Kuinka mukauttaa WordPressiä

WordPress-logoVanhoina huonoina päivinä jouduit tuntemaan HTML: n verkkosivuston suunnitteluun. Koska verkko muuttui edistyneemmäksi ja monimutkaisemmaksi, joudut oppimaan myös Javascriptin.

Yksi tapa välttää tämä on käyttää sisällönhallintajärjestelmää (CMS). CMS, kuten WordPress tai Wix, tekee raskaan nostamisen puolestasi. Teemoja, WYSIWYG-editoria ja valmiiksi rakennettuja widgettejä käyttämällä voit rakentaa ammattimaisen verkkosivun kirjoittamatta yhtä koodiriviä.

WordPress on ylivoimaisesti suosituin CMS maailmassa. Maaliskuusta 2020 lähtien sitä on käyttänyt yli 35 prosenttia verkkosivustoista. Mutta miksi se on niin suosittu?

Vastaus on se WordPress on löytänyt täydellisen tasapainon räätälöinnin ja helppokäyttöisyyden välillä. Voit käyttää oletusteemaa ja koota nopea ja likainen blogisivusto. Tai voit asentaa laajennuksia ja rakentaa todella ammattimaisen verkkosivuston.

Tässä keskustellaan kaikesta, mitä sinun tarvitsee tietää WordPress-sivustosi mukauttamisesta. Puhumme perusasetuksista, teemoista ja widgetistä. Puhumme myös edistyneemmistä ominaisuuksista, kuten laajennuksista, analytiikasta ja muista integroiduista työkaluista.

merkintä: Jos pystyt käsittelemään suunnittelun ja räätälöinnin itse, vähennät huomattavasti verkkosivustojesi kehittämiskustannuksia.

Katsotaanpa tarkemmin!

WordPress 101: n mukauttaminen

WordPress-sivustosi voidaan mukauttaa useilla tavoilla. Ehkä tärkein asia on huomata, että WordPress ei ole hosting-yritys. Se on vain CMS. Seurauksena on, että sinun on valittava oma isäntä ja rekisteröitävä oma verkkotunnuksesi. Monet isännät tarjoavat laadukkaita WordPress-hosting-palveluita, WordPress on esiasennettu palvelimellesi.

WordPress-räätälöinti

Kun olet selvittänyt isännöintitilanteesi, seuraava askel on sivustosi rakentaminen. WordPress-sivustoa voidaan mukauttaa kahdella ensisijaisella tavalla:

 • Teeman valitseminen
 • Widgetien lisääminen
 • Valikon lisääminen

Puhumme myöhemmin kaikista kolmesta näistä vaihtoehdoista perusteellisemmin, mutta tässä on sen ydin:

Teemat määritä sivustosi ulkoasu ja värimaailma. Voit rakentaa perusblogiformaatin, kuvagallerian ja muut yleiset sivutyypit. Voit jopa valita toisen teeman etusivullesi, jotta sivustosi saa yksilöllisemmän ilmeen.

widgetit ovat työkaluja, jotka yleensä sijaitsevat sivupalkissa ja jotka tarjoavat lisäarvoa. Tyypillisiä widgettejä ovat sosiaalisen median linkit tai sähköpostin ilmoittautumislomake.

valikot tee vierailijoille helppo navigoida sivustossasi. Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on automaattikorjaamo. Sivun yläosassa voi olla valikko, jossa on linkit osiin, palveluihin, sijaintisi Google-karttaan ja ”Ota yhteyttä” -sivulle..

Näiden asetusten lisäksi on olemassa muita, edistyneempiä tapoja räätälöidä sivustoasi. Yksi näistä on luoda CSS-tyylisivu. CSS: n avulla voit mukauttaa fontteja, värejä ja kirjasinkokoja tekstityyleille. Joten sen sijaan, että asettaisit manuaalisesti kirjasinkoot ja värit jokaiselle sivulle, voit luoda esiasetettuja asetuksia otsikoille, alaotsikoille ja tavalliseen tekstiin ja valita ne nopeasti ja helposti.

