O defalcare detaliată a costurilor de dezvoltare a site-urilor web

dezvoltator de site-uri webÎn această zi și vârstă, aproape toată lumea are nevoie de un site web. Dacă sunteți o afacere, aveți nevoie de un site web pentru a vă conecta cu clienții; nu contează dacă sunteți la fel de mare ca Walmart sau dacă sunteți un antreprenor care începe o mică afacere proprie.

În mod alternativ, puteți utiliza un site web pentru a vă conecta cu fanii hobby-ului dvs. sau pentru a vă afișa conținutul hobby-ului online. Mai mulți utilizează propriile site-uri web ca bloguri și atrag urmăriri, mai ales dacă sunt freelanceri sau artiști de un fel.

Dar o mulțime de oameni nu știu pe deplin ce necesită sau costă pentru a construi un site web de la zero. Deși site-urile personale sunt mai frecvente ca niciodată, este dificil să vezi toate costurile dezvoltării site-urilor în avans din cauza cât de complex este procesul.

În acest ghid, ne vom adânci în profunzime în costurile generale ale dezvoltării site-urilor web de la început până la sfârșit și vom oferi o estimare generală, astfel încât să știți la ce să vă așteptați atunci când decideți să faceți sau să comandați propriul dvs. spațiu digital. Să începem!

Ce afectează costul de dezvoltare a unui site web?

Există o mulțime de factori care pot afecta cât costă dezvoltarea site-ului tău în general. Există, de asemenea, patru aspecte personale care pot face ca site-ul dvs. să fie mai ieftin sau mai costisitor de dezvoltat.

sumele de bani

Evident, câți bani aveți la îndemână pentru crearea și funcționarea site-ului dvs. web determină instrumentele pe care le puteți utiliza pentru a-l construi, tipul de site web pe care îl puteți construi și ce tipuri de resurse sunt disponibile. Mai mulți bani înseamnă că puteți construi un site web mai scump, cu profituri potențial mai mari și mai puțini bani înseamnă că ești limitat în instrumente veți avea la dispoziție să reuniți totul.

Cu toate acestea, factorul monetar este de fapt mai ușor de lucrat în majoritatea situațiilor, deoarece este cel mai flexibil. Puteți câștiga întotdeauna mai mulți bani sau renunțați la construirea site-ului dvs. până când veți avea un buget mai mare. Ceilalți factori care pot afecta nu sunt aproape la fel de flexibili.

Timp

timp pentru dezvoltarea site-urilor webTimpul pe care trebuie să-l creați site-ul dvs. afectează, de asemenea, costurile generale de dezvoltare. Cadrele de timp mai lungi vă oferă timp suplimentar pentru a vă asigura că site-ul este construit corect și nu are erori sau defecte majore.

Perioade de timp mai scurte pot însemna că trebuie să cheltuiți bani în plus pentru ajutor sau instrumente scumpe sau că nu aveți suficient timp pentru a debugla în mod corespunzător site-ul dvs. și asigurați-vă că este o experiență plăcută pentru vizitatorii dvs..

În plus, orice ajutor extern pe care îl angajați pentru crearea sau completarea site-ului dvs. web va percepe probabil o taxă mai mare dacă sunteți într-o perioadă de timp. Costă mai mult să angajezi un dezvoltator web să-ți creeze site-ul în două săptămâni decât să-l angajezi pentru a-ți construi site-ul în două luni.

Într-un caz, este posibil să fie nevoit să renunțe la alte proiecte și să acorde prioritate propriilor dvs., costându-le veniturile altor clienți. În celălalt, acestea au destul timp pentru a echilibra site-ul dvs. web cu orice alte proiecte și vă pot percepe o rată mai mică.

Know-how tehnic

Dacă aveți cunoștințe tehnice pentru a construi o mare parte din arhitectura backend sau hardware pentru site-ul dvs. web, puteți economisi mii de dolari decât să cumpărați aceste aspecte ale sinelui. Cunoștințele tehnice costă timp și, eventual, bani, în funcție de dacă aveți o diplomă în domeniul construirii site-urilor web. Dar indirect vă poate economisi bani pe proiectul site-ului dvs. web mai târziu.

Notă: Optarea pentru un cunoscut constructor de site-uri va face procesul costisitor mult mai ieftin decât ar fi atunci când angajați un designer profesionist

Desigur, puteți învăța întotdeauna cum să construiți mai multe aspecte ale site-ului dvs. chiar dacă nu ați făcut-o deja. Acest lucru necesită să aveți mult timp pe mâini pentru a înțelege atât fundamentele cât și complexitatea subiectului înainte de a începe să vă construiți site-ul cu seriozitate. După cum puteți vedea, compensarea este cu timpul dacă doriți să economisiți bani prin propriul dvs. know-how tehnic.

