Cum să faceți backup și să restaurați WordPress în siguranță ��️

Un ghid pentru backup-uri gratuite, ușoare și sigure pentru WordPress.

Indiferent dacă site-ul dvs. WordPress este o afacere, un magazin online sau un blog, există o caracteristică de care va avea întotdeauna nevoie: nevoia de a fi susținută!

Într-o epocă în care hacking-ul, malware-ul și defecțiunile serverului sunt toate un risc în creștere, backup-urile de pe site au devenit o necesitate, mai degrabă decât o opțiune. Fără un plug-in de rezervă de sunet în loc, toată munca grea pe care o depuneți în WordPress este într-un pericol constant de a fi pierdută.

Pentru orice site care merită sarea sa, acesta nu este riscul de a lua în considerare. Dar, din fericire, pentru tine, există o mulțime de plugin-uri WordPress eficiente, simple și gratuite care vor face backup site-ului dvs. web și vă vor oferi protecția de care aveți nevoie.

Doar în ultimii 2 ani, un uluitor 91% din servere au cunoscut opriri neplanificate, ștergând mii de site-uri fără copii de rezervă. Site-urile de afaceri au fost lovite deosebit de greu, pierzând (în medie) zeci de mii de dolari în venituri. Când soluția pentru pierderi de genul acesta este gratuită, nu vă puteți permite să nu faceți backup! Din fericire, suntem aici pentru a vă arăta cum să funcționați aceste pluginuri pentru dvs. și site-ul dvs. web.

Gardă de rezervă: protecție simplă

backup wordpress migrează

Dacă doriți să vă faceți copiile de rezervă cât mai rapid și cât mai simplu posibil, nu căutați mai departe de pluginul gratuit pentru Backup Guard.

Backup Guard: O imagine de ansamblu

Fiind unul dintre cele mai utilizate și mai bine utilizate plugin-uri WordPress, este clar că acest sistem de backup simplu funcționează. Este un lucru rar să găsești atât capacități de backup cât și restaurare într-un pachet succint și gratuit. Unele dintre principalele sale caracteristici includ:

 • Backupuri manuale fără capac
 • Opțiune de rezervă personalizată: fișiere, bază de date sau ambele
 • Fișiere de rezervă compatibile Dropbox
 • Restaurări rapide și ușoare
 • Opțiune pentru a anula procesul de rezervă
 • Asistență multiplă a site-ului WordPress

Dacă acest lucru sună ca un sistem potrivit pentru tine, atunci iată cum să-l obții și cum să-l folosești.

1. Backup Guard: Instalare

Puteți instala cu ușurință Backup Guard din tabloul de bord WordPress. Căutați-l în fila Pluginuri, apoi descărcați și instalați. După ce descărcarea și instalarea s-au finalizat, asigurați-vă că este pornită (folosind butonul Activare) și sunteți gata să începeți.

specificații pentru pluginul de pază de rezervă

2. Backup Guard: Copii de rezervă

Primul pas al unei copii de rezervă va fi Backups în pluginul de protecție de rezervă și faceți clic pe butonul Backup, ați ghicit. De aici, va trebui să denumiți backup-ul dvs. și să selectați un tip complet sau personalizat.

copii de protecție pentru copii

Opțiunea personalizată vă permite să selectați între copiere de rezervă fie fișierele dvs., fie baza de date, deci selectați oricare dintre dvs. vi se potrivește. Ambele sunt recomandările noastre, dar dacă spațiul de stocare este o problemă, poate avea sens să încercați să reduceți volumul de date.

Backup-urile pot fi, de asemenea, încărcate în Cloud printr-un link Dropbox. Pentru a configura acest lucru, pur și simplu accesați Backup Guard > Cloud și faceți clic pe butonul ON.

Aceasta vă va redirecționa automat către site-ul Dropbox unde vi se va solicita autorizarea pluginului. Faceți clic pe Permiteți și veți fi redirecționat înapoi către WordPress cu confirmarea conexiunii.

acces garda de rezervă

În paginile de exemplu, am selectat backup-ul complet și l-am numit Test Backup, dar sfatul nostru ar fi să folosiți luna și anul corespunzătoare pentru titlurile de rezervă, permițându-vă să urmăriți cu ușurință datele.

