5 beste blogplatforms beoordeeld voor 2020 (betaald en gratis)

Klaar om voet te zetten in de wereld van bloggen?

Dan kun je beter je reis op het goede pad beginnen door de te kiezen beste blogplatform… Het blogplatform dat u kiest, heeft invloed op de kwaliteit van uw blog (en hoeveel u geniet van het blogtraject.)

Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan …

Er zijn tegenwoordig meer dan een miljard blogs op internet en het aantal beschikbare blogplatforms maakt het moeilijk om er maar één te kiezen.

Deze gids helpt je te identificeren welk blogplatform het beste bij je past door de voor- en nadelen van elk te vergelijken.

We gaan ervan uit dat je een nieuwe blogger bent die een blogplatform wil dat gemakkelijk te gebruiken en in te stellen is. Je wilt een platform dat met je meegroeit naarmate je ervaring en publiek groeit.

Het selecteren van het verkeerde blogplatform aan het begin zal in de toekomst tot uitdagingen leiden, vooral als u hoopt uw ​​blog te gebruiken als een manier om geld te verdienen.

klaar om te beginnen? Laten we erin duiken.

Onze nummer 1 keuze: Wix

Wix is ​​onze nummer één keuze omdat het intuïtief is, een aantal tutorials heeft en eenvoudig is voor beginners.

wix logobox

Bezoek Wix.com

Voordelen:
 • Gemakkelijk aanpasbaar met sjablonen en apps van derden
 • Geen codeervaardigheden vereist. Bouw uw site met hulpmiddelen voor slepen en neerzetten
 • Makkelijk en snel opgezet
Nadelen:
 • Het gratis account toont WIX-branding en advertenties op uw site
 • Beperkt aantal gratis apps van derden
 • Eenmaal geselecteerd, kan een sjabloon niet worden gewijzigd

WIX onderscheidt zich van andere websitebouwers. Ze hebben hun merk sinds 2006 voornamelijk gebouwd op mond-tot-mondreclame. Ze hebben een product dat intuïtief en veelzijdig is en toch gemakkelijk te gebruiken voor nieuwe bloggers die op zoek zijn naar een drag and drop platform. Het is een all-inclusive websitebouwer.

Met WIX kunt u uw site samen met uw blog maken met behulp van hun tools, software en servers. Via het Wix-beheerderspaneel hebt u toegang tot uw site. Voor andere oplossingen voor het bouwen van sites moet u de verschillende onderdelen van uw Wix afzonderlijk installeren, downloaden en beheren.

Wix kan worden vergeleken met het huren van een appartement in plaats van met het kopen van een huis. U kunt de kern en het uiterlijk van de site aanpassen.

Maar de infrastructuur, beveiliging en constructie worden verzorgd door de eigenaar, die in dit scenario Wix is. Er is een compromis tussen gemak en controle.

Na meer dan 14 maanden Wix te hebben bekeken op mijn eigen site en veel van de sites van onze klanten, voel ik dat het heeft de perfecte balans tussen ontwerp, functies en prijzen.

Wix-prijzen

Het gratis abonnement van Wix is ​​voor diegenen die het niet erg vinden om hun siteadres als volgt te structureren: http://uwwebsite.wix.com/uwwebsite. Het gratis abonnement biedt onbeperkte pagina’s en paginatypen. U bent beperkt in opslag en functies.

wix-prijzen

Betaalde abonnementen variëren van $ 5- $ 25. Het $ 5 Connect Domain-abonnement omvat 1 GB bandbreedte, 500 MB opslagruimte en de mogelijkheid om verbinding te maken met uw domein.

Het VIP-abonnement is $ 25 per maand. Dit omvat onbeperkte bandbreedte, 20 GB opslag, professionele sitebeoordeling, een online winkel, een gratis domein en andere functies. U kunt betalen met elke gangbare creditcard.

Met de Wix-blog-app kun je gemakkelijk blogs toevoegen aan je website ondersteund op mobiele apparaten. Wix biedt klantenondersteuning via e-mail en telefoon om eventuele vragen te beantwoorden.