Aptitudini de proiectare

abilități de proiectare webDe asemenea, puteți economisi bani sau să plătiți mai mulți bani în funcție de propriile abilități de proiectare. Dacă nu aveți capacități de proiectare pentru a face site-ul dvs. atractiv și eficient din punct de vedere vizual pentru vizitatorii dvs., va trebui să angajați pe cineva care o face, ridicând bugetul general pentru site-ul dvs. web.

De asemenea, reversul este adevărat; puteți economisi bani dacă faceți singur toate elementele de design, deși acest lucru vă costă timp suplimentar.

În total, reducerea costurilor pentru dezvoltarea unui site complet într-un singur număr este un exercițiu de frustrare. Există prea multe variabile pentru a putea contabiliza costul final. Așadar, să descompunem fiecare bucată a unui proiect de dezvoltare a unui site web și să aducem costurile generale pentru fiecare.

Planificare

procesul de planificareEtapa de planificare a site-ului dvs. web nu vă costă neapărat un singur dolar. Dar te costă în timp și cu cât vei petrece mai mult în planificarea site-ului tău, cu atât mai mult timp va trebui să cheltuiești pentru proiectul în ansamblu sau pentru mai mulți bani pe care îi vei cheltui pentru a pierde timpul pierdut.

Avantajul de a petrece mult timp pentru a vă planifica site-ul este că aveți mai puține probabilități să vă confruntați cu probleme mai târziu sau pe probleme de proiectare.

Planificarea cu grijă a site-ului dvs. web de sus în jos este întotdeauna recomandabilă dacă intenționați să angajați ajutor extern. Veți putea oferi instrucțiuni detaliate lucrătorilor dvs., reducând la minimum șansele ca aceștia să construiască ceva care nu funcționează pentru nevoile dvs..

În plus, Planificarea minuțioasă a site-ului dvs. vă permite să faceți un buget precis pentru costurile generale de dezvoltare ale site-ului. Este ca și cum ai construi diferite tipuri de case; casele mai ieftine sunt de obicei mai mici și nu au la fel de multe camere sau facilități, în timp ce casele mai mari, cu mai multe dintre acestea costă neapărat mai mult.

De asemenea, veți avea nevoie de un plan pentru numărul total de vizitatori pe care îl puteți aștepta pentru site-ul dvs., deoarece acest lucru afectează cantitatea de spațiu și resurse ale serverului de care aveți nevoie pentru a găzdui în mod fiabil site-ul.

Cu toate acestea, deși faza de planificare a dezvoltării site-ului dvs. nu vă costă bani, nu vă reduceți costurile. Este probabil cea mai importantă parte a întregului proces.

Cost total: 0 dolari, dar timp semnificativ.

Proiecta

Următoarea etapă a dezvoltării site-urilor este proiectarea. În această fază, veți alege elementele care alcătuiesc interiorul site-ului propriu, aspectul acestuia și utilizarea acestuia pentru vizitatorii dvs. Există o mulțime de aspecte care pot afecta costurile finale.

mărimea

Pentru început, majoritatea site-urilor mai mari ajung să coste mai mult atât datorită resurselor serverului, cât și datorită timpului suplimentar necesar pentru a proiecta mai multe pagini și asigurați-vă că interacționează corespunzător unul cu celălalt, chiar dacă mai multe pagini sunt în esență copii. Site-urile mai mici sunt atât mai rapide, cât și mai ieftine în multe cazuri, deși costul pe pagină poate fluctua foarte mult în funcție de elementele de design de pe paginile respective și de funcționalitatea lor generală.

Ca exemplu, un blog de bază cu cinci pagini poate costa doar 1000 $, în timp ce un site mai complicat cu 12 pagini te poate costa câteva mii de dolari.

Tip

afaceri de comerț electronicTipul de site web pe care îl creați dictează în mod necesar tipurile de funcții și funcționalități pe care trebuie să le includeți în arhitectura site-ului, astfel încât să vă puteți satisface vizitatorii sau nevoile. De exemplu, site-urile de comerț electronic au nevoie de pagini de cumpărături, coșuri de cumpărături digitale și protecție suplimentară pentru clienții dvs..

