Хостингер преглед – дељени провајдер хостинга са прецизном равнотежом између цене и перформанси

Први пут када сам посетио Хостингер.цом погодиле су ме две ствари: изузетно ниске цене дељеног хостинга и информативна вредност сајта. Свакако, подстиче кориснике да купују хостинг уз неке од стандардних маркетиншких трикова, али такође има доста легалних информација, док су месечне накнаде нереално ниске.

Још једна ствар коју сам приметио док сам припремао прелиминарна истраживања за овај преглед Хостингера било је да је ово домаћин са јаким техничким педигреом. Међутим, технички исправни домаћини обилују на страницама Домаћег суда. Било је потребно више информација.

Зато сам купио Премиум дељени план, инсталирао чисти ВордПресс на њега и почео да пратим његово продужење и брзину.

После вишемесечног тестирања, ево шта могу да вам кажем о Хостингеру, а све је резимирано у непристрасном, детаљном прегледу.

Шта је Хостингер?
Направљен у Литванији пре неких 15 година, Хостингер је међународни бренд са веома јаком присутношћу на многим тржиштима. Ово је компанија која се не клања ЕИГ-у или ГоДадди-у. Уместо тога, тежи да створи сопствено царство. Само што се ово царство осећа изненађујуће добро.
Уосталом, Хостингер је креирао и још увек води највећег бесплатног провајдера за веб хостинг. Сада 000вебхост није без својих недостатака – далеко од тога – али чињеница да су га конципирали и реализовали људи који стоје иза Хостингера и још увек ништа не наплаћује, јер за њих нешто не рачуна.

"Најбољи свеукупни домаћин током 17 месеци"

Уптиме

99,90%

Подршка

9/10

Брзина учитавања

0.68 сец

Карактеристике

9/10

ОВЕРАЛ3.6

Основне вредности – брзина хостинга, време рада и подршка

Неки кажу да је хостинг провајдер добар само као његов најспорији сервер, други се фокусирају на продужење рада и бригу о клијентима. Не дискриминишем их и не тестирам их све. Обимно

1. Добро време – 99,91%

Уптиме је један од најважнијих знакова квалитетног веб домаћина и Хостингер разумно ради.

99,91% продужења у току шест месеци праћења није лош резултат; спада у обећаних 99,9%.

До сада, само у децембру 2018, моја мала ВордПресс веб локација дуже је била ван мреже, што је довело до 99,63% продуженог времена. Истина да кажем, због празничног периода у којем сам пропао нисам нашао времена да поднесем жалбу домаћину.

Хостингер обећава 5% надокнаде месечне накнаде за домаћинство кад год се изврши пролазни термин СЛА. С обзиром да је продужење продужења у 4 од 6 месеци било беспрекорно, не очекујем да ћу ускоро имати приговора за жалбу.

Ипак, обећана надокнада је врло мала

"Хостингер подржава 99,9% продуженог времена, али обећава врло ограничену надокнаду."

Просечно време 2018. године

 • Октобар – 100%
 • Новембар – 100%
 • Децембар – 99,62%

Просјечно Уптиме 2019

 • Јануар – 99,99%
 • Фебруар – 100%

2. Врхунска брзина

 • Изузетно брза времена одзива – 0,19 с (прво)
 • Врло брзо време утовара – 0.68с (1.)
 • Стабилно под оптерећењем – 1.17с (8.)

Напомена: Ако покренете тестове брзине на мом домену, резултати могу мало да осцилирају. Чак и са исте платформе за тестирање, два испитивања би обично показала мало другачије резултате. Моја веб локација Хостингер налази се преко Атлантика, па сам је тестирао са америчких локација. Сви додаци и кеширање на страни сервера били су онемогућени.

Консензус корисника и професионалаца је ретка ствар на мрежи. Ипак, већина људи се слаже са својим оценама Хостингера да је ово брз домаћин. Подаци које сам прикупио из четири различита алата за испитивање референтних вредности потврђују колико.

