Cum să construiți un site web de la Scratch

Încercați să construiți un site web de la zero, dar nu știți cum? Vă aflați la locul potrivit, am scris acest ghid complet de peste 7000 de cuvinte doar pentru dvs.! Nu contează dacă doriți să porniți un blog sau să creați un site web pentru afacerea dvs. Până la sfârșit, veți avea un site web care funcționează pe deplin și veți ști să faceți ajustări de proiectare de bază și să adăugați conținut.

Nu, nu este greu de făcut. Și nu, nu aveți nevoie de abilități de codare și de proiectare pentru a veni cu un site web frumos, cu aspect profesional.

Cu metodele pe care le vom include în acest articol, veți putea crea un site web de lucru în aproximativ o oră sau aproximativ (de la început până la sfârșit). Nu vom folosi coduri HTML sau CSS (acestea durează prea mult), deci tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii pe care vi-i vom oferi, să faceți clic aici și să faceți clic aici până când ați terminat.

Dacă urmați tot ceea ce spunem în acest articol, veți avea propriul site web și site-ul WordPress funcțional, fără a fi nevoie să angajați designeri web profesioniști (acestea sunt scumpe, știți).

Cum se creează un site web

Contents

De ce folosim WordPress

Înainte de orice altceva, dorim să știți că vom folosi platforma WordPress pentru a vă crea site-ul. Da, există alte platforme (numite și sisteme de gestionare a conținutului sau CMS) – dar credem (prin experiență) că este cea mai bună opțiune în acest moment pentru construirea de site-uri web.

Aflați cele mai recente statistici ale utilizatorilor de la BuiltWith (un instrument minunat care vă poate spune ce tehnologie folosește un anumit site, cu siguranță recomandat să îi oferiți un spin).

 • * WordPress – 52%
 • ** Wix – 7%
 • * Joomla – 4%
 • ** SquareSpace – 4%
 • * Progresul sitefinity – 4%
 • ** Weebly – 2%

Referinţă:

* Liber
** Plătit

Logo WordPress

După cum vedeți, o mulțime de proprietari, dezvoltatori și designeri de site-uri web preferă să folosească platforma WordPress. V-am spus, este foarte ușor de utilizat atunci când îl comparați cu alți constructori de site-uri și platforme CMS. Și, desigur, este mai ușor și mai rapid decât dacă ar fi să porniți un site web de la zero, folosind HTML și CSS. Dacă nu sunteți un expert în codificare, puteți ajunge chiar și cu un site cu aspect mediocru. În timp ce cu WordPress, chiar și începătorii pot veni cu site-uri web cu aspect profesionist și atractiv, alegând o temă decentă WordPress.

Pro și contra folosirii WordPress

Este posibil să vă întrebați care sunt pro și contra în ceea ce privește utilizarea WordPress. Deci, le vom aborda pe cele din această secțiune.

Mai întâi ne vom uita la profesioniști:

 • Gratuit – Da, GRATUIT. Numai asta spune multe, nu-i așa? De asemenea, puteți extinde funcționalitatea site-ului dvs. WordPress folosind suplimente GRATUITE sub formă de plugin-uri. Și, de asemenea, obțineți suport GRATUIT din partea dezvoltatorilor înșiși și a colegilor de utilizator. De fapt, veți găsi o mulțime de tutoriale WordPress doar pe YouTube.
 • Flexibil – Cu setările sale personalizabile, puteți utiliza WordPress atât pentru companii mici, cât și pentru companii mari. Este, de asemenea, o platformă populară pentru magazinele online.
 • Nu sunt necesare cunoștințe / abilități de codare – Învățarea HTML / CSS poate dura luni înainte de a crea un site cu aspect decent. Cu WordPress, puteți pune un site web de lucru într-o oră sau o zi, dacă doriți cu adevărat să personalizați o mulțime de setări pe site-ul dvs. În orice caz, puteți fi sigur că site-ul dvs. web va arăta profesional (așa cum a fost făcut de profesioniști!).
 • Teme și pluginuri accesibile – WordPress vine cu teme gratuite, teme accesibile și teme scumpe (temele premium pot costa 100 USD sau mai mult). În timp ce o mulțime de pluginuri sunt gratuite (cu opțiuni de donat), există și pluginuri plătite pentru care puteți opta. Totuși, rețineți că vă puteți descurca foarte bine (excelent, de fapt) cu cele gratuite și accesibile.
 • Ușor de utilizat – Începătorii pot obține cu ușurință blocajul de utilizare a WordPress. Profesioniștii (chiar și cei cu abilități de codare) apreciază, de asemenea, funcțiile rapide și care economisesc timp ale WordPress.

Și acum, pentru contra:

 • Curba de învățare – Este nevoie de ceva timp și răbdare pentru a stăpâni pe deplin utilizarea WordPress – dar este de așteptat orice sarcină nouă. Așadar, dacă este prima dată când îl utilizați, nu vă așteptați la o plimbare în parc. Cu această postare tutorial, cu toate acestea, este ca și cum ne-ar fi alături. Vă vom lua de mână și vă vom ajuta să parcurgeți acest lucru (ceea ce va face curba de învățare mult mai ușoară).
 • Bug-uri – Da, unele teme și plugin-uri WordPress pot avea erori. Cu toate acestea, dezvoltatorii lor lucrează mereu la actualizarea și perfecționarea software-ului lor de la bug-uri. De asemenea, erorile sunt frecvente (și pot fi așteptate) pe internet. Din acest motiv vă recomandăm să verificați întotdeauna recenziile și evaluările utilizatorilor atunci când alegeți și utilizați teme (precum și pluginuri).

Bine, am cântărit avantajele și contra contra folosirii WordPress și o recomandăm atât pentru începători cât și pentru construitori web profesioniști. Face doar întreaga lucrare de creare a unui site web mult mai rapid și mai ușor. Nu mai vorbim de faptul că, cu un simplu plugin (cum ar fi Yoast SEO), veți avea un site web pe care chiar Google și alte motoare de căutare le vor plăcea.

Cum să creați un site web – Ghidul dvs. pas cu pas

Iată-ne – pregătește-te pentru crearea site-ului tău. Iată pașii de bază de urmat:

 1. Înregistrați un nume de domeniu și beneficiați de găzduire web.
 2. Configurați-vă site-ul.
 3. Proiectați-vă site-ul.
 4. Adăugați conținut pe site-ul dvs. web.
 5. Adăugați pluginuri la site-ul dvs. web.

Vom aborda fiecare în detaliu mai jos (împreună cu instrucțiuni pas cu pas). Acestea sunt foarte ușor de făcut, deoarece am simplificat pașii. Apoi, după ce ați terminat și site-ul este live, am adăugat 20 de pași suplimentari de făcut, astfel încât să fiți plecați pe piciorul drept (acestea sunt opționale, dar vă pot face viața mult mai ușoară).

