Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa WordPress turvallisesti ��️

Opas ilmaisiin, helpoihin ja turvallisiin WordPress-varmuuskopioihin.

Olipa WordPress-sivustosi yritys, verkkokauppa tai blogi, yksi ominaisuus, jota sillä on aina oltava: tarve varmuuskopioida!

Aikana, jolloin hakkerointi, haittaohjelmat ja palvelinten toimintahäiriöt ovat kaikki kasvava riski, sivuston varmuuskopioinnista on tullut välttämättömyys eikä vain vaihtoehto. Ilman vakaa varmuuskopiolaajennusta kaikki WordPressiin tekemäsi kova työ on jatkuvassa vaarassa kadota.

Minkä tahansa suolan arvoisen sivuston osalta tämä ei yksinkertaisesti ole riskin arvoinen. Mutta onneksi sinulle on runsaasti tehokkaita, yksinkertaisia ​​ja ilmaisia ​​WordPress-laajennuksia, jotka varmuuskopioivat verkkosivustosi ja antavat sinulle tarvitsemasi suojauksen.

Pelkästään viimeisen kahden vuoden aikana huikealla 91 prosentilla palvelimista tapahtui suunnittelemattomia sammutuksia, pyyhkimällä tuhansia sivustoja ilman varmuuskopioita. Yrityssivustoille kärsivät erityisen kovat menetykset (keskimäärin) kymmeniä tuhansia dollareita tuloja. Kun tällaisten tappioiden ratkaiseminen on ilmaista, sinulla ei ole varaa olla tekemättä varmuuskopioita! Onneksi olemme täällä osoittamassa sinulle, kuinka saada nämä laajennukset toimimaan sinulle ja verkkosivustollesi.

Varmistussuoja: Suora suojelu

Wordpress-varmuuskopio siirretään

Jos haluat tehdä varmuuskopiot mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman yksinkertaisesti, älä etsi muuta kuin ilmainen Backup Guard -laajennus.

Varmuussuoja: yleiskatsaus

Yhtenä eniten käytetyistä ja parhaiten arvioiduista WordPress-laajennuksista on selvää, että tämä suoraviivainen varmuuskopiojärjestelmä toimii. Sekä harvinainen asia on löytää sekä varmuuskopiointi että palautusominaisuudet tiivisestä ja ilmaisesta paketista. Joitakin sen pääominaisuuksia ovat:

 • No-cap manuaaliset varmuuskopiot
 • Mukautettu varmuuskopiovaihtoehto: tiedostot, tietokanta tai molemmat
 • Dropbox-yhteensopivat varmuuskopiotiedostot
 • Nopeita, helppoja palautuksia
 • Mahdollisuus peruuttaa varmuuskopiointi
 • Useita WordPress-sivustoja

Jos tämä kuulostaa sinulle oikealta järjestelmältä, niin tässä on kuinka saada se ja miten sitä käytetään.

1. Varmistussuoja: Asennus

Voit asentaa varmuuskopiointisuojan helposti WordPress-hallintapaneelista. Etsi se Plugins-välilehdeltä, lataa ja asenna. Kun lataus ja asennus on valmis, varmista, että se on kytketty päälle (Aktivoi-painikkeella) ja olet valmis aloittamaan.

varavarmistuslisäosien tiedot

2. Varmuuskopiointi: Varmuuskopiot

Varmuuskopion ensimmäinen askel on mennä varmuuskopioihin varmuuskopioinnin suojauslisäosassa ja napsauttamalla arvasit Varmuuskopio-painiketta. Täältä sinun on nimettävä varmuuskopio ja valittava joko täysi tai mukautettu tyyppi.

varmuuskopio varmuuskopiot

Muokatun vaihtoehdon avulla voit valita joko tiedostojen tai tietokannan varmuuskopioinnin välillä, joten valitse mikä sopii sinulle. Molemmat ovat suosituksemme, mutta jos tallennustila on ongelma, voi olla järkevää yrittää vähentää datan määrää.

Varmuuskopioita voi myös ladata pilveen Dropbox-linkin kautta. Asenna tämä vain siirtymällä varmuuskopioon > Pilvi ja napsauta PÄÄLLE-painiketta.