Voit jopa luoda mukautettuja otsikoita WordPress-sivustollesi. Muokattu otsikko sitoo koko sivustosi yhteen. Jokainen sivu näyttää osaltaan suuremmasta kokonaisuudesta, vaikka teema olisi muuten erilainen.

Voitko muokata WordPressiä kokonaan?

Kun ajattelet WordPressiä, ajattelet todennäköisesti blogia tai muuta sisältöpohjaista sivustoa. Itse asiassa sitä käyttävät niin arvostetut yritykset kuin Flickr, LinkedIn ja BBC America. Oletetaan kuitenkin, että haluat integroida edistyneempiä ominaisuuksia, kuten foorumeita, asiakaskeskusteluohjelmia tai verkkokauppaa? WordPress ei tue natiivisti mitään näistä sovelluksista.

Onneksi niitä on kirjaimellisesti tuhansia laajennuksia, jotka lisäävät toimintoasi sivustoosi. Tämä rikas ekosysteemi sisältää melkein minkä tahansa verkkoominaisuuden, jonka voit kuvitella. Joten jos haluat lisätä foorumin tai verkkokauppasivun sivustoosi, se on varmasti mahdollista.

Wordpress-laajennuksen asennus

Ainoa ongelma on, että nämä laajennukset eivät ole mittakaavassa. Ne on suunniteltu pienille ja keskisuurille sivustoille, ja isompien sivustojen on käytettävä enemmän ja enemmän käännettyjä rypäleitä suorituskyvyn ylläpitämiseksi. Tällöin kannattaa ehkä harkita edistyneempää CMS: ää, jolla on enemmän alkuperäisiä ominaisuuksia.

Sitten taas, jos sivustosi on kasvanut niin suureksi, että olet kasvanut WordPressistä, se on hyvä ongelma.

WordPressin yleiset asetukset

Ennen kuin aloitat sivustosi rakentamisen, WordPress pyytää sinua määrittämään perusasetukset, kuten käyttäjänimesi, salasanasi ja muut palvelimen perusasetukset. Tämä on hyvä aika varmistaa, että WordPress-sivustosi on suojattu, koska perusasetusten vääräksi saaminen voi jättää sinut alttiiksi hakkereille.

salasanasuojausEnnen kuin edes kirjaudut sisään, WordPress pyytää sinua luomaan käyttäjänimen ja salasanan. Varmista, että käytät vahvaa salasanaa. Ja Älä koskaan koskaan käytä käyttäjänimeäsi “admin”. Se on ensimmäinen asia, jonka hakkerit yrittävät arvata, koska monet tekijät eivät koskaan muuta sitä.

Kun olet kirjautunut sisään, näet kojetaulun, jossa teet suurimman osan työstäsi. Aluksi kojelauta on hiukan sotkuinen. Näytöllä on useita widgettejä, mutta kaikkia niitä ei tarvita kaikille käyttäjille.

Näytön oikeassa yläkulmassa on pieni linkki, jossa lukee “Näyttöasetukset”. Napsauta sitä, ja voit poistaa yksittäiset widgetit. “Tervetuloa”, “nopea luonnos” ja “WordPress-tapahtumat ja uutiset” -widgetit pitäisi olla ensimmäiset. Useimmat ihmiset eivät koskaan käytä näitä ominaisuuksia.

Napsauta seuraavaksi sivun vasemmalla puolella olevaa “Asetukset” -linkkiä ja napsauta “Yleiset asetukset” -linkkiä..

Siellä näet tärkeimmät sivustosi vaihtoehdot. Kahden ensimmäisen ruudun avulla voit kirjoittaa sivustosi otsikon ja tunnisteen. Sivuston otsikko näkyy selaimen välilehdillä, kun taas otsikko ja tunnistemerkki näkyvät sivun yläosassa monissa WordPress-teemoissa. Koska nämä ovat ensimmäisiä asioita, jotka monet ihmiset näkevät käydessään sivustossasi, on hyvä idea pohtia niitä.

