5 cele mai bune platforme de blogging revizuite pentru 2020 (plătite și gratuite)

Gata să pășești în lumea bloggingului?

Atunci ar fi bine să îți începi călătoria pe calea cea bună alegând cea mai bună platformă de blogging… Platforma de blog pe care o alegeți va avea impact asupra calității blogului dvs. (și cât de mult vă bucură călătoria de blog.)

Cu toate acestea, acest lucru este mai ușor spus decât făcut …

Există peste un miliard de bloguri pe internet astăzi, iar numărul de platforme de blog disponibile este dificil de ales doar unul.

Acest ghid vă va ajuta să identificați care platformă de blogging este potrivită pentru dvs., comparând beneficiile și dezavantajele fiecăruia.

Presupunem că sunteți un blogger nou care dorește o platformă de blog care este ușor de utilizat și configurat. Vrei o platformă care să crească odată cu tine pe măsură ce experiența și publicul tău cresc.

Selectarea unei platforme de blog greșite la început va duce la provocări în viitor, mai ales dacă speri să folosești blogul tău ca o modalitate de a câștiga bani.

Sunteți gata să începeți? Să ne scufundăm.

Alegerea noastră numărul 1: Wix

Wix este alegerea noastră numărul unu deoarece este intuitiv, are o serie de tutoriale și este simplu pentru începători.

caseta logo wix

Accesați Wix.com

Pro:
 • Ușor de personalizat utilizând șabloane și aplicații terțe
 • Nu sunt necesare abilități de codare. Construiți-vă site-ul cu instrumente de drag and drop
 • Configurare ușoară și rapidă
Contra:
 • Contul gratuit afișează marca WIX și anunțuri pe site-ul dvs.
 • Număr limitat de aplicații terțe gratuite
 • Odată selectat, un șablon nu poate fi modificat

WIX iese în evidență față de alți producători de site-uri web. Și-au construit brandul în primul rând pe cuvânt cu gura din 2006. Au creat un produs intuitiv și versatil, dar ușor de utilizat pentru bloggerii noi care caută o platformă drag and drop. Este un constructor de site-uri all-inclusive.

WIX vă permite să creați site-ul dvs., împreună cu blogul dvs., folosind instrumentele, software-ul și serverele lor. Panoul de administrare Wix vă permite să accesați site-ul dvs. Alte soluții de construire a site-urilor necesită să instalați, descărcați și să gestionați separat diferitele părți ale Wix.

Wix poate fi comparat cu închirierea unui apartament, spre deosebire de achiziționarea unei case. Puteți personaliza nucleul și aspectul site-ului.

Dar infrastructura, securitatea și construcția sunt îngrijite de proprietarul imobilului, care în acest scenariu este Wix. Există un compromis între comoditate și control.

După mai mult de 14 luni, când am examinat Wix pe propriul site și pe multe dintre site-urile clienților noștri, simt asta atinge echilibrul perfect de design, caracteristici și prețuri.

Prețuri Wix

Planul gratuit al Wix este pentru cei care nu se deranjează să aibă structura adresei site-ului astfel: http://yourwebsite.wix.com/yourwebsite. Planul gratuit permite pagini nelimitate și tipuri de pagini. Sunteți limitat la funcționare și stocare.

preturi wix

Planurile plătite variază între 5-5 $. Planul de domeniu Connect 5 $ include 1 GB lățime de bandă, 500 MB de stocare și posibilitatea de a vă conecta la domeniul dvs..

Planul VIP este de 25 de dolari pe lună. Aceasta include lățimea de bandă nelimitată, 20 GB stocare, revizuirea site-ului profesional, un magazin online, un domeniu gratuit și alte funcții. Plata se poate face folosind orice card de credit major.

Aplicația de blog Wix vă face ușor să adăugați bloguri pe site-ul dvs. web care va fi suportat pe dispozitive mobile. Wix oferă asistență clienților prin e-mail și telefon pentru a răspunde la orice întrebare.

Wix își îndeplinește promisiunea de a fi 100% convenabil pentru proiectanții web și bloggerii. Lipsa de flexibilitate poate fi o provocare pentru dezvoltatorii profesioniști (pentru cine recomandăm Squarespace), dar pentru începătorii care doresc să-și crească blogul, considerăm că Wix reprezintă ceea ce este mai bun în prezent..

Alege numărul 2: WordPress

WordPress este a doua alegere, deoarece este simplu, gratuit și ușor de întreținut.

Caseta logo WordPress

Accesați WordPress.com

Pro:
 • Control complet asupra site-ului dvs. web
 • Adăugați funcții, inclusiv magazine online, abonamente și forumuri
 • Mii de teme gratuite și premium WordPress
 • Peste 45.000 de plug-in-uri gratuite
 • WordPress funcționează bine cu SEO
Contra:
 • O curbă de învățare relativ abruptă pentru gestionarea blogului tău
 • Sunteți responsabil pentru copii de rezervă și securitate

WordPress, spre deosebire de prima noastră alegere Wix, necesită o notă mai mare de cunoștințe pentru a vă proiecta primul blog. Este mult mai ușor decât să înveți să faci cod, dar nu este drag and drop.

Înainte de a merge mult mai departe cu recenzia noastră, am dorit să explicăm diferența dintre WordPress.org și WordPress.com.

Suport pentru temă
 • WordPress.org oferă suport complet pentru temă. Puteți utiliza, modifica și personaliza teme comerciale și gratuite. Puteți face orice doriți cu site-ul dvs..
 • WordPress.com vă limitează temele la cele prezente în prezent în depozitul WordPress. Temele existente nu pot fi personalizate și nici nu puteți încărca teme personalizate.
Plug-in-uri
 • WordPress.org vă permite să maximizați puterea WordPress ca CMS. Puteți încărca și personaliza orice plug-in pe care îl doriți.
 • WordPress.com nu permite pluginuri de niciun fel. Există unele caracteristici de tip plug-in care sunt încorporate în platformă.
Preturi WordPress.com

tarifare prin wordpress

 • WordPress.org necesită să cumpărați servicii de găzduire și să plătiți pentru a vă înregistra domeniul cu un serviciu terț.
 • WordPress.com permite blogurile gratuite și oferă până la 3 GB spațiu de stocare. Nu puteți personaliza domeniul dvs. și sunteți limitat la subdomenii. WordPress va afișa reclame pe site-ul dvs..
Generarea de bani
 • WordPress.org vă permite să vindeți anunțuri dacă alegeți pe site-ul dvs.. Puteți păstra 100% din ceea ce câștigați de pe site-ul dvs..
 • WordPress.com nu vă permite să vindeți anunțuri pe site-ul dvs. Dacă site-ul dvs. are 25.000 sau mai multe vizualizări lunare pe pagină, există o opțiune pentru distribuirea veniturilor.
Branding
 • WordPress.org nu vă obligă să vă marcați site-ul cu nimic din WordPress. Puteți, dacă doriți, dar este pur opțional.
 • WordPress.com necesită să afișați link-ul „alimentat de” pe site-ul dvs. În plus, WordPress va afișa anunțuri pe site-ul dvs. fără a vă oferi venituri.

Acestea sunt câteva dintre diferențele dintre WordPress.com și WordPress.org. Alte diferențe includ modul în care platformele folosesc SEO, analize, comerț electronic și întreținere.

WordPress.com și WordPress.org oferă bloggerilor un suport de neegalat din tutorialele pe care site-urile le oferă, precum și o comunitate imensă de utilizatori dornici să-i ajute pe utilizatorii săi cu întrebări sau îngrijorări.

Cu toate informațiile disponibile, noii bloggeri se pot ridica rapid la viteză și pot începe să-și personalizeze site-ul cu puțin sau fără probleme.

Alege numărul 3: Mediu.com

Medium.com este alegerea noastră numărul trei datorită ușurinței de utilizare. Este o opțiune excelentă pentru o platformă gratuită de blogging.

caseta de logo mediePro:
 • Ușurință în utilizare
 • Nu este necesară codificarea
 • Nu este necesară nicio configurare
 • Concentrați-vă pe scriere, nu pe proiectarea unui site web
 • Te conectează cu o comunitate de scriere online
Contra:
 • Caracteristici limitate
 • Medium.com deține publicul tău. Dacă îți pierzi blogul, publicul tău merge cu el
 • Monetizarea nu este o opțiune prin reclame

Medium.com este o platformă care a permis autorilor să împărtășească informații din 2012. Permite conținutului dvs. să ajungă la un public numeros. Medium.com a fost descris ca Twitter în format de formă lungă.

Un avantaj pe care îl oferă este capacitatea de a importa conținutul blogului de oriunde pe Internet. După ce a fost importat, puteți să-l editați liber.

Și mai bine, rețelele de socializare vă urmăresc pe Medium.com. Conectarea contului dvs. mediu la site-uri precum Facebook și Twitter vă conectează automat la prieteni care utilizează Medium.

Mediu vă arată câți cititori aveți. Îți spune care le fac până la sfârșit. Unii editori apelează la Medium.com ca o modalitate de a găsi noi contribuitori pentru site-urile lor.

cum funcționează mediu

Mediul este fără API. Urmașii pe care îi aveți sunt legitimi, adăugând mai multă credibilitate la ceea ce scrieți.

Medium nu este platforma potrivită pentru scrierea complicată și tehnică. Bloggerii care se concentrează asupra învățării vieții, antreprenoriatului și politicii ar putea merge mai bine.

Spre deosebire de WordPress, nu deții nimic pe Medium.com. Medium Corporation vă poate închide la discreția lor. Vă pot anula contul după bunul plac și pot modifica planurile de prețuri.

Utilizarea Medium nu crește marca dvs. atât cât crește Medium. Când scrii, promovezi în esență Medium.com.

Dacă sunteți un scriitor popular, oamenii își vor aminti ce ați scris și își vor aminti că l-au găsit pe Medium.com, dar ei nu-și va aduce aminte de numele tău, precum și cum te-ar fi scris pe propriul domeniu sau cont de social media. Exact opusul este valabil pentru site-uri precum WordPress.

Medium.com este gratuit. Îți poate crește expunerea, dar are limitări severe. Considerăm că merită prețul pe care îl plătiți pentru asta.

Alege numărul 4: Blogger

Bloggerul este o platformă veche care luptă pentru a satisface nevoile bloggerilor moderni.

caseta logo bloggerPro:
 • Este gratis
 • Ușor de configurat și de gestionat
 • Profită de securitatea și fiabilitatea Google
Contra:
 • Caracteristici limitate
 • Șabloane limitate și opțiuni de proiectare
 • Actualizările sunt rare
 • Google îți poate anula sau suspenda blogul la discreția lor

Bloggerul, bunicul bloggingului, a fost fondat de Evan Williams în anii ’90. Ulterior, Evan Williams a continuat să găsească Twitter și Medium. Frustrarea lui Matt Mullenweg cu Blogger l-a determinat să pornească WordPress. Mulți blogger sunt considerați antichizați și plini de tehnologie uitată de mulți.

Deținut acum de Google, Blogger este complet gratuit. Natura sa all-inclusive îți oferă tot ce ai nevoie. Inca, scriitorii trebuie să schimbe controlul pentru comoditate.

Bloggerul se concentrează pe bloguri (… duh); există o mică capacitate de gestionare a conținutului în platformă. Nu este surprinzător, cea mai mare plângere legată de Blogger este că îi lipsește funcții, ceea ce îi determină pe scriitori să depășească rapid platforma.

Google vede pe Blogger ca o idee ulterioară. Serviciul și asistența clienților pe care le oferă este mai mic decât cel stelar. Orice depanare de care aveți nevoie va veni de pe forumuri de asistență sau de căutarea videoclipurilor YouTube.

blogger în site-uri Google

Blogger este o platformă care refuză să crească. Singura lor concentrare este bloggingul. Alte site-uri vă permit să vă promovați conținutul folosind media socială.