1. Înregistrați un nume de domeniu și obțineți gazduire web

SiteGround Web Gazduire

De ce ar trebui să obțineți un nume de domeniu și web hosting? Ei bine, nu prea ai de ales :).

 • Nume de domeniu – Aceasta este adresa dvs. URL sau adresa de internet. Arată cam așa: www.yourwebsite.com.
 • Gazduire web – Aveți nevoie de acest serviciu pentru a face vizibil conținutul site-ului dvs. pe web. Furnizorul dvs. de găzduire web este cel care găzduiește de fapt fișierele site-urilor dvs..

Pentru a prelua un nume de domeniu și a găzduirii, vă recomandăm cu tărie să mergeți cu SiteGround. Ei sunt cel mai bun furnizor general de găzduire, recomandat oficial de WordPress de către WordPress și au mai multe centre de date din întreaga lume pentru a minimiza timpii de încărcare a site-ului. Ambele pot să vă înregistreze numele de domeniu și să vă găzduiți noul site. Dacă doriți să faceți cercetări suplimentare, avem o comparație generală de găzduire web, una pentru Australia, Canada și multe altele.

Notă: Dacă aveți deja un nume de domeniu cu un alt registrator de domeniu (cum ar fi NameCheap, GoDaddy, etc.) și doriți să îl utilizați, puteți să îl urmăriți fără probleme, dar trebuie doar să accesați contul dvs. de înregistrare, accesați serverul dvs. de nume de domenii. setări și lipiți serverele de nume SiteGrounds acolo odată ce ați cumpărat pachetul dvs. de găzduire de la SiteGround (mai multe informații aici).

Pentru a continua obținerea unui nume de domeniu și găzduire web, urmați acești pași:

 1. Accesați siteground.com
 2. Accesați fila de găzduire.
 3. Faceți clic pe Gazduire Web.
 4. Pasul # 3 vă va duce la o pagină cu 3 opțiuni:
 • Lansare
 • GrowBig
 • GoGeek

Vă sugerăm să alegeți prima opțiune (Startup). Pachetul Startup este excelent pentru începători. Rețineți că puteți actualiza sau downgrade planul dvs. oricând (după caz).

Pachetele de gazduire a site-ului site-ului

 1. Faceți clic pe Obține plan
 2. Pasul # 5 vă va duce la pagina Alege domeniu. Faceți clic pe „Înregistrați un domeniu nou” dacă nu aveți încă un nume de domeniu. În cazul în care aveți deja un nume de domeniu și aveți nevoie doar de găzduire web, faceți clic pe „Am deja un domeniu”.
 3. Gândiți-vă la un nume de domeniu și introduceți-l în câmpul gol. De exemplu, xyzcompany.
 4. În mod implicit, extensia (partea finală a adresei site-ului dvs. web) este setată la .com. Lasă-l la asta, deși poți vedea că ai alte opțiuni.
 5. Faceți clic pe Continuă. Acest pas vă va duce la o pagină de felicitări (pentru alegerea unui nume de domeniu disponibil).

Note:

 • Numele dvs. de domeniu va depinde de tipul dvs. de site web – dacă este un site al companiei sau un blog personal, de exemplu. Puteți opta pentru a utiliza numele companiei dvs. pentru un site web de afaceri sau numele propriu pentru un site personal.
 • Vă sugerăm să mergeți pentru .com (prima opțiune), .net (a doua opțiune) sau .org (a treia opțiune). Acestea sunt cele mai frecvent utilizate și sunt deja considerate de o mulțime de oameni (suntem preocupați de branding și autoritate aici).
 • Pregătiți mai multe nume de domeniu (opțiuni) deoarece alegerea unui nume de domeniu disponibil poate fi destul de greu. Jucați cu mai multe opțiuni și veți găsi cu siguranță cea perfectă (care este disponibilă) pentru dvs..

Informații despre contul site-ului

 1. După finalizarea etapei nr. 9, veți fi dus la pagina Revizuire și completare. Completați toate informațiile necesare, cum ar fi următoarele:
 • Informații despre cont – adresa dvs. de e-mail și parola.
 • Informații despre clienți – țara dvs., prenumele, prenumele, numărul de telefon etc.
 • Informații de plată – numărul cardului dvs. de credit, expirarea cardului etc..
 • Informații despre achiziție – Planul dvs. (StartUp, dacă ați urmat sugestia noastră). De asemenea, trebuie să alegeți din meniul derulant Perioada perioada de timp pentru serviciul dvs. de găzduire (de exemplu, 12 luni).
 • Servicii suplimentare – Asigurați-vă că există o marcă de selectare în caseta de selectare înregistrare domeniu. De asemenea, vă sugerăm să obțineți opțiunea de confidențialitate a domeniului (faceți clic pe caseta de selectare) pentru a păstra informațiile de înregistrare private (nimeni nu va ști cine este proprietarul site-ului dvs. – pentru protecția dvs. împotriva spamului).

Informații despre achiziția site-ului

 1. Pasul # 10 vă va arăta suma totală care va costa achiziția / serviciul dvs. De asemenea, va trebui să confirmați (bifând caseta de selectare) că ați citit Termenii și condițiile.
 2. Faceți clic pe butonul Plătiți acum pentru a finaliza procesul de obținere a numelui de domeniu și a serviciului de găzduire de la SiteGround.

Notă: După finalizarea pașilor de mai sus, veți avea deja un nume de domeniu și web hosting. Felicitări!

Siteground Plătește acum

2. Configurează-ți site-ul

Instalarea instrumentelor WordPress

Acum că aveți un nume de domeniu și găzduire web, este timpul să vă construiți site-ul web instalând WordPress. Nu vă faceți griji, există o opțiune de instalare cu un singur clic care vă permite să configurați WordPress rapid (din nou, nu sunt necesare abilități de codare). Există 2 metode pentru a alege dintre:

 • Metoda 1 – Prin instalarea unui singur clic
 • Metoda 2 – Prin instalarea Softaculous

Vă vom arăta detaliile pas cu pas de mai jos.

SiteGround cPanel

Metoda 1 – Prin instalarea cu un singur clic

 1. Conectați-vă la contul dvs. Siteground. Utilizați datele de acreditare de la pasul 10 din secțiunea anterioară (Informații despre cont). Nu uitați, acest lucru (contul dvs. SiteGround) este locul în care veți merge pentru a cumpăra domenii (suplimentare) și pentru a actualiza sau downgrade planul. Rețineți că nu veți putea accesa site-ul dvs. WordPress cu aceleași detalii (vom vorbi mai multe despre datele de autentificare WordPress mai târziu în această postare).
 2. Faceți clic pe Conturile dvs..
 3. Faceți clic pe Gestionare conturi. Veți vedea contul dvs. de domeniu și combinația de găzduire aici.
 4. Faceți clic pe butonul cPanel de lângă pachetul dvs. de domeniu și găzduire (buton de culoare portocaliu).
 5. Faceți clic pe Access cPanel în siguranță.
 6. Faceți clic pe Continuă.
 7. Pasul # 6 vă va duce la o pagină cu o mulțime de lucruri. Căutați secțiunea Instrumente WordPress și faceți clic pe WordPress.
 8. Pasul # 7 vă va duce la pagina Instalare WordPress. Faceți clic pe butonul Instalare situat în stânga sus. De asemenea, aveți opțiunea de a face clic pe butonul Instalare acum de sub pagină (sunt aceleași).
 9. Pasul # 8 vă va conduce către o pagină unde vă puteți personaliza setările WordPress. Urmează următoarele instrucțiuni:
 • În meniul derulant protocol domeniu, alegeți acest lucru: http: // www.
 • Pentru opțiunea În director, lăsați-o goală.