Seuraavaksi sinun on annettava WordPress-osoitteesi. Tämän pitäisi olla verkkotunnuksesi, jonka olet rekisteröinyt sivustollesi. WordPress etsii automaattisesti kotisivusi WordPress-hakemistosta. Jos kotisivusi on erilainen – esimerkiksi jos sitä ylläpidetään toisella palvelimella – kirjoita kyseinen URL-osoite Sivustoosoite-ruutuun. Useimmissa sivustoissa WordPress-osoitteen ja sivustoosoitteen on kuitenkin oltava samat.

Wordpress-kojelaudan yleiset asetukset

Voit myös muuttaa järjestelmänvalvojan sähköpostiosoitteesi. Oletuksena se on verkkosivustosi järjestelmänvalvojan osoite. Jos sinulla on toinen sähköpostitili, kuten Gmail, voit kirjoittaa tiedot tähän.

kuinka valita käyttäjän rooli WordPressin yleisissä asetuksissa

Useimmille ihmisille tämä on hyvä idea, koska hakkereilla on vaikeampi arvata kyseisiä tietoja. Pahimmassa tilanteessa järjestelmänvalvojan sähköpostiosoitteen, jota ei ole WordPress-palvelimella, avulla on helppo palauttaa WordPress-järjestelmänvalvojan salasana.

Sivun alareunassa voit valita aikavyöhykkeen, päivämäärämuodon, aikamuodon ja sivuston kielen. Nämä ovat enimmäkseen hallinnollisia vaihtoehtoja, eivätkä ne vaikuta käyttökokemukseen.

Monenlaisia ​​erilaisia ​​käyttäjärooleja

On vielä yksi vaihtoehto, josta meidän pitäisi puhua: uuden käyttäjän oletusrooli. Tässä on nopea selvitys siitä, mitä ne tarkoittavat:

 • Supervalvoja antaa käyttäjälle kaikki sivuston järjestelmänvalvojan ominaisuudet samoin kuin kaikki muut saman verkon sivustot. Ellei sinulla ole verkkoa, tällä asetuksella ei ole tarkoitusta.
 • admin antaa käyttäjälle kaikki hallintomenot. Useimmissa sivustoissa haluat olla ainoa järjestelmänvalvoja. Mutta jos sinulla on verkkosivusto luotettavan kumppanin kanssa, sinun on tehtävä heistä järjestelmänvalvoja.
 • toimittaja rooli antaa käyttäjälle mahdollisuuden julkaista ja muokata mitä tahansa viestiä verkkosivustolla. Tästä voi olla hyötyä, jos työskentelet yhteistyöprojektissa muiden kumppaneiden kanssa. Pohjimmiltaan he voivat muokata sivuston sisältöä, mutta eivät yleistä muotoa tai turvaominaisuuksia.
 • kirjailija antaa käyttäjän julkaista ja muokata luomia viestejä. He eivät kuitenkaan voi muokata muiden käyttäjien luomaa sisältöä.
 • avustaja osaa kirjoittaa viestejä. He eivät kuitenkaan voi julkaista niitä. Toimittajan tai järjestelmänvalvojan on julkaistava kaikki heidän kirjoittamansa tiedot.
 • Tilaaja voi hallita vain omaa profiilia.

Yleensä haluat jättää oletuskäyttäjäroolin asetukseksi tilaaja. Kun jollain on tili palvelimellasi, voit käyttää hallinnollisia valtuuksiasi aina muuttaa hänen tehtäväänsä. Jos sinulla on enemmän kuin kourallinen käyttäjiä, helpoin tapa hallita heitä on käyttää kolmannen osapuolen työkalua, kuten phpMyAdmin.

Jos päätät muuttaa näitä asetuksia myöhemmin, se on helppo tehdä. Siirry vain Yleiset asetukset -sivulle ja tee tarvittavat muutokset.

WordPress-teemojen mukauttaminen

Nyt kun olet määrittänyt perusasetukset, on aika mukauttaa verkkosivustosi ulkoasua. Tämän prosessin ensimmäinen askel on WordPress-teeman valitseminen. Teemoja on kahta tyyppiä: ilmaisia ​​teemoja ja premium-teemat. Ensinnäkin tarkastellaan kuinka asennetaan ilmainen teema.

