Cum să personalizați WordPress

Logo WordPressÎn vremurile proaste, trebuia să cunoști HTML pentru a proiecta un site web. Pe măsură ce web-ul a devenit mai avansat și mai complex, ați avut nevoie să aflați și Javascript.

O modalitate de a evita acest lucru este utilizarea unui sistem de gestionare a conținutului (CMS). Un CMS, cum ar fi WordPress sau Wix, face ridicarea grea pentru dumneavoastră. Prin utilizarea temelor, a unui editor WYSIWYG și a widget-urilor pre-construite, puteți construi un site web cu aspect profesional fără a scrie o singură linie de cod.

WordPress este, de departe, cel mai popular CMS din lume. Din martie 2020, este utilizat de peste 35 la sută dintre site-urile web. Dar de ce este atât de popular?

Răspunsul este că WordPress a atins un echilibru perfect între personalizare și ușurința de utilizare. Puteți utiliza o temă implicită și puteți crea un site de blog rapid și murdar. Sau puteți instala pluginuri și puteți construi un site web cu adevărat profesionist.

Aici, vom discuta tot ce trebuie să știți despre personalizarea site-ului dvs. WordPress. Vom vorbi despre setări de bază, teme și widget-uri. Vom vorbi, de asemenea, despre funcții mai avansate, cum ar fi plugin-uri, analize și alte instrumente integrate.

Notă: Dacă sunteți capabil să gestionați singur designul și personalizarea, veți reduce considerabil costurile de dezvoltare a site-ului.

Să aruncăm o privire mai atentă!

Personalizarea WordPress 101

Există mai multe moduri în care vă puteți personaliza site-ul WordPress. Poate cel mai important lucru de remarcat este faptul că WordPress nu este o companie de găzduire. Este doar un CMS. Drept urmare, va trebui să alegeți propria gazdă și să vă înregistrați propriul nume de domeniu. Multe gazde oferă gazduire WordPress dedicată de calitate, cu WordPress preinstalat pe serverul dvs..

personalizare wordpress

După ce ați rezolvat situația de găzduire, următorul pas este să vă construiți site-ul. Există două moduri principale de a personaliza un site WordPress:

 • Alegerea unei teme
 • Adăugarea de widget-uri
 • Adăugarea unui meniu

Vom vorbi despre aceste trei opțiuni mai târziu mai în profunzime, dar aici este esențialul:

tematică definiți aspectul și schema de culori a site-ului dvs. Puteți construi un format de blog de bază, o galerie de imagini și alte tipuri de pagini comune. Puteți alege chiar și o altă temă pentru pagina dvs. de pornire, pentru a oferi site-ului dvs. un aspect mai personalizat.

Widget-uri sunt instrumente, localizate de obicei în bara laterală, care oferă valoare adăugată. Widgeturile tipice includ link-uri de socializare sau un formular de înscriere prin e-mail.

Meniuri facilitează navigarea site-ului dvs. pentru vizitatori. De exemplu, să presupunem că conduceți un atelier de reparații auto. Este posibil să aveți un meniu în partea de sus a paginii, cu link-uri către piese, servicii, o hartă Google a locației dvs. și o pagină „contactați-ne”.

Pe lângă aceste opțiuni, există și alte modalități mai avansate de a vă personaliza site-ul. Unul dintre acestea este pentru a crea o foaie de stil în cascadă (CSS). Un CSS vă permite să personalizați fonturi, culori și dimensiuni de fonturi pentru diferite stiluri de text. Așadar, în loc să setați manual dimensiunile și culorile fontului pentru fiecare pagină, puteți crea opțiuni prestabilite pentru anteturi, subtitre și text simplu și puteți să le selectați rapid și ușor.

Puteți crea chiar anteturi personalizate pentru site-ul dvs. WordPress. Un antet personalizat va lega întregul site împreună. Fiecare pagină va arăta ca o parte a unui întreg mai mare, chiar dacă tema este altfel.