Instalare WordPress cu un singur clic

 1. Derulați în jos în pagina curentă până când vedeți Setările site-ului. Aici, veți personaliza numele și descrierea site-ului dvs. web – pentru vizitatorii site-ului dvs. și în scopuri SEO (acestea vor apărea în căutări). Iată lucrurile de făcut:
 • Numele site-ului spune „Blogul meu” – schimbați-l pe numele dvs. real al site-ului, cum ar fi numele dvs. de domeniu (de exemplu, compania XYZ).
 • Descrierea site-ului spune „Blogul meu WordPress” – schimbați-o în descrierea site-ului dvs. (de exemplu, magazinul online de îmbrăcăminte).
 • Schimbați numele de utilizator Admin la una dintre alegerile dvs. Veți folosi această acreditare pentru a accesa site-ul dvs. WordPress.
 • Schimbați parola de Admin cu una nouă (ar trebui să fie puternic și greu de ghicit). Vei folosi această parolă cu numele de utilizator Admin de mai sus pentru a accesa partea din spate a site-ului tău.
 • Pentru opțiunea de e-mail, o puteți lăsa așa cum este și pur și simplu trimiteți e-mailuri primite către contul dvs. de e-mail pentru site-ul dvs. web. De asemenea, puteți opta pentru a-l schimba într-un e-mail curent și pentru a primi mesajele dvs. direct în contul de e-mail menționat.
 1. Faceți clic pe Salvați.
 2. Pasul # 11 vă va aduce la pagina Felicitări (pentru finalizarea instalării WordPress).

Note:

 • Folosind exemplul nostru anterior, vizitatorii site-ului dvs. vor merge aici (este adresa URL a site-ului dvs.):

http://www.xyzcompany.com.

 • Folosind același exemplu, veți merge aici pentru a edita site-ul dvs. (este adresa dvs. URL administrativă):

http://www.xyzcompany.com/wp-admin.

Notă: acesta este partea din spate a site-ului dvs. și va trebui să vă conectați aici dacă doriți să postați ceva nou sau să faceți o tentă cu setările site-ului dvs..

 • Pentru a vă conecta la tabloul de bord WordPress, utilizați adresa URL de administrare și introduceți numele de utilizator și parola de administrator (consultați pasul nr. 10). După aceea, vă aflați!

Metoda 2 – Prin instalarea Softaculous

Deși vă recomandăm să folosiți metoda 1 (instalare WordPress cu un singur clic), am dori să vă arătăm cealaltă opțiune. De această dată, va trebui să instalați WordPress prin utilizarea Softaculous.

Iată pașii pentru utilizarea acestei metode:

 1. Faceți pașii de la 1 la # 6 în prima metodă.
 2. În secțiunea AutoInstalatori, căutați pictograma Softaculous și faceți clic pe ea.
 3. Pasul # 2 vă va duce la o pagină unde puteți alege ce software doriți să instalați. Căutați WordPress și faceți clic pe el.
 4. Faceți pașii între 8 și # 11 în prima metodă.

Notă: Pasul nr. 4 vă va duce la pagina de felicitări (pentru instalarea cu succes a WordPress).

Butonul de instalare WordPress

3. Proiectați-vă site-ul

Proiectarea site-ului dvs. web depinde foarte mult de tema dvs. (tema aleasă, pentru a fi exact). Tema particulară pe care o alegeți va defini parțial marca dvs..

Ar trebui să depuneți foarte mult timp și eforturi pentru a găsi tema WordPress potrivită pentru site-ul dvs. (dacă construiți un site de afaceri, ar trebui să căutați, de exemplu, teme de afaceri). Cu toate acestea, pentru această secțiune, nu vom petrece atât de mult timp în alegerea unei teme (acest lucru este menit doar ca un exemplu pentru tine). În plus, puteți oricând să vă schimbați tema mai târziu – așadar, alegeți orice este drăguț și atrăgător pentru dvs..

În mod implicit, instalarea dvs. WordPress vine deja cu o temă gata de utilizare. Dacă doriți, vă puteți conforma cu acela. Cu toate acestea, vă recomandăm să alegeți o altă temă WordPress (deoarece temele implicite sunt utilizate în mod obișnuit și dorim un site cu aspect unic, nu?). Așadar, mergeți mai departe și alegeți o temă pentru site-ul dvs. web și țineți cont de următoarele lucruri:

 • Există peste 1.500 de teme WordPress din care să alegeți.
 • Multe teme WordPress sunt gratuite.
 • Temele WordPress sunt foarte personalizabile, astfel încât să puteți crea cu adevărat un site cu aspect unic.

Pentru a vă face o idee, vom instala acum o temă. Urmați acești pași:

 1. Conectați-vă pe site-ul dvs. WordPress utilizând adresa URL de administrator (folosiți numele de utilizator și parola, desigur).
 2. În Panoul de bord WordPress, accesați Aspectul (este în meniul din partea laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Teme.
 4. Faceți clic pe Adăugare temă nouă.
 5. În pagina Adaugă teme, căutați câmpul de căutare și introduceți cuvintele cheie pentru tema preferată. Pentru acest exemplu, vom introduce aceste cuvinte cheie: albastru, două coloane.
 6. Priviți rezultatele și alegeți o temă. Pentru cuvintele cheie pe care le-am folosit, au apărut 2 rezultate – vom merge pentru tema Planetei Albastre.
 7. Faceți clic pe Instalare.
 8. După instalarea cu succes, faceți clic pe Activare.

Teme WordPressNote:

 • Pasul # 8 va schimba automat tema site-ului dvs. de la cea implicită la cea nouă.
 • Puteți schimba temele fără a pierde conținutul anterior.
 • Dacă găsiți un anumit conținut lipsit (la schimbarea unei teme), alegeți altul (cele 2 teme ar putea să nu fie compatibile între ele).

4. Adăugați conținut pe site-ul dvs. web

Pentru acest pas, veți afla despre adăugarea de pagini pe site-ul dvs., despre crearea de meniuri, despre adăugarea postărilor și despre editarea postărilor.