Napsauta kojetaulussa vasemmalla puolella olevaa ”Ulkoasu” -linkkiä ja napsauta sitten Teemat-painiketta. Siellä näet laatoitetun näytön kaikista palvelimellesi tällä hetkellä tallennetuista teemoista.

kuinka muuttaa WordPress teema

Jos isännöit erillisessä WordPress-palvelimessa, vaihtoehtoja on jo useita. Jos et ole tai haluat valita toisen ilmeen, sinun on asennettava uusi teema.

Ilmainen teema ei välttämättä ole turvallisin vaihtoehto

Internetissä on useita WordPress-teeman säilytystiloja. Mutta kuten sanotaan, “jos se näyttää liian hyvältä ollakseen totta, niin todennäköisesti on”. Monet näistä “ilmaisista” teemoista on upotettu mainoseurantalaitteisiin tai jopa haittaohjelmiin, jotka voivat vaarantaa sivustosi turvallisuuden..

Turvallisuuden vuoksi paras paikka löytää teema on valita se virallisesta WordPress-arkistosta. Sieltä voit etsiä teemoja löytääksesi tarpeitasi vastaavan. Valitse leikkisä teema puutarhablogillesi tai painikkeilla alas painettu teema ammattiblogillesi.

virallinen WordPress-teemavarasto

Kun löydät haluamasi, napsauta vain Lataa-painiketta. Se tallennetaan tietokoneellesi .zip-tiedostona. Siirry sitten takaisin WordPress-hallintapaneelin teemasivulle ja paina yläosassa olevaa painiketta, jonka otsikko on ”Lisää uusi”. Valitse teeman .zip-tiedosto, ja se lähetetään palvelimellesi.

Valitse teema, ja sinulla on muutama vaihtoehto. Voit ensin napsauttaa Tiedot & Esikatselu ”, joka antaa sinulle elävän katsauksen teemaan toiminnassa, sisältäen joitain täytetekstejä ja kuvia. Tämän avulla saat paremman kuvan siitä, miltä se näyttää, julkaisematta sitä verkossa. Jos olet onnellinen, napsauta vain ”Aktivoi”, niin teema avautuu.

esikatsele WordPress-teema

WordPressillä on teemaeditori, jonka avulla voit muokata teemaasi manuaalisesti. Älä käytä sitä, vaikka sinulla olisi HTML, PHP ja CSS mukava. WordPress jopa varoittaa et. Syynä on, että voit rikkoa sivustosi pysyvästi, joten sinun on asennettava teema uudelleen ja aloitettava tyhjästä. Lisäksi muutokset menetetään tulevien teemapäivitysten yhteydessä.

Jos haluat säätää teemaasi, harkitse laajennuksen asentamista teemaeditointiin. Esimerkiksi Elementor on erinomainen, turvallinen WYSIWYG-editori, joka ei tuhoa sivustoasi. Saatavana on myös muita kolmansien osapuolien vaihtoehtoja, kuten Gutenberg.

Jos haluat todella muokata teemaa manuaalisesti, haluat luoda lapsiteeman. Tämä varmistaa, että teemaasi ei murtu tulevien päivitysten avulla. Haittapuoli on, että sitä ei päivitetä ollenkaan. Jos teemalla on tietoturvaongelma, joka myöhemmin korjautuu, et menetä korjausta.

Toinen tärkeä näkökohta on, että suurin osa verkkokäyttäjistä käyttää nyt Internetiä älypuhelimiensa kautta. Tarjoaksesi puhtaan ja mukavan kokemuksen näille ihmisille, sinun kannattaa valita teema, jonka suunnittelu on herkkä. Ennen kuin jatkat, luo vain nuken sivu ja suorita se Googlen mobiiliystävällisen testin avulla.