Există patru categorii mari de site-uri web pentru care puteți plăti

 • Informațional, afaceri mici sau blog: aceste site-uri web sunt cele mai mici în jur și de obicei servesc scopuri de nișă pentru persoane sau grupuri mici de vizitatori sau clienți. De obicei, acestea rulează între trei pagini și 16 pagini, în funcție de utilizarea lor exactă. Vă puteți aștepta ca aceste tipuri de site-uri să vă administreze câteva mii de dolari dacă le doriți, în mare parte, proiectate independent de un contractant sau agenție.
 • corporativ: aceste site-uri web sunt realizate pentru o companie și pot include până la 25 până la 75 de pagini, în funcție de dimensiunea companiei și de informațiile furnizate. Acestea rulează în mod normal între 10.000 și 40.000 USD, în funcție de complexitate.
 • Comerț electronic: site-uri de comerț electronic sau magazine online care pot avea sute sau mii de produse, ceea ce necesită dezvoltarea mai multor pagini de cumpărături, pagini de servicii pentru clienți, coșuri de cumpărături și multe altele. Acestea pot costa oriunde între câteva mii de dolari și 50.000 de dolari, în funcție de mărimea lor. O mare parte din acest cost se datorează cerințelor de dezvoltare pentru a face din site-ul un magazin sigur de comerț electronic în primul rând.
 • Aplicație de site / site web bazată pe baze de date: aceste site-uri sunt resurse informaționale de care beneficiază alte site-uri și utilizatori individuali. Ca atare, au nevoie de resurse și securitate bune pentru server, deoarece sunt folosite în principal pentru a aduna, colecta, organiza și elimina date altor utilizatori. Pot costa ușor zeci de mii de dolari.

Mass-media

Orice site web care include multimedia, cum ar fi videoclipuri, funcții de chat sau prezentări de diapozitive interactive, va fi mai costisitor decât site-urile web fără aceste tipuri de interfețe. Costul general poate varia dramatic. Unele funcții multimedia au doar câteva sute de dolari în total datorită dimensiunii lor, în timp ce altele vă pot rula până la 10.000 USD, în special dacă aveți nevoie de o nouă casetă multimedia pe fiecare pagină.

Cost total: 300 – 15.000 USD

Constructie

După proiectarea fiecărui aspect al site-ului dvs. web, puteți trece apoi la faza de construcție a procesului. În această fază, va trebui să cheltuiți bani pentru a construi site-ul dvs. atât în ​​față cât și în partea din spate, precum și să proiectați interfețe de utilizator eficiente.

UI Construction

Trebuie să proiectați și să construiți o interfață prietenoasă cu utilizatorul, precum și o temă de ansamblu care aduce oamenii pe site-ul dvs. și care le captează atenția, astfel încât nu pleacă imediat. Construcția UI este la fel de importantă ca și celelalte elemente ale construirii de șantiere; implică cercetări detaliate pentru publicul țintă, precum și analize aprofundate ale concurenților dvs., astfel încât să nu construiți ceva care să fie o copie directă a unui alt site. În schimb, doriți să luați punctele forte ale concurenților dvs. și să le faceți proprii.

Apoi, va trebui să vină cu un „wireframe” și un prototip general al interfeței dvs. de utilizator și să-l arătați câtorva persoane, astfel încât să știți dacă ar trebui să continuați. Crearea unei interfețe de utilizator în total vă poate rula între 500 și câteva mii de dolari, în funcție de dimensiunea și timpul acordat dezvoltatorului sau agenției dvs..

Dezvoltare front-end

dezvoltare web front-endDupă interfața de utilizare, va trebui să construiți partea frontală a site-ului dvs. web. Partea frontală a site-ului dvs. web este tot ceea ce vizitatorul poate vedea și interacționa, motiv pentru care vine după interfața de utilizator. Include totul, de la imagini și multimedia la stilul cursorului până la butoanele de înregistrare la câmpurile și procesele de autentificare.

Veți dori construiți ceva care să fie sensibil și ușor de utilizat, precum și ceva plăcut ochiului. Această construcție vă poate costa cu ușurință câteva mii de dolari dacă nu aveți abilitățile sau timpul necesar pentru a face asta singur.

Dezvoltare back-end

După ce front-end-ul este, desigur, o dezvoltare de back-end. Aceasta implică scrierea tuturor software-ului și a altor coduri necesare pentru a vă asigura că site-ul dvs. funcționează corect. Când cineva își introduce informațiile de autentificare, trebuie să aveți arhitectura site-ului web back-end pentru a vă asigura că procesul se finalizează fără probleme. Aceasta implică, de asemenea, integrarea site-ului dvs. web cu servicii terțe și instrumente de prelucrare a datelor.

Ca atare, este una dintre cele mai complexe părți ale etapei de construcție și vă poate costa peste 3000 de dolari până la 15.000 de dolari.

Caracteristici

Funcțiile pe care le includeți pe site-ul dvs. afectează în mod necesar costul total. Media interactivă este una dintre cele mai importante și atractive funcții pe care le puteți furniza site-ului dvs., iar multe companii sunt incluse ca opțiune implicită, deoarece sunt atât de bune pentru a menține oamenii pe site mai mult timp.

