Hoe te voorkomen dat u wordt opgelicht door een webhostingprovider

Het kiezen van een hostingoplossing is in het beste geval moeilijk en in het slechtste geval verwarrend en verergerend.

Er zijn veel soorten diensten, verschillende prijsstelsels, veel beslissingen om te nemen, veel factoren die een rol spelen. Om het nog erger te maken, zijn er enkele problemen die u misschien niet eens kent!

In dit artikel proberen we je kennis te laten maken met enkele van de subtielere punten bij het kiezen van een host om ervoor te zorgen dat je niet wordt opgelicht.

Of je nu op zoek bent naar een host voor een WordPress-blog of website, met deze 8 punten kun je later problemen voorkomen.

# 1 Gebruik bekende en gerenommeerde hosts

Top hosts op hostingfacts.comTop hosts op hostingfacts.com

Dit zou voor alles moeten gaan. Respectabele sites hebben ook valkuilen en ook al hebben ze een paar nare trucjes voor de boeg, hun doel is niet echt om je er regelrecht uit te halen. Ze kunnen wat trucjes spelen met verlengingskosten of servicestructuren, maar uiteindelijk willen ze je echt goede service bieden.

Onbekende bedrijven, vooral lokale kleine bedrijven, zijn mogelijk op zoek naar een snelle dollar en spelen leuke voorverkopen en vergeten u zodra ze uw geld hebben. Dit is niet altijd zo, maar het is iets om op te letten.

Gelukkig hebben we al het onderzoek voor je gedaan. Ga je gang en bekijk deze pagina met beoordelingen van webhosting. We hebben de meeste hostingproviders gesorteerd op snelheid, uptime & Klantenservice.

Uitzoeken of een lokale host je tijd waard is, is een beetje moeilijker. Probeer wat klanten te vinden en vraag hen hoe ze over de service denken. Het loont altijd om kleinere klanten te vinden. Gastheren besteden altijd speciale aandacht aan hun grote klanten, dus ze zullen natuurlijk een goede service ervaren. Als al het andere niet lukt, test u hun service een maand lang en kijkt u wat u zelf kunt doen.

# 2 Let op de prijs en verlengingskosten

Prijzen voor verlenging van live chat-verlengingDe algemene prijzen zijn gestegen. Werkelijk?

Soms kan de prijsstelling op zijn zachtst gezegd niet-intuïtief zijn. Sommige bedrijven geven u een prijsverlaging die de uiteindelijke prijs lijkt te zijn. Ze zorgen ervoor dat er een klein type wordt gebruikt om aan te geven dat deze prijs alleen geldig is tot uw verlengingsdatum.

Als u één maand vooruit betaalt, krijgt u de korting slechts één maand. Als u 3 jaar betaalt, is deze 3 jaar geldig. Na de verlengingsdatum wordt de volledige prijs in rekening gebracht.

# 3 Er bestaat niet zoiets als “ONBEPERKT”

Zeggen dat je van alles onbeperkt bent, is op zijn minst een verkeerde benaming. Allereerst kunt u geen onbeperkte bandbreedte of opslag hebben, omdat dit betekent dat het bedrijf u toestaat – en in staat is – om honderd biljoen teraflops op te slaan en dat alles naar Mars te verzenden. En dat is nog steeds niet onbeperkt.

Wat hosts hier echt bedoelen, is dat ze u zoveel bandbreedte en opslag bieden die uw hardware aankan. De term is onbeperkt, wat simpelweg betekent dat ze uw gebruik niet zullen meten of het kunstmatig zullen beperken.

Dit betekent niet dat u alle gewenste gegevens via internet kunt verzenden. Als je een dedicated server hebt met een 10 Mbps poort, kun je 10 Megabytes per seconde uitzenden. Dat lijkt veel, maar het is nog steeds beperkt. Het vertaalt zich naar ongeveer 24 TB per maand. Als uw bedrijf 4K-video van hoge kwaliteit deelt, raakt u mogelijk snel op. U kunt ook aanzienlijke knelpunten tegenkomen als u verkeerspieken krijgt die meer dan 10 Megabytes per seconde zouden verbruiken.

Dit is een universele waarheid, er is geen manier omheen. Als u een speciale server heeft, moet u uitbreiden, wat u geld kost. Als u een cloudabonnement heeft, betaalt u waarschijnlijk per GB of TB, dus terwijl u Doen heb een onbeperkt plan in de losse zin van het werk, je betaalt het op de juiste manier.

# 4 Pas op voor de zogenaamde “Set-up” -kosten

instelkosten webhost$ 15 voor een “set-up”? Wat hebben ze eigenlijk opgezet??

Wat nog belangrijker is, pas op voor ongepaste opstartkosten. Als u een dedicated server aanschaft, is het begrijpelijk of er bijbehorende installatiekosten aan verbonden zijn. Het kan zijn dat iemand fysiek is binnengegaan en hardwarecomponenten heeft toegevoegd die u hebt besteld als u een beheerde service gebruikt, zij zullen de software moeten instellen en verschillende andere taken moeten uitvoeren.