WordPress Premium-teemat

Ilmaisten teemojen lisäksi on useita yrityksiä, jotka myyvät premium-teemoja. Sen lisäksi, että tarjoat sinulle laajemman valikoiman vaihtoehtoja, premium-teemoilla on useita etuja. Nämä sisältävät:

 • Useammat kehittäjäpäivitykset, jotka antavat sinulle paremman suojauksen
 • Yhteensopivuus uusimpien WordPress-, HTML-, PHP- ja CSS-standardien kanssa
 • WordPressin asiakastuki virheiden ja räätälöinnin käsittelemiseksi

Kun olet ladannut premium-teeman, asenna se samalla tavalla kuin ilmainen teema. Sinun on arvioitava, onko tämä kustannuksen arvoinen vai ei.

WordPress-laajennuksen asennus

WordPress-laajennuksetJos haluat mennä WordPressin perustoimintojen ulkopuolelle, sinun on hyödynnettävä laajennuksia. Laajennukset ovat lisätyökaluja, joiden avulla voidaan parantaa sivustosi turvallisuutta, luoda automaattisia varmuuskopioita ja jopa parantaa sivustosi suorituskykyä.

Laajennusten haittana on, että annat heille pääsyn sivustosi tietoihin. Seurauksena on viallinen laajennus, joka voi vaarantaa sivustosi turvallisuuden. Ennen kuin asennat laajennuksen, muista lukea arvosteluja kolmannen osapuolen sivustolta varmistaaksesi, että sillä ei ole tunnettuja turvallisuusvirheitä. Paras tapa löytää turvallinen laajennus on käyttää virallista WordPress-arkistoa.

Aivan kuten teeman asentaminen, pluginin asentaminen edellyttää, että ensin lataa se. Plugin ladataan .zip-tiedostona, joka täytyy purkaa ennen kuin voit lähettää sen.

Kun olet tehnyt tämän, avaa WordPress-hallintapaneeli, valitse ”Plugins” -valikko ja napsauta “Add New”. Näytön yläosassa on painike, jonka sanoma on “Lataa laajennus”. Valitse tämä painike, lähetä laajennus, ja olet valmis määrittämään sen.

kuinka ladata wodpress-laajennus

Kun laajennus on asennettu onnistuneesti, näet kehotteen määrittää se. Useimmat WordPress-laajennukset on esiasetettu, mutta se on silti hyvä idea tutustua vaihtoehtoihin. Koska vaihtoehdot vaihtelevat villin tavoin eri plugineiden välillä, sinun on otettava yhteys plugins-tukisivulle, jos haluat lisätietoja eri asetuksista.

On vaikea antaa kattava opas, mitä laajennuksia tarvitset, koska tarkka tyyppi riippuu käyttämäsi sivuston tyypistä. Toisin sanoen, on olemassa muutamia asioita, jotka sinun tulisi asentaa heti lepakon päältä.

 • Yoast on suunniteltu auttamaan sinua parantamaan verkkosivustosi sijoitusta hakukoneissa. Siinä on useita sisäänrakennettuja työkaluja, joiden avulla voit luoda hakukoneille sopivan sisällön, mukaan lukien oikeiden avainsanojen valitseminen linkkeille. Premium-versio tarjoaa jopa vinkkejä ylimääräisistä avainsanoista, jotka sisällytetään tekstiin.
 • Akismet on pakollinen, jos sivustosi sallii kommentteja. Se on roskapostisuodatin, joka poistaa tunnetut roskapostilinkit pitää kommenttiosi puhtaana.
 • Kopiokone on helppo luoda varmuuskopioita WordPress-sivustoosi. Suorita varmuuskopio ennen kuin teet mitään merkittäviä muutoksia. Jos muutokset aiheuttavat sivuston kaatumisen, palauta vain varmuuskopio ja olet takaisin online-tilassa. Kopiointiainetta voidaan käyttää myös helposti siirtämään sivustosi palvelimelta toiselle.

WordPress Premium -laajennukset

Kuten teemoissa, kaikki WordPress-laajennukset eivät ole ilmaisia. Joskus joudut maksamaan premium-laajennuksen. Tämä voi olla joko kertaluonteinen hinta tai kuukausitilaus. Haittapuoli on, että saat parempaa tukea, mikä on erityisen tärkeää tietoturvaan liittyville laajennuksille.