Puteți personaliza complet WordPress?

Când vă gândiți la WordPress, vă gândiți probabil la un blog sau un alt site orientat către conținut. Într-adevăr, este folosit de companii la fel de prestigioase precum Flickr, LinkedIn și BBC America. Dar să presupunem că doriți să integrați funcții mai avansate, cum ar fi forumuri, roboturi de chat pentru clienți sau comerț electronic? WordPress nu acceptă nativ nicio aplicație.

Din fericire, există literalmente mii de plugin-uri care adaugă funcționalitate site-ului dvs.. Acest ecosistem bogat include aproape orice caracteristică web pe care o puteți imagina. Deci, dacă doriți să adăugați un forum sau o pagină de comerț electronic pe site-ul dvs., cu siguranță este posibil să o faceți.

instalare plugin wordpress

Singura problemă este că aceste pluginuri nu se dimensionează bine. Sunt concepute pentru site-uri mici și mijlocii, iar site-urile mai mari vor trebui să folosească din ce în ce mai multe blocuri pentru a menține performanța. În acest caz, poate doriți să luați în considerare un CMS mai avansat, cu mai multe caracteristici native.

Apoi, din nou, dacă site-ul dvs. a devenit atât de mare încât ați depășit WordPress, este o problemă bună să aveți.

Setări generale WordPress

Înainte de a începe construirea site-ului dvs., WordPress vă va solicita să configurați setările de bază, cum ar fi numele dvs. de utilizator, parola și alte setări de bază ale serverului. Acesta este un moment bun pentru a vă asigura că site-ul dvs. WordPress este sigur, deoarece greșirea setărilor dvs. de bază vă poate lăsa vulnerabil în fața hackerilor.

protecție cu parolăÎnainte de a vă autentifica, WordPress vă va cere să creați un nume de utilizator și o parolă. Asigurați-vă că utilizați o parolă puternică. Și niciodată, nu folosiți „admin” ca nume de utilizator. Acesta este primul lucru pe care hackerii vor încerca să îl ghicească, deoarece mulți creatori nu îl schimbă niciodată.

După ce v-ați conectat, veți vedea tabloul de bord, care este locul în care veți face cea mai mare parte a activității. La început, tabloul de bord este cam aglomerat. Pe ecran există mai multe widget-uri, dar nu toate sunt necesare tuturor utilizatorilor.

Există un link mic în colțul din dreapta sus al ecranului care scrie „Setări ecran”. Faceți clic pe asta și puteți dezactiva widget-uri individuale. Widget-urile „Bun venit”, „Schiță rapidă” și „Evenimente și știri WordPress” ar trebui să fie primele. Majoritatea oamenilor nu vor folosi niciodată aceste funcții.

Apoi, faceți clic pe linkul „Setări” din partea stângă a paginii și faceți clic pe linkul pentru „Setări generale”.

Acolo, veți vedea cele mai de bază opțiuni ale site-ului. Primele două căsuțe vă permit să introduceți un titlu și o etichetă pentru site-ul dvs. Titlul site-ului va apărea în filele browserului, în timp ce titlul și linia de etichetă vor apărea în partea de sus a paginii în multe teme WordPress. Deoarece acestea sunt primele lucruri pe care mulți oameni le vor vedea atunci când vă vizitează site-ul, este bine să vă gândiți la ele.

În continuare, va trebui să introduceți adresa dvs. WordPress. Acesta ar trebui să fie domeniul pe care l-ați înregistrat pentru site-ul dvs. WordPress va căuta automat în directorul WordPress pentru a găsi pagina dvs. de pornire. Dacă pagina dvs. de origine este diferită – de exemplu, dacă este găzduită pe un alt server – introduceți acea adresă URL în caseta „Adresa site-ului”. Cu toate acestea, pentru majoritatea site-urilor, adresa și adresa WordPress ar trebui să fie la fel.

