Arvixe Review (+ statistieken): afgelopen 24 maanden? Verschrikkelijk. Tip: uptime en snelheid

arvixe homepageArvixe homepage

Arvixe werd opgericht door Arvand Sabetian in 2003, voordat het later werd overgenomen door EIG (die eigenaar is van een TON van andere hostingbedrijven, waaronder Bluehost en zelfs HostGator) in 2014.

Op dat moment had Arvixe meer dan 150.000 domeinen en 70.000 hostingaccounts, met 80 fulltime werknemers en aannemers over de hele wereld.

Oorspronkelijk opgericht in San Luis Obispo, CA, hebben ze ook datacenters in Noord-Amerika (Dallas), Europa (Amsterdam) en Azië (Hong Kong).

Het is logisch dat als u wordt overgenomen door een enorm, ervaren conglomeraat met diepe zakken, u meer middelen moet krijgen om betere service te verlenen.

Helaas hebben we na het beoordelen van veel van hun bedrijven gezien dat het tegendeel waar is. Overgenomen worden door EIG lijkt meer op een hostingkerkhof dan op een wedergeboorte.

Maar we houden ervan om ongelijk te krijgen!

We hebben het Arivxe ‘Personal Class Plan’ in juni 2015 gekocht, een eenvoudige WordPress-website opgezet om hun prestaties te testen en deze beoordeling zo adequaat mogelijk te maken.

De afgelopen jaren hebben we gedetailleerde statistieken verzameld, zoals uptime & snelheid, om hun prestaties objectief te vergelijken met bijna dertig andere hostingbedrijven.

Hier is een onbevooroordeeld overzicht van wat we hebben gevonden

Voordelen van het gebruik van Arvixe Hosting

Om eerlijk te zijn, de lijst met ‘PRO’s’ van Arvixe is niet erg lang. Hier volgt een korte samenvatting van hun voordelen:

1. Geavanceerde planfuncties

Arivxe is niet de goedkoopste host die er is …

Maar ze bevatten in ieder geval geavanceerdere functies in al hun basisplannen die u normaal gesproken veel meer zou moeten betalen bij andere hosts. Hun goedkoopste shared hostingplan heeft bijvoorbeeld een onbeperkte opslag- en bandbreedtestandaard. Ze laten je zelfs toe om tot zes domeinnamen te gebruiken.

Ze bevatten ook gratis Google-, Yahoo- en Bing-advertentiekredieten, wat een leuke toegevoegde bonus is als u al overweegt om online advertenties te gebruiken om uw bedrijf of lezerspubliek te laten groeien.

2. Talrijke, proactieve beveiligingsopties

Arvixe bevat ook een verscheidenheid aan proactieve beveiligingsmaatregelen om u te helpen uw site te beschermen. Hun plannen komen bijvoorbeeld met:

 • SpamAssassin
 • Spamhaus&amp
 • SpamCop-controles
 • Domeinsleutels
 • SPF voor e-mailbeveiliging

Daarnaast bieden ze ook dagelijkse (!) Back-ups, brute force-detectie, nachtelijke beveiligingsupdates, een firewall, SSL-ondersteuning en ook SSH-toegang.

Als dat alles u geen gemoedsrust geeft, weet ik niet zeker of iets dat wel zal doen.

3. Gratis cPanel-sitemigraties

Arvixe behandelt nieuwe klanten goed. In plaats van te proberen een paar extra dollars te verdienen door u extra in rekening te brengen voor sitetransfers, zorgen ze graag voor u – zolang uw huidige host cPanel-toegang biedt.

Er zijn ook geen kosten voor meerdere sites. U kunt dus uren (en mogelijk honderden dollars) besparen door op Arvixe te leunen om u te helpen.

4. Geen prijsverhogingen voor verlenging

Arvixe nikkel en dubbelt ook geen nieuwe klanten nadat hun oorspronkelijke plan afloopt.

Denk er zo over na:

Je gaat door alle pijn en lijden om nu een nieuwe webhost te vinden. U verplaatst uw site, domein en alles. U betaalt een paar jaar vooruit om de beste deal te krijgen.

Hoe groot is de kans dat u weer van host wilt wisselen wanneer uw plan afloopt? De kans is groot, niet erg waarschijnlijk.

Het probleem is dat veel andere hosts van deze gelegenheid gebruik zullen maken om de prijs onder uw neus te verdubbelen. U krijgt dezelfde exacte service, maar betaalt veel meer, omdat ze weten dat u aan het eind van de dag niet van gastvrouw wilt veranderen.

