7 Shërbimet më të mira të lira të mbajtjes së faqes në internet (Rishikimi 2020) | Faktet e Pritjes

mbajtje e lirë në internet

Gjetja e një ofruesi të lirë të mbajtjes në internet nuk është një detyrë e lehtë.

Përse?

Shumë kompani të njohura të pritjes në internet përdorin strategji çmimesh standarde të industrisë, të cilat zakonisht tërheqin klientë të rinj me çmimet e tyre të ulëta hyrëse.

Sidoqoftë, sipas hulumtimit tonë, kostot e rinovimit janë zakonisht 2x deri 3x më të larta. Para se të regjistroheni me një host të lirë, është thelbësore të kontrolloni çmimet e rinovimit të tyre si dhe veçoritë.

Ndonjëherë ato janë të kufizuara në hapësirë ​​minimale të ruajtjes, jo mjaft bandwidth ose pa SSL.

Edhe pse shumica e pritësve të uebit hedhin një emër domaini dhe SSL falas (të paktën për një vit), disa jo.

Më poshtë mund të gjeni 7 ofruesit më të lirë të mbajtjes në internet (kontrolluar së fundmi dhjetor 2019):

1. Bluehost 2,75 $ / muaj (36 muaj) | Rinovon 7,99 dollarë

Bluehost

 • Kohëzgjatja: 99,99% (shiko kohën e detajuar të uptime)
 • Koha e ngarkesës: 380 ms (shiko kohën e detajuar të ngarkesës)
 • Karakteristikat: llogari falas të postës elektronike, SSL përfshirë
 • Kthim parash: garanci 30-ditore

Bluehost aktualisht pret mbi 2 milion faqe interneti. Ato janë larg njëra prej tyre më të njohurit, Opsione të lira, të përbashkëta pritjeje të disponueshme – për një arsye. Ato përdoren mirë (dhe rekomandohen) nga një larmi webmasterësh dhe blogerësh të njohur.

Nga 31 hostet që ne kemi shqyrtuar, koha e fundit e 24 muajve e Bluehost ka qenë më e mira që kemi parë – 99.99% (me vetëm 2 orë kohë joproduktive). Përveç performancës së tyre të besueshme, shpejtësia e tyre mesatare është gjithashtu në anën më të shpejtë – 380 ms (e cila është në krahasim të shpejtë me hostet e tjerë të internetit me çmime të ngjashme, të tilla si SiteGround (681 ms) ose DreamHost (654 ms).

Bluehost është gjithashtu kryesuesi ynë i parë i rangut 1 në rishikimet tona të përgjithshme të hostimit. Kryesisht për shkak të performancës së tyre të shkëlqyeshme dhe të besueshme dhe bisedës live 24/7/365 për të gjithë klientët e tyre.

Të gjitha planet përfshijnë një emër domain falas për 1 vit, instalime me një klik për ndërtuesit e ndryshëm të faqeve të internetit dhe WordPress.

Disavantazhi më i madh në ofertën e tyre është se plani më i lirë (2,75 dollarë në muaj) vjen me një angazhim 36-mujor. Nëse vendosni të përdorni shërbimet e tyre për më pak se 12 muaj, do të duhet të paguani 4,95 $ / muaj. SSL është përfshirë falas. Plani më i lirë “bazë” vjen me 50 GB hapësirë ​​ruajtjeje, 5 llogari me postë elektronike dhe bandë të paketuar. Bluehost rinovon me 7,99 $ / muaj pas periudhës fillestare të regjistrimit.


Ose lexoni përmbledhjen tonë të plotë në Bluehost

2. Hostinger 0,99 $ / muaj (48 muaj) | Rinovon 2,15 dollarë

Hostinger

 • Kohëzgjatja: 99.95% (shiko kohën e detajuar të uptime)
 • Koha e ngarkesës: 363 ms (shiko kohën e detajuar të ngarkesës)
 • Karakteristikat: SSL, domain falas për 1 vit, ruajtje e pakufizuar
 • Kthim parash: garanci 30-ditore

Hostinger është ndërmarrja më e lirë e pritjes së faqes në internet që kemi rishikuar deri më tani.

Zakonisht, ofruesit e pritjes shumë të përballueshëm janë ose të ngadaltë, jo të besueshëm, ose me pothuajse asnjë mbështetje të klientit.

Për fat të mirë, Hostinger është krejt e kundërta. Gjatë 23 muajve të fundit, kohëzgjatja e tyre ka qenë 99.95%.