Setări generale tablou de bord wordpress

De asemenea, puteți modifica adresa de e-mail de administrare. În mod implicit, va fi adresa de administrator pentru site-ul dvs. web. Dacă aveți un alt cont de e-mail precum Gmail, puteți introduce aceste informații aici.

cum să selectați rolul utilizatorului în setările generale wordpress

Pentru majoritatea oamenilor, aceasta este o idee bună, deoarece hackerii vor avea mai greu timp să ghicească informațiile respective. În cel mai rău caz, dacă aveți o adresă de e-mail admin care nu se află pe serverul dvs. WordPress, vă va ușura resetarea parolei de administrare WordPress.

În partea de jos a paginii, puteți selecta fusul orar, formatul datei, formatul timpului și limba site-ului. Acestea sunt în mare parte opțiuni administrative și nu afectează experiența utilizatorului.

O varietate de roluri de utilizator diferite

Există încă o opțiune despre care ar trebui să vorbim: noul rol implicit al utilizatorului. Iată o descriere rapidă a ceea ce înseamnă:

 • Super Admin oferă utilizatorului toate caracteristicile administrative de pe site, precum și orice alte site-uri din aceeași rețea. Dacă nu executați o rețea, această setare nu servește niciun scop.
 • admin oferă utilizatorului toate opțiunile administrative pe care le aveți. Pentru majoritatea site-urilor, veți dori să fiți singurul administrator. Dar dacă executați un site web cu un partener de încredere, veți dori să le faceți admin.
 • Editor rolul permite utilizatorului să publice și să editeze orice postare pe site. Acest lucru poate fi util dacă lucrați la un proiect de colaborare cu alți parteneri. În esență, pot edita conținutul site-ului, dar nu și formatul general sau caracteristicile de securitate.
 • Autor permite utilizatorului să publice și să editeze orice postări pe care le-a creat. Cu toate acestea, nu vor putea edita conținut creat de alți utilizatori.
 • A colaborator pot scrie postări. Cu toate acestea, nu le pot publica. Tot ceea ce au scris va trebui publicat de către un editor sau administrator.
 • A Abonat își pot gestiona propriul profil.

În general, veți dori să lăsați rolul implicit de utilizator setat pe „Abonat”. Odată ce cineva are un cont pe serverul dvs., puteți utiliza întotdeauna puterile dvs. administrative pentru a-și schimba rolul. Dacă aveți mai mult de o mână de utilizatori, cel mai simplu mod de a-i gestiona este să utilizați un instrument terț precum phpMyAdmin.

Dacă decideți să modificați oricare dintre aceste setări mai târziu, este ușor de făcut. Pur și simplu navigați la pagina Setări generale și faceți toate modificările de care aveți nevoie.

Personalizarea temelor WordPress

După ce ați configurat setările de bază, este timpul să personalizați aspectul site-ului dvs. web. Primul pas în acest proces este alegerea unei teme WordPress. Există două tipuri de teme: teme gratuite și teme premium. Pentru început, să ne uităm la instalarea unei teme gratuite.

Din tabloul de bord, faceți clic pe linkul „Aspect” din partea stângă, apoi faceți clic pe butonul „Teme”. Acolo, veți vedea o afișare în gresie a tuturor temelor care sunt stocate în prezent pe serverul dvs..

cum să schimbi tema wordpress

Dacă vă găzduiți pe un server WordPress dedicat, vor exista deja mai multe opțiuni. Dacă nu, sau dacă doriți să alegeți un alt aspect, va trebui să instalați o nouă temă.

Tema gratuită ar putea să nu fie cea mai sigură opțiune

Pe web există mai multe depozite tematice WordPress. Dar, așa cum spune și zicala, „dacă pare prea bine să fie adevărat, probabil este”. Multe dintre aceste teme „gratuite” sunt încorporate cu trackere de anunțuri sau chiar malware care pot compromite securitatea site-ului.

