15 beste domeingeneratoren voor 2020 |

Het kiezen van een domeinnaam is niet eenvoudig. U wilt een websiteadres dat zowel gedenkwaardig als betekenisvol is en tegelijkertijd beschrijft waar uw merk om draait. Maar zelfs nadat u iets pakkends en waardigs van uw merk heeft bedacht, zult u merken dat het .com-domein al in gebruik is. Dat brengt je alleen terug naar de tekentafel, wat meer hoofdpijn betekent.

Maar het hoeft niet eeuwig te duren om een ​​geweldige domeinnaam te bedenken die al beschikbaar is. Probeer een van deze top 15 domeingeneratoren, in willekeurige volgorde vermeld, en bespaar jezelf wat haartrekken.

Als u nog geen domeinnaam heeft, kunt u deze hieronder krijgen:

 • Domain.com (domeinkosten: $ 9,99 voor 1 jaar – gebruik de “HOSTFACTS” -coupon om 20% korting te krijgen op de eerste aankoop)
 • Vind hier andere domeinregistreerders.

15 beste gratis domeinnaamgeneratoren

# 1 HostPapa

HostPapa-domeinnaamgenerator

HostPapa staat vooral bekend om zijn webhostingservices, maar het helpt gebruikers ook bij het vinden en overzetten van domeinnamen. Het heeft niet per se een domeinnaamgenerator, maar als u zoekt naar de gewenste domeinnaam of trefwoord met hun domeinzoekopdracht, laat HostPapa u weten of deze beschikbaar is en krijgt u ook honderden alternatieven (primair, land -specifieke, premium) domeinnamen en verschillende extensies om uit te kiezen.

# 2 Namecheap

NameCheap domeinnaam generator

Namecheap helpt u de domeinnaam van uw bedrijf te vinden met een generator genaamd Beast Mode. Begin eerst met het invoeren van maximaal 5000 domeinen of zoekwoorden. Selecteer vervolgens wat voor soort TLD’s u in uw zoekopdracht wilt opnemen. U kunt uw voorkeuren per categorie toevoegen of alle beschikbare TLD’s selecteren. Beast Mode heeft ook veel filters om je zoekresultaten te verfijnen, zoals:

 • Prijsbereik
 • Gebruik Domain Hack
 • Laat laatste klinker vallen
 • Pluralize zelfstandige naamwoorden
 • Premium-domeinen weergeven
 • Verberg niet-beschikbare domeinen

Met de Namecheap-generator kunt u ook voorvoegsels / achtervoegsels toevoegen die alternatieven suggereren voor reeds geregistreerde of dure domeinen. Over het algemeen is de generator van Namecheap een geweldig hulpmiddel om een ​​geschikte domeinnaam voor uw bedrijf te vinden.

# 3 Lean Domain Search

magere domeingenerator

Begin met een enkel trefwoord en zoek vervolgens uw domeinopties op Lean Domain Search. Uw zoekresultaten tonen honderden, zo niet duizenden ideeën voor domeinnamen. Alle resultaten zijn beschikbaar voor .com-domeinen. Met deze tool kun je ook:

 • Filter alfabetisch, op lengte of op populariteit
 • Sla uw favoriete domeinnamen op
 • Houd uw zoekgeschiedenis bij
 • Deel uw zoekresultaten
 • Zoek direct naar uw eigen ideeën om te zien of ze beschikbaar zijn

Als u een idee heeft van zoekwoorden die u wilt gebruiken, maar u heeft wat nieuwe ideeën nodig voor een volledig domein, dan is dit de tool die u moet gebruiken. Wanneer we proberen ideeën voor domeinnamen te bedenken, is Lean Domain Search de eerste site die u bezoekt.

# 4 Bust een naam

bust een naam domeinnaam generator

Bust a Name heeft tal van filtertools om u te helpen een kwaliteitsdomeinnaam te vinden die aan uw specifieke behoeften voldoet. Begin door te filteren op zoekwoorden en kies vervolgens opties zoals “begint” of “eindigt” met uw zoekwoord. Filter vervolgens op hoe natuurlijk u wilt dat de domeinen eruitzien en kies uw tekenlimiet. U kunt er ook voor kiezen om genomen domeinen weer te geven en te filteren op extensies, zoals .com, .net en .org. Onderaan de pagina ziet u ook suggesties voor vergelijkbare zoekwoorden die u kunt proberen.