Për më tepër, ata janë ndër hostet më të shpejtë të uebit me një kohë mesatare të ngarkesës 363 ms (rrahur vetëm nga A2 Hosting dhe MDDHosting të cilat janë pak më të shtrenjta).

Ata gjithashtu ofrojnë ndihmë të shpejtë 24/7 të klientit përmes bisedës live e cila është një veçori e shkëlqyeshme për të pasur.

Mime të ulëta, herë të mëdha ngarkese dhe kohë të besueshme – është ajo që i bën ata një opsion i shkëlqyeshëm i lirë për mbajtjen në internet.

Nëse regjistroheni në planin e tyre më të lirë, do t’ju kushtojë vetëm 0.99 $ / muaj. Kjo bën gjithsej vetëm 47.52 dollarë për mbajtjen në jetë të “gati” – jo keq. Plani më i lirë i Hostinger rinovon me $ 2.15 / muaj pas periudhës fillestare të regjistrimit.

Ky plan “Vetëm Ndarja e Ndërtimit” përfshin 1 faqe interneti, 1 llogari me email, 100 GB bandwidth (i cili mund të trajtojë shumë vizitorë) dhe ruajtje të pakufizuar.


Ose lexoni përmbledhjen tonë të plotë në Hostinger

3. DreamHost $ 2.59 / muaj (36 muaj) | Rinovon: 2.59 dollarë | Plani Muaj-Muaj: 4,95 $ / muaj

Dreamhost

 • Kohëzgjatja: 99.94% (shiko kohën e detajuar të uptime)
 • Koha e ngarkesës: 654 ms (shiko kohën e detajuar të ngarkesës)
 • Karakteristikat: SSL i përfshirë, trafiku i pakufizuar
 • Kthimi i parave: Garanci 97-ditore

DreamHost menjëherë qëndron në mes të hosteve në internet për shkak të garancisë së tyre mbresëlënëse për kthimin e parave: ata ndjehen aq të sigurt për shërbimin e tyre saqë ju lejojnë deri në 97 ditë të kërkoni paratë tuaja (standardi i industrisë është 30 ditë).

Koha e fundit e 24 muajve e DreamHost është 99,94% – e cila nuk është e keqe. Ata kanë një kohë ngarkese prej 654 ms. Ndërsa kjo nuk është shumë e ngadaltë, ju merrni kohë më të mirë ngarkese me tre zgjedhjet tona kryesore.

DreamHost nuk ofron llogari falas me email. Ndërsa Bluehost ofron 5 llogari emaili dhe A2 Hosting ofron 25, ju duhet të paguani 1.67 $ për llogari të postës elektronike në muaj me DreamHost.

Përveç që ka një garanci mbresëlënëse për kthimin e parave (97 ditë), DreamHost ofron karakteristika mjaft të mrekullueshme: një emër falas domain për 1 vit (rinovon me 15,99 $), bandë pa tela, ruajtje 50 GB SSD, krijues të faqes së internetit WP, SSL falas dhe mbështetje për 1 uebfaqe – gjithçka për 2.59 dollarë në muaj në planin e saj më të lirë që rinovon me të njëjtin çmim.


Ose lexoni rishikimin tonë të plotë në DreamHost

4. HostGator 2,75 $ / muaj (36-muaj) | Rinovon 6.95 dollarë

mbajtësin e përbashkët

 • Kohëzgjatja: 99,99% (shiko kohën e detajuar të uptime)
 • Koha e ngarkesës: 1113 ms (shiko kohën e detajuar të ngarkesës)
 • Karakteristikat: llogari falas të postës elektronike, SSL përfshirë
 • Kthim parash: garanci 45-ditore

Hostgator është, pa dyshim, një nga markat më të mëdha dhe më të njohura që pret sot në internet. Ata presin një emërtim mbresëlënës 10 milion + domain dhe kanë qenë në industri për 19 vjet tani. Hardshtë e vështirë për tu mundur!

Sidoqoftë, kemi ndjenja të përziera rreth performancës së përbashkët të hostgatorit. 

Ato performojnë mjaft dobët kur bëhet fjalë për shpejtësinë: një kohë ngarkese të 1,113 ms i bën ata më të ngadaltë nga hostet e lirë të internetit që shqyrtuam (Hostinger dhe Bluehost janë të paktën dy herë më shpejt, dhe A2 Hosting është tre herë më i shpejtë). Mungesa e ruajtjes së SSD nuk e ndihmon këtë. Koha e zgjuar 24-mujore e Hostgator është mjaft mbresëlënëse në 99.99%, pse. Ata kanë kohën e dytë më të mirë në këtë listë pas Bluehost. Kjo jep një nivel sigurie në lidhje me besueshmërinë e shërbimit të tyre.