Pași pentru adăugarea de pagini de bază pe site-ul dvs. web

Dacă aveți pagini pe site-ul dvs., vă veți face mai organizat și mai atrăgător pentru publicul dvs. Aceste pagini reprezintă, de asemenea, anumite secțiuni și funcții pe site-ul dvs. Pentru a adăuga pagini, urmați acești pași:

 1. Conectați-vă la adresa dvs. URL de administrare WordPress.
 2. În tabloul de bord, accesați Pagini (se găsește în meniul din bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Adăugare nou.
 4. Pasul # 3 vă va duce la o pagină care arată ca Microsoft Word. În zona Titlu, scrieți titlul paginii (de ex. Despre). În zona de text, introduceți mesajul dvs. (în acest exemplu, ceva despre site-ul dvs., companie sau afacere).
 5. Faceți clic pe Publicare.

Pași pentru crearea meniurilor pe site-ul dvs. web

Meniu WordPressDacă aveți meniuri pentru navigare, vă va fi ușor pentru vizitatorii site-ului dvs. să găsească ceea ce caută pe site-ul dvs. Iată pașii:

 1. Accesați tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați Aspectul (situat pe bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Meniuri.
 4. Faceți clic pe Creați un meniu nou și numiți-l ca pe meniul principal sau meniul principal. Rețineți că unele teme au deja meniuri implicite.
 5. Adăugați elemente în meniu făcând clic pe paginile pe care le-ați creat deja (situate în partea stângă). Puteți face clic pe pagina Despre și pe alte pagini pe care le-ați făcut deja până la crearea meniurilor. Rețineți că puteți adăuga cu ușurință noi pagini în meniul dvs., odată ce acestea devin disponibile.
 6. După ce toate paginile necesare sunt verificate, faceți clic pe Adăugare la meniu.
 7. Faceți clic pe Salvați.

Note:

 • Pentru a reorganiza elementele din meniul dvs., trebuie doar să le trageți și să le fixați (în sus și în jos).
 • Alegeți unde doriți să apară meniurile dvs. făcând clic pe fila Gestionare locații.

Pași pentru adăugarea de postări pe site-ul dvs. web

Pentru a adăuga un articol nou pe site-ul dvs. web, urmați acești pași:

 1. Deschideți tabloul de bord WordPress.
 2. Găsiți secțiunea Postări din meniu (bara laterală stângă).
 3. Faceți clic pe Adăugare nou.
 4. În pagina editorului, introduceți titlul și corpul articolului.
 5. Alegeți categoria articolului din lista de categorii (partea dreaptă) făcând clic pe caseta de selectare.
 6. Faceți clic pe Publicare.

WordPress Adăugați o nouă postare

Pași pentru editarea postărilor pe site-ul dvs. web

Uneori, trebuie să editați postări pentru corecții și actualizări. Pentru aceasta, urmați acești pași:

 1. Conectați-vă la Panoul de bord WordPress.
 2. Accesați Postări (în meniul bara laterală stângă).
 3. Faceți clic pe Toate mesajele.
 4. În lista de postări, găsiți postarea care urmează să fie editată și faceți clic pe editare (se găsește sub titlul postării).

5. Adăugați pluginuri pe site-ul dvs. web

Pluginuri WordPress Adăugare nou

Plugin-urile sunt extensii WordPress menite să extindă funcțiile și funcționalitățile unei teme. Dacă aveți nevoie de o anumită caracteristică care nu este încorporată în tema dvs. curentă / aleasă, puteți utiliza un plugin în schimb.

Adevărul este că adăugarea de pluginuri pe site-ul dvs. WordPress vă va permite să obțineți la maxim subiectul dvs. De fapt, nu știm niciun utilizator WordPress care nu utilizează pluginuri. Pe lângă faptul că sunt foarte utile, majoritatea pluginurilor sunt gratuite (unii vin cu opțiunea de a dona).

Iată pașii pentru instalarea unui plugin:

 1. Accesați tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați pluginurile (este în meniul din bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Adăugare nou.
 4. În pagina Adăugare nouă, căutați un plugin introducând numele acestuia (de exemplu, formularul de contact 7). De asemenea, puteți introduce cuvinte cheie dacă nu căutați un anumit plugin (de exemplu, formularul de contact).
 5. Când sunt afișate rezultatele / rezultatele, faceți clic pe plugin.
 6. Faceți clic pe Instalare.
 7. Faceți clic pe Activare.

Cum se instalează formularul de contact 7

Formular de contact WP 7

Am utilizat formularul de contact 7 în exemplul de mai sus (pentru căutarea unui plugin pentru formularul de contact), deoarece este cel mai popular formular de contact pentru WordPress în acest moment. Cu acest plugin (la fel ca în cazul majorității pluginurilor de formular de contact), vizitatorii site-ului dvs. vă vor putea trimite e-mailuri direct de pe site-ul dvs. (este sigur, eficient și rapid).

Pentru a vă oferi un exemplu despre cum să instalați un plugin, vă vom oferi pașii cu privire la instalarea formularului de contact 7 de mai jos.

 1. Conectați-vă în tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați pluginurile (găsite în meniul din bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Adăugare nou.
 4. În pagina Adăugare nouă, căutați caseta de căutare și introduceți „Formular de contact 7.”
 5. Când vedeți pluginul Formular de contact 7, faceți clic pe Install Now pentru a-l descărca.
 6. După instalarea cu succes, faceți clic pe Activare.
 7. Reveniți la tabloul de bord și dați clic pe Contact (este inclus acum în meniul din bara laterală din stânga).
 8. Pasul # 7 vă va duce la pagina Formulare de contact unde veți vedea „Formularul de contact 1” pe lista articolelor (dacă este prima dată când îl utilizați, ar trebui să existe doar unul). Faceți clic pe codul scurt al formularului de contact pentru a-l copia în clipboard. Codul scurt arată cam așa: [contact-form-7 id = “123” title = “Formular pentru pagina de contact”].
 9. Lipiți codul scurt pe o pagină, o postare sau pe un widget text (dacă doriți să plasați un formular de contact în bara laterală a site-ului dvs.). Cu toate acestea, pentru acest exemplu, îl vom plasa pe o pagină pentru a crea o pagină de contact.

Suntem aproape acolo. Efectuați acești pași suplimentari pentru a finaliza pașii de creare a unei pagini de contact cu formularul de contact 7:

 1. Reveniți la tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați Pagini (din meniul bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Adăugare nou.
 4. În editorul Adăugare pagină nouă, introduceți „Contact” sau „Contactați-ne” în câmpul de titlu.
 5. În secțiunea pentru corpul paginii, lipiți codul scurt Formular de contact 7 (vezi pasul nr. 8 din secțiunea anterioară).
 6. Faceți clic pe Publicare.

Ți-ai creat site-ul!

