Kuinka vaihtaa Web-isäntä WordPress-sivustoosi

Kun päätät siirtyä nykyisestä verkkopalvelupalvelustasi, yleensä sen jälkeen kun olet kyllästynyt kärsivällisyyteen ja kaikkiin käytettävissä oleviin keinoihin saadaksesi käynnissä oleva järjestelmä toimimaan.

Miksi?

Koska isännöintipalveluntarjoajien vaihtaminen on usein hermostunut ja täynnä virheitä, vaikka olet tehnyt kotitehtäväsi ja päättänyt tarpeitasi vastaavalle alustalle. Suurin osa ihmisistä nauttii vaivoista aiheutuvista haitoista ja runsaasta mahdollisuudesta häiriöihin, joita vaihtaminen tuo mukanaan.

Stressin ja virheiden minimoimiseksi olemme toimittaneet tämän oppaan, jotta prosessista tulisi mahdollisimman saumaton ja turvallinen.

Mennään liikkeelle!

Suosituksemme – Kysy hosting-yritykseltäsi!

Tämän oppaan motivoi pyrkimys tekemään siirtymiskokemuksesta yksinkertaista ja helppoa. Tältä osin korkealaatuinen isäntä helpottaa edelleen taakkaa käsittelemällä kaikkia muuttoliikkeitä.

HostPapa, joka sattuu olemaan yksi tärkeimmistä yhteistyökumppaneistamme, tarjoaa kokonaan käytöstä poistumispalvelun, joten sinun ei tarvitse hikoilla sivustosi siirtymistä. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on antaa heille kirjautumistiedot. Katso HostPapa-arvostelu

Kokoa tarvitsemasi resurssit

Sinun täytyy saada kaikki ankkasi peräkkäin. Kerää siksi kaikki tarvittava kytkimeen. Kuten sanonta kuuluu, on parempi, että se on eikä tarvitse sitä, kuin tarvitsee sitä eikä tarvitse sitä.

 • Varmista, että sinulla on pääsy sekä vanhoihin että uusiin isäntätileihin – Jotkut näistä muutoksista vaativat korkeampia käyttöoikeuksia, joten varmista, että sinulla ei ole vain oikeat sisäänkirjautumistiedot, vaan myös järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.
 • Varmista, että sinulla on pääsy tietokantaan – Soittokellot ja pillit saattavat muuttua uudessa alustassa, mutta tietosi ovat yhtä tärkeitä kuin koskaan. Aivan kuten sisäänkirjautumistiedot ovat välttämättömiä tilien käyttämistä varten, tarvitset niitä myös tietokantaan pääsyä varten.
 • Käytä FTP-asiakasohjelmaa. – Tarvitset FTP-asiakkaan siirtääksesi tietoja palvelimien välillä. Valittavana on upeita vaihtoehtoja, kuten Filezilla.
 • Hanki luotettava tekstieditori. – Tarvitset hyvän tekstieditorin, koska teet paljon muutoksia. Muistikirja ++ on erinomainen esimerkki.

Kun olet kerännyt kaikki tarvittavat työkalut ja resurssit, on aika aloittaa. Hengitä syvään ja sukeltakaamme prosessin ensimmäiseen vaiheeseen.

A. Vaiheittainen prosessi sivuston siirtämiseksi manuaalisesti yhdeltä isäntältä toiselle

Tässä osassa kuvataan, kuinka kytkin tehdään manuaalisesti. Jos etsit prosessia, joka käyttää WordPress-laajennusta, vieritä myöhemmin kyseiseen kohtaan.

1. Ensin varmuuskopioi tiedostot

Mikään ei ole järkevää, joten ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä ennen siirtymistä, on varmuuskopioida kaikki tiedostosi. Siksi mikä tahansa valitettava virhe, voit palauttaa järjestelmän varmuuskopioiduista tiedoista.

Tämä prosessin osa kestää todennäköisesti pisin, koska se aikoo siirtää sekä järjestelmätiedostot että kaikki tiedostosi. Suosittelemme FTP- tai SFTP-järjestelmän käyttämistä tähän. FTP tarkoittaa tiedostonsiirtoprotokollaa, ja sen avulla voit käyttää ja siirtää tiedostoja tietokoneverkon kautta.

Käynnistä FTP-asiakas ja kirjoita käyttöoikeustiedot käyttääksesi FTP-palvelinta. Siirry WordPress-verkkosivustosi juurihakemistoon, varsinkin jos sitä ei ole määritetty aloitussivuksi oletuksena.