Tämä ohjaa sinut automaattisesti Dropbox-verkkosivustoon, jossa sinua pyydetään valtuuttamaan laajennus. Napsauta Salli ja sinut ohjataan takaisin WordPressiin vahvistuksella yhteydestä.

varmuusvahdin pääsy

Esimerkkisivuilla olemme valinneet täydellisen varmuuskopion ja kutsuneet sitä testivarmuuskopioksi, mutta neuvojamme olisi käyttää varmuuskopioiden otsikoissa asianmukaista kuukautta ja vuotta, jotta voit helposti seurata tietoja.

Kun kaikki on valmis haluamiesi vaihtoehtojen kanssa, napsauta Varmuuskopio-painiketta. Kun varmuuskopiointi on valmis, lataa ja tallenna se vain haluamaasi sijaintiin.

3. Varmuuskopiointi: Ajoitetut varmuuskopiot

Vaikka tämä varmuuskopiointityökalu on tarpeeksi helppo varmuuskopioida manuaalisesti, laajennuksen ajoitusominaisuuden käyttö antaa kaiken tietoturvan, paljon vähemmän vaivaa.

Ajoittaaksesi nämä varmuuskopiot, pääsin varmuuskopioon > Aikataulu, kytke sitten ON-kytkin ja nimeä aikataulu. Seuraavaksi sinun on valittava varmuuskopiointitiheys. On olemassa vaihtoehtoja tunnin, päivän, viikon tai kuukauden välillä, joten valitse se, minkä mielestäsi parhaiten sopii verkkosivustojesi tarpeisiin. Parasta on yrittää sovittaa varmuuskopioiden tiheys sisällön lähettämistiheyteen, mutta tässä esimerkissä meidän on asetettu viikoittain.

Varmuuskopioinnin aikataulutetut varmuuskopiot

Viimeinen vaihe on valita joko täysi tai mukautettu varmuuskopio, suurin piirtein sama kuin manuaalisen varmuuskopion osiossa. Kun olet tehnyt tämän ja olet tyytyväinen varmuuskopiointiaikatauluun, napsauta Tallenna, ja olet valmis!

4. Varmistussuoja: Restaurointi

Ei tarvitse murehtia, jos jostain syystä sinun on palautettava, prosessi on yksinkertainen ja suoraviivainen. Siirry Varmuuskopiointi-välilehdessä Varmuuskopiot-osioon. Tämä antaa sinulle täydellisen luettelon kaikista tallennetuista varmuuskopioista, valitse vain palautettava varmuuskopio ja napsauta vihreää palautuskuvaketta.

Kun prosessi on valmis, tarkista, että kaikki on täysin palautettu, ja verkkosivustosi on varmuuskopioitu ja valmis.

Varmuuskopiot-with-Backup-Guard

Varmuusvahti… Pro

Varmuuskopiosuojalla on myös premium-versio: Backup Guard Pro. On olemassa hopea-, kulta- ja platina-jäsenyyssuunnitelmat. Näiden suunnitelmien extrat sisältävät:

 • Varmuuskopiotiedoston valinta, jolla voidaan jättää pois tietyt tiedostot
 • Ajoitettujen varmuuskopioiden sähköpostiseuranta
 • Usean sivuston kattavuus (jopa 10)
 • Siirtyvä sivusto- / verkkotunnuspalvelu
 • Useita tallennuspalvelun kattavuuksia
 • Useita ajoitettuja varmuuskopioita
 • Ja paljon enemmän

Maksetut suunnitelmat alkavat niinkin pienestä kuin 12,50 dollaria, ja niihin sisältyy täysi vuosi tukea ja päivityksiä. Platinum-suunnitelma on viime aikoina vähentynyt hintaan puoliksi, ja se on ehdottomasti syytä tutkia kaikkia, jotka haluavat WordPress-verkkosivustolleen parhaan mahdollisen suojauksen.

