A Small Orange – Waarom 17 van de 30 beoordelingen

Een kleine oranje homepage

A Small Orange werd in 2012 overgenomen door Endurance International Group (EIG), hetzelfde conglomeraat achter de meer populaire (en rechttoe rechtaan genoemde) Bluehost en HostGator.

Dat kan een waarschuwingssignaal zijn voor een bedrijf wiens slogan ‘homegrown hosting’ is. In tegenstelling tot die twee meer opvallende merken, lijkt A Small Orange hun rechtlijnige aanpak echter niet te hebben verloren.

We hebben in juni 2015 een eenvoudige WordPress-website opgezet voor hun goedkoopste hostingplan met de naam ‘Tiny Plan’ en hebben hun beschikbaarheid verzameld & snelheidsstatistieken van de afgelopen 24 maanden.

Hoe verhouden ze zich tot hun bekendere zustermerken? Laten we kijken.

Voordelen van het gebruik van een kleine oranje hosting

Oorspronkelijk gelanceerd in 2003 door Tim Dorr, heeft A Small Orange nu twee serverlocaties in Dallas, Texas en Dearborn, Michigan. A Small Orange, ondanks hun kleine status en grillige naam, is al een tijdje in deze branche. De gegevens bewijzen dat ze weten wat ze doen.

1. Sterke uptime van 99,98%

Door uw website in een grote publicatie te laten verschijnen, kunt u binnen enkele minuten een golf van verkeer veroorzaken. Die blootstelling is geweldig … Tot je site crasht!

Helaas maakt het niet uit hoe goed uw site presteert als deze steeds offline wordt geslagen door een slecht presterende webhost met slechte uptime-statistieken om de prestaties te ondersteunen.

Gelukkig is dat niet het geval bij A Small Orange.

Onze analyse toonde een uptime van 99,98% over een periode van 24 maanden. Dat is fenomenaal – ze presteren ver beter dan de grotere, meer opvallende namen in de branche (inclusief hun zusterbedrijven).

Dit zijn de onbewerkte gegevens van de afgelopen 12 maanden:

 • Gemiddelde uptime van januari 2020: 100%
 • Gemiddelde uptime van december 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van november 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van september 2019: 99,94%
 • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van juli 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van juni 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van mei 2019: 99,95%
 • Gemiddelde uptime van april 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van maart 2019: 99,97%
 • Gemiddelde uptime van februari 2019: 100%

A Small Orange laatste 24 maanden statistiekenEen gemiddelde uptime van Small Orange | Zie statistieken

2. Snelle laadtijd – 645ms

We hebben vastgesteld dat een stabiele site essentieel is voor de prestaties van de website. Zelfs een stabiele site kan, als hij langzaam is, snel waardeloos worden.

Onderzoek toont aan dat een vertraging van één seconde in de laadtijd van de site kan leiden tot een conversieverlies van 7%. 40% van uw siteverkeer zal voor altijd verdwijnen als het niet binnen 3 seconden wordt geladen.

gelukkig, A Small Orange leverde een gemiddelde paginasnelheid van 645ms – veel sneller dan het industriegemiddelde.

Dit zijn de onbewerkte statistieken die deze claims ondersteunen:

Gemiddelde laadtijd laatste 12 maanden:

A Small Orange laatste 12 maanden gedetailleerde statistiekenEen Small Orange gemiddelde statistieken 2019-2020 | Zie statistieken

3. Ondersteuning – vriendelijk en behulpzaam

Zelfs stabiele, snelle sites hebben geweldige ondersteuning nodig voor willekeurige problemen die onverwachts kunnen opduiken.

De klantenondersteuning van A Small Orange liet ons niet in de steek en nam snel contact met ons op met gedetailleerde en goed geïnformeerde reacties. Onze ervaring met hen was een 10/10. Hier is een voorbeeldchat met hun team:

Een kleine oranje steun

Een Small Orange-ondersteuningsagent was behulpzaam & vrolijk

We houden ervan dat A Small Orange niet alleen heeft geprobeerd links te verzenden om ons probleem op te lossen. Ze hebben de tijd genomen om met ons te praten, in tegenstelling tot sommige andere webhosts die we in het verleden hebben beoordeeld.

4. Eerlijke, transparante zakelijke aanpak

Een positief neveneffect van hun eerlijke aanpak is dat er geen ‘verborgen’ agenda of taal is om je te misleiden.

De meeste webhosts maken bijvoorbeeld hyperbolische claims zoals ‘onbeperkte hosting’. Maar de meeste bieden niet echt onbeperkte voordelen.