Media interactivă poate fi jocuri video mici, imagini care permit vizitatorilor să facă clic pe diferite opțiuni sau chiar sisteme interactive de chat. Cu toate acestea, media interactivă este foarte consumatoare de timp și resurse, astfel încât poate costa cu ușurință până la 10.000 de dolari.

De asemenea, probabil că veți dori să investiți într-un sistem de gestionare a conținutului dacă nu postați pe o platformă predisemnată precum WordPress. Sistemele de gestionare a conținutului vă permit să vă adăugați sau să editați informații deja existente pe site-ul dvs., fără a fi necesar să schimbați codul. Acest lucru poate provoca, de asemenea, câteva mii de dolari.

În plus, fiecare pagină pe care o adăugați pe site-ul dvs. web costă costul total total al proiectului dvs. Nu este neobișnuit ca o pagină să coste 100 USD sau mai mult de la sine, în funcție de conținutul care o completează.

Am menționat comerțul electronic înainte, dar încă o dată, adăugarea acestei funcționalități pe site-ul dvs. crește serios prețul general cerut. Caracteristicile comerțului electronic includ sisteme de procesare a plăților, coșuri de cumpărături, opțiuni de plată, pagini de produse și, de asemenea, revizuirea paginilor în care clienții își pot lăsa feedbackul. Este posibil să aveți nevoie de mult conținut de comerț electronic în funcție de câte produse doriți să vindeți sau să afișați. Ca atare, funcția de comerț electronic poate rula până la 20.000 USD sau mai mult, în funcție de dimensiunea activității.

În cele din urmă, multe site-uri web folosesc de asemenea instrumente sau servicii de integrare a bazelor de date. Pe scurt, acestea compilează datele pe care le adunați asupra vizitatorilor sau clienților și le plasează într-o singură resursă care poate fi preluată de dvs. sau de alte persoane din echipa dvs. sau din afacerea dvs. Este o caracteristică imperativă pentru multe companii și mărci online serioase, astfel încât majoritatea companiilor ajung să adauge câteva mii de dolari la costul lor total, doar pentru a asigura integrarea bazelor de date.

Utilizarea unui Website Builder

logo wix vs wordpressExistă două opțiuni principale atunci când vine vorba de construirea unui nou site web: puteți utiliza constructorul de site-uri, cum ar fi WordPress sau Wix, și să vă construiți site-ul folosind elementele și aparatele predisemnate ale acestora sau puteți crea un site personalizat dezvoltat de dvs. sau de altul. persoană sau echipă pricepută în această artă.

Utilizarea unui constructor de site-uri este de departe cea mai ieftină opțiune, iar accesul la constructorul de site-uri web este adesea inclus cu multe pachete de găzduire web.

Constructorii de site-uri vă permit să „Glisează și fixează” diferite elemente ale unei pagini de site, cum ar fi casetele de dialog sau căsuțele de conținut, în loc folosind un sistem premad sau un sistem suspendat. Practic, acestea realizează schema pentru site-ul dvs. web și vă permit să completați conținutul sau să reglați diferite widget-uri sau căsuțe de conținut, după cum considerați potrivite..

Este relativ intuitiv și poate costa doar câteva sute de dolari în total. Este posibil să fie necesar să plătiți câteva taxe suplimentare pe baza temelor sau completărilor media; fiecare constructor de site-uri este diferit subtil, iar unele sunt cu siguranță mai bune decât altele.

Notă: Există construitori de site-uri gratuite de calitate, dar cele premium sunt în mare parte mai utile

Utilizarea unui site personalizat / realizat de dezvoltator

În mod alternativ, construirea unui site personalizat realizat de un dezvoltator sau o agenție de proiectare web este mult mai scump.

Dezvoltatorii web freelance pot fi găsiți relativ ușor datorită multitudinii de site-uri de închiriere independență și a rețelelor de conținut disponibile în aceste zile. Freelancerii sunt contractanți independenți care își construiesc site-ul dvs. web după ce li s-a oferit o propunere de angajare, iar suma pe care aceștia o pot solicita pentru serviciile lor poate varia în mod sălbatic. Nu este neobișnuit ca freelancerii să încarce câteva mii de dolari pentru construirea unui site web complet de la zero, cu prețuri chiar mai mari dacă trebuie să planifice și să proiecteze site-ul.

În general, este o idee mai bună să plătiți pentru freelanceri mai scumpi, care au o varietate bună de muncă sub centură sau în portofoliu decât să scoată ieftin și să angajeze un freelancer ieftin care nu știe ce fac.

