ИнтерСервер преглед – блистава брзина, упитни повратак

ИнтерСервер тешко да је име домаћинства. Постоје многи већи и популарнији провајдери веб хостинга, али величина и популарност не морају нужно значити и добру услугу.

Са своје стране, ИнтерСервер изгледа као породични посао са јаким нагласком на техничком усавршавању и фер услузи. Компанија има занимљив приступ и веома коректну ценовну политику, због чега сам се пријавила за њен дељени хостинг план. Направио сам основни ВордПресс сајт и повезао га са својим омиљеним алатима за праћење како бих га тестирао као стваран.

Резултат је обимна ИнтерСервер рецензија, која открива значајну снагу компаније и неколико недостатака.

Шта је ИнтерСервер?

ИнтерСервер је основан 1999. године од стране два технички тинејџера. Током ових неколико деценија, фокус компаније био је на технолошком ширењу и изградњи квалитетне инфраструктуре уместо на маркетинг и промоцију, што је јасно видљиво из четири дата центра која ИнтерСервер поседује и послује.

Двојица оснивача још увек управљају компанијом. Један од њих, Мике Лаврик, мозак је који стоји иза дизајна податковних центара компаније; често су и руке које спроводе своју визију.

Јохн Куаглиери води ИнтерСервер тим за техничку подршку и брине се да компанија компаније функционише беспрекорно.

Једна од добрих ствари о стварању мале компаније је лични додир и непосредна пажња коју купци могу да очекују. Моје истраживање је потврдило ово мишљење, али практички сви ИнтерСервер-ови рецензије на мрежи такође се хвале подршком. Корисничка услуга је брза и пријатељска.

Али је ли то довољно?

Може ли се ИнтерСервер надметати са најбољим хостинг провајдерима упркос малој величини?

Да видимо шта бројеви морају да кажу.

"Веома брз и сигуран домаћин"

Уптиме

99.95%

Подршка

8/10

Брзина учитавања

0.88с

Карактеристике

8/10

ОВЕРАЛ3.3

Основе – ИнтерСервер време, брзина и подршка

Муња брзи фронт и пристојна подршка чине ИнтерСервер обећавајућим провајдером, али повратак остаје сумњив.

1. Одлично време – 99,95%

Достава је најважнији квалитет било ког провајдера услуга. У случају домаћина веб страница, испорука значи доступност веб мјеста; све остало долази после.

Уговор о нивоу услуге објављен на ИнтерСервер.нет обећава 99,9% продужења месечно. За сада, тако добро, ИнтерСервер доноси.

Током првог месеца мониторинга (праведно, мониторинг током септембра 2018. није обухватао цео месец) продужење времена било је беспрекорно. 100% је увек лепо видети.

У октобру 2018. ИнтерСервер рекорд благо је пао, али је и даље на врло респектабилном нивоу.

До сада је децембар 2018. био најгори месец за компанију, са 99,92% продуженог времена.

Са 99,95% просјечног продуженог времена, ИнтерСервер је добро у оквирима обећаног СЛА-а.
Просечно време 2018. године:

 • Септембар – 100%
 • Октобар – 99,95%
 • Новембар – 100%
 • Децембар – 99,92%

Просјечно Уптиме 2019:

 • Јануар – 99,93%

"ИнтерСервер је врло поуздан домаћин, који се може похвалити са преко 99,9% продуженог времена."

2. Инсане Спеед

 • Најбрже вријеме одговора – 0,19с (прво)
 • Најбрже вријеме утовара – 0.74с (1.)
 • Троми под оптерећењем – 47.60с (11.)

Напомена: Ако покренете тестове брзине на мом домену, резултати могу мало да осцилирају. Чак и са исте платформе за тестирање два испитивања обично показују мало другачије резултате. Моја ИнтерСервер локација хостирана је у НИ, па сам је тестирао из америчких локација. Сви додаци и кеширање на страни сервера били су онемогућени.

Брзина може учинити или прекинути ваше присуство на мрежи. Ако управљате веб сајтом само ради забаве, то заправо и није важно, али у случају да желите да креирате нешто значајно на Интернету, брзина је јако битна.

