WebHostingHub Review: prestaties van 24 maanden (snelheid en betrouwbaarheid)

webhostinghub homepage

Web Hosting Hub heeft als doel betaalbare shared hosting te bieden aan kleine bedrijven.

Opgericht in 2010, zijn ze eigendom van het conglomeraat InMotion Hosting. Web Hosting Hub heeft zijn hoofdkantoor in Virginia Beach, VA, en ze hebben twee Amerikaanse datacenters – aan de west- en oostkust.

Hun meer dan 200 Amerikaanse teams bedienen meer dan 40.000 klanten en bieden een eenvoudig platform waarmee u een nieuwe website kunt starten, uitvoeren en laten groeien.

Web Hosting Hub maakt ook gebruik van solid-state schijven in alle plannen, die (zoals beweerd) tot 20x sneller kunnen leveren dan meer traditionele mechanische harde schijven die door de concurrentie worden gebruikt.

20x is een gedurfde belofte. Maken ze er een back-up van?

Om erachter te komen, hebben we in juni 2015 een nieuwe standaard WordPress-website opgezet op de Web Hosting Hub ‘Personal Web Hosting Plan’. Uitgebreide prestatiestatistieken, waaronder uptime en snelheid, zijn hier te zien (klik op ‘Geschiedenis’ om dieper te graven).

Om een ​​onbevooroordeelde beoordeling te geven, hebben we ook naar enkele andere bronnen verwezen om een ​​volledige ‘achtergrondcontrole’ uit te voeren van wat andere gebruikers denken.

Voordelen van het gebruik van Web Hosting Hub Hosting

Web Hosting Hub biedt ongelooflijk hoge snelheden dankzij de ultramoderne technologie tegen betaalbare kosten.

Voldoen de gegevens aan de hype?

Laten we eens kijken waar ze bewonderenswaardig presteren.

1. ~ 7/10 Ondersteuning

Snel laden van pagina’s en uptime zijn even belangrijk omdat sitebezoekers massaal vertrekken als uw site langer dan een paar seconden nodig heeft om te laden of helemaal niet reageert.

Maar klantenondersteuning kan een dealmoordenaar zijn als problemen niet snel worden aangepakt of opgelost.

Web Hosting Hub zorgde voor een redelijk goede klantenondersteuning, die binnen drie minuten contact met ons opnam (plus nog eens vijf om ons account te verifiëren).

Er was een beetje downtime en vertraging tussen reacties, dus het was niet zo snel of beknopt als vele anderen die we hebben ervaren.

Over het algemeen – een positieve ervaring. Onze antecedentenonderzoeken hebben dit bevestigd, waaruit blijkt dat de meerderheid van de andere klanten ook tevreden is met de klantenondersteuning van Web Hosting Hub.

Web Hosting Hub-ondersteuningEen snelle chat met de klantenondersteuning van Web Hosting Hub

2. UITERST Eenvoudige installatie van een website / blog

Web Hosting Hub biedt een vereenvoudigd, snel aanmeldingsproces dat misschien wel het beste is dat we hebben gezien na het beoordelen van bijna 30 andere webhosts.

Het is zo eenvoudig dat zelfs de MINSTE technische persoon die u kent het zou kunnen achterhalen.

Op hun aanmeldingspagina kun je ervoor kiezen om WordPress te installeren als je website / blog content management systeem of Prestashop voor e-commerce. Na een simpele klik zorgen ze voor al het zware werk en configureren ze alles voor je.

Web Hosting Hub eenvoudige installatie

3. Gratis domeinnaam & Sitemigratie

Heeft u een website ergens anders gehost??

Geen probleem! Web Hosting Hub zal maximaal drie websites en databases voor u overdragen (ervan uitgaande dat deze niet meer dan 5 optredens bevatten). Een andere toegevoegde bonus is hun belofte van ‘nul downtime’ tijdens dit proces.

Een nieuwe site opstarten? Ze voegen een gratis domeinnaam toe om de deal zoeter te maken.

4. Solid State-harde schijven

Waarschuwing: jullie techneuten staan ​​op het punt een nerdgasme te krijgen!