Puteți angaja alternativ o agenție de proiectare web. Acestea sunt companii profesionale de construcție de site-uri web care funcționează similar cu un freelancer; le oferiți o propunere și ei colaborează cu dvs. pentru a descrie detaliile și pentru a vă construi site-ul dvs. odată ce sunteți mulțumit. Avantajul folosirii lor peste un freelancer este văzut în timp și detaliu. Întrucât administrează o echipă de câteva zeci sau sute de oameni, aceștia pot genera site-uri web mai mari și mai complexe mult mai rapid și mai eficient decât poate un freelancer care lucrează singur.

Dezavantajul este că sunt mult mai scumpe. Multe agenții de proiectare web de nivel superior încarcă din zeci de mii sau sute de mii de dolari pentru a construi un site web de la zero.

Desigur, ultima opțiune este să vă dezvoltați site-ul dvs. singur, fără a utiliza un constructor de site-uri. Teoretic, aceasta este complet gratuită, dar trebuie să plătiți pentru hostingul serverului și alte elemente. De asemenea, vă costă destul de mult timp și poate nu meritați efortul dacă nu aveți abilitățile și expertiza pentru a face un site excelent, oricum.

Cost total: în creștere de 10.000 USD, în funcție de muncitorul utilizat și funcțiile implementate.

Gazduire / Alte costuri

Când aveți propriul site web, trebuie să aveți propriile servere care să se conecteze la Internet sau, mai frecvent, să utilizați un serviciu de găzduire web. Acest lucru permite altor utilizatori de Internet să acceseze site-ul dvs. web stocând datele pe serverele care sunt conectate constant la web.

Serviciu de găzduire

web hostingPlătești pentru serviciile de găzduire web prin închirierea în esență a spațiului serverului pentru o taxă lunară sau anuală. Tipul și calitatea serviciului dvs. de găzduire a site-ului dvs. web pot afecta multe lucruri, inclusiv:

 • resursele serverului dvs., cum ar fi spațiul de stocare sau lățimea de bandă
 • timpii dvs. de încărcare pentru vizitatorii dvs.; servicii de găzduire mai bune permit o încărcare mai eficientă a paginilor
 • widget-uri sau suplimente care măresc sau extind funcționalitatea site-ului

În general, furnizorul dvs. de găzduire web contează foarte mult pentru succesul general și calitatea efortului site-ului dvs. web. Gazduirea site-ului web poate costa oriunde între 20 și câteva mii de dolari pe an, în funcție de nevoile de resurse ale serverului. Există mai multe tipuri de bază de servicii de găzduire web pe care le putem descompune:

Gazduire comună

Acesta este tipul cel mai de bază de găzduire web și vă permite să închiriați spațiu pe care îl partajați cu alte persoane de pe același server. Nu primiți o tonă de lățime de bandă pentru resursele serverului, dar pachetele lor de abonament sunt, de obicei, foarte accesibile și adesea vin cu producători de site-uri sau alte avantaje..

Printre acestea, sunt cele mai bune pachete de găzduire pentru bloguri mici sau alte site-uri web care nu trebuie să ofere performanțe de top pentru mii de vizitatori tot timpul. Serviciile de găzduire partajate costă oriunde între 20 și 300 USD pe an

Gazduire WordPress

Adesea veți vedea desemnat găzduire „WordPress”; acesta este același lucru cu hostingul partajat, dar cu WordPress preinstalat. Aceste pachete de hosting includ adesea beneficii suplimentare sau funcții specifice pentru utilizatorii WordPress și costă aproximativ același preț ca și planurile de găzduire partajate.

VPS-hosting-CA

Gazduire VPS (server privat virtual)

Acest tip de găzduire vă permite să împărtășiți spațiul serverului cu alți clienți, dar vă oferă resurse suplimentare de la serverul respectiv datorită magiei software – serverul devine separat în servere „virtuale” pentru fiecare utilizator.

Este esențial un bun mijloc de a avea propriul server și a menține costurile mai mici ca în cazul unui serviciu de găzduire partajat. Aceste pachete pot costa între 200 $ și 700 $ pe an.

Gazduire dedicată

Gazduirea dedicată a serverului de calitate este cea mai costisitoare dintre toate opțiunile, dar oferă site-ului sau companiei propriul server și toate resursele care vin cu acesta. Ca atare, acestea sunt singura opțiune reală pentru întreprinderile mari online sau site-ul multimedia care a primit mii de vizitatori pe zi. Serverele dedicate pot costa între 1000 și 25.000 USD pe an.

Domeniu

În plus față de găzduirea web, va trebui să luați în considerare taxele relativ mai mici pentru numele dvs. de domeniu. Pe scurt, domeniul dvs. este identitatea online a site-ului dvs. web, specifică pentru dvs. și pentru marca dvs. Domeniul dvs. rămâne unic, chiar dacă alte site-uri web pot avea nume similare cu ale dvs..

