7 Beste gratis blogsites – Ga aan de slag zonder $ te besteden

Dus je wilt bloggen, hè? Ik begrijp jou. De wereld je gedachten laten kennen en mogelijk wat extra geld verdienen aan de zijkant klinkt als een goed idee.

elandkop opkomende giphy

Hopelijk is iemand naast je moeder geïnteresseerd in je gedachten over waarom elanden de intelligentsia van de wereld beïnvloeden en hier echt dingen doen. Het zou me niet verbazen als je een groot aantal volgers krijgt.

Deze man verbergt iets.

De eerste stap om de wereld op de hoogte te stellen van uw bewijzen en onderzoek, is door te gaan bloggen. Het is niet zo dat je geld wilt betalen om te gaan bloggen. Onderzoek naar elandmanipulatie is een klein veld en betaalt slecht.

Het goede nieuws is dat er veel gratis opties zijn voor de aspirant-blogger. De beste gratis blogplatforms zijn allemaal binnen handbereik en we helpen u graag beslissen welke u wilt gebruiken.

TLDR;

Als je serieus bent over gratis bloggen, zijn er twee keuzes als het erop aankomt.

  • Optie 1 – WordPress is voor mensen die alles willen weten over hun website. Dit zijn mensen die vanuit het niets iets willen bouwen en de beste SEO-mogelijkheden hebben.
  • Optie 2 – Aan de andere kant, als u op zoek bent naar een website met slepen en neerzetten waar de hosting wordt verzorgd, dan is Wix de keuze voor u.

7 Beste gratis blogsites

We hebben het beperkt tot 7 unieke opties voor gratis bloggen. Al deze opties hebben een gratis versie van hun service, maar u kunt ook betalen om de ervaring te verbeteren.

Als je nog steeds meer informatie wilt, bekijk dan onze blogplatformvergelijking.

1. WordPress – grotere leercurve, totale vrijheid

WordPress is het einde van alles als het gaat om bloggen. De prijs komt goed binnen met een flinke nul dollar en nul cent. Als je je afvraagt ​​waarom, komt dat omdat WordPress een open source content management systeem is.

Dit is de oplossing voor iedereen die serieus wil worden over het blogspel. WordPress is een platform dat ultieme aanpassing, beste SEO-methoden en tools mogelijk maakt waarmee u alles kunt doen.

WordPress zorgt voor 30% van het internet zoals we dat nu kennen.

De reden dat WordPress zo’n groot marktaandeel van internet bezit, is omdat het je kan helpen een geweldige eigen website te maken.

Het enige probleem met WordPress is dat er een relatief grote leercurve is. Ik raad WordPress meestal niet aan aan mensen die niets weten over het bouwen van een website, omdat dit verwarrend kan zijn.

WordPress zelf is helemaal gratis te gebruiken. Er zijn echter wel kosten die kunnen oplopen. De eerste stap is het vinden van een plek om je website te hosten. Er zijn gratis hostingservices, maar deze zijn over het algemeen niet erg goed. We raden een verscheidenheid aan webhostingservices voor WordPress aan, met veel onderzoek om onze keuze te ondersteunen als WordPress inderdaad uw blogkeuze is.

Als je geen van de gratis thema’s van WordPress leuk vindt, moet je ook voor een thema betalen. Er zijn geweldige blogthema’s die rond de $ 35 lopen, maar de meest gebruikte premiumthema’s zijn rond de $ 100.

WordPress thema's

Als beginner kan het ontwerpen van een website op WordPress een beetje overweldigend zijn en veel mensen geven snel op nadat ze zijn begonnen. Ze besluiten dat ze nog steeds een website willen, dus zoeken ze een ontwerper om in te huren. Ontwerpers variëren enorm in prijs, maar een goede zal zijn in de vier figuren.

Dus als u een site tot ver in de toekomst wilt bouwen en u wilt leren hoe u WordPress kunt gebruiken, dan is dit zeker de keuze voor u.

Stappen voor het instellen van WordPress-hosting:

  1. Registreer uw domein – Lees onze gids hier
  2. Hosting instellen – Goedkope hosting of gratis websitebouwers.
  3. Installeer WP via cPanel of Managed Host

2. Wix – De beste eenvoudig te gebruiken gratis blog

WordPress is de beste manier om je website te bouwen als je de kennis, tijd en middelen hebt. Dat gezegd hebbende – Wix is ​​geweldig.

Wix is ​​een drag-and-drop-software waarmee de gebruiker werkelijk prachtige websites kan bouwen zonder de enorme leercurve. Het is bedoeld voor iemand die voorgebouwde sjablonen en een gebruiksvriendelijke, intuïtieve gebruikerservaring wil.

De service wordt geleverd met een hele reeks functies waarmee u eenvoudig kunt bouwen zonder dat u zich in de backend hoeft te verdiepen, hosting hoeft uit te zoeken of het juiste thema hoeft te vinden.

wix-elementen

Met Wix kun je ook een website maken met hun Artificial Design Intelligence.

In plaats van de tijd te nemen om alle thema’s en lay-outs door te nemen, kiest de software voor u op basis van voorkeuren en gestelde vragen. Het is een tijdbesparende en beslissingsbeperkende functie die ongeveer 75% van de overweldiging wegneemt die hoort bij het bouwen van een website.

Aanmelden voor een blog op Wix is ​​ook buitengewoon eenvoudig. Ga gewoon naar de website en selecteer de gratis optie om te beginnen. Het mooie van Wix is ​​dat je niets hoeft te betalen om je nieuwe blog echt te testen. Als je besluit dat je er een hekel aan hebt en een andere service wilt bekijken, weerhoudt niets je ervan om het te doen.

Wix heeft eenvoudig te gebruiken blogsjablonen die het schrijven van je eerste bericht gemakkelijk en pijnloos maken en als je hulp nodig hebt, zijn de kennisbank en de klantenondersteuning geweldig. De SEO-opties zijn niet op hetzelfde niveau als WordPress, maar ze zijn bruikbaar en zo goed als mogelijk voor een websitebouwer.

Een belangrijke overweging – Als je je eigen domeinnaam wilt gebruiken, moet je betalen om Wix te gebruiken, maar de gratis versie is geweldig om te gebruiken als je daar niet om geeft of het wilt testen voordat je je vastlegt op een domeinnaam.

Als je meer wilt weten, kun je onze recensie van Wix bekijken.

3. Medium – Beste bloggen op een andere locatie

De kans is groot dat als je de afgelopen jaren het internet hebt opgestart, je iets op Medium hebt gelezen.

In 2016 is het gemiddelde aantal verhalen geschreven wekelijks op Medium was 140.000. Dat is veel informatie die rondvliegt op Medium.

Medium nam een ​​andere benadering aan bij het maken van een blogservice. Al uw inhoud die u zou schrijven, staat op Medium en niet op uw eigen website. Dit heeft voor- en nadelen, maar om ervoor te zorgen dat iemand uw website bezoekt (als je er een hebt) ze zouden er doorheen moeten klikken vanuit uw blogbericht op Medium.

medium artikel bewerken

Het leuke van medium is dat je nooit wat dan ook hoeft te betalen, het is heel gemakkelijk te gebruiken en dat er een ingebouwd publiek is met alle mensen die Medium al bezoeken.

Het slechte is dat als je op zoek bent naar SEO-blootstelling, iemand je dwingt een extra stap te zetten om je website te vinden.

Medium is een van de beste plaatsen om te bloggen. Als je een aantal ideeën hebt die je voor de wereld wilt publiceren, hoef je alleen maar op Medium te springen, je aan te melden en die gedachten te laten scheuren.

Als je ooit besluit dat je je eigen ruimte wilt bouwen, kun je alle Medium-berichten die je hebt gemaakt gewoon naar je eigen website kopiëren en plakken en ze daar plaatsen.

Als u niet zeker weet of u uw eigen blog wilt bouwen, raden we u ten zeerste aan om te beginnen met Medium, te wennen aan online schrijven en vervolgens verder te gaan.

4. Weebly – Like Wix met minder design

Weebly is een bekende websitebouwer die lijkt op Wix, omdat u alle gewenste elementen naar de pagina kunt slepen en neerzetten.

Ik zou Weebly aanraden als je aan twee criteria voldoet. Een: je wilt absoluut niet betalen voor je blog. Twee: je bent overweldigd door Wix en wilt iets dat nog eenvoudiger is.

Het is moeilijk om overweldigd te worden door Wix als je ervaring hebt met het gebruik van software en spelen op internet. Als dat zo is, heeft Weebly een gratis abonnement waarmee u een eenvoudige website kunt bouwen met hun advertenties.

weebly-dragging-elementen

Veel mensen gebruiken Weebly en de interface is zo simpel als mogelijk. Je zult niet zo’n mooie website maken als de twee beste websitebouwers – Squarespace en Wix.

Met Weebly kun je echter nog steeds een mooi ogende website bouwen met alle blogfunctionaliteit die je nodig hebt, samen met wat SEO-hulp.

Weebly wordt geleverd met analyses om te laten zien hoeveel mensen naar uw website komen en u moet een betaald abonnement gebruiken als u uw eigen domein wilt gebruiken.

Volledige Weebly-recensie hier.

5. Blogger – Old School Cool

Als je blogs aan het lezen was toen ze voor het eerst begonnen, is de kans groot dat je een blog hebt gelezen die op Blogger stond. Blogger werd in 1999 gelanceerd vóór de dot com-bubbel en werd gebouwd om iedereen de kans te geven hun stem te laten horen.

Nu eigendom van Google, staat Blogger nog steeds toe dat aspirant-schrijvers hun stem laten horen op internet.

Het enige dat u hoeft te doen, is u aanmelden voor de service om aan de slag te gaan. De interface van het platform lijkt op vrijwel al het andere dat door Google wordt beheerd, maar u kunt uw blog aanpassen met verschillende thema’s.

maak-een-blogger-blog

Met de beschikbare opties kun je een persoonlijke blog bouwen die eruitziet alsof hij echt van jou is.