Web Hosting Hub is er trots op dat elke site die ze hosten voordeel haalt uit nieuwe solid-state harde schijven. Deze ‘SSD-schijven’ kunnen volgens de experts van PCMag 20 keer snellere resultaten opleveren dan normale (mechanische) harde schijven die door sommige concurrenten worden gebruikt.

Ja, daar is het.

(Persoonlijk hebben we tijdens ons beoordelingsproces geen enorme prestatieverbetering ervaren. Ze waren echter sneller dan de gemiddelde webhosts die we in deze periode van zes maanden hebben beoordeeld.)

5. 90 dagen geld-terug-garantie

U kunt altijd zien welke bedrijven achter hun service staan ​​door naar hun teruggavebeleid te kijken.

Web Hosting Hub is een groot voorstander en biedt een volledige geld-terug-garantie van 90 dagen (een van de weinige aanbiedingen met een verlengde looptijd).

Dat betekent dat als je overweegt om ze een kans te geven, je een bijna risicovrije kans hebt om hun diensten een volledige drie maanden te ‘testen’.

Of, net zo lang als de tijd die het kost om volledig te vergeten waar u uw site in de eerste plaats heeft gehost. ��

Dat is geweldig nieuws als u zich zorgen maakt over het vastleggen aan een webhost om er later achter te komen dat u een hekel hebt aan hun services en functies.

Volgens de Servicevoorwaarden van Web Hosting Hub zijn er echter enkele niet-restitueerbare kosten die van toepassing kunnen zijn.

Kosten die door een abonnee worden betaald, zoals het kopen van SSL-certificaten, domeinprivacy of domeinnamen, worden niet terugbetaald.

Als een abonnee een domeinnaam registreert via Web Hosting Hub als onderdeel van een “gratis domeinnaam” -promotie, moet hij $ 11,99 per jaar betalen voor het domein, plus $ 5,00 administratiekosten.

Dat betekent dat ze in totaal $ 16,99 van uw totale terugbetalingsbedrag zullen aftrekken, wat vrij standaard is in vergelijking met de meeste concurrenten.

U behoudt echter het volledige eigendom van uw domeinnaam (namen) en u kunt ze overzetten naar een alternatieve host nadat u uw abonnement met Web Hosting Hub hebt opgezegd.

6. Ze zijn milieuvriendelijk

Hoewel we geen certificeringen voor Web Hosting Hub van de EPA hebben kunnen vinden die bewijzen dat het een groene webhost is, hebben ze wel een aantal milieuvriendelijke beleidsregels.

Sinds 2010 beweert het bedrijf inspanningen te leveren om afval te verminderen, zo vaak mogelijk te recyclen en minder papierproducten te gebruiken.

Web Hosting Hub heeft een energiezuinig datacenter en zij zijn van mening dat het verminderen van het energieverbruik beter is dan het simpelweg compenseren.

Het bedrijf opende het eerste (ooit!) Groene datacenter in Los Angeles, CA met behulp van geavanceerde Outside Air Cooling-technologie.

Ze hebben hun koelingskosten met 70% verlaagd door over te schakelen op deze koelmethode, en ze beweren ook dat ze hun koolstofproductie met meer dan 2.000 ton per jaar hebben verlaagd.

Volgens Building Energy Resilience zou slechts één ton CO2 een ranch van 1250 vierkante voet, met één verdieping (met een gemiddelde hoogte van 13 voet) vol kooldioxide opvullen, dus dat is een enorme reductie!

Buitenluchtkoeling laat warme lucht het gebouw uit om koelere lucht binnen te laten en kookt deze alleen door de CRAC-units wanneer dit nodig is vanwege hoge temperaturen of vochtigheid.

Traditionele datacenters draaien 24/7 Computer Room Air Conditioners, ook wel CRAC’s genoemd. Met deze methode kan warme lucht worden gekoeld en vervolgens worden gerecirculeerd, maar het verbrandt meer energie dan nodig is.

Als u zich zorgen maakt over het verminderen van uw ecologische voetafdruk of als u samen wilt werken met merken die om het milieu geven, overweeg dan Web Hosting Hub.