заправо, ово је један од најбржих пружатеља услуга хостинга До сада сам тестиран.

Брзина сучеља није ништа спектакуларно. Хостингер сервер заузима 0.19 секунди да одговори првим бајтом података. Онда, треба само 0,68 секунди да у потпуности прикажете страницу.

Са таквим резултатима, моја Хостингер ВордПресс инсталација је најбрже учитавање веб локације под надзором, само ивица попут ИнтерСервера и Дреамхоста.

имагес / хостингер-ревиев-тхе-схаред-хостинг-провидер-витх-фине-баланце-цене-перформансе-3.пнг

Када се смањи брзина вожње, Хостингер такође испоручује.

Далеко је од најбољих извођача у овој категорији, али је једнако удаљен од најгорих. Просечно време одзива за 1,17 секунди на готово 300 истовремено захтева уопште није лоше.

Просечно време одзива 2018:

 • Октобар – 0,13с%
 • Новембар – 0,12с
 • Децембар – 0,21с

Просечно време одзива 2019:

 • Јануар – 0,21с
 • Фебруар – 0,14с

Потпуно учитана страница 2018:

 • Октобар – 0.71с
 • Новембар – 0.59с
 • Децембар – 0.60с

Потпуно учитана страница 2019:

 • Јануар – 0,84с
 • Фебруар – 0,83с

Одговор под оптерећењем 2018:

 • Октобар – 1,12с
 • Новембар – 1,12с
 • Децембар – 1,15с

Одговор под оптерећењем 2019:

 • Јануар – 1,27с

"Хостингер је озбиљно брз хостинг хостинг провајдер."

3. Подршка може бити боља

Ако одете на Хостингер.цом, можда ћете бити изненађени када видите да је тим за подршку назван “Тим за успех купаца”. Звучи сјајно, али моје искуство са импресивним маркетиншким терминима било је прилично неуједначено.

У тренутку када сам отворио страницу за подршку два аларма су се угасила.

Први, нигде није наведен број телефона. Чудно је да су адресе компаније у Каунасу и Ларнаци тамо, па можете, претпостављате, да пошаљете писмо. Обје локације су наведене са својим поштанским бројевима.

Наизглед недостатак телефонске подршке је изузетно чудан, али још увек нисам био спреман попустити Хостингер.

Затим сам видео другу чудну ствар под кринком живописног „Хајде да разговарамо!“ дугме које вам омогућава да … пошаљете е-пошту?

имагес / хостингер-ревиев-тхе-схаред-хостинг-провидер-витх-фине-баланце-бетвеен-прице-перформанце.јпг

Озбиљно, кликнете на њега и води вас до контакт форме. Покушао сам то неколико пута, мислећи да можда шаљем свој упит агенту за разговоре који може припремити адекватне одговоре. Добио сам е-пошту која је садржавала једносмјерни одговор на моје једнополно питање.

У вези с тим, осећа се као ћаскање.

Само то није.

Ум, Успео сам да додјем до ћаскања, коначно. Доступан је само на страници за подршку Хостингер-а; сама страница није повезана на почетној страници. Покушао сам са Хостингер.ин, али и из верзије домаћина у Великој Британији, али нисам нашао директне везе према подршци.

Ох, и није радило на Фирефоку.

Свеједно. Дугме за ћаскање налази се у доњем десном углу, а завршио сам угодан, мада не и сасвим убедљив разговор са агентом за подршку. Био је брз и пријатељски расположен, али мало је покуцавања и сондирања открило да одређене рекламиране карактеристике доводе у заблуду. Више о томе у поглављу о контрама моје рецензије Хостингера.

Док сам лутао по веб локацији Хостингер у потрази за неухватљивим за опцију за ћаскање, одлучио сам да проверим Реддит веб хостинг нити за додатни увид.

Моја потрага за најбољим веб хостингом често ме води у Реддит где Хостингер такође долази. Подршка тамо оцењена је прилично добро, али привидни недостатак неколико главних канала комуникације је страшан.