UpdraftPlus: Markkinoiden paras

Backup Guard -sarjan vahvuus on sen yksinkertaisuudessa ja suoraviivaisuudessa, mutta henkilölle, joka tarvitsee enemmän liikkumavaraa ja mukautettavuutta, vapaa suunnitelma voi tuntua hiukan rajoittavalta. UpdraftPlus ja sen suurempi joustavuus tulevat tänne.
updraftplus

UpdraftPlus: Yleiskatsaus

Yli 2 miljoonalla aktiivisella asennuksella ja viiden tähden arvosanalla Updraft plus on luultavasti suosituin ilmainen WordPress-varmuuskopio, ja se tulee säännöllisesti esiin useimmissa vertailevissa arvosteluissa. Kuten varmuuskopiointi, se tarjoaa sekä varmuuskopiointia että palauttamista, mutta sillä on muutamia tärkeitä ominaisuuksia, jotka antavat sille edun:

 • Helposti automatisoidut varmuuskopiointiaikataulut
 • Useita tallennusvaihtoehtoja, kuten Dropbox, Cloud jne.
 • Sivustojen ominaisuudet voidaan varmuuskopioida erillisinä tallennuskokonaisuuksina
 • Automaattisempi ajoitusjärjestelmä, epäonnistuneet varmuuskopiot suunnitellaan uudelleen
 • Varmuuskopio valinta tietyille sivuston elementeille
 • Kyky hallita erillisten varmuuskopioelementtien tallennuspaikkaa
 • Nopeat ja yksinkertaiset palautukset, alhaiset palvelinvaatimukset

1. UpdraftPlus: Asennus

UpdraftPlus löytyy WordPress-hallintapaneelista, mene vain laajennuksiin > Lisää uusi ja etsi UpdraftPlus ja napsauta sitten Asenna. Kun se on asennettu, napsauta Aktivoi-painiketta, plugin antaa sinulle lyhyen esityksen sen asetuksista ja vaihtoehdoista.

etsi updraftplus-laajennus

2. UpdraftPlus: Varmuuskopiointi

UpdraftPlus-asetukset-osiossa on UpdraftPlus-varmuuskopiointi / palautus -valikko. On sininen varmuuskopiopainike, paina sitä aloittaaksesi manuaalisen varmuuskopioinnin.

UpdraftPlus varmuuskopion palautus

Sinulle annetaan mahdollisuus palauttaa tiedostot, tietokanta tai molemmat; Valitse vaihtoehto ja napsauta sitten Varmuuskopioi nyt. Tässä esimerkissä olemme valinneet molemmat.

Tämä varmuuskopioi sivustosi etäpalvelimelta, sille määritetään luomispäivämäärä nimellä, joten se on helppo löytää myöhemmin.

3. Varmuuskopioiden ajoittaminen

Aivan kuten Backup Guard, UpdraftPlus antaa sinun suorittaa ajoitettuja varmuuskopioita. Löydät vaihtoehdon niin tehdä UpdraftPlus-asetusvälilehdeltä, mutta sinulla on lisätty vaihtoehto ajaa erillisiä varmuuskopiointiaikatauluja tiedostoille ja tietokannoille.

Tämän vaihtoehdon avulla voit räätälöidä varmuuskopiointipalvelun verkkosivustosi tarpeisiin, ja mikä sinulle sopii parhaiten, riippuu tekijöistä, kuten postin tiheys ja päivitysten määrä.

Varmuuskopioi WordPress-sivusto UpdraftPlus-sovelluksella

Kun aikataulu on asetettu, sinun on valittava tallennuspaikka. Valitse sijainti, sisällytettävät tiedostot ja paina sitten Tallenna. Ponnahdusikkunat ilmestyvät ja antavat sinun valtuuttaa yhteyden, ja kun se on valmis, ajoitus alkaa astua voimaan..

4. UpdraftPlus: Restaurointi.

Palauttaminen UpdraftPlus -sovelluksella tarjoaa lisää vaihtoehtoja ja vaihtoehtoja palauttamiselle. Kokonaisrakenne ei kuitenkaan ole kovin monimutkainen, joten sinun ei tarvitse tuntea pelkoa kaikesta käytettävissä olevasta valinnasta!

Voit aloittaa varmuuskopion palauttamisen palaamalla Varmuuskopiointi / palautus -välilehdelle luettelon kaikista aiemmista varmuuskopioistasi. Valitse tästä sen jälkeen varmuuskopiot, jotka haluat palauttaa.

