IONOS Hosting Review – Goed, maar niet voor iedereen …

Ionos beoordelingIONOS webhosting homepage

IONOS (voorheen bekend als 1&1) is een webhostingservice met verschillende websitetools.

Ze dekken de meeste beschikbare hostingopties, zoals shared hosting, VPS-hosting, WordPress-hosting, cloudhosting en meer.

Dit, in combinatie met een aantal uitstekende opties voor klantenondersteuning en fatsoenlijke prijzen, heeft IONOS tot een favoriet gemaakt in de wereld van hostingdiensten.

Hoe goed is IONOS Hosting? Voor deze beoordeling behandelen we voornamelijk de gedeelde hostingservices van IONOS.

We hebben een aantal factoren getest, waaronder klantenservice, algehele bruikbaarheid, service-uptime en meer om u een zo volledig mogelijke beoordeling te bieden.

Algemene informatie & Hosting overzicht

ONZE VERDICT: Aanbevolen
SNELHEID: 649ms (Maart 2020 tot april 2020)
UPTIME: 100% (Maart 2020 tot april 2020)
ONDERSTEUNING: 24/7 Live Chat, Knowledgebase
APPS: WordPress, Duda, Drupal, phpBB, Joomla
KENMERKEN: Speciaal SSL-certificaat, Dashboard, Website Builder
HOSTINGSPLANNEN: Gedeeld, VPS, WordPress, Cloud, Dedicated Server
OVERDRACHT SITE: Niet gratis
PRIJZEN: Vanaf $ 1,00 / maand (wordt verlengd voor $ 8,00 / maand)

Voordelen van het gebruik van IONOS-hosting

1. Responsieve klantenondersteuning

Het eerste dat ons opviel aan IONOS waren de opties voor klantenondersteuning.

Klantenservice is een groot probleem in vrijwel elke branche.

Als u volledig van uw website leeft (wat het geval is voor veel moderne ondernemers), dan moet u erop kunnen vertrouwen dat uw site altijd actief is. Maar als er zich een probleem voordoet, moet u er ook op vertrouwen dat het bedrijf dat uw hosting beheert onmiddellijk kan worden gecontacteerd om het probleem op te lossen.

IONOS biedt 24/7 livechat en een online helpcentrum met een schat aan artikelen over al hun belangrijkste services.

Met hun livechat vragen ze je om je vraag te schetsen voordat je verbinding maakt. Vervolgens wordt u onmiddellijk gekoppeld aan een agent.

In minder dan een minuut hadden we een gesprek met Jean F..

Ionos live chat-ondersteuning

Jean’s reacties waren direct en volledig. Het voelde nooit alsof we te maken hadden met iemand die geen vloeiend Engels sprak of een soort geautomatiseerde bot. Dit was een echte persoon die realtime antwoorden gaf.

Al met al was het serviceniveau fantastisch. Als we nitpick zouden zijn, zouden we kunnen zeggen dat haar reacties hartelijker hadden kunnen zijn, maar over het algemeen waren we zeer tevreden over de communicatie.

2. Sterke uptime – 100%

Een van de belangrijkste maatstaven die we meten als het gaat om hostingproviders is uptime.

U betaalt om uw website online te hebben. Als de uptime ontbreekt en uw site routinematig uitvalt, heeft uw hostingservice u op het meest cruciale gebied in de steek gelaten.

IONOS beweert een uptime van 99,9% te hebben. Volgens hun klantenservice is de enige reden dat ze niet 100% uptime claimen, dat ze geen rekening kunnen houden met natuurrampen.

Ionos uptime en snelheidsstatistiekenIONOS gemiddelde uptime | Zie statistieken

En zo ver van de gegevens die we hebben verzameld uptime is perfect geweest 100%. Houd er rekening mee dat dit slechts gegevens over twee maanden zijn, dus we kunnen nog geen conclusies trekken, maar het begin was veelbelovend. We zullen hun statistieken blijven updaten naarmate de tijd verstrijkt.

3. Goede laadsnelheid van de pagina

Een trage site is niet alleen vervelend: wanneer een pagina meer dan 5 seconden nodig heeft om te laden, zal meer dan 25% van uw potentiële bezoekers al ergens anders zoeken

Waarom is dat?

Siteprestaties zijn belangrijk wanneer Google uw site onderzoekt. Uw allerbelangrijkste SEO-score, die uw plaatsing op ‘s werelds populairste zoekmachine bepaalt, hangt er sterk van af.

Sitesnelheid is de vierde belangrijkste factor voor SEO-ranking, achter alleen sitebeveiliging, doorzoekbaarheid en mobielvriendelijkheid.

Dus een trage site is een onmiddellijke afslag voor Google en websitebezoekers.

We leven in een tijdperk van directe communicatie en directe informatie. Als u achterblijft, is de kans groot dat de gebruiker een andere site kan vinden met vergelijkbare informatie die meer geeft om zijn ervaring.

Als uw paginasnelheid afneemt, schiet het bouncepercentage omhoog.

Bouncepercentage voor laden van pagina

Daarom is het geweldig om te zien dat IONOS een goede gemiddelde laadsnelheid van de pagina produceert 649ms (0,65 sec). Het is nog vroeg om conclusies te trekken of definitieve claims te maken, maar het is een goed begin. We zullen deze beoordeling blijven updaten naarmate we meer gegevens verzamelen.

Ionos biedt gedetailleerde uptime en snelheidIONOS gemiddelde snelheid maart 2020 – april 2020 | Zie statistieken

4. Gratis SSL-beveiliging

Beveiliging is een ander belangrijk aspect van een hostingservice. Gelukkig is het een gebied waar IONOS in uitblinkt.

De service maakt gebruik van een GeoTrust Dedicated SSL-certificaat en een Wildcard SSL-certificaat. Dit versleutelt uw website voor geavanceerde beveiliging, iets dat u zou moeten helpen een zucht van verlichting te halen wanneer u online zaken doet.

Een SSL-certificaat is nodig om een ​​HTTPS-website te hebben. Als uw URL begint met HTTP, markeert Google uw site eigenlijk als niet-beveiligd. Bovendien beschermen SSL-certificaten de gegevens die worden uitgewisseld tussen gebruikers en de site. Dit helpt uw ​​klanten u meer te vertrouwen, wat de ruggengraat is van elke zakelijke relatie

Het GeoTrust Dedicated SSL-certificaat is inbegrepen bij de pakketten server, Developer Shared Hosting en Developer eShop. Het Wildcard SSL-certificaat wordt standaard geleverd met alle gedeelde hostingplannen van Linux en Windows.

5. Gratis domein en e-mail bij sommige pakketten

Extra’s zijn altijd leuk. We vinden het geweldig om te zien dat hostingpakketten gratis enkele bonusfuncties binnenhalen wanneer u zich abonneert op een van hun betaalde opties.

IONOS biedt eigenlijk twee van de meest voorkomende gratis functies, domeinregistratie en e-mailadressen.

Een domeinnaam is een jaar lang gratis bij Essential, Business en Expert Shared Hosting Packages.

Als het gaat om een ​​merke-mailaccount (een andere noodzaak als je serieus genomen wilt worden door de mensen met wie je zaken doet), worden zowel de Linux- als Windows-pakketten geleverd met e-mailaccounts op alle niveaus. Windows-abonnees kunnen tussen de 25 en 500 e-mailaccounts ontvangen, terwijl Linux-klanten tussen de 10 en 100 accounts krijgen. Het hangt allemaal af van het pakket dat je hebt gekozen.

6. Verbeterde gebruikersinterface

IONOS gebruikt niet het klassieke cPanel, maar heeft zijn eigen aangepaste backend ontwikkeld. Voor degenen die gewend zijn aan het cPanel, kan het verwarrend zijn en in het begin even wennen, maar over het algemeen is het vrij eenvoudig te gebruiken.

Iono's gebruikersinterface

In het dashboard kun je domeinen, SSL-certificaten, e-mailadressen beheren, de statistieken van je site controleren, enzovoort.

IONOS heeft ook een verbeterde zoekbalk toegevoegd, waar je instellingen kunt vinden en sneller tussen producten kunt schakelen.

Er zijn veel gemengde gevoelens van andere gebruikers over de IONOS-interface, vooral omdat deze niet erg intuïtief is in vergelijking met cPanel. Maar het lijkt erop dat IONOS zich heeft ingespannen om de bruikbaarheid van het dashboard te verbeteren en het logischer te maken om te gebruiken.

Nadelen van het gebruik van IONOS Hosting

1. Accountregistratie alleen mogelijk in een beperkt aantal landen

Een van de dingen die u voor het eerst misschien niet eens opmerkt aan IONOS, is dat u uw account slechts bij een beperkt aantal landen bij hen kunt registreren. De meeste landen zijn vertegenwoordigd, maar als u zich bijvoorbeeld in China bevindt en u zich wilt aanmelden bij IONOS, is dit niet mogelijk omdat het niet op hun lijst staat.

Hetzelfde geldt voor de meeste Europese landen. Hoewel IONOS in Duitsland is gevestigd en het hoofdkantoor daar nog steeds is gevestigd, zijn slechts enkele van de Europese landen op de lijst vertegenwoordigd.

Enkele voorbeelden waar u zich niet kunt aanmelden bij IONOS:

 • China
 • Ik rende
 • Egypte
 • Marokko
 • Myanmar
 • Europa (Polen, Roemenië, Nederland, Portugal, Zweden, Finland, België, Tsjechië, enz.)

Het is dus misschien beter om dit te controleren voordat u zich aanmeldt, als u zelfs de registratie in uw land kunt voortzetten.

2. Geen gratis websitetransfers

Als u uw site migreert naar een nieuwe webhost, is een geweldige manier om de pot te verrijken een gratis overdracht.

Hiermee kan een nieuwe klant een deel van de stress en de financiële last van het proces wegnemen.

Dat biedt IONOS niet.

We hebben contact opgenomen met hun klantenservice via live chat. Volgens Jean van klantenondersteuning bieden ze geen gratis transfers aan, en ze kon geen goed antwoord geven als haar werd gevraagd naar de prijs.

Volgens Jean moet het overdrachtsproces individueel worden geciteerd aan klanten omdat het per uur in rekening wordt gebracht.

IONOS Kosten, abonnementen en betalingsmethoden

IONOS heeft twee verschillende soorten shared hosting-services, elk met drie webhosting-pakketten om uit te kiezen.

Ten eerste bieden ze Linux-hosting aan – die op de officiële website Web Hosting wordt genoemd.

Ze bieden ook Windows-hosting. Het is duidelijk dat deze verschillende varianten van shared hosting plaatsvinden op verschillende besturingssystemen.

Beide zijn goed geprijsd, maar je krijgt veel meer functies met de Windows-optie. Elke browser heeft drie verschillende niveaus om uit te kiezen.

Laten we beginnen met Linux:

 • Het Linux Essential-plan is een maandelijks pakket zonder risico. Het kost $ 4 per maand. Dit niveau werkt het beste voor één website en biedt 10 GB opslagruimte. Iedereen die deze laag koopt, krijgt ook 10 e-mailaccounts en een gratis domein voor een jaar. Het heeft een prestatieniveau dat tot 50 bezoekers per minuut op uw website toelaat.
 • Het zakelijke niveau begint bij $ 1 voor de eerste maand en gaat vervolgens zonder verplichtingen naar $ 8 per maand. Gebruikers in deze laag kunnen onbeperkte websites hebben met onbeperkte opslag. Ze krijgen ook maximaal 50 e-mailaccounts en een gratis domein voor een periode van een jaar. Sites op dit niveau zijn geoptimaliseerd voor maximaal 200 bezoekers per minuut.
 • De Expert-laag kost $ 14 per maand en kan op elk moment worden geannuleerd. Het bevat ook onbeperkte websites, opslag en databases met een gratis eenjarig domein en maximaal 100 e-mailaccounts. Sites op het Expert-plan zijn geoptimaliseerd voor maximaal 500 bezoekers per minuut. SiteScan Malware-bescherming en een Content Delivery Network zijn ook inbegrepen.

Ionos gedeelde Linux hostingprijzen

Aan de kant van Windows heb je een aantal grotere plannen met een verbintenisperiode.

 • Het bedrijfsplan werkt voor één website of project. Het is $ 1 per maand gedurende 12 maanden en wordt vervolgens verlengd met $ 8 per maand. Je krijgt 100 GB opslagruimte, 25 e-mailaccounts en een gratis domein.
 • Het Pro-plan kost ook $ 1 per maand voor een periode van zes maanden en wordt dan verlengd voor $ 10 per maand. Het is goed voor maximaal vijf websites en heeft 250 GB opslagruimte. Abonnees ontvangen 100 e-mailaccounts en een gratis domein.
 • Het Expertplan is de hoogste van de drie Windows-lagen. Net als de anderen begint het bij $ 1 per maand en gaat het zo door voor een periode van zes maanden. Daarna is het $ 14 per maand. IONOS zegt dat het het beste is voor maximaal 50 websites en 500 GB opslagruimte heeft. Een gratis domein en 500 e-mailaccounts worden bij dit plan geleverd, samen met een Content Delivery Network.

Prijzen van gedeelde Windows Ionos-hosting

IONOS accepteert PayPal- en creditcardbetalingen.

We raden IONOS aan?

Ja dat doen we.

Hun flexibele plannen voor zowel Linux als Windows zijn betaalbaar en bevatten veel handige functies. De razendsnelle klantenondersteuning die we hebben meegemaakt was ook een enorme veer in de dop.

Maar er zijn ook nadelen, u kunt zich niet bij hen aanmelden in de meeste Europese landen en de gepromote prijs van $ 1,00 / maand wordt met veel hogere $ 8,00 / maand verlengd.

SSL-beveiliging maakt dit een zeer veilige service en we vonden het erg leuk dat het wordt geleverd met een gratis domein. Hoewel het niet zoveel overwinningen oplevert als bijvoorbeeld Bluehost, is het nog steeds een betrouwbare hostingprovider die de klus zal klaren, precies daar met GoDaddy.

P.S. Heb je ervaring met IONOS? Overweeg om hieronder een beoordeling achter te laten – goed of slecht – maakt niet echt uit, zolang het maar nuttig is voor onze bezoekers. Bedankt voor jullie steun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author