Urmați TOATE pașii descriși mai sus și veți avea propriul dvs. site web de lucru. Mai jos sunt câteva dintre celelalte lucruri importante pe care trebuie să le faci după crearea site-ului tău. Aceste lucruri sunt modificări necesare pentru a asigura succesul site-ului dvs. (pentru a-l face ușor de utilizat și de asemenea motor de căutare). Aceasta implică configurarea unor setări implicite pe site-ul dvs. WordPress și instalarea de pluginuri în funcție de nevoile dvs. specifice.

20 de lucruri de făcut după crearea site-ului dvs. web

Nu uitați, WordPress este o platformă prietenoasă cu utilizatorul și este foarte ușor de reținut. De asemenea, este foarte personalizabil prin utilizarea pluginurilor. Iată alte 20 de lucruri de făcut după finalizarea instalării și configurarii site-ului dvs. web:

 1. Ștergeți conținutul dvs. de manechin / eșantion WordPress
 2. Resetați parola WordPress
 3. Modificați numele site-ului și eticheta
 4. Modificați data și ora setărilor pe site-ul dvs. web
 5. Configurați preferința de limbă pe site-ul dvs.
 6. Creați pagini de bază pentru site-ul dvs. web
 7. Specificați o structură pentru permisiunile de la site-ul dvs.
 8. Actualizați-vă profilul WordPress
 9. Editați și personalizați bara laterală a site-ului dvs.
 10. Configurați-vă pagina de pornire și fluxul de bloguri
 11. Creați categorii de posturi pentru site-ul dvs.
 12. Configurați setările de comentarii ale site-ului dvs.
 13. Configurați opțiunea de membru al site-ului dvs.
 14. Adăugați alți utilizatori pe site-ul dvs.
 15. Actualizați versiunea WordPress a site-ului dvs.
 16. Adăugați o listă de ping-uri pe site-ul dvs. WordPress
 17. Planificați o copie de rezervă pentru site-ul dvs. web
 18. Încărcați un logo pentru site-ul web favorit al site-ului dvs.
 19. Eliminați toate pluginurile neutilizate de pe site-ul dvs. WordPress
 20. Curățați și organizați-vă tabloul de bord WordPress

Mai jos, vă vom oferi instrucțiuni pas cu pas despre cum să le faceți pe toate.

# 1 – Ștergeți conținutul dvs. Dummy / Sample WordPress

Post de probă WP

Când instalați WordPress pentru prima dată pe site-ul dvs. web, acesta va veni cu un eșantion postat intitulat „Hello World”. Pentru corp, va spune ceva de genul: „Aceasta este prima ta postare.” Inutil să spun, nu veți avea niciun folos pentru această postare, deoarece este doar un exemplu pentru noi utilizatori. Pentru a șterge acest conținut fals, trebuie doar să urmați acești pași:

 1. Conectați-vă la Panoul de bord WordPress.
 2. Accesați Pagini.
 3. Faceți clic pe Toate paginile.
 4. Găsiți titlul Hello World și faceți clic pe coșul de gunoi (se găsește în partea de jos a postării).

Note:

 • Dacă aveți postarea Hello World pe site-ul dvs., veți dezvălui publicului că este doar un site nou (fără autoritate încă).
 • Site-urile profesionale nu păstrează conținutul inutil al Hello World – așadar, asigurați-vă că veți scăpa de el cât mai curând posibil.

# 2 – Resetați parola WordPress

Managementul contului utilizatorilor WordPress

După instalarea WordPress cPanel, va trebui să vă schimbați parola imediat pentru a vă asigura site-ul mai sigur. Iată pașii pentru a face acest lucru:

 1. Accesați tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați Utilizatorii (din meniul bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe profilul dvs..
 4. Faceți clic pe Generați parolă.
 5. Faceți clic pe Actualizare profil.

Note:

 • Scrieți-vă noua parolă pe măsură ce veți folosi această parolă la următoarele date de conectare.
 • Dacă ați creat deja o parolă nouă urmând instrucțiunile pe care le-am dat într-una din secțiunile anterioare de mai sus (Pasul 2 – Configurați metoda site-ului dvs. 1 Prin instalarea cu un singur clic, pasul 10), puteți săriți acest pas.

# 3 – Editați numele și eticheta site-ului

Titlul site-ului WordPress Tagline

Numele și linia de etichetă a site-ului dvs. pot fi afișate atât în ​​fila Pagina de pornire, cât și în fila browserului – motiv pentru care este foarte important în scopuri de marcare. Iată pașii pentru modificarea acestor câmpuri:

 1. Conectați-vă la Panoul de bord WordPress.
 2. Accesați Setări (se găsește în bara laterală din stânga a tabloului de bord).
 3. Faceți clic pe General.
 4. Pasul # 3 vă va duce la pagina Setări generale. Veți vedea un câmp pentru titlul site-ului (spune un site WordPress) și Tagline (se spune că Tagline-ul dvs. merge aici). Editați ambele câmpuri făcând clic în casetă și introduceți propriul titlu și linia de etichetă.
 5. Faceți clic pe Salvați modificările.

Note:

 • Titlul dvs. poate fi numele companiei, numele magazinului sau numele domeniului.
 • Linia dvs. de etichetă poate fi orice care descrie site-ul sau conținutul dvs. Ar putea fi motto-ul, declarația misiunii sau ceva în acest sens.
 • De asemenea, puteți opta să aveți o etichetă necompletată – aceasta va duce la o filă a browserului cu aspect curat atunci când oamenii accesează site-ul dvs..

# 4 – Modificați data și ora setărilor pe site-ul dvs. web

Setări ora datei WP

Puteți prelua controlul asupra modului în care elementele date și oră vor apărea pe site-ul dvs. prin configurarea setărilor Data și Ora. Etapele pentru a face acest lucru sunt enumerate mai jos.

 1. Accesați tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați Setări (în meniul bara laterală din stânga)
 3. Faceți clic pe General.
 4. Pasul # 3 va deschide pagina Setări generale și acolo puteți configura următoarele:
 • Fus orar – de ex. UTC + 0
 • Formatul datei – de ex. 24 martie 2019, 24/03/2019 etc..
 • Formatul de timp – de ex. 12:30, 12:30, etc.
 • Săptămâna începe – Alegeți din meniul derulant (implicit este setat luni).
 1. Faceți clic pe Salvați modificările

Note:

 • Setările despre ora și data sunt deosebit de importante pentru bloggerii care postează în mod regulat pe blogurile lor.
 • Setarea orei și datei pe site-ul dvs. este de asemenea importantă dacă planificați postări pentru publicarea viitoare.

# 5 – Configurați preferința de limbă pe site-ul dvs.

Aveți opțiunea de a alege limba pe care doriți să o utilizați pe site-ul dvs. web. Pentru a face acest lucru, urmați pașii enumerați mai jos.