Pentru a rămâne în siguranță, cel mai bun loc pentru a găsi o temă este să alegeți una din depozitul oficial WordPress. De acolo, puteți căuta teme pentru a găsi unul care se potrivește nevoilor dvs. Alegeți o temă jucăușă pentru blogul tău de grădinărit sau o temă mai butonată pentru blogul tău profesional.

Depozitul oficial de teme wordpress

După ce găsiți unul care vă place, apăsați pur și simplu butonul „Descărcați”. Va salva pe computer ca fișier .zip. De acolo, întoarceți-vă la pagina de teme a tabloului de bord WordPress și apăsați butonul din partea de sus care scrie „Adaugă nou”. Alegeți fișierul .zip din tema dvs. și se va încărca pe serverul dvs..

Selectați-vă tema și veți avea câteva opțiuni. În primul rând, puteți face clic pe „Detalii & Previzualizare ”, care vă va arunca o privire în direct asupra temei în acțiune, cu câteva texte și imagini de umplere. Acest lucru vă permite să vă faceți o idee mai bună despre cum arată, fără a o publica pe web. Dacă sunteți mulțumit, trebuie doar să faceți clic pe „Activați”, iar tema va fi transmisă.

previzualizează tema wordpress

WordPress are un editor de teme care vă permite să editați manual tema. Chiar dacă sunteți confortabil cu HTML, PHP și CSS, nu îl folosiți. WordPress chiar te avertizează să nu o faci. Motivul este că vă puteți rupe definitiv site-ul, astfel încât va trebui să reinstalați tema și să începeți de la zero. Mai mult, orice modificări vor fi pierdute cu actualizările temelor viitoare.

Dacă doriți să vă reglați tema, luați în considerare instalarea unui plugin pentru editarea temelor. De exemplu, Elementor este un editor WYSIWYG excelent și sigur, care nu vă va rupe site-ul. Există, de asemenea, alte opțiuni terțe, cum ar fi Gutenberg.

Dacă doriți cu adevărat să editați tema manual, veți dori să creați o temă pentru copii. Acest lucru vă va asigura că tema dvs. nu va fi spartă de actualizările viitoare. Dezavantajul este că nu se va actualiza deloc. Dacă tema are o problemă de securitate care mai târziu este completată, veți pierde problema.

O altă considerație importantă este că majoritatea utilizatorilor web accesează acum internetul prin intermediul smartphone-urilor lor. Pentru a oferi o experiență curată și confortabilă pentru acești oameni, veți dori să alegeți o temă cu un design receptiv. Înainte de a merge mai departe, trebuie doar să creezi o pagină de manechin și să o parcurgi prin testul de utilizare mobilă Google.

Teme WordPress Premium

Pe lângă temele gratuite, există mai multe companii care vând teme premium. Pe lângă faptul că vă oferă o varietate mai largă de opțiuni, temele premium prezintă mai multe avantaje. Acestea includ:

 • Actualizări mai frecvente pentru dezvoltatori care vă oferă o mai bună securitate
 • Compatibilitate cu cele mai recente standarde WordPress, HTML, PHP și CSS
 • Asistență clienți de la WordPress pentru a face față cu bug-uri și personalizare

După ce ați descărcat o temă premium, pur și simplu instalați-o la fel cum ați instala o temă gratuită. Dacă asta merită sau nu cheltuiala depinde de dvs..

Configurare plugin-uri WordPress

plugin-uri wordpressDacă doriți să depășiți funcționalitatea de bază a WordPress, va trebui să profitați de pluginuri. Plugin-urile sunt instrumente suplimentare care pot fi utilizate pentru a îmbunătăți securitatea site-ului dvs., pentru a crea copii de rezervă automate și chiar pentru a îmbunătăți performanța site-ului dvs..

