Hoe een website vanaf nul te bouwen

Wilt u een geheel nieuwe website bouwen, maar weet u niet hoe? U bent op de juiste plek, we hebben deze uitgebreide handleiding van meer dan 7000 woorden speciaal voor u geschreven! Het maakt niet uit of u een blog wilt starten of een website voor uw bedrijf wilt maken. Aan het einde heb je een volledig functionerende website en weet je hoe je basisontwerpaanpassingen kunt uitvoeren en inhoud kunt toevoegen.

Nee, het is niet moeilijk. En nee, je hebt geen codeer- en ontwerpvaardigheden nodig om een ​​mooie, professioneel ogende website te bedenken.

Met de methoden die we in dit artikel behandelen, kun je binnen ongeveer een uur (van begin tot eind) een werkende website opzetten. We gebruiken geen HTML- of CSS-codering (die duren te lang), dus u hoeft alleen maar de stappen te volgen die we u geven, klik hier en klik daar totdat u klaar bent.

Als u alles volgt wat we in dit artikel zeggen, heeft u uw eigen domein en functionele WordPress-website zonder dat u professionele webontwerpers hoeft in te huren (die zijn duur, weet u).

Een website maken

Contents

Waarom we WordPress gebruiken

We willen vooral dat u weet dat we het WordPress-platform gaan gebruiken om uw website te maken. Ja, er zijn andere platforms (ook wel contentmanagementsystemen of CMS genoemd) – maar we zijn (uit ervaring) van mening dat dit momenteel de beste optie is voor het bouwen van websites.

Bekijk de meest recente gebruikersstatistieken van BuiltWith (een geweldige tool die je kan vertellen welke technologie een specifieke site gebruikt, zeker een aanrader om er een draai aan te geven).

 • * WordPress – 52%
 • ** Wix – 7%
 • * Joomla – 4%
 • ** SquareSpace – 4%
 • * Voortgang Sitefinity – 4%
 • ** Weebly – 2%

Referentie:

* Vrij
** Betaald

WordPress-logo

Zoals je kunt zien, gebruiken veel website-eigenaren, ontwikkelaars en ontwerpers het liefst het WordPress-platform. We hebben je gezegd dat het heel gemakkelijk te gebruiken is wanneer je het vergelijkt met andere websitebouwers en CMS-platforms. En het is natuurlijk makkelijker en sneller dan wanneer je een website helemaal opnieuw zou beginnen met HTML en CSS. Als je geen expert bent in coderen, krijg je misschien zelfs een middelmatig ogende site. Terwijl met WordPress zelfs beginners professionele en aantrekkelijke websites kunnen bedenken door een fatsoenlijk WordPress-thema te gebruiken.

Voor- en nadelen van het gebruik van WordPress

U vraagt ​​zich misschien af ​​wat de voor- en nadelen zijn wat betreft het gebruik van WordPress. Dus we pakken die in deze sectie aan.

We kijken eerst naar de voordelen:

 • Gratis – Ja, GRATIS. Dat alleen zegt al veel, nietwaar? U kunt ook de functionaliteit van uw WordPress-site uitbreiden door GRATIS add-ons te gebruiken in de vorm van plug-ins. En je krijgt ook GRATIS ondersteuning van de ontwikkelaars zelf en medegebruikers. Sterker nog, je zult veel WordPress-tutorials alleen op YouTube vinden.
 • Flexibel – Met zijn aanpasbare instellingen kunt u WordPress gebruiken voor zowel kleine als grote bedrijven. Het is ook een populair platform voor online winkels.
 • Geen codeerkennis / -vaardigheden vereist – Het leren van HTML / CSS kan maanden duren voordat u een fatsoenlijk ogende website kunt opzetten. Met WordPress kun je binnen een uur of een dag een werkende website opzetten als je echt veel van de instellingen op je site wilt aanpassen. Je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat je website er professioneel uitziet (alsof hij door professionals is gemaakt!).
 • Betaalbare thema’s en plug-ins – WordPress wordt geleverd met gratis thema’s, betaalbare thema’s en dure thema’s (premium-thema’s kunnen $ 100 of meer kosten). Hoewel veel plug-ins gratis zijn (met opties om te doneren), zijn er ook betaalde plug-ins waar u voor kunt kiezen. Houd er echter rekening mee dat je het heel goed kunt doen (geweldig zelfs) met de gratis en betaalbare.
 • Gebruiksvriendelijk – Beginners kunnen WordPress gemakkelijk onder de knie krijgen. Professionals (zelfs degenen met codeervaardigheden) waarderen ook de snelle en tijdbesparende functies van WordPress.

En nu, voor de nadelen:

 • Leercurve – Het kost wat tijd en geduld om het gebruik van WordPress volledig onder de knie te krijgen, maar dat is te verwachten van elke nieuwe taak. Dus, als het de eerste keer is dat je het gebruikt, verwacht dan geen wandeling in het park. Met deze zelfstudiepost is het echter alsof u ons aan uw zijde hebt. We nemen je bij de hand en helpen je er doorheen (dat maakt de leercurve zoveel gemakkelijker).
 • Bugs – Nou ja, sommige WordPress-thema’s en plug-ins kunnen bugs bevatten. Hun ontwikkelaars werken echter altijd aan het bijwerken en perfectioneren van hun software tegen bugs. Bugs komen ook veel voor (en kunnen worden verwacht) op internet. Om deze reden raden we altijd aan om gebruikersrecensies en beoordelingen te controleren bij het kiezen en gebruiken van thema’s (evenals plug-ins).

OK, we hebben de voor- en nadelen van het gebruik van WordPress afgewogen en aanbevolen voor zowel beginners als professionele webbouwers. Het maakt het hele werk van het maken van een website zoooo veel sneller en gemakkelijker. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je met een eenvoudige plug-in (zoals Yoast SEO) een website hebt waar zelfs Google en andere zoekmachines dol op zullen zijn.

Een website maken – uw stapsgewijze handleiding

Hier zijn we – bereid je voor op het maken van je website. Dit zijn de basisstappen die u moet volgen:

 1. Registreer een domeinnaam en ontvang webhosting.
 2. Stel uw website in.
 3. Ontwerp je website.
 4. Voeg inhoud toe aan uw website.
 5. Voeg plug-ins toe aan uw website.

We zullen ze hieronder allemaal in detail bespreken (samen met stapsgewijze instructies). Deze zijn heel eenvoudig te doen omdat we de stappen hebben vereenvoudigd. Zodra u klaar bent en de site live is, hebben we 20 extra stappen toegevoegd om u op de goede weg te zetten (deze zijn optioneel, maar kunnen uw leven een stuk eenvoudiger maken).

1. Registreer een domeinnaam en ontvang webhosting

SiteGround webhosting

Waarom zou u een domeinnaam en webhosting krijgen? Nou, je hebt niet echt een keuze :).

