Digital Ocean – Is het een goede hosting- en serverprovider? (Beoordeling 2020)

DigitalOcean-beoordelingDigitalOcean-startpagina

We volgen onze DigitalOcean hosting-testsite sinds begin 2018.

We zijn al die hele tijd een betalende klant van DigitalOcean en hebben de essentiële statistieken van het systeem nauwlettend gevolgd. Specifiek laadtijden, reactievermogen van de klantenservice en, belangrijker nog, uptime en downtime.

Tot dusver zijn de resultaten veelbelovend, hier is onze diepgaande evaluatie van hoe ze meten met anderen die er zijn.

DigitalOcean lanceert zijn eerste server in 2011 en is een Amerikaans cloudhostingbedrijf dat zich richt op het helpen van ontwikkelaars om sneller en gemakkelijker meer apps te lanceren.

Wat begon als een klein startend bedrijf uit New York City is exponentieel gegroeid en heeft een klantenbestand bereikt van in totaal meer dan een half miljoen ontwikkelaars.

Het uiteindelijke doel van DigitalOcean is om een ​​solid-state drive of SSD te gebruiken om een ​​gebruiksvriendelijk platform te creëren waarmee hun rijkdom aan klanten projecten van en naar de cloud kan overbrengen, waardoor de productie met snelheid en efficiëntie wordt opgevoerd.

Is het goed genoeg om ooit te worden gerangschikt als een van onze Top 10 Hosting Services?

Laten wij het uitzoeken!

Voordelen van het gebruik van DigitalOcean-hosting

1. Fantastische “gemiddelde” uptime van 99,99%

De gemiddelde uptime voor een cloudhostingservice is 99,94%.

DigitalOcean blaast dat uit het water (woordspeling bedoeld) met maar liefst 99,99%.

Dat betekent dat van april 2018 tot maart 2019 DigitalOcean slechts acht storingen had die samen goed waren voor slechts 43 minuten.

Dat verbindt Bluehost als onze meest betrouwbare hosting-uptime tot nu toe. We kunnen niet overdrijven hoe geweldig dat is. De meeste van onze top tien services komen tussen 99,96% en 99,98% van de uptime uit.

DigitalOcean statistieken van de afgelopen 12 maandenDigitalOcean gemiddelde uptime 2018-2019 | Zie statistieken

De gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden:

 • Gemiddelde uptime van maart 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van februari 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van januari 2019: 99,98%
 • Gemiddelde uptime van december 2018: 100%
 • Gemiddelde uptime van november 2018: 100%
 • Gemiddelde uptime van oktober 2018: 100%
 • Gemiddelde uptime van september 2018: 100%
 • Gemiddelde uptime van augustus 2018: 100%
 • Gemiddelde uptime van juli 2018: 99,94%
 • Gemiddelde uptime van juni 2018: 100%
 • Gemiddelde uptime van mei 2018: 100%
 • Gemiddelde uptime van april 2018: 100%

Zoals u kunt zien, is er een kleine dip in de zomer, met het laagste geregistreerde uptime-percentage van 99,94% in juli. Maar het systeem herstelt zich in augustus, zonder uitval gedurende september, oktober, november of december.

Dat is een verbetering in de goede richting. De pijl beweegt voortdurend omhoog, het laat zien dat DigitalOcean zijn problemen het hoofd biedt.

2. Bliksemsnelle laadtijden

Uptime is de nummer één statistiek om op te letten bij het selecteren van een webhost.

Immers: elke bel en fluit op de planeet zal geen rekening houden met een berg bonen als uw website lange periodes offline doorbrengt.

Als tweede binnenkomen is snelheid.

Achterblijvende websites kunnen net zo goed ‘down’ zijn, voor alle doeleinden. Trage sites zijn vrijwel onbruikbaar. Uw verkeer aarzelt niet om te stuiteren. Letterlijk. Een verschil van slechts enkele seconden kan u bijna driekwart van uw potentiële websiteverkeer kosten.

Klinkt gek? Helaas is dat niet zo.

Marktonderzoek stelt dat websites die niet binnen vijf seconden kunnen worden geladen, meer dan 74% van het mobiele siteverkeer kunnen verliezen.

Omgekeerd is aangetoond dat afnemende laadtijden de conversies voor verkeer en verkoop met meer dan 74% verhogen. We noemen het 74% wip. Als het in de ene richting helt, wint u en in de andere verliest u.

Dus wat betekent dat voor onze vriend DigitalOcean?

Goede dingen. Echt goede dingen.