Jos aiot asentaa yhden premium-laajennuksen, asenna Defender Security. Tämä laajennus mahdollistaa järjestelmänvalvojien kaksifaktorisen todennuksen, samoin kuin joukon muita suojausominaisuuksia. Se on ilmainen ensimmäisten 30 päivän ajan ja maksaa kuukausimaksun siitä lähtien.

Toinen hyvä premium-laajennus on Hummingbird. Se auttaa sinua optimoimaan sivustosi niin, että se latautuu mahdollisimman nopeasti. Se parantaa myös selaimen välimuistion tehokkuutta. Kuten Defender Security, myös Hummingbird tarjoaa ilmaisen 30 päivän kokeilujakson.

Riippumatta siitä, mitä premium-laajennuksia ostat, voit asentaa ne täsmälleen kuten mitä tahansa ilmaisia ​​laajennuksia.

Kuinka lisätä ainutlaatuista sisältöä WordPressiin

Tässä vaiheessa olet luonut sivustosi perusasetukset, rakentanut teemaasi ja valinnut laajennukset tehokkuuden, turvallisuuden ja hakukoneoptimoinnin kannalta. Mutta tiedätkö mitä et ole vielä tehnyt? Itse luonut kaiken sisällön. Korjataan se.

Voit luoda uuden verkkosivun siirtymällä WordPress-hallintapaneeliin ja valitsemalla Sivut-valikon. Siellä näet kaksi vaihtoehtoa: “Kaikki sivut” ja “Lisää uusi”. Oletuksena WordPress luo tietosuojakäytäntösivun sekä mallisivun, jota voit käyttää hiekkalaatikkona huijatakseen. Nämä näkyvät Kaikki sivut -valikossa..

Luo uusi sivu napsauttamalla Lisää uusi -painiketta.

kuinka lisätä uusi sivu WordPressiin

Tuolloin näet tyhjän sivun valitsemassasi teemassa. Teemasta riippuen voit kirjoittaa otsikon, tai sivusi otsikko ja tunniste saattaa olla esitäytetty. Alapuolelle, voit kirjoittaa tekstin tai sijoittaa kuvia.

Jos olet asentanut Yoastin – ja sinun pitäisi todellakin – näet ikkunan alareunassa ruudun, jossa voit syöttää tarkennusavauslauseesi. Kirjoita avainlause ruutuun ja Yoast auttaa sinua automaattisesti optimoimaan sivusi kirjoittaessasi.

Useimpien verkkosivustojen kohdalla tarvitset muutama sivu minimaalisesti: etusivusi, “noin” -sivusi ja “yhteystiedot” -sivu.

Tämä on jälleen vähäinen määrä. Käytännössä haluat saada lisää sivuja, jotka on räätälöity sivustosi tarkoitukseen.

Jos esimerkiksi käytät kampaamoa, saatat haluta galleria-osion, joka näyttää uusimmat tulokset. Saatat jopa pystyä muuttamaan tämän kampanjaksi säännöllisille asiakkaille. “Anna minun esitellä sinut verkkosivustollani ja saada ilmainen leikkaus” voi mennä pitkälle.

Jos haluat käyttää toista esimerkkiä, jos sinulla on autokauppa, saatat haluta “palvelut” -sivun, jolla on hintojen mukaiset yleiset palvelut.

Päivitä blogi säännöllisesti

Ja tietysti, jos sinulla on blogi, haluatte viestejä. Varmista tässä tapauksessa päivitys säännöllisesti. Ei ole parempaa tapaa menettää seuraajia kuin lopettaa bloggaaminen puolitoista kuukautta.

Lähetettävän sisällön tyypistä riippuen, haluat ehkä käyttää eri asettelua. Jos esimerkiksi lähetät paljon kuvia, sinun kannattaa ehkä lisätä kuvagalleria. Toisaalta, jos kirjoitat vain blogia, yksinkertainen teksti houkuttelevalla bannerilla toimii hienosti.