Dezavantajul pluginurilor este că le oferiți acces la datele site-ului dvs. Drept urmare, un plugin defect poate compromite securitatea site-ului. Înainte de a instala un plugin, asigurați-vă că citiți recenziile pe un site terț pentru a vă asigura că acesta nu are probleme de securitate cunoscute. Cel mai bun mod de a găsi un plugin sigur este să folosiți depozitul oficial WordPress.

La fel ca instalarea unei teme, pentru a instala un plugin, trebuie mai întâi să îl descărcați. Un plugin se va descărca ca fișier .zip, pe care va trebui să îl dezarhivați înainte de a putea încărca.

După ce ați făcut acest lucru, deschideți tabloul de bord WordPress, selectați meniul „Pluginuri” și faceți clic pe „Adaugă nou”. În partea de sus a ecranului, veți vedea un buton care scrie „Încărcați pluginul”. Selectați butonul, încărcați pluginul și sunteți gata să îl configurați.

cum să încarci pluginul wodpress

Când pluginul a fost instalat cu succes, veți vedea un prompt de configurare. Majoritatea pluginurilor WordPress sunt pre-configurate, dar este încă o idee bună să verificați opțiunile. Întrucât opțiunile diferă în mod sălbatic între diferite pluginuri, va trebui să vă consultați cu pagina de asistență a pluginului dvs. dacă doriți mai multe informații despre setări diferite.

Este greu să oferiți un ghid cuprinzător de pluginuri de care aveți nevoie, deoarece tipul exact va depinde de tipul de site pe care îl executați. Acestea fiind spuse, există câteva pe care ar trebui să le instalați chiar din lână.

 • Yoast este conceput pentru a vă ajuta să îmbunătățiți poziția site-ului dvs. web în motoarele de căutare. Dispune de o varietate de instrumente încorporate care vă ajută să creați conținut adecvat motorului de căutare, inclusiv alegerea cuvintelor cheie potrivite pentru link-uri. Versiunea premium oferă chiar și sfaturi despre cuvinte cheie suplimentare pe care să le includeți în text.
 • Akismet este un element indispensabil dacă site-ul dvs. permite comentarii. Este un filtru anti-spam care elimină legăturile spam cunoscute pentru a menține curățenia secțiunii de comentarii.
 • Duplicator simplifică crearea de copii de rezervă pentru site-ul dvs. WordPress. Rulați o copie de rezervă înainte de a face modificări majore. Dacă modificările dvs. fac ca site-ul să se prăbușească, trebuie doar să restaurați copia de rezervă și veți reveni online. Duplicator poate fi, de asemenea, utilizat pentru a migra site-ul dvs. cu ușurință de la o gazdă la alta.

Pluginuri WordPress Premium

Ca și în cazul temelor, nu toate pluginurile WordPress sunt gratuite. Uneori, trebuie să plătiți pentru un plugin premium. Acesta poate fi fie un cost unic, fie un abonament lunar. Reacția este că obțineți o asistență mai bună, ceea ce este deosebit de important pentru pluginurile legate de securitate.

Dacă veți instala un plugin premium, instalați Defender Security. Acest plugin permite autentificarea în doi factori pentru admins, precum și o serie de alte funcții de securitate. Este gratuit pentru primele 30 de zile și costă o taxă lunară din acel moment.

Un alt plugin premium bun este Hummingbird. Te ajută să optimizezi site-ul pentru a-l face să se încarce cât mai repede. De asemenea, îmbunătățește eficiența memorării în cache a browserului. Ca și Defender Security, Hummingbird vine cu un proces gratuit de 30 de zile.

Indiferent de plugin-urile premium pe care le cumpărați, le puteți instala exact așa cum ați face orice plugin gratuit.

Cum să adăugați conținut unic la WordPress

În acest moment, ați creat setările de bază ale site-ului dvs., v-ați creat tema și ați selectat pluginuri pentru eficiență, securitate și SEO. Dar știi ce nu ai făcut încă? A creat de fapt orice conținut. Să rezolvăm asta.

