Beste domeinnaamgeneratoren

domeinnaam generator vectorMet iets komen de juiste domeinnaam kan een beetje een uitdaging zijn, omdat je niet precies het domeinwiel van fortuin kunt draaien om de beschikbaarheid van het domein te garanderen … ?

Uw domeinnaam moet gemakkelijk te onthouden zijn (en eigenlijk iets betekenen), en moet ook beschrijven wat het merk doet of verkoopt.

Helaas, zelfs wanneer bedrijfseigenaren een pakkende naam bedenken die hun merk weerspiegelt, is het perfecte domein mogelijk al in gebruik, waardoor u rechtstreeks teruggaat naar de tekentafel. Wat begon als een leuk project, kan snel uitgroeien tot iets frustrerend en stressvols.

?Gelukkig zijn er tools beschikbaar om u te helpen bij het kiezen van de beste domeinnaam. Deze tools verkorten de tijd die nodig is om een ​​naam te kiezen en ze helpen u bij het genereren van een domeinnaam die nog niet in gebruik is.

Heeft u nog geen domeinnaam? Grijp hier een goedkope:

 • HostGator.com (domeinkosten: $ 0,01 voor 1 jaar)
 • Bluehost.com (domeinkosten: GRATIS voor 1 jaar)
 • Vind hier meer domeinregistreerders.

Van al het geweldige domeinnaam generatoren op internet zijn dit onze favorieten:

1. Lean Domain Search

logo leandomeinzoekLean Domain Search helpt u bij het kiezen van een domeinnaam door een enkel trefwoord in te voeren dat betrekking heeft op uw producten of diensten. Zodra u het door u gekozen zoekwoord heeft ingevoerd, kunt u zoeken naar de gerelateerde domeinopties die beschikbaar zijn.

Resultaten worden geretourneerd als .com-adressen.

Bovendien kunt u:

 • Filter uw zoekopdracht op lengte, populariteit of alfabetisch
 • Sla de namen op die u het leukst vindt
 • Houd uw zoekgeschiedenis bij
 • Deel resultaten met andere mensen
 • Zoek direct naar specifieke namen om te zien of ze beschikbaar zijn

Deze zoekfunctie is de beste die beschikbaar is als u enkele zoekwoorden in gedachten heeft die u wilt opnemen, maar u op zoek bent naar nieuwe ideeën voor een volledige domeinnaam.

2. Bust een naam

logo van bustanameBust a Name biedt een verscheidenheid aan filterhulpmiddelen waarmee u gemakkelijk de beste naam kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

U kunt beginnen met zoeken door te filteren op trefwoorden en vervolgens opties te kiezen zoals “begint met” of “eindigt met” het trefwoord. Vervolgens kunt u uw resultaten verder filteren door te bepalen hoe natuurlijk u de domeinnaam wilt hebben en of er al dan niet een tekenlimiet is.

Het is ook mogelijk om domeinnamen weer te geven die al in gebruik zijn en om de namen te filteren op .com, .org en .net. De site biedt ook aanvullende zoekwoordsuggesties.

Dit is een geweldige domeinnaamgenerator als u nog geen trefwoord in gedachten heeft. U kunt ‘Maak een willekeurig domein’ kiezen, waarmee u ideeën kunt genereren. Je kunt ook zoekwoorden opslaan voor later als je nog niet helemaal klaar bent om te kopen of je kunt direct linken naar domeinregistreerders zoals GoDaddy en Namecheap als je klaar bent om te kopen.

Ten slotte kunt u op deze site ook op een specifieke domeinnaam zoeken als u wilt zien of de naam die u al heeft gekozen, beschikbaar is.

3. Shopify-bedrijfsnaamgenerator

shopify bedrijfslogoShopify Business Name Generator helpt u bij het vinden van beschikbare domeinnamen, zelfs als u deze niet voor zaken gebruikt.

U begint uw zoekopdracht door een trefwoord te kiezen dat gerelateerd is aan het onderwerp dat u wilt behandelen of gerelateerd aan uw zakelijke producten of diensten. Voer het in de zoekfunctie van de site in en het genereert honderden mogelijke suggesties voor domeinnamen.

De site moedigt je aan om een ​​Shopify-winkel te maken met de domeinnaam die je kiest, maar dat is niet nodig. U kunt ergens anders heen gaan om het webadres te kopen.

Alle suggesties worden geretourneerd met de .com-extensie.

4. Nameboy

nameboy-logoNameboy is een goed hulpmiddel om beschikbare domeinnamen te vinden op basis van de door u gekozen zoekwoorden. U kunt maximaal twee zoekwoorden invoeren in de zoekopdracht en de site retourneert onmiddellijk een lijst met voorgestelde namen.

Ze bieden een diagram waarmee u gemakkelijker kunt achterhalen welke extensies al in gebruik zijn en welke beschikbaar zijn. Zo kan de domeinnaam donuts.com worden genomen, maar is mogelijk donuts.net of donuts.org beschikbaar.

Het is ook mogelijk om te zien welke domeinnamen beschikbaar zijn voor wederverkoop, zelfs als ze al in gebruik zijn. Soms denken bedrijven en individuen door domeinnamen dat ze ze in de toekomst zullen gebruiken, maar besluiten ze vervolgens door te verkopen.

Dit is een geweldige domeinnaamgenerator als u al een paar zoekwoorden in gedachten heeft, maar u niet precies weet hoe u ze in een domeinnaam kunt veranderen.

5. NameStall

namestall-logoNameStall heeft verschillende tools die het zoeken naar een domeinnaam vergemakkelijken. U kunt uw zoekopdracht beginnen met hun naamgenerator, waarmee u kunt zoeken met:

 • Woordsoorten
 • Populaire zoekwoorden
 • Branchecategorieën
 • Basis Engelse woorden

Met de tool kunt u bepalen of uw trefwoord aan het einde of begin van uw domeinnaam moet staan ​​of dat u een koppelteken in het webadres wilt opnemen. Het is ook mogelijk om op extensie te filteren.

De tool retourneert beschikbare resultaten, evenals namen die zijn genomen maar nog niet zijn geregistreerd.

Je kunt NameStall ook gebruiken om een ​​domeinnaam te genereren en om te zoeken of de naam die je in gedachten hebt al dan niet beschikbaar is. Het is ook mogelijk om te zoeken naar goedbetaalde zoekwoorden.

6. Domain Puzzler

Domain Puzzler-logoDomain Puzzler is een van de eenvoudigste tools op onze lijst met domeinnaamgeneratoren.

U voegt uw ideale zoekwoorden in, kiest een domeinextensie en zoekt vervolgens naar naamideeën. We vinden deze leuk omdat u meerdere verschillende zoekwoorden kunt opnemen in plaats van slechts één of twee, wat het geval is met de suggesties die tot nu toe zijn vermeld. De tool combineert de zoekwoorden die u invoert in verschillende combinaties om u te helpen de perfecte naam te ontwikkelen.

Je kunt de namen die je leuk vindt aan een lijst met favorieten toevoegen.

Deze tool heeft ook een meer geavanceerde zoekoptie. Het is ook mogelijk om de paginarang voor verschillende domeinnamen te vergelijken, zodat u weet of uw naam SEO-vriendelijk is.

7. Naam Mesh

Naam Mesh-logoName Mesh is een ander hulpmiddel waarmee u op meer dan een of twee zoekwoorden kunt zoeken en het is een geweldige optie als u meerdere zoekwoorden in gedachten heeft. Voer 2-3 in het zoekvak in en genereer de lijst.

Uw resultaten worden gesorteerd in categorieën zoals:

 • SEO
 • Vergelijkbaar
 • Nieuw
 • Gemeenschappelijk
 • Kort

Nadat u op trefwoord heeft gezocht, kunt u de resultaten filteren op basis van de extensie, de maximale lengte en of het domein al is geregistreerd. Name Mesh kan ook aanvullende zoekwoorden voorstellen die u mogelijk in overweging wilt nemen.

8. Domeinen Bot

Domeinen Bot-logoDomains Bot kan u helpen zoeken naar een naam en bepalen of deze al in gebruik is. U begint de zoekopdracht met een trefwoord dat een lijst met voorgestelde namen retourneert op basis van dat trefwoord, gecombineerde zoekwoorden en andere gerelateerde zoekwoorden.

U kunt ook zoeken naar de domeinnaam waarvan u wilt bepalen of deze beschikbaar is, en als dat het geval is, kunt u deze kopen en registreren door de link te volgen. Deze site stelt ook soortgelijke domeinnamen voor en stelt u in staat te filteren op extensie en taal. Je kunt ook je eigen voorvoegsels, achtervoegsels en synoniemen toevoegen.

9. Panabee

Panabee-logoMet Panabee kunt u zoeken naar een domeinnaam, een nieuwe naam genereren en een bedrijfsnaam genereren.

Hiermee kunt u beginnen met zoeken met maximaal twee zoekwoorden en suggesties retourneren op basis van die zoekwoorden. Als de door u gekozen domeinnaam in gebruik is, kunt u GoDaddy bezoeken om andere extensies te bekijken die mogelijk beschikbaar zijn.

Panabee kan ook suggesties doen op basis van gerelateerde zoektermen en laat zien of je ideale domeinnaam al dan niet in gebruik is op sociale media – iets wat veel bedrijfseigenaren niet overwegen totdat het te laat is.

10. Naamstation

naamlogoName Station biedt een gratis account dat kan linken naar uw e-mail of naar uw Facebook-account. Zodra u zich heeft geregistreerd, kunt u dit doen

 • Genereer domeinnamen
 • Controleer of de naam beschikbaar is
 • Doe mee aan openbare naamwedstrijden
 • Bekijk zoekwoordsuggesties

Met Name Station kunt u resultaten filteren op extensie, naamlengte of een verscheidenheid aan andere opties. Als u verloren bent voor zoekwoordideeën, kunt u er wat van genereren door uw branche te betreden. De site is vermeld op SEOMoz, TechCrunch, Mashable en andere gerenommeerde spelers in het bedrijf, dus ze zijn bekend en de moeite van het bekijken waard.

11. Onmogelijkheid!

Onmogelijkheid! logoImpossibility heeft een unieke benadering voor het genereren van domeinnamen. U begint met een trefwoord en kiest vervolgens bijvoeglijke naamwoorden, zelfstandige naamwoorden en werkwoorden die aan het begin of einde van uw trefwoord kunnen worden toegevoegd. Vervolgens bepaal je of je een vier-, vijf- of zesletterige optie wilt of dat je iets wilt laten mengen met je zoekwoord.

Deze site is geweldig voor het genereren van leuke ideeën. Als een van de namen je bevalt, kun je deze kopen bij GoDaddy of Namecheap via de meegeleverde link.

12. Instant Domain Search

Logo van Instant Domain SearchDe zoekfunctie is geweldig als je al een specifieke domeinnaam in gedachten hebt.

Typ dat op de site en je zult zien of het al in gebruik is. Als deze niet beschikbaar is, stelt de site vergelijkbare alternatieven voor die wel beschikbaar zijn. Het zal u ook waarschuwen of uw oorspronkelijke naam wordt geveild.

Zodra u de juiste naam heeft gevonden of besluit om op de reeds in gebruik zijnde naam te bieden, kunt u via Instant Domain Search rechtstreeks naar GoDaddy linken om uw aankoop of bod te doen. U kunt ook opzoeken wie de eigenaar is van een site als deze in gebruik is en ontdekken hoe u een aanbieding kunt doen om deze te kopen als u dat wilt.

13. Ik wil mijn naam

Ik wil mijn naam-logoI Want My Name biedt functies die vergelijkbaar zijn met Domain Search. Het werkt het beste voor degenen die al een domeinnaam in gedachten hebben.

U voert het domeinadres in dat u hoopt te gebruiken en de site laat u weten of deze beschikbaar is. Voor tijden dat de gewenste domeinnaam al in gebruik is, geeft I Want My Name u alternatieven en hun kosten. Het is ook mogelijk om te filteren door de domeinnamen te verbergen die niet beschikbaar zijn, zodat u een lijst met potentiële namen kunt doorlezen zonder dat u hoopt op iets dat u niet kunt gebruiken.

14. Dot-o-Mator

Dot-o-Mator-logoAls je geen idee hebt waar je moet beginnen als het gaat om het maken van een domeinnaam, is Dot-o-Mator een geweldig hulpmiddel om te proberen.

Er zijn twee categorieën waarmee u het begin en het einde van uw domeinnaam kunt kiezen. De site retourneert vervolgens een lange lijst met willekeurige opties. U kunt ook uw eigen woorden typen die betrekking hebben op uw onderwerp.

Als u iets vindt dat u interesseert tussen de resultaten, kunt u die aan de Scratchbox toevoegen om uw favoriete namen te volgen. De site biedt ook een Web 2.0-naamgenerator waarmee u willekeurige bedrijfs- en domeinnamen kunt genereren zonder zelfs zoekwoorden in te voeren.

Deze site geeft u veel informatie en het kan moeilijk zijn om de lange lijst met namen te verkleinen, maar het is een geweldige plek om te beginnen als u nieuwe ideeën wilt genereren.

15. Coole naamideeën

cool naamideeën logoCool Name Ideas heeft een bedrijfsnaam die een tool genereert die u ook kan vertellen of er bijbehorende domeinnamen beschikbaar zijn. Deze tool is uniek omdat u hiermee resultaten kunt filteren op basis van de grootte van een bedrijf of het klantenbestand. Dit maakt het gemakkelijker om geweldige bedrijfsnamen te vinden die al een publiek aanspreken.

De site bevat geavanceerde opties waarmee u een tekenlengte voor uw naam kunt kiezen, evenals de locatie van de zoekwoorden die u heeft gekozen. U kunt zien of het domein beschikbaar is en u kunt Twitter controleren om te zien of de naam wordt gebruikt door iemand.

16. DomainWheel

DomainWheel-logoDomainWheel is de nieuwste van de tools die we hebben vermeld. Het is een van de beste opties op de lijst vanwege het eenvoudige ontwerp. Het beschikt ook over een krachtige zoekfunctie die domeinen kan voorstellen die beschikbaar zijn om te kopen.

U krijgt resultaten met de 15 domeinextensies op het hoogste niveau, waaronder .com, .net, .org, .info en .biz). Het is ook mogelijk om te zoeken naar nieuwe, originele namen. Als u moeite heeft om een ​​naam te kiezen, biedt de tool een lijst met rijmsuggesties en zoekwoorden die uw site aantrekkelijk zouden moeten maken voor zoekmachines en voor mensen.

We hebben hier meer dan een dozijn domeinnaamgeneratoren geleverd die u hopelijk zullen helpen een naam te creëren die geweldig is voor uw bedrijf en die ook beschikbaar is voor aankoop.

Referenties en afbeeldingscredits:

 • Fly.biz
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author