Ze zijn misschien niet zo groen als andere sites, zoals Green Geeks, maar ze maken nog steeds innovatieve golven als het gaat om energie-efficiëntie.

7. Industriestandaard uptime

Uit ons 24 maanden durende testproces bleek dat Web Hosting Hub een gemiddelde uptime van ongeveer 99,94% wat een industriestandaard resultaat is.

Dat is best oké!

Hoewel ze sinds bijna het begin moeite hebben gehad om consistent een goede uptime te leveren. Sommige maanden zijn geweldig, terwijl andere worstelen om stabiliteit. Nogal een allegaartje om eerlijk te zijn.

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden:

 • Gemiddelde uptime van januari 2020: 99,88%
 • Gemiddelde uptime van december 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van november 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 99,83%
 • Gemiddelde uptime van september 2019: 99,92%
 • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van juli 2019: 99,89%
 • Gemiddelde uptime van juni 2019: 99,72%
 • Gemiddelde uptime van mei 2019: 99,97%
 • Gemiddelde uptime van april 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van maart 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van februari 2019: 99,99%

WebHostingHub laatste 24 maanden statistiekenWeb Hosting Hub gemiddelde uptime | Zie statistieken

Nadelen van het gebruik van Web Hosting Hub Hosting

Web Hosting Hub biedt een behoorlijke lijst met positieve punten. De ondersteuning was voldoende en de uptime goed.

Dat zijn enkele van de belangrijkste manieren om een ​​host te evalueren, en Web Hosting Hub heeft de goederen geleverd.

Helaas zijn er ook enkele potentiële nadelen.

1. Alleen “Shared” Hosting aanbieden

Web Hosting Hub houdt de zaken graag simpel en biedt ALLEEN gedeelde hostingopties. Dat biedt een paar voordelen, zoals hun snelle aanmeldingsproces.

Als alles goed gaat en uw site van start gaat, kan dat een paar problemen opleveren.

Grotere websites (en slimmere gebruikers) gebruiken graag speciale hostingopties voor grotere sites die meer bronnen nodig hebben. En als u dit omslagpunt bereikt, wordt u misschien gedwongen om het hostingbeoordelingsproces opnieuw te starten door elders meer premium-opties te bekijken.

Een beetje gedoe als je weet dat dit misschien een optie is in de niet al te verre toekomst.

2. Te gemiddelde laadtijden van pagina’s

Web Hosting Hub is trots op snelheid en verwijst (vaak) naar het feit dat hun solid-state harde schijven tot 20x sneller kunnen zijn.

(Hebben we al gezegd dat ze solid-state harde schijven hebben?)

Onze ervaring was echter niet 20x sneller, maar hun snelheid kwam uit op 767ms, wat helaas een iets te gemiddeld resultaat is voor ons.

Gemiddelde laadtijd laatste 12 maanden:

WebHostingHub laatste 12 maanden gedetailleerde statistiekenWeb Hosting Hub gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

Hoewel dit niet het slechtste resultaat is van Web Hosting Hub, zijn er nog steeds hosts die veel sneller zijn.

3. Eeuwenoude Hosting Prijstrucs

Natuurlijk, die lage maandelijkse prijs van $ 5,99 lijkt een goede deal. MAAR je moet je aanmelden voor een volledige drie jaar om het te krijgen.

Wil je gewoon van maand tot maand beginnen? Je kunt niet. Twaalf maanden is de laagste die ze zullen gaan, en die prijs stijgt maandelijks tot $ 7,99 (vooraf betaald).

Toch niet zo’n goede deal.

Helaas is deze prijstruc behoorlijk wijdverbreid in de hostingsector, omdat velen dezelfde stunt proberen te trekken. Koper oppassen, denken we.

Prijzen voor Web Hosting Hub

4. Extra kosten voor back-ups & Beveiliging – niet goed …

Dagelijkse back-ups zijn om verschillende redenen ongelooflijk nuttig.

Soms spelen plug-ins bijvoorbeeld niet goed samen. U uploadt een nieuwe en klikt onmiddellijk op Activeren zonder te controleren om te zien voor welke versies van WordPress (of uw thema) het is getest. Plotseling … niets. De site gaat tot ziens.