Wix maakt zijn belofte waar om 100 procent handig te zijn voor doe-het-zelf-webontwerpers en bloggers. Het gebrek aan flexibiliteit kan een uitdaging zijn voor professionele ontwikkelaars (voor wie we Squarespace aanbevelen), maar voor beginners die hun blog willen laten groeien, zijn we van mening dat Wix het beste vertegenwoordigt van wat er momenteel op de markt is.

Onze nummer 2 keuze: WordPress

WordPress is onze tweede keuze omdat het eenvoudig, gratis en gemakkelijk te onderhouden is.

Doos met WordPress-logo

Bezoek WordPress.com

Voordelen:
 • Volledige controle over uw website
 • Voeg functies toe, waaronder online winkels, lidmaatschappen en forums
 • Duizenden gratis en premium WordPress-thema’s
 • Meer dan 45.000 gratis plug-ins
 • WordPress werkt goed met SEO
Nadelen:
 • Een relatief steile leercurve voor het beheren van je blog
 • U bent verantwoordelijk voor back-ups en beveiliging

WordPress, in tegenstelling tot onze eerste keuze Wix, vereist een beetje meer kennis om je eerste blog te ontwerpen. Het is een stuk eenvoudiger dan leren programmeren, maar het is niet slepen en neerzetten.

Voordat we veel verder gingen met onze recensie, wilden we het verschil uitleggen tussen WordPress.org en WordPress.com.

Thema-ondersteuning
 • WordPress.org biedt volledige thema-ondersteuning. U kunt commerciële en gratis thema’s gebruiken, wijzigen en aanpassen. Je kunt alles doen wat je wilt met je site.
 • WordPress.com beperkt uw thema’s tot de thema’s die momenteel aanwezig zijn in de WordPress-repository. Bestaande thema’s kunnen niet worden aangepast en u kunt ook geen aangepaste thema’s uploaden.
Plug-ins
 • Met WordPress.org kunt u de kracht van WordPress als CMS maximaliseren. U kunt elke gewenste plug-in uploaden en aanpassen.
 • WordPress.com staat geen enkele plug-in toe. Er zijn enkele plug-in-achtige functies die in het platform zijn ingebouwd.
Prijzen voor WordPress.com

prijzen voor wordpress

 • WordPress.org vereist dat u hosting aanschaft en betaalt om uw domein te registreren bij een service van derden.
 • WordPress.com staat gratis blogs toe en biedt tot 3 GB opslagruimte. U kunt uw domein niet aanpassen en u bent beperkt tot subdomeinen. WordPress toont advertenties op uw site.
Inkomsten genereren
 • Met WordPress.org kunt u advertenties verkopen als u dat op uw site kiest. U kunt 100 procent behouden van wat u verdient met uw site.
 • WordPress.com staat niet toe dat u advertenties op uw site verkoopt. Als uw site 25.000 of meer maandelijkse paginaweergaven heeft, is er een optie voor het delen van inkomsten.
Branding
 • WordPress.org dwingt je niet om je site te brandmerken met iets van WordPress. Dat kan als je wilt, maar het is puur optioneel.
 • WordPress.com vereist dat u de “powered by” -link op uw site toont. Bovendien zal WordPress advertenties op uw site weergeven zonder u inkomsten te verschaffen.

Dit zijn enkele van de verschillen tussen WordPress.com en WordPress.org. Andere verschillen zijn onder meer hoe de platforms SEO, analyse, e-commerce en onderhoud gebruiken.

WordPress.com en WordPress.org bieden bloggers ongeëvenaarde ondersteuning door de tutorials die de sites aanbieden en de immense gemeenschap van gebruikers die graag medegebruikers willen helpen met vragen of opmerkingen.

Nu alle informatie beschikbaar is, kunnen nieuwe bloggers snel aan de slag en hun site met weinig tot geen problemen aanpassen.