Cu toate acestea, Blogger pare mulțumit să se târască de-a lungul lucrurilor așa cum le-au făcut întotdeauna. Nu este neapărat rău dacă accentul dvs. este doar pe bloguri. Dar dacă doriți clopotele și fluierele prezente în alte platforme, ele nu există aici.

Google a păstrat Blogger-ul de mai bine de un deceniu. Nu există niciun indiciu că va dispărea în curând. in orice caz, Google are o reputație de a-și ucide produsele dintr-un capriciu. Blogger nu este în prezent și niciodată nu a fost o prioritate pentru Google. Acesta va fi în permanență sub amenințarea de a fi închis.

Deoarece conținutul dvs. este găzduit pe o platformă de bloguri Google, trebuie să respectați politica de conținut Google. Politica este liberală (și devine din ce în ce mai liberală în fiecare an …), dar mai mult de un blogger și-a văzut blogul închis din cauza aplicării arbitrare a Google.

Dacă blogul dvs. este pe un subiect care ar putea fi considerat controversat, ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a investi timpul și energia în scrierea pe o platformă pe care nu aveți control complet asupra.

Este posibil să existe un public mic care să beneficieze de utilizarea Blogger. Cu toate acestea, considerăm că nu este o potrivire pentru majoritatea bloggerilor.

Alege numărul nostru 5: Tumblr

Tumblr este o platformă de microblogging care include câteva caracteristici ale rețelei sociale.

caseta logo tumblrPro:
 • Ușor de folosit
 • Componente ușor de integrat pe social media
 • Simpla utilizarea imaginilor, videoclipurilor, GIF-urilor etc..
Contra:
 • Caracteristici limitate
 • Alegerea slabă a temelor
 • Este dificil să faceți backup pentru blogul dvs.
 • Dificil de importat sau exportat proiecte

Tumblr este conceput pentru clienții mai tineri. Tabloul de bord trebuie să fie intuitiv, dar necesită o curbă serioasă de învățare. Blogul este subordonat multimedia.

layout tumblrConținutul pe bază de text nu are opțiuni și instrumente serioase. Ca începător, vă puteți bucura de unele instrumente artistice disponibile. Blogul dvs. poate arăta atractiv, dar va lipsi clopotele și fluierele pe care le-au obișnuit cititorii.

Instrumentele de optimizare a motoarelor de căutare nu sunt prezente cu acest serviciu. Acesta este un dezavantaj major, mai ales dacă vedeți blogul dvs. ca o sursă viitoare de venit. Tumblr se mândrește cu o bază de membru în creștere. Cu toate acestea, ceea ce nu reușesc să menționeze sunt impulsurile oamenilor care părăsesc serviciul în fiecare lună când își dau seama că îi lipsesc instrumentele necesare pentru ca bloggingul să aibă succes.

Nu considerăm că Tumblr este o opțiune bună, în special pentru noii scriitori. Nu vrei ca frustrarea să te determine să renunți la blogging cu totul.

Vă recomandăm să vă uitați la numărul nostru de alegere Wix. Acesta vă oferă toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a crea un blog atractiv. Este ușor de utilizat și intuitiv.

Concluzie

La nivel mondial, există mai mult de 400 de milioane de bloguri. Oamenii apelează la bloguri pentru a găsi o comunitate care să le împărtășească aceleași idealuri, interese, speranțe și aspirații. Dacă sunteți în căutarea de a începe propriul blog, începeți o călătorie extraordinară care are o serie de beneficii satisfăcătoare.

Înainte de a începe bloggingul, trebuie să alegeți platforma potrivită de blogging. Doriți ca platforma pe care o selectați să fie ușor de utilizat, accesibilă, puternică și să funcționeze perfect cu rețelele de socializare. Pentru banii noștri, Wix este răspunsul.

Sperăm că v-a plăcut să citiți postarea noastră. Ești un blogger nou? Ce platforme ați folosit? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos. Pana data viitoare.

Când sunteți gata să actualizați blogul dvs., veți avea nevoie de o gazdă bună. Consultați ghidul nostru pentru cele mai bune găzduire web pentru bloggerii canadieni pentru a vedea cine ia tortul.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author