Одгода од једне секунде може узроковати огроман пад конверзија и продаје.

Зато је пресудна моћ сервера иза ваше веб странице. За ову ИнтерСервер рецензију, покренуо сам три одвојена референтна теста како бих добио просечан одзив и потпуно учитано време моје основне ВордПресс странице.

Поврх тога, тестирао сам га са Лоад Импацт, како бих био сигуран да подупирач добро обрађује саобраћај.

Испитивања брзине сучеља су била, руке доле, најбрже вријеме које сам видио до данас. ТТФБ остаје стално, током времена и на свим платформама за тестирање, испод 0,20 секунди, док време потребно да се страница учита у потпуности износи само 0,72 секунде, што је безумно брзо.

Чудно понашање сервера под оптерећењем.

ИнтерСервер време одговора било је запањујуће брзо док 25 корисника није погодило сервер.

Када сам покренуо тест оптерећења, резултати су били чудни. Вријеме одзива сервера скочило је оно друго да га је погодио 26. виртуални корисник. До тог тренутка је реаговало брже него што сам мислио да је могуће, али тада се нешто догодило.

Можда домаћин има сигурносни систем који спречава превише симултаних веза из истог извора, можда је то нешто друго.

Без обзира на разлог, чини се да је ИнтерСервер способан за руковање умереним саобраћајем с очаравајућом брзином, што га чини врхунским избором за мале или средње веб локације.
Просечно време одзива 2018:

 • Септембар – 0.16с
 • Октобар – 0,21с
 • Новембар – 0.18с
 • Децембар – 0,21с

Просечно време одзива 2019:

 • Јануар – 0,16с

Потпуно учитана страница 2018:

 • Септембар – 0,79с
 • Октобар – 0.63с
 • Новембар – 0.62с
 • Децембар – 0.80с

Потпуно учитана страница 2019:

 • Јануар – 0,85с

Одговор под оптерећењем 2018:

 • Септембар – 46.03с
 • Октобар – 48.33с
 • Новембар – 47,71с
 • Децембар – 48.32с

Одговор под оптерећењем 2019:

 • Јануар – 48,32с

"Муња брзи фронт и прилично сумњиви резултати привремене подршке."

3. Достојна подршка

Једна од ствари која сам схватила радећи на прегледу својих Хостинг Трибунал-а јесте тенденција мањих компанија да пружају бољу и поузданију подршку.

Претпостављам да је то углавном због чињенице да имају довољно радне снаге за количину купаца. Такође, неколико агената за подршку је лакше обучити од стотину или више представника.

Свеједно, довољно нагађања.

Чињеница је да ИнтерСервер има веома адекватан тим за подршку. Имао сам прегршт интеракција с њима током разговора и добио сам брзе одговоре познатих и уљудних агената.

Још чекам да се у записницима сервера утврди шта узрокује чудно понашање приликом тестирања помоћу Лоад Импацт-а, али ово је једва хитно и на њега се позабавио сам Јохн Куаглиери. Већ се осећам ВИП-ом.

Оно што ме спречава да ИнтерСервер подршку подржавам као звјездану је помало незграпна база података. Има пристојну количину корисних ресурса, али навигација није најлакша.

Генерално, једна од главних жалби ИнтерСервера на коју се бринем односи се на веб локацију компаније, која би могла да користи мало лектуре и бољу навигацију.

"Веома добра и пријатељска подршка са мало недостајуће базе знања."

Предности ИнтерСервера

Упркос својој релативно непопуларној популарности, ИнтерСервер пружа одређене карактеристике које бих волео чешће да видим у индустрији хостинга. Ево главних предности компаније.

1. Гаранција за закључавање цене

ИнтерСервер је веома транспарентан у погледу цена. Толико да постаје једно од главних продајних мјеста компаније.

Уопштено, тешко може бити другачије. ИнтерСервер обећава исту цену све док наставите са коришћењем њених услуга. Ако почнете са 5 УСД месечно, платићете истих 10 или 20 година низ пут.

Гаранција закључавања цена је сјајна!

Цена закључана за живот. Леп!

Како је то феноменално?

