Cloudways Review – Is Managed Cloud Hosting een goed idee?

Cloudgebaseerde webservices zijn tegenwoordig een rage. In feite heeft bijna elk bedrijf dat hosting aanbiedt een vorm van cloud waarop uw platform kan rusten.

Met zoveel opties, hoe onderscheid je het goede van het slechte?

Het antwoord is simpel. U kiest degene die een beetje extra biedt zonder u veel meer te kosten. Bedrijven houden van Cloudways proberen dat soort waarde voor service te bieden door u een ander soort beheerde cloud te geven, Call it Cloud +, als u wilt.

Logo van Cloudways

Wat is Managed Cloud Hosting?

Managed cloud computing gebruikt enkele van de beste functies van cloudgebaseerde platforms, namelijk de beschikbaarheid van gedistribueerde netwerken over meerdere servers, en legt de nadruk op beveiliging en consistentie.

De Cloudways-servers zijn uitgehakt virtuele machines om de veiligheid van on-premises privéservers te combineren met het gemak en de kostenbesparingen van een openbaar model. Dit is een ideale atmosfeer voor ontwikkelaars om in te werken vanwege de beveiliging en de mogelijkheid om servers te maken die verschillende geolocaties nabootsen. Dat is geweldig voor het testen van beveiliging, snelheid en prestaties vanuit een technisch perspectief.

Over het algemeen bieden managed cloud-platforms u het voordeel van:

Beschikbaarheid waarop u kunt rekenen

De consistente beschikbaarheid is te danken aan de manier waarop dergelijke platforms zijn gestructureerd via een systeem van Storage Area Networks (SAN’s) en servers om betrouwbare failover-bescherming te bieden.

Automatisering

Failover- en resourcebeheer is geautomatiseerd om via virtualisatie een balans te creëren tussen fysieke machines en beheerde netwerken. Dat betekent als een host crasht, zijn er andere binnen het virtuele netwerk die het gat automatisch opvullen om uw website draaiende te houden.

Netwerk veiligheid

De omgevingen van cloudservers en Virtual Local Area Networks (VLAN’s) worden beschermd door protocollen zoals Intrusion Detection System (IDS) / Intrusion Prevention System (IPS) en firewalls.

Evenwichtig hybride platform

Hoewel het geen echt hybride model is, kunnen beheerde cloudplatforms bronnen ontleden tussen gedeelde, toegewijde netwerken en cloudservers die zich op dezelfde servers bevinden.

Betaalbaarheid

Met facturering per gebruik en een kosteneffectief hostingmodel, Managed Clouds bieden u het voordeel van lagere kosten zonder concessies te doen aan prestaties en beveiliging.

Het doel van onze Cloudways-evaluatie is om u een uitgebreide evaluatie te bieden van de voordelen, functies en prestaties die Cloudways managed hosting tot een geweldige oplossing maken voor ontwikkelaars en bedrijven van elke omvang en branche.

Overzicht van Cloudways: waarom het anders is

Het bedrijf is opgericht in 2011. De centrale locatie in Malta biedt verschillende voordelen. Het netwerk van servers plaatst klanten binnen handbereik van elkaar, wat de snelheid en toegang vergroot.

Het biedt ook een vruchtbare ruimte voor de ontwikkeling van PHP-apps, inclusief container-applicaties, in een veilige omgeving. Ze kunnen dit doen door een veilig PaaS (Platform-as-a-Service) -model te onderhouden dat rijk aan functies en betaalbaar is.

Meteen vanaf het begin, Cloudways geeft u een gratis proefperiode van twee weken, zodat u uw website kunt bouwen en testen en beschikbare functies zoals de slimme assistent CloudwaysBot zonder een cent te investeren. U heeft de mogelijkheid om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken of u aan te melden met uw LinkedIn-, Github- of Google-accounts.

Vanaf daar heb je de flexibiliteit om te kiezen uit een breed scala aan contentmanagementsystemen (CMS’s), waaronder de drie topplatforms, WordPress, Drupal en Joomla. Anderen zijn onder meer:

 • MediaWiki
 • Mooble
 • PHP Stack
 • Sugar CRM
 • Prestashop
 • Magento

De selectie is niet beperkt tot uw CRM. U kunt Cloudways integreren bovenop andere cloudgebaseerde platforms zoals Amazon Web Services (AWS), Google Cloud, Vultr en Digital Ocean. U heeft zelfs de keuze uit servers van de vele servers die het bedrijf over het hele land heeft verspreid.

Maar hoe zit het met de details van deze managed cloud computing-service?

Ze bieden zeer concurrerende prijzen begint bij slechts $ 10 per maand en hun prestaties zijn superieur. Bij dit bedrijf zijn er geen limieten gesteld aan CPU-gebruik en bandbreedtebronnen zoals sommige andere hostingbedrijven. Dat betekent dat u over de specifieke middelen kunt beschikken die u nodig hebt zonder dat u op een duurder plan stuit.

Prijs versus prestaties

Een van de eerste criteria voor het kiezen van een goede hostingservice is waarde in vergelijking met prijs. Dit wordt meestal gemeten als een verhouding van prijs: prestatie op basis van leverbaarheid van diensten tegen een gespecificeerde prijs. Hoe lager de ratio, hoe wenselijker de service.

Uptime versus downtime

Weet u hoeveel verschil er is tussen een uptime van 99,8 en 99,999 (5-9s)? Hoewel die cijfers slechts fracties van een seconde van elkaar verwijderd zijn, het eerste cijfer heeft betrekking op 18 uur downtime per jaar, en de andere slechts negen minuten.

Veel webhosts beloven een bepaald uptime-niveau, maar velen slagen er niet in om schriftelijke garanties te geven door het op te nemen in hun SLA’s (service level agreements). Cloudways belooft een beschikbaarheid van 99,999 procent en het is bewezen in testen. Een tester pingelde gedurende 30 dagen elke 15 minuten hun website met een testtool van meerdere locaties. In de beoordeling van hun statistieken aan het einde van die periode, er was niet één geval van downtime.

Gemiddelde laadsnelheid

In test na test kon Cloudways pagina-ladingen ontleden tot milliseconden. Ter vergelijking: de beste hostingplatforms klokken doorgaans tussen 1 en 10 seconden. Het is vermeldenswaard dat elke extra seconde die nodig is om uw website te laden, uw bouncepercentages zullen tot 32 procent stijgen. Dat zal geen probleem zijn met Cloudways, wat wel het geval is een gemiddelde laadtijd van ongeveer 616,5 milliseconden.

Wat maakt dit platform zo snel? Technologie in de vorm van gestapelde Apache, Memcached, Varnish en Nginx.

Servers en serverlocaties

Cloudways wordt geleverd met toegang tot hun netwerk voor inhoudslevering dat creëert en sbeëindigt meerdere kopieën van uw webpagina’s naar hun wereldwijde netwerk bestaande uit 45 Points of Presence (PoP’s). Zodra een verzoek op hun server binnenkomt, wordt het automatisch doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde geografische locatie. Dat is een andere factor die bijdraagt ​​aan de snelheid en betrouwbaarheid van dit hostingplatform. Integratie met hun CDN kost $ 1 per 25 GB aan bandbreedte. De CSN wordt ondersteund door StackPath, voorheen MaxCDN. Je kunt ook Cloudflare of een ander CDN naar keuze gebruiken.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Malta en heeft servers in elke grote Europese hoofdstad, evenals in grote steden in de VS, Azië, Australië en twee in Zuid-Amerika in Rio de Janeiro en San Paolo, Brazilië.

Bandbreedte capaciteit

Met Cloudways is het onwaarschijnlijk dat u problemen tegenkomt met onvoldoende bandbreedte. Zolang je goed weet hoeveel middelen je nodig hebt, u kunt een bandbreedte krijgen met een bereik van 1 – 12 terabytes.

Klantenservice en kennisbank

Klantenservice is 24/7/365 beschikbaar via live chat. Ze bieden ook helpdesk-tickets met een snelle respons en een optie om met een live technicus te spreken. Het enige nadeel is dat mens-tot-mens interactie moet worden aangevraagd via een online formulier om een ​​terugbel- of Skype-sessie in te plannen.

Zoals elk bedrijf dat vertrouwen heeft in hun serviceniveau en reactievermogen, Cloudways biedt een geld-terug-garantie. In een poging om anders te zijn, volgt het niet het typische 30- of 60-dagenmodel. Eigenlijk, het is zo ingewikkeld dat zelfs de klantenservice je naar hun beleidspagina zal verwijzen in plaats van te proberen het u uit te leggen.

Hun kennisbasis is uitgebreid, met veel tutorials en advies om een ​​reeks hostingproblemen op te lossen. Er is ook een behoorlijk actieve blog vol met artikelen en je kunt je abonneren om artikelen en updates rechtstreeks in je inbox te ontvangen. U kunt zelfs contact opnemen met het bedrijf en de uitgebreide community op alle grote socialemediaplatforms.

Unieke kenmerken

Functies zijn een andere plaats waar dit platform echt uitblinkt. Er zou een hele novelle voor nodig zijn om alle deugden van Cloudways uit te leggen, dus we geven je de hoogtepunten en laten je weten waar het opvalt van andere cloudhostingoplossingen.

Hoewel het misschien niet lang uniek blijft, hun PaaS-servicemodel is een innovatie. Het eerste dat we moeten vermelden is de eenvoudige installatie met één klik en schuifregelaar waarmee u uw systeem kunt configureren door een geschat aantal paginaweergaven te kiezen dat u hoopt te krijgen. Het systeem beveelt vervolgens een servergrootte en andere bronnen aan om aan uw verwachte behoeften te voldoen. U kunt ook handmatig configureren voor een hogere mate van maatwerk.

Dan ben je klaar om je WordPress-website of ander CMS te installeren. U krijgt als bonus één gratis platformmigratie.

Maar dat is niet alles wat Cloudways tot een uniek platform maakt. Hun functiesets zijn gebouwd rond e-commerce, met een speciale verzameling ontwikkelaarstools.

Schaalbaarheid

Een van de beste dingen van cloudhosting is de schaalbaarheid. Sinds jou betaal alleen voor de middelen die u gebruikt, u hoeft zich geen zorgen te maken over het belasten van middelen om meer te betalen dan u nodig heeft ‘voor het geval dat’.

Als u AWS of Google Cloud gebruikt, kunt u deze gebruiken om uw CPU en RAM te schalen om aan uw eisen te voldoen. Je hebt ook twee opslagschijven, één voor applicaties en één voor je database. Dit geeft ook extra zekerheid.

Verwant: WordPress-databases beheren met phpMyAdmin

Veiligheid

Naast ondersteuning voor WP-beveiligingsplug-ins, biedt Cloudways een aantal eigen functies. Deze omvatten:

 • Firewalls die poorttoegang beperken
 • SSH- en SFTP-aanmeldingen om brute force-aanvallen te voorkomen
 • Databasebeveiliging via de witte lijst van favoriete IP-adressen
 • App-isolatie om ervoor te zorgen dat apps afzonderlijk worden gestart, zelfs op dezelfde server
 • SSL-certificaten met Let’s Encrypt
 • Beheer van gebruikersrollen om een ​​toegangsprotocol met de minste bevoegdheden te ondersteunen
 • OS-beveiliging en patchingm die kan worden geconfigureerd om automatisch te installeren via Debian
 • Cloudways Bug Bounty voor crowdsourcing ondernemende beveiligingsenthousiasten, in samenwerking met BugCrowd
 • Twee-factor-authenticatie voor verdere toegangscontrole
 • AVG-naleving
 • End-to-end encryptie
Backup en herstellen

Back-ups worden standaard automatisch uitgevoerd, en de herstelfunctie is met slechts een klik te bedienen. Beheerders kunnen ook handmatig back-ups configureren om volgens hun voorkeursschema te worden uitgevoerd.

Toezicht houden

U slaapt gemakkelijker in de wetenschap dat u 24 uur per dag live monitoring en waarschuwingen ontvangt. Cloudways biedt u ook New Relic-integratie om prestatieproblemen op te lossen, en de CloudwaysBot om u op de hoogte te stellen van problemen.

Add-ons en integraties

Wanneer u extra functionaliteit nodig heeft, levert Cloudways met een aantal add-ons en integraties. De lijst bevat:

 • Cloudways API
 • CloudwaysBot-kanalen
 • Applicatiemigratie
 • SMTP-add-on
 • Backspace E-mail add-on
 • Add-on voor DNS Made Easy
 • Cloudways Support-add-ons
CloudwaysBot

Deze unieke kenmerken zijn als het hebben van een assistent aan boord. Het kan vragen beantwoorden, een aanbeveling doen, tips geven terwijl u werkt of waarschuwingen verzenden via Slack, HipChat of e-mail. U kunt het type meldingen aanpassen en ontwikkelaars kunnen via aangepaste API’s communiceren met de CloudwaysBot.

Ontwikkelaars kunnen dat hun teams beheren via een beheerdersconsole, waar ze rollen kunnen toewijzen en machtigingen kunnen verlenen, en u kunt speciale toegang instellen voor tijdelijke teamleden zoals consultants en beveiligingsspecialisten.

Hoewel u geen roottoegang heeft, kunt u staging en testen uitvoeren of via SSH toegang tot de opdrachtregel krijgen.

Aandacht: ontwikkelaars

Als je ontwikkelt in PHP, zul je blij zijn te merken dat Cloudways de keuze biedt tussen werken met PHP7 of kiezen uit verschillende frameworks. Het faciliteren van scriptbewerkingen wordt bereikt door de meegeleverde RESTfulAPI. Er is zelfs een API-speelplaats voor het testen van scripts.

De enige nadelen die we echt konden vinden met dit platform zijn dat het is het is moeilijk om telefonische klantenondersteuning te krijgen en de accounts bevatten geen e-mailadressen of een optie voor domeinregistratie. U kunt e-mailadressen krijgen, maar het kost u een beetje extra. Je krijgt ook beperkte ondersteuning als je ontwikkelt in een taal als Ruby, Python of JS, en je hebt geen root-toegang.

Servicetypen en prijsplannen

Naast een gratis proefperiode van 14 dagen, Cloudways biedt tot 11 serviceniveaus. De tarieven lijken op het eerste gezicht misschien minder dan concurrerend, maar u moet er rekening mee houden dat platformbeheer bij die prijs is inbegrepen.

Het bedrijf werkt op basis van een pay-as-you-go-model en ze bevatten enkele goodies zoals gratis migratie en SSL-certificaten, onbeperkte app-installatie en deskundige 24/7 ondersteuning bij elk plan. Services worden per uur in rekening gebracht, terwijl het platform-as-a-service maandelijks wordt gefactureerd. U kunt betalen met een creditcard of PayPal.

Cloudways Top Pricing Plannen

De vier belangrijkste servicelagen zijn:

DO1GB-service voor $ 10 per maand / $ 0,0139 per uur, inclusief 1 GB RAM, een single-core processor, 25 GB opslag en 1 TB bandbreedte
DO2GB voor $ 22 per maand / $ 0,0306 per uur met 2 GB RAM, één kern, 50 GB opslag en 2 TB bandbreedte
DO4GB (meest geprefereerd) voor $ 42 per maand / $ 0,0583 per uur, met 4 GB RAM, dubbele cores, 80 GB opslag en 4 TB bandbreedte
DO8GB voor $ 80 per maand / $ 0,1111 per uur, die wordt geleverd met 8 GB RAM, quad-core processor, 150 GB opslag en 5 TB bandbreedte

De platforms breiden zich uit naar drie nieuwe niveaus, DO96, 128 en 192 GB die uw mogelijkheden vergroten tot een verbluffende 192 GB RAM, een 32-core processor, 3840 GB opslag en 12 TB bandbreedte voor $ 1.035 per maand / $ 1.4375 per uur.

Laatste gedachten

De verklaarde missie van Cloudways is om “Empower people zodat ze hun dromen kunnen verwezenlijken”. We hopen dat deze Cloudways Review al uw vragen over deze hostingoptie heeft kunnen beantwoorden.

Als u op zoek bent naar een betaalbare flexibele hostingoplossing voor uw eCommerce-website of webbouwactiviteiten. Vanuit ons perspectief, Cloudways biedt u het beste van dit type hostingplatform, met wat extra goodies voor een goede dosis.

Veelgestelde vragen: Managed Cloud Hosting

Als u op zoek bent naar slechts een paar weetjes, welkom bij onze veelgestelde vragen over door Cloudways beheerde hosting.

Vraag: Waar is Cloudways gevestigd?

EEN: Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Springvale 52, Paus Pius XII Street, Mosta MST2653, in Malta. Dit biedt het voordeel van een gecentraliseerde locatie die toegankelijk is vanuit Europa, de VS en andere lucratieve wereldwijde zakelijke hubs.

Vraag: Wat is beheerde WordPress-hosting?

EEN: Het is een hostingservice die veel van de specifieke kenmerken van het runnen van een WordPress-website voor u afhandelt. Dat betekent dat ze zorgen voor onderhoud en back-ups / fresoraken. Aangezien de meeste cloudhostingplatforms zijn, hoeft u zich ook minder zorgen te maken over beveiliging, uptime en schaalbaarheid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author