Cum să migreze WordPress.com către WordPress.org

cum să migreze wordpress.com la wordpress.orgÎn timp ce WordPress.com este una dintre cele mai bune platforme pentru începători să înceapă blogurile și să-și creeze propriul spațiu online, vine și cu mai multe limitări. WordPress.com vă permite să vă creați un cont gratuit, dar partea de acces la această accesibilitate este că sunteți mult mai limitați în ceea ce privește personalizarea și controlul asupra site-ului dvs., în comparație cu WordPress.org.

De exemplu, site-urile WordPress.com au abilități limitate pentru a-și monetiza conținutul, nu puteți instala diverse plug-in-uri pentru optimizarea SEO, comerțul electronic și multe altele și nu puteți utiliza reclame terțe cu traficul. În plus, aveți mult mai puțin control asupra resurselor și securității serverului oferite site-ului dvs. web cu un blog WordPress.com.

Blogurile WordPress.org sunt mult mai puternice, atât în ​​ceea ce privește spațiul serverului, cât și în opțiunile de personalizare. Acest lucru se datorează faptului că site-urile WordPress.org sau rulează cu un cont de găzduire WordPress (adică te înscrii la o găzduire dedicată bună pentru site-ul tău) și vin cu un nume de domeniu real. Cu alte cuvinte, este să asigurați un pic de imobiliare pe Internet decât să închiriați ceva ieftin.

În acest ghid, vom examina modul de migrare de la WordPress.com WordPress.org și vom explica fiecare pas în detaliu. Să începem.

Treceți de la WordPress.com la WordPress.org

Trecerea de la WordPress.com WordPress.org nu este prea dificil sau complicat, mai ales că platforma WordPress în sine vă oferă cele mai multe sau toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a finaliza procesul. Cu toate acestea, există câțiva pași pe care trebuie să îi efectuați singuri, fără ajutorul platformei WordPress, cum ar fi securizarea serviciilor de găzduire web și decizia asupra unui domeniu.

Haideți să ne adâncim în WordPress.com și WordPress.org și să examinăm cum sunt platforme distincte unele de altele.

Ce trebuie să ofere WordPress.com

Deși au același nume, WordPress.com nu este la fel de popular sau la fel de eficient ca WordPress.org. Cu toate acestea, WordPress.com a fost încă creat de unul dintre cofondatorii WordPress: Matt Mullenweg. Acest lucru nu face decât să creeze confuzia pentru începători și determină mulți oameni să creadă că WordPress.com oferă amploarea caracteristicilor și utilizabilității totale a mărcii..

WordPress.com este împărțit în 5 planuri, variind de la Gratuit la VIP. Aceste planuri au variate niveluri de preț, fiecare gamă de preț corespunzând unui abonament diferit și funcții suplimentare sau opțiuni de personalizare. Costurile de abonament merg între 48 de dolari pe an pentru planul personal până la 5000 $ sau mai mult pe lună pentru VIP datorită tehnologiei dedicate de hosting de cloud care intră în plan.

Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor și de a începe sau de a respecta planul gratuit WordPress.com. Nu numai că este incredibil de ușor de configurat, dar vă permite să experimentați fără a vă risca portofelul. Chiar și fără abonament, WordPress.com vă oferă spațiu de stocare de 3 GB și actualizări automate și copii de rezervă pe platformă și site-ul dvs. web. Backup-urile sunt o caracteristică excelentă, deoarece vă împiedică să vă reconstruiți site-ul de la zero în caz de accident.

Acestea fiind spuse, WordPress.com are limitări severe care fac din WordPress.org o opțiune mai atractivă pentru proprietarii de afaceri sau bloggerii serioși.

Planul gratuit include reclame

Pentru început, toate site-urile gratuite ale site-ului WordPress.com includ reclame. Nu faceți bani din aceste anunțuri în vizitatorii dvs. nu aveți opțiunea nu sa ii vedem. Pentru bloguri tematice sau conținut adaptat pentru o anumită bază de vizitatori, acest lucru vă poate opri cititorii, în special reclamele se potrivesc cu conținutul dvs. Dacă doriți să scăpați de aceste reclame generale, trebuie să faceți upgrade la un plan plătit.

În plus, nu puteți vinde niciuna dintre propriile dvs. reclame, ceea ce înseamnă că opțiunile dvs. de generare de bani sunt limitate. Acordat, dacă aveți pe primul loc un site web cu trafic ridicat, probabil că veți dori oricum să faceți o actualizare înainte, dar este totuși un dezavantaj notabil.

Așa cum am menționat anterior, de asemenea, nu puteți încărca niciun plug-in. Plug-in-urile sunt în esență suplimente care funcționează cu platforma WordPress și adaugă funcții utile sau funcții de securitate. Utilizatorii planului gratuit WordPress.com obțin mai multe funcții „Jetpack” incluse în controalele site-ului, deși acestea sunt limitate în comparație cu opțiunile plătite.

WordPress.com Site-urile gratuite sunt, de asemenea, extrem de limitată în ceea ce privește tema și aspectul. Mulți utilizatori WordPress.com privesc multitudinea de teme disponibile de pe platforma WordPress, doar pentru a-și da seama că sunt blocate de cele mai multe dintre ele decât dacă plătesc primul nivel de abonament..

În cele din urmă, utilizatorii WordPress.com pentru planul gratuit nu au instrumente Google Analytics sau abilitate de urmărire a statului. În total, opțiunea gratuită WordPress.com este într-adevăr numai bun ca platformă de blog pentru hobby-uri; nu puteți face altceva cu instrumentele disponibile.

Ce trebuie să ofere WordPress.org

logo-ul wordpress.comWordPress.org este platforma folosită de proprietarii de afaceri online în bloggeri serioși din întreaga lume. De asemenea, vine cu un plan gratuit, deși trebuie să plătiți pentru un nume de domeniu și găzduire web (primul este adesea inclus cu cel de-al doilea). WordPress.org ca platformă este, de asemenea, open-source, așa că este bine de încredere de o mare parte din comunitatea online.

Principala atracție a WordPress.org este control deplin pe care îl oferă asupra site-ului dvs. web. Este una dintre cele mai ușoare de folosit platforme de site web create vreodată, ceea ce face parte din ceea ce atrage atât de mulți oameni pe platformă în primul rând. Vă permite să profitați de răspândirea temelor WordPress în instrumente de personalizare pentru a vă permite să creați cu adevărat un site web unic pentru vizitatorii dvs. sau pentru afacerile online.

Opțiuni de personalizare minunate

Puteți adăuga, de asemenea, plugin-uri sau aplicații WordPress pe site-ul dvs. web. Acestea vă permit să configurați magazine de comerț electronic, o mai bună securitate pentru vizitatorii dvs., instrumente media sau pagini de afișare foto și multe altele. În special, va trebui să descărcați plugin-urile de rezervă WordPress dacă doriți să mențineți integritatea și istoricul site-ului dvs., în loc să vă bazați pe backup-uri automate, pe care opțiunile WordPress.com le oferă gratuit.

În esență, puteți creați orice site web vă puteți imagina folosind platforma WordPress.org datorită opțiunilor sale de personalizare.

Îți oferă mult mai mult control

Dar cealaltă mare atracție către WordPress.org este opțiunile de monetizare și potențialul său. Dacă doriți să câștigați bani din afacerea sau site-ul dvs. online, practic trebuie să obțineți un site WordPress.org. Nu numai că puteți difuza propriile dvs. reclame fără a fi necesar să partajați veniturile cu WordPress, ci de asemenea, obțineți controlul asupra datelor și instrumentelor de urmărire Google Analytics pe care site-urile WordPress.com le exclud în mod infam.

Acest lucru vă permite să adaptați campaniile de marketing, să aflați care reclame au cel mai mare succes cu baza de utilizator și să determinați ce conținut conduce cel mai bine traficul pentru a vă transforma profiturile..

Și mai bine, site-urile WordPress.org vă permit să creați opțiuni de membru și să le vindeți pentru conținut, anumite tipuri de media și multe altele. Crearea unei afaceri online este făcută mai mult decât este posibil din cauza acestor instrumente și este completabilă de către o singură persoană, cu suficientă conducere și cu o perspectivă creativă..

Singurele dezavantaje reale sunt cele care vin cu control total. De exemplu, sunteți responsabil pentru actualizarea site-ului dvs. web, atât în ​​general, cât și din motive de securitate. În plus, va trebui să plătiți pentru serverul de găzduire care va deveni scump pe măsură ce traficul dvs. crește și resursele serverului dvs. cresc în consecință.

Totuși, marea majoritate a persoanelor consideră că site-urile WordPress.org sunt mult superioare alternativei. Este cea mai bună opțiune dacă sunteți serios cu privire la extragerea și menținerea propriului spațiu online.

Obținerea propriului dvs. gazdă

Primul pas către migrarea site-ului dvs. WordPress.com către WordPress.org implică achiziționarea de web hosting WordPress. Găsirea unei companii de găzduire web WordPress este destul de ușoară: doar Google este aceeași întrebare și ar trebui să aveți o mulțime de rezultate într-o clipă. Dar a determina cea mai bună opțiune de găzduire web WordPress este puțin mai complicat.

Ce anume sa cauti

Pentru început, veți dori o companie cu scalabilitate excelentă în ceea ce privește resursele serverului. Aceste resurse sunt lucruri precum stocarea (măsurată în gigabytes) și lățimea de bandă, care de obicei este „nelimitată” (deși este realist limitat dacă site-ul tău crește brusc). Scalabilitatea este importantă, deoarece vă va permite să gestionați mai mulți vizitatori lunar și să beneficiați pe deplin de ridicarea bruscă a traficului, mai degrabă decât să fiți nevoiți să vă căutați și să vă actualizați abonamentul de găzduire în grabă..

securitate wordpressÎn continuare, încercați să găsiți o găzduire web WordPress companie care oferă o bună securitate. Securitatea pentru site-ul dvs. WordPress.org este esențială, în special în epoca GDRP și a altor reglementări de internet. Mai simplu spus, vizitatorii site-urilor web vor să știe că datele lor sunt sigure.

Aceasta poate implica certificarea SSL, care stabilește o bază de securitate pentru site-ul dvs. și oferă liniștilor vizitatorilor. Este o necesitate dacă doriți să rulați un magazin online de orice fel. Certificarea SSL costă, de obicei, o taxă lunară, dar unele servicii de găzduire web WordPress includ certificarea SSL ca bonus. Căutați acestea dacă doriți valoarea maximă pentru bani.

Unele companii de găzduire web WordPress includ și backup-uri ca una dintre caracteristicile lor. Acestea sunt avantaje suplimentare excelente. Sistemele de protecție DDoS și alte măsuri antivirale sunt, de asemenea, lucruri minunate pentru care să fii atent.

După securitate, investigați ce oferă o companie de găzduire web WordPress în ceea ce privește serviciul pentru clienți. O companie bună de găzduire ar trebui să aibă mai multe modalități de a ajunge la echipele de servicii pentru clienți, inclusiv asistența de chat sau telefon.

Tip de gazduire

În cele din urmă, ia în considerare tip de WordPress oferă o companie care găzduiește o companie. Marea majoritate a ofertelor de abonament va fi distribuită web hosting, ceea ce înseamnă că veți partaja spațiu de găzduire web dintr-o colecție de servere cu alți „chiriași”. Acest lucru funcționează de obicei bine pentru site-urile web mici și mijlocii.

găzduire wordpressDar este posibil să doriți o companie de găzduire web care să ofere servicii dedicate de găzduire WordPress. Aceasta înseamnă că obțineți spațiu complet pentru server și nu trebuie să împărtășiți resursele serverului cu nimeni altcineva. Desigur, aceste opțiuni de găzduire sunt puțin scumpe în comparație cu abonamentele partajate, dar pot foarte bine să merite dacă aștepți ca site-ul dvs. să crească exponențial.

Sau ai putea investiga Găzduire WordPress cloud. Aceasta este mai nouă decât celelalte două opțiuni și vă permite să stocați datele serverului pe Cloud. Depozitarea în cloud de calitate crește rapid în popularitate datorită vitezei crescute, securității mai bune și ușurinței de utilizare. Aceste planuri pot fi intermediare sau costisitoare în funcție de furnizor.

Vorbind despre acestea, nu uitați să luați în considerare prețul înainte de a finaliza o alegere de găzduire. Nu uitați să adăugați costul lunar al planurilor dvs. de găzduire cu planul WordPress.org pe care îl veți efectua pentru bugetul dvs. total de cheltuieli lunare.

Transferul registratorului de domeniu

Când configurați un site WordPress.org, puteți transfera un nume de domeniu existent în baza de date WordPress.org sau puteți începe cu un nume de domeniu nou, dacă nu sunteți în mod special atașat de site-ul dvs. WordPress.com în prezent..

Dacă alegeți un nou nume de domeniu, puteți încerca să mergeți cu numele principal al site-ului dvs. web, deși acest lucru nu poate funcționa în funcție de cât de convențional este deja numele. Numele domeniului nu trebuie neapărat să se raporteze la site-ul principal; alege doar ceva ce îți poți aminti și care va fi ușor de identificat.

Pentru a transfera domeniul dvs. de la WordPress.com la o altă gazdă, puteți să vă conectați mai întâi în contul dvs. WordPress.com, apoi să gestionați domeniul din fila Gestionare domeniu. Selectați site-ul web pe care intenționați să îl transferați și ar trebui să vă ducă la o pagină cu listarea informațiilor sale și a diferitelor opțiuni.