Plani më i lirë i Hostgator kushton 2.75 $ / muaj por kërkon një angazhim 36-mujor. Për këtë, ju merrni një bandë të pakufizuar dhe ruajtje, një emër domain falas për 1 vit, kopje rezervë të çastit, SSL falas dhe 100 $ kredi reklamimi për Google dhe Bing. Hostgator rinovon me 6,95 $ / muaj pasi të përfundojë periudha fillestare 36-mujore.


Ose lexoni rishikimin tonë të plotë në HostGator

5. A2 Hosting 2.96 $ / muaj (12 muaj) | Rinovon 8,99 dollarë

Faqja kryesore e hostimit a2

 • Uptime: 99.93% (shiko kohën e detajuar të uptime)
 • Koha e ngarkesës: 320 ms (shiko kohën e detajuar të ngarkesës)
 • Karakteristikat: llogari falas të postës elektronike, SSL përfshirë
 • Kthimi i parave: Garantim i kthimit të parave në çdo kohë

A2 Hosting është ofruesi më i shpejtë i pritjeve të përbashkëta që kemi testuar deri më tani.

Me një kohë mesatare të ngarkesës së 320 ms, A2 Hosting është një nga më të shpejtë të hostëve të uebit që ne kemi shqyrtuar – dhe ka qenë në këtë mënyrë me vite. Ata janë hosti i vetëm i uebit që merr një rezultat të përsosur për shpejtësinë në mesin e hosteve në internet që ne i kemi shqyrtuar.

Në një botë ku të qenit i ngadaltë mund të dëmtojë trafikun dhe konvertimet, hostet në internet që krenohen me shpejtësinë ngarkojnë një premium për të – ose të paktën shumë më tepër sesa $ 2.96 / muaj që A2 Hosting tarifon për planin e tyre më të lirë.

Koha e duhur e hostimit të A2 nuk është shumë mbresëlënëse, megjithatë. Ata kanë ruajtur një 99,93% kohëzgjatja gjatë 24 muajve të fundit, gjë që është mjaft e dobët.

Ju jeni gjithashtu të kufizuar në 1 faqe në internet në planin e tyre më të lirë; kjo e bën të vështirë të shijosh disa nga tiparet mahnitëse që ato ofrojnë plotësisht. Nëse doni më shumë site, ju duhet të rifreskoni në “serverin e tyre Turbo”. Ndërsa kjo premton deri në 20X shpejtësi më të shpejtë, kushton shumë më tepër në 7 $ / muaj për një angazhim 24/36-muaj.

Me 2.96 dollarë në muaj, plani më i lirë i A2 Hosting vjen me ruajtje të pakufizuar SSD, Bandwidth të pakufizuar, SSL falas, 25 llogari me email, një ndërtues faqesh dhe instalimin me një klikim të WordPress me një klikim. Ju gjithashtu merrni një emër domain falas për 1 vit. A2 Hosting rinovon me $ 8,99 / muaj pas periudhës fillestare të regjistrimit.

Për të marrë çmimin më të lirë, përdorni kuponin “HOSTINGFACTS” në faqen e arkëtimit.


Ose lexoni rishikimin tonë të plotë në A2 Hosting

6. GreenGeeks 2,95 $ / muaj (36 muaj) | Rinovon: 9,95 dollarë

Faqja fillestare e GreenGeeks

 • Kohëzgjatja: 99,96% (shiko kohën e detajuar të azhurnimit)
 • Koha e ngarkesës: 453 ms (shiko kohën e detajuar të ngarkesës)
 • Karakteristikat: llogari falas të postës elektronike, SSL përfshirë
 • Kthim parash: garanci 30-ditore

Përqendrimi i GreenGeeks në të qenit miqësore me eko mund t’i kërkojë disa prej përdoruesve, por si mund të grumbullohen kur krahasohen me hostet e tjerë të lirë të internetit?

GreenGeeks nuk është aq i shpejtë sa Hostinger (363 ms), Bluehost (380 ms) ose A2 Hosting (320 ms), por koha e ngarkesës së tyre 453 ms është mbresëlënëse dhe a 99,96% kohëzgjatja nuk është gjithashtu e keqe. Vlen gjithashtu të përmendet se përfitoni nga mbështetja 24/7 e klientëve përmes bisedës live (që ne kemi zbuluar se është mjaft e besueshme) nëse faqja juaj ndonjëherë zbritet.

Ndërsa GreenGeeks është mjaft bujare kur bëhet fjalë për disa nga tiparet në planin e tyre më të lirë (siç janë ruajtja e pakufizuar dhe postat elektronike), ne duam të theksojmë se këtë plan mund ta përdorni vetëm me 1 faqe interneti.

Plani i tyre më i lirë kushton 2.95 dollarë në muaj, që vjen me një angazhim 36-mujor. Për këtë, ju merrni ruajtje të pakufizuar të SSD, bandë të pakufizuar, bandë elektronike të pakufizuar, një ndërtues falas të faqes në internet dhe një emër domain falas për 1 vit (rinovon me 13,95 $). Ju gjithashtu merrni SSL falas. Pasi të mbarojë periudha fillestare e regjistrimit 36-mujor, GreenGeeks rinovon me 9,95 $ / muaj.


Ose lexoni rishikimin tonë të plotë në GreenGeeks

7. iPage 1,99 $ / muaj (36 muaj) | Rinovon: 7,99 dollarë

iPage

 • Kohëzgjatja: 99.97% (shiko kohën e detajuar të uptime)
 • Koha e ngarkesës: 759 ms (shiko kohën e detajuar të ngarkesës)
 • Karakteristikat: llogari falas të postës elektronike, SSL përfshirë
 • Kthim parash: garanci 30-ditore

Me 1.99 dollarë në muaj, oferta e iPage do të duket të jetë një nga më të mirat për sa i përket përdorimit të lirë të uebit – veçanërisht sepse ato duket se janë më të lira pas zgjedhjes sonë të mirë (Hostinger).

Mos u mashtro, megjithatë. 

Ju merrni vetëm çmimet super të lira të iPage kur bëni një angazhim 36-mujor. Më e rëndësishmja, pasi të ketë mbaruar periudha fillestare e regjistrimit 36-mujor, çmimi i lirë i pritjes i iPage menjëherë në tullumbace në $ 7.99 / muaj.

Thënë kjo, ia vlen të përmendet se iPage ka një përshtypje 99,97% me kohë të gjatë 24 muajve, dhe ata ofrojnë mbështetje të besueshme 24/7 të klientit përmes disa mënyrave, përfshirë bisedën live.

Sidoqoftë, iPage nuk ofron hapësirë ​​ruajtëse SSD. Me një kohë ngarkese prej 759 ms, ata janë gjithashtu e dyta më e ngadaltë nga hostet më të lirë të internetit që shqyrtuam.

Një emër domain falas për 1 vit (rinovon me 14,99 dollarë), SSL falas, ruajtje të pakufizuar, dhe bandwidth praktikisht i pakufizuar janë disa nga karakteristikat që ju merrni me pritjen e lirë të iPage. Ndërsa shumica e hosteve të lirë kanë një kufi 1 në uebfaqe, iPage ju lejon të organizoni uebfaqe të pakufizuara.


Ose lexoni përmbledhjen tonë të plotë në iPage

Për të përfunduar:

Vetëm se nuk keni një buxhet të madh nuk do të thotë që të vendosni një host të një cilësie të ulët.

Ka dhjetëra opsione në treg që godasin ekuilibrin e përsosur midis përballueshmërisë dhe cilësisë. Me pak hulumtime, ju lehtë mund të gjeni një ofrues që përputhet me nevojat tuaja dhe buxheti juaj.

 1. Bluehost: 2,75 $ / muaj [i lehtë për t’u përdorur, i besueshëm]
 2. Hostinger: 0,99 $ / muaj [pritës i cilësisë së lirë në internet]
 3. DreamHost: 2.59 $ / muaj [aftësia për të paguar muaj për muaj]
 4. Shpërndarë HostGator: 2,75 $ / muaj
 5. A2 Hosting: 2.96 $ / muaj [pritësi më i shpejtë i lirë i uebit]
 6. GreenGeeks: 2,95 $ / muaj
 7. iPage: 1.99 $ / muaj

P.S. Sigurohuni që të jeni në rregull me çmimet më të larta të rinovimit. Askush në këtë listë nuk ka të njëjtin çmim rinovimi si çmimi i regjistrimit.

Cilët ofrues të lirë të pritjes keni përdorur? A do të rekomandonit ndonjë prej tyre? Na tregoni në komentet më poshtë. Ne gjithashtu mund të provojmë dhe të provojmë nikoqirët më të lirë, kështu që qëlloni sugjerimet tuaja për ne :).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author