Hoe u WordPress veilig kunt back-uppen en herstellen ��️

Een gids voor gratis, gemakkelijke en veilige back-ups voor WordPress.

Of uw WordPress-site nu een bedrijf, een online winkel of blog is, er is altijd een functie die nodig is: een back-up!

In een tijdperk waarin hacken, malware en serverstoringen allemaal een toenemend risico vormen, zijn back-ups van sites een noodzaak geworden in plaats van slechts een optie. Zonder een degelijke back-upplug-in, loopt al het harde werk dat u in uw WordPress steekt voortdurend gevaar om verloren te gaan.

Voor elke site die zijn zout waard is, is dit gewoon geen risico dat het waard is om te nemen. Maar gelukkig voor jou zijn er tal van effectieve, eenvoudige en gratis WordPress-plug-ins die een back-up van je website maken en je de bescherming bieden die je nodig hebt.

Alleen al in de afgelopen 2 jaar ervoer maar liefst 91% van de servers ongeplande shutdowns, waarbij duizenden sites zonder back-ups werden gewist. Vooral zakelijke websites werden hard getroffen en verloren (gemiddeld) tienduizenden dollars aan inkomsten. Als de oplossing voor dergelijke verliezen gratis is, kunt u het zich echt niet veroorloven om geen back-up te maken! Gelukkig zijn we hier om u te laten zien hoe u deze plug-ins voor u en uw website kunt laten werken.

Backup Guard: eenvoudige bescherming

wordpress backup migreren

Als u uw back-ups zo snel en eenvoudig mogelijk wilt maken, hoeft u niet verder te zoeken dan de gratis Backup Guard-plug-in.

Backup Guard: een overzicht

Als een van de meest gebruikte en best beoordeelde WordPress-plug-ins, is het duidelijk dat dit eenvoudige back-upsysteem werkt. Het is zeldzaam om zowel back-up- als herstelmogelijkheden te vinden in een beknopt en gratis pakket. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

 • Handmatige back-ups zonder limiet
 • Aangepaste back-upoptie: bestanden, database of beide
 • Met Dropbox compatibele back-upbestanden
 • Snelle, gemakkelijke restauraties
 • Optie om het back-upproces te annuleren
 • Ondersteuning voor meerdere WordPress-sites

Als dit klinkt als het juiste systeem voor jou, dan is hier hoe je het kunt krijgen en hoe je het kunt gebruiken.

1. Backup Guard: installatie

U kunt Backup Guard eenvoudig installeren vanaf het WordPress-dashboard. Zoek ernaar op het tabblad Plug-ins en download en installeer vervolgens. Als het downloaden en installeren is voltooid, zorg er dan voor dat het is ingeschakeld (met de knop Activeren) en je bent klaar om te beginnen.

backup guard plugin specificaties

2. Backup Guard: back-ups

De eerste stap van een back-up gaat naar Back-ups in de plug-in voor back-upbewaking en klikt op de, je raadt het al, knop Back-up. Vanaf hier moet u uw back-up een naam geven en een volledig of aangepast type selecteren.

backup guard backups

Met de aangepaste optie kunt u kiezen tussen een back-up van uw bestanden of database, dus selecteer degene die bij u past. Beide zijn onze aanbeveling, maar als opslagruimte een probleem is, kan het logisch zijn om te proberen het gegevensvolume te verminderen.

Back-ups kunnen ook worden geüpload naar de cloud via een Dropbox-link. Ga hiervoor naar Backup Guard > Cloud en klik op de knop AAN.

Hiermee wordt je automatisch doorgestuurd naar de Dropbox-website, waar je wordt gevraagd om de plug-in te autoriseren. Klik op Toestaan ​​en u wordt teruggestuurd naar WordPress met een bevestiging van de verbinding.

back-up bewaker toegang

Op de voorbeeldpagina’s hebben we de volledige back-up geselecteerd en deze Test-back-up genoemd, maar ons advies zou zijn om de relevante maand en het jaar voor uw back-uptitels te gebruiken, zodat u de gegevens gemakkelijk kunt bijhouden.

Als alles is ingesteld met de gewenste opties, klik je op de knop Back-up. Wanneer de back-up is voltooid, downloadt u deze en slaat u deze op de gewenste locatie op.