Pentru a crea o nouă pagină web, accesați tabloul de bord WordPress și selectați meniul „Pagini”. Acolo, veți vedea două opțiuni: „Toate paginile” și „Adăugare nouă”. În mod implicit, WordPress va crea o pagină de politică de confidențialitate, precum și o pagină de exemplu pe care o puteți folosi ca o cutie de nisip pentru a vă păcăli. Acestea vor fi vizibile în meniul Toate paginile..

Pentru a crea o pagină nouă, trebuie doar să faceți clic pe butonul Adăugare nouă.

cum să adăugați o nouă pagină în wordpress

În acel moment, veți vedea o pagină goală în tema aleasă. În funcție de tema dvs., veți putea introduce un titlu sau este posibil ca titlul paginii și linia dvs. de etichetă să fie completate. Mai jos, veți putea să introduceți textul sau să plasați fotografii.

Dacă ați instalat Yoast – și chiar ar trebui – veți vedea o casetă în partea de jos a ferestrei pentru a introduce fraza de cheie a focalizării. Introduceți fraza de cheie în casetă și Yoast vă va ajuta automat să vă optimizați pagina în timp ce scrieți.

Pentru majoritatea site-urilor web, veți dori câteva pagini la minimum: pagina dvs. de pornire, pagina „despre” și pagina „de contact”.

Din nou, acesta este un minim gol. În practică, veți dori pagini suplimentare adaptate scopului site-ului dvs..

De exemplu, dacă conduceți un salon de coafură, puteți dori o secțiune de galerie care să prezinte ultimele rezultate. S-ar putea chiar să puteți transforma acest lucru într-o promoție pentru clienții obișnuiți. „Permiteți-mi să vă prezint pe site-ul meu web și să obțin o tunsoare gratuită” poate merge mult.

Pentru a utiliza un alt exemplu, dacă conduceți un magazin auto, s-ar putea să doriți o pagină „servicii” cu prețuri pentru servicii comune.

Actualizați-vă blogul în mod regulat

Și, evident, dacă executați un blog, veți dori postări. În acest caz, asigurați-vă că actualizați în mod regulat. Nu există o modalitate mai bună de a pierde adepții decât de a opri bloggingul timp de o lună și jumătate.

În funcție de ce tip de conținut postează, s-ar putea să doriți să utilizați un aspect diferit. De exemplu, dacă postați o mulțime de poze, poate doriți să adăugați o galerie foto. Pe de altă parte, dacă ești doar blog, textul simplu cu un banner atractiv va funcționa bine.

cum să adăugați o galerie în wordpress

Vorbind despre un banner, chiar acum este un moment prielnic pentru a adăuga un logo al site-ului, dacă nu ați făcut-o deja. Pentru a face acest lucru, pur și simplu navigați în meniul „Antet” al temei dvs. și faceți clic pe „Selectați logo-ul” pentru încărcare. În mod ideal, logo-ul ar trebui să fie în format PNG sau WebP, ceea ce va permite afișarea fundalului prin orice lacune. Rețineți însă că logo-ul dvs. va înlocui titlul site-ului în majoritatea temelor.

La o notă similară, ar trebui să alegeți o pictogramă a site-ului. Aceasta este imaginea mică care apare pe o filă a browserului, ceea ce face ușor să se distingă de alte file. La fel ca în cazul unui logo, un format PNG sau WebP este ideal, cu excepția cazului în care pictograma dvs. este un pătrat perfect. Puteți alege pictograma site-ului la fel ca sigla, din meniul „Identitate a site-ului” din tema dvs..