"Тим за подршку делује компетентно, али недостатак телефона озбиљан је пропуст. Опција за ћаскање уживо се такође може испоручити на много приступачнији начин."

Хостингер Прос

Хостингер хостинг решење тешко да је квалификовано као изванредан пакет, али је добро заобљен и чврст. И новаци и напредни корисници могу пронаћи много ствари које се воле.

1. Бесрамно јефтино

Мало ћу детаљније говорити о Хостингер накнадама, али само ћу вам рећи да је компанија пука 0,99 УСД од назива бесплатним домаћином веб странице. Без шале. 99 центи. Ни долара.

2. Намјенски ресурси

Хостингер обећава одређену снагу ЦПУ-а и РАМ-а за сваки од три заједничка плана хостинга, што је одлична вест за оне који расту и шире се. Знајући за шта плаћате и сав тај џез.

Увек је тешко рећи колико је добро имплементирано тако прецизно управљање ресурсима, али увек је лепо видети напор да се сваком кориснику посвети одређена рачунска снага..

3. ССД Преко одбора

У погледу инфраструктуре, Хостигер држи корак са најновијим индустријским стандардима. Сви његови сервери раде на ССД-овима. Солид-стате дискови су много бржи од старијих ХДД-ова, тако да је то очигледна надоградња.

4. Уграђени кеш

Сви Хостингер-ови планови имају омогућено кеширање Нгинк-а. Без спуштања дубље у техничку технику, довољно је рећи да је Нгинк моћан и брз веб сервер; дизајниран је да надмаши Апацхе и то уредно учини. Када је Нгинк кеширање на страни сервера исправно конфигурисано (што је подршка Хостингера уверила да је то случај), чак и динамичке локације са великим садржајем треба да раде беспрекорно..

5. Редовне резервне копије

Док само пословни план гарантује дневне сигурносне копије, свако од дељених хостинг решења бацкупира ваше податке недељно. Многи би то сматрали главним минимумом који мора пружити веб домаћин – у потпуности се слажем са овим појмом – али истина је да редовне сигурносне копије нису универзално пружене. Гледам у тебе, тата.

6. 30-дневна гаранција поврата новца

Гаранције поврата новца стандардна су пракса најбољих компанија за веб хостинг. Хостингер се не истиче у томе, већ иде са оним што нуде већина пружатеља услуга. 30 дана није толико да правилно тестирате веб хостинг услугу, али су бескрајно бољи него ништа. Гледам у тебе, тата.

имагес / хостингер-ревиев-тхе-схаред-хостинг-провидер-витх-фине-баланце-цене-перформансе-2.јпг

7. Неограничено Цроњобс

Чули сте право, неограничено. Најмањи план (који је већ са једном ногом у категорији бесплатног веб хостинга) подржава само један цроњоб истовремено, али друга два дељена решења могу да обраде онолико колико желите. Цроњобс су феноменални. Никада их не можете имати превише.

8. Гит преко одбора

Док смо на том месту, погледајмо га до краја. Сви Хостингер-ови планови долазе са спремиштем Гит верзије контроле. Ако не знате шта је то, вероватно је нећете користити, али ако то учините – феноменално, тачно?

9. Оптимизовано за ВордПресс

ВордПресс кеширање додатака и сервера спремних за овај популарни систем за управљање садржајем чине Хостингер одличним домом за то.

Инсталацијски програм за 1 клик и аутоматска ажурирања чине Хостингер ВордПресс пакет прилично примамљивом понудом.

10. Власничка контролна табла

Искрено, требало ми је доста времена да одлучим да ли уграђени контролни панел спада у категорију Прос или не.

Иако се дивим таквим иницијативама, оне су ретко боље од постојећих решења. Инстинктивно сам се питао зашто Хостингер не користи цПанел.

имагес / хостингер-ревиев-тхе-схаред-хостинг-провидер-витх-фине баланце-бетвеен-прице-перформанце-3.јпг

Међутим, компаније девс су урадиле прилично спектакуларан посао. Додуше, контролна табла личи на цПанел, али то није лоше; штеди време за учење.