Искрено, био сам искрено изненађен што ово није главна тачка разговора свих ИнтерСервер прегледа купаца кроз које сам прошао током истраживања компаније.

То је сјајно!

2. Чврста сигурност

Сигурност је тема коју стално и изнова виђате на Интерсервер.нет. Место компаније можда ће морати да среди мало ствари, али чињеница да се безбедност схвата озбиљно је неспорна.

ИнтерСервер нуди неке јединствене безбедносне карактеристике.

За почетак, компанија поседује власнички одбрамбени алат назван ИнтерСхиелд. Одржава базу података с лошим ИП-овима и блокира аутоматски приступ захтјевима од њих. ИнтерСхиелд блокира све познате жице за хакирање и такође скенира сваки пренесени садржај како би осигурао његов интегритет.

Уредно, ех?

То није све.

Сви подаци се чувају на РАИД-10 дисковима.

Ни то није све.

3. Велика инфраструктура

ИнстерСервице су из темеља изграђена од стране својих два ствараоца, који су, чини се, дирнути љубављу према технологији и квалитетној услузи, а не шкакљивим маркетингом и максимизирањем профита.

То кажем на основу чињенице да ИнтерСервер има најмање четири дата центра са импресивним спецификацијама и мрежом која им одговара..

За поређење, масивни ХостГатор има два, као што можете сазнати у нашем детаљном прегледу.

Три центра података података ИнтерСервер налазе се у држави Нев Иорк, док је четврта у Лос Ангелесу. Другим речима, покривеност коју пружају је одлична за купце са седиштем у САД.

Сви податковни центри повезани су путем 10 Гбпс Тиер 1 мреже и ослањају се на инфраструктуру великих оптерећења из Цисцоа, Риверстонеа и Ектреме Нетворкс. Смарт БГПв4 усмјеравање осигурава редунданцију и брзину током цијеле, чинећи ИнтерСервер центре података високо доступним и сигурним.

4. Гарантована достава е-поште

Једна од главних мана употребе дељеног сервера је штета коју он може нанијети вашој е-пошти. Потребно је само један идиот на серверу да започне нежељену пошту и тада се све ИП адресе угрозе.

Одједном се е-поруке послане добрим примаоцима примају у мапе са нежељеном поштом или су уопште на црној листи..

ИнтерСервер тврди да је пронашао решење за то. Кажем „тврдње“ јер тек треба да смислим поуздан начин да то тестирам, али оно што је ИнтерСервер створио изгледа као законито решење проблема.

Радећи заједно са нежељеном нежељеном спремом, компанија проактивно провјерава нежељене потписе како би спријечила слање нежељене поште. Ако буде ефикасна, ова технологија би повећала здравље сервера излазне поште и на нивоу компаније.

Све у свему, то звучи као одлично решење вишегодишњег проблема који мучи интернет у целини.

5. Слободне миграције

ИнтерСервер бесплатно премјешта странице на своје цПанел сервере, али компанија ствара додатну вриједност за своје нове клијенте. Свака мигрирана локација темељито се прегледа због злонамјерног софтвера и ако се открије нешто криво, чисти се ручно.

6. Бесплатне недељне резервне копије

Резервне копије сматрам додатном заштитном функцијом, јер могу доћи у помоћ када се сва друга средства изневјере.

ИнтерСервер обезбеђује редовне недељне резервне копије. То само по себи није тако спектакуларно, али чињеница да им приступате лако путем интерфејса цПанел чини их прилично пристојном услугом.

7. Оптимизовано за ВордПресс

ИнтерСервер је управљао ВордПресс платформом, али то је прича за други пут. Још увијек одржавам своју студију случаја ВордПресс и планирам да јој у блиској будућности додам намјенски преглед ИнтерСервер ВордПресс..

За сада вам желим рећи да ће ИнтерСервер аутоматски ажурирати ВордПресс за вас. То је сјајан феномен који повећава сигурност и штеди много времена. Уосталом, ВордПресс се ажурира неколико пута годишње.

8. Обиље бесплатних скрипти

Да ли се сећате како су ме бесконачне апликације ИнМотион Хостинг понудиле без текста? Па, чини се да је свој меч нашао пред лицем ИнтерСервера, који има преко 450 апликација које чекају да буду инсталиране.