Pentru a obține acest avantaj, trebuie să achiziționați numele de domeniu și să îl înregistrați anual. Este important să aveți un nume de domeniu pentru a menține o marcă solidă pe Internet și stabiliți credibilitate atât cu vizitatorii dvs., cât și cu Google; acesta clasează site-urile cu propriile nume de domeniu mai competitiv, ceea ce o face o caracteristică indispensabilă pentru întreprinderile online sau site-urile web care doresc să crească.

Aceasta de asemenea joacă un rol important atunci când vine vorba de publicitate online. Numele dvs. de domeniu determină direcția către vizitatori atunci când fac clic pe anunțurile dvs. Nerespectarea domeniului dvs. individual înseamnă că s-ar putea să plece în altă parte, risipind acei bani de publicitate.

Puteți achiziționa și înregistra un nume de domeniu de la multe dintre aceleași companii de hosting care oferă servicii de găzduire așa cum am descris mai sus. Numele de domeniu costă oriunde între 1 $ și aproximativ 15 USD, în funcție de popularitatea numelui sau de serviciul pe care îl utilizați.

Legate de: Cum să cumpărați un nume de domeniu

SSL

SSL sau Strat securizat pentru prize, certificarea este una dintre cele mai importante piese ale puzzle-ului site-ului. Certificarea SSL protejează site-ul dvs. web și vizitatorii dvs. păstrând datele lor sensibile. Este o măsură de securitate atât de obișnuită și care se afișează chiar pe adresa URL a site-ului dvs. web, ceea ce înseamnă că orice vizitator care a oprit site-ul dvs. poate vedea dacă site-ul dvs. WordPress este securizat..

Acest lucru este important și pentru că GDPR a plasat recent mai multe restricții pe site-urile care fac comerț internațional, dar care nu iau măsuri eficiente pentru a proteja datele utilizatorilor lor. Practic, trebuie să aveți certificarea SSL dacă doriți să faceți afaceri cu clienți din UE și dincolo de aceste zile. Proprietarii de site-uri de comerț electronic trebuie să ia în considerare costul certificării SSL ca o necesitate de a face afaceri.

Chiar dacă nu sunteți proprietar de site-uri de comerț electronic, veți beneficia de securitatea sporită pe care o aduce această certificare.

Certificatele SSL pot proveni de la companii de găzduire web sau de la alți furnizori sau servicii; este de asemenea posibil să obțineți gratuit certificarea SSL, deși certificatele SSL plătite sunt de obicei mai bune pentru securitatea generală, cum ar fi modelele avansate de criptare. Certificatele SSL pot costa, prin urmare, 0 $ sau până la 1000 $ pe an, site-urile mai mari cu cerințe de securitate mai mari care garantează costuri mai mari.

Notă: Dacă securitatea este o preocupare principală (așa cum ar trebui să fie), pluginurile de securitate de înaltă calitate vă vor ușura viața

Cost total: 100 USD pe lună, până la 1000 de dolari pe lună.

SEO / conținut

Chiar și după ce ați creat un site web, nu va fi utilă cuiva decât dacă îl completați cu conținut și faceți acel conținut optimizat pentru vizitatorii motoarelor de căutare. Aici intră în joc SEO sau optimizarea motoarelor de căutare.

Conținut scris

Când completați site-ul dvs. cu conținut, costurile pentru acest lucru pot varia în funcție de cantitatea de conținut de care aveți nevoie, precum și de calitatea și tipul de conținut.

De exemplu, majoritatea site-urilor web conțin fie scris de proprietarii lor, fie creatori, fie scrise de redactori profesioniști independenți. Scrierea propriului dvs. conținut este, în mod evident, gratuită, dar poate dura mult timp, mai ales atunci când aveți în vedere cercetarea, formatarea și editarea.

Pe partea de flip, redactori profesioniști pot fi găsiți fie în regim independent, fie ca parte a unei agenții dedicate redactării. Redactarea livrată de la un freelancer poate fi extrem de ieftină sau mult mai scumpă în funcție de calitatea dorită.

Redactarea independentă plătită cu prețul de jos al barilului poate fi completată cu greșeli de tipar sau erori. Între timp, redactorii independenți de prim rang percep mai mult pentru fiecare pagină de conținut creată, dar vin de obicei cu link-uri adăugate, optimizare a motoarelor de căutare și lansare inteligentă a cuvintelor cheie în întregul conținut. Toate acestea pot face ca conținutul să fie mai atractiv pentru algoritmii de clasificare a căutării Google și mai eficient la atragerea vizitatorilor site-ului dvs. web.