3. Backup Guard: geplande back-ups

Hoewel deze Backup Guard het gemakkelijk genoeg maakt om handmatig een back-up te maken, biedt het gebruik van de planningsfunctie van de plug-in alle veiligheid, met veel minder inspanning.

Ga naar Backup Guard om deze back-ups te plannen > Schema, schakel vervolgens de AAN-schakelaar in en geef uw schema een naam. Vervolgens moet u de frequentie van de back-ups selecteren, er zijn opties tussen elk uur, dagelijks, wekelijks of maandelijks, dus kies wat u denkt dat het beste past bij de behoeften van uw website. Het is het beste om te proberen de frequentie van back-ups af te stemmen op de frequentie van het plaatsen van inhoud, maar in dit voorbeeld is de onze ingesteld op wekelijks.

Backup Guard Geplande back-ups

De laatste stap is om een ​​volledige of een aangepaste back-up te selecteren, ongeveer hetzelfde als in de sectie handmatige back-up. Zodra u dit hebt gedaan en tevreden bent met het back-upschema, klikt u op Opslaan en bent u klaar!

4. Backup Guard: herstel

U hoeft zich geen zorgen te maken als het om welke reden dan ook moet worden hersteld, het proces is eenvoudig en ongecompliceerd. Ga op het tabblad back-upbewaker naar het gedeelte Back-ups. Dit geeft u een volledige lijst van alle opgeslagen back-ups, selecteer gewoon degene waarnaar u wilt herstellen en klik op het groene herstelpictogram.

Wanneer het proces is voltooid, controleert u of alles volledig is hersteld en heeft u een back-up van uw website en bent u klaar.

Backups-met-Backup-Guard

Backup Guard … Pro

Backup guard heeft ook een premium-versie: Backup Guard Pro. Er zijn lidmaatschapsplannen voor Silver, Gold en Platinum. De extra’s in deze plannen zijn onder meer:

 • Selectie van back-upbestanden, met de mogelijkheid om bepaalde bestanden uit te sluiten
 • E-mail volgen op geplande back-ups
 • Meerdere sites dekking (maximaal 10)
 • Migreerbare site- / domeinservice
 • Meerdere dekkingen van opslagdiensten
 • Meerdere geplande back-ups
 • En veel meer

Betaalde abonnementen beginnen vanaf $ 12,50 en omvatten een volledig jaar ondersteuning en updates. Het Platinum-abonnement is onlangs gehalveerd in prijs en het is zeker de moeite waard om naar te kijken voor iedereen die de ultieme back-upbescherming voor hun WordPress-website wil.

UpdraftPlus: de beste op de markt

De kracht van Backup Guard ligt in de eenvoud en rechtlijnigheid, maar voor iemand die meer bewegingsruimte en aanpassingsvermogen nodig heeft, kan het gratis plan een beetje beperkend aanvoelen. Dit is waar UpdraftPlus, en zijn grotere flexibiliteit, binnenkomt.
updraftplus

UpdraftPlus: een overzicht

Met meer dan 2 miljoen actieve installaties en met een beoordeling van 5 sterren, is Updraft plus waarschijnlijk de meest populaire gratis WordPress-back-up die beschikbaar is en komt het regelmatig bovenaan in de meeste vergelijkende beoordelingen. Net als back-upbescherming biedt het zowel back-up als herstel, maar met een paar belangrijke functies die het een voorsprong geven:

 • Eenvoudig geautomatiseerde back-upschema’s
 • Meerdere opslagopties, zoals Dropbox, Cloud enz.
 • Van sitefuncties kan een back-up worden gemaakt als afzonderlijke opslagentiteiten
 • Een meer geautomatiseerd planningssysteem, mislukte back-ups worden opnieuw gepland
 • Maak een back-up van selectie over specifieke site-elementen
 • Mogelijkheid om te bepalen waar afzonderlijke back-upelementen worden opgeslagen
 • Snelle en eenvoudige restauraties, lage serververeisten

1. UpdraftPlus: installatie

UpdraftPlus is te vinden in het WordPress-dashboard, ga gewoon naar Plug-ins > Voeg nieuw toe en zoek naar UpdraftPlus en klik vervolgens op Installeren. Wanneer het is geïnstalleerd, klik je op de knop Activeren, de plug-in geeft je vervolgens een korte rondleiding door de instellingen en opties.

zoek updraftplus plugin

2. UpdraftPlus: een back-up maken

In het gedeelte UpdraftPlus-instellingen vindt u een menu met de naam UpdraftPlus Backup / Restore. Er is een blauwe back-upknop, druk erop om uw handmatige back-up te starten.