Valitse kaikki tiedostot. Järjestelmissä on yleensä piilotetut tiedostot, jotka suojaavat käyttäjiä vahingossa tai edes tahallaan poistamalla ja muuttamasta niitä. Yksi tällainen tiedosto on .htaccess-tiedosto. Pyydä FTP-asiakasohjelmaa näyttämään kaikki piilotetut tiedostot ja varmista, että et jätä niitä pois.

Jos esimerkiksi käytät FileZillaa, voit tehdä tämän palvelimen kautta > Pakota piilotettujen tiedostojen näyttäminen.

Kun olet valinnut valitut tiedostot, kopioi ne tietokoneellesi osoittamaan sijaintiin. Kopiointiprosessi voi viedä hetken sivustosi koosta riippuen.

2. Vie MySQL-tietokanta

Siirtymisprosessin seuraava vaihe sisältää koko tietokannan viemisen. Vaikka käytettävissä on useita työkaluja, suosittelen erittäin suositeltavaa käyttää phpMyAdminia tähän tehtävään, koska se on yksinkertainen, käyttäjäystävällinen ja intuitiivinen.

phpMyAdmin

Vasemmassa paneelissa on saatavilla olevat tietokannat. Valitse vain yksi, jonka haluat viedä. Jos et ole varma kumpi tarkalleen, tarkista nykyisen verkkosivustosi wp-config.php-tiedosto. Tämä tiedosto sisältää WordPress-verkkosivustosi perustiedot.

Tarkista merkintä, johon tietokannan nimi on määritelty. Sen pitäisi näyttää tältä:

Luettelossa ’Database_name_here’ paikkamerkki on tietokannan todellinen nimi..

Kun olet valmis, siirry vienti-välilehteen:

Käytettävissä on kaksi vientitapaa. Valitse Mukautettu.

Alla on luettelo Mukautettu-kohdan valikon vaihtoehdoista ja selittää optimaaliset valinnat:

 • Muoto – Jätä se oletus SQL-asetukseen.
 • Pöydät – Vievät taulukot tai taulukot on merkittävä.
 • Tulos – Lataamisen nopeuttamiseksi aseta Pakkaus joko zip- tai zip-pakkaukseen.
 • Muotokohtaiset vaihtoehdot – Jätä oletusasetus.
 • Objektin luomisasetukset – Valitse vaihtoehto Lisää DROP-TAULUKKO / KATSO / MENETTELY / TOIMINTO / TAPAHTUMA / LISÄTILA.
 • Tietojen luontivaihtoehdot – Jätä oletusasetus.

Kun olet suorittanut kaikki valinnat, napsauta lomakkeen alareunassa olevaa Siirry-painiketta.

Tämän toiminnon pitäisi viedä tietosi tiedostona. Tallenna tietokoneesi helposti päästävään sijaintiin ja siirry seuraavaan vaiheeseen.

3. Luo tietokanta uudessa isännässäsi

Sinun on tuotava tietokanta uuteen isäntäympäristöön. Mutta ensin sinun on luotava koti uudelle tietokantajärjestelmälle. Jokainen isäntä on vähän erikoinen, mutta etsi isäntäsi osasto, joka käsittelee tietokantoja ja tee seuraava:

 • Luo uusi tietokanta.
 • Luo tietokannan käyttäjä ja anna käyttäjälle täydet järjestelmänvalvojan oikeudet.
 • Suojaa ja säilytä käyttäjän salasana turvallisessa paikassa.

4. Muokkaa järjestelmän määritystiedostoa (wp-config.php)

Käytämme taas wp-config.php-tiedostoa. Se on tärkeä tiedosto, joka sisältää sivustosi perusmääritykset, tietokantayhteyksien käsittelyn ja viestinnän.

Tee kopio tiedostosta ja säilytä se jossain turvassa. Avaa sitten alkuperäinen tiedosto tekstieditorissa ja tee seuraavat muutokset:

Korvaa tietokannan_nimi_tiedot, käyttäjänimi_tiedot ja salasanat_tiedot nykyisen palvelimen tietokannan nimen, käyttäjänimen ja salasanan todellisilla tiedoilla..

Kirjoita localhostin tilalle MySQL-palvelimen nimi tai jätä se localhostiksi, jos tämä on palveluntarjoajasi sallima asetus..

Kun olet suorittanut tarvittavat muutokset, tallenna muutokset.