Als u een ander type service gebruikt, zijn instelkosten niet echt gerechtvaardigd, tenzij u het bedrijf vraagt ​​om uw site te migreren.

# 5 Domeinregistratie staat niet op uw naam

Dit is iets waar veel hosts zich schuldig aan maken. Het is superhandig om een ​​domeinnaam via uw host te pakken, omdat alles geautomatiseerd is. Je typt een domeinnaam in, betaalt wat geld en boem, je hebt een domein.

De domeinnaam is echter wettelijk eigendom van de host, niet jij, althans in alle gevallen die we hebben gezien. Dit leent zich voor allerlei vraagstukken. Stel je voor dat je een bedrijf hebt dat goed presteert met een geweldige eCommerce-winkel en dat je de website niet technisch bezit.

In de praktijk levert dit niet zoveel problemen op als je zou denken. Voor zover we weten, doen hosts het meestal omdat het voor beide partijen gemakkelijker is en het voor hen ook gemakkelijker wordt om accounts te sluiten die de wet overtreden door inhoud te stelen of illegale inhoud weer te geven.

Dat gezegd hebbende, zijn wij van mening dat de veiligste en meest professionele optie is om een ​​registrar te gebruiken en het domein zelf in uw eigen naam te registreren. Het is eenvoudig om domeinen naar een host te verwijzen en zo bezit u alles over uw bedrijf en website!

# 6 Zorg ervoor dat u uw geld kunt terugkrijgen (indien nodig)

Geld terug 30 dagenWe vragen niet altijd mijn geld terug, maar het kiezen van een host kan behoorlijk moeilijk zijn en de mogelijkheid om een ​​van hen een paar dagen te testen en dan nee te zeggen, is een grote hulp. We hebben met een gerenommeerde hosteneigenaar gesproken die ons heeft verzekerd dat ze een geld-terug-garantie hebben, terwijl ze volgens hun eigen servicevoorwaarden niet.

We twijfelen er niet aan dat ze goede bedoelingen hebben en te goeder trouw handelen, maar tegenstrijdig bewijs is niet iets dat we graag zien als we het hebben over een plan van $ 350 +.

Sommige hosts geven je een maand of een paar dagen gratis als je het vriendelijk vraagt, praat met de klantenondersteuning, zij kunnen je in de goede richting wijzen. Als wij u waren, zouden we een webhost kiezen met een geld-terug-garantie van minimaal 30 dagen. Bekijk hier de lijst met beste hostingproviders die 30+ dagen geld terug aanbieden.

# 7 Zorg ervoor dat u krijgt waar u voor betaalt

Dit is een probleem dat we hebben gezien bij het zoeken naar managed WordPress-hosting. Met dit type hosting kunt u waarschijnlijk alleen WordPress-sites installeren, maar het hele uitgangspunt is dat alles, van de hardware tot de servercache, is geoptimaliseerd voor WordPress.

Sommige hosts bieden toegewijde WordPress / Joomla-hosting aan, maar wat dit werkelijk is, is het herverpakken van hun gedeelde diensten waarbij “website” op de juiste manier wordt vervangen door “WordPress” of “Joomla”.

Een dode weggeefactie is een prijs (vermijd goedkope hostingproviders). De goedkoopste goed beheerde WordPress-hosting begint rond de $ 28 – $ 30. Dit kunnen nog steeds gedeelde omgevingen zijn, maar ze zijn afgestemd op WP.

# 8 Host DDOS-beveiliging is waarschijnlijk niet voltooid

Sommige hosts hebben een bepaald niveau van DDOS-bescherming. Hoewel dit op zich misschien waar is, denken we niet dat een host u zal kunnen beschermen, vooral als u een account van $ 29 – $ 300 heeft. Er is maar één manier om te beschermen tegen een DDOS-aanval: a reusachtig netwerk, en dan bedoelen we enorm!

Het kost veel middelen om het voor elkaar te krijgen en het is gewoon niet de moeite waard om een ​​site van $ 29 / maand te beschermen. Als u denkt dat DDOS een ernstige bedreiging voor u is, moet u investeren in iets Cloudfare dat een grotere kans heeft om u te beschermen.

Conclusie

Er zijn drie dingen die u kunt doen wanneer u een host kiest: zorg ervoor dat u een gerenommeerde kiest, gebruik uw gezond verstand en doe uw onderzoek. De eerste zal een lange weg afleggen om een ​​stabiele site te garanderen. Gezond verstand is handig wanneer u wordt geconfronteerd met termen als onbeperkte bronnen of onzintermen die u alleen maar verblinden bij het kiezen van een host.

Onderzoek is handig om uw eigen behoeften te identificeren en uit te zoeken wat services doen. Kennis is altijd de beste verdediging tegen opgelicht worden!

Als je verder wilt lezen, dan is hier een infographic die we hebben samengesteld: 10 dingen die webhosting goed maken

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author