Onze nummer 3 keuze: Medium.com

Medium.com is onze nummer drie keuze vanwege het gebruiksgemak. Het is een geweldige optie voor een gratis blogplatform.

medium logoboxVoordelen:
 • Makkelijk te gebruiken
 • Geen codering vereist
 • Geen installatie vereist
 • Focus op schrijven, niet op het ontwerpen van een website
 • Verbindt u met een online schrijfcommunity
Nadelen:
 • Beperkte functies
 • Medium.com is eigenaar van uw publiek. Als je je blog kwijtraakt, gaat je publiek mee
 • Inkomsten genereren is geen optie via advertenties

Medium.com is een platform waarmee auteurs sinds 2012 inzichten kunnen delen. Hiermee kan uw inhoud een groot publiek bereiken. Medium.com is beschreven als Twitter in lange vorm.

Een voordeel dat ze aanbieden is de mogelijkheid om bloginhoud overal op internet te importeren. Nadat het is geïmporteerd, kunt u het vrij bewerken.

Sterker nog, je sociale media volgen je naar Medium.com. Door uw Medium-account te koppelen aan sites zoals Facebook en Twitter, wordt u automatisch verbonden met vrienden die Medium gebruiken.

Medium laat zien hoeveel lezers je hebt. Het vertelt je welke het tot het einde halen. Sommige uitgevers wenden zich tot Medium.com als een manier om nieuwe bijdragers voor hun sites te vinden.

hoe medium werkt

Medium is API-vrij. De volgers die je hebt zijn legitiem en voegen meer geloofwaardigheid toe aan wat je schrijft.

Medium is niet het juiste platform voor ingewikkeld en technisch schrijven. Bloggers die zich richten op levensleren, ondernemerschap en politiek doen het misschien beter.

In tegenstelling tot WordPress, u bezit niets op Medium.com. Medium Corporation kan u naar eigen goeddunken afsluiten. Ze kunnen uw account naar eigen goeddunken annuleren en ze kunnen de tariefplannen wijzigen.

Door Medium te gebruiken, groeit uw merk niet zo veel als wel Medium’s. Wanneer u schrijft, promoot u in wezen Medium.com.

Als je een populaire schrijver bent, zullen mensen onthouden wat je hebt geschreven en zullen ze onthouden dat ze het op Medium.com hebben gevonden, maar zij zal je naam niet zo goed onthouden als op je eigen domein of social media-account. Bij sites als WordPress is juist het tegenovergestelde waar.

Medium.com is gratis. Het kan je blootstelling verhogen, maar het heeft ernstige beperkingen. We zijn van mening dat het de prijs die je ervoor betaalt waard is.

Onze nummer 4 keuze: Blogger

Blogger is een oud platform dat moeite heeft om aan de behoeften van moderne bloggers te voldoen.

Blogger-logoboxVoordelen:
 • Het is gratis
 • Gemakkelijk in te stellen en te beheren
 • Profiteert van de beveiliging en betrouwbaarheid van Google
Nadelen:
 • Beperkte functies
 • Beperkte sjablonen en ontwerpopties
 • Updates zijn zeldzaam
 • Google kan uw blog naar eigen goeddunken annuleren of opschorten

Blogger, de grootvader van bloggen, werd in de jaren negentig opgericht door Evan Williams. Evan Williams richtte later Twitter en Medium op. De frustratie van Matt Mullenweg over Blogger bracht hem ertoe om WordPress te starten. Blogger wordt door velen beschouwd als verouderd en vol vergeten technologie.

Nu eigendom van Google, is Blogger volledig gratis. Het all-inclusive karakter geeft je alles wat je nodig hebt. Nog, schrijvers moeten controle uitwisselen voor het gemak.

Blogger richt zich op bloggen (… duh); er is weinig content management mogelijkheid ingebouwd in het platform. Het is niet verrassend dat de grootste klacht over Blogger is dat het functies mist, waardoor schrijvers het platform snel ontgroeien.

Google ziet Blogger als een bijzaak. De klantenservice en ondersteuning die ze bieden is minder dan geweldig. Eventuele probleemoplossing die u nodig heeft, is afkomstig van ondersteuningsforums of het doorzoeken van YouTube-video’s.

blogger in google-sites

Blogger is een platform dat weigert te groeien. Hun enige focus is bloggen. Op andere sites kunt u uw inhoud promoten via sociale media.