Je kunt in ieder geval gemakkelijk herstellen van deze fout. God verbood hackers om beveiligingslekken te misbruiken en kwaadaardige code te injecteren. Veel succes met het opruimen!

Back-ups kunnen u in elk geval helpen, zodat u in feite op de terugspoelknop kunt drukken om eenvoudig terug te gaan naar een vorige versie.

MAAR ze zijn alleen goed als je (1) eraan denkt ze te doen, (2) ze consequent te doen, en (3) ze ‘offsite’ te houden, zodat ze ook niet beschadigd zijn.

Web Hosting Hub biedt dagelijkse back-ups en automatiseert zelfs het proces, maar het kost u elke maand een extra dollar.

De meeste andere webhosts bieden gratis beveiligingsfuncties aan, als onderdeel van hun kernaanbod. Maar nogmaals – Web Hosting Hub nikkel-en-dimt u voor antivirus- en antispambeveiliging en meer.

De prijzen zelf zijn niet zo erg. Het is het principe dat frustrerend is.

5. Mogelijke vertraagde activering

Web Hosting Hub (vergelijkbaar met moederbedrijf InMotion Hosting) heeft mogelijk extra details nodig (zoals zelfs een live telefoongesprek) om uw account volledig te verifiëren.

In theorie is dit positief omdat het voor beveiliging is. Het kan echter nog steeds frustrerend zijn als u probeert de zaken aan de gang te krijgen en u zich in het buitenland bevindt.

Web Hosting Hub-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

In tegenstelling tot andere webhosts biedt Web Hosting Hub alleen gedeelde hosting. Hier is een snel overzicht van hun gedeelde hostingplannen:

 • Spark-plan: Dit abonnement kost $ 5,99 per maand. Het ondersteunt 2 websites, 10 MySQL-databases en 25 subdomeinen.
 • Nitro-plan: Dit abonnement kost $ 7,99 per maand. Het ondersteunt onbeperkte websites, onbeperkte subdomeinen en onbeperkte MySQL-databases
 • Dynamo-plan: Dit abonnement kost $ 9,99 per maand. Het ondersteunt onbeperkte websites, onbeperkte subdomeinen en onbeperkte MySQL-databases.

Al hun hostingplannen worden geleverd met een gratis domeinnaam, een mooi pictogram, worden aangedreven door SSD en worden geleverd met SSH-toegang.

Prijzen en abonnementen voor Web Hosting Hub

  • Gratis domein: Ja.
  • Gemakkelijke aanmelding: Zeer eenvoudig aanmeldingsproces van één pagina. Een van de beste.
  • Betaalmethoden: Kredietkaart.
  • Verborgen kosten en clausules: Er is een limiet van 75.000 bestanden en 10.000 berichten (of 2 GB groot) voor hun gebruikers. Accounts met meer dan 10 GB of 75.000 bestanden worden automatisch uitgesloten van hun back-upsysteem. Het kan tot $ 50 kosten om uw back-up te laten herstellen.
  • Upsells: Een paar upsells.
 • Account activatie: Snelle activering. Pas op voor de accountverificatie, vooral als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt.
 • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel.
 • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Snelle en eenvoudige installatie van populaire apps en CMS’s via Softaculous.

We raden Web Hosting Hub aan?

Helaas kunnen we Web Hosting Hub niet aanbevelen.

Hun uptime en klantenondersteuning zijn redelijk goed. Maar hun snelheid is overal en de prijzen zijn niet zo goed als geadverteerd. Uw accountverificatie kan 24 uur vertraging oplopen – als u buiten de VS bent gevestigd. En over het algemeen zijn hun prestaties net iets te gemiddeld.

U kunt zich beter aanmelden bij hun zustermerk: InMotion-hosting of iets kiezen uit onze toprecensies voor webhosting.

Heeft u Web Hosting Hub gebruikt? Zo ja, laat dan hieronder een eerlijke en transparante Web Hosting Hub review achter. We verwelkomen alle positieve en negatieve ervaringen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author