5. Lataa tiedostosi uuteen isäntään

Viimeksi latasit tiedostosi vanhasta isännöintipalvelustasi. Mutta nyt käännämme prosessin ja aloitamme sen sijaan näiden tiedostojen lähettämisen uuteen isäntään. Se voi viedä huomattavasti aikaa loppuun saattamiseen, joten on suositeltavaa aloittaa prosessi jatkamalla muuttomuutoksen muita puolia..

Käynnistä FTP-asiakas, mutta muodosta tällä kertaa yhteys uuteen palvelimeen. Tämä yhteys vaatii joitain muutoksia tämän todellisuuden heijastamiseksi kirjoittamalla uuden palvelimen IP-osoite entisen sijaan FTP-asiakasohjelmaan. Voit yleensä löytää uuden IP-osoitteen isäntätililtäsi, mutta jos olet epävarma, ota yhteyttä tekniseen tukeen.

Kun olet luonut yhteyden uuteen isäntään, etsi aiemmin lataamasi tiedostot ja lataa ne vastaavasti. Muista sisällyttää wp-config.php-tiedosto juurihakemistoon. Jos lähetys jatkuu, siirry seuraavaan tehtävään, koska voit suorittaa muita toimintoja samanaikaisesti.

6. Tuo tietokanta uuteen isäntään

Voit tuoda tietokannan tiedostojen latauksen aikana. Kirjaudu sisään uuden isäntäsi tarjoamalla tietokannan hallintatyökalulla, jonka oletetaan olevan phpMyAdmin.

Kun olet valinnut aiemmin uudelle isännälle luodun tietokannan, napsauta Tuo-välilehteä.

tuodaan tietokantaa

Selaa tuotavan tiedoston kohdasta vietämääsi tiedostoa napsauttamalla Selaa-painiketta.

Jätä kaikki muut vaihtoehdot oletuksena ja vieritä lomakkeen alaosaan ja aloita tuonti napsauttamalla Siirry-painiketta. Tietokannan tuonnin loppuunsaattamisen tietenkin riippuu tiedostojen koosta.

Kun tuonti on valmis, saat palautetta koskevan ilmoituksen.

Lisävaihtoehto: Vaihtaessasi & URL-osoitteiden vaihtaminen

Skenaariossa, jossa muutat uuteen isäntään JA muutat myös sivustosi URL-osoitetta, suoritetaan lisävaihe: korvata tietokannan vanhan URL-osoitteen viittaukset uudella.

Jos URL-viitteesi ovat hajallaan useisiin PHP-skripteihin keskittymisen sijaan, voit käyttää tätä Etsi korvaa DB-skriptiä mukavuuden vuoksi. Se toimii tietokantahaku- ja korvauskoodina PHP: ssä ja on saatavana ilmaiseksi.

Kun olet valmis, varmista, että huomioit sen varoituksen ÄLÄ KOSKAAN jätä komentosarjaa palvelimelle.

7. Vaikuttavat muutokset DNS-palvelimeesi

Uuden palvelimesi on osoitettava URL-osoitteellesi, mikä edellyttää DNS-palvelimen asetusten muuttamista. Tämä prosessi riippuu siitä, missä URL-osoitteen verkkotunnus alun perin rekisteröitiin. Jos verkkotunnus on rekisteröity vanhassa palveluntarjoajassasi, sinun on siirrettävä koko verkkotunnus uudelle palveluntarjoajallesi. Asiakaspalvelun pitäisi voida auttaa sinua siirrossa.

Jos kuitenkin ostit verkkotunnuksen verkkotunnuksen rekisteröijältä, kuten Domain.com, nimipalvelimen asetukset on päivitettävä. Hanki uuden palvelimen nimipalvelimen osoite ja yhdistä tämä uuteen verkkotunnukseen. Jos et tunne heitä, nimipalvelimen osoitteet näyttävät yleensä tällaiselta: ns1.omahost.com, ns2.omapalvelin.com

Yhdistä tämä nimipalvelimen osoite verkkotunnukseesi. Prosessi riippuu siitä, mistä olet ostanut verkkotunnuksen. Alla on ohjeet tavallisille tapauksille:

 • Verkkotunnukset rekisteröity GoDaddyssa
 • DNS-palvelimien vaihtaminen HostGatorissa
 • Kuinka muuttaa nimipalvelimia Domain.com-sivustossa

Muutokset kestävät jopa 48 tuntia ennen niiden voimaantuloa. Voit seurata prosessin päätyttyä työkaluilla, kuten Mikä on minun DNS. Älä kuitenkaan tee muutoksia sivustoosi ennen kuin tämä prosessi on valmis, koska vaihdat silti vanhaa sijaintia uuden sijaan.