 1. Conectați-vă la Panoul de bord WordPress.
 2. Accesați Setări (în meniul bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe General.
 4. Pasul # 3 vă va duce la fila Setări generale. Derulați în jos până găsiți secțiunea Limba site-ului.
 5. Faceți clic pe meniul derulant și alegeți o anumită limbă – de ex. Engleză Statele Unite).
 6. Faceți clic pe Salvați modificările.

# 6 – Creați pagini de bază pentru site-ul dvs. web

WordPress Adăugați despre pagina

Înainte de a începe să completați site-ul dvs. cu conținut (postări), mai întâi trebuie să creați paginile de bază. De fapt, crearea de pagini vin în mod ideal înainte de a crea meniuri (desigur, puteți adăuga și pagini nou create în meniul dvs.).

V-am arătat deja cum puteți crea o pagină de contact într-una din secțiunile de mai sus. În afară de pagina Contact, totuși, trebuie să creați o pagină Despre, precum și alte pagini care sunt relevante pentru site-ul dvs. web particular. În această secțiune, vă vom arăta cum puteți crea o pagină Despre (puteți crea alte pagini folosind aceeași metodă). Etapele sunt enumerate mai jos.

 1. Accesați tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați Pagini (găsit în meniul bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Adăugare nou.
 4. Pasul # 3 vă va duce la pagina Adăugare nouă. În câmpul Titlu, tastați cuvântul „Despre”.
 5. Completați corpul editorului de conținut cu mesajul dvs. despre compania, blogul sau declarația dvs. de misiune (de ce ați creat site-ul dvs. web).
 6. Faceți clic pe Publicare.

Notă: După ce știi să creezi 2 pagini (Contact și Despre), poți adăuga doar alte pagini pe măsură ce mergi.

# 7 – Specificați o structură pentru site-urile dvs. permanente

WP Setări permanente

WordPress generează adrese URL pentru fiecare dintre postările dvs. și acestea se numesc Permalink. În mod implicit, permalinkurile WordPress au o structură care arată cam așa:

http://www.xyzcompany.com/?p=12

După cum vedeți, nu este foarte informativ (și nu este chiar atât de atractiv). Atunci când vizionează permalinkuri, utilizatorii vor dori să știe despre ce este vorba despre o anumită postare (sau pagină). Ceva care arată așa ar fi mai bine:

http://www.xyzcompany.com/mens-clothes-for-sale

Mai jos este lista pașilor pentru atingerea acestui scop.

 1. Conectați-vă la Panoul de bord WordPress.
 2. Accesați Setări (în bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Permalink.
 4. Pasul # 3 vă va arăta 6 opțiuni pentru setarea dvs. de permalink. Alegeți opțiunea Postare, deoarece aceasta va arăta titlul articolului dvs. pe adresa URL a site-ului dvs..
 5. Faceți clic pe Salvați modificările.

Note:

 • Vă recomandăm să configurați permisiunile permanente ale site-ului dvs. înainte de a publica prima postare.
 • Urmând procedurile de mai sus, vă vor permite vizitatorilor site-ului dvs. să știe despre ce este vorba despre o anumită postare.
 • Utilizarea permalinkurilor corespunzătoare vă va ajuta să vă îmbunătățiți strategia SEO deoarece puteți plasa cuvinte cheie pe titlurile postării.

# 8 – Actualizați-vă profilul WordPress

După ce site-ul dvs. WordPress este activ, trebuie să vă asigurați că profilul dvs. de utilizator este actualizat. Urmați acești pași:

 1. Accesați tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați Utilizatorii (meniul bara laterală stângă).
 3. Faceți clic pe Profilul dvs..
 4. Pasul # 3 vă va duce la pagina de profil. Introduceți toate informațiile necesare (în special cele care sunt marcate după cum este necesar), cum ar fi următoarele:
 • Nume
 • Numele de familie
 • Porecla (este numele care va fi afișat ca autor în postările dvs.)
 • Informații de contact (de exemplu, e-mail)
 • Yahoo IM
 • Google+
 • Stare de nervozitate
 • Facebook
 • Despre tine – Informații biografice (puteți pune aici o biografie scurtă, dar captivantă)

# 9 – Editați și personalizați Bara laterală / site-ul dvs.

Widgeturi WP Bara laterală

Barele laterale din partea frontală a site-ului dvs. sunt utile pentru vizitatorii site-ului dvs., deoarece aceștia pot accesa cu ușurință elementele necesare de pe site-ul dvs. Cu toate acestea, faptul că există prea multe elemente se poate dovedi a fi confuz și contraproductiv. Pentru a vă păstra bara laterală (mai ales după terminarea procesului de configurare pe noul dvs. site WordPress), faceți următoarele:

 1. Conectați-vă la Panoul de bord WordPress.
 2. Accesați Aspectul (meniul bara laterală stângă).
 3. Faceți clic pe Widgets.
 4. Eliminați widget-urile din barele laterale trăgând-le și aruncându-le în grupul de widget-uri din partea stângă a ecranului.
 5. Dacă aveți nevoie de widget-uri din colecția de widget-uri disponibile, pur și simplu trageți-le și aruncați-le pe barele laterale ale site-ului dvs..
 6. Modificările pe care le faceți în această zonă a back-end-ului dvs. WordPress sunt salvate automat.

Note:

 • Din moment ce modificările sunt salvate în timp real, puteți verifica cum arată totul în partea frontală prin reîncărcarea paginii.
 • Vă recomandăm să eliminați elemente care nu sunt cu adevărat utile pentru dvs. și vizitatorii site-ului dvs. (de exemplu, Meta, Arhive etc.).
 • Utilizați widgetul Caseta de text pentru a afișa elemente care utilizează coduri HTML (de exemplu, reclame). Pur și simplu lipiți codul în widget și acesta va fi afișat corect în partea frontală a site-ului.

# 10 – Configurează-ți pagina de pornire și fluxul de bloguri

Setări de citire WP

În mod implicit, pagina dvs. de pornire WordPress vă va afișa cele mai recente postări. Cu toate acestea, puteți opta pentru afișarea uneia dintre paginile dvs. ca pagină de pornire. Iată pașii pentru a face acest lucru:

 1. Accesați tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați Setări (aflat în meniul din bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Citire.
 4. Pasul # 3 va duce la pagina Setări de citire. Veți vedea aceste opțiuni:
 • Ultimele tale postări
 • O pagină statică

În mod implicit, setarea este setată la „ultimele postări”. Pentru a schimba acest lucru, faceți clic pe lângă opțiunea „o pagină statică”.

 1. Tot în aceeași pagină, veți vedea o opțiune de selectare a paginii de pornire cu o săgeată derulantă. Faceți clic pe săgeata derulantă și selectați pagina specifică pe care doriți să o utilizați ca Pagina de pornire a site-ului dvs..
 2. Acum, în timp ce rămâneți pe aceeași pagină, derulați în jos și căutați zona în care puteți configura numărul de postări pe care doriți să apară pe paginile dvs. și în fluxul RSS. În mod implicit, veți vedea următoarele:
 • Pagini de blog arată cel mult – 10 postări
 • Feedurile de sindicalizare arată cele mai recente – 10 articole

Puteți opta pentru a schimba numerele făcând clic pe casetă și editând numerele. Cu toate acestea, vă recomandăm să păstrați setările implicite pentru aceasta (10 este un număr bun dacă doriți un aspect neîncărcat).

 1. În timp ce sunteți încă pe aceeași pagină, derulați în jos și căutați zona în care puteți seta lungimea unui articol în fluxul site-ului dvs. Aveți două opțiuni:
 • Text complet – acesta va afișa articolul complet.
 • Rezumat – această opțiune va afișa doar un extras din articol.

Notă: Vă recomandăm să utilizați opțiunea Rezumat deoarece acest lucru va avea ca rezultat un aspect mai organizat și mai curat. Extrasul va avea un buton „Citeste mai mult” pentru cititorii care doresc să vadă totul.

# 11 – Creați categorii de posturi pentru site-ul dvs.

Categorii WordPress

Cu siguranță, știți deja tipul de conținut pe care urmează să îl publicați pe site-ul dvs. chiar înainte de al crea. Puteți obține ideile dvs. pentru categorii din subiectele dvs. posibile pentru nisa dvs. Creați o listă cu categoriile dvs. și creați lista dvs. de categorii urmând acești pași:

 1. Accesați tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați Postări (meniul bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Categorii.
 4. Pasul # 3 vă va conduce la pagina Adăugare categorie nouă. Introduceți o categorie în câmpul Nume.
 5. Faceți clic pe Adăugare categorie nouă
 6. Repetați pașii nr. 4 și # 5 pentru fiecare categorie.

Note:

 • Utilizarea funcției Categorii vă va ajuta să vă mențineți site-ul organizat.
 • Vizitatorii site-ului dvs. vor găsi mai ușor navigarea pe site-ul dvs. dacă aveți categorii pentru subiectele dvs..
 • WordPress are o categorie implicită numită Necategorizată. Toate postările care nu sunt clasificate vor intra automat în această categorie.
 • Puteți clasifica un articol pe măsură ce îl postați alegând din lista de categorii din editorul de conținut înainte de publicarea acestuia.

# 12 – Configurați Setările de comentarii ale site-ului dvs.

Setări pentru discuții WordPress

Puteți alege să permiteți și să nu permiteți comentarii cu privire la postările dvs. vechi și noi. Iată pașii pentru configurarea setărilor de comentarii ale site-ului dvs.:

 1. Accesați tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați Setări (se găsește în bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Discuție.
 4. Veți vedea trei setări implicite pe pagina Discutare – și le puteți păstra pe toate așa cum este. Cu toate acestea, luați notă de cea de-a treia setare care spune: Permiteți utilizatorilor să posteze comentarii la articole noi. Aceasta înseamnă că oricine poate să comenteze noile tale articole. Păstrați-l dacă este ceea ce doriți. De asemenea, rețineți că această opțiune poate fi personalizată (anulată) pentru fiecare articol.
 5. În aceeași pagină, derulați în jos pentru a configura setările pentru alte opțiuni de comentarii. Configurați setarea pentru aceasta: Închideți automat comentariile la articole mai vechi de – 14 zile. Pentru această opțiune, vă recomandăm 14 până la 30 de zile. Sau puteți pur și simplu să îl debifați dacă doriți să permiteți comentarea postărilor vechi.
 1. Chiar sub setarea de la pasul 5, veți găsi această opțiune: Activați comentarii cu filetare (cuibărită). Vă recomandăm să verificați opțiunea de activare pentru comentarii filetate, deoarece acest lucru vă va ajuta utilizatorii să țină evidența discuțiilor lor cu privire la anumite comentarii.

# 13 – Configurați opțiunea de aderare a site-ului dvs.

Dacă executați un site de membru, este important să vă configurați opțiunile de membru. Urmați pașii de mai jos.

 1. Conectați-vă la Panoul de bord WordPress.
 2. Accesați Setări (găsite în meniul din bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe General.
 4. Pasul # 3 va deschide pagina Setări generale. Veți vedea așa ceva:

Calitatea de membru: _ Oricine se poate înregistra.

 1. Asigurați-vă că caseta de lângă opțiunea Oricine se poate înregistra nu este bifată.

Notă: Dacă caseta este bifată, aceasta va permite oricui să se înregistreze pe site-ul dvs. web. Da, oricine – inclusiv spammeri.

# 14 – Adăugați alți utilizatori pe site-ul dvs.

WordPress Adăugați un utilizator nou

Dacă executați un site web sau blog cu o mulțime de autori, ar fi bine să utilizați funcția WordPress pentru a adăuga alți utilizatori pe site-ul dvs. În acest fel, puteți atribui fiecărui utilizator un rol diferit și se pot autentifica singuri pentru a-și îndeplini sarcinile specifice. Iată pașii pentru a face acest lucru:

 1. Conectați-vă la Panoul de bord WordPress.
 2. Accesați Utilizatori
 3. Faceți clic pe Adăugare nou.
 4. Pasul # 3 vă va duce la pagina Adăugare utilizator nou. Completați detaliile necesare acolo (în special cele necesare), cum ar fi următoarele:
 • Nume utilizator – obligatoriu
 • E-mail – obligatoriu
 • Nume
 • Numele de familie
 • website
 • Parolă – obligatorie
 1. Faceți clic pe Trimiteți notificarea utilizatorului – acest lucru va permite sistemului să le transmită noilor utilizatori parolele lor (prin e-mail).
 2. Faceți clic pe Adăugare utilizator nou

Note:

 • Utilizatorii noi își pot actualiza propriul profil.
 • Utilizatorii noi își pot schimba parolele o dată în interior.

# 15 – Actualizați versiunea WordPress a site-ului dvs.

Actualizați versiunea WordPress

De obicei, instalatorii WordPress cu un singur clic poartă versiuni mai vechi ale aplicației. Este recomandabil să aveți cea mai recentă versiune a WordPress – așadar, actualizați versiunea WordPress a site-ului dvs. urmând pașii enumerați mai jos.

 1. Conectați-vă la Panoul de bord WordPress.
 2. Dacă vedeți o notificare de actualizare, înseamnă că utilizați o versiune mai veche a WordPress. Dacă acesta este cazul, veți vedea ceva de genul: WordPress 5.x.x este disponibil. Vă rugăm să actualizați acum.
 1. Faceți clic pe porțiunea „vă rugăm să actualizați acum” din mesaj și sistemul vă va actualiza automat versiunea de WordPress.

Note:

 • Veți vedea o notificare de actualizare dacă există o versiune actualizată a WordPress.
 • Dacă vedeți un aviz de actualizare a versiunii WordPress pe tabloul de bord, asigurați-vă că faceți clic imediat pe linkul de actualizare.
 • Dacă aveți o versiune actualizată, site-ul dvs. vă va păstra mai sigur.