То је пуно бесплатних скрипти!

И овде говоримо само о Линук хостингу. ИнтерСервер такође нуди потпуно функционалну Виндовс хостинг платформу, а има је и више од 150.

9. Процијењена рефундација

ИнтерСервер има стандардну гаранцију поврата новца од 30 дана, али купци који плаћају унапред се додатно покривају. Ако одлучите да откажете услугу на половини њеног рока, можете контактирати са наплатом и тражити поврат новца у остатку периода.

Генерално, ваш захтев ће бити одобрен. Све док останете у оквиру услуга, враћаћете свој новац.

То је прилично слатко, посебно у комбинацији са гаранцијом закључавања цена. Морам рећи да момци који стоје иза ИнтерСервера стављају свој новац тамо где им је уста и стварно теже да пруже искрену и јасну услугу.

Слабости ИнтерСерваје

Колико год заслуга има, Интер Сервер није савршен. Компанија има своје мане. Нису супер блистави или посебно ометају, али дефинитивно стављају удубљење у искуство крајњег корисника.

1. Лоша веб локација

Да је ово био преглед Интерсервер.нет-а, био би крајње негативан. Сајт компаније није најгора веб страница коју сам видео, али што се тиче веб хостова, није далеко од дна листе.

Навигација по сајту је ОК-исх, али не могу се отрести осећаја да су ствари превише згуснуте.

Још једна ствар која ме неизмерно мучи су многобројне погрешке у уписивању и опште обликовање Баццханалиа. Нисам бирао граматику нацистичког живота, граматику нацисти су изабрали. Али ипак.

Ако никада у животу нисте прочитали ИнтерСервер рецензију и једноставно посетили веб локацију компаније, вероватно бисте отишли ​​пре него што схватите остале квалитете услуге.

Мислим, веб страница је лице компаније. Остављање у нереду или једноставно испод пари издаје неуредност. Срећом, знам боље од просуђивања књиге по корицама.

Надам се да се компанија бави проблемом и полирала своју веб страницу.

АЖУРИРАЊЕ фебруара 2019. године: Веб локација компаније ужива у новом, свежем, јасном и информативном погледу. Понекад се осећа загушеним, али побољшање је неспорно.

2. Збуњујуће корисничко подручје

Подручје за пријаву на ИнтерСервер није тако лоше, али наслеђује неке недостатке главне веб странице. Може да испадне претрпан, с превише могућности представљених на главној навигационој траци. Тада је већина њих подразумевано празна.

Превише контрола за једноставан заједнички налог, зар не?

Мало превише, а затим мало премало.

Уз то, не раде све контроле добро.

На пример, постоји дугме за преузимање резервних копија. Потпуно сам очекивао да ће се датотека коју сам преузео моћи уклонити након што је притиснем, али ништа слично се није догодило. Уствари, ништа се није догодило. Није било листе датотека, компримираних или не, за преузимање. Само празан екран.

Одмах сам се проверио са тимом за подршку где су ми биле резервне копије. Испоставило се да резервне копије постоје (фев!), Али се чврсто смештају у цПанел. Што је у реду, цПанел је добар у чувању копија датотека.

Али зашто бисте тада имали дугме „Преузми сигурносне копије“?

И?

Да ли препоручујемо ИнтерСервер?

Да.

То је мала, али поуздана компанија, снажне техничке способности.

И док постоје одређене области које може побољшати – база знања, подручје за пријаву на ИнтерСервер – где броји највише што компанија донесе. Снажно продужење рада, одлична брзина и врло добар тим за подршку, заједно са закључаном ценом живота чине га најбољим избором за технички склоније вебмастере који очекују умерен саобраћај.

Технички је склонији, јер технологија је оно што је ИнтерСервер.

То није најпогодније корисничко сучеље, али инфраструктура и људи који стоје иза њега помажу тону.

Шта више, ако требате да пређете на следећи ниво – ВПС – ово се чини као највероватнија компанија која то може да поднесе. Нестрпљив сам да започнем следећу ИнтерСервер рецензију да видим како се одржавају ВПС сервиси.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author