Când totul este configurat cu opțiunile dorite, faceți clic pe butonul Backup. Când backup-ul este finalizat, pur și simplu descărcați-l și salvați-l în locația preferată.

3. Backup Guard: Backup-uri programate

În timp ce această protecție de rezervă face destul de ușor să faceți o copie de siguranță manuală, folosind funcția de programare a pluginului oferă toată securitatea, cu mult mai puțin efort.

Pentru a planifica aceste copii de rezervă, ați ajuns la Backup Guard > Programează, apoi comută comutatorul ON și numește-ți programul. În continuare, va trebui să selectați frecvența copiilor de rezervă, există opțiuni între oră, zilnic, săptămânal sau lunar, deci alegeți ceea ce credeți că se potrivește cel mai bine nevoilor site-urilor dvs. Cel mai bine este să încercați să potriviți frecvența copiilor de rezervă cu frecvența postării de conținut, dar în acest exemplu, al nostru a fost setat pe săptămânal.

Copii de rezervă programate

Ultimul pas este să selectați o copie de rezervă completă sau personalizată, la fel ca în secțiunea de copiere manuală. După ce ați făcut acest lucru și sunteți mulțumit de programul de rezervă, faceți clic pe Salvați și ați terminat!

4. Backup Guard: Restaurare

Nu este nevoie să te temi, indiferent de motivul pe care trebuie să-l restaurezi, procesul este simplu și simplu. În fila protecției de rezervă, accesați secțiunea Backups. Aceasta vă va prezenta o listă completă a tuturor copiilor de rezervă salvate, selectați doar cea pe care doriți să o restaurați și faceți clic pe pictograma de restaurare verde.

Când procesul este complet, verificați că totul a fost restaurat complet și veți avea site-ul dvs. de rezervă și gata.

Backupurile-cu-Backup-Guard

Backup Guard … Pro

Backup guard are și o versiune premium: Backup Guard Pro. Există planuri de membru Silver, Gold și Platinum. Extrasele din aceste planuri includ:

 • Selectarea fișierelor de rezervă, cu opțiunea de excludere a anumitor fișiere
 • Urmărirea prin e-mail a copiilor de rezervă programate
 • Acoperire cu mai multe site-uri (până la 10)
 • Site migrativ / serviciu de domeniu
 • Acoperiri multiple de servicii de stocare
 • Copii de rezervă programate multiple
 • Și mult mai mult

Planurile plătite încep de la 12,50 USD și includ un an complet de asistență și actualizări. Planul Platinum a fost redus recent la preț și este cu siguranță în valoare de oricine dorește protecția de rezervă finală pentru site-ul lor WordPress.

UpdraftPlus: Cel mai bun de pe piață

Puterea Backup Guard constă în simplitatea și îndreptarea sa, dar pentru cineva care are nevoie de mai mult spațiu de manevră și capacitatea de personalizare, planul gratuit se poate simți puțin restrictiv. De aici vine UpdraftPlus și flexibilitatea sa mai mare.
updraftplus

UpdraftPlus: o imagine de ansamblu

Cu peste 2 milioane de instalări active și cu un rating de 5 stele, Updraft plus este probabil cea mai populară copie de rezervă gratuită WordPress disponibilă și apare în mod regulat în topul majorității recenziilor comparative. Ca și protecția de rezervă, oferă atât copie de rezervă, cât și restaurare, dar cu câteva caracteristici cheie care îi conferă un avantaj:

 • Planificări de backup ușor automatizate
 • Mai multe opțiuni de stocare, cum ar fi Dropbox, Cloud etc.
 • Funcțiile site-urilor pot fi salvate ca entități de stocare separate
 • Un sistem de planificare mai automatizat, backup-urile eșuate sunt reprogramate
 • Selectarea copiilor de rezervă pentru elemente specifice site-ului
 • Posibilitatea de a controla unde sunt stocate elemente de rezervă separate
 • Restaurări rapide și simple, cerințe de server scăzute

1. UpdraftPlus: Instalare

UpdraftPlus poate fi găsit în tabloul de bord WordPress, trebuie doar să accesați pluginuri > Adăugați noi și căutați UpdraftPlus, apoi faceți clic pe Instalare. Când este instalat, faceți clic pe butonul Activare, pluginul vă oferă apoi un scurt tur al setărilor și opțiunilor sale.

plugin de căutare updraftplus

2. UpdraftPlus: Backup

În secțiunea Setări UpdraftPlus, veți găsi un meniu numit Backraft / Restaurare UpdraftPlus. Există un buton albastru de rezervă, apăsați-l pentru a începe copia de rezervă manuală.