Cum să utilizați widget-uri WordPress

Widgeturile vă permit extindeți funcționalitatea site-ului dvs.. De exemplu, puteți adăuga un calendar, link-uri de socializare sau o înregistrare prin e-mail. În majoritatea temelor, widget-urile vor apărea în bara laterală a site-ului dvs., deși unele teme vor plasa widget-uri în partea de jos a paginii..

widgeturi wordpress

Pentru a configura widget-urile, ieșiți din meniul Tema și faceți clic pe meniul Aspect. De acolo, selectați „Widgets”. În funcție de temă, veți vedea o varietate de locații potențiale pentru widget-uri. Este posibil să existe și unele widget-uri preinstalate ca parte a temei tale.

cum să adăugați un widget în wordpress

Puteți pur și simplu să glisați și să fixați widget-uri în diferite locații pentru a le muta pe pagina, personalizând în continuare aspectul site-ului dvs..

Dacă nu vă place un widget deja instalat, faceți pur și simplu clic pe săgeata de pe numele widgetului și faceți clic pe „Ștergeți”. Acest lucru îl va elimina complet din pagina dvs..

În mod alternativ, poate doriți să adăugați widget-uri suplimentare pentru a îmbunătăți site-ul. Pentru a face acest lucru, pur și simplu selectați-le din partea stângă a meniului widget și trageți-le în zona dorită a paginii dvs..

Spre deosebire de teme și pluginuri, nu puteți adăuga widget-uri direct la pagina dvs. Acestea fiind spuse, WordPress vine cu mai multe widget-uri implicite, iar majoritatea temelor includ și widgeturi suplimentare.

În mod alternativ, puteți adăuga widgeturi printr-un plugin. Pentru a face acest lucru, găsiți un plugin care prezintă widgetul pe care îl doriți, apoi adăugați-l la fel cum ați adăuga orice alt plugin. După instalarea pluginului, reveniți la meniul Widgets și widget-ul ar trebui să fie disponibil.

Alegeți widget-uri în funcție de site-ul dvs. web

În funcție de tipul de site pe care îl construiți, veți dori să utilizați diferite widget-uri. Acestea fiind spuse, există mai multe tipuri care ar trebui să fie utile pentru aproape orice site web. Iată o expunere rapidă:

 • Legături de socializare – pentru majoritatea site-urilor web, acestea sunt o idee fără creier. Obținerea oamenilor pentru a împărtăși conținutul dvs. pe Facebook, Twitter și alte site-uri de socializare este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți vizibilitatea.
 • Un widget „Postări recente” – Nu toate site-urile vor folosi unul dintre acestea. Dar este o caracteristică excelentă pentru bloguri. Dacă cineva a găsit postarea dvs. printr-o căutare Google, de ce să nu le oferiți o modalitate ușoară de a se potrivi și de a citi mai multe?
 • Un widget de înscriere prin e-mail – Dacă oamenilor le place conținutul dvs., este bine să îi încurajați să primească actualizări. Un plugin precum WPForms facilitează colectarea adreselor de e-mail și alte informații.
 • Un widget de calendar – Aceasta este o opțiune excelentă pentru organizațiile comunitare. Puteți utiliza acest widget pentru a permite oamenilor să afle despre evenimentele speciale viitoare sau despre strângerea de fonduri.
 • Un widget de anunțuri – Fii atent cu acestea. Pe de o parte, publicitatea vă poate ajuta să câștigați bani de pe site-ul dvs. web. Pe de altă parte, mai multe anunțuri pot face ca site-ul dvs. să arate aglomerat și să-i oprească pe oameni.

Cum să editați meniurile WordPress

După ce ați obținut un anumit conținut, este timpul să faceți site-ul dvs. ușor de navigat. Pentru a face acest lucru, va trebui să adăugați un meniu. Accesați secțiunea „Aspect” din tabloul de bord și faceți clic pe linkul „Meniuri”.

cum să editați meniurile wordpress

Nu vă faceți griji pentru numele meniului. Tu ești singurul care o va vedea. Acestea fiind spuse, dacă site-ul dvs. va avea mai multe meniuri, este posibil să doriți diferite nume care să le distingă. Pentru majoritatea site-urilor, aceasta este o idee proastă – mai mult de un meniu doar înghesuie pagina.

Faceți clic pe „Create Menu” și următorul ecran vă va întreba unde ar trebui să fie plasat meniul. Pentru majoritatea site-urilor web, acest lucru va fi în partea de sus a paginii, dar există excepții. Opțiunea „Mobil” vă permite să personalizați locația meniului pe un dispozitiv mobil. De exemplu, este posibil să aveți un meniu al barei laterale pe site-ul desktop, dar doriți totuși un meniu de top pentru o utilizare mobilă mai ușoară.

Nu vă faceți griji pentru caseta de selectare care scrie „Adăugați automat noi pagini de nivel superior în acest meniu”. Această opțiune duce la meniuri dezordonate și pline de pagini, cu paginile în afara ordinului. Veți dori adăugați manual pagini așa cum au fost create.

Pe ecranul următor, veți putea adăuga pagini în meniul dvs. După ce faceți clic pe „Adăugați în meniu”, veți vedea un alt ecran care vă permite să personalizați comanda meniului. Organizați paginile după cum considerați potrivite.

De asemenea, puteți extinde opțiunile individuale de meniu și introduceți pagini suplimentare ca sub-opțiuni. De exemplu, dacă îngrijirea de zi câine oferă servicii de îngrijire și mers pe jos, puteți pune ambele pagini sub meniul principal „Servicii”. Acest lucru vă va ajuta să păstrați un aspect curat și să evitați aglomerarea meniului principal al site-ului dvs..

De asemenea, este important să nu vă bazați doar pe meniul dvs. pentru navigare. Interconectarea diferitelor pagini de site-uri poate facilita navigarea utilizatorilor. De asemenea, poate ajuta la creșterea traficului, împreună cu clasamentul dvs. de căutare.

Integrări WordPress

Felicitări! Ți-ai creat site-ul!

Dar încă nu ai terminat. Acum trebuie să integrați câteva instrumente de analiză pentru a înțelege traficul. Aceasta are câteva avantaje.

În primul rând, vă permite să înțelegeți modul în care oamenii găsesc site-ul dvs. și cât timp stau.

În al doilea rând, vă oferă o perspectivă asupra tipului de conținut care vă conduce traficul. Blog-uri? Galerii foto? Pagini informative? Acest lucru vă poate ajuta să vă dezvoltați în continuare site-ul pentru a îmbunătăți traficul web.

Google Analytics

logo Google analyticsCel mai popular instrument de analiză WordPress este Google Analytics și este ușor de înțeles de ce. Google este de departe cel mai popular motor de căutare de pe web, așa că doriți să înțelegeți performanța de căutare Google a site-ului dvs. înainte de a lucra la orice altceva.

Însă Google Analytics are multe de oferit. Vă pot spune cum ajung vizitatorii pe site-ul dvs. O găsesc pe google? Pe alte site-uri web, cum ar fi Facebook? Sau îl vizitează direct? Cunoașterea acestor informații vă va anunța modul în care conduceți traficul, precum și ce puteți face mai bine.

Mai multe unelte & Exemple

Google Analytics nu vă spune tot ce ați putea dori să știți. De exemplu, este posibil să doriți să cunoașteți vârsta și descompunerea de gen a vizitatorilor dvs. În acest caz, luați în considerare un instrument mai avansat precum ExactMetrics. ExactMetrics nu este ieftin, dar vă oferă o perspectivă și mai profundă a vizitatorilor dvs. decât Google Analytics.

De asemenea, poate doriți să automatizați unele dintre funcțiile site-ului dvs. Zapier Automation face doar asta. Cu acest plugin, puteți partaja automat postări noi pe social media. Acest lucru poate elimina unele dintre probleme care vine cu postarea manuală fiecare postare zilnică pe blog pe mai multe site-uri de socializare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author