Een kleine sinaasappel doet dat niet. Ze beschrijven in gewoon Engels wat u voor uw geld krijgt.

Bovendien biedt elk abonnement op hun site al hun premiumfuncties (met uitzondering van hun ‘Tiny Plan’), inclusief onbeperkte e-mail, 24/7 Amerikaanse ondersteuning, SSD-servers en onbeperkte domeinnamen.

5. 90 dagen geld-terug-garantie

De standaardpraktijk in de branche kan u een terugbetaling van 30 dagen geven als de dingen niet werken zoals gepland. Nogmaals, A Small Orange koopt de trend door tot 90 dagen te voorzien om je geld terug te krijgen. Alleen een bedrijf dat bereid is om bij hun service te blijven, zou zo’n lange restitutieperiode bieden, waardoor het een relatief laag risico voor u is om te testen.

Trouwens, InMotion Hosting biedt ook een geld-terug-garantie van 90 dagen. De rest zou ongeveer 30-45 dagen moeten zijn.

Geld-terug-garanties zijn enorm omdat je je niet ongemakkelijk hoeft te voelen om je te committeren aan een webhost om te ontdekken dat je hun services en functies niet leuk vindt.

Met A Small Orange hoef je niet vast te zitten betalen voor een dienst die je haat.

Houd er rekening mee dat restituties niet van toepassing zijn op bepaalde betaalmethoden.

Volgens de Servicevoorwaarden van A Small Orange kunt u geen restitutie krijgen als u betaalt via een bankoverschrijving, Western Union-betaling, cheque of postwissel.

Zorg ervoor dat u betaalt met een bankpas, creditcard of PayPal om ervoor te zorgen dat uw account in aanmerking komt voor restitutie.

Nadelen van het gebruik van een kleine oranje hosting

Een kleine sinaasappel heeft de meeste van onze tests met vlag en wimpel doorstaan. Er zijn echter een paar dingen waar u op moet letten voordat u uw creditcard overhandigt.

1. Risico’s voor het overschrijden van hun limieten

In het geval dat u de limieten van uw plan overschrijdt, kan A Small Orange uw account onmiddellijk opschorten. Dit staat in hun Servicevoorwaarden wanneer u zich aanmeldt, waardoor u geen andere keuze heeft dan af te spreken wanneer u aan de slag gaat. Hoewel de meeste van hun plannen een behoorlijke hoeveelheid bandbreedte bieden, moet u er rekening mee houden dat dit een mogelijkheid is.

ASmallOrange gebruiksvoorwaarden voor bandbreedte

Als het gaat om het gebruik van bronnen, beweert A Small Orange dat elke klant zo min mogelijk serverbronnen moet gebruiken, zodat alle klanten op hun servers goede prestaties ervaren.

Aangezien CPU en geheugen gedeelde bronnen zijn, kan A Small Orange uw account opschorten of beëindigen vanwege het gebruik van te veel bronnen omdat het ‘beledigend’ is.

Volgens hun Servicevoorwaarden zijn de bronnenlimieten voor gedeelde en resellerpakketten als volgt:

 • 50 lopende processen
 • Maximale uitvoeringstijd van 15 minuten
 • 100.000 totale inodes
 • 10% CPU-gebruik
 • 5% geheugengebruik (of 512 MB)
 • 500 uitgaande e-mailberichten binnen elk uur (ze verwijderen alle overtollige berichten zonder ze af te leveren)

Hetzelfde geldt voor het gebruik van bandbreedte. Ze kennen u een maandelijkse bandbreedtetoeslag toe die is gebaseerd op het hostingpakket dat u aanschaft.

Als uw account de toegewezen hoeveelheid bandbreedte voor de maand overschrijdt, kan A Small Orange uw account opschorten tot:

 • Er wordt meer bandbreedte toegewezen,
 • U koopt tegen meerprijs meer bandbreedte,
 • U upgradet naar een pakket met meer totale bandbreedte.

Ze kunnen u extra kosten in rekening brengen, ongeacht hoe u uw account opnieuw activeert.

2. Geen telefonische ondersteuning

De klantenservice van A Small Orange is fantastisch. Ze waren uiterst snel en gedetailleerd in onze ervaring, met 24/7/365 beschikbaarheid.

Het enige probleem? Geen telefonische ondersteuning. In plaats daarvan vertrouwen ze op een diepgaande kennisdatabase, live websitechat en e-mail.

De meeste andere webhosts bieden telefonische ondersteuning, dus de ernst van deze ‘con’ kan afhangen van uw eigen persoonlijke voorkeur.