Танак је и функционалан, омогућава довољну контролу и неометан приступ, што га чини идеалним за почетнике.

11. Вебсите Буилдер

Хостингер пружа пристојну количину инсталатора за 1 клик, али такође има и пристојан алат за прављење веб локација. Градитељ веб локације Хостингер укључен је у све планове и има функционалан драг-дроп-дроп интерфејс који вам може помоћи да брзо и ефикасно направите веб страницу..

имагес / хостингер-ревиев-тхе-схаред-хостинг-провидер-витх-фине баланце-бетвеен-прице-перформанце-4.јпг

Иако нисам посебно велики фан таквих градитеља веб страница, морам признати да је ово једна од бољих итерација које сам видео.

12. Да ли сте рекли попусте?

Сада сам споменуо да су уводне цене смешно ниске, али такође можете добити релативно озбиљан Хостингер попуст са релативно лакоћом. Чини се помало надреално куцање да, пошто су почетне цене толико ниске да почињу са тим попуштањем, даље једва има смисла.

Ипак, то је врло реална могућност.

13. Одговара на повратне информације

Мање од три месеца након објављивања мог прегледа Хостингера, компанија је посегнула да ми се захвали што сам истакла неке проблеме на Хостингер.цом.

Прва негативна тачка у одељку против моје рецензије била је у вези с погрешним фразирањем које је компанија користила приликом описивања својих планова.

Међутим, Хостингер је подузео активне кораке да ријеши проблем и сада су параметри његових планова описани много адекватније. Ограничења се појашњавају звездицама, чинећи све значајно транспарентнијим и мање заблудним чак и за најнепозорније кориснике.

Морам признати да се на личном нивоу осећао сјајно јер је стварање веб хостинг компанија правичније и транспарентније један од главних разлога постојања Хостинг Трибунал-а.

Наравно, виђење домаћина који је заиста довољно брига да предузме неколико једноставних корака ка поштеном маркетингу је огроман позитиван знак.

Кудос, Хостингер.

Хостингер Цонс

Иако Хостингер има прилично солидно хостинг решење, његова понуда је далеко од беспрекорног.

1. Ограничено за напредне кориснике

Хостингер има добро заокружен заједнички хостинг пакет, али напредним корисницима ће се можда десити да га нема у одређеним областима. Да, ту су Гит, цроњобс и Цурл, али многе доброте доступне у цПанелу једноставно недостају. Руби он Раилс, Питхон и други нигде нису нађени.

2. Тешке миграције

Премјештање странице на Хостингер може бити проблематично. Иако је подршка спремна да помогне на било који начин потребан – савет или директно укључење у процес, чињеница да домаћин води власнички панел за хостинг отежава пренос постојећих веб локација.

Могуће је, али велика је вероватноћа да ће то бити озбиљна гњаважа.

3. Нема бесплатног ССЛ-а

Ако желите да својој веб локацији бесплатно обезбедите ССЛ, Хостингер није идеалан. Само највећи од три плана укључује сигуран сертификат.

Генерално, сматрам ово чудним јер недостатак ССЛ-а нарушава СЕО и Лет’с Енцрипт решење могу се релативно лако уградити у већину хостинг окружења..

Било како било, ако желите да добијете ССЛ, мораћете да га платите одвојено, ручно набавите Лет’с Енцрипт један или купите највећи од три Хостингер плана.

Да ли препоручујем Хостингер?

Да, препоручујем Хостингер из више разлога.

Ако тражите јефтино решење за хостинг, то је вероватно најбоља опција.

Брзина и перформансе су такође импресивне.

Приступ тиму за подршку се може оптимизирати, али агенти су респонзивни и добро упућени.

Недостатак напреднијих опција за хостинг и неколико случајева типичног лингоа за хостинг хостинг који сам споменуо током овог детаљног прегледа Хостингера не мења чињеницу да ова компанија пружа велику вредност за новац.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author