UpdraftPlus back-upherstel

U krijgt de mogelijkheid om uw bestanden, database of beide te herstellen; selecteer een optie en klik vervolgens op Nu back-up maken. In dit voorbeeld hebben we beide geselecteerd.

Hiermee wordt een back-up van uw site op een externe server gemaakt, deze krijgt de datum van aanmaak als naam toegewezen, dus is later gemakkelijk terug te vinden.

3. Back-ups plannen

Net als Backup Guard kunt u met UpdraftPlus geplande back-ups maken. U vindt de optie om dit te doen op het tabblad Instelling van UpdraftPlus, maar u heeft de extra mogelijkheid om afzonderlijke back-upschema’s uit te voeren voor bestanden en databases.

Met deze optie kunt u de back-upservice aanpassen aan de behoeften van uw website, en wat voor u het beste is, hangt af van factoren zoals de postfrequentie en updatesnelheid.

Maak een back-up van WordPress-site met UpdraftPlus

Zodra het schema is ingesteld, moet je een opslaglocatie selecteren. Selecteer de locatie en de bestanden die u wilt opnemen en klik vervolgens op Opslaan. Er verschijnen pop-ups waarmee u de verbinding kunt autoriseren en zodra dat is gebeurd, wordt de planning van kracht.

4. UpdraftPlus: herstel.

Herstellen met UpdraftPlus biedt meer opties en keuze bij het herstellen. De algehele structuur is echter niet erg ingewikkeld, dus u hoeft zich niet te laten afschrikken door alle beschikbare keuzes!

Om te beginnen met het herstellen van een back-up, gaat u terug naar het tabblad Back-up / herstel voor een lijst met al uw eerdere back-ups. Hieruit selecteert u vervolgens de back-ups die u wilt herstellen.

Klik op de herstelknop en je krijgt de kans om te selecteren wat je precies wilt herstellen; Met het flexibele systeem kunt u specifieke aspecten van uw WordPress-site herstellen, zoals thema’s, plug-ins of bestanden enz.

Wanneer je hebt geselecteerd wat je wilt herstellen, klik je op de knop Herstellen en laat je het proces lopen. Nu de restauratie is voltooid, kunt u ook de logbestanden downloaden. Het is verstandig om dit te doen, en als er problemen optreden, zullen deze bestanden het voor het UpdraftPlus-ondersteuningsteam veel gemakkelijker maken om te helpen.

Herstel-Successul-UpdraftPlus

UpdraftPlus … Premium

UpdraftPlus biedt ook een nog uitgebreidere premium-versie, voor een grotere site met een groter volume en een grotere verscheidenheid aan inhoud is dit wellicht geschikter. De extra functies zijn onder meer:

 • Opgegeven inhoudsback-ups
 • Vereenvoudigde websitemigratie
 • Compatibiliteit met meerdere locaties
 • Back-ups bevatten niet-WordPress-inhoud
 • Gratis ondersteuning door technici
 • 1 GB opslagruimte op UpdraftVault
 • Een grotere verscheidenheid aan opslagplatformtoepassingen, zoals Amazon S3, Rackspace, OneDrive en nog veel meer
 • Uitgebreide database-opties
 • En meer

Voor $ 70,00 is het premiumplan een steilere prijs dan Backup Guard Pro, maar de UpdraftPlus-plug-in biedt veel meer bruikbaarheid voor uw website. En voor veel websites zijn de extra functies zeker de extra kosten waard.

Welke plug-in is beter voor het maken van een back-up van WordPress: Backup Guard of UpdraftPlus?

Beide opties bieden de gemoedsrust, beveiliging en het hulpprogramma dat nodig is voor een back-upplug-in. Hoewel elk zijn werk goed doet, zijn er belangrijke verschillen die van invloed zijn op wat het beste voor u is.

Voor een eenvoudig, duidelijk product dat weinig input nodig heeft om zijn werk goed te doen, is Backup Guard de plug-in bij uitstek. Het is ideaal voor kleinere sites met een trager tempo van inhoud, de eenvoudige installatie en ongecompliceerde processen zullen u goed van pas komen.

Aan de andere kant, als uw site zwaarder, complexer is en meer specifiek onderhoud nodig heeft, dan is UpdraftPlus de ideale keuze voor u. De mogelijkheid van plug-ins om gedifferentieerde back-upplanning aan te bieden voor verschillende sitefuncties, en gratis, maakt het een essentiële bron voor actievere websites.

Handmatige back-ups: plug-ins zijn niet vereist.

Om verschillende redenen voelt u misschien dat een plug-in niet voor u of uw website is, of misschien is er een reden waarom een ​​plug-in niet voor u beschikbaar is. Als dit het geval is, is er nog steeds geen reden om geen back-up te maken. Als u weet hoe u handmatig een back-up kunt maken, kunt u uw site nog steeds beveiligen zonder dat er plug-ins nodig zijn, dus hier leest u hoe u dit moet doen.

Als u handmatig een back-up maakt, is het proces tweeledig en moet u een back-up maken van zowel database- als sitebestanden. Stel om te beginnen een bureaubladmap in om de back-up in te bewaren, met twee subsets voor respectievelijk de database- en sitebestanden. Nogmaals, we raden u aan de map een naam te geven voor de datum van de back-up, zodat u deze later niet kunt terugvinden! Twitter

In deze zelfstudie zijn de voorbeelden afkomstig van een cPanel-server. De meeste serversystemen hebben echter vergelijkbare formaten en als u een andere server gebruikt, is er waarschijnlijk niet veel verschil. Zoek naar vergelijkbare bewoordingen en paden en het zou geen probleem moeten zijn om de gegevens en bestanden te vinden die u nodig hebt voor een back-up.

Op een cPanel-server vindt u de database in de phpMyAdmin-sectie en de bestanden staan ​​in de Bestandsbeheerconsole.

Handmatige back-up: de database exporteren

U moet eerst inloggen op de admin-interface van het cPanel (of een andere server die u gebruikt). Dat gezegd hebbende, zult u waarschijnlijk een cPanel MySQL-databasesysteem gebruiken, omdat dit de standaard is voor WordPress-sites.

Ga naar het MySQL-systeem en je vindt de Website Database, klik met de rechtermuisknop en druk op de phpMyAdmin-optie (nogmaals, dit is de WordPress-standaard). U wordt omgeleid naar een nieuw phpMyAdmin-tabblad, aan de linkerkant vindt u een lijst met alle websites die u aan deze server heeft gelinkt.

Selecteer de website waarvan u een back-up wilt maken en u krijgt een vervolgkeuzelijst te zien, selecteer ‘exporteren’.

database exporteren

Dit brengt u naar de exportconsole met een paar opties om door te gaan, selecteer exportmethode: snel en formaatopties: SQL. Hierna klikt u gewoon op Go en de download gaat door, zorg ervoor dat u het naar de Database-submap in uw back-upmap verplaatst, zodat u het kunt volgen.

In sommige gevallen is de download niet automatisch en worden in plaats daarvan alle componenten in de online console weergegeven. Als dit gebeurt, kopieer het dan en plak het in een IDE-map en ga naar je back-upmap.

Als u een back-up van de database hebt gemaakt, zijn de sitebestanden de volgende stap.

Handmatige back-up: sitebestanden exporteren

Er zijn twee hoofdmethoden voor het exporteren van sitebestanden, de meest gebruikte is via het cPanel, maar voor sommige websites is het misschien beter om FTP te gebruiken.

We zullen beide methoden beschrijven en u kunt beslissen wat het beste bij u past.

Site-bestanden exporteren: cPanel-methode

Om te beginnen met de cPanel-methode, ga je naar het serverdashboard en zoek je de optie voor bestandsbeheer.

Zoek vanaf hier de map public.html en klik erop, dit zou u de optie moeten geven om te comprimeren.

Er wordt een tabblad geopend met informatie over hoe u het bestand wilt comprimeren, kies de .zip-archiefoptie. Bevestig hierna de compressie door op Bestand comprimeren te drukken.

Wanneer het proces is voltooid, zie je een map met de naam public_html.zip, download deze en verplaats deze naar de map met sitebestanden die je eerder hebt gemaakt, en van al je bestanden wordt een back-up gemaakt!