Agențiile de redactare au echipe de scriitori care lucrează împreună pe conținut pentru site-uri web. Acest lucru le face o alegere mult mai bună dacă trebuie să completați un site web mai mare cu zeci de pagini într-un interval de timp mult mai scurt.

În total, redactare profesională de la un freelancer sau de la o agenție de redactare vă va costa oriunde între 20 și 500 $ pe pagină, în funcție de tipul și cantitatea de conținut. Asigurați-vă că luați în considerare acest lucru atunci când calculați costul final al site-ului dvs..

Alt conținut

În plus, dacă trebuie să creați videoclipuri, muzică sau alt conținut pentru site-ul dvs. web, va trebui să luați în considerare și aceste costuri. Costul pentru realizarea unui videoclip este esențial de nenumărat din cauza numeroșilor factori care intră în realizarea videoclipurilor.

SEO

Optimizare motor de căutareOptimizarea motorului de căutare presupune furnizarea de conținut care folosește în mod inteligent cuvintele cheie căutate fără a ajunge ca robotice; această practică este adesea numită „umplutură de cuvinte cheie”.

Scrierea conținutului dvs. într-un mod captivant și crearea de link-uri, atât la propriile pagini și produse, cât și la alte site-uri web cu care formați rețeaua de vizitatori, vă poate ajuta site-ul dvs. să pară mai atractiv pentru algoritmii de rezultate ale căutării Google și vă poate ajuta să câștigați vizitatori în acest mod..

De asemenea, optimizarea motorului de căutare extinde amplasarea paginii și dezvoltarea site-urilor web. Ca atare, există copywriters sau alți dezvoltatori de site-uri care au seturi de abilități de optimizare a motoarelor de căutare și ar putea să vă perceapă să le utilizați pe site-ul dvs. web. De exemplu, optimizarea imaginii sau compresia fișierului.

Acesta poate costă oriunde între 700 și câteva mii de dolari pe lună; este mai scump dacă adăugați constant conținut nou și doriți să rămâneți relevanți și este mai puțin costisitor dacă nu actualizați site-ul cu atât de des.

Desigur, puteți face singur optimizarea motorului de căutare. Dar rețineți că acest lucru poate dura o perioadă semnificativă de timp, mai ales dacă faceți acest lucru împreună cu scrierea propriei copii.

Cost total: 100 USD pe pagină până la 500 dolari pe pagină atunci când faceți factoring conținut, SEO, linkuri, etc.

Marketing

Odată ce site-ul dvs. a funcționat și funcționat și l-ați umplut cu conținut, șansele sunt bune că va trebui să petreceți ceva timp în marketingul site-ului dvs. pentru a obține suficient de mulți vizitatori pentru a călători algoritmii de căutare Google și a împinge site-ul dvs. pe prima pagină. . Aceasta implică marketing de conținut, social media și marketing prin e-mail.

Marketingul de conținut

marketing de continut

Publicitatea postărilor de pe blog sau a altor conținuturi direct publicului dvs. țintă, prin interconectarea cu site-uri similare sau publicitatea conținutului prin alte mijloace, cum ar fi anunțurile banner.

Puteți angaja un serviciu de marketing de conținut sau să cheltuiți propriile dvs. dolari de publicitate obținând cuvântul site-ului dvs. pe Internetul mai larg pentru câteva mii de dolari pe lună, până la 10.000 de dolari dacă conduceți un site cu adevărat mare, cu tone de conținut.

Marketingul social media

Ambele mai simple și mai accesibile; implică fie să angajezi pe cineva pentru a face marketingul pentru tine, fie să îl faci singur.

În orice caz, dvs. sau marketerul dvs. de socializare vă veți petrece timp pe platforme precum Facebook, Twitter și mai mult să vă angajați cu următorii dvs. și să aduceți noi adepți pentru a conduce vizite pe site-ul dvs. și pentru a crea rate de conversie mai mari. Dacă alegeți să angajați pe cineva care să facă acest lucru pentru dvs., marketingul pe social media poate costa câteva sute până la 2000 de dolari pe lună.

Marketing prin e-mail

Cea mai ieftină opțiune, deși necesită adesea ca site-ul dvs. web să aibă un newsletter sau o funcționalitate a listei de email Cu ajutorul marketingului prin e-mail, trimiteți un newsletter săptămânal sau lunar sau un e-mail care vă prezintă noul conținut sau publicitate pentru site-ul dvs. Acest lucru vă poate provoca doar câțiva dolari pe lună de până la 1000 de dolari pe lună dacă mergeți despre o campanie cu adevărat masivă de e-mail marketing.

Cost total: 300 $ – 1.000 $ de dolari în funcție de atingerea de marketing.

