хостинг платформа способна да задржи прилив посетилаца и истовремено повезивање са невероватном лакоћом. Истовремено сам послао 50 виртуелних корисника који су отворили скоро 300 захтева према серверу и он је свима одговорио у року од 0,19 секунди.

Блимеи!

Током овог бомбардовања током симултаних веза није било никаквих бодова или застоја.

Просечна времена одзива 2018

 • Октобар – 0.19с
 • Новембар – 0.17с
 • Децембар – 0.16с

Просечна времена одзива 2019

 • Јануар – 0,21с
 • Фебруар – 0.18с
 • Март – 0.18с
 • Април – 0.19с
 • Мај – 0,26с
 • Јун – 0,24с

Одговор испод оптерећења 2018

 • Октобар – 0,23с
 • Новембар – 0.23с
 • Децембар – 0.17с

Одговор под оптерећењем 2019

 • Јануар – 0.20с
 • Фебруар – 0.20с
 • Март – 0.19с
 • Април – 0.15с
 • Мај – 0,17с
 • Јуни – 0.21с

"ХостПапа је најбржи домаћин на Хостинг Трибуналу када се узму у обзир све три метрике."

3. Велика подршка

Имао сам неколико пријатних размена са тимом за подршку ХостПапа.

Прво, имао сам потешкоћа да сазнам тачна ограничења сваког дељеног хостинг плана. Видите, ХостПапа је још један домаћин који продаје маркетиншки линго који нема везе са техничким стварностима.

Чак и након проширивања детаља плана, можете видети класичне глупости попут „неограниченог ССД-а“. Овог пута око услова услуге прецизираних у оној мери што би требало да значи “неограничено”, али желео сам нешто конкретније.

Дакле, разговарао сам са корисним агентом за подршку који је био довољно пристојан да призна да “неограничено у правом смислу те речи” не постоји било где и где год су сервери укључени. Јер, знате, веб сервери нису ништа друго до моћни рачунари који су везани за физичка ограничења.

Агент за подршку је такође пружио још један линк до детаља о дељеним плановима где је наведен број инодера по плану.

То је било корисно.

Још једна велика ствар ХостПапа је центар за самопомоћ. Домаћин има велику базу знања са врло корисним водичима. Они су добро написани и тачни; комплетни новакиње могу лако пратити кораке.

"Веома брза и пријатељска подршка заједно са одличном базом знања."

Прос за ХостПапа

ХостПапа је један од најбољих веб хостинг сервиса 2019. из неколико добрих разлога. Његова дељена платформа је свестрана, приступачна, сигурна и моћна.

1. Широк избор опција хостинга

ХостПапа је идеално хостинг рјешење за све врсте малих предузећа. Форуми, вики-и, колица за куповину, ЦРМ-ови и галерије – назовите га, ХостПапа може да га угости и угостиће га добро.

Додуше, ово није јединствено за веб домаћин са седиштем у Торонту, јер се воли ИнМотион Хостинг такође снабдети након великог броја апликација, али ХостПапа га води корак даље. Домаћин има много наменских ресурса за велики број апликација.

Нови корисници могу имати велику корист од проширене базе знања, али тим за подршку такође има изнадпросечно знање о многим производима.

2. Одличне рецензије корисника

Није лако једној особи темељно и потпуно прегледати пружатеље услуга веб хостинга, без обзира на количину времена и труда уложеног у тај труд..

На срећу, људи који већ годинама користе домаћине дијеле своје позитивне и негативне утиске, осликавајући цјеловитију слику ситуације.

ХостПапа је горе са Хостингер и ФастЦомет као један од пружатеља услуга веб хостинга са најбољим критикама. Иако нису баш тако једногласно хваљени, корисници ХостПапа рецензије који деле лоше искуство су мало и далеко између.

3. великодушни планови

ХостПапа је приступачан домаћин који нуди много чак и са најмањим планом. Нови корисници ће пронаћи све лако доступно, али искусни вебмастери ће такође пронаћи много ствари које ће им се свидети.

Прилагођени црон послови, РАИД-10 вишак, ЦДН и многи други перкети су укључени у читаву плочу.

