7 cele mai bune instrumente și servicii de monitorizare a site-urilor web (gratuite și plătite)

monitorizarea performanței site-ului webVrei să fii cu ochii pe performanțele site-ului tău?

Poate doriți să vedeți dacă obțineți cu adevărat acea 99,99% uptime așa cum v-a promis furnizorul dvs. de găzduire web?

Sau poate vă este îngrijorat că site-ul dvs. nu este suficient de rapid?

Ei bine, stai – avem o soluție pentru tine. Acolo serviciile de monitorizare a site-urilor web pot fi utile. Cu aceste instrumente, puteți vedea unde sunt punctele tari și slabe ale site-ului dvs., ceea ce vă ajută să vă îmbunătățiți site-ul și să stimulați ratele de conversie. Minunat, nu?

Mai jos, aruncăm o privire la unele dintre cele mai bune servicii GRATUITE și plătite de monitorizare a site-urilor web pe care le puteți începe imediat să utilizați. Ne-am luat o zi liberă și am decis testul pe toate.

Să săpăm.

7 cele mai bune servicii de monitorizare a site-urilor web

1. StatusCake (versiune gratuită disponibilă)

Interfața StatusCake* Interfață de utilizator StatusCake

 • Cost: 0 $ / lună (inclusiv 10 monitoare, intervale de monitorizare de 5 minute)
 • Premium: 66,66 $ / lună anual (inclusiv 300 de monitoare, intervale de monitorizare de 30 de secunde)

StatusCake are, de asemenea, un „Plan Superior” pentru 20,41 $ / lună și include 100 de monitoare cu intervale de testare de 15 minute. Dacă vă înscrieți anual cu planurile plătite, veți primi două luni gratis (pe viață!).

StatusCake este un instrument de monitorizare ușor de utilizat și este dotat cu o mulțime de caracteristici excelente precum:

 • Testul vitezei paginii (planul gratuit include 1 test la fiecare 24 de ore)
 • Locațiile testelor globale (au 48 de locații în 28 de țări)
 • Monitorizarea domeniului (numai cu planuri plătite)
 • Monitorizarea serverului (numai cu planuri plătite)
 • Monitorizarea certificatelor SSL (numai cu planuri plătite)

Vă puteți înscrie cu planul lor gratuit (nu este necesară o carte de credit) și puteți începe imediat testarea timpului de funcționare și a vitezei site-ului.

StatusCake va verifica pe site-ul dvs. la fiecare 5 minute și vă va avertiza dacă există vreun timp de oprire prin e-mail sau integrări cu o aplicație terță parte, cum ar fi Zapier. StatusCake ajută, de asemenea, la analiza cauzelor rădăcinoase, așa că veți ști de ce a fost cauzată problema. Mai mult, cu planul lor gratuit, va trebui să testați timpul de încărcare a paginilor site-ului web (1 test la fiecare 24 de ore).

În general, planurile plătite de StatusCake sunt stivuite cu mai multe bunătăți, dar versiunea lor gratuită merită încercată. Și în cazul în care doriți să vă actualizați planul, planurile lor plătite vin cu o versiune de încercare de 7 zile.

2. DotCom-Monitor (încercare gratuită de 30 de zile)

Tabloul de bord al performanței DotCom-Monitor* Interfata de utilizator DotCom-Monitor

 • Cost: 1,99 USD / lună pe țintă (min 10 ținte, 30 de locații de monitorizare, frecvență de verificare de 5 minute)
 • Premium: 19,99 USD / lună (10 sarcini, frecvență de verificare de 5 minute)

DotCom-Monitor are patru platforme și fiecare are pachete cu combinații de sarcini diferite de monitorizare. Pachetele sunt defalcate în două părți, frecvența monitorizării și numărul sarcinilor. Așadar, de exemplu, platforma lor de servicii web care vine cu minimum 10 ținte, inclusiv frecvența de testare de 5 minute vă va costa 19,99 USD / lună (pachet Premium), iar o frecvență de test de 1 minut cu 10 sarcini este de 39,98 USD / lună (pachet Platinum ).

Puteți încerca întreaga platformă gratuit timp de 30 de zile pentru a vedea ce caracteristici și soluții se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs. După 30 de zile, toate planurile sunt complet personalizabile și plătiți doar pentru ceea ce utilizați.

DotCom-Monitor a fost fondată în 1998 și în prezent, peste 25 000 de clienți își folosesc serviciile. Au fost prima companie care a introdus monitorizare de 1 minut.

Serviciul de monitorizare a site-ului DotCom-Monitor include toate caracteristicile cheie (tranzacție, FTP, monitorizare server mail, raport uptime, tablouri de bord în timp real, etc.) necesare pentru analiza performanței paginii web. Utilizează browsere reale din cloud pentru verificarea performanței și vă notifică dacă sunt detectate probleme prin e-mail, SMS și telefon.

Este un instrument de monitorizare ușor de utilizat și veți obține cu siguranță cea mai bună valoare pentru bani.

3. Montastic (versiune gratuită disponibilă)

Serviciul de monitorizare montastică* Interfață utilizator Montastic

 • Cost: 0 dolari (inclusiv 9 monitoare, intervale de monitorizare de 30 de minute)
 • Premium: 49 USD / lună (inclusiv 500 de monitoare, intervale de monitorizare de 5 minute)

Există, de asemenea, o varietate de planuri diferite între contul gratuit și cel de 49 $ / lună. Puteți alege funcțiile în funcție de dimensiunea și nevoile companiei dvs..

Montastic este un alt instrument popular printre webmasterii care caută o soluție gratuită. Deși este destul de de bază, este util pentru persoanele fizice și pentru întreprinderile mai mici, care caută pur și simplu să fie avertizate atunci când site-ul lor se stinge. Spre deosebire de alți furnizori de pe listă, Monastic nu are exact un tablou de bord – îl păstrează foarte simplu și simplu, cu doar notificări atunci când ceva nu merge bine.

Montastic se va înregistra pe site-ul dvs. la fiecare 30 de minute, ceea ce nu este neapărat excelent în comparație cu intervalele de cinci minute oferite de alte servicii gratuite, dar puteți face upgrade pentru a obține intervale și adrese URL mai frecvente de monitorizat.

Montastic vă va trimite prin e-mail atât când site-ul dvs. se va opri, cât și când va reveni. De asemenea, veți putea vedea prezența cuvintelor cheie sau verificarea absenței pe o pagină web; oferă asistență pentru orice număr de port; și are widget-uri pentru Mac, Windows și Android.

Deși Montastic nu este la fel de puternic ca unele alte instrumente de monitorizare a site-urilor web, acesta oferă suficiente funcții pentru ca serviciul gratuit să merite pentru site-urile mici care poate nu au nevoie de opțiuni suplimentare.

Serviciul monitorizare pingdom* Interfață de utilizator Pingdom

4. Pingdom (probă gratuită de 14 zile)

 • Cost: 42,12 USD / lună (inclusiv 50 de monitoare, intervale de monitorizare de 1 minut, pagina de stare publică)
 • Premium: 228,25 USD / lună (inclusiv 250 de monitoare, luni nelimitate de jurnale, intervale de monitorizare de 1 minut, acces multi-utilizatori și pagina de stare publică)

Există un alt plan între conturile Standard și Premium (Professional). Prețul avansat al planului este de 82,45 USD / lună și include 80 de monitoare. Pingdom oferă, de asemenea, un plan Enterprise care oferă de la 500.000 până la 5 milioane de vizualizări de pagină pe lună.

Dacă oamenii nu pot accesa site-ul dvs. web în anumite puncte de-a lungul zilei, atunci pierdeți vânzările și clasamentul motorului de căutare. Din păcate, nu puteți monitoriza manual timpul de funcționare al site-ului dvs. la toate orele și în acest caz instrumentele Pingdom vin la îndemână.

Deși Pingdom oferă câteva instrumente gratuite, cum ar fi un test de viteză a site-ului web, unde strălucește cu adevărat este în funcțiile sale premium. Pingdom vă poate ajuta să analizați timpul de funcționare și performanța site-ului dvs., testând site-ul dvs. de pe serverele din întreaga lume și vă avertizează dacă există o problemă.

Pingdom vă ajută, de asemenea, să îmbunătățiți experiența utilizatorului, oferind feedback de la utilizatori reali și analizând factori de performanță, cum ar fi viteza site-ului. De asemenea, vă vor ajuta să identificați toate cauzele problemelor care vă vor ajuta să le rezolvați rapid.

În general, este un instrument puternic, de încredere pentru întreprinderile mai mici, cu un buget, dar unii utilizatori se plâng că pune puțin accent pe traficul mobil, are capacități SMS fiabile și îi lipsește serverele de monitorizare în Asia-Pacific. De asemenea, folosim Pingdom pentru a monitoriza cei mai buni furnizori de hosting.

5. O nouă relicvă (încercare gratuită de 14 zile)

Noua pagină de configurare a relicvei* Noua pagină de configurare a relicvei

 • Cost: 12,50 USD / lună (pentru întreprinderile cu nevoi de monitorizare mai importante)
 • premiu: $ 25 / mo (pentru întreprinderile cu nevoi de monitorizare mai avansate)

Nu există nicio limită la monitoare, iar prețurile depind de numărul de gazde sau de dimensiunea mediului.

New Relic este un software bazat pe cloud care îi ajută pe utilizatori să își urmărească performanțele site-ului și aplicațiilor. Tehnologia lor este livrată într-un software ca model de serviciu (SaaS). Compania este cunoscută mai ales pentru abilitățile sale de monitorizare a performanței aplicației (APM), dar oferă și alte servicii precum infrastructura, browserul și monitorizarea sintetică, pe care le puteți combina împreună cu APM.

Noua relicvă acceptă 8 limbi: Ruby, PHP, Java, Microsoft.NET, Python, Node.js, SDK C și Go. Pentru a începe monitorizarea unei aplicații într-una din aceste limbi, va trebui să instalați unul dintre agenții menționați mai sus.

Monitorizarea APM a acestora va analiza performanța aplicației dvs. precum timpul de funcționare și viteza și vă va trimite rapoarte de eroare dacă apar probleme. Noua Relicie include monitorizarea bazei de date pentru valori, analize de eroare filtrabile și Urme. De asemenea, vin cu timp de răspuns, debit (solicitări pe minut prin aplicație) și rate de eroare (procent de erori într-o perioadă de timp setată pentru aplicația dvs.).

New Relic este cu siguranță un instrument puternic de monitorizare, dar poate fi dificil să navigați între diferite servicii și modul în care lucrează împreună, în special în comparație cu alte companii de monitorizare, cum ar fi StatusCake sau Montastic. Cu toate acestea, puteți verifica și încerca serviciile lor timp de 14 zile gratuite, fără niciun angajament.

6. Robot Uptime (versiune gratuită disponibilă)

uptime_robot* Interfata de utilizator Uptime Robot

 • Cost: 0 dolari (inclusiv 50 de monitoare, 2 luni de jurnal, intervale de monitorizare de 5 minute)
 • Premium: 129 USD / lună (inclusiv 1000 de monitoare, 24 de luni de jurnal, intervale de monitorizare de 1 minut și 160 de credite SMS)

Puteți alege un Plan Premium, care cuprinde între 50 și 20 000 de monitoare. Fiecare plan vine cu un număr mai mare de SMS-uri. Cu cât este mai mare numărul de monitoare, cu atât costul este mai mare.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții complet gratuite, Uptime Robot este un loc bun pentru a începe. A fost lansat în 2010, când dezvoltatorii săi au creat un instrument gratuit pentru toată lumea. Acestea promit că va continua să fie gratuită, cu prețuri adăugate doar pentru orice caracteristici premium pe care le dezvoltă în viitor.

Acest instrument se va conecta la site-ul dvs. la fiecare cinci minute și vă va avertiza dacă există vreun timp de oprire. Deși funcționează bine, îi lipsește operațiunile mai mari pe care le veți vedea cu opțiuni premium. De exemplu, Uptime Robot are monitorizare principală în Dallas, SUA, cu alte câteva împrăștiate în întreaga lume, dar instrumentele premium de monitorizare au de obicei 40-50 de locații de server pentru a monitoriza și verifica timpul de oprire al site-ului..

Când vă înscrieți pentru un cont gratuit, veți primi, de asemenea, două luni de jurnal pentru a putea fi atent la modul în care site-ul dvs. s-a schimbat în timp. De asemenea, puteți monitoriza gratuit până la 50 de site-uri web.

Uptime Robot este un instrument bun disponibil fără costuri pentru dvs., chiar dacă unii utilizatori se plâng de caracteristicile limitate, cum ar fi testarea manuală a alertelor. De asemenea, nu veți obține informații despre viteza paginii, cum ar fi cu unele instrumente de monitorizare a site-urilor plătite.

7. Monită (probă gratuită de 15 zile)

Interfata de utilizator Monitis.com* Interfață de utilizator Monitis.com

 • Cost: 1,20 USD (inclusiv 1 monitor, 24 de ore de jurnal, intervale de monitorizare de 1 minut)
 • Premium: 120 USD / lună (inclusiv 100 de monitoare, 3 locații de monitorizare, intervale de monitorizare de 1 minut)

Dacă vă înscrieți cu planul lor anual, beneficiați de o reducere de 20%.

Puteți personaliza propriul plan prin alegerea dintre caracteristicile de mai jos. Prin urmare, planurile pot varia de la cenți până la sute de $$$ pe lună. Depinde cu adevărat de nevoile tale, de ceea ce vrei să obții și de cunoștințele și abilitățile tale.

Monitis.com este o soluție IT integrală bazată pe cloud, care se va înregistra pe site-ul dvs. la fiecare cinci minute. Se mândrește cu cea mai bună experiență de utilizare pentru vizitatorii dvs. și oferă o gamă largă de instrumente de monitorizare a site-urilor web disponibile pe un singur tablou de bord. Acest instrument este dotat cu caracteristici, ceea ce face ușor să prezici probleme înainte de a se întâmpla și să le rezolve cu ușurință dacă se întâmplă. Cu acesta, puteți monitoriza:

 • Timpul de funcționare al site-ului web: Urmăriți timpul de funcționare, timpul de răspuns și performanța din mai multe locații din întreaga lume.
 • Sănătatea serverului: Detectați blocajele înainte să apară.
 • Performanța rețelei: Monitorizați rețelele cu mai multe site-uri și primiți notificări despre orice defecțiuni.
 • Valori personalizate: Personalizați-vă nevoile unice de monitorizare.

Monitis.com anunță că, utilizând serviciul său, puteți îmbunătăți timpul de funcționare, elimina dificultățile, optimiza experiența utilizatorului și crește baza de clienți. În plus, este disponibil în limbile engleză, portugheză, spaniolă și germană.

În general, este un instrument excelent, plin de numeroase funcții.

Care este verdictul? Care ar trebui să alegem?

Nu există nicio modalitate de a spune ce serviciu de monitorizare a site-urilor web este mai bun decât celelalte, deoarece totul depinde de obiectivele dvs. cu site-ul dvs..

Din experiența noastră, cele mai bune opțiuni gratuite ar fi probabil StatusCake și Uptime Robot. Au suficientă flexibilitate / caracteristici și îți pot monitoriza site-ul la intervale de 5 minute. Așadar, dacă nu faceți decât să testați apele și nu sunteți sigur dacă aveți nevoie într-adevăr de una, mergeți mai departe și încercați-le.

Cel mai avantajos pe care l-ați obținut este probabil de la DotCom-Monitor, dar ne place mult mai mult interfața de utilizator Pingdom, așa că depinde complet de dvs..

Un lucru este sigur – instrumentele premium de monitorizare a site-urilor web vor oferi mai multe caracteristici și date fiabile pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți site-ul. Dacă sunteți serios în ceea ce privește monitorizarea site-urilor web, stabiliți un buget, astfel încât să puteți profita de aceste instrumente.

Nu spunem însă că instrumentele gratuite sunt rele. De fapt, sunt minunate dacă nu ai nevoie de toate clopotele și fluierele. Puteți începe cu unul dintre instrumentele gratuite menționate aici și dacă simțiți că aveți nevoie de o privire la „imaginea mai mare”, luați în considerare un plan premium pentru monitorizarea performanței site-ului dvs..

Ați folosit vreunul dintre instrumentele de mai sus? Spune-ne lăsând un comentariu ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author