 • Domeinnaam – Dit is uw URL of internetadres. Het ziet er ongeveer zo uit: www.uwwebsite.com.
 • Webhosting: u heeft deze service nodig om de inhoud van uw site zichtbaar te maken op internet. Uw webhostingprovider is degene die de bestanden van uw sites host.

Om een ​​domeinnaam en hosting te pakken, raden we ten zeerste aan om met SiteGround te gaan. Ze zijn de beste algehele hostingprovider, officieel aanbevolen voor WordPress, door WordPress, en ze hebben meerdere datacenters over de hele wereld om de laadtijden van sites te minimaliseren. Ze kunnen zowel uw domeinnaam registreren als uw nieuwe site hosten. Als u verder onderzoek wilt doen, hebben we een algemene vergelijking van webhosting, een voor Australië, Canada en meer.

Notitie: Als je al een domeinnaam hebt met een andere domeinregistreerder (zoals NameCheap, GoDaddy, enz.) En je wilt die gebruiken, kun je nog steeds zonder problemen meeluisteren, maar je hoeft alleen maar naar je registraraccount te gaan, ga naar de naamserver van je domein instellingen en plak de naamservers van SiteGrounds daar nadat u uw hostingpakket van SiteGround hebt gekocht (meer informatie hier).

Volg deze stappen om door te gaan met het verkrijgen van een domeinnaam en webhosting:

 1. Ga naar siteground.com
 2. Ga naar het tabblad hosting.
 3. Klik op Webhosting.
 4. Stap # 3 brengt je naar een pagina met 3 opties:
 • Beginnen
 • GrowBig
 • GoGeek

We raden aan om de eerste optie (opstarten) te kiezen. Het Startup-pakket is geweldig voor beginners. Houd er rekening mee dat u uw plan altijd kunt upgraden of downgraden (indien nodig).

Siteground hostingpakketten

 1. Klik op Get Plan
 2. Stap # 5 brengt u naar hun Choose Domain-pagina. Klik op “Registreer een nieuw domein” als u nog geen domeinnaam heeft. Als je al een domeinnaam hebt en alleen webhosting nodig hebt, klik dan op “Ik heb al een domein”.
 3. Bedenk een domeinnaam en voer deze in het lege veld in. Bijvoorbeeld xyzcompany.
 4. Standaard is de extensie (het eindgedeelte van uw websiteadres) ingesteld op .com. Laat het daarbij, hoewel je kunt zien dat je andere opties hebt.
 5. Klik op Doorgaan. Deze stap brengt u naar een Gefeliciteerd-pagina (voor het kiezen van een beschikbare domeinnaam).

Opmerkingen:

 • Uw domeinnaam is afhankelijk van uw type website, bijvoorbeeld als het een bedrijfssite of een persoonlijke blog is. U kunt ervoor kiezen om uw bedrijfsnaam te gebruiken voor een zakelijke website of uw eigen naam voor een persoonlijke site.
 • We raden aan om voor .com (eerste optie), .net (tweede optie) of .org (derde optie) te gaan. Dit zijn de meest gebruikte en ze worden al door veel mensen als betrouwbaar beschouwd (we maken ons hier zorgen over branding en autoriteit).
 • Zorg dat u meerdere domeinnamen (opties) bij de hand heeft, want het kiezen van een beschikbare domeinnaam kan behoorlijk moeilijk zijn. Speel met verschillende opties en u zult zeker de perfecte (die beschikbaar is) voor u vinden.

Siteground-accountgegevens

 1. Na het voltooien van stap # 9, wordt u naar de pagina Bekijken en voltooien geleid. Vul alle vereiste informatie in, zoals het volgende:
 • Accountgegevens – uw e-mailadres en wachtwoord.
 • Klantinformatie – Uw land, voornaam, achternaam, adres, telefoonnummer, enz.
 • Betalingsinformatie – Uw creditcardnummer, vervaldatum van de kaart, enz.
 • Aankoopinformatie – Uw plan (StartUp, als u onze suggestie hebt opgevolgd). Ook moet u in het vervolgkeuzemenu Periode de tijdsduur voor uw hostingservice kiezen (bijv. 12 maanden).
 • Extra services – Zorg ervoor dat er een vinkje staat in het selectievakje Domeinregistratie. We raden ook aan om de domeinprivacyoptie te krijgen (klik op het selectievakje) om uw registratiegegevens privé te houden (niemand zal weten wie de eigenaar van uw site is – voor uw bescherming tegen spam).

Siteground aankoopinformatie

 1. Stap # 10 toont u het totale bedrag dat uw aankoop / dienst zal kosten. U moet ook bevestigen (door het selectievakje aan te vinken) dat u hun Servicevoorwaarden hebt gelezen.
 2. Klik op de knop Nu betalen om het proces van het ophalen van uw domeinnaam en hostingservice van SiteGround te voltooien.

Notitie: Na het doorlopen van bovenstaande stappen heeft u al een domeinnaam en webhosting. Gefeliciteerd!

Siteground Betaal nu

2. Stel uw website in

Installatie van WordPress Tools

Nu u een domeinnaam en webhosting heeft, is het tijd om uw website te bouwen door WordPress te installeren. Maak je geen zorgen, er is een installatieoptie met één klik waarmee je WordPress snel kunt instellen (nogmaals, geen codeervaardigheden vereist). U kunt kiezen uit 2 methoden:

 • Methode 1 – Via installatie met één klik
 • Methode 2 – Via Softaculous-installatie

We laten u de stapsgewijze details hieronder zien.

SiteGround cPanel

Methode 1 – via installatie met één klik

 1. Log in op uw Siteground-account. Gebruik de referenties van stap # 10 in de vorige sectie (Accountgegevens). Onthoud dat dit (uw SiteGround-account) is waar u heen gaat om domeinen (extra) te kopen en uw plan te upgraden of te downgraden. Houd er rekening mee dat u geen toegang krijgt tot uw WordPress-website met dezelfde details (we zullen later in dit bericht meer over uw WordPress-inloggegevens praten).
 2. Klik op uw accounts.
 3. Klik op Accounts beheren. U ziet hier uw combinatie van domeinaccount en hosting.
 4. Klik op de cPanel-knop naast uw domein en hostingpakket (oranje knop).
 5. Klik op Toegang cPanel veilig.
 6. Klik op Doorgaan.
 7. Stap # 6 brengt je naar een pagina met VEEL dingen. Zoek naar het gedeelte WordPress Tools en klik op WordPress.
 8. Stap # 7 brengt u naar de WordPress-installatiepagina. Klik op de knop Installeren linksboven. Je hebt ook de mogelijkheid om op de knop Nu installeren onder de pagina te klikken (ze zijn hetzelfde).
 9. Stap # 8 leidt u naar een pagina waar u uw WordPress-instellingen kunt aanpassen. Doe het volgende:
 • Kies dit in het vervolgkeuzemenu van het domeinprotocol: http: // www.
 • Laat dit bij de optie In Directory leeg.