Napsauta palautuspainiketta, ja sinulle annetaan mahdollisuus valita, mitä palauttaa tarkalleen; joustavan järjestelmän avulla voit palauttaa WordPress-sivustosi tietyt piirteet, kuten teemat, laajennukset tai tiedostot jne.

Kun olet valinnut palautettavan, napsauta palautuspainiketta ja anna prosessin suorittaa. Kun palautus on valmis, voit myös ladata lokitiedostot. On viisasta tehdä niin, ja jos ongelmia ilmenee, nämä tiedostot helpottavat UpdraftPlus-tukitiimin auttamista paljon.

Restaurointi-successul-UpdraftPlus

UpdraftPlus… Premium

UpdraftPlus tarjoaa myös entistä kattavamman premium-version, suuremmalle sivustolle, jolla on suurempi tilavuus ja monipuolinen käsiteltävä sisältö, tämä saattaa olla sopivampi. Lisäominaisuuksia ovat:

 • Määritetyt sisällön varmuuskopiot
 • Yksinkertaistettu verkkosivustojen siirto
 • Yhteensopivuus useiden sivustojen kanssa
 • Varmuuskopiot sisältävät ei-WordPress-sisältöä
 • Teknikkojen ilmainen tuki
 • 1 Gt tallennustilaa UpdraftVaultissa
 • Laajempi valikoima tallennusalustaa, kuten Amazon S3, Rackspace, OneDrive ja monet muut
 • Laajennetut tietokanta-asetukset
 • Ja enemmän

70,00 dollarilla premium-hinta on jyrkempi hinta kuin Backup guard Pro, mutta UpdraftPlus-laajennus tarjoaa paljon enemmän apuohjelmia verkkosivustollesi. Ja monille verkkosivustoille lisäominaisuudet ovat varmasti lisäkustannusten arvoisia.

Mikä lisäosa on parempi varmuuskopioimaan WordPress: Backup Guard tai UpdraftPlus?

Molemmat vaihtoehdot tarjoavat mielenrauhan, turvallisuuden ja apuohjelman, jota tarvitaan varmuuskopiolaajennuksesta. Vaikka kukin tekee tehtävänsä hyvin, on tärkeitä eroja, jotka vaikuttavat sinulle parhaiten.

Varmuuskopiointi Guard on yksinkertainen ja suoraviivainen tuote, joka tarvitsee vain vähän panostusta työnsä suorittamiseen hyvin. Se on ihanteellinen pienemmille sivustoille, joiden sisältö on hitaampaa, helppo asennus ja vaivaton prosessi palvelee sinua hyvin.

Toisaalta, jos sivustosi on enemmän sisältöä raskas, monimutkainen ja tarvitsee tarkempaa huoltoa, UpdraftPlus on se sinulle ihanteellinen valinta. Laajennusten kyky tarjota eriytetty varmuuskopiointiaikataulu eri sivuston ominaisuuksille ja ilmaiseksi tekee siitä elintärkeän resurssin aktiivisemmille verkkosivustoille.

Manuaaliset varmuuskopiot: Plugineja ei tarvita.

Eri syistä saatat tuntea, että plugin ei ole sinulle tai verkkosivustollesi, tai ehkä syystä plugin ei ole sinulle saatavissa. Jos näin on, silloin ei ole mitään syytä olla tekemättä varmuuskopioita. Jos tiedät miten varmuuskopioida manuaalisesti, voit silti suojata sivustosi ilman plugineja, joten heres miten se tehdään.

Kun varmuuskopioidaan, prosessi on kaksinkertainen, ja sinun on varmuuskopioitava sekä tietokanta- että sivutiedostot. Aluksi määritä työpöytäkansio varmuuskopion pitämistä varten. Siinä on kaksi alajoukkoa tietokanta- ja sivutiedostoille. Suosittelemme jälleen kerran nimeämään kansiolle varmuuskopion päivämäärä, jotta säästät aikaa löytääksesi se myöhemmin! Viserrys

Tässä opetusohjelmassa esimerkit ovat cPanel-palvelimelta. Useimmissa palvelinjärjestelmissä on kuitenkin samanlaisia ​​muotoja, ja jos käytät toista palvelinta, siellä ei todennäköisesti ole paljon eroa. Etsi samanlaisia ​​sanamuotoja ja polkuja, eikä sinulla pitäisi olla vaikeuksia löytää tietoja ja tiedostoja, joita tarvitset varmuuskopiointia varten.