# 16 – Adăugați o listă Ping pe site-ul dvs. WordPress

În scopuri SEO, o listă de ping-uri este foarte importantă. WordPress are doar un element implicit în lista sa de ping-uri, dar puteți avea de fapt multe. Așadar, pentru a adăuga pe lista de ping-uri a site-ului dvs. WordPress, trebuie doar să urmați acești pași:

 1. Conectați-vă la Panoul de bord WordPress.
 2. Accesați Setări (în meniul bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Scriere.
 4. Pasul # 3 se va deschide la o pagină pentru Setări de scriere. Derulați în jos până vedeți secțiunea Actualizare servicii.
 5. Adăugați lista dvs. de servicii de ping în câmp pentru asta.
 6. Faceți clic pe Salvați modificările.

Note:

 • Setările de mai sus vor permite WordPress să trimită notificări serviciilor de ping ori de câte ori este publicată o nouă postare.
 • Puteți căuta pe Google cea mai recentă listă de servicii ping.

# 17 – Planificați o copie de rezervă pentru site-ul dvs. web

Copie de rezervă WP

Este important să planificați copii de rezervă pentru site-ul dvs. web, astfel încât să puteți recupera fișierele dvs. în caz de blocări și alte probleme neașteptate. Inutil să spun, trebuie să instalați un plugin pentru asta. Mai jos găsiți pașii despre cum să o faceți.

 1. Accesați tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați pluginurile (se găsește în meniul din partea laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Adăugare nou.
 4. Pasul # 3 va deschide pagina pentru secțiunea Plugins.
 5. În câmpul de căutare, introduceți cuvinte cheie, cum ar fi „backup wordpress”.
 6. Alegeți unul dintre rezultate (alegeți unul cu recenzii bune și ratinguri ridicate).
 7. Faceți clic pe Instalare.
 8. După instalarea pluginului, faceți clic pe Activare.

Notă: Există o mulțime de plugin-uri gratuite de rezervă pentru WordPress – veți găsi cu siguranță unul care va funcționa pentru dvs..

# 18 – Încărcați un logo pentru site-ul dvs. Favicon

Mica imagine pe care o vedeți în partea stângă a titlului unui site (când îl deschideți în fila browserului) se numește Favicon. Este utilizat în principal în scopuri de branding. Urmați acești pași pentru a încărca un Favicon pe site-ul dvs.:

 1. Accesați tabloul de bord WordPress.
 2. Accesați aspectul (căutați-l în bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe Personalizare. Aceasta vă va duce la o pagină cu o mulțime de opțiuni. Cu toate acestea, ne vom concentra acum pe încărcarea unui Favicon.
 4. Faceți clic pe Identitate site.
 5. Faceți clic pe pictograma site-ului.
 6. Faceți clic pe câmp pentru a selecta o imagine de încărcat de pe computer. Veți putea vedea cum arată în partea dreaptă a câmpului de căutare.
 7. O imagine este salvată automat după ce a fost încărcată cu succes. Vei avea apoi aceste 2 opțiuni gata:
 • Elimina
 • Schimbă imaginea

Note:

 • Fără un favicon, fila site-ului dvs. va afișa pur și simplu titlul site-ului. În unele cazuri, logo-ul furnizorului de găzduire web este afișat ca favicon.
 • Vă recomandăm să utilizați un favicon nu numai în scopuri de brand, ci și din motive estetice (fila browserului dvs. va arăta plictisitoare fără un favicon).
 • Puteți face furori cu imaginea dvs. favicon (dimensiune, culoare, design) până când veți găsi cel mai bun aspect pentru site-ul dvs..

# 19 – Ștergeți toate pluginurile neutilizate de pe site-ul dvs. WordPress

Plugin-uri instalate WP

Pachetele WordPress vin cu plugin-uri preinstalate pe care s-ar putea să nu le găsiți deloc utile. Pentru a elimina acestea, urmați pașii enumerați mai jos.

 1. Conectați-vă la Panoul de bord WordPress.
 2. Accesați pluginurile (îl veți vedea în bara laterală din stânga).
 3. Faceți clic pe pluginuri instalate.
 4. Faceți clic pe Dezactivați pe toate pluginurile active pe care doriți să le ștergeți. Rețineți că opțiunea de a șterge apare numai pe pluginurile dezactivate.
 5. Ștergeți toate pluginurile dezactivate pe care doriți să le eliminați de pe site-ul dvs..
 6. WordPress vă va solicita să vă confirmați acțiunea – doar confirmați făcând clic pe da și acest lucru va elimina automat pluginul din lista de plugin-uri instalate (și sistemul dvs.).

Note:

 • Aveți opțiunea de a vă păstra pluginurile instalate chiar dacă nu le utilizați. Pur și simplu, dezactivați-le în acest caz.
 • Înlăturarea de pluginuri inutile (în special cele pe care sunteți sigur că nu le veți folosi oricum) vă va păstra funcția WordPress corectă (cel puțin în secțiunea Plugin).

# 20 – Curățați și organizați-vă tabloul de bord WordPress

Opțiuni ecran WP Dashboard

Instalațiile WordPress de la cPanel vin de obicei la pachet cu widget-uri și plugin-uri care nu vă sunt cu adevărat utile – așadar, acestea nu pot decât să vă aglomereze tabloul de bord. Pentru a vă curăța tabloul de bord WordPress, urmați acești pași:

 1. Accesați tabloul de bord.
 2. Căutați săgeata derulantă Opțiuni de ecran (se află în colțul din dreapta sus al tabloului de bord, lângă imaginea de profil a administratorului dvs.). Faceți clic pe săgeata derulantă.
 3. Pasul # 2 vă va dezvălui toate widgeturile care sunt verificate în mod implicit în prezent. Debifează toate widgeturile de care nu ai nevoie.

Note:

 • După ce urmați pașii de mai sus, nu veți mai vedea toate dispozitivele nesupravegheate (neîncercate) pe tabloul de bord.
 • Dacă nu debifați unele dintre widget-urile din meniul Opțiuni de ecran, le veți vedea pe fiecare de fiecare dată când vă conectați la Panoul de bord WordPress.
 • Vă recomandăm să eliminați widgetul de bun venit.
 • Luați în considerare eliminarea widgetului Activitate.
 • Luați în considerare eliminarea widgetului WordPress News.

Felicitări pentru noul dvs. site web!

Site WordPress

După cum vedeți, crearea unui site web fără codificarea cunoștințelor este într-adevăr posibilă. Sigur, implică mulți pași – dar puteți obișnui cu aceștia în timp ce continuați să lucrați pe site-ul dvs. web (sau poate crea altele noi pe viitor).

Mențineți acest ghid pas cu pas ca referință și suntem siguri că puteți crea un site web cu adevărat frumos și funcțional pe nișa dvs. Mult noroc!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author