Restaurare de rezervă UpdraftPlus

Vi se va da opțiunea de a restabili fișierele, baza de date sau ambele; selectați o opțiune, apoi faceți clic pe Backup Now. În acest exemplu, am selectat ambele.

Aceasta va face site-ul dvs. de rezervă pe un server de la distanță, i se va atribui data creării sale ca nume, așa că va fi ușor de găsit mai târziu.

3. Planificarea copiilor de rezervă

La fel ca Backup Guard, UpdraftPlus vă permite să rulați copii de rezervă programate. Puteți găsi opțiunea pentru a face acest lucru în fila Setare a UpdraftPlus, dar veți avea opțiunea adăugată de a rula planificări de rezervă separate pentru fișiere și baze de date.

Această opțiune vă permite să adaptați serviciul de backup la nevoile site-ului dvs. web, ceea ce este cel mai potrivit pentru dvs. depinde de factori precum frecvența postului și rata actualizărilor..

Backup site-ul WordPress cu UpdraftPlus

După ce programul este stabilit, va trebui să selectați o locație de stocare. Selectați locația, fișierele care vor fi incluse, apoi apăsați Salvare. Pop-up-urile vor apărea și vă vor permite să autorizați conexiunea și, odată ce aceasta va fi făcută, programarea va începe să intre în vigoare.

4. UpdraftPlus: restaurare.

Restaurarea cu UpdraftPlus oferă mai multe opțiuni și opțiuni în modul de restaurare. Totuși, structura generală nu este foarte complicată, așa că nu va trebui să vă simțiți încântat de toată alegerea disponibilă!

Pentru a începe restaurarea unei copii de siguranță, reveniți la fila Backup / Restaurare pentru o listă a tuturor copiilor de rezervă anterioare. Din aceasta, apoi selectați copiile de rezervă pe care doriți să le restaurați.

Faceți clic pe butonul Restaurare și veți avea șansa de a selecta ce să restaurați exact; sistemul flexibil vă permite să restabiliți anumite aspecte ale site-ului dvs. WordPress, precum teme, pluginuri sau fișiere etc.

Când ați selectat ce să restaurați, faceți clic pe butonul Restaurare și lăsați procesul să ruleze. După restaurarea finalizată, veți putea de asemenea să descărcați fișierele de jurnal. Este înțelept să faceți acest lucru și, în cazul în care apar probleme, aceste fișiere vă vor ajuta mult mai ușor pentru echipa de suport UpdraftPlus să vă ajute.

Restaurare-Successul-UpdraftPlus

UpdraftPlus … Premium

UpdraftPlus oferă, de asemenea, o versiune premium și mai cuprinzătoare, pentru un site mai mare, cu un volum și o varietate mai mare de conținut cu care să se ocupe, acest lucru ar putea fi mai adecvat. Caracteristicile suplimentare includ:

 • Copii de rezervă pentru conținut specificate
 • Migrarea site-ului web simplificată
 • Compatibilitate cu mai multe site-uri
 • Copiile de rezervă includ conținut non-WordPress
 • Suport gratuit din partea tehnicienilor
 • 1 GB de stocare pe UpdraftVault
 • O varietate mai mare de aplicabilitate a platformelor de stocare, cum ar fi Amazon S3, Rackspace, OneDrive și multe altele
 • Opțiuni extinse ale bazei de date
 • Și altele

La 70,00 USD, planul premium este mai scăzut decât Backup guard Pro, însă plugin-ul UpdraftPlus oferă mult mai multă utilitate site-ului dvs. web. Și pentru multe site-uri web, funcțiile suplimentare vor valora cu siguranță costurile suplimentare.

Care plugin este mai bun pentru Backup WordPress: Backup Guard sau UpdraftPlus?

Ambele opțiuni oferă liniștea sufletească, securitatea și utilitatea necesară dintr-un plugin de rezervă. În timp ce fiecare își face treaba bine, există distincții importante care vor influența care sunt cele mai bune pentru tine.