Als je geen zoekwoord in gedachten hebt, probeer dan de knop ‘Maak een willekeurig domein’ om ideeën op te doen of een beschikbare naam te bemachtigen. Als u een domein vindt dat u bevalt, bewaar het dan voor later of koop het via links naar domeinregistreerders zoals GoDaddy en Namecheap. U kunt ook een domeinzoekopdracht op de site uitvoeren als de naam die u in gedachten heeft, beschikbaar is.

# 5 Shopify-bedrijfsnaamgenerator

Shopify-bedrijfsnaamgeneratorHoewel de naam van de tool suggereert dat deze alleen bedoeld is voor het genereren van bedrijfsnamen, levert Shopify’s Business Name Generator eigenlijk beschikbare ideeën voor domeinnamen op. Kies eerst een zoekwoord dat u in uw domein wilt opnemen en u krijgt honderden suggesties. Hoewel de site je aanmoedigt om een ​​Shopify-winkel te maken met de domeinnaam die ze hebben voorgesteld, kun je ergens anders heen gaan om het webadres te kopen. Suggesties gebruiken de .com-extensie.

# 6 Nameboy

Nameboy-domeingenerator

Nameboy helpt u bij het vinden van beschikbare domeinnamen op basis van door u gekozen zoekwoorden. Voer maximaal twee zoekwoorden in en Nameboy levert onmiddellijk een lijst met voorgestelde domeinnamen. Hun grafieken maken het gemakkelijk om te bepalen welke extensies worden gebruikt en welke u nog kunt haken. Hoewel hostingfacts.com bijvoorbeeld wordt gebruikt, kunnen andere gebruikers HostingFacts.net nog steeds kopen.

U kunt ook zien welke domeinnamen beschikbaar zijn voor wederverkoop en u kunt ook koppeltekens of rijmende zoekwoorden toestaan. Deze tool werkt goed als u al een idee heeft van welke zoekwoorden u wilt gebruiken, maar op zoek bent naar suggesties voor verschillende varianten ervan.

# 7 NameStall

namestall domeinnaam generator

NameStall biedt verschillende tools om u te helpen bij het zoeken naar uw domein. Begin met hun tool voor het genereren van domeinnamen, waarmee u kunt zoeken op trefwoord en andere filters, waaronder:

 • Woordsoorten
 • Populaire zoekwoorden
 • Basis Engelse woorden
 • Branchecategorieën

U kunt ook kiezen of u uw zoekwoord aan het begin of einde van uw domein wilt of dat u een koppelteken in uw webadres wilt. Kies ten slotte extensies waarop u wilt filteren. U ontvangt een lijst met opties die zowel zijn genomen als nog niet zijn geregistreerd. Klik op de link “registreren” naast degene die u wilt kiezen.

NameStall beschikt ook over een vergelijkbare tool voor het voorstellen van een domeinnaam, evenals een instant-zoekfunctie voor domeinen, een lijst met merkbare domeinnamen en een zoekhulpmiddel voor goed betaalde zoekwoorden.

# 8 Domain Puzzler

domeinpuzzlerDomain Puzzler is een eenvoudige tool met veel opties. Begin met de “gemakkelijke” versie en voeg uw ideale zoekwoorden in, kies uw domeinextensies en zoek naar ideeën. Het leuke van deze domeinnaamgenerator is dat je meerdere zoekwoorden kunt opnemen in plaats van slechts een of twee zoals de andere tools in deze lijst, en het zal je zoekwoorden combineren in verschillende varianten. Voeg resultaten toe aan uw favorietenlijst of probeer een geavanceerdere zoekopdracht. U kunt de tool ook gebruiken om de paginarang van verschillende domeinnamen te vergelijken.

# 9 Naam Mesh

NameMesh

Name Mesh werkt goed als u meerdere zoekwoorden in gedachten heeft. Kies 2-3 zoekwoorden en voer ze in het zoekvak in. Genereer vervolgens uw lijst! De tool levert ideeën op basis van categorieën zoals:

 • Gemeenschappelijk
 • Nieuw
 • Kort
 • Vergelijkbaar
 • SEO

Nadat u uw zoekwoorden heeft doorzocht, kunt u de resultaten filteren op basis van de domeinextensie, niet-geregistreerde domeinen en maximale lengte. Name Mesh zal ook andere zoektermen voor zoekwoorden voorstellen.

