Преглед ФастЦомет-а комета која лети горе или доле?

ФастЦомет је релативно непознат провајдер веб локација, али чим сам видео сајт компаније знао сам да га морам пажљиво проверити.

Само подаци у реалном времену и прецизно мерење могу учинити правду за ову технолошки оријентисану компанију, тако Пријавио сам се, створио основни ВордПресс сајт и повезао га са робусним алатима за надгледање да достави најцрњиви могући преглед ФастЦомет-а и да одговори на питање:

Да ли је ФастЦомет добар?

Шта је ФастЦомет?

Са сједиштем у Сан Франциску у Калифорнији ФастЦомет је у почетку пружао хостинг и системску администрацију искључиво за корпоративне клијенте.

Четири године од оснивања, 2013. године, компанија је лансирала цлоуд хостинг решење, отварајући се према приватним клијентима и власницима малих предузећа.

Техничка оштрина ФастЦомет-а је очигледна. Са осам дата центара на три континента и изузетно детаљним вебсајтом, ФастЦомет изгледа опсједнут технологијом и инфраструктуром.

Никада нисам видео да хостинг компанија изнесе толико информација одмах од шишмиша. СитеГроунд се приближава, али ниво детаља и информација које ФастЦомет дели је нешто друго.

Али да ли се та опсесија претвара у квалитетну услугу?

Да видимо шта бројеви имају да кажу и како ће изгледати ова 2019 ФастЦомет рецензија за неколико месеци.

"Хостинг за дизајнере и новајлије"

Уптиме:

99,99%

Брзина учитавања:

1.27с

Подршка:

Одлична подршка, одлична база знања

Контролна табла:

цПанел

ОВЕРАЛ4

Основе – ФастЦомет Уптиме, брзина и подршка

1. Одлично време – 99,99%

У основи језгра хостинга значи једно: учините хостирану локацију доступном с било којег мјеста и било када.

Прекид утврђује да ли је услуга добра или осредња.

У том погледу, ФастЦомет се истиче. Иако веб локација компаније не даје никаква обећања, продужење моје ВордПресс веб странице може бити импресивно.

Једини прекид регистрован у више од шест месеци праћења догодио се у октобру и није био довољно дугачак да укупну расположивост достигне испод 99,9%. Отприлике 15 минута станке током шест месеци је апсолутно сјајно.

Просечно време 2018. године:

 • Август – 100%
 • Септембар – 100%
 • Октобар – 99,97%
 • Новембар – 100%
 • Децембар – 100%

Просјечно Уптиме 2019:

 • Јануар – 99,99%

"ФастЦомет одржава веома време за продужење рада."

2. Веома добра брзина

 • Разумно време одзива – 0.57с (8.)
 • Разумно време оптерећења – 1.27с (11.)
 • Разумно под оптерећењем – 1,05с (8.)

Напомена: Ако покренете тестове брзине на мом домену, резултати могу мало да осцилирају. Чак и са исте платформе за тестирање два испитивања би обично показала мало другачије резултате. Моја локација ФастЦомет налази се у Лондону, па сам је тестирао из Велике Британије. Сви додаци и кеширање на страни сервера били су онемогућени.

Брзина је барем једнако важна као и продужење рада. Бржи веб сајтови виде много веће стопе конверзије, бољи СЕО и веће задовољство купаца. Са друге стране, споре странице кажњавају крајњи корисници и претраживачи.

ФастЦомет сам тестирао са три различита алата како бих добио просечно време које је потребно да сервер пошаље први бајт и у потпуности учита почетну страницу моје ВордПресс странице.

Резултати су били врло добри. Иако је ТТФБ нешто просечно, време потребно да се страница у потпуности учита било је друго за ДреамХост. У октобру 2018. године, међутим, сви резултати су знатно порасли, с временом да се веб локација потпуно удупла у односу на претходни мјесец.