Heti kun prosessi on valmis, muutot tulisi suorittaa ilman seisokkeja. Koska sekä vanhalla että uudella sivustolla on käytännössä sama sisältö, käyttäjät eivät huomaa mitään eroa.

8. Suorita siivous

Jotkut taloudenhoito ovat kunnossa, kun DNS-muutoksesi on lopulta käynyt läpi. Palaa takaisin vanhaan isäntään, poista tietokanta ja kaikki tiedostot. Ihannetapauksessa sinun pitäisi odottaa vähintään viikko ennen kuin teet tämän varmistaaksesi, että kaikki toimii hyvin.

Jos sinun on peruutettava siirto, säilytä kopioita tärkeistä kokoonpanotiedostoista, kuten wp-config.php.

B. Web-palvelimien vaihtaminen WordPress-laajennuksella

Tähän mennessä käsitellyt manuaaliset prosessit voidaan yhtä hyvin suorittaa automaattisesti ja paljon helpommin liitännäisten avulla. Useita vaihtoehtoja on olemassa, mutta keskitymme tämän kuvan kopiokoneen laajennukseen.

1. Kopiokoneen laajennuksen asennus

Asentaaksesi tämän laajennuksen, sinun on oltava kirjautuneena WordPress-verkkosivustoosi. Etsi hallintapaneelin kohdalta Laajennukset → Lisää uusi -valikko ja etsi kopiokone. Napsauta Asenna nyt, kun tulokset ovat palanneet.

Kun WordPress on asentanut laajennuksen, napsauta Aktivoi-painiketta aloittaaksesi sen käytön.

2. Vie seuraavaksi olemassa oleva sivusto

Aktivoinnin jälkeen sinun pitäisi löytää Kopiokone-laajennus asennettujen laajennusten työalueelta. Aloita seuraava prosessi napsauttamalla Hallinta-vaihtoehtoa.

Tässä vaiheessa et ole vielä luonut paketteja, joita se aikoo käyttää. Nämä paketit ovat verkkosivustosi ja tietokannan pakattuja versioita. Napsauta lomakkeen oikeassa yläkulmassa olevaa Luo uusi -painiketta muuttaaksesi sitä.

Esitetään kolme vaihtoehtoa:

 • Varastointi – Määritä, mihin varmuuskopio tallennetaan. Ellet ole ostanut kopiokoneen pro-versiota, ainoa tällä hetkellä käytettävissä oleva vaihtoehto on palvelin.
 • Arkisto – Määritä tietokannan tiedostot ja segmentit poissulkemista varten. Tee tämä vain, jos sinulla on hyviä syitä.
 • Asentaja – Voit täyttää uuden palvelimen ympäristön tietokantatiedot.

Napsauta Seuraava-painiketta, kun olet valmis. Laajennus tarkistaa järjestelmän varmistaakseen, että siinä on kaikki tarvittava toiminta. Kun skannaus on valmis ja onnistunut, sinun pitäisi nähdä seuraavat tulokset:

Jos olet tyytyväinen, aloita rakennusprosessi napsauttamalla Rakenna-painiketta.

Operaation eteneminen näytetään. Kun olet valmis, sinun pitäisi nähdä tämä näyttö:

Lataa arkisto ja asentaja erikseen tai kaikki kerralla yhden napsautuksen latauslinkillä.

Onnittelut, olet vienyt nykyisen sivuston.

3. Lataa tiedostoja FTP: tä käyttämällä

Lataa seuraavaksi ladatut tiedostot uudelle isäntäpalvelimelle FTP: n kautta käyttämällä sen IP-osoitetta verkkotunnuksen sijasta.

Varmista, että sivustosi juurihakemisto on tyhjä. Lataa sekä asennusohjelma että arkisto juurihakemistoon.

4. Luo uusi tietokanta

Aikaisemman prosessin tavoin joudut silti luomaan tietokannan uudelle isäntällesi. Tee niin ja varmista, että ainakin yhdellä käyttäjällä on täydet oikeudet hallita sitä. Huomaa isäntäsi tarjoaman MySQL-palvelimen versio ja suojaa tietokannan salasana turvallisessa paikassa.