Vergeet niet het .zip-bestand op de server te verwijderen nadat je klaar bent, anders verspil je waardevolle serverruimte!

Als om welke reden dan ook deze methode niet voor u werkt, is uw volgende toevlucht FTP.

Site-bestanden exporteren: FTP-methode

De FTP-methode, de afkorting van File transfer protocol, is wat complexer, maar het is niet al te veel wennen. Je hebt een klantenservice nodig voor deze methode, een goede gratis keuze is ofwel FileZilla of Cyberduck, ofwel kan het eenvoudig rechtstreeks vanaf hun websites worden geïnstalleerd.

Wat u met deze clientservices kunt doen, is een directe interface tussen de live websitebestanden en uw computer, wat de basis is van de FTP-methode.

Voor deze demonstratie hebben we FileZilla gedownload en je eerste stap is om een ​​van de klanten te krijgen.

FTP: verbinding maken met de websiteserver

De eerste stap als u uw FTP-inloggegevens zoekt, u heeft deze nodig om de verbinding van FileZilla met de server te openen.

De details zijn te vinden in cPanel-bestanden, zoek gewoon naar de sectie FTP-accounts en ze zouden beschikbaar moeten zijn, als dit niet het geval is, moet u contact opnemen met het serverhostbedrijf.

Als je deze details hebt, open dan FileZilla. U krijgt een indeling met twee panelen te zien, de linkerkant vertegenwoordigt uw computer en rechts de server waarmee u bent verbonden / waarmee u verbinding maakt.

Om de verbinding te laten werken, moet ik naar het bestand gaan > site manager. Er verschijnt een nieuw tabblad, klik op nieuwe site en u wordt gevraagd een naam te geven aan de siteserver waarmee u verbinding maakt.

Om verbinding te maken, selecteert u eerst het normale inlogtype en vult u vervolgens de servergegevens in, zoals host (domein), gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer je dit hebt gedaan en verbinding hebt gemaakt, worden de details opgeslagen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je het elke keer dat je toegang tot de server wilt krijgen via FileZilla.

Als je allemaal verbonden bent, zoek dan naar het Remote site paneel, dit bevat alle websites bestanden en mappen. Er is een dropdownmenu waar je een bestand met de naam public¬_html kunt vinden, dit bestand is een complete verzameling van alle sitebestanden en wat je gaat exporteren als back-up.

FTP: WordPress-bestanden exporteren

Zoek met behulp van de linkerinterface (degene die is verbonden met uw lokale computerbestanden) de back-upmap van het sitebestand die u eerder hebt gemaakt.

Vanaf hier is het net zo eenvoudig als het slepen en neerzetten van de map public_html vanuit de rechterinterface naar de sitebestanden aan de linkerkant. Hiermee wordt het downloadproces gestart, dat in tijd varieert, afhankelijk van de verbindingssnelheden.

Handmatig back-ups maken is zeker een ander proces dan het gebruik van een plug-in, en hoewel het ingewikkelder kan aanvoelen, is het een waardevolle vaardigheid om te hebben. Als om welke reden dan ook de plug-in die u gebruikt plotseling niet meer wordt ondersteund, kunt u gerust zijn, wetende dat er een back-upoplossing is voor uw back-ups!

Conclusie

Een back-up maken van een WordPress-website is een kleine en gemakkelijke wijziging, maar in de huidige online omgeving is het een noodzaak geworden. Volgens recente statistieken heeft bijna 90% van de WordPress-websites merkbare kwetsbaarheden voor hacken; en een back-upplug-in is een van de weinige manieren om u hiertegen te beveiligen.

Een back-up geeft u gemoedsrust, veiligheid en de kans om snel terug te stuiteren als er verlies optreedt. Er was nooit meer een reden om een ​​back-up van uw site te maken, en ook nooit minder een obstakel om dit te doen.

Dus wacht niet tot je moet zeggen: “Ik wou dat ik een back-up had gemaakt!”, Download een van de hier vermelde plug-ins (of doe het handmatig!) En maak een back-up van je WordPress.

En als je je afvraagt ​​hoe je van webhost kunt wisselen voor je WordPress-site, bekijk dan onze gids daarover.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author