7-те най-добри евтини уеб хостинг услуги (преглед през 2020 г.) | Факти за хостинг

евтин уеб хостинг

Намирането на евтин доставчик на уеб хостинг не е лесна задача.

Защо?

Много популярни уеб хостинг компании използват стандартни стратегии за ценообразуване, които обикновено привличат нови клиенти с ниските си въвеждащи цени.

Според нашето изследване обаче разходите за подновяване обикновено са 2x до 3 пъти по-високи. Преди да се регистрирате с евтин хост, важно е да проверите техните цени за подновяване, както и функции.

Понякога те са ограничени до минимално пространство за съхранение, недостатъчна честотна лента или няма SSL.

Въпреки че повечето уеб хостове хвърлят име на домейн и SSL безплатно (поне за една година), някои не го правят.

По-долу можете да намерите 7 най-евтини уеб хостинг доставчици (последна проверка декември 2019 г.):

1. Bluehost $ 2,75 / месец (36 месеца) | Подновява $ 7.99

Bluehost

 • Време за изпълнение: 99,99% (вижте подробно време за работа)
 • Време за зареждане: 380 ms (виж подробно време за зареждане)
 • Характеристики: безплатни имейл акаунти, включени SSL
 • Връщане на парите: 30 дни гаранция

В момента Bluehost е домакин на над 2 милиона уебсайтове. Те са далеч един от най – известен, налични евтини, споделени опции за хостинг – за причина. Те се използват добре (и се препоръчват) от различни популярни уебмастъри и блогъри.

От 31 хоста, които прегледахме, последният 24-месечен ъптайм на Bluehost беше най-доброто, което видяхме – 99,99% (само с 2 часа престой). В допълнение към надеждните си показатели, средната им скорост също е от по-бързата страна – 380 MS (което е бързо в сравнение с други уеб хостове с подобна цена, като SiteGround (681 ms) или DreamHost (654 ms).

Bluehost е и нашият топ 1 уеб хостинг в общите отзиви за уеб хостинг. Най-вече заради отличното им и надеждно изпълнение и 24/7/365 чат на живо на всички свои клиенти.

Всички планове включват безплатно име на домейн за 1 година, инсталиране с едно щракване за различни строители на уебсайтове и WordPress.

Най-големият недостатък в тяхната оферта е, че най-евтиният план ($ 2,75 на месец) идва с 36-месечен ангажимент. Ако решите да използвате услугите им за по-малко от 12 месеца, ще трябва да платите $ 4,95 на месец. SSL е включен безплатно. Най-евтиният „основен” план се предлага с 50 GB място за съхранение, 5 имейл акаунта и неметрирана честотна лента. Bluehost се подновява със $ 7.99 / месец след първоначалния период на регистрация.


Или прочетете пълното ни ревю на Bluehost

2. Хостингер $ 0,99 / месец (48 месеца) | Подновява $ 2.15

Hostinger

 • Време за изпълнение: 99.95% (вижте подробно време за работа)
 • Време за зареждане: 363 ms (виж подробно време за зареждане)
 • Характеристики: SSL, безплатен домейн за 1 година, неограничено място за съхранение
 • Връщане на парите: 30 дни гаранция

Хостингър е най-евтината уеб хостинг компания, която прегледахме до момента.

Обикновено много достъпни доставчици на хостинг услуги са или бавни, ненадеждни, или почти няма поддръжка на клиенти.

За щастие, Хостингер е точно обратното. През последните 23 месеца продължителността им е била 99,95%.

Нещо повече – те са сред най-бързите уеб хостове със средно време за зареждане 363 мс (победи само от A2 хостинг и MDDHosting, които са малко по-скъпи).

Те също така предлагат бърза денонощна поддръжка на клиенти чрез чат на живо, което е отлична функция.

Ниските цени, голямото време за зареждане и надеждното време за работа – това е, което ги прави чудесна евтина опция за уеб хостинг.

Ако се регистрирате за най-евтиния им план, това ще ви струва само $ 0,99 / месец. Това прави общо само 47,52 долара за „почти“ хостинг през целия живот – не е лошо. Най-евтиният план на хостингер се подновява с $ 2.15 / месец след първоначалния период на регистрация.

Този план за „единен хостинг“ включва 1 уебсайт, 1 имейл акаунт, 100 GB честотна лента (която може да се справи с много посетители) и неограничено място за съхранение.


Или прочетете пълното ни ревю на Hostinger

3. DreamHost $ 2,59 / месец (36 месеца) | Подновява: 2,59 долара | Месечен план: $ 4.95 / месец

DreamHost

 • Време за изпълнение: 99,94% (вижте подробно време за работа)
 • Време за зареждане: 654 ms (вижте подробно време за зареждане)
 • Характеристики: SSL включен, неограничен трафик
 • Връщане на парите: 97-дневна гаранция

DreamHost моментално се откроява сред уеб хостовете поради впечатляващата си гаранция за връщане на парите: те се чувстват толкова уверени в услугата си, че ви позволяват до 97 дни да поискате връщане на парите си (стандартът на индустрията е 30 дни).

Последният 24-месечен ъптайм на DreamHost е 99,94% – което не е лошо Те имат време за зареждане 654 мс. Въпреки че това не е твърде бавно, получавате по-добро време за зареждане с нашите три най-добри избора.

DreamHost обаче не предлага безплатни имейл акаунти. Докато Bluehost предлага 5 имейл акаунта, а A2 хостинг предлага 25, трябва да плащате 1,67 долара за имейл акаунт на месец с DreamHost.

Освен че има впечатляваща гаранция за връщане на парите (97 дни), DreamHost предлага доста забележителни функции: безплатно име на домейн за 1 година (подновява се на $ 15.99), нерегламентирана честотна лента, 50 GB SSD съхранение, WP създател на уебсайтове, безплатен SSL и поддръжка за 1 уебсайт – всичко за $ 2,59 / месец на най-евтиния си план, който се подновява на същата цена.


Или прочетете пълното ни ревю на DreamHost

4. HostGator $ 2.75 / месец (36 месеца) | Подновява $ 6,95

hostgator сподели

 • Време за изпълнение: 99,99% (вижте подробно време за работа)
 • Време за зареждане: 1113 ms (вижте подробно време за зареждане)
 • Характеристики: безплатни имейл акаунти, включени SSL
 • Връщане на парите: 45-дневна гаранция

Без съмнение Hostgator е една от най-големите и най-популярни марки за уеб хостинг днес. Те са домакини на внушителните 10 милиона + имена на домейни и са в индустрията вече 19 години. Това е трудно за победа!

Имаме смесени чувства относно споделеното хостинг изпълнение на Hostgator. 

Те се представят доста слабо, когато става въпрос за скорост: време за зареждане 1,113 ms ги прави най-бавните от евтините уеб хостове, които разгледахме (Hostinger и Bluehost са поне два пъти по-бързи, а A2 хостингът е три пъти по-бърз). Липсата на SSD хранилище не помага за това. 24-месечната продължителност на хостгатора е доста впечатляваща 99,99%, все пак. Те имат втория най-добър ъптайм в този списък след Bluehost. Това дава ниво на сигурност за надеждността на тяхната услуга.

Най-евтиният план на Hostgator струва $ 2,75 на месец, но изисква 36-месечен ангажимент. За това получавате неограничена честотна лента и съхранение, безплатно име на домейн за 1 година, незабавно архивиране, безплатен SSL и рекламен кредит в размер на 100 долара за Google и Bing. Hostgator се подновява с $ 6,95 / месец, след като първоначалният период от 36 месеца приключи.


Или прочетете пълното ни ревю на HostGator

5. A2 хостинг $ 2,96 / месец (12 месеца) | Подновява $ 8,99

a2 хостинг страница

 • Време за изпълнение: 99,93% (вижте подробно време за работа)
 • Време за зареждане: 320 ms (вижте подробно време за зареждане)
 • Характеристики: безплатни имейл акаунти, включени SSL
 • Връщане на пари: Гаранция за връщане на парите по всяко време

A2 хостинг е най-бързият споделен хостинг доставчик, който сме тествали до момента.

Със средно време на натоварване от 320 мс, A2 хостингът е най-бързият от уеб хостовете, които разгледахме – и това е от години. Те са единственият уеб хост, който получава перфектен резултат за бързина сред уеб хостовете, които разгледахме.

В свят, където бавното може да навреди както на трафика, така и на реализациите, уеб хостовете, които се гордеят със скоростта, таксуват премия за това – или поне много повече от $ 2,96 / месец, които A2 хостинг заплаща за най-евтиния си план.

Продължителността на A2 хостинг обаче не е много впечатляваща. Те поддържат 99,93% продължителност през последните 24 месеца, което е доста слабо.

Освен това сте ограничени до 1 уебсайт в най-евтиния им план; това прави трудно да се насладите на някои от невероятните функции, които предлагат напълно. Ако искате повече сайтове, трябва да надстроите до техния „Turbo сървър“. Въпреки че това обещава до 20X по-бърза скорост, това струва много повече при $ 7 / месец за ангажимент за 24/36 месеца.

С $ 2,96 / месец най-евтиният план на A2 хостинг идва с неограничено SSD съхранение, неограничена честотна лента, безплатен SSL, 25 имейл акаунта, създаване на сайт и инсталиране на WordPress с едно щракване. Освен това получавате безплатно име на домейн за 1 година. A2 хостингът се подновява с $ 8,99 / месец след първоначалния период на регистрация.

За да получите най-евтината цена, използвайте купон „HOSTINGFACTS” в страницата за плащане.


Или прочетете пълния ни преглед на A2 хостинг

6. GreenGeeks $ 2,95 / месец (36 месеца) | Подновява: $ 9.95

Начална страница на GreenGeeks

 • Време за изпълнение: 99,96% (вижте подробно време за работа)
 • Време за зареждане: 453 ms (вижте подробно време за зареждане)
 • Характеристики: безплатни имейл акаунти, включени SSL
 • Връщане на парите: 30 дни гаранция

Фокусът на GreenGeeks върху това да бъдат екологични може да ги зарадва на някои потребители, но как да се подредят в сравнение с други евтини уеб хостове?

GreenGeeks не е толкова бърз като Hostinger (363 ms), Bluehost (380 ms) или A2 хостинг (320 ms), но времето им за зареждане на 453 мс е впечатляващо и a 99,96% ъптаймът също не е лош. Също така си струва да се отбележи, че се възползвате от денонощната поддръжка на клиенти чрез чат на живо (който сме намерили за доста надежден), ако сайтът ви някога се понижи.

Въпреки че GreenGeeks е доста щедър, когато става въпрос за някои от функциите на най-евтиния им план (като неограничено място за съхранение и имейли), искаме да отбележим, че можете да използвате този план само с 1 уебсайт.

Най-евтиният им план струва $ 2,95 на месец, което идва с 36-месечен ангажимент. За това получавате неограничено SSD хранилище, неограничен трафик, неограничени имейли, безплатен конструктор на уебсайтове и безплатно име на домейн за 1 година (подновява се на $ 13.95). Освен това получавате безплатен SSL. След като приключи първоначалният 36-месечен период на регистрация, GreenGeeks се подновява с $ 9.95 / месец.


Или прочетете пълното ни ревю на GreenGeeks

7. iPage $ 1,99 / месец (36 месеца) | Подновява: 7,99 долара

Ipage

 • Време за изпълнение: 99,97% (вижте подробно време за работа)
 • Време за зареждане: 759 ms (виж подробно време за зареждане)
 • Характеристики: безплатни имейл акаунти, включени SSL
 • Връщане на парите: 30 дни гаранция

При $ 1,99 на месец, предлагането на iPage изглежда е едно от най-добрите, що се отнася до евтиния уеб хостинг – по-специално защото те изглеждат най-евтините след нашия най-добър избор (Hostinger).

Не се лъжете обаче. 

Получавате супер евтини цени на iPage само когато поемете 36-месечен ангажимент. По-важното е, че след като приключи първоначалният 36-месечен период на регистрация, iPage евтиният споделен хостинг незабавно балони до $ 7.99 / месец.

Въпреки това, заслужава да се отбележи, че iPage е впечатляващ 99,97% продължителност над 24 месеца и те предлагат надеждна 24/7 поддръжка на клиенти чрез няколко средства, включително чат на живо.

iPage обаче не предлага SSD хранилище. С време на зареждане от 759 мс, те са и вторият най-бавен от най-евтините уеб хостове, които разгледахме.

Безплатно име на домейн за 1 година (подновява се на $ 14,99), безплатен SSL, неограничено съхранение и практически неограничена честотна лента са някои от функциите, които получавате с евтиния хостинг на iPage. Докато повечето евтини хостове имат ограничение за 1 уебсайт, iPage ви позволява да хоствате неограничени уебсайтове.


Или прочетете пълното ни ревю на iPage

За да приключите:

Това, че нямате голям бюджет, не означава, че трябва да се примирите с нискокачествен уеб хост.

На пазара има десетки опции, които постигат перфектния баланс между достъпна цена и качество. С малко изследвания можете лесно да намерите доставчик, който да отговаря на вашите нужди и вашия бюджет.

 1. Bluehost: $ 2,75 / месец [лесен за използване, надежден]
 2. Хостингер: $ 0,99 / месец [най-евтино качество уеб хост]
 3. DreamHost: $ 2,59 / месец [възможност за плащане от месец на месец]
 4. Споделен HostGator: $ 2.75 / месец
 5. A2 хостинг: $ 2,96 / месец [най-бързият евтин уеб хост]
 6. GreenGeeks: $ 2,95 / месец
 7. iPage: $ 1,99 / месец

P.S. Уверете се, че сте наред с по-високите цени за подновяване. Никой в ​​този списък няма същата цена за подновяване като цената за регистрация.

Кои евтини хостинг доставчици сте използвали? Бихте ли препоръчали някой от тях? Уведомете ни в коментарите по-долу. Можем също да тестваме и да изпробваме по-евтини хостове, така че снимайте вашите предложения към нас :).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author