# 10 Domeinen Bot

domainsbot generator

Domains Bot is zowel een hulpmiddel voor domeinsuggestie als een domeinzoekprogramma. Begin met het zoeken op een zoekwoord en u zult beschikbare ideeën vinden op basis van dat zoekwoord, gecombineerde zoekwoorden of vergelijkbare zoekwoorden. Zoek anders de gewenste domeinnaam. Als het beschikbaar is, kunt u aankopen doen via links naar verschillende domeinregistreerders. U ziet ook suggesties voor vergelijkbare domeinnamen. Filter op extensie en taal of voeg uw eigen synoniemen, voorvoegsels of achtervoegsels toe.

# 11 Panabee

panabee domeingenerator

Panabee is een zoekhulpmiddel voor domeinnamen, een bedrijfsnaamgenerator en een domeinnaamgenerator. Ga aan de slag met twee zoekwoorden en zoek naar suggesties voor domeinnamen. Als de gewenste domeinnaam is bezet, kunt u GoDaddy bezoeken, waar u andere beschikbare extensies van het domein kunt bekijken.

Als je niet bevalt wat je ziet, levert Panabee gerelateerde termen waarnaar je kunt zoeken. Naast het tonen van beschikbare domeinnamen, laat Panabee je ook zien of je ideale domeinnaam wordt gebruikt als gebruikersnaam voor sociale media.

# 12 Naamstation

NameStation

Ga aan de slag met Name Station door u aan te melden voor een gratis account, wat u kunt doen met uw e-mail of Facebook-account. Met deze tool krijg je toegang tot:

 • Domeinnaam generatoren
 • Directe beschikbaarheidscontrole
 • Openbare naamwedstrijden
 • Suggesties voor zoekwoorden

Filter op basis van extensie, naamlengte en meer. Als u geen zoekwoordideeën heeft, zoekt u in uw branche naar ideeën. De site kan worden gezien op TechCrunch, Mashable, SEOMoz en anderen, dus het is de moeite waard om te gaan kijken.

# 13 Instant Domain Search

Instant Domain Search

Instant Domain Search is een tool die goed werkt als je al een domeinnaam in gedachten hebt. Begin met het typen van uw idee en deze tool zal u vertellen of het al dan niet is genomen. Als dat zo is, stellen ze alternatieven voor die momenteel beschikbaar zijn. Ze laten u ook weten welke er worden geveild. U kunt via links op de site kopen die u rechtstreeks naar GoDaddy brengen om uw aankoop te voltooien. Als het domein bezet is, kunt u links volgen om op te zoeken wie de eigenaar is van de site of om een ​​agent in te huren om u te helpen een bod op dat domein uit te brengen.

# 14 Ik wil mijn naam

IWantMyName

I Want My Name lijkt op Instant Domain Search omdat het het beste werkt als je al een naam in gedachten hebt. Voer het gewenste adres in en I Want My Name laat je weten of het voor het oprapen ligt. Zo niet, dan laten ze u alternatieve opties en hun prijzen zien. U kunt ook filteren door niet-beschikbare domeinen te verbergen.

# 15 Webhosting Geeks

webhosting geeks naamgenerator

Webhosting Geeks is een naamgenerator waarmee u een unieke naam voor uw bedrijf kunt vinden. U kunt verschillende trefwoorden toevoegen aan de zoekbalk en filters toevoegen voor specifiekere resultaten. U kunt bijvoorbeeld kiezen waar uw bedrijfsnaam wordt geplaatst – aan het begin, in het midden of aan het einde van het domein. U kunt ook een limiet voor de domeinlengte instellen (5-30 letters). Webhosting Geeks biedt u de mogelijkheid om te zoeken op beschikbare .com-, .net-, .org-, .us-, .ca-, .au- en .co.uk-domeinnamen.

Met deze 15 domeinnaamgeneratoren bij de hand, zou u geen probleem moeten hebben om een ​​beschikbare domeinnaam te bedenken die uw bedrijf goed beschrijft. Is er iets dat we hebben gemist? Laat hieronder een reactie achter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author