4. Слободне миграције

То је увек лепо видети. Провајдер веб хостинга у Торонту спреман је да прегледа и санкционише улазну миграцију било ког цПанел налога са другог домаћина. Тим за подршку пребацио би бесплатно све е-поруке, базе података и веб локације.

Једино ограничење је пријава за миграцију у року од 30 дана након пријаве на ХостПапа. Можете мигрирати преко 50 цПанел рачуна – чак и ако су код различитих провајдера – бесплатно на ХостПапа.

5. Намјенски ресурси

Можда ћете се уморити од читања јер садржи све прегледе мојих веб локација за 2019. годину, али нећу се уморити од понављања колико је добро имати наменске ресурсе сервера. Јер то је феноменално и изузетно важно.

Већ сам неколико пута напоменуо колико је ХостПапа погодан за мала предузећа, али истина је да домаћин може лако да задовољи растуће потребе компаније или е-трговине која се шири..

Сваки његов дељени хостинг план обећава одређене ресурсе сервера корисницима и омогућава им да планирају будућност и да знају за шта плаћају..

6. Фрее Вебсите Буилдер

ХостПапа заиста означава све кутије. Компанија подржава безумно мноштво решења за изградњу веб локација, али нуди и сопственог програмера.

То је веома интуитивно средство које вам може помоћи да успоставите присуство на мрежи у року од неколико сати, чак и без претходног искуства на изради веб локација. Сучеље је добро постављено, број образаца је више него задовољавајући – преко 120 – и функционалност је управо ту.

Додуше, програм за прављење и повлачење није најбржи који сам видео, али сасвим је адекватан и не омета значајно напоре на изградњи сајта..

7. Помоћ за изградњу веб локација

Ако желите да искористите могућности прављења веб страница компаније, добићете бесплатну консултацију са једним од њених стручњака за веб дизајн.

То је сјајна прилика да одредите како предвиђате своје присуство на мрежи и пустите их да направе веб локацију за вас.

Ово није бесплатна услуга, али је врло приступачна и брза. Не стављам ову услугу више на листу позитивних јер немам лично искуство с њом и не знам који је крајњи резултат.

Међутим, само његово присуство нешто је запажено и сигурно може помоћи власницима малих предузећа који заправо морају водити посао и немају времена за трошење техничких карактеристика.

8. Адекватна сигурност

ХостПапа упозорава на своје мере безбедности и морам рећи да су оне адекватне. Да ли је ово мој први преглед компанија за веб хостинг, био бих много импресионирани његовим безбедносним карактеристикама, али истина је да оне нису ништа изванредно.

Ипак, ХостПапа означава све кутије.

9. ХостПапа ВордПресс хостинг

На први поглед, ВП решење које ХостПапа нуди изгледа сумњиво попут уобичајеног дељеног пакета. Али након детаљнијег прегледа можете сазнати да ВордПресс планови долазе са унапред инсталираним Варнисхом и ВП-ом, као и Јетпацк.

ХостПапа такође обећава да ће аутоматски ажурирати свој ВП, уколико то желите.

Није лоше, посебно за ту цену.

10. Бесплатна обука

Сви нови ХостПапа купци имају право на 30-минутну консултацију са ПапаСкуад-ом, који може да помогне у почетном подешавању, општем савету или изради посебне стратегије за коришћење веба путем олује..

У извесном смислу, ово је величанствена услуга рецепције, што је по себи одлична ствар, али такође може постати врло користан улаз у свет хостинга.

Разговор са стручњаком у раним временима, када углавном нисте сигурни, може вам послужити као кормило за будућност.

11. Греен Хостинг Провидер

ХостПапа је један од пионира обновљиве енергије у индустрији хостинга. Посвећен 100% зеленој енергији, пружатељ услуга хостинга у Торонту заузима врло отрежњујуће и друштвено одговорно држање по том питању..

Дата центри троше велике количине електричне енергије; њихово покретање на обновљивим изворима енергије није значење покусаја.

Цонс против ХостПапа

ХостПапа ради многе ствари како треба. Међутим, он и даље расте и развија се, а постоји неколико аспеката понуде компаније који поткопавају генерално позитиван утисак.

1. Резервне копије додатних трошкова

Мртви, порези и губитак података су неизбежни.

Имати РАИД-10 дисковне низове је сјајно, али ако морате да платите за опоравак података, та величина се смањује.