Kuinka lisätä galleria WordPressiin

Jos puhutaan bannerista, nyt on todennäköisesti hyvä aika lisätä sivuston logo, jos et vielä ole sitä tehnyt. Voit tehdä tämän siirtymällä vain teemasi ”Otsikko” -valikkoon ja napsauttamalla ”Valitse logo” ladataksesi. Ihannetapauksessa logon tulisi olla PNG- tai WebP-muodossa, mikä antaa taustan näkyä aukkojen läpi. Muista kuitenkin, että logosi korvaa sivuston otsikon useimmissa teemoissa.

Samanlaisessa huomautuksessa sinun tulisi valita sivustokuvake. Tämä on pieni kuva, joka ilmestyy selaimen välilehdelle, joten se on helppo erottaa muista välilehdistä. Aivan kuten logolla, PNG- tai WebP-muoto on ihanteellinen, ellei kuvakkeesi ole täydellinen neliö. Voit valita sivustosi kuvakkeen samalla tavalla kuin logosi teeman ”Sivustotunnus” -valikosta.

Kuinka käyttää WordPress-widgettejä

Widgetit antavat sinulle mahdollisuuden laajenna sivustosi toiminnallisuutta. Voit esimerkiksi lisätä kalenterin, sosiaalisen median linkkejä tai sähköpostitse liittymisen. Widgetit näkyvät useimmissa teemoissa sivustosi sivupalkissa, vaikka jotkut teemat sijoittavat widgetit sivun alaosaan.

WordPress-widgetit

Jos haluat määrittää widgetit, palaa teemavalikostasi ja napsauta sen sijaan Ulkoasu-valikkoa. Valitse sieltä ”Widgetit”. Aiheestasi riippuen näet useita mahdollisia widget-sijainteja. Joitakin widgettejä voi olla esiasennettu osana teemaasi.

kuinka lisätä widget WordPressiin

Voit vetää ja pudottaa widgettejä eri paikkoihin siirtääksesi niitä sivulla ja räätälöimällä edelleen sivustosi ulkoasua..

Jos et pidä jo asennetusta widgetistä, napsauta vain widgetin nimen nuolta ja napsauta Poista. Tämä poistaa sen kokonaan sivulta.

Voit vaihtoehtoisesti lisätä uusia widgettejä verkkosivustosi parantamiseksi. Voit tehdä tämän valitsemalla ne vain widget-valikon vasemmasta reunasta ja vetämällä ne haluamallesi alueelle sivullesi.

Toisin kuin teemoja ja laajennuksia, et voi lisätä widgettejä suoraan sivullesi. WordPressiin sisältyy kuitenkin useita oletuswidgettejä, ja useimpiin teemoihin sisältyy myös muita widgettejä.

Voit myös lisätä widgettejä laajennuksen kautta. Voit tehdä tämän etsimällä laajennuksen, joka sisältää haluamasi widgetin, ja lisää se samalla tavalla kuin lisääisit minkä tahansa muun laajennuksen. Kun laajennus on asennettu, palaa Widgetit-valikkoon, ja widgetin pitäisi olla käytettävissä.

Valitse widgetit verkkosivustostasi riippuen

Rakentamasi sivuston tyypistä riippuen haluat käyttää erilaisia ​​widgettejä. Toisin sanoen, on olemassa useita tyyppejä, joista pitäisi olla hyötyä jokaiselle verkkosivustolle. Tässä on nopea pilaantuminen:

 • Sosiaalisen median linkit – Useimmissa verkkosivustoissa nämä eivät ole tyhjiä. Se, että ihmiset jakavat sisältösi Facebookissa, Twitterissä ja muissa sosiaalisen median sivustoissa, on loistava tapa parantaa näkyvyyttäsi.
 • Widget ”Viimeisimmät viestit” – Kaikki sivustot eivät käytä yhtä näistä. Mutta se on loistava ominaisuus blogille. Jos joku löysi viestisi Google-haun kautta, miksi et anna heille helppoa tapaa seurata ja lukea lisää?
 • Sähköposti-widget – Jos ihmiset pitävät sisällöstäsi, on hyvä idea kannustaa heitä saamaan päivityksiä. WPForms-tapainen laajennus on helppo kerätä sähköpostiosoitteita ja muuta tietoa.
 • Kalenteri-widget – Tämä on loistava vaihtoehto yhteisöjärjestöille. Voit käyttää tätä widgetiä antaa ihmisten saada selville tulevista erityistapahtumista tai varainkeruuista.
 • Mainoswidget – Ole varovainen näiden suhteen. Yhtäältä mainonta voi auttaa sinua ansaitsemaan rahaa verkkosivustoltasi. Toisaalta useampi kuin yksi mainos voi saada sivustosi sekavaksi ja sammuttamaan ihmiset.

Kuinka muokata WordPress-valikoita

Nyt kun sinulla on sisältöä, on aika tehdä sivustosi helppo selata. Tätä varten haluat lisätä valikon. Mene kojetaulun Ulkoasu-osioon ja napsauta Valikot-linkkiä.

kuinka muokata WordPress-valikoita

Älä ole huolissasi valikon nimestä. Sinä olet ainoa, joka näkee sen. Toisin sanoen, jos sivustossasi on useampi kuin yksi valikko, saatat haluta erottaa toisistaan ​​eri nimet. Useimmille sivustoille tämä on huono idea – useampi kuin yksi valikko vain sotkee ​​sivua.

Napsauta ”Luo ​​valikko”, ja seuraava näyttö kysyy mihin valikko tulisi sijoittaa. Useimmissa verkkosivustoissa tämä on sivun yläosassa, mutta on myös poikkeuksia. ”Mobiili” -vaihtoehdon avulla voit mukauttaa valikon sijaintia mobiililaitteessa. Esimerkiksi, sinulla voi olla sivupalkki-valikko työpöydälläsi, mutta haluat silti ylävalikon mobiilikäytön helpottamiseksi.

Älä ole huolissasi valintaruudusta, jossa lukee “Lisää uudet ylimmän tason sivut automaattisesti tähän valikkoon”. Tämä vaihtoehto johtaa sotkuisiin, huolimattomiin valikoihin sivujen ollessa väärin. Haluat lisää sivut manuaalisesti niiden luonnissa.

Seuraavalla näytöllä voit lisätä sivuja valikkoosi. Kun napsautat Lisää valikkoon, näet toisen näytön, jolla voit mukauttaa valikkotilausta. Järjestä sivut sopivaksi.

Voit myös laajentaa yksittäisiä valikkovaihtoehtoja ja lisätä lisäsivuja alavaihtoehtoina. Esimerkiksi, jos koirapäivähoito tarjoaa hoitamis- ja kävelypalveluita, voit laittaa molemmat nuo sivut pääpalvelun päävalikkoon. Tämä auttaa pitämään ulkoasun puhtaana ja välttämään sivustosi päävalikon sekaannusta.

On myös tärkeää, ettei navigointiin luota pelkästään valikkoosi. Eri verkkosivujen linkittäminen voi helpottaa käyttäjien navigointia. Se voi myös auttaa lisäämään liikennettä hakutulosten lisäksi.

WordPress-integraatiot

Onnittelut! Olet rakentanut verkkosivustosi!

Mutta et ole vielä valmis. Nyt sinun on integroitava joitain analytiikkatyökaluja liikenteen ymmärtämiseksi. Tällä on pari hyötyä.

Ensinnäkin sen avulla voit ymmärtää kuinka ihmiset löytävät sivustosi ja kuinka kauan he oleskelevat.

Toiseksi se antaa sinulle käsityksen siitä, minkä tyyppinen sisältö liikennettäsi johtaa. Blogit? Kuvagalleriat? Tietosivut? Tämä voi auttaa sinua kehittämään sivustoasi edelleen parantaaksesi verkkoliikennettä.

Analytics

google analytics -logoSuosituin WordPress-analyysