De 7 beste goedkope webhostingservices (beoordeling 2020) | Feiten over hosting

goedkope webhosting

Het vinden van een goedkope webhostingprovider is geen gemakkelijke taak.

Waarom?

Veel populaire webhostingbedrijven gebruiken industriestandaard prijsstrategieën, die doorgaans nieuwe klanten aantrekken met hun lage introductieprijzen.

Volgens ons onderzoek zijn de vernieuwingskosten echter meestal 2x tot 3x hoger. Voordat u zich aanmeldt bij een goedkope host, is het essentieel om hun verlengingsprijzen en functies te controleren.

Soms zijn ze beperkt tot minimale opslagruimte, niet genoeg bandbreedte of geen SSL.

Hoewel de meeste webhosts gratis een domeinnaam en SSL invoeren (tenminste voor een jaar), doen sommigen dat niet.

Hieronder vindt u 7 goedkoopste webhostingproviders (laatst gecontroleerd in december 2019):

1. Bluehost $ 2,75 / maand (36 maanden) | Verlengt $ 7,99

Bluehost

 • Uptime: 99,99% (zie gedetailleerde uptime)
 • Laadtijd: 380 ms (zie gedetailleerde laadtijd)
 • Kenmerken: gratis e-mailaccounts, SSL inbegrepen
 • Geld terug: 30 dagen garantie

Bluehost host momenteel meer dan 2 miljoen websites. Ze zijn veruit een van de meest populair, niet voor niets goedkope, gedeelde hostingopties beschikbaar. Ze worden goed gebruikt (en aanbevolen) door verschillende populaire webmasters en bloggers.

Van de 31 hosts die we hebben beoordeeld, was de laatste uptime van 24 maanden van Bluehost de beste die we hebben gezien – 99,99% (met slechts 2 uur downtime). Naast hun betrouwbare prestaties, is hun gemiddelde snelheid ook aan de snellere kant – 380 ms (wat snel is in vergelijking met andere vergelijkbaar geprijsde webhosts, zoals SiteGround (681 ms) of DreamHost (654 ms).

Bluehost is ook onze top 1 gerangschikte webhost in onze algemene beoordelingen van webhosting. Vooral vanwege hun uitstekende en betrouwbare prestaties en 24/7/365 live chat met al hun klanten.

Alle abonnementen bevatten een gratis domeinnaam voor 1 jaar, installaties met één klik voor verschillende websitebouwers en WordPress.

Het grootste nadeel in hun aanbod is dat het goedkoopste abonnement ($ 2,75 / maand) een verbintenis van 36 maanden heeft. Als u besluit hun services minder dan 12 maanden te gebruiken, moet u $ 4,95 / maand betalen. SSL is gratis inbegrepen. Het goedkoopste “basis” -abonnement wordt geleverd met 50 GB opslagruimte, 5 e-mailaccounts en onbeperkte bandbreedte. Bluehost wordt verlengd voor $ 7,99 / maand na de eerste aanmeldingsperiode.


Of lees onze volledige recensie op Bluehost

2. Hostinger $ 0,99 / maand (48 maanden) | Verlengt $ 2,15

Hostinger

 • Uptime: 99,95% (zie gedetailleerde uptime)
 • Laadtijd: 363 ms (zie gedetailleerde laadtijd)
 • Kenmerken: SSL, gratis domein voor 1 jaar, onbeperkte opslag
 • Geld terug: 30 dagen garantie

Hostinger is het goedkoopste webhostingbedrijf dat we tot nu toe hebben beoordeeld.

Meestal zijn zeer betaalbare hostingproviders traag, onbetrouwbaar of hebben ze vrijwel geen klantenondersteuning.

Gelukkig is Hostinger precies het tegenovergestelde. In de afgelopen 23 maanden was hun uptime 99,95%.

Bovendien behoren ze tot de snelste webhosts met een gemiddelde laadtijd van 363 ms (alleen verslagen door A2 Hosting en MDDHosting die iets duurder zijn).

Ze bieden ook snelle 24/7 klantenondersteuning via livechat, wat een uitstekende functie is.

Lage prijzen, geweldige laadtijden en betrouwbare uptime – dat maakt ze een geweldige goedkope webhostingoptie.

Als u zich aanmeldt voor hun goedkoopste abonnement, kost het u slechts $ 0,99 / maand. Dit maakt een totaal van slechts $ 47,52 voor “bijna” levenslange hosting – niet slecht. Het goedkoopste abonnement van Hostinger wordt na de eerste aanmeldingsperiode verlengd met $ 2,15 / maand.

Dit ‘Single Shared Hosting’-abonnement omvat 1 website, 1 e-mailaccount, 100 GB bandbreedte (die veel bezoekers aankan) en onbeperkte opslag.


Of lees onze volledige recensie op Hostinger

3. DreamHost $ 2,59 / mo (36 maanden) | Verlengt: $ 2,59 | Maandelijks plan: $ 4,95 / maand

dreamhost

 • Uptime: 99,94% (zie gedetailleerde uptime)
 • Laadtijd: 654 ms (zie gedetailleerde laadtijd)
 • Kenmerken: SSL inbegrepen, onbeperkt verkeer
 • Geld terug: 97 dagen garantie

DreamHost valt direct op onder webhosts vanwege hun indrukwekkende geld-terug-garantie: ze hebben zoveel vertrouwen in hun service dat ze je 97 dagen de tijd geven om je geld terug te vragen (de industriestandaard is 30 dagen).

De laatste uptime van 24 maanden van DreamHost is 99,94% – wat niet slecht is. Ze hebben een laadtijd van 654 ms. Hoewel dat niet te traag is, krijg je een betere laadtijd met onze top drie keuzes.

DreamHost biedt echter geen gratis e-mailaccounts aan. Terwijl Bluehost 5 e-mailaccounts biedt en A2 Hosting 25 biedt, moet je $ 1,67 per e-mailaccount per maand betalen bij DreamHost.

Naast een indrukwekkende geld-terug-garantie (97 dagen), biedt DreamHost behoorlijk opmerkelijke functies: een gratis domeinnaam voor 1 jaar (verlengt voor $ 15,99), onbeperkte bandbreedte, 50 GB SSD-opslag, WP-website builder, gratis SSL en ondersteuning voor 1 website – allemaal voor $ 2,59 / maand op het goedkoopste abonnement dat voor dezelfde prijs wordt verlengd.


Of lees onze volledige recensie op DreamHost

4. HostGator $ 2,75 / maand (36 maanden) | Verlengt $ 6,95

hostgator heeft gedeeld

 • Uptime: 99,99% (zie gedetailleerde uptime)
 • Laadtijd: 1113 ms (zie gedetailleerde laadtijd)
 • Kenmerken: gratis e-mailaccounts, SSL inbegrepen
 • Geld terug: 45 dagen garantie

Hostgator is zonder twijfel een van de grootste en populairste webhostingmerken van dit moment. Ze hosten een indrukwekkende 10 miljoen + domeinnamen en zijn al 19 jaar actief in de branche. Dat is moeilijk te verslaan!

We hebben echter gemengde gevoelens over de gedeelde hostingprestaties van Hostgator. 

Ze presteren vrij slecht als het gaat om snelheid: een laadtijd van 1.113 ms maakt ze de langzaamste van de goedkope webhosts die we hebben beoordeeld (Hostinger en Bluehost zijn minstens twee keer zo snel en A2 Hosting is driemaal sneller). Een gebrek aan SSD-opslag helpt hier niet bij. De uptime van 24 maanden van Hostgator is behoorlijk indrukwekkend 99,99%, hoewel. Ze hebben de op één na beste uptime op deze lijst na Bluehost. Dit geeft zekerheid over de betrouwbaarheid van hun service.