Het enige probleem met Blogger is dat het er een beetje achterhaald uitziet. Als je je eigen website vergelijkt met Blogger of zelfs Medium, lijkt het misschien op je blog uit 2006.

Net als bij Medium: Blogger is een geweldige plek om te beginnen, omdat het gratis is. Als u bloggen eens wilt proberen en later een website wilt bouwen, kunt u eenvoudig uw eerdere berichten naar uw website verplaatsen.

6. Squarespace – Gratis maar slechts voor 14 dagen

Het gebruik van Squarespace lijkt sterk op het gebruik van Wix. Ze zijn allebei website-bouwers, ze hebben allebei bijna identieke blog- en SEO-mogelijkheden en ze hebben allebei geweldige klantenondersteuning om te helpen als je vastloopt. Het zijn beide opties voor beginners.

Wat is dan het verschil tussen beide? Wix is ​​gemakkelijk te gebruiken, maar Squarespace is nog eenvoudiger. Het slechte (of goede, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt) aan Squarespace is dat het moeilijker is om aan te passen.

Squarespace is als wonen in een prachtige buurt met voorgebouwde huizen. Er zijn ongeveer tien verschillende voorgebouwde huizen in de buurt, maar er zijn tientallen dezelfde voorgebouwde huizen waar je in de buurt woont.

De andere mensen die in dezelfde versie van het huis woonden als je hun meubels bewoog en een paar decoratiewijzigingen aanbracht, maar de buurtvereniging laat je geen grote veranderingen aanbrengen.

Squarespace heeft prachtige sjablonen waarmee u ook kleine wijzigingen kunt aanbrengen, maar u bent echt beperkt tot de sjabloon. Met Wix kun je echter volledig aanpassen wat je maar wilt.

squarespace-theme1

Het mooie van Squarespace is dat het erg moeilijk is om een ​​slecht uitziende website te maken. De sjablonen zijn schoon en de blogfunctionaliteit weerspiegelt dat. Squarespace leent zich echt voor creatieven zoals fotografen en artiesten die ook willen bloggen.

Squarespace zou hoger op de lijst staan ​​als het langer gratis zou zijn. De service biedt een gratis proefperiode van 14 dagen om te zien of u bij de software wilt blijven.

Als je meer wilt weten over Squarespace, lees dan onze gedetailleerde Squarespace-recensie. 

7. Tumblr – Multimedia / Social Media-oplossing

Tumblr is in 2007 opgericht als een blogplatform dat ook dienst doet als sociale netwerksite.

Omdat Tumblr is gemaakt om te bloggen, heeft het veel functionaliteit ingebouwd om te schrijven en om alle media-inhoud te uploaden die je misschien wilt gebruiken.

Tumblr biedt opties om aan te passen, maar de aanpassing lijkt veel meer op een profiel op sociale media dan op een blogwebsite.

Een groot voordeel van Tumblr is hoe gemakkelijk het is om te gebruiken en hun eenvoudig te gebruiken dashboard.

tumblr dashboard

Dat is echter Tumblr – het is gebouwd als een blogplatform, maar de meeste gebruikers op Tumblr gebruiken het meer als een sociale media dan als een blogplatform. Veel bedrijven gebruiken Tumblr om het verkeer naar hun blog aan te vullen.

Als je een sociaal geïntegreerde blog wilt zonder het gedoe van het hebben van je eigen blog, dan is Tumblr misschien de keuze voor jou.

Samenvattend

Als het erop aankomt, zijn er echt twee opties die voorop lopen in de blogruimte. Tenzij je echt niet je eigen website wilt hebben, kijk naar WordPress en Wix als je twee belangrijkste keuzes. Als je Wix niet leuk vindt, zijn er twee alternatieven die vergelijkbaar zijn in Weebly en Squarespace.

Als u maatwerk waardeert en echt eigenaar bent van uw website, gebruik dan WordPress.

Als u waarde hecht aan eenvoud, gebruiksgemak en u zich niet zoveel zorgen hoeft te maken, ga dan voor een website-bouwer zoals Wix.

FAQ – Top gratis blogsites

Hoe verdienen blogs voor beginners geld?

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met bloggen. Affiliate-inkomen is de gemakkelijkste manier om te beginnen, maar u kunt ook digitale producten, eBooks en cursussen verkopen. Er is ook freelance schrijven en adverteren.

Hoe start ik een gratis blog in Canada?

De snelste en gemakkelijkste manier om een ​​gratis blog in Canada te starten, is door een service zoals Medium te gebruiken. Het enige dat u hoeft te doen, is u aanmelden en beginnen met schrijven.

Wat zijn de meest populaire blogsites?

De meest populaire websites zijn WordPress, Wix, Squarespace, Medium, Weebly, Blogger en Tumblr.

Verdienen bloggers echt geld??

Er zijn talloze bloggers over het hele internet die een levende blogging hebben opgebouwd. Er zijn zelfs bloggers die rijk zijn geworden via hun blog en boeken, podcasts, enz. Hebben gelanceerd.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author