WordPress One-Click Install

 1. Scrol omlaag op de huidige pagina totdat je de site-instellingen ziet. Hier past u de naam en beschrijving van uw website aan – voor uw sitebezoekers en voor SEO-doeleinden (deze worden weergegeven in zoekopdrachten). Dit zijn de volgende dingen:
 • De sitenaam zegt “Mijn blog” – verander dat in uw echte websitenaam zoals uw domeinnaam (bijv. XYZ-bedrijf).
 • Op de sitebeschrijving staat ‘Mijn WordPress-blog’ – wijzig dat in de beschrijving van uw eigen site (bijv. Online kledingwinkel).
 • Wijzig de Admin-gebruikersnaam in een van uw keuzes. U gebruikt deze referentie om toegang te krijgen tot uw WordPress-site.
 • Wijzig het beheerderswachtwoord in een nieuw wachtwoord (het moet sterk en moeilijk te raden zijn). U gebruikt dit wachtwoord met de Admin-gebruikersnaam hierboven om toegang te krijgen tot de back-end van uw site.
 • Voor de e-mailoptie kunt u deze laten zoals deze is en eenvoudig ontvangen e-mails doorsturen naar uw e-mailaccount voor uw website. U kunt er ook voor kiezen om het in een huidige e-mail te wijzigen en uw berichten rechtstreeks in het genoemde e-mailaccount te ontvangen.
 1. Klik op Opslaan.
 2. Stap # 11 brengt u naar de Gefeliciteerd-pagina (voor het voltooien van de WordPress-installatie).

Opmerkingen:

 • Met behulp van ons vorige voorbeeld gaan uw sitebezoekers hierheen (het is uw site-URL):

http://www.xyzcompany.com.

 • Gebruik je nog steeds hetzelfde voorbeeld, dan ga je hierheen om je site te bewerken (dit is je administratieve URL):

http://www.xyzcompany.com/wp-admin.

Opmerking: dit is de back-end van uw site en u moet hier inloggen als u iets nieuws wilt posten of aan de instellingen van uw site wilt sleutelen.

 • Om in te loggen op uw WordPress Admin Dashboard, gebruikt u uw Admin URL en voert u uw Admin gebruikersnaam en wachtwoord in (zie stap # 10). Daarna doe je mee!

Methode 2 – Via Softaculous Installation

Hoewel we u ten zeerste aanraden methode 1 (WordPress One-Click Installation) te gebruiken, willen we u graag uw andere optie laten zien. Deze keer moet je WordPress installeren door middel van Softaculous.

Dit zijn de stappen om deze methode te gebruiken:

 1. Voer stap # 1 tot # 6 uit in de eerste methode.
 2. Zoek onder het gedeelte AutoInstallers naar het Softaculous-pictogram en klik erop.
 3. Stap # 2 brengt u naar een pagina waar u kunt kiezen welke software u wilt installeren. Zoek naar WordPress en klik erop.
 4. Voer stap # 8 tot # 11 uit in de eerste methode.

Opmerking: stap 4 brengt u naar de pagina Gefeliciteerd (voor het succesvol installeren van WordPress).

WordPress Installatieknop

3. Ontwerp uw website

Het ontwerpen van uw website hangt sterk af van uw thema (uw gekozen thema om precies te zijn). Het specifieke thema dat u kiest, zal uw merk gedeeltelijk definiëren.

U moet echt veel tijd en moeite steken in het vinden van het juiste WordPress-thema voor uw site (als u een bedrijfssite bouwt, moet u bijvoorbeeld naar bedrijfsthema’s zoeken). Voor deze sectie besteden we echter niet zoveel tijd aan het kiezen van een thema (dit is alleen bedoeld als voorbeeld dat u kunt volgen). Bovendien kunt u uw thema later altijd wijzigen, dus kies gewoon alles wat u mooi en aantrekkelijk vindt.

Standaard wordt uw WordPress-installatie al geleverd met een kant-en-klaar thema. Als je wilt, kun je daar genoegen mee nemen. Toch raden we aan om een ​​ander WordPress-thema te kiezen (aangezien standaardthema’s vaak worden gebruikt en we een uniek ogende site willen, toch?). Kies dus een thema voor uw website en houd rekening met het volgende:

 • Er zijn meer dan 1.500 WordPress-thema’s om uit te kiezen.
 • Veel WordPress-thema’s zijn gratis.
 • WordPress-thema’s zijn zeer aanpasbaar, zodat u echt een uniek ogende site kunt maken.

Om je een idee te geven, gaan we nu een thema installeren. Volg deze stappen:

 1. Log in op uw WordPress-site met uw Admin-URL (gebruik natuurlijk uw Admin-gebruikersnaam en -wachtwoord).
 2. Ga op je WordPress-dashboard naar Uiterlijk (het staat in het linkerzijbalkmenu).
 3. Klik op Thema’s.
 4. Klik op Nieuw thema toevoegen.
 5. Zoek op de pagina Thema’s toevoegen naar het zoekveld en typ de trefwoorden in voor het thema van uw voorkeur. Voor dit voorbeeld voeren we deze zoekwoorden in: blauw, twee kolommen.
 6. Bekijk de resultaten en kies een thema. Voor de zoekwoorden die we gebruikten, kwamen er twee resultaten: we gaan voor het Blue Planet-thema.
 7. Klik op Installeren.
 8. Klik na een succesvolle installatie op Activeren.

WordPress-thema'sOpmerkingen:

 • Stap # 8 verandert automatisch het thema van uw site van het standaardthema naar het nieuwe.
 • U kunt thema’s wijzigen zonder uw eerdere inhoud te verliezen.
 • Als u inhoud mist (bij het wijzigen van een thema), kiest u gewoon een andere (de 2 thema’s zijn mogelijk niet compatibel met elkaar).

4. Voeg inhoud toe aan uw website

Voor deze stap leert u hoe u pagina’s aan uw site toevoegt, menu’s maakt, berichten toevoegt en berichten bewerkt.

Stappen voor het toevoegen van basispagina’s op uw website

Als u pagina’s op uw website heeft, wordt deze overzichtelijker en aantrekkelijker voor uw publiek. Deze pagina’s vertegenwoordigen ook bepaalde secties en functies op uw site. Volg deze stappen om pagina’s toe te voegen:

 1. Log in op uw WordPress Admin-URL.
 2. Ga in je Dashboard naar Pages (het staat in het menu in de linkerzijbalk).
 3. Klik op Nieuw toevoegen.
 4. Stap # 3 brengt je naar een pagina die lijkt op Microsoft Word. Schrijf in het titelgebied de titel van de pagina (bijvoorbeeld Over). Voer in het tekstgedeelte uw bericht in (in dit voorbeeld iets over uw site, bedrijf of bedrijf).
 5. Klik op Publiceren.