Pentru un produs simplu, simplu, care are nevoie de puțină contribuție pentru a-și face bine treaba, Backup Guard este pluginul ales. Este ideal pentru site-uri mai mici, cu un ritm mai lent de conținut, configurarea ușoară și procesele necomplicate vă vor servi bine.

Pe de altă parte, dacă site-ul dvs. este mult mai conținut, mai complex și are nevoie de o întreținere mai specificată, atunci UpdraftPlus este alegerea ideală pentru dvs. Posibilitatea plugin-urilor de a oferi o programare de rezervă diferențiată pentru diverse funcții ale site-ului și, gratuit, o face o resursă vitală pentru site-uri web mai active.

Backupuri manuale: nu sunt necesare plugin-uri.

Din mai multe motive, s-ar putea să simți că un plugin nu este pentru tine sau site-ul dvs. web sau poate este un motiv pentru care un plugin nu vă este disponibil. Dacă acesta este cazul, atunci nu există niciun motiv să nu faceți backup. Dacă știți cum să faceți o copie de siguranță manuală, veți putea totuși să vă asigurați site-ul fără a fi nevoie de plugin-uri, deci heres how to do it.

Când faceți o copie de rezervă manuală, procesul este dublu și va trebui să faceți backup atât pentru fișierele de bază, cât și pentru fișierele site-ului. Pentru a începe, configurați un folder desktop care să dețină copia de rezervă, cu două subseturi pentru baza de date și respectiv fișierele site-ului. Din nou, vă recomandăm să numiți folderul data copiei de rezervă pentru a vă economisi timp găsind-o mai târziu! Stare de nervozitate

În acest tutorial, exemplele sunt de pe un server cPanel. Cu toate acestea, majoritatea sistemelor de server au formate similare și, dacă utilizați un server diferit, nu există o diferență mare. Căutați formulări și căi similare și nu ar trebui să aveți probleme în a găsi datele și fișierele de care aveți nevoie pentru o copie de rezervă.

Pe un server cPanel, veți găsi baza de date în secțiunea phpMyAdmin, iar fișierele vor fi în Consola managerului de fișiere..

Backup manual: exportul bazei de date

Mai întâi, va trebui să vă conectați la interfața de administrare a cPanel (sau a altui server pe care îl utilizați). Acestea fiind spuse, cel mai probabil veți utiliza un sistem de baze de date MySQL cPanel, deoarece acesta este standardul pentru site-urile WordPress.

Accesați sistemul MySQL și veți găsi baza de date a site-ului Web, faceți clic dreapta și apăsați opțiunea phpMyAdmin (din nou, acesta este standardul WordPress). Veți fi redirecționat către o nouă filă phpMyAdmin, în partea stângă va fi o listă cu toate site-urile web pe care le-ați conectat la acest server..

Selectați site-ul web pe care doriți să îl faceți backup și veți fi prezentat cu un tabel derulant, selectați „export”.

baza de date de export

Acest lucru vă va duce la consola de export cu câteva opțiuni despre cum să procedați, selectați metoda de export: opțiuni rapide și de format: SQL. După aceasta, trebuie doar să faceți clic pe Go și descărcarea va continua, asigurați-vă că o mutați în subfolderul de baze de date din folderul dvs. de rezervă, astfel încât să puteți urmări.

Există unele cazuri în care descărcarea nu va fi automată și va afișa în schimb toate componentele din consola online. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie doar să-l copiați și să-l lipiți într-un folder IDE și să vă mutați în folderul dvs. Backup.

Când ați dat baza de rezervă pentru baza de date, următorul pas este Fișierele site-ului.

Backup manual: Exportarea fișierelor site-ului

Există două metode principale pentru exportul fișierelor site-urilor, cea mai frecvent utilizată este prin cPanel, dar pentru unele site-uri web ar putea fi mai potrivit să folosești FTP.

Vom descrie ambele metode și puteți decide care este cel mai bine pentru dvs..

Exportarea fișierelor site-ului: metoda cPanel

Pentru a începe cu metoda cPanel, accesați tabloul de bord al serverului și căutați opțiunea manager de fișiere.

De aici, găsiți folderul public.html și faceți clic pe el, acest lucru ar trebui să vă ofere opțiunea de a comprima.

Se va deschide o filă cu privire la modul în care doriți să comprimați fișierul, alegeți opțiunea .zip de arhivă. După aceasta, confirmați compresia apăsând Compress File.