Брза брзина је добра, али подједнако је важно и како реакција сервера када прелази са посетиоцима. Због тога сам отишао у Лоад Импацт и послао 50 виртуелних корисника да тестирају одговор под оптерећењем.

Квалитетне перформансе под оптерећењем.

Брзина и стабилност карактеришу ФастЦомет сервере.

ФастЦомет делује са изузетном стабилношћу под великим оптерећењем.

У првих неколико месеци заледје се муњевито кретао, али тада се време одзива удвостручило. Ипак, ФастЦомет сервери добро управљају са прометом, али компанија је већ испала из топ 5 најбржих заосталих решења.

Јануар 2019. имао је најгори резултат до сада, 2,03 секунде. У поређењу са многим другим домаћинима, то је још увек врло брзо и довољно је да ФастЦомет добро уђе у топ 10.

Укупни резултати рада са ФастЦомет-ом су били врло стабилни и прилично брзи. Просјечно вријеме одговора је само 0,92 секунде, али морам појаснити да се оно удвостручило након прва два мјесеца тестирања. У почетку је био испод 0,50с.

ФастЦомет ствара добру брзину без већих перформанси.

Просечно време одзива 2018:

 • Август – 0.40с
 • Септембар – 0,43с
 • Октобар – 0.65с
 • Новембар – 0.68с
 • Децембар – 0.59с

Просечно време одзива 2019:

 • Јануар – 0,64с

Потпуно учитана страница 2018:

 • Август – 0.92с
 • Септембар – 0,79с
 • Октобар – 1.51с
 • Новембар – 1.65с
 • Децембар – 1.57с

Потпуно учитана страница 2019:

 • Јануар – 1,19с

Одговор под оптерећењем 2018:

 • Август – 0.45с
 • Септембар – 0.40с
 • Октобар – 1.10с
 • Новембар – 1.10с
 • Децембар – 1,23с

Одговор под оптерећењем 2019:

 • Јануар – 2,03с

"Врло брза услуга која са лакоћом управља шпицом саобраћаја."

3. Одлична подршка

У прошлости сам изразио мишљење да мање компаније пружају боље корисничко искуство. Чини се да ФастЦомет то потврђује јер има релативно малу корисничку базу и сјајну подршку.

Калифорнијци имају моћну инфраструктуру коју одржавају стварни стручњаци за хостинг. Провјерите било које техничке постове на блогу на ФастЦомет.цом или уносе у бази знања да бисте се увјерили.

За овај ФастЦомет преглед, разговарао сам са подршком у више наврата и неминовно сам добио брзе, пријатељске и корисне одговоре. Толико да више нисам сигуран ко је најбољи пружатељ услуга у овој категорији.

До недавно је СитеГроунд био неприкосновени број један, али ако бих морао да упоређујем подршку ФастЦомет-а и СитеГроунд-а, морао бих тешко да истакнем јасног победника. ФастЦомет сигурно има звјездани тим за подршку.

База знања коју ФастЦомет одржава је врло лепо постављена и има доста корисних упутстава и водича.

"Један од најбољих, ако не и најбољи, тимови за подршку у индустрији хостинга."

Предности ФастЦомет-а

Истина је да се неколико ФастЦомет рецензија може написати само о функцијама које су подразумевано укључене у дељено решење компаније. Али пошто желим да завршим ову одређену ревизију ФастЦомет-а пре краја 2018. године, поменућу укратко само најимпресивније аспекте ФастЦомет планова.

1. Намјенски ресурси за план

Један од главних недостатака заједничког хостинга је неравномерна расподјела ресурса. Понекад лоше кодирана – или хакована – веб локација може да поквари снагу сервера, успоравајући сва остала имена домена које се ту одржавају.

ФастЦомет обећава врло добру изолацију рачуна и наменске ресурсе за сваку локацију.

ФастЦомет додељује наменске ресурсе сваком дељеном кориснику.

Знате шта добијате са сваким ФастЦомет планом.