Stappen voor het maken van menu’s op uw website

WordPress-menuMet navigatiemenu’s kunnen bezoekers van uw site gemakkelijk vinden wat ze zoeken op uw website. Dit zijn de stappen:

 1. Ga naar je WordPress Dashboard.
 2. Ga naar Uiterlijk (in de linkerzijbalk).
 3. Klik op Menu’s.
 4. Klik op Maak een nieuw menu en noem het zoiets als Primair menu of Hoofdmenu. Merk op dat sommige thema’s al standaardmenu’s hebben.
 5. Voeg items toe aan het menu door op de pagina’s te klikken die je al hebt gemaakt (aan de linkerkant). U kunt klikken op de pagina Over en andere pagina’s die u mogelijk al hebt gemaakt tegen de tijd dat u uw menu’s maakt. Merk op dat u gemakkelijk nieuwe pagina’s aan uw menu kunt toevoegen zodra deze beschikbaar komen.
 6. Zodra alle benodigde pagina’s zijn aangevinkt, klikt u op Toevoegen aan menu.
 7. Klik op Opslaan.

Opmerkingen:

 • Om items in uw menu te reorganiseren, sleept u ze gewoon (omhoog en omlaag).
 • Kies waar u uw menu’s wilt weergeven door op het tabblad Locaties beheren te klikken.

Stappen voor het toevoegen van berichten aan uw website

Volg deze stappen om een ​​nieuw artikel aan uw website toe te voegen:

 1. Open uw WordPress-dashboard.
 2. Zoek het gedeelte Berichten in het menu (linkerzijbalk).
 3. Klik op Nieuw toevoegen.
 4. Voer op de editorpagina de titel en de hoofdtekst van het artikel in.
 5. Kies de categorie van het artikel uit de lijst met Categorieën (rechts) door op het selectievakje te klikken.
 6. Klik op Publiceren.

WordPress Nieuw bericht toevoegen

Stappen voor het bewerken van berichten op uw website

Soms moet je berichten bewerken voor correcties en updates. Ga hiervoor als volgt te werk:

 1. Log in op uw WordPress-dashboard.
 2. Ga naar berichten (in het linkerzijbalkmenu).
 3. Klik op Alle berichten.
 4. Zoek in de lijst met berichten het bericht dat u wilt bewerken en klik op Bewerken (het staat onder de titel van het bericht).

5. Voeg plug-ins toe aan uw website

WordPress-plug-ins Nieuw toevoegen

Plug-ins zijn WordPress-extensies die bedoeld zijn om de functies en functionaliteit van een thema uit te breiden. Als je een bepaalde functie nodig hebt die niet is ingebouwd in je huidige / gekozen thema, kun je in plaats daarvan een plug-in gebruiken.

De waarheid is dat u plug-ins aan uw WordPress-site kunt toevoegen om het meeste uit uw thema te halen. We kennen zelfs geen WordPress-gebruikers die geen plug-ins gebruiken. Behalve dat ze erg handig zijn, zijn de meeste plug-ins gratis (sommige hebben de optie om te doneren).

Hier zijn de stappen voor het installeren van een plug-in:

 1. Ga naar je WordPress Dashboard.
 2. Ga naar plug-ins (het staat in het menu in de linkerzijbalk).
 3. Klik op Nieuw toevoegen.
 4. Zoek op de pagina Nieuw toevoegen naar een plug-in door de naam in te voeren (bijvoorbeeld Contactformulier 7). U kunt ook zoekwoorden invoeren als u niet op zoek bent naar een bepaalde plug-in (bijv. Contactformulier).
 5. Klik op de plug-in wanneer het resultaat wordt weergegeven.
 6. Klik op Installeren.
 7. Klik op Activeren.

Contactformulier installeren 7

WP Contactformulier 7

We hebben Contactformulier 7 gebruikt in het bovenstaande voorbeeld (voor het zoeken naar een plug-in voor contactformulieren), omdat dit momenteel het populairste contactformulier voor WordPress is. Met deze plug-in (zoals bij de meeste plug-ins voor contactformulieren), kunnen uw sitebezoekers u rechtstreeks vanaf uw website e-mails sturen (het is veilig, effectief en snel).

Om u een voorbeeld te geven over hoe u een plug-in installeert, geven we u de stappen voor het installeren van Contactformulier 7 hieronder.

 1. Log in op uw WordPress Admin Dashboard.
 2. Ga naar plug-ins (te vinden in het linkerzijbalkmenu).
 3. Klik op Nieuw toevoegen.
 4. Zoek op de pagina Nieuw toevoegen naar het zoekvak en typ “Contactformulier 7”.
 5. Wanneer u de plug-in Contactformulier 7 ziet, klikt u op Nu installeren om deze te downloaden.
 6. Klik na het succesvol installeren op Activeren.
 7. Ga terug naar je Dashboard en klik op Contact (het staat nu in het menu in de linkerzijbalk).
 8. Stap # 7 brengt u naar de contactformulierpagina waar u ‘Contactformulier 1’ ziet in de lijst met items (als dit de eerste keer is dat u het gebruikt, zou er maar één moeten zijn). Klik op de shortcode van het contactformulier om deze naar uw klembord te kopiëren. De shortcode ziet er ongeveer zo uit: [contact-form-7 id = “123” title = “Form for Contact Page”].
 9. Plak de shortcode op een pagina, een bericht of in een tekstwidget (als je een contactformulier in de zijbalk van je site wilt plaatsen). Voor dit voorbeeld plaatsen we het echter op een pagina om een ​​contactpagina te maken.

We zijn er bijna. Voer deze aanvullende stappen uit om de stappen voor het maken van een contactpagina met contactformulier 7 te voltooien:

 1. Ga terug naar je WordPress Dashboard.
 2. Ga naar Pages (in het linkerzijbalkmenu).
 3. Klik op Nieuw toevoegen.
 4. Voer in de Editor voor nieuwe pagina toevoegen “Contact” of “Contact” in het titelveld in.
 5. Plak in het gedeelte voor de hoofdtekst van de pagina de shortcode van Contactformulier 7 (zie stap # 8 van het vorige gedeelte).
 6. Klik op Publiceren.

Je hebt je website gemaakt!

Volg ALLE stappen die we hierboven hebben beschreven en je hebt je eigen werkende website. Hieronder staan ​​enkele van de andere belangrijke dingen die u moet doen na het maken van uw website. Deze dingen zijn noodzakelijke aanpassingen om het succes van uw site te garanderen (om deze ook gebruiksvriendelijk en zoekmachinevriendelijk te maken). Het omvat het configureren van enkele van de standaardinstellingen op uw WordPress-site en het installeren van plug-ins volgens uw specifieke behoeften.