5. Luo yhteys uuteen verkkosivustoon

Jos käytät samaa verkkotunnusta kuin edellinen sivustosi, saatat joutua tässä vaiheessa joihinkin ongelmiin, koska verkkotunnuksesi osoittaa edelleen vanhalle sivustollesi. Toisin kuin manuaalinen prosessi, jossa suosittelin DNS-palvelimen asetusten muuttamista, tämä ratkaisu menettäisi nopeamman siirron tavoitteen, joka laajennuksen avulla edistää.

Onneksi tietokoneen isäntätiedoston avulla on kiertotapa. Verkkotunnukset on mahdollista paikallistaa tiettyihin IP-osoitteisiin, jolloin voit käyttää uuden palvelimen tiedostoja vanhan verkkotunnuksen kautta.

(Voit ohittaa tämän osan kokonaan, jos käytät uutta verkkotunnusta.)

Hanki uuden palvelimen IP-osoite palveluntarjoajalta, jos sinulla ei ole sitä.

Isäntätiedoston avaaminen riippuu käyttöjärjestelmän käyttöjärjestelmästä, joten tässä on joitain vaihtoehtoja:

 • Windows – Etsi tehtäväpalkkivalikosta ”notepad”. Se vaatii korotettuja oikeuksia, joten napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana. Avaa editorilla editori c: \ Windows \ system32 \ ajurit \ etc \ isännät. Varmista, että haet ”Kaikki tiedostot” löytääksesi tiedoston.
 • Mac käyttöjärjestelmä – Käytä päätesovellusta ja kirjoita komento sudo nano / etc / hosts, minkä jälkeen sinulta kysytään järjestelmänvalvojan salasanaa.
 • Linux – Sama menetelmä kuin Mac OS: ssä.

Saatuaan pääsyn tiedostoon, kirjoita sekä uuden isäntä IP-osoite että sivustosi verkkotunnuksen nimi näyttämään tältä:

Korvaa verkkosivustosi.com paikanmerkki oikealla verkkotunnuksella ja 192.165.1.10 uuden isäntäsi todellisella IP-osoitteella.

Huomaa: IP-osoitteen ja verkkotunnuksen nimen erottava tila esimerkissä on välilehti.

Varoitus: Kun siirtoprosessi on valmis, älä unohda vaihtaa isäntätiedosto takaisin alkuperäiseen sisältöön.

6. Käynnistä siirtoprosessi

Muodosta lannesi, koska on aika aloittaa muutto tosissaan. Siirry selaimellasi osoitteeseen http://yoursite.com/installer.php (korvaa nykyinen verkkotunnuksesi.) Yleisesti ottaen sinun pitäisi nähdä, mitä tämän näytön määrä on:

monistuskone

Varmista, että kaikki validointitarkastukset on suoritettu, etenkin arkistointi- ja validointitarkastukset. Napsauta Seuraava-painiketta aloittaaksesi käyttöönottoprosessin.

Kun tiedosto on poistettu, sinut siirretään seuraavaan vaiheeseen, joka pyytää tietokannan tunnistetietoja ja käyttöoikeustietoja.

Kirjoita vaaditut tietokantatiedot, napsauta Test Database -painiketta varmistaaksesi, että kaikki on kunnossa. Jos se on kunnossa, napsauta Seuraava-painiketta aloittaaksesi tietokannan tuonnin.

Seuraava vaihe antaa mahdollisuuden korvata entinen URL uudella.

Napsauta Seuraava-painiketta, kun olet valmis, jotta laajennus saattaa viimeistellä prosessin ja nähdä jotain vastaavaa:

Näyttö ilmoittaa menikö kaikki hyvin ja tarjoaa mahdollisuuden asennuksen viimeistelemiseen tarjoamalla linkin kirjautuaksesi sivustoosi.

Seuraa ohjeita, etenkin ohjeita, jotka koskevat KAIKKI asennustiedostojen poistamista, kun se on valmis.

7. Päivitä lopuksi DNS-nimipalvelin

Olemme jo keskustelleet tästä vaiheesta yksityiskohtaisesti, joten sinun pitäisi palata kyseiseen kohtaan. Hanki vain nimipalvelimen osoitteet uudelta isäntältäsi ja yhdistä ne sitten toimialueeseesi. Kuten yleensä, odota, kunnes muutos on tullut voimaan, ennen kuin teet mitään muutoksia sivustoosi.

No, onnittelut ovat kunnossa – olet juuri oppinut vaihtamaan Web-isäntä WordPress-sivustollesi. Mahtava!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author