Het goedkoopste abonnement van Hostgator kost $ 2,75 / maand, maar vereist een verbintenis van 36 maanden. Hiervoor krijg je onbeperkte bandbreedte en opslag, een gratis domeinnaam voor 1 jaar, directe back-ups, gratis SSL en $ 100 advertentietegoed voor Google en Bing. Hostgator wordt verlengd met $ 6,95 / maand nadat de eerste periode van 36 maanden is verstreken.


Of lees onze volledige recensie op HostGator

5. A2-hosting $ 2,96 / maand (12 maanden) | Verlengt $ 8,99

a2 hosting homepage

 • Uptime: 99,93% (zie gedetailleerde uptime)
 • Laadtijd: 320 ms (zie gedetailleerde laadtijd)
 • Kenmerken: gratis e-mailaccounts, SSL inbegrepen
 • Geld terug: Altijd geld-terug-garantie

A2 Hosting is de snelste shared hostingprovider die we tot nu toe hebben getest.

Met een gemiddelde laadtijd van 320 ms, A2 Hosting is de snelste van de webhosts die we hebben beoordeeld – en dat is al jaren zo. Ze zijn de enige webhost die een perfecte score voor snelheid krijgt bij webhosts die we hebben beoordeeld.

In een wereld waar langzaam zijn zowel verkeer als conversies kan schaden, brengen webhosts die trots zijn op snelheid een premie in rekening – of in ieder geval veel meer dan de $ 2,96 / maand die A2 Hosting in rekening brengt voor hun goedkoopste abonnement.

De uptime van A2 Hosting is echter niet erg indrukwekkend. Ze hebben een 99,93% uptime van de afgelopen 24 maanden, wat vrij zwak is.

Je bent ook beperkt tot 1 website op hun goedkoopste abonnement; dit maakt het moeilijk om volledig te genieten van de geweldige functies die ze bieden. Als u meer sites wilt, moet u upgraden naar hun “Turbo-server”. Hoewel dit tot 20x hogere snelheid belooft, kost het veel meer voor $ 7 / maand voor een verbintenis van 24/36 maanden.

Voor $ 2,96 / maand wordt het goedkoopste abonnement van A2 Hosting geleverd met onbeperkte SSD-opslag, onbeperkte bandbreedte, gratis SSL, 25 e-mailaccounts, een sitebouwer en WordPress-installatie met één klik. Je krijgt ook een gratis domeinnaam voor 1 jaar. A2 Hosting wordt verlengd voor $ 8,99 / maand na de eerste aanmeldingsperiode.

Gebruik de coupon “HOSTINGFACTS” op de afrekenpagina om de goedkoopste prijs te krijgen.


Of lees onze volledige recensie op A2 Hosting

6. GreenGeeks $ 2,95 / maand (36 maanden) | Verlengt: $ 9,95

GreenGeeks homepage

 • Uptime: 99,96% (zie gedetailleerde uptime)
 • Laadtijd: 453 ms (zie gedetailleerde laadtijd)
 • Kenmerken: gratis e-mailaccounts, SSL inbegrepen
 • Geld terug: 30 dagen garantie

De focus van GreenGeeks op milieuvriendelijkheid kan hen geliefd maken bij sommige gebruikers, maar hoe stapelen ze zich op in vergelijking met andere goedkope webhosts?

GreenGeeks is niet zo snel als Hostinger (363 ms), Bluehost (380 ms) of A2 Hosting (320 ms), maar hun laadtijd van 453 ms is indrukwekkend en een 99,96% uptime is ook niet slecht. Het is ook vermeldenswaard dat u profiteert van 24/7 klantenondersteuning via livechat (die we vrij betrouwbaar hebben gevonden) mocht uw site ooit uitvallen.

Hoewel GreenGeeks vrij genereus is als het gaat om enkele van de functies van hun goedkoopste abonnement (zoals onbeperkte opslag en e-mails), willen we opmerken dat u dit plan slechts met 1 website kunt gebruiken.

Hun goedkoopste abonnement kost $ 2,95 / maand, dat komt met een verbintenis van 36 maanden. Hiervoor krijg je onbeperkte SSD-opslag, onbeperkte bandbreedte, onbeperkte e-mails, een gratis website builder en een gratis domeinnaam voor 1 jaar (verlengt voor $ 13,95). Je krijgt ook gratis SSL. Zodra de eerste aanmeldingsperiode van 36 maanden voorbij is, wordt GreenGeeks verlengd met $ 9,95 / maand.


Of lees onze volledige recensie op GreenGeeks

7. iPage $ 1,99 / maand (36 maanden) | Verlengt: $ 7,99

pagina

 • Uptime: 99,97% (zie gedetailleerde uptime)
 • Laadtijd: 759 ms (zie gedetailleerde laadtijd)
 • Kenmerken: gratis e-mailaccounts, SSL inbegrepen
 • Geld terug: 30 dagen garantie

Met $ 1,99 / maand lijkt het aanbod van iPage een van de beste wat goedkope webhosting betreft, vooral omdat ze de goedkoopste lijken te zijn na onze topkeuze (Hostinger).

Laat u echter niet misleiden. 

U krijgt de supergoedkope prijzen van iPage alleen als u een verbintenis van 36 maanden aangaat. Wat nog belangrijker is, zodra de eerste aanmeldingsperiode van 36 maanden voorbij is, stijgt de goedkope prijs voor gedeelde hosting van iPage onmiddellijk tot $ 7,99 / maand.

Dat gezegd hebbende, is het vermeldenswaard dat iPage indrukwekkend is 99,97% uptime gedurende 24 maanden en ze bieden betrouwbare 24/7 klantenondersteuning op verschillende manieren, waaronder live chat.

iPage biedt echter geen SSD-opslag. Met een laadtijd van 759 ms, ze zijn ook de op één na langzaamste van de goedkoopste webhosts die we hebben beoordeeld.

Een gratis domeinnaam voor 1 jaar (verlengt voor $ 14,99), gratis SSL, onbeperkte opslag en praktisch onbeperkte bandbreedte zijn enkele van de functies die u krijgt met de goedkope hosting van iPage. Hoewel de meeste goedkope hosts een limiet van 1 website hebben, kunt u met iPage onbeperkte websites hosten.


Of lees onze volledige recensie op iPage

Inpakken:

Alleen omdat u geen groot budget heeft, betekent nog niet dat u genoegen moet nemen met een webhost van lage kwaliteit.

Er zijn tientallen opties op de markt die de perfecte balans vinden tussen betaalbaarheid en kwaliteit. Met een beetje onderzoek kunt u gemakkelijk een provider vinden die aan uw behoeften voldoet en uw budget.

 1. Bluehost: $ 2,75 / maand [eenvoudig te gebruiken, betrouwbaar]
 2. Hostinger: $ 0,99 / maand [goedkoopste kwaliteit webhost]
 3. DreamHost: $ 2,59 / maand [mogelijkheid om maandelijks te betalen]
 4. HostGator gedeeld: $ 2,75 / maand
 5. A2-hosting: $ 2,96 / maand [snelste goedkope webhost]
 6. GreenGeeks: $ 2,95 / maand
 7. iPage: $ 1,99 / maand

P.S.. Zorg ervoor dat u akkoord gaat met de hogere verlengingsprijzen. Niemand op deze lijst heeft dezelfde verlengingsprijs als de aanmeldingsprijs.

Welke goedkope hostingproviders heb je gebruikt? Zou je een van hen aanbevelen? Laat het ons weten in de reacties hieronder. We kunnen ook goedkopere hosts testen en uitproberen, dus stuur ons uw suggesties :).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author