20 dingen die u moet doen na het maken van uw website

Vergeet niet dat WordPress een gebruiksvriendelijk platform is en dat het heel gemakkelijk is om eraan te sleutelen. Het is ook zeer aanpasbaar door het gebruik van plug-ins. Hier zijn 20 andere dingen die u kunt doen na het voltooien van de installatie en configuratie van uw website:

 1. Verwijder uw WordPress dummy- / voorbeeldinhoud
 2. Stel uw WordPress-wachtwoord opnieuw in
 3. Bewerk uw sitenaam en slogan
 4. Bewerk de datum- en tijdinstellingen op uw website
 5. Stel taalvoorkeur in op uw site
 6. Maak basispagina’s voor uw website
 7. Geef een structuur op voor de permalinks van uw site
 8. Update uw WordPress-profiel
 9. Bewerk de zijbalk (en) van uw site en pas deze aan
 10. Stel uw startpagina en blogfeed in
 11. Maak berichtcategorieën voor uw site
 12. Configureer de instellingen voor reacties van uw site
 13. Configureer de lidmaatschapsoptie van uw site
 14. Voeg andere gebruikers toe aan uw site
 15. Update de WordPress-versie van uw site
 16. Voeg een pinglijst toe aan uw WordPress-site
 17. Plan een back-up voor uw website
 18. Upload een logo voor het favicon van uw website
 19. Verwijder alle ongebruikte plug-ins van uw WordPress-site
 20. Ruim uw WordPress-dashboard op en organiseer het

Hieronder geven we u stapsgewijze instructies over hoe u ze allemaal kunt doen.

# 1 – Verwijder uw WordPress Dummy / Sample Content

WP-voorbeeldpost

Wanneer u WordPress voor het eerst op uw website installeert, wordt deze geleverd met een voorbeeldbericht met de titel ‘Hallo wereld’. Voor het lichaam zal het iets zeggen als: “Dit is je eerste bericht.” Onnodig te zeggen dat u dit bericht niet zult gebruiken, omdat het er alleen is als voorbeeld voor nieuwe gebruikers. Volg deze stappen om deze dummy-inhoud te verwijderen:

 1. Log in op uw WordPress-dashboard.
 2. Ga naar Pages.
 3. Klik op Alle pagina’s.
 4. Zoek de Hello World-titel en klik op de prullenbak (deze staat onder aan het bericht).

Opmerkingen:

 • Als u de Hello World-post op uw site plaatst, wordt aan uw publiek onthuld dat het slechts een nieuwe site is (nog geen autoriteit).
 • Professionele websites bewaren de dummy-inhoud van Hello World niet, dus zorg ervoor dat u deze zo snel mogelijk verwijdert.

# 2 – Reset uw WordPress-wachtwoord

Accountbeheer voor WordPress-gebruikers

Na uw WordPress cPanel-installatie moet u uw wachtwoord onmiddellijk wijzigen om uw site veiliger te maken. Hier zijn de stappen om dit te doen:

 1. Ga naar je WordPress Dashboard.
 2. Ga naar gebruikers (in het linkerzijbalkmenu).
 3. Klik op uw profiel.
 4. Klik op Wachtwoord genereren.
 5. Klik op Profiel bijwerken.

Opmerkingen:

 • Schrijf uw nieuwe wachtwoord op, want u zult dit wachtwoord gebruiken bij uw volgende aanmeldingen.
 • Als je al een nieuw wachtwoord hebt gemaakt door de instructies te volgen die we in een van de vorige secties hierboven hebben gegeven (Stap 2 – Je website instellen 1 via installatie met één klik, stap 10), kun je deze stap overslaan.

# 3 – Bewerk uw sitenaam en slogan

Titel van WordPress-sitetitel

De naam en slogan van uw site zijn beide te zien op uw startpagina en browsertabblad. Daarom is het erg belangrijk voor merkdoeleinden. Dit zijn de stappen om deze velden te bewerken:

 1. Log in op uw WordPress-dashboard.
 2. Ga naar Instellingen (het staat in de linkerzijbalk op je Dashboard).
 3. Klik op Algemeen.
 4. Stap # 3 brengt u naar de pagina Algemene instellingen. U ziet een veld voor de sitetitel (er staat een WordPress-website) en de slogan (er staat dat uw slogan hier komt). Bewerk beide velden door in het vak te klikken en uw eigen titel en slogan in te voeren.
 5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Opmerkingen:

 • Uw titel kan uw bedrijfsnaam, winkelnaam of domeinnaam zijn.
 • Uw slogan kan alles zijn dat uw site of inhoud beschrijft. Het kan uw motto, missie of iets dergelijks zijn.
 • U kunt er ook voor kiezen om een ​​lege slogan te hebben – dit zal resulteren in een strak ogende browsertab wanneer mensen uw site bezoeken.

# 4 – Bewerk de datum- en tijdinstellingen op uw website

WP Datum Tijdinstellingen

U kunt bepalen hoe de datum- en tijdelementen op uw site worden weergegeven door de instellingen voor Datum en Tijd te configureren. De stappen om dit te doen staan ​​hieronder vermeld.

 1. Ga naar je WordPress Dashboard.
 2. Ga naar Instellingen (in het linkerzijbalkmenu)
 3. Klik op Algemeen.
 4. Stap # 3 opent de pagina Algemene instellingen en daar kunt u het volgende configureren:
 • Tijdzone – b.v. UTC + 0
 • Datumnotatie – b.v. 24 maart 2019, 24/03/2019, enz.
 • Tijdformaat – b.v. 12.30 uur, 12.30 uur, enz.
 • Week begint op – Kies uit het dropdown-menu (standaard is ingesteld op maandag).
 1. Klik op Wijzigingen opslaan

Opmerkingen:

 • De instellingen voor tijd en datum zijn vooral belangrijk voor bloggers die regelmatig op hun blogs posten.
 • Het instellen van de tijd en datum op uw site is ook belangrijk als u berichten plant voor toekomstige publicatie.

# 5 – Stel taalvoorkeur in op uw site

U heeft de mogelijkheid om de taal te kiezen die u op uw website wilt gebruiken. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

 1. Log in op uw WordPress-dashboard.
 2. Ga naar Instellingen (in het linkerzijbalkmenu).
 3. Klik op Algemeen.
 4. Stap # 3 brengt u naar het tabblad Algemene instellingen. Blader naar beneden tot je het gedeelte Sitetaal vindt.
 5. Klik op het dropdown-menu en kies een bepaalde taal – bijv. Engels Verenigde Staten).
 6. Klik op Wijzigingen opslaan.