A Butonul Transfer Domain ar trebui să fie disponibil, ceea ce vă va conduce la un ecran care vă permite să transferați către un alt registrator de domeniu sau utilizator sau chiar pe un alt site. Evident, selectați un transfer către o altă opțiune de înregistrare. Este posibil să fie nevoie să deblocați domeniul dvs. și să eliminați orice protecție a confidențialității. Faceți acest lucru atunci când vi se solicită Setări de actualizare și Continuați.

Acest lucru vă va oferi un cod de transfer de e-mail, pe care îl puteți furniza apoi interfeței WordPress.com.

După toate acestea, accesați noul site web pe WordPress.org și revendicați numele de domeniu.

Migrarea site-urilor existente

În unele cazuri, și în funcție de serviciul de găzduire web pe care îl alegeți, transferul site-ului dvs. WordPress.com către WordPress.org va fi gratuit. În alte cazuri, poate costa o taxă mică; asigurați-vă că verificați acest lucru înainte de a începe procesul de transfer.

Primul pas

zona de administrare wordpress

Pentru început, trebuie să exportați datele dvs. de pe WordPress.com. Conectați-vă la contul dvs. WordPress.com și accesați tabloul de bord, apoi faceți clic pe linkul de administrare din stânga (numit Administrator WP).

Capul spre Unelte, apoi Export. Ar trebui să vedeți două opțiuni: transfer gratuit și ghidat. Opțiunea gratuită este în regulă pentru scopurile noastre, deoarece aveți acest ghid!

Următorul ecran vă va întreba ce date doriți să exportați pe noul dvs. site; în cele mai multe cazuri, așteptăm să doriți să transferați tot conținutul dvs., dar puteți, de asemenea, să transferați pagini, postări, media și alte conținuturi separate prin vizualizări pe categorii.

cum să exprimi wordpress.com

Dacă faceți clic pe acest ecran, veți descărca un fișier XML pe computer, care include toate datele pe care le veți exporta pe noul site WordPress.org.

Pasul doi

În continuare, este timpul să instalați WordPress pe serverul dvs. de găzduire web. Acest lucru poate fi deja finalizat în funcție de planul de găzduire WordPress pe care l-ați selectat anterior – mai multe fac acest lucru automat ca bonus la abonarea lor. Oricum, este nevoie de doar câteva clicuri.

Pasul trei

Vă puteți conecta apoi în zona de administrare a site-ului dvs. WordPress, așa cum ați făcut anterior, dar de această dată prin intermediul serverului furnizorului de găzduire. Mergi la Unelte, apoi Import și găsiți butonul marcat Instaleaza acum sub opțiunea WordPress. Aceasta rulează un instrument automat de importare a WordPress; tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul „executați importatorul” odată ce îl vedeți pop up.

cum să importați wordpress

Ecranul vă va solicita să încărcați fișierul XML descărcat înainte. Încărcați acest lucru de oriunde l-ați salvat (desktopul este un loc ușor de reținut).

Importatorul vă va oferi opțiunea de a atribui conținutul la profilul dvs. de utilizator curent sau vă va permite să creați un profil de utilizator nou, precum și opțiunea de a importa fișierele dvs. atașate vechi. Vă recomandăm să faceți clic pe acea casetă, astfel încât să păstrați fișierele de imagine asociate postărilor sau paginilor potrivite.

Pasul patru

Acum tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul Trimite buton, iar WordPress va migra automat site-ul dvs. vechi către noua platformă WordPress.org. Rețineți că site-urile web mai mari cu mai multe date vor dura mai mult timp pentru a migra pe deplin, în timp ce site-urile web mai mici pot fi realizate în doar câteva minute.

După ce importul a fost finalizat, este încă o idee bună să parcurgeți site-ul dvs. web și să vă asigurați că totul arată așa cum a făcut înainte. Imaginile și alte suporturi media pot fi puțin înțelepte în timpul procesului de migrare, așa că este posibil să fie nevoie să te încurci cu lucrurile de aici și de acolo pentru a obține totul înapoi așa cum a fost.

Redirecționarea traficului

Încă un sfat: dacă ați avut o continuare fidelă cu site-ul dvs. WordPress.com, poate merita să plătiți o taxă de 13 USD pe an către WordPress pentru a redirecționa traficul vechi de pe site-ul dvs. WordPress.com către noua dvs. locație WordPress.org. Acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți locul în clasamentele de căutare Google și să vă ajute să vă mențineți traficul la nivelurile sale anterioare, fără a fi necesar să construiți o nouă audiență de la zero sau într-un ritm mai lent. Acest lucru poate fi realizat cu privire la Pagina de redirecționare a site-ului WordPress.com, care se ocupă și de orice plată

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author