Când procesul va fi finalizat, veți vedea un folder numit public_html.zip, descărcați-l și mutați-l în folderul cu fișierele site-ului pe care l-ați făcut anterior, iar fișierele dvs. vor fi copiate de rezervă.!

Nu uitați să ștergeți fișierul .zip rămas de pe server după ce ați terminat, altfel veți pierde spațiul serverului valoros!

Dacă, indiferent de motive, această metodă nu funcționează pentru dvs., următorul dvs. recurs va fi FTP.

Exportarea fișierelor site-ului: metoda FTP

Metoda FTP, scurtă pentru protocolul de transfer de fișiere, este un pic mai complexă, dar nu ne folosește prea mult. Veți avea nevoie de un serviciu pentru această metodă, o alegere gratuită bună este fie FileZilla, fie Cyberduck, fie pot fi ușor instalate direct de pe site-urile lor web.

Ceea ce vă permit aceste servicii pentru clienți este interfața direct între fișierele site-ului web live și computerul dvs., care este baza metodei FTP.

Pentru această demonstrație am descărcat FileZilla, iar primul tău pas va fi să obții unul dintre clienți.

FTP: conectare la serverul site-ului

Primul pas dacă găsiți detaliile de conectare FTP, veți avea nevoie de acesta pentru a deschide conexiunea FileZilla la server.

Detaliile pot fi găsite în fișierele cPanel, căutați doar secțiunea Conturi FTP, iar acestea ar trebui să fie disponibile, dacă nu este cazul, va trebui să contactați compania gazdă a serverului..

Când aveți aceste detalii, deschideți FileZilla. Veți fi prezentat într-un format cu două panouri, stânga va reprezenta computerul dvs., iar în dreapta serverul la care v-ați conectat / conectat.

Pentru ca conexiunea să funcționeze, trebuie să fișiere > manager de site. Va apărea o nouă filă, faceți clic pe site nou și vi se va solicita să dați un nume serverului de site la care vă conectați.

Pentru conectare, selectați mai întâi tipul de autentificare normal, apoi completați detaliile serverului, cum ar fi gazda (domeniul), numele de utilizator și parola. După ce ați făcut acest lucru și ați conectat, detaliile vor fi salvate, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji să îl introduceți de fiecare dată când doriți accesul la server prin FileZilla.

Când sunteți conectat, căutați panoul site-ului de la distanță, acesta conține toate fișierele și folderele site-urilor web. Există un meniu derulant în care veți găsi un fișier numit public¬_html, acest fișier este o colecție completă de toate fișierele site-ului și ceea ce veți exporta ca copie de rezervă..

FTP: Exportarea fișierelor WordPress

Folosind interfața din stânga (cea conectată la fișierele computerului local), găsiți folderul de rezervă pentru fișierele site-ului pe care l-ați făcut anterior.

De aici, este la fel de simplu ca glisarea și aruncarea folderului public_html din interfața din dreapta în fișierele site din stânga. Aceasta va începe procesul de descărcare, care variază în timp în funcție de viteza conexiunilor.

Salvarea manuală este cu siguranță un proces diferit de utilizarea unui plugin și, deși se poate simți mai complicat, este o abilitate valoroasă. Dacă indiferent de motivul pe care îl utilizați devine brusc neacceptat, puteți fi ușor știind că există o soluție de rezervă pentru backup-urile dvs.!

Concluzie

Salvarea unui site web WordPress este o modificare mică și ușor de făcut, dar în mediul online actual, devine o necesitate. Conform statisticilor recente, aproape 90% din site-urile WordPress au vulnerabilități notabile la hacking; iar un plugin de rezervă este una dintre singurele modalități de a vă asigura împotriva acestui lucru.

O copie de rezervă vă va oferi liniște sufletească, securitate și șansa de a reveni repede în caz de pierdere. Niciodată nu a fost mai mult un motiv pentru a face backup site-ului dvs. și niciodată nu a fost mai puțin un obstacol în calea de a face acest lucru.

Deci, nu așteptați până când trebuie să spuneți: „Aș dori să fiu susținut!”, Descărcați unul dintre pluginurile menționate aici (sau faceți-l manual!) Și faceți backup pentru WordPress.

De asemenea, dacă vă întrebați cum puteți schimba gazdele web pentru site-ul dvs. WordPress, consultați ghidul nostru despre asta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author