# 6 – Maak basispagina’s voor uw website

WordPress Over pagina toevoegen

Voordat u begint met het vullen van uw site met inhoud (berichten), moet u eerst de basispagina’s maken. In feite is het maken van pagina’s idealiter eerder dan het maken van menu’s (u kunt natuurlijk ook nieuw gemaakte pagina’s toevoegen aan uw menu).

We hebben u al laten zien hoe u een contactpagina maakt in een van de bovenstaande secties. Afgezien van de contactpagina, moet u echter ook een pagina Over maken en andere pagina’s die relevant zijn voor uw specifieke website. In deze sectie laten we u zien hoe u een pagina Over maakt (u kunt op dezelfde manier andere pagina’s maken). De stappen staan ​​hieronder vermeld.

 1. Ga naar je WordPress Dashboard.
 2. Ga naar Pages (te vinden in het linkerzijbalkmenu).
 3. Klik op Nieuw toevoegen.
 4. Stap # 3 brengt u naar de pagina Nieuwe toevoegen. Typ in het veld Titel het woord “Over”.
 5. Vul de hoofdtekst van de inhoudseditor in met uw bericht over uw bedrijf, blog of uw missie (waarom u uw website heeft gemaakt).
 6. Klik op Publiceren.

Notitie: Nu je weet hoe je 2 pagina’s maakt (Contact en Info), kun je gewoon andere pagina’s toevoegen terwijl je bezig bent.

# 7 – Specificeer een structuur voor de permalinks van uw site

WP Permalink-instellingen

WordPress genereert URL’s voor al uw berichten – en deze worden Permalinks genoemd. Standaard hebben WordPress permalinks een structuur die er ongeveer zo uitziet:

http://www.xyzcompany.com/?p=12

Zoals je kunt zien, is het niet erg informatief (en eigenlijk ook niet zo aantrekkelijk). Bij het bekijken van permalinks willen gebruikers weten waar een bepaald bericht (of pagina) over gaat. Iets dat er zo uitziet, zou beter zijn:

http://www.xyzcompany.com/mens-clothes-for-sale

Hieronder vindt u de lijst met stappen om dit doel te bereiken.

 1. Log in op uw WordPress-dashboard.
 2. Ga naar Instellingen (in de linkerzijbalk).
 3. Klik op Permalinks.
 4. Stap # 3 toont je 6 opties voor je permalink-instelling. Kies de optie Postnaam, omdat hierdoor de titel van uw artikel op de URL van uw site wordt weergegeven.
 5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Opmerkingen:

 • We raden je ten zeerste aan de permalinks van je site te configureren voordat je je eerste post publiceert.
 • Door de bovenstaande procedures te volgen, zullen de bezoekers van uw site weten waar een bepaald bericht over gaat.
 • Het gebruik van de juiste permalinks helpt uw ​​SEO-strategie een boost te geven, aangezien u trefwoorden op uw berichttitels kunt plaatsen.

# 8 – Update uw WordPress-profiel

Zodra uw WordPress-website actief is, moet u ervoor zorgen dat uw gebruikersprofiel wordt bijgewerkt. Volg deze stappen:

 1. Ga naar je WordPress Dashboard.
 2. Ga naar gebruikers (linkerzijbalkmenu).
 3. Klik op uw profiel.
 4. Stap # 3 brengt je naar de profielpagina. Voer alle benodigde informatie in (vooral degene die als vereist zijn gemarkeerd), zoals de volgende:
 • Voornaam
 • Achternaam
 • Bijnaam (dit is de naam die als auteur in je berichten wordt weergegeven)
 • Contactgegevens (bijv. E-mail)
 • Yahoo IM
 • Google+
 • Twitter
 • Facebook
 • Over jezelf – Biografische informatie (je kunt hier een korte maar pakkende bio plaatsen)

# 9 – Bewerk en pas de zijbalk (en) van uw site aan

WP Sidebar-widgets

De zijbalken aan de voorkant van uw website zijn handig voor uw sitebezoekers omdat ze gemakkelijk toegang hebben tot de benodigde elementen op uw website. Het kan echter ook verwarrend en contraproductief zijn als er te veel elementen aanwezig zijn. Ga als volgt te werk om je zijbalk (en) schoon te houden (vooral na het voltooien van het installatieproces op je nieuwe WordPress-site):

 1. Log in op uw WordPress-dashboard.
 2. Ga naar Uiterlijk (menu linkerzijbalk).
 3. Klik op Widgets.
 4. Verwijder widgets uit de zijbalken door ze te slepen en neer te zetten in de pool met widgets aan de linkerkant van het scherm.
 5. Als u widgets nodig heeft uit de verzameling beschikbare widgets, sleept u ze gewoon naar de zijbalken van uw site.
 6. De wijzigingen die u op dit gebied van uw WordPress-back-end aanbrengt, worden automatisch opgeslagen.

Opmerkingen:

 • Aangezien wijzigingen in realtime worden opgeslagen, kunt u controleren hoe alles er aan de voorkant uitziet door de pagina opnieuw te laden.
 • We raden aan om elementen te verwijderen die niet echt nuttig zijn voor u en uw sitebezoekers (bijv. Meta, archieven, enz.).
 • Gebruik de tekstvakwidget om elementen weer te geven die HTML-codes gebruiken (bijv. Advertenties). Plak gewoon de code in de widget en deze wordt correct weergegeven aan de voorkant van uw website.

# 10 – Stel uw startpagina en blogfeed in

WP Leesinstellingen

Standaard toont uw WordPress-startpagina uw nieuwste berichten. U kunt er echter voor kiezen om in plaats daarvan een van uw pagina’s als startpagina weer te geven. Hier zijn de stappen om dit te doen:

 1. Ga naar je WordPress Dashboard.
 2. Ga naar Instellingen (in het linkerzijbalkmenu).
 3. Klik op Lezen.
 4. Stap # 3 leidt naar de pagina Leesinstellingen. Je ziet deze opties:
 • Je laatste berichten
 • Een statische pagina

De instelling is standaard ingesteld op ‘je laatste berichten’. Om dit te wijzigen, klikt u op naast de optie “een statische pagina”.

 1. Nog steeds op dezelfde pagina ziet u een optie voor het selecteren van een startpagina met een vervolgkeuzepijl. Klik op de dropdown-pijl en selecteer de specifieke pagina die u wilt gebruiken als de startpagina van uw site.
 2. Blader nu, terwijl u nog steeds op dezelfde pagina bent, naar beneden en zoek naar het gebied waar u het aantal berichten kunt configureren dat u op uw pagina’s en RSS-feed wilt laten verschijnen. Standaard ziet u deze:
 • Blogpagina’s worden maximaal weergegeven – 10 berichten
 • Syndicatiefeeds tonen de meest recente – 10 items

U kunt ervoor kiezen om de cijfers te wijzigen door op het vak te klikken en de cijfers te bewerken. We raden echter aan om de standaardinstellingen voor deze te behouden (10 is een goed aantal als je een overzichtelijke look wilt).