Ово је одлична вест на неколико нивоа. Напредна изолација рачуна повећава сигурност, док наменски ресурси гарантују перформансе и такође јасно показују шта ћете добити ако надоградите на већи план.

2. Одлична инфраструктура

Осам дата центара звучи импресивно јер заиста јесу.

УПДАТЕ: Од 2019. године ФастЦомет има 10 центара података.

ФастЦомет је такође оптимизовао сервере. ССД дискови преко плоче и прегршт појачивача брзине пружају сјајне перформансе. Агресивна ГЗИП компресија, садржај оптимизован за прегледач, компресија података без губитака, асинхроно учитавање ресурса и Кееп Аливе омогућени су подразумевано под свим дељеним налогима.

А ако ово техничко брбљање звучи колико-толико блесаво, претпостављам да може, не брините, јер вам није потребно да разумете ништа од тога.

Довољно је да људи из ФастЦомет-а знају како да конфигуришу ове технологије тако да све веб локације са компанијом раде на оптималним нивоима.

3. Редовне резервне копије

Резервне копије и дигитални подаци требали би ићи једно уз друго. Увек.

Нарочито када се дотични подаци приказују на интернету како би их свет видео и користио.

ФастЦомет креира аутоматске сигурносне копије које су лако доступне кроз цПанел. Два плана компаније чувају копије из претходних седам дана, док је највећи план последњих 30.

4. Бесплатан пренос домена

ФастЦомет је имао доживотну бесплатну регистрацију домена, али је ова функција, нажалост, прекинута.

Ипак, компанија нуди солидну замену – потпуно бесплатан улазни пренос домена. Преноси домена, подразумевано, додају додатну годину постојећој регистрацији.

Другим речима, преласком вашег домена у ФастЦомет добијате бесплатну годину регистрације.

Поред тога, ФастЦомет нуди изузетно примамљиве накнаде за обнављање, јер компанија наплаћује само регистрацијску накнаду од својих купаца.

5. Веома јака сигурност

ФастЦомет чини сигурност саставним дијелом својих услуга.

Напредна изолација налога путем ЦагеФС-а и Цлоуд Линук-а гарантује да заражена локација не би ширила злонамјерни софтвер на серверу.

Компанија Фиревалл за веб апликацију (ВАФ) оптимизована је за најпопуларније системе за управљање садржајем попут Магенто, ВордПресс и Јоомла. Блокира 99% свих покушаја неовлаштеног приступа хостованим веб локацијама.

Сигурност је главни приоритет компаније ФастЦомет.

БитНиња додаје још један слој заштите заустављањем убризгавања скрипта, ДДоС и КССС напада.

Ако све ствари крене на југ, ФастЦометов тим за праћење и безбедност уживо је спреман 24 сата дневно. Они могу да садрже било какве крађе у року од неколико минута, скенирају и очисте оштећени кориснички налог.

6. Напредне алатке за програмере

ФастЦомет је сигурно прилагођен корисницима, али то се не постиже на штету напреднијих корисника.

Супротно томе, ко има знања и жеље, може користити широк спектар алата за програмере. ВП-ЦЛИ, басх, Друсх, Ларавел, Генесис и Симпхони су само неки од многих модула и инструмената који су доступни у свим дељеним плановима.

ГИТ такође долази унапред инсталиран.

7. Више локација локација података

Теоретски, када је ваша веб локација ближа ономе одакле долази највећи део саобраћаја, то је резултирало бољим укупним перформансама. Испробао сам ову теорију док сам припремао непристрасни преглед веб хостинга ФастЦомет добијајући референтне вредности брзине са свих страна Атлантика и видео спорије време одзива.

ФастЦомет има два сервера у Азији и три у Европи и САД-у.

8. Много слободњака

Сви дељени планови ФастЦомет-а укључују бесплатни ССЛ, СЕО пакет, бесплатни клијент за ћаскање и огласни новац вредан 75 долара.

Чак и ако не постигнете купон ФастЦомет са веб локације са попустом на којој сте лепи за посао, у то нема никакве сумње..

9. 45-дневна гаранција поврата новца

Већина хостинг компанија нуди 30-дневну гаранцију поврата новца. ФастЦомет, баш као и ХостГатор, продужава ово на 45 дана, што је одлично. Једном месецу је тешко да правилно тестирате веб хостинг.

45 дана даје више простора за експериментирање и сондирање.

10. Слободне миграције

ФастЦомет ће вам помоћи да копирате постојећу локацију на њихове сервере. Најмањи план даје само једну миграцију, а друга два до три локације.

Питао сам техничку подршку за та ограничења и речено им је да се они могу преговарати унутар разлога.

Није лоше.

11. Једноставна цена

ФастЦомет претпоставља прилично иновативан приступ пуњењу.

Почетне накнаде знатно су ниже од оних које вас очекују када се ближи вријеме обнове. То је стандардни део и то је врло јасно назначено.

Међутим, оглашени почетни трошкови су равни – не мењају се на основу дужине почетног периода.

То знатно поједностављује ствари јер можете добити врло приступачан хостинг за месец или те године.

Освежавајуће је видети такву једноставност.

Слабости ФастЦомет-а

ФастЦомет се обликује као један од најбољих домаћина које сам прегледао овде у Хостинг Трибуналу, али није беспрекоран. За један, ФастЦомет ВордПресс хостинг потпуно је исти као и стандардна дељена понуда. Али то није главно питање.

1. Погрешан маркетинг

Чини се да су маркетиншки тимови ФастЦомет и ИнМотион ишли у исту школу. Обе компаније имају алат за директно упоређивање између њих и конкурената.

У најгорем случају погрешна самопромоција.

Ове брзине се не проверавају.

Већина људи који читају критике о хостингу, ФастЦомет-у или на неки други начин ријетко провјеравају више од три компаније, тако да је тешко објективно просудити да ли је поређење пронађено на ФастЦомет.цом истинито.

Дозволите да вам помогнем тамо: није.

Предност брзине која се истакла је далеко од истине, као што можете видети у нашој студији случаја.

На ФастЦомет.цом можете видети директне поређења попут ФастЦомет вс ГоДадди, ФастЦомет вс ХостГатор итд., Али ова детаљна мерења често садрже погрешне информације.

УПДАТЕ: ФастЦомет је у лето 2019. покренуо потпуно нову итерацију своје веб странице. Директно упоређивање је сада много тачније. Ако прима редовна ажурирања, ФастЦомет ће у својој рецензији остати са једним недостатком.

2. Ограничен простор на диску

Сви ФастЦомет планови долазе са ограниченим дисковним простором. Генерално гледано, ограничења су разумна, али постоје ли иста.

15ГБ за најмањи план је више него довољно, јер ионако може имати једну локацију. Међутим, капу од 35 ГБ на највећој од три понуде можда ће осјетити корисници са неколико веб локација.

Да ли препоручујемо ФастЦомет?

да!

ФастЦомет је релативно мала компанија која је много уложила у масивну, модерну инфраструктуру, и то говори.

Беспрекорно продужење рада, веома добра брзина, одлична подршка и огроман број технологија доступних за почетнике и искусне вебмастере подједнако чине ФастЦомет врло јаким домаћином.

Цијене су фер и једноставне, док је вриједност заузврат једноставно запањујућа. Штавише, компанија пружа читав низ хостинг производа да би та предузећа тамо могла лако расти. На први поглед, ФастЦомет ВПС и наменска решења изгледају обећавајуће.

Ово је дефинитивно једна од најбољих компанија за веб хостинга које сам проверила, али ако се не слажете са мојом рецензијом ФастЦомет, испустите линију испод или проверите остале домаћине које смо прегледали овде, у Хостинг Трибуналу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author