Kajian Netfirms 2020

Dalam kata-kata abadi ahli falsafah hebat Patrick Stump (penyanyi utama Fall Out Boy), “Oh bagaimana kejatuhan yang hebat”.

Logo NetfirmsBeberapa tahun yang lalu, hosting web Netfirms dianggap sebagai salah satu permainan terbesar dan terbaik di bandar. Mereka menawarkan penyelesaian hosting web yang berpatutan dan berkualiti tinggi yang menjadikan banyak laman web terbesar di dunia terus berjalan.

Namun, untuk apa jua alasan, nampaknya raksasa hosting web yang dahulunya telah mengurangkan usaha mereka, (mungkin CEO mereka bosan dan pindah ke Tahiti… siapa tahu) dan, sebagai akibatnya, kualiti perkhidmatan mereka.

Sekiranya ulasan ini ditulis pada tahun 2010, anda telah membaca tentang bagaimana Netfirms yang boleh dipercayai, serba boleh, berpatutan dan berkualiti tinggi.

trend domain netfirms

Tetapi ini adalah tahun 2018, dan saya sedih melaporkan bahawa Netfirms hampir tidak dapat dikenali daripada syarikat yang pernah ada.

Sesungguhnya, yang perkasa telah jatuh … Dan mereka jatuh dengan teruk.

Tetapi sejauh mana penyedia hosting web yang hebat ini jatuh?

Anda hanya perlu membaca dan mengetahui ��

TLDR;

Ketika datang ke hosting bersama Netfirms, kami mencadangkan anda mencari alternatif. Ya, syarikat Netfirm dulu bagus dan ya, mereka mempunyai beberapa positif seperti masa operasi yang kukuh dan pakej e-mel tanpa had.

Sayangnya, mereka juga mempunyai sejumlah besar negatif seperti masa muat yang mengerikan, rancangan hosting terhad, dan beberapa ulasan pelanggan terburuk yang pernah kita lihat di ruang tersebut.

Sekiranya anda mencari rancangan hosting yang kukuh yang tidak mempunyai negatif ini, kami sarankan untuk memeriksa HostPapa untuk keperluan hosting anda. HostPapa adalah perkhidmatan hosting Kanada dengan harga perkenalan yang rendah, kelajuan yang hebat, dan rancangan yang memungkinkan fleksibiliti untuk pertumbuhan.

Siapa Netfirm Hosting?

Memposisikan diri sebagai Netfirms “Host Web Perniagaan Kecil” telah lama wujud. Ditubuhkan pada tahun 1998 dengan Thomas Savundra (yang sejak itu kemudian menemui Co Sync.com) selama lebih dari satu dekad setengah, Netfirms sebenarnya adalah pergi ke hos web untuk perniagaan kecil.

jumlah domain netfirms 2018Namun, setelah pemerolehan mereka oleh Endurance International Group pada tahun 2011, keadaan menjadi semakin buruk.

Oleh itu, syarikat itu masih bertanggungjawab untuk menginangi lebih daripada 1.2 juta laman web dan merupakan ahli salah satu syarikat hosting terbesar di dunia.

… Yang menjadikannya lebih mengecewakan kerana kualiti perkhidmatan mereka merosot sehingga tidak dapat dijelaskan.

Tetapi cukup dengan pelajaran sejarah. Dengan kisah asal mereka yang singkat, mari kita selami prestasi Netfirms hari ini dan apa yang anda boleh jangkakan dari syarikat hosting ikonik ini.

Kelebihan Hosting Netfirm

Walaupun terdapat banyak masalah dengan perkhidmatan hosting Netfirms dan pengalaman pelanggan secara umum, mereka menunjukkan prestasi yang baik dengan beberapa metrik penting.

Berikut adalah beberapa aspek positif yang saya hadapi semasa meninjau perkhidmatan Netfirms.

1. Masa Masa yang Baik dan Kebolehpercayaan yang Layak

Titik penjualan terbesar Netfirms adalah masa operasi mereka yang boleh dipercayai. Tidak ada yang luar biasa (seperti SiteGround atau A2 Hosting), tetapi untuk harga yang anda bayar, ia masih cukup kukuh.

carta ujian masa operasi netfirms

Malangnya, mereka tidak menawarkan sebarang jaminan waktu operasi (selain itu anda benar-benar mempunyai masa kerja) yang mereka tunjukkan dengan cukup baik sepanjang 12 bulan kami sebagai pelanggan yang membayar.

Berikut adalah masa-masa yang kerap saya log sepanjang tahun lalu semasa menggunakan Netfirms:

 • Januari
 • Februari
 • Mac
 • April
 • Mungkin
 • Jun
 • Julai
 • Ogos
 • September
 • Oktober
 • November
 • Disember

2. Akaun E-mel Tanpa Had dengan Semua Pakej

Banyak, harus saya katakan, syarikat hosting “kurang etika” (batuk Godaddy batuk) akan menawarkan satu akaun e-mel percuma untuk tahun pertama rancangan hosting anda dan kemudian mengenakan dan memperbaharui yuran pembaharuan di taman permainan sebanyak $ 60 / tahun setiap akaun.

Nasib baik, itu bukan cara Netfirms dilancarkan.

Terlepas dari pakej yang anda pilih, Netfirms memberikan semua pelanggan mereka akses ke jumlah akaun e-mel yang tidak terhad memastikan bahawa anda dapat menambahkan lapisan profesionalisme tambahan ke laman web dan surat-menyurat anda.

ciri e-mel tanpa had netfirms

3. Sokongan Sembang Langsung yang Layak

sembang langsung netfirmsWalaupun mereka tidak menawarkan sokongan pelanggan seperti HostGator atau SiteGround, Netfirms memberikan pelanggan mereka akses kepada sokongan pelanggan yang berpengetahuan dan responsif melalui tiket e-mel 24/7 dan sembang langsung tanpa tol.

Setelah meletakkan pasukan sokongan mereka dengan pantas, saya akan memberi mereka B + yang kukuh. Kakitangan sokongan langsung mereka cukup responsif (walaupun tidak langsung) dan mereka dapat menangani semua soalan yang saya lontarkan kepada mereka … Walaupun mereka memerlukan beberapa usaha untuk memperbaikinya.

Sama seperti perkhidmatan mereka yang lain, sokongan pelanggan Netfirms sesuai dengan harga yang anda bayar, tetapi tidak setanding dengan beberapa syarikat gergasi industri lain.

Kekurangan dari Netfirm Hosting

Malangnya, untuk setiap perkara yang dilakukan oleh Netfirms, mereka mendapat dua kesalahan lain. Dari struktur rancangan hosting mereka hingga jenis pelayan yang mereka gunakan hingga masa pemuatan yang mengerikan, berikut adalah beberapa masalah yang saya hadapi semasa menggunakan Netfirms.

1. Pelan Hosting Terhad Terdapat

Pada pandangan pertama, Netfirms nampaknya menawarkan, lebih kurang, pelbagai rancangan hosting yang sama seperti yang dilakukan oleh penyedia utama lain. Tetapi apabila anda benar-benar mengupas lapisan bawang peribahasa, anda akan dengan cepat menyedari bahawa semuanya tidak seperti yang pertama kali muncul.

Rancangan hosting NetFirms

Walaupun mereka mempunyai tiga pakej hosting yang berbeza, Plus ($ 4,45 / bulan), Kelebihan ($ 8,99 / bulan), dan Perniagaan ($ 12,99 / bulan), perbezaan antara rancangan ini adalah nominal.

Pada hakikatnya, satu-satunya perbezaan nyata antara rancangan Plus dan Perniagaan mereka adalah sijil SSL percuma, pangkalan data SQL tanpa had, dan akaun FTP tanpa had. Secara peribadi, saya tidak begitu pasti mengapa ada yang memilih untuk menaik taraf ke akaun perniagaan dengan tawaran yang begitu menarik.

2. Masa Beban Yang Mengerikan

Salah satu masalah terbesar dengan Netfirm adalah masa pemuatan bawah mereka.

Pada tahun 2018, kelajuan laman web anda adalah semuanya.

Lebih daripada 47% pelanggan akan melantun dari laman web jika memerlukan masa lebih lama daripada 2 saat untuk memuatkan. Sekiranya hos web anda tidak dapat menyampaikan masa muat pada atau di bawah 2000 ms, maka saya sarankan agar anda segera pindah ke penyedia baru.

keputusan ujian kelajuan netfirms

Malangnya bagi Netfirm, waktu muat mereka tidak secepat yang sepatutnya.

Oleh kerana mereka tidak melaksanakan hosting SSD, prestasi mereka jauh di bawah yang dianggap dapat diterima oleh hos web berkualiti tinggi dan, fakta ini sendiri sudah cukup bagi kita untuk mengubah sokongan kita.

Tetapi ia menjadi lebih teruk …

3. Dikongsi Bersama Sahaja

Sekiranya anda ingin menjadi tuan rumah laman web perniagaan kecil atau berharap dapat melihat sebilangan besar pengunjung yang meminta kandungan di laman web anda, maka hosting yang dikongsi sebenarnya bukanlah pilihan.

Pasti, ia berfungsi jika anda berada di fasa permulaan syarikat baru atau blog untuk menendang dan tertawa. Tetapi setelah anda mencapai 10,000 pengunjung sebulan, adalah kepentingan terbaik anda untuk menaik taraf ke VPS atau pakej hosting khusus. Sekiranya tidak, ia adalah sama dengan berpindah ke sebuah apartmen dengan 4 orang rakan sebilik yang lain hanya beberapa bulan sebelum anda merancang untuk memulakan sebuah keluarga… Anda hanya menyiapkan diri untuk menghadapi dunia yang menyakitkan.

Malangnya, Netfirms tidak mempunyai banyak variasi dalam pakej hosting mereka.

Sekiranya anda membeli hosting melalui Netfirms, anda membeli hosting bersama… Tempoh.

Mereka tidak menawarkan pelayan khusus, pelayan VPS, atau penyelesaian hosting berasaskan awan apa pun. Oleh itu, jika anda merancang untuk meningkatkan skala laman web anda dan tidak mahu diganggu oleh kemalangan server dan masalah lebar jalur yang berterusan, saya menasihatkan agar anda membawa perniagaan anda ke tempat lain.

4. Polisi Jaminan dan Bayaran Balik

Salah satu masalah tidak etika yang paling menjengkelkan dan benar-benar saya perhatikan di pasaran web hosting adalah jaminan pengembalian wang yang tidak dipenuhi.

jaminan wang dikembalikanPercambahan syarat perkhidmatan dan dasar pengembalian dana yang tidak jelas telah menyebabkan banyak pelanggan yang tidak sabar untuk melakukan pembelian yang besar, mendapati diri mereka tidak berpuas hati dengan produk akhir, dan meminta pengembalian wang… Hanya untuk mengetahui satu tindakan kecil itu (seperti menggunakan satu klik Pemasangan WordPress) telah menjadikan jaminan wang dikembalikan.

Malangnya, Netfirm nampaknya mengikuti jejak syarikat yang sama samar-samar seperti GoDaddy dengan amalan penagihan yang tidak jelas dan tidak beretika.

Dari gagal membatalkan akaun hosting (dan gagal mengembalikan dana pelanggan) dan kemudian memperbaharui perkhidmatan tanpa pemberitahuan pada tahun berikutnya, hingga secara terang-terangan menolak pembayaran balik kepada pelanggan yang memenuhi syarat, saya telah melihat banyak kisah seram di web mengenai Netfirms ‘ amalan penagihan.

Ini adalah satu besar bendera merah dan tidak boleh diabaikan oleh bakal pelanggan.

Sekiranya (atas alasan yang tidak dapat dijelaskan) anda memilih untuk mempercayai Netfirm daripada pesaing mereka yang jauh lebih unggul dan anda memutuskan bahawa anda menginginkan wang anda dikembalikan… Baiklah, jangan harap dapat melihat dana dikreditkan ke akaun anda dalam masa terdekat.

5. Ulasan Pelanggan yang mengerikan (Sejak 2016)

Walaupun pengalaman saya sendiri dengan Netfirm dapat digambarkan sebagai “kurang bersikap tidak menyenangkan”, paling buruk orang ramai sepertinya tidak setuju dengan persetujuan saya. Kata-kata dan frasa yang paling umum muncul ketika saya membaca ulasan pelanggan Netfirm adalah, “Mengerikan”, “Perkhidmatan mengerikan”, dan “Kegagalan sepenuhnya sebagai hos web”.

ulasan pelanggan netfirms

Saya tidak begitu yakin mengapa pelanggan lain sangat terkilan dengan perkhidmatan Netfirm, namun, sejak 2016, pendapat umum mengenai Netfirm telah menurun dengan ketara.

Setelah beberapa jam memeriksa forum web hosting lain dan utas reddit, saya perhatikan cukup banyak ulasan ini (secara harfiah beratus-ratus dari mereka) yang saya rasa ia patut disebut.

6. Pusat Sokongan yang ketinggalan zaman

Isu terakhir yang saya hadapi semasa meninjau Netfirms adalah pusat sokongan mereka. Walaupun anda mempunyai akses ke e-mel, sembang langsung, dan sokongan melalui telefon, terdapat banyak masa di mana anda tidak merasa susah untuk bercakap dengan orang yang sebenar dan hanya mahukan jawapan pantas untuk soalan hosting.

Malangnya, nampaknya Netfirms belum mengemas kini pusat sokongan mereka kerana ia diambil alih oleh Endurance International Group. Maklumat yang anda berikan adalah samar dan ketinggalan zaman dan terbaik dan sama sekali tidak ada yang paling teruk.

Ini jauh dari apa yang anda harapkan dapat dilihat dari syarikat yang mempunyai lebih daripada 1.2 juta pelanggan.

Adakah Kami Mengesyorkan Netfirms

Suatu ketika dahulu, jawapannya pasti gemilang, “Neraka ya”.

Tetapi hari ini, “Tidak” sukar.

Dari masa muat yang buruk hingga pilihan hosting yang terhad hingga amalan penagihan yang tidak beretika dan samar-samar tidak ada alasan untuk membayar wang yang baik untuk host web yang lebih rendah ketika anda dapat dengan mudah mendaftar untuk perkhidmatan hosting yang hebat melalui SiteGround, A2 Hosting, atau HostGator.

Maaf Netfirms, tetapi nampaknya bintang yang bersinar di dunia hosting web telah habis sepenuhnya.

Awak juga mungkin menyukai:

 • Web Hosting Terbaik
 • Pembina Laman Web Terbaik
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author