Аутоматске сигурносне копије прилично су стандардна карактеристика у већини модерних пакета за веб хостинг и, искрено, када вас домаћини наплате да платите за тако основну услугу, то ми бруси живце.

Већина прегледаних веб хостинг услуга овде прегледава аутоматско прављење сигурносних копија са (најмање) недељном учесталошћу, али ХостПапа није међу њима.

Само корисници његовог најскупљег плана уживају у овој функцији, појачавајући осећај да их домаћин сматра супер посебном премиум услугом.

Није.

Идемо даље.

2. Нејасни услови услуге

ХостПапа обећава 99,9% продуженог времена, али је обећање шупље. Нема начина да се види време рада ваше веб странице без ослањања на спољне алате; ни ХостПапа цПанел, нити његова корисничка површина не указују на продужење рада.

И док је таква карактеристика реткост – ХостГатор је има – практички сви домаћини који гарантују продужење рада спомињу колика ће бити надокнада у случају дужег прекида рада.

ХостПапа не одређује шта ће добити корисници који доживе веће прекиде, нити како ће бити обезбеђени.

Искрено, ово је врло збуњујући пропуст.

Да ли препоручујемо ХостПапа?

ДА ОДГОВОРНИ ДА!

Нећу се – не могу одвојити од тренда: Рецензије ХосПапа углавном су позитивне јер компанија пружа добру услугу. Тако једноставна.

Врло добру брзину и продужење времена подржава искрен и користан тим за подршку и то је довољно за стварање сјајне услуге. Заиста, компанији можда недостају неке напредне функције које нуде СитеГроунд и ИнМотион Хостинг, али дељени пакети су врло добро заокружени.

Толико да сам тешко набројао многе негативне критике у својој рецензији ХостПапа. Да, домаћин са сједиштем у Торонту нема заиста глобално присуство – нема дата центре широм свијета – али има добре везе, са локализираним опцијама хостинга, тј. Серверима у центрима података који управљају други.

Све у свему, ХостПапа је врхунски избор за кориснике чије је тржиште превасходно у Северној Америци.

ХостПапа на први поглед

Подршка

База знања

Дељени планови за хостинг

Контролна табла

Број домаћинских домена

Број база података

Рачуни е-поште

Складиште е-поште

Израда сигурносних копија и рестаурација

Складиште

Проток

Технологија

Сигурност

Регистрација домена

Миграција сајта

Вебсите буилдер

Е-трговина

Специјализовани хостинг

Виндовс хостинг

Дата центри

Уптиме

Брзина

Цене

Структура цена

Гаранције

Предвиђени поврат средстава за рани отказ

Фреебиес

Веб локација компаније

Култура предузећа

Телефон, ћаскање, е-пошта, 24/7
Разнолике и информативне
3 дељена плана хостинга
ХостПапа цПанел
2 домена за најмањи план, неограничено за остатак
25 за најмањи, неограничени за остала два плана
100 за Стартер план, неограничено за остатак
500 МБ по е-пошти, укупно 5 ГБ за прва два плана, 1 ГБ и 10 ГБ за Бусинесс Про
Резервне копије коштају додатно у прва два плана
Неограничено; само најмањи план ограничава простор на 100 ГБ
Неизмерено
Доступни су ССД дискови, преко 400 апликација
Робустан сигурносни пакет
Бесплатан домен са свим плановима
Да, током првих 30 дана
Интуитиван и флексибилан градитељ сајтова
Подржан је бесплатни ССЛ, подржана су многа специјализована решења за е-трговину
ХостПапа има специјализоване ВордПресс планове за хостинг и подржава познавање многих веб технологија
Не
Сервери широм света
Солидне перформансе, испоручено обећање од 99,9%
Веома брз предњи и задњи крај
Ниске уводне таксе, разумна похода након обнове
Претплата умањује трошкове месечно. Накнаде за обнову су приближно просечне у индустрији
Обећано је 99% продуженог времена, али не постоји јасна гаранција споменута у ТоС-у
Не
Регистрација домена, ССЛ
Корисно и информативно, можда мало неред
ХостПапа је домаћин у Торонту и попут већине канадских ствари, он пројектује пријатељско, корисно и зелено лице
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author