 1. Blader nog steeds op dezelfde pagina naar beneden en zoek naar het gebied waar u de lengte van een artikel in de feed van uw site kunt instellen. Je hebt twee opties:
 • Volledige tekst – hierdoor wordt het artikel volledig weergegeven.
 • Samenvatting – deze optie geeft alleen een uittreksel van het artikel weer.

Opmerking: we raden aan de optie Samenvatting te gebruiken, omdat dit resulteert in een meer georganiseerde en schonere look. Het uittreksel heeft een knop ‘Meer lezen’ voor lezers die alles willen zien.

# 11 – Maak berichtcategorieën voor uw site

WordPress Categorieën

U weet toch al van het type inhoud dat u op uw site gaat publiceren, nog voordat u deze heeft gemaakt. U kunt uw ideeën voor categorieën uit uw mogelijke onderwerpen voor uw niche halen. Maak een lijst met uw categorieën en maak uw lijst met categorieën door deze stappen te volgen:

 1. Ga naar je WordPress Dashboard.
 2. Ga naar berichten (menu linkerzijbalk).
 3. Klik op Categorieën.
 4. Stap # 3 leidt u naar de pagina Nieuwe categorie toevoegen. Voer een categorie in het veld Naam in.
 5. Klik op Nieuwe categorie toevoegen
 6. Herhaal stap 4 en 5 voor elke categorie.

Opmerkingen:

 • Het gebruik van de functie Categorieën helpt uw ​​site georganiseerd te houden.
 • Bezoekers van uw site zullen gemakkelijker door uw site kunnen navigeren als u categorieën voor uw onderwerpen heeft.
 • WordPress heeft een standaardcategorie met de naam Uncategorized. Alle berichten die niet zijn gecategoriseerd, vallen automatisch onder deze categorie.
 • U kunt een artikel categoriseren terwijl u het plaatst door te kiezen uit de lijst met categorieën in de inhoudseditor voordat u het publiceert.

# 12 – Configureer de instellingen voor reacties van uw site

WordPress Discussie-instellingen

Je kunt ervoor kiezen om reacties op je oude en nieuwe berichten toe te staan ​​en niet toe te staan. Dit zijn de stappen om de instellingen voor reacties op uw site te configureren:

 1. Ga naar je WordPress Dashboard.
 2. Ga naar Instellingen (het staat in de linkerzijbalk).
 3. Klik op Discussie.
 4. U ziet drie standaardinstellingen op de Discussiepagina – en u kunt ze allemaal behouden zoals ze zijn. Let echter op de derde instelling die luidt: Sta toe dat mensen reacties plaatsen op nieuwe artikelen. Dit betekent dat iedereen op uw nieuwe artikelen kan reageren. Controleer of dat is wat je wilt. Houd er ook rekening mee dat deze optie voor elk artikel kan worden aangepast (overschreven).
 5. Scrol op dezelfde pagina omlaag om de instellingen voor andere opties voor opmerkingen te configureren. Configureer de instelling hierop: Sluit automatisch opmerkingen over artikelen ouder dan – 14 dagen. Voor deze optie raden we 14 tot 30 dagen aan. Of u kunt het gewoon uitschakelen als u commentaar op oude berichten wilt toestaan.
 1. Net onder de instelling bij stap # 5, vindt u deze optie: Schakel threaded (geneste) opmerkingen in. We raden aan om de optie voor het inschakelen van opmerkingen met schroefdraad in te schakelen, omdat dit uw gebruikers helpt hun discussies over bepaalde opmerkingen bij te houden.

# 13 – Configureer de lidmaatschapsoptie van uw site

Als u een lidmaatschapssite heeft, is het belangrijk om uw lidmaatschapsopties te configureren. Volg onderstaande stappen.

 1. Log in op uw WordPress-dashboard.
 2. Ga naar Instellingen (te vinden in het linkerzijbalkmenu).
 3. Klik op Algemeen.
 4. Stap # 3 opent de pagina Algemene instellingen. Je ziet zoiets als dit:

Lidmaatschap: _ Iedereen kan zich registreren.

 1. Zorg ervoor dat het selectievakje naast de optie Iedereen kan registreren is uitgeschakeld.

Notitie: Als het selectievakje is aangevinkt, kan iedereen zich op uw website registreren. Ja, iedereen – inclusief spammers.

# 14 – Voeg andere gebruikers toe aan uw site

WordPress Nieuwe gebruiker toevoegen

Als u een website of blog met veel auteurs heeft, is het goed om de WordPress-functie te gebruiken om andere gebruikers aan uw site toe te voegen. Op deze manier kunt u elke gebruiker een andere rol toewijzen en kunnen ze zelf inloggen om hun specifieke taken uit te voeren. Hier zijn de stappen om dit te doen:

 1. Log in op uw WordPress-dashboard.
 2. Ga naar gebruikers
 3. Klik op Nieuw toevoegen.
 4. Stap # 3 brengt u naar de pagina Nieuwe gebruiker toevoegen. Vul daar de nodige gegevens in (vooral de vereiste), zoals de volgende:
 • Gebruikersnaam (verplicht
 • Email (verplicht
 • Voornaam
 • Achternaam
 • Website
 • Wachtwoord benodigd
 1. Klik op Gebruikersmelding verzenden – hierdoor kan het systeem de nieuwe gebruikers hun wachtwoorden sturen (via e-mail).
 2. Klik op Nieuwe gebruiker toevoegen

Opmerkingen:

 • Nieuwe gebruikers kunnen hun eigen profiel bijwerken.
 • Nieuwe gebruikers kunnen hun wachtwoord eenmaal binnen wijzigen.

# 15 – Update de WordPress-versie van uw site

Update WordPress-versie

Gewoonlijk hebben WordPress-installatieprogramma’s met één klik oudere versies van de app. Het is raadzaam om altijd de nieuwste versie van WordPress te hebben – dus update de WordPress-versie van uw site door de onderstaande stappen te volgen.

 1. Log in op uw WordPress-dashboard.
 2. Als je een updatemelding ziet, betekent dit dat je een oudere versie van WordPress gebruikt. Als dit het geval is, ziet u zoiets als dit: WordPress 5.x.x is beschikbaar. Update nu.
 1. Klik op het “update nu” gedeelte van het bericht en het systeem zal uw versie van WordPress automatisch updaten.

Opmerkingen:

 • U ziet een updatemelding als er een bijgewerkte versie van WordPress is.
 • Als u een update-melding voor een WordPress-versie op uw dashboard ziet, zorg er dan voor dat u onmiddellijk op de updatelink klikt.
 • Als u een bijgewerkte versie heeft, blijft uw site beter beveiligd.

# 16 – Voeg een pinglijst toe aan uw WordPress-site

Voor SEO-doeleinden is het hebben van een pinglijst erg belangrijk. WordPress heeft slechts één standaarditem in de pinglijst, maar je kunt er eigenlijk veel hebben. Volg deze stappen om toe te voegen aan de pinglijst van uw WordPress-site:

 1. Log in op uw WordPress-dashboard.
 2. Ga naar Instellingen (in het linkerzijbalkmenu).
 3. Klik op Schrijven.
 4. Stap # 3 wordt geopend met een pagina voor het schrijven van instellingen. Blader naar beneden tot je het gedeelte Updateservices ziet.
 5. Voeg daarvoor uw lijst met ping-services toe aan het veld.
 6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Opmerkingen:

 • Met de bovenstaande instellingen kan WordPress meldingen naar de ping-services verzenden wanneer een nieuw bericht wordt gepubliceerd.
 • U kunt op Google zoeken naar de nieuwste lijst met ping-services.

# 17 – Plan een back-up voor uw website

WP-back-up

Het is belangrijk om back-ups voor uw website te plannen, zodat u uw bestanden kunt ophalen in het geval van crashes en andere onverwachte problemen. Onnodig te zeggen dat u hiervoor een plug-in moet installeren. Hieronder staan ​​de stappen om het te doen.

 1. Ga naar je WordPress Dashboard.
 2. Ga naar plug-ins (deze vind je in het linkerzijbalkmenu).
 3. Klik op Nieuw toevoegen.
 4. Stap # 3 opent de pagina voor het gedeelte Plug-ins.
 5. Typ in het zoekveld trefwoorden zoals “wordpress backup”.
 6. Kies er een uit de resultaten (kies er een met goede recensies en hoge beoordelingen).
 7. Klik op Installeren.
 8. Zodra de plug-in is geïnstalleerd, klikt u op Activeren.

Opmerking: er zijn veel gratis WordPress-back-upplug-ins – u zult er zeker een vinden die voor u werkt.

# 18 – Upload een logo voor het favicon van uw website

De kleine afbeelding die u aan de linkerkant van de titel van een site ziet (wanneer u deze op uw browsertabblad opent) wordt een Favicon genoemd. Het wordt voornamelijk gebruikt voor merkdoeleinden. Volg deze stappen om een ​​Favicon naar uw site te uploaden:

 1. Ga naar je WordPress Dashboard.
 2. Ga naar Uiterlijk (zoek het op de linkerzijbalk).
 3. Klik op Aanpassen. Dit brengt je naar een pagina met veel opties. We concentreren ons echter voorlopig op het uploaden van een Favicon.
 4. Klik op Site-identiteit.
 5. Klik op het sitepictogram.
 6. Klik op het veld om een ​​afbeelding te selecteren die u vanaf uw computer wilt uploaden. U kunt aan de rechterkant van het zoekveld zien hoe het eruit ziet.
 7. Een afbeelding wordt automatisch opgeslagen zodra deze is geüpload. Je hebt dan deze 2 kant-en-klare opties:
 • Verwijderen
 • Verander afbeelding

Opmerkingen:

 • Zonder een favicon geeft het tabblad van uw website eenvoudig uw sitetitel weer. In sommige gevallen wordt het logo van de webhostingprovider weergegeven als favicon.
 • We raden aan om een ​​favicon te gebruiken, niet alleen voor merkdoeleinden, maar ook om esthetische redenen (je browsertabblad ziet er saai uit zonder een favicon).
 • U kunt sleutelen aan uw favicon-afbeelding (grootte, kleur, ontwerp) totdat u de beste look voor uw site vindt.

# 19 – Verwijder alle ongebruikte plug-ins van uw WordPress-site

WP geïnstalleerde plug-ins

WordPress-bundels worden geleverd met vooraf geïnstalleerde plug-ins die u misschien helemaal niet nuttig vindt. Volg de onderstaande stappen om deze te verwijderen.

 1. Log in op uw WordPress-dashboard.
 2. Ga naar plug-ins (je ziet het in de linkerzijbalk).
 3. Klik op Geïnstalleerde plug-ins.
 4. Klik op Deactiveren op alle actieve plug-ins die u wilt verwijderen. Merk op dat de optie om te verwijderen alleen verschijnt bij gedeactiveerde plug-ins.
 5. Verwijder alle gedeactiveerde plug-ins die u van uw site wilt verwijderen.
 6. WordPress vraagt ​​u om uw actie te bevestigen – bevestig gewoon door op Ja te klikken en dit zal de plug-in automatisch verwijderen uit uw lijst met geïnstalleerde plug-ins (en uw systeem).

Opmerkingen:

 • Je hebt de mogelijkheid om je geïnstalleerde plug-ins te behouden, zelfs als je ze niet gebruikt. Schakel ze in dit geval gewoon uit.
 • Door nutteloze plug-ins te verwijderen (vooral die waarvan u zeker weet dat u ze toch niet zult gebruiken), blijft uw WordPress-back-end netjes (in ieder geval in het gedeelte Plug-ins).

# 20 – Ruim uw WordPress-dashboard op en organiseer het

WP Dashboard-schermopties

WordPress-installaties van het cPanel worden meestal geleverd met widgets en plug-ins die niet echt nuttig voor je zijn – dus deze kunnen je Dashboard alleen maar onoverzichtelijk maken. Volg deze stappen om uw WordPress-dashboard op te schonen:

 1. Ga naar je Dashboard.
 2. Zoek naar de vervolgkeuzepijl Schermopties (deze bevindt zich in de rechterbovenhoek van uw Dashboard, vlakbij uw Admin-profielafbeelding). Klik op de dropdown-pijl.
 3. Stap # 2 onthult alle widgets die momenteel standaard zijn aangevinkt. Verwijder het vinkje bij alle widgets die u niet nodig heeft.

Opmerkingen:

 • Na het volgen van de bovenstaande stappen, zie je niet langer alle onnodige (niet-gecontroleerde) widgets op je Dashboard.
 • Tenzij u een aantal widgets in het menu Schermopties uitschakelt, ziet u ze allemaal elke keer dat u zich aanmeldt bij uw WordPress-dashboard.
 • We raden aan de welkomstwidget te verwijderen.
 • Overweeg de activiteitenwidget te verwijderen.
 • Overweeg om de WordPress News-widget te verwijderen.

Gefeliciteerd met uw nieuwe website!

WordPress-site

Zoals u kunt zien, is het inderdaad mogelijk om een ​​website te maken zonder kennis van codering. Natuurlijk, er zijn veel stappen nodig, maar u kunt eraan wennen terwijl u aan uw website blijft werken (of misschien in de toekomst nieuwe maakt).

Bewaar deze stapsgewijze handleiding als referentie en we zijn er zeker van dat u een werkelijk prachtige en functionele website kunt maken in uw niche. Succes!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author