DigitalOcean is niet alleen snel … het is het snelste product dat we ooit hebben beoordeeld. Serieus, het laat de andere tophostingprogramma’s die we hebben beoordeeld in het stof achter.

De gemiddelde laadsnelheid in de branche is 890 ms.

Op zijn snelste snelheid bewoog DigitalOcean met een ongelooflijke snelheid van 218 ms. Op zijn langzaamste was het 496 ms. Zelfs bij de laagste prestaties was het nog steeds bijna 50% sneller dan het industriegemiddelde.

Laten we dus maand na maand kijken om te zien hoe DigitalOcean presteerde:

DigitalOcean laatste 12 maanden gedetailleerde statistiekenDigitalOcean gemiddelde snelheid 2018-2019 | Zie statistieken

Dat is een snelle hosting, met een algemene gemiddelde snelheid van 357ms.

De afgelopen maanden zijn relatief enkele van de snelste die we ooit hebben gezien, waardoor DigitalOcean een concurrent is van de eerste plek in de algehele sitesnelheid. Momenteel behoort de hoogste snelheid tot A2 Hosting.

3. Ontwikkelaarvriendelijk product-ecosysteem

DigitalOcean is niet zomaar een one-trick pony.

Hun productassortiment biedt zelfs veel potentieel voor ontwikkelaars.

Wat zijn de verschillende opties die DigitalOcean biedt? Blij dat je het vroeg!

✅ Druppeltjes

Droplets is een schaalbaar computerplatform dat kan worden aangepast om aan alle toepassingsbehoeften van een bedrijf te voldoen. Het omvat ook aanvullende opslag, bewaking en geavanceerde beveiliging.

DigitalOcean-druppels

U kunt kiezen tussen standaard of geoptimaliseerde druppels en deze vervolgens naar hartenlust aanpassen. Met druppeltjes kunnen ontwikkelaars tijdrovende installatie en configuratie overslaan om verder te gaan in de richting van code-implementatie.

✅ Ruimtes

Waar Droplets voor app-implementatie is, gaat Spaces over eenvoudige objectopslag.

We hebben het over een beveiligingssysteem waarmee u gegevens kunt opslaan en leveren aan applicaties en eindgebruikers. Ruimtes werken onder een eenvoudig proces en creëren betrouwbare opslag met een drag-and-drop UI of API.

DigitalOcean-ruimtes

Spaces kunnen worden gebruikt om back-upbestanden, weblogs, gegevensanalyse en nog veel meer op te slaan.

De service is ook schaalbaar, zodat uw Spaces kunnen meegroeien met uw bedrijf. Wat meer is: Spaces kunnen worden gecombineerd met andere DigitalOcean-functies of het kan op zichzelf worden gebruikt.

✅ Kubernetes

Kubernetes is een aankomend product dat eind 2018 door DigitalOcean wordt gelanceerd.

Er is niet veel informatie over, maar het bedrijf stelt op zijn officiële website dat Kubernetes is: ‘Ontworpen voor ontwikkelaars en bedrijven die een eenvoudige manier willen om containerworkloads in de cloud te implementeren en te beheren’.

Ze bieden momenteel vroege toegang tot het product, dat tot september 2018 wordt geleverd met een gratis Kubernetes-cluster.

4. Aanpasbare prijzen

Ook al hebben we het ook onder onze nadelen, we denken dat het best geweldig is dat je alles waar je voor betaalt kunt aanpassen – je site-opslag, CPU-gebruik, bandbreedte, database, geheugen, enz. Het is echt een groot voordeel als je een ervaren gebruiker en al bekend met wat u precies nodig heeft, wat uw doelen zijn, wat u niet nodig heeft, enz.

5. Dagelijkse back-ups

DigitalOcean voert dagelijks back-ups uit en u kunt gegevens tot 7 dagen van tevoren altijd herstellen. Ook al heeft DigitalOcean een superieure uptime, het is altijd beter dan genezen!

6. Goede beveiliging

Uw gegevens en verkeer zijn altijd beveiligd. Dit is iets dat veel andere hosts niet veel benadrukken of zelfs niet bieden. DigitalOcean zorgt ervoor dat uw gegevens end-to-end worden beschermd. Het is een groot voordeel om die onbedoelde verbindingen en virussen buiten uw sitesysteem te houden.

Standaard heeft DigitalOcean encryptie aan zijn volumes toegevoegd. Als je een extra beveiligingslaag wilt toevoegen, zoals bij de meeste van hun functies, moet je een tutorial doorlopen, de stappen volgen en wat codering kennen om te slagen.

Nadelen van het gebruik van DigitalOcean Hosting

1. Voor gevorderde gebruikers (Jargon + Complex)

Het kenmerk van een echt geweldig product ligt in het vermogen om zijn diensten in lekentermen samen te vatten.

Dit is iets waar met name technologiebedrijven moeite mee hebben om hun collectieve hoofd eromheen te wikkelen.

Als zodanig zitten de meeste technische sites en platforms vol met jargon. Zoals in “speciale woorden of uitdrukkingen die door een bepaald beroep of een bepaalde groep worden gebruikt en voor anderen moeilijk te begrijpen zijn”.

Wanneer men kijkt naar technische producten zoals DigitalOcean, wordt de verleiding duidelijk om zijn toevlucht te nemen tot op jargon gebaseerde taal. Je hebt te maken met veel technische gegevens – een deskundige in het veld zou het moeten schrijven zoals ze het kennen, en niet hoe de gemiddelde mens het kan begrijpen.

DigitalOcean-schaalopties

Dat is geen probleem voor de gevorderde, ervaren gebruikers. Ze zullen het snappen. Het is allemaal logisch.

Maar voor de beginners? Geen kans.

Dit is een gebied waar DigitalOcean dramatisch faalt. Het exemplaar van de site is gevuld met technische termen en acroniemen zonder uitleg. Ze brengen hun product duidelijk op de markt voor ontwikkelaars.

Daarom zullen anderen moeite hebben om erachter te komen hoe ze een website kunnen verplaatsen, lanceren, onderhouden of zelfs kunnen laten groeien.

Ter vergelijking: HostGator doet geweldig werk door de taal van hun website te vereenvoudigen in termen die een gemiddelde Jane of Joe volledig kan begrijpen. Het is een gebruiksvriendelijk product voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

Dit is niet het geval bij DigitalOcean.

2. Mist basisfuncties die andere consumentenhosts bieden

De meeste webhosts die we hebben beoordeeld, zullen dezelfde ‘extra’s’ toevoegen. Dingen zoals back-ups, mogelijk een goede CDN en zelfs een SSL-certificaat.

In tegenstelling tot anderen, omdat DigitalOcean geschikt is voor een meer geavanceerd publiek, voegen ze niet een heleboel basisfuncties toe die veel andere hosts zullen bieden of voor u zullen zorgen nadat ze zich hebben aangemeld.

Dingen zoals:

 • ❌ Gratis domeinnaam bij hosting
 • ❌ De mogelijkheid om zelfs een domeinnaam te kopen
 • ❌ Gratis sitemigraties

Ik bedoel – ze kunnen je helpen met sommige van deze dingen. Maar u moet niet veel hand-holdingservices verwachten wanneer u zich aanmeldt.

Dat brengt ons eigenlijk bij ons volgende punt:

3. Beperkte klantenondersteuning

De meeste hostingbedrijven bieden enige variatie van 24/7 ondersteuning.

Het is misschien niet altijd erg goed, maar het is tenminste iets.

Helaas heeft DigitalOcean zoiets niet. Als uw website midden in de nacht uitvalt (wat rampzalig kan zijn als u op buitenlandse markten handelt), is er niemand om mee te praten. Je moet naar hun website gaan en een supportticket openen via hun online formulier.

Klantenondersteuning van DigitalOcean

Als we een probleem hebben, vertrouwen we graag op een bedrijf dat een chatbot voor ons beschikbaar heeft om mee te praten (of op zijn minst een ondersteuningshotline).

Zelfs als het geen 24 uur is, is de mogelijkheid om tijdens kantooruren in realtime met een echt levend mens te praten beter dan een contactformulier met vage beloften van ‘We nemen zo snel mogelijk contact met je op’.

Bovendien werkte hun contactformulier niet eens!

We hebben geprobeerd het in te vullen met een vraag over hun Kubernetes-product, omdat de website een beetje vaag leek over wat het zou kunnen doen.

We kregen een foutmelding.

De klantenondersteuning van DigitalOcean reageert niet

Daarom moesten we ze rechtstreeks e-mailen, met exact dezelfde vraag, en we hebben nog geen dag later een antwoord ontvangen.

U moet niet alleen een krachtige gebruiker zijn om hun product te achterhalen, maar blijkbaar moet u er ook een zijn om uw eigen problemen op te lossen.

4. Ingewikkeld cPanel

Zoals eerder vermeld, is DigitalOcean zeker niet voor beginners. Kortom, een cPanel is wat je tegenwoordig nodig hebt om je website te bouwen (tenzij je een goede kennis hebt van programmeertalen).

DigitalOcean cPanel

Voor DigitalOcean moet u om te beginnen een droplet naar keuze instellen (DigitalOcean-servers). Vervolgens moet u het cPanel installeren volgens een grondige handleiding waarbij u verschillende code-opdrachten invoegt (ja, u moet enige codering kennen), uw account registreert, het uitvoeringsbestand installeert, enz..

Naast al het andere, moet je het recht van een derde partij kopen om het cPanel te gebruiken. Het is een maandelijkse betaling van $ 20 of $ 15, als je weet waar je naar moet zoeken.

Als u geen ervaring hebt met coderen en hoe u zelf een ontwikkelaar kunt zijn, raden we u aan een ontwikkelaar in te huren (een goede) of DigitalOcean te vermijden en oplossingen te vinden die passen bij uw behoeften en vaardigheden meer.

De bruikbaarheid van cPanel is relatief intuïtief, maar aan de andere kant – er is een leercurve en het is zeker niet voor beginners.

5. Prijzen zijn duur (relatief)

Er is een oud gezegde dat je krijgt waar je voor betaalt. Dit gezegde wordt meestal gebruikt om goedkope items te bespreken die niet echt werken. Het tegendeel is hier aan de hand.

DigitalOcean is een zeer functioneel product dat een aardige cent kost.

Laten we eerst eens kijken naar de druppels:

DigitalOcean-prijzen

Zoals u kunt zien, hebben we de standaarddruppels die beginnen bij $ 5 per maand. Dit wordt nu geleverd met slechts 1 GB geheugen. De prijzen stijgen vanaf daar en worden hoger en hoger totdat u $ 80 per maand betaalt voor meer hoogwaardige services.

Als je naar de CPU-geoptimaliseerde druppels kijkt, beginnen die bij $ 20 en lopen ze op tot maar liefst $ 920 per maand.

Kijkend naar opslagprijzen is het niet veel beter.

Prijzen van DigitalOcean-opslag

Spaces, die beginnen met 250 GB opslag, beginnen bij $ 5 per maand, wat – in combinatie met het eerste niveau van standaarddruppels – uitkomt op $ 10 per maand.

Ze hebben een heleboel andere aanvullende diensten. Elk van hen gaat je een aardige cent kosten.

Dit zijn enkele hoge prijzen, vooral als je bedenkt dat veel van onze best beoordeelde services $ 3 per maand of minder kosten.

Desalniettemin is het belangrijk om te onthouden dat u met DigitalOcean ongeëvenaarde snelheid en prestaties krijgt voor de hogere prijs. Dat is zeker iets om over na te denken.

U betaalt hier niet alleen voor basishosting of bandbreedte. Als je dat nodig hebt, is dit waarschijnlijk een overkill.

Alleen als u een site met veel bezoekers heeft (of een paar), zou dit iets zijn dat u wilt. En nodig.

6. Prijzen zijn ook ingewikkeld

Zodra u zich in de prijsplannen begeeft, zult u duizelig worden van alle opties en mogelijkheden die u kunt gebruiken en upgraden. Er zijn verschillende categorieën voor bandbreedte, ruimte, servers (verschillende snelheden), CPU, beveiligingsopties, enz.

Simpel gezegd – met DigitalOcean zijn er veel manieren om uw maandelijkse kosten echt heel duur te maken. De meeste andere providers bieden 2-5 verschillende abonnementen die u een goed overzicht geven van wat u krijgt. Met DigitalOcean kunt u alles zelf aanpassen. Het kan een goede zaak zijn, maar tenzij je een gevorderde gebruiker bent (zoals hierboven vermeld), is het nogal gecompliceerd en tijdrovend. Bovendien, zoals vermeld in de vorige sectie, zijn de prijzen vrij hoog in vergelijking met andere providers.

We raden DigitalOcean aan?

Ja…

… zolang je een ontwikkelaar bent.

Als u een gemiddelde persoon bent die op het web wil verschijnen, zijn er veel gebruiksvriendelijkere producten die u veel minder zullen kosten.

Voor iemand die de weg in de technische wereld kent, lijkt er geen sneller of beter presterend product te zijn dan DigitalOcean.

Het probleem met de klantenondersteuning en de prijs zijn niet gemakkelijk te verdragen.

Als uptime en snelheid de belangrijkste factoren voor u zijn, behoort DigitalOcean tot de beste keuzes op de markt.

Heb je positieve of negatieve ervaringen met de hosting van DigitalOcean? Zo ja, laat dan een transparante en eerlijke beoordeling achter!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author