3. Slecht reputatiemanagement

Tijdens onze testperiode presteerde A Small Orange op bewonderenswaardige wijze op de primaire taken van een webhost (uptime, snelheid en klantenondersteuning). Online vind je andere recensies die niet zo goed zijn. Ons doel is altijd om een ​​holistische beoordeling te geven, en er zijn recensies die in tegenspraak zijn met de onze.

Het bedrijf heeft ook niet alleen een slechte reputatie als het gaat om recensies.

Verschillende Twitter-gebruikers zijn naar het sociale platform gegaan om negatief te spreken over de diensten van A Small Orange.

Een gebruiker beweerde zelfs dat A Small Orange zijn domein in 2016 niet zou overdragen aan een nieuwe webhost.

Een kleine oranje Twitter

In 2017 bleek dat het algehele gesprek over A Small Orange nog steeds even negatief is, ook al zijn we het daar niet mee eens.

Dit is wat Twitter-gebruiker @jackson_surfs te zeggen had over het bedrijf:

Een kleine oranje Twitter 2

A Small Orange reageerde op beide tweets en leek te proberen de problemen op te lossen.

Een kleine oranje prijs, hostingplannen & Snelle feiten

A Small Orange prijzen en plannen

Klein plan: Dit abonnement kost $ 6,51 per maand. Het wordt geleverd met 500 MB opslagruimte, 5 GB bandbreedte, 24/7 e-mail + live chat-ondersteuning en maximaal 1 domeinnaam. U moet minimaal een jaar betalen als u besluit dit plan te volgen. – Dit is het plan dat we hebben gebruikt om te testen.

Klein plan: Dit abonnement kost $ 94,60 ($ 7,88 per maand) per jaar (of $ 8,80 per maand) en kan goedkoper zijn als u een jaar of langer tegelijk betaalt. Het wordt geleverd met 5 GB opslag, 50 GB bandbreedte, onbeperkte domeinnamen, 24/7 e-mail en ondersteuning voor live chats.

Medium plan: Dit abonnement kost $ 136,40 ($ 11,37 per maand) per jaar (of $ 16,50 per maand). Het wordt geleverd met 15 GB opslagruimte, 150 GB bandbreedte, onbeperkte domeinnamen en 24/7 ondersteuning via e-mail en live chat. U kunt minder betalen als u besluit voor een langere periode van één of meer jaren te betalen.

Groot plan: Dit abonnement kost elk jaar $ 250,80 ($ 20,90 per maand) (of $ 27,50 per maand). Het wordt geleverd met 30 GB opslag, 500 GB bandbreedte, onbeperkte domeinnamen en 24/7 ondersteuning via e-mail en live chat. Het kost ook minder als je voor een periode van meer dan een jaar bestelt.

Al hun gedeelde hostingplannen, behalve het Tiny-abonnement, worden geleverd met ondersteuning voor onbeperkte domeinnamen, onbeperkte e-mails, 24/7 ondersteuning en SSD.

 • Gemakkelijke aanmelding: Single sign up pagina. Eenvoudig aanmeldingsproces.
 • Betalingsmogelijkheden: Creditcard, PayPal.
 • Verborgen kosten en clausules: Geen verborgen kosten. Een limiet van 10 procent CPU-gebruik, 5 procent geheugengebruik, 50 lopende processen, maximale uitvoeringstijd van 15 minuten, 100.000 totale knooppunten en 500 uitgaande e-mailberichten per periode van 60 minuten wordt afgedwongen voor alle gedeelde en reseller-pakketten.
 • Upsells: Geen upsells. Hoera!
 • Account activatie: Onmiddellijke accountactivering.
 • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel beschikbaar.
 • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Softaculous beschikbaar voor installatie met één klik.

We raden een kleine sinaasappel aan?

Ja en nee.

Stabiele uptime, snel laden van pagina’s en een snelle, vriendelijke chat met een deskundige ondersteuningsvertegenwoordiger bewezen dat A Small Orange weet wat ze doen.

Maar er was een maar. Als u hun limieten overschrijdt, wordt uw site mogelijk zelfs verwijderd, wat voor ons onaanvaardbaar is.

U krijgt waarschijnlijk meer waar voor uw geld met een van onze best aanbevolen hosts.

Heb je A Small Orange hosting gebruikt? Zo ja, laat dan hieronder een beoordeling achter. Goed of slecht – het maakt niet echt uit, we proberen onze beoordelingen transparant en eerlijk te houden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author