Arvixe doet dit echter niet. Uw verlengingsprijzen zijn exact hetzelfde als de initiële kosten waarvoor u zich heeft aangemeld. Het lijkt er dus op dat Arvixe aan het eind van de dag uw belangen in gedachten heeft.

5. Veel inbegrepen beveiligingsfuncties (zonder extra kosten)

De uiteindelijke misleiding van de prijs die de meeste webhosts graag trekken, is te beweren dat ze extra functies bieden, zoals SiteLock-beveiliging of dagelijkse back-ups.

Dus aan de oppervlakte lijkt het erop dat je deze geweldige waarde krijgt.

Behalve wanneer u uitcheckt, realiseert u zich dat bijna al deze services upsells zijn die de totale prijs gemakkelijk kunnen verdubbelen of verdrievoudigen voordat u uw creditcard gebruikt.

Nogmaals, Arvixe buigt zich niet voor deze trucs. Ze omvatten alles, van DDoS-aanvalsreactie tot netwerkbewaking, firewalls, brute force-detectie en nachtelijke updates, allemaal gratis.

6. 45 dagen geld-terug-garantie

Last but not least, Arvixe heeft een terugbetalingsbeleid zonder vragen. Dat betekent dat u een paar jaar vooruit kunt betalen om de beste waar voor uw geld te krijgen. En u kunt hun service zes weken lang uitproberen met relatief weinig risico.

Als u niet tevreden bent met de laadsnelheid van de pagina of de uptime of iets anders, zeg dan gewoon het woord en u krijgt uw geld terug.

arvixe geld terugArvixe geld-terug-garantie

Houd er rekening mee dat deze terugbetalingen alleen beschikbaar zijn voor gedeelde, reseller- en VPS-hostingplannen. Dedicated servers vallen niet onder deze clausule. Evenmin zijn er administratiekosten of extra aankopen, zoals domeinnamen. (Geen enkele andere host bevat deze ook voor wat het waard is.)

Nadelen van het gebruik van Arvixe Hosting

Arivxe’s beveiligingsopties, geavanceerde planfuncties en gratis domeinnaam voor het leven vormen een boeiende mix van extra’s om ze over de top te brengen.

Helaas is dit het belangrijkste prestatiegebied van een webhost die hen in de steek laat. Kijk eens:

1. Meer dan 7 seconden laadtijden

Naast een slechte uptime worstelt Arvixe helaas ook met de laadtijden van hun pagina’s.

In de afgelopen 24 maanden was hun gemiddelde laadtijd van de pagina 7280 ms – dit is de slechtste laadtijd die we hebben gezien tijdens onze testperiode met de andere hosts.

Dat is geen goed resultaat, vooral als je bedenkt hoe cruciaal (maar toch verwaarloosde) paginasnelheden zijn voor het succes van je website.

Jaren geleden zag Google het verkeer ‘s nachts met 20% dalen toen er een vertraging van 0,5 seconden op de pagina was. Als een eCommerce-website niet binnen drie seconden volledig is geladen, verliezen ze de helft van hun verkeer.

Dat is hoe cruciaal sitesnelheid is. Het beïnvloedt de bruikbaarheid tot het punt dat het u in feite kost aan verloren conversies.

Gemiddelde laadtijd laatste 12 maanden:

Arvixe laatste 12 maanden gedetailleerde statistiekenArvixe gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

2. Zwak antwoord van de klantenondersteuning

Onze ervaring met de klantenondersteuning van Arvixe was eerder niet goed.

Klantvertegenwoordiger was binnen vijf minuten verbonden, maar de antwoorden waren traag en sommige details die we al gaven, werden volledig genegeerd. Dus moesten we onszelf herhalen en dezelfde vraag twee keer stellen totdat we een antwoord kregen waarnaar we op zoek waren.

Ook waren onze eerdere ervaringen met de ondersteuning van Arvixe negatief (vooral met trage reactietijden).

arvixe live chat 1Een snelle chat met de klantenondersteuning van Arvixe

3. Dure plannen & Prijzen

Het laagste abonnement van Arvixe van $ 7,70 per maand klinkt op het eerste gezicht niet al te slecht, totdat je je realiseert dat dat twee jaar is, vooraf volledig betaald.

Wil je een kortere periode? Maandelijks zelfs? U betaalt elke maand bijna het dubbele van de oorspronkelijke prijs van $ 11.

Het is leuk dat ze een paar handige extra’s toevoegen, zoals de bovengenoemde domeinnaam voor het leven en onbeperkte bandbreedte, om deze kosten te compenseren. Het is echter nog steeds steil, vooral gezien de prestatieproblemen die we hierboven hebben besproken.

Arvixe prijsdetailsDetails van het Arvixe-prijsplan

4. Onacceptabel lage uptime – 92,95%

Tijdens onze testperiode van 24 maanden zorgde onze ‘testsite’ op Arvixe voor een vreselijke uptime.

Arvixe presteert de afgelopen 24 maanden ver onder het gemiddelde van de uptime en komt uit op 92,95%.

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden:

 • Gemiddelde uptime van januari 2020: 100%
 • Gemiddelde uptime van december 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van november 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van september 2019: 99,98%
 • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 99,98%
 • Gemiddelde uptime van juli 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van juni 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van mei 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van april 2019: 99,96%
 • Gemiddelde uptime van maart 2019: 94,61%
 • Gemiddelde uptime van februari 2019: 82,18%

Arvixe laatste 24 maanden statistiekenArvixe gemiddelde uptime | Zie statistieken

5. Extra kosten SSL-certificaat ($ 25 / jaar)

Websites zijn tegenwoordig praktisch verplicht om SSL-certificaten te gebruiken. Google Chrome, de meest populaire browser die vandaag online is, waarschuwt actief mensen voor het gebruik van bepaalde sites die ze niet hebben.

Over het algemeen is dat een goede zaak voor iedereen. Het helpt uw ​​informatie veilig en vertrouwd te houden terwijl u rondkijkt.

Daarom nemen veel webhosts nu gratis SSL-certificaten op in al hun abonnementen. Iedereen kan er ook een gratis krijgen via Let’s Encrypt.

Maar helaas kun je via Arvixe geen gratis krijgen. Ze vragen voor elk een extra $ 25 / jaar.

Arvixe-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

Arvixe biedt vijf soorten hosting aan om tegemoet te komen aan mensen met verschillende behoeften.

We zullen hun hostingplannen voor u opsplitsen:

Gedeelde hosting: Hun gedeelde hosting wordt geleverd met twee hoofdplannen:

 • PersonalClass: Dit abonnement kost $ 7,70 per maand. Het ondersteunt maximaal zes websites.
 • PersonalClass PRO: Dit abonnement kost $ 11 per maand. Het ondersteunt onbeperkte websites.

Arvixe-prijzen 1Arvixe-tariefplan 1

 • PersonalClass ASP: Dit abonnement kost $ 8,80 per maand. Het ondersteunt één website en onbeperkte maandelijkse gegevensoverdracht.
 • PersonalClass ASP PRO: Dit abonnement kost $ 12,10 per maand. Het ondersteunt vijf websites en onbeperkte maandelijkse gegevensoverdracht.

Arvixe-tariefplan 2Arvixe-tariefplan 2

Alle gedeelde hostingplannen worden geleverd met onbeperkte bandbreedte en onbeperkte opslag.

 • Gratis domein? Ja.
 • Gemakkelijke aanmelding: Aanmelden voor één pagina. Makkelijk aanmelden.
 • Betaalmethoden: Creditcard, PayPal.
 • Verborgen kosten en clausules: Geen.
 • Upsells: Geen upsells.
 • Account activatie: Directe activering.
 • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel voor Linux-hosting en WebSitePanel voor Windows-hosting.
 • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Softaculous voor installatie met één klik van apps en CMS’en.

We raden Arvixe Hosting aan?

Nee, dat doen we niet!

Arvixe heeft weinig leuk te vinden. We houden van de beveiligingsopties en dagelijkse back-ups. De onbeperkte bandbreedte en opslag zijn nuttig, meestal alleen te zien bij duurdere abonnementen elders. Een gratis domeinnaam voor het leven is een erg leuke touch.

We konden echter niet voorbij hun slechte prestaties komen in de belangrijkste drie verantwoordelijkheden van een webhost.

Hun uptime was de laagste van wat we de afgelopen 24 maanden hebben gezien en de laadtijden van hun pagina’s waren erg traag, wat een negatieve invloed kan hebben op meer dan alleen de ervaring van uw websitebezoeker (ook uw portemonnee).

Hun klantenservice was gewoon niet goed genoeg.

Hoewel ze jaren geleden een geweldige gastheer waren, lijken ze nu sterk op andere EIG-merken die we zijn tegengekomen en die vertrouwen op hun reputatie en bekende namen (terwijl hun prestaties in de loop van de tijd steeds slechter worden).

U kunt hier beter onze best presterende hosts controleren om betrouwbaardere en goedkopere hosts te vinden.

Enige ervaring met Arvixe? Laat hieronder een reactie achter. We verwelkomen alle – goede of slechte recensies – zolang ze eerlijk en transparant zijn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author