întreținere

întreținerea site-ului webConstruirea site-ului dvs. și completarea acestuia cu conținut de calitate este doar o parte a bătăliei. De asemenea, trebuie să vă mențineți site-ul pe termen lung, ceea ce implică menținerea funcționării acestora și menținerea vizitatorilor fericiți, evitând în același timp cât mai multe opriri..

Amintiți-vă, dacă site-ul dvs. web scade, este timpul important în care puteți obține vizitatori și conversie!

Vestea bună este că Întreținerea site-ului web este una dintre cheltuielile mai mici comparativ cu toți factorii implicați în dezvoltarea unui site. Întreținerea site-ului web se poate extinde la:

 • achiziționând noi resurse de server ca vârfuri de trafic
 • schimbarea serverelor pentru un server cu o capacitate mai mare dacă site-ul dvs. web crește cu succes
 • efectuarea actualizărilor periodice de depanare sau de securitate
 • copie de rezervă a site-ului dvs. web în caz de blocare a serverului
 • gestionarea lucrărilor ocupate sau a reclamațiilor clienților

Toate cele spuse, dumneavoastră sau echipa dvs. vă puteți aștepta să plătească câteva sute de dolari până la 1500 $ pe an pentru toate nevoile dvs. de întreținere a site-ului. Rețineți că costurile dvs. generale de întreținere pot crește dramatic dacă trebuie să schimbați rapid serverele pentru furnizorii de găzduire sau în timpul unei situații de urgență sau dacă serverele sau site-ul dvs. web au nevoie de reparații imediate din cauza unui atac cibernetic.

Costurile pot fi și mai mari dacă un hacker reușește să obțină informații despre utilizatorii sensibili și cauzează pagube grave site-ului dvs., necesitând reconstrucție..

Cost total: 200 $ – 1500 $ pe an, în funcție de dimensiunea site-ului web, nevoile serverului etc.

rezumat

După cum vedeți, reducerea costurilor pe care ar trebui să vă așteptați să le plătiți pentru construirea și întreținerea unui site web este incredibil de complicată. Depinde de o multitudine de factori, inclusiv:

 • nivelul tău de abilități personale
 • tipul de site web pe care doriți să îl creați
 • cantitatea de conținut pe care doriți să o introduceți pe site
 • resursele serverului de care aveți nevoie pentru site
 • câți vizitatori obține site-ul
 • câtă întreținere necesită site-ul

De exemplu, dacă site-ul dvs. web nu va fi atât de mare, puteți scăpa de unele servicii de hosting ieftine de top și reduceți considerabil cheltuielile. În acest scop, este deseori mai inteligent să calculăm mediile pentru costurile site-ului dvs. web în funcție de dimensiunea și tipul acestora. Mai jos am efectuat o defalcare.

Site web / blog pentru afaceri mici

 • Așteptați-vă să plătiți cel puțin 500 – 10.000 USD inițial. Aceasta include contabilitatea pentru a face anumite lucruri pentru estimarea mai mică.
 • Așteptați să plătiți între 200 și 1000 USD pe an pentru costurile de întreținere anuale.

Site-ul de comerț electronic

 • Așteptați-vă să plătiți până la 3000 $ pentru magazinele cu aproximativ 100 de produse și peste 20.000 $ – 30.000 $ pentru magazinele cu mai mult de 500-1000 de produse.
 • Așteptați să plătiți între 5000 și 20.000 USD pentru costurile de întreținere anuale.

Site web corporativ / de afaceri mari

 • Așteptați să plătiți între 10.000 și 40.000 de dolari pentru site-uri de înaltă calitate pentru a genera rate de afaceri și de conversie, inclusiv comercializarea la nivel superior.
 • Așteptați să plătiți între 2000 și 20.000 USD pentru costurile de întreținere anuale.

Site-ul web condus de baze de date

 • Așteptați să plătiți între 5000 și 50.000 USD pentru construcția inițială a șantierului și colectarea / colectarea datelor.
 • Așteptați să plătiți între 10.000 și 60.000 USD pentru costurile de întreținere anuale, inclusiv securitatea suplimentară și întreținerea serverului pentru a proteja datele utilizatorilor.

În cele din urmă, costul site-ului dvs. web va depinde foarte mult de tipul de ajutor pe care îl angajați, de calitatea dorită pentru site-ul dvs. web și de cât timp sunteți dispus să vă scufundați în termeni de proiectare, planificare și codare.

Puteți reduce întotdeauna prețul cu mai multă muncă, cu efortul propriu sau căutând oferte excelente pentru lucruri precum serviciile de găzduire sau folosirea unui constructor de site-uri. Folosiți sumele de mai sus ca ghiduri și intervale generale, mai degrabă decât reguli dure și rapide, mai ales că industria de dezvoltare web se schimbă constant.

Mulțumesc pentru lectură și mult noroc!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author