Blogger lijkt er echter tevreden mee te zijn om dingen te doen zoals ze ze altijd hebben gedaan. Dat is niet per se slecht als je alleen op bloggen focust. Maar als je de toeters en bellen wilt die aanwezig zijn op andere platforms, bestaan ​​ze hier gewoon niet.

Google houdt Blogger al meer dan een decennium op de been. Er is geen indicatie dat het snel zal verdwijnen. Echter, Google heeft de reputatie zijn producten in een opwelling te doden. Blogger heeft momenteel geen prioriteit en is ook nooit een prioriteit geweest voor Google. Het zal constant worden bedreigd met afsluiten.

Aangezien uw inhoud wordt gehost op een Google-blogplatform, moet u zich houden aan het inhoudsbeleid van Google. Het beleid is liberaal (en wordt elk jaar liberaler …), maar meer dan één blogger heeft zijn blog zien sluiten vanwege de willekeurige handhaving van Google.

Als uw blog een onderwerp is dat als controversieel kan worden beschouwd, moet u twee keer nadenken voordat u uw tijd en energie steekt in het schrijven op een platform waar u geen volledige controle over heeft.

Er kan een klein publiek zijn dat baat heeft bij het gebruik van Blogger. We zijn echter van mening dat het voor de meeste bloggers niet geschikt is.

Onze nummer 5 keuze: Tumblr

Tumblr is een microblogplatform met enkele sociale netwerkfuncties.

Tumblr logo doosVoordelen:
 • Makkelijk te gebruiken
 • Makkelijk te integreren social media componenten
 • Maak het gemakkelijk om afbeeldingen, video’s, GIF’s, enz. Te gebruiken.
Nadelen:
 • Beperkte functies
 • Slechte keuze van thema’s
 • Moeilijk om een ​​back-up van je blog te maken
 • Moeilijk om projecten te importeren of exporteren

Tumblr is ontworpen voor jongere klanten. Het dashboard moet intuïtief zijn, maar vereist een serieuze leercurve. De blog is ondergeschikt aan multimedia.

tumblr layoutOp tekst gebaseerde inhoud mist serieuze opties en tools. Als beginner kun je genieten van enkele van de artistieke tools die beschikbaar zijn. Je blog ziet er misschien aantrekkelijk uit, maar het zal de toeters en bellen missen waar uw lezers aan gewend zijn geraakt.

Optimalisatiehulpmiddelen voor zoekmachines zijn niet aanwezig bij deze service. Dit is een groot nadeel, vooral als je je blog als toekomstige inkomstenbron ziet. Tumblr heeft een steeds groter ledenbestand. Wat ze echter niet vermelden, zijn de massa’s mensen die de dienst elke maand verlaten wanneer ze zich realiseren dat het de tools mist die nodig zijn om bloggen tot een succes te maken.

We vinden Tumblr geen goede optie, vooral niet voor nieuwe schrijvers. Je wilt niet dat frustratie ervoor zorgt dat je helemaal stopt met bloggen.

We raden je aan om naar onze nummer één keuze Wix te kijken. Het biedt je alle tools die je nodig hebt om een ​​aantrekkelijke blog te maken. Het is gemakkelijk te gebruiken en intuïtief.

Conclusie

Wereldwijd zijn er meer dan 400 miljoen blogs. Mensen wenden zich tot blogs om een ​​gemeenschap te vinden die dezelfde idealen, interesses, verwachtingen en ambities deelt. Als u op zoek bent naar uw eigen blog, begint u aan een geweldige reis met een aantal lonende voordelen.

Voordat je begint met bloggen, moet je het juiste blogplatform kiezen. U wilt dat het platform dat u selecteert gebruiksvriendelijk, betaalbaar, krachtig is en naadloos samenwerkt met sociale media. Voor ons geld, Wix is het antwoord.

We hopen dat je het leuk vond om onze post te lezen. Ben je een nieuwe blogger? Welke platforms heb je gebruikt? Laat het ons weten in de comments hieronder. Tot de volgende keer.

Als je klaar bent om je blog te upgraden, heb je een goede host nodig. Bekijk onze gids voor de beste webhosting voor Canadese bloggers om te zien wie de taart neemt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author