CPanel-palvelimelta löydät tietokannan phpMyAdmin-osiosta, ja tiedostot ovat Tiedostonhallintakonsolissa.

Manuaalinen varmuuskopiointi: Tietokannan vieminen

Sinun on ensin kirjauduttava sisään cPanelin (tai muun käyttämäsi palvelimen) järjestelmänvalvojan käyttöliittymään. Todennäköisesti käytät todennäköisesti cPanel MySQL-tietokantajärjestelmää, koska tämä on WordPress-sivustojen standardi.

Siirry MySQL-järjestelmään ja löydät verkkosivustojen tietokannan, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja paina phpMyAdmin-vaihtoehtoa (tämä on jälleen WordPress-standardi). Sinut ohjataan uudelle phpMyAdmin-välilehdelle, vasemmalla on luettelo kaikista verkkosivustoihin, jotka olet linkittänyt tähän palvelimeen.

Valitse verkkosivusto, jonka haluat varmuuskopioida, ja näyttöön tulee avattava taulukko, valitse ‘vie’.

vientitietokanta

Tämä vie vientikonsolin muutamalla vaihtoehdolla, miten edetä, valitsemalla vientitapa: nopea ja muotoiluasetukset: SQL. Napsauttamalla tämän jälkeen napsauta Jatka ja lataus etenee, varmista, että siirrät sen varmuuskopiokansiosi Tietokanta-alikansioon, jotta voit seurata sitä.

Joissakin tapauksissa lataus ei ole automaattista, ja se näyttää sen sijaan kaikki online-konsolin komponentit. Jos näin tapahtuu, kopioi vain se ja liitä se IDE-kansioon ja siirry Varmuuskopio-kansioon.

Kun olet saanut tietokannan varmuuskopioksi, seuraava vaihe on sivustotiedostot.

Manuaalinen varmuuskopiointi: Sivustotiedostojen vieminen

Sivustotiedostojen viemisessä on kaksi päämenetelmää, yleisimmin käytetty on cPanelin kautta, mutta joillekin verkkosivustoille saattaa olla parempi käyttää FTP: tä..

Kuvailemme molemmat menetelmät ja voit päättää, mikä sinulle parhaiten sopii.

Sivustotiedostojen vieminen: cPanel-menetelmä

Aloita cPanel-menetelmä. Siirry palvelimen kojelautaan ja etsi tiedostonhallintavaihtoehto.

Täältä löydät public.html-kansion ja napsauta sitä. Tämän pitäisi antaa sinulle mahdollisuus pakata.

Näkyviin tulee välilehti siitä, miten haluat pakata tiedoston, valitse .zip-arkistovaihtoehto. Tämän jälkeen vahvista pakkaus painamalla Compress File.

Kun prosessi on valmis, näet kansion nimeltä public_html.zip, lataa tämä ja siirrä se aiemmin tekemäsi sivustotiedostojen kansioon, ja kaikki tiedostosi varmuuskopioidaan!

Älä unohda poistaa palvelimelle jäävää .zip-tiedostoa, kun olet valmis, muuten tuhlat arvokasta palvelin tilaa!

Jos jostain syystä tämä menetelmä ei toimi sinulle, seuraava tapa on FTP.

Sivustotiedostojen vieminen: FTP-menetelmä

FTP-menetelmä, lyhenne sanoista File Transfer Protocol, on vähän monimutkaisempi, mutta se ei vie liian paljon totuttelua. Tarvitset asiakaspalvelun tätä menetelmää varten; hyvä vapaa valinta on joko FileZilla tai Cyberduck. Kumpikin voidaan helposti asentaa suoraan heidän verkkosivustoilleen.

Se, mitä nämä asiakaspalvelut antavat sinun tehdä, on rajapinta suoraan reaaliaikaisten verkkosivustojen tiedostojen ja tietokoneesi välillä, mikä on FTP-menetelmän perusta.

Tätä esittelyä varten olemme ladanneet FileZillan, ja ensimmäinen askel on saada yksi asiakkaista.

FTP: yhteyden muodostaminen verkkosivustopalvelimeen

Ensimmäinen askel, jos etsit FTP-kirjautumistietojasi, tarvitset tätä avataksesi FileZillan yhteyden palvelimeen.

Tiedot löytyvät cPanel-tiedostoista, etsi vain osio FTP-tilit, ja niiden pitäisi olla saatavilla, ellei näin ole, joudut ottamaan yhteyttä palvelimen isäntäyritykseen.

Kun sinulla on nämä yksityiskohdat, avaa FileZilla. Sinua esitetään kaksipaneelimuodossa, vasen edustaa tietokonettasi ja oikea palvelinta, johon olet yhteydessä / muodostanut yhteyden.

Jotta yhteys toimisi, piti arkistoida > sivuston johtaja. Uusi välilehti aukeaa, napsauta uutta sivustoa ja sinua pyydetään antamaan nimi sivustopalvelimelle, johon yhdistät.

Yhdistääksesi valitse ensin normaali kirjautumistyyppi ja täytä palvelimen tiedot, kuten isäntä (verkkotunnus), käyttäjänimi ja salasana. Kun olet tehnyt tämän ja muodostanut yhteyden, tiedot tallennetaan, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että asetat sen joka kerta, kun haluat käyttää palvelinta FileZillan kautta..

Kun olet kaikki yhteydessä, etsi Etäsivusto-paneeli, joka sisältää kaikki verkkosivustojen tiedostot ja kansiot. Siellä on pudotusvalikko, josta löydät tiedoston nimeltä public¬_html. Tämä tiedosto on täydellinen kokoelma kaikkia sivustotiedostoja ja se, jonka viemät varmuuskopiona.

FTP: WordPress-tiedostojen vieminen

Löydä aiemmin tekemäsi sivutiedoston varmuuskopio vasemmanpuoleisella käyttöliittymällä (joka on kytketty paikallisiin tietokoneesi tiedostoihin).

Tästä lähtien se on niin yksinkertaista kuin public_html-kansion vetäminen ja pudottaminen oikeanpuoleisesta käyttöliittymästä vasemmalla oleviin sivutiedostoihin. Tämä aloittaa latausprosessin, joka vaihtelee ajan mukaan yhteyden nopeudesta riippuen.

Varmuuskopiointi käsin on varmasti erilainen prosessi kuin laajennuksen käyttö, ja vaikka se voi tuntua monimutkaisemmalta, sillä on arvokas taito. Jos jostain syystä käyttämäsi laajennus ei yhtäkkiä tue, voit levätä helposti tietäen, että varmuuskopiointiratkaisu varmuuskopioihisi!

johtopäätös

WordPress-verkkosivuston varmuuskopiointi on pieni ja helppo tehdä muutos, mutta nykyisessä verkkoympäristössä siitä on tullut välttämättömyys. Viimeaikaisten tilastojen mukaan melkein 90 prosentilla WordPress-verkkosivustoista on havaittavissa haavoittuvuuksia hakkerointiin; ja varmuuskopiolaajennus on yksi harvoista tavoista suojautua tältä.

Varmuuskopio antaa sinulle mielenrauhan, turvallisuuden ja mahdollisuuden nopeasti palautua takaisin menetyksen yhteydessä. Theres eivät ole koskaan olleet enemmän syy varmuuskopiointiin sivustollesi, eivätkä koskaan olleet esteet sen tekemiselle.

Joten älä odota, kunnes sinun on sanottava: “Toivon, että minut varmuuskopioidaan!”, Lataa jompikumpi täällä mainituista laajennuksista (tai tee se manuaalisesti!) Ja tee WordPress-tiedostosta varmuuskopio..

Jos sinulla on myös kysymys siitä, kuinka vaihtaa WordPress-sivustosi Web-isäntätilaa, tutustu siihen liittyvään oppaaseemme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author