Beste gratis cloudopslag voor 2020

Cloud opslag vector afbeeldingEr bestaat niet zoiets als een gratis lunch, zoals het gezegde luidt …

Maar daar zijn gratis monsters, als u weet waar u moet zoeken. En als het gaat om het vinden van de beste gratis cloudopslagdienst, je kunt ze bijna overal vinden.

De beste cloudopslagproviders van vandaag zijn meer dan bereid om u een beetje cloudopslag te geven – helemaal gratis – in de hoop dat u na uw proefperiode een loyale, betalende klant wordt.

De waarheid achter “gratis” proeven

Bovendien zijn veel van deze gratis proefversies erg nuttig, waardoor u bijna alle functies die u als klant krijgt, kunt “testen” … Het is echter belangrijk om erop te wijzen dat de meeste gratis cloudopslagopties – of het nu gaat om proefversies of anders – gewoon ‘niet genoeg ruimte hebben voor de meeste bedrijven, inclusief bedrijven met meer dan een paar klanten die hun bestanden opslaan en uploaden.

Dat gezegd hebbende, ze zijn misschien genoeg voor persoonlijk gebruik, en zoals gezegd, het is nog steeds de moeite waard om een ​​idee te krijgen van de service en de gebruikersinterface.

Beste gratis cloudopslagservices in 2020

Bij het evalueren van services hebben we gekeken naar de totale opslagruimte die u gratis krijgt als onze belangrijkste evaluatiefactor (ervan uitgaande dat alle hier opgenomen opties zijn goed gesloten vanuit een beveiligingsperspectief).

Bovendien hechten we bijna evenveel belang aan gratis verstrekte specificaties. Naast functies hebben we ook rekening gehouden met gebruikerservaring, wat een belangrijke rol speelt bij het bepalen welk pakket de beste gratis service is.

Elke service heeft zijn eigen hoogte- en dieptepunten, dus onze lijst is niet echt objectief. We hebben ons op meerdere dingen geconcentreerd bij het samenstellen van de lijst, dus we zullen elke service uitbreiden terwijl we er doorheen gaan. Op die manier kun je er een kiezen die een levenslang abonnement waard is als je uiteindelijk besluit er een te nemen.

Dus, hier is onze lijst met de beste gratis cloudopslagopties in 2020:

# 1 Google Drive: The Reigning Champ

Belangrijkste specificaties
 • Google account
 • Geen noodzakelijke upgrades
 • Opgewaardeerde plannen zijn de moeite waard

PROS

 U kunt 15 GB gratis opslagruimte gebruiken
Je mag Google Docs ook gratis gebruiken
 Google-softwareaanbiedingen apps van derden gratis

CONS

 Bestanden worden geleverd met beheerde codering
Er zijn mogelijke privacyproblemen
Er is geen Linux-client

Google Drive geeft u gratis 15 GB vanaf het moment dat u zich aanmeldt met een Google-account. Iedereen met Android of Gmail krijgt dit automatisch.

Hoewel je de ruimte moet delen met je inbox en Google Foto’s, is het nog steeds voldoende om geen upgrade naar een betaald programma nodig te hebben.

Wanneer u moet upgraden, is Google op de plaat gestapt door een optie van 100 GB aan te bieden. Voor $ 2 per maand heb je 100 GB tot je beschikking. Google Drive wordt een beetje duur als je meer gegevens wilt dan 100 GB.

Google Drive biedt je alles met de gratis service die je krijgt als betalende abonnee. Dit betekent dat u gratis gebruik kunt maken van Google Docs. U kunt ook gebruikmaken van het enorme software-ecosysteem van Google Drive geweldige apps en integraties van derden, zonder extra kosten.

Het nadeel van het bewaren van bestanden op Google Drive is dat het platform bekend staat om het scannen van uw bestanden wat een enorme privacykwestie is. De scanners van Google beschermen je tegen virussen, spam en gevaarlijke inhoud, wat erg kan zijn als een anders gewoon bestand in quarantaine wordt geplaatst en beschadigd raakt nadat het als gevaarlijk is gemarkeerd. Ze analyseren echter ook inhoud om relevante producten bij gebruikers te promoten, wat een ernstige inbreuk op de privacy is, tenminste in mijn ogen.

Als dit iets is dat u stoort, kunt u beter kiezen voor een andere gratis cloudopslagoptie, zelfs als Google Drive al het andere biedt dat u wilt.

Een ander negatief punt is dat Google Drive geen verwijzingsoptie biedt. Dit betekent dat je alleen de 15 GB hebt, tenzij je besluit te betalen. Als dit het geval is, aangezien de functies hetzelfde zijn voor betaalde Google Drive-gebruikers, raden we aan om Google Drive gratis te houden en een ander programma te gebruiken om toe te voegen aan de 15 GB die je al hebt.

# 2 pCloud: de beste cloudopslagversleuteling

Belangrijkste specificaties
 • 2GB opslag starten
 • Comfortabele gebruikerservaring
 • Multi Media

PROS

 U kunt 10 GB gratis opslagruimte gebruiken
Het pakket biedt een goede gebruikerservaring
 Je kunt ook video- en audioweergave gebruiken, met de mogelijkheid om afspeellijsten te maken

CONS

 Nulkennis is duurder
Je krijgt minder functies voor delen

pCloud biedt gebruikers opslagplannen die beginnen met 2 GB gratis cloudopslag door simpelweg aan te melden voor een account.

Dit is een geweldige deal niet vanwege de standaard opslagruimte, maar omdat de functieset vergelijkbaar is met hun betaalde instapmodellen. Verder kunt u, net als andere providers, extra ruimte krijgen – 8 GB waard – door enkele eenvoudige taken uit te voeren, zoals andere mensen naar het platform verwijzen.

Het hebben van een gratis pCloud-service mist twee belangrijke functies: wachtwoorden en vervaldatums voor het delen van links. Om een ​​probleem te voorkomen, moet je overstappen op een pakket van 500 GB of 2 TB. Beide zijn redelijk geprijsd in vergelijking met veel die momenteel op de markt zijn, het is een groot nadeel wanneer het gratis account deze functies niet biedt.

Naast de afwezige functies valt de pCloud-service voor gratis leden nog steeds op. Ik was onder de indruk van de ingebouwde audio- en videospeler – waarmee je in wezen je muziek kunt streamen en films kunt bekijken vanuit de cloud – evenals de handige functie van het pCloud-account dat HD-streaming kan beheren.

De kosten voor cloudopslag lopen in de loop van de tijd flink op. Het is vervelend om elke maand te betalen. Het is zo ver dat het betalen van een eenmalige vergoeding voor een fysieke harde schijf een betere economische keuze is.

Gelukkig kun je met pCloud een eenmalige vergoeding betalen voor hun cloudopslag. Je kunt hun pakket van 500 GB voor altijd krijgen voor $ 175. Dat betekent dat je een harde schijf hebt die gegarandeerd levenslang werkt. Als je het 10 jaar gebruikt, kijk je rond de $ 1,50 opslagkosten per maand.

Veel mensen, waaronder ikzelf, houden van pCloud zero-knowledge beveiligingsdiensten. Het trieste is dat je niet kunt genieten van de ervaring zonder kennis, zelfs niet als je een pCloud Premium-account hebt. Je zult uiteindelijk meer moeten betalen voor de pCloud Crypto. Toch kun je je als gratis service aanmelden voor Crypto zonder dat je geld hoeft te geven voor Premium.

Ondanks een paar kleine nadelen, met een geweldige gebruikerservaring en veel gratis opslag, staat pCloud bovenaan onze lijst.

# 3 MediaFire: Tons of Freebies

Belangrijkste specificaties
 • 10 GB opslag bij start
 • Goedkoop en betrouwbaar
 • Verwijzend referentiesysteem
 • Optie om de opslag te vergroten

PROS

 U kunt tot 10 GB gratis opslagruimte gebruiken
U kunt ook tot 50 GB extra opslagruimte krijgen
 Het platform biedt goedkope tariefplannen

CONS

 Je kunt geen bestandssynchronisatie gebruiken
Je hebt te maken met slechte beveiliging

Als MediaFire aanbevelen aan meer mensen niet jouw ding is, maak je dan geen zorgen. U kunt eenvoudig 2 GB extra opslagruimte krijgen door de MediaFire-smartphone-app te installeren. Je hebt ook de mogelijkheid om meer gigabytes te winnen door je Facebook of Twitter aan de service te koppelen.

MediaFire biedt ook betaalbare tariefplannen, zoals het leveren van één terabyte (1 TB) voor slechts $ 5 per maand. Dat gezegd hebbende, behalve de gratis service, is het platform moeilijk aan te bevelen, zelfs als het een van de weinige door Linux ondersteunde services is.

Het belangrijkste probleem is dat MediaFire geen bestanden tussen elk apparaat synchroniseert. Dit betekent dat u documenten moet uploaden of downloaden door handenarbeid in de cloud.

Bovendien zijn de beveiligingsdetails van het platform niet ideaal, met slechte versleutelingsservices en geen wachtwoordvoorziening. Toch slaagt MediaFire erin om gratis veel opslagruimte te geven, dus het lukt om onze lijst te maken.

De belangrijkste reden waarom MediaFire op de lijst staat, is dat het een groot deel van de gegevens gratis biedt.

# 4 Sync.com: krijg opslag via verwijzingen

Belangrijkste specificaties
 • 5 GB opslagruimte om te beginnen
 • Top of the Line Referral System
 • Veel beschikbare functies
 • Een goed afgeronde opslagservice

PROS

 U krijgt 1 GB opslagruimte voor elke verwijzing zonder limieten
Wordt geleverd met encryptie zonder kennis
 U kunt gebruikmaken van 5 GB gratis opslagruimte

CONS

 U kunt geen vervaldatums gebruiken
Er zijn geen downloadlimieten voor links
Er is geen Linux-client

Sync.com komt binnen als onze tweede plaats Cloud-opslagservice in deze lijst.

Wanneer u zich aanmeldt, u krijgt 5 GB gratis capaciteit op het platform. Veel gebruikers prijzen lof voor de synchronisatie, maar wat het platform zo populair maakt als gratis service, is dat het een verwijzingsprogramma heeft met absoluut geen limieten. Net als bij pCloud beschik je over 1 GB bij elke nieuwe aanmelding die je verstrekt, maar je kunt deze delen zo vaak uitnodigingen als u maar wilt. ��

Het platform heeft een limiet van 20 GB voor verwijzingen, maar het is eigenlijk gemakkelijk om gewoon rechtstreeks contact op te nemen met het bedrijf via e-mail of livechat, zodat u de limiet kunt uitschakelen. De ondersteuningsmedewerkers van Sync zullen je verwijzingen controleren om er zeker van te zijn dat het echte mensen zijn, maar zolang alles is besteld, zullen ze je verwijzingsbonus uitbreiden.

Als grenzeloze verwijzingsservice kunt u in theorie bijna onbeperkt gratis cloudopslag krijgen met dit platform dan u mag met elke andere service die we hebben vermeld. Veel gebruikers gebruiken hun sociale media om zoveel mogelijk opslagruimte te krijgen.

Bovendien verwijdert Sync.com niet veel van de functies van de betaalde abonnementen uit de gratis service. U kunt bijvoorbeeld in alle abonnementen gratis en betaalde encryptie zonder kennis krijgen. Hiermee kunt u uitbreiden naar bestandsshares. Bovendien heeft het programma tot nu toe de beste zero-knowledge service voor zowel betalende als niet-betalende gebruikers.

U krijgt ook de mogelijkheid om uw bestandsshares met een wachtwoord te beveiligen via een gratis account, maar geen vervaldatums of downloadlimieten toe te voegen. Daarvoor moet je overschakelen naar een Sync.com Pro-programma. Dus als u problemen ondervindt bij het kiezen tussen Sync.com of pCloud, is het logisch. Ze zijn allebei bijna gelijk op elkaar afgestemd. Hoe dan ook, je krijgt een geweldig koopje.

Zodra u vrienden en kennissen heeft uitgeput, moet u voor de service betalen. Sync heeft een fantastische betalingsstructuur waarbij 1 TB opslagruimte gelijk is aan $ 5 per maand aan kosten. Het houdt het simpel.

Onze eervolle vermeldingen

We zijn van mening dat sommige andere gratis cloudopslagopties een eervolle vermelding waard zijn. Hoewel ze er niet in slagen om bovenaan onze lijst te komen, zijn het geen slechte opties:

# 5 Amazon Cloud Drive

Als u zich aanmeldt, krijgt u gewoon 5 GB gratis, maar als u een huidige gebruiker van Amazon Prime bent, zult u genieten van onbeperkte foto-opslag. Het nadeel is dat Amazon Drive geen bestanden kan versleutelen, dus beveiliging is een zorg.

# 6 Degoo

Een andere opslagruimteprovider die behoorlijk populair is. Eén aanmelding bij Degoo biedt u 100 GB gratis opslagruimte. Hoewel dat veel meer is dan wat de andere services bieden, richt Degoo zich op online back-up in plaats van cloudopslag. In feite is het niet eens zo’n geweldige online back-upservice, maar het klopt tenminste.

# 7 Microsoft OneDrive

Ten slotte hoeft u voor de eenvoudigste opties niet verder te zoeken dan de 1TB van Microsoft OneDrive. U krijgt toegang tot gratis opslagruimte door simpelweg een geldig instellings-e-mailadres te gebruiken. U kunt Office 365 krijgen, dat ook wordt geleverd met de desktopversies voor Microsoft Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Het beste is dat het helemaal gratis is.

Gratis koopgids voor cloudopslag

Op welke functies moet u letten bij een gratis cloudopslagdienst? Allereerst: veiligheid.

Bij het winkelen voor de beste gratis cloudopslagplannen, cybersecurity moet uw eerste zorg zijn. De meest gerenommeerde cloudopslagbedrijven zullen nooit meer dan een glimp van uw gegevens zien en vastleggen – ze houden het versleuteld, beschermd tegen hackers en de nieuwsgierige blikken van hun eigen werknemers.

Tweede, de beste “gratis” abonnementen moeten evenveel functies bevatten als basale betaalde equivalenten, omdat deze u een realistischer beeld geven van waar u eigenlijk voor zou betalen. Na wat het nut zou zijn van een gratis monster als ze de belangrijkste ingrediënten weglaten?

Ten slotte moet de service gemakkelijk te gebruiken zijn, zoals in zo-eenvoudig-je-oma-kan-het-gebruiken. ���� Het moet naadloos integreren met al uw apparaten, of het nu op een smartphone, tablet of desktopcomputer is.

De meeste gratis cloudopslag-apps die we hier aanbevelen, zijn compatibel met alle genoemde apparaten en werken op alle grote besturingssystemen. Op die manier heb je toegang tot de bestanden die je wilt, wanneer je ze wilt, waar je ook bent (zolang je maar verbonden bent met internet).

Hoe kiest u de ideale gratis cloudopslag?

Hoewel alle services die we hier aanbevelen, gratis zijn, leveren ze niet allemaal hetzelfde waarde. We hebben alle providers weggelaten iets minder dan perfecte beveiliging, omdat het tijdverspilling zou zijn om ze te noemen.

De enige twee overgebleven categorieën om te vergelijken zijn 1) het aantal gigabytes (GB) dat is inbegrepen in het gratis opslagabonnement en 2) de functies die u kunt gebruiken.

Gratis tot duur

Voor de meeste mensen is het woord ‘gratis’ voldoende om ze naar binnen te lokken en zelfs genoegen te nemen met een middelmatig opslagpakket. Laat u niet misleiden! Zoals eerder vermeld, verschilt elke gratis optie voor cloudopslag.

Hier is de deal, nee goed opties bieden meer dan 50 GB voor hun gratis abonnement. Dat is aan de bovenkant. De meeste zijn uit op 15 tot 16 GB. Als u van plan bent om voor langere tijd een cloudopslagdienst te gebruiken, betaalt u op een gegeven moment.

Het belangrijkste om op te letten, is dat geen enkel bedrijf u zoveel opslagruimte geeft. Dropbox, een van de bekendste cloudopslagproviders, is ook een van de minst genereuze qua opslag per dollar zodra je hun gratis datalimiet van 2 GB overschrijdt.

Hoe cloudopslag werkt

Je krijgt slechts 2 GB aangeboden via Dropbox met het gratis abonnement, officieel bekend als Dropbox Basic. Daarna zijn de prijzen op zijn best het dubbele van het aantal andere cloudopslagplannen. In het ergste geval is het meerdere keren meer dan de andere opties.

Dropbox biedt het laagste premium-abonnement met 1 TB opslag. Veel mensen hebben niet eens zoveel opslagruimte nodig. Dit kost u $ 10 per maand en als u gegevens wilt verdubbelen, kijkt u naar $ 20 per maand.

Dropbox biedt wel een deal om tot 16 GB gratis opslagruimte te krijgen door vrienden zich te laten aanmelden, maar dat is niet altijd een optie – en het is ook niet professioneel voor bedrijven om anderen te vragen zich aan te melden. Andere services bieden ook dezelfde functie. Daarom raden we de ruimere plannen aan die er zijn, zoals pCloud of Sync.com (meer over deze opties in een minuut).

Aantal en type functies

Naast het beperken van opslagruimte (GB), beperken veel gratis cloudopslagplannen ook het aantal functies dat u krijgt. Opnieuw gebruikmakend van Dropbox als voorbeeld, heeft het basisprogramma geen belangrijke mogelijkheden zoals wachtwoorden en tweefactorauthenticatie om uw mappen te beschermen, evenals het delen van bestanden en mobiele offline toegang. Daarom vallen de opties in onze lijst meer op met een verscheidenheid aan functies om uit te kiezen.

Laatste gedachten

Het is geweldig als een bedrijf zo zeker is van hun service dat ze het gratis willen aanbieden, in de hoop dat je ooit een betalende klant wordt.

Maar u weet alleen precies welke functies u of uw bedrijf het meest ten goede komen als u de service een keer op de universiteit probeert. Laten we onze belangrijkste keuzes samenvatten:

 1. Google Drive
 2. pCloud
 3. MediaFire
 4. Sync.com

De beste gratis cloudopslagproviders zoals pCould geven u tot 10 GB opslagruimte met verschillende geavanceerde functies in de hoop dat u hun systeem verkiest boven iets dat al beschikbaar is voor alle Gmail-gebruikers, zoals Google Drive.

Uiteindelijk is het aan u om te bepalen hoeveel gratis cloudopslag u nodig heeft en welke van de services het meest geschikt is voor de taak. Gelukkig weerhoudt niets je ervan om ze allemaal uit te proberen en gewoon vast te houden aan degene die je het leukst vindt, zoals ze zijn allemaal gratis!

Houd uw informatie veilig, let op hoe u uw gegevens deelt en profiteer van deze gratis cloudopslagopties (zolang het nog kan!). Het is tenslotte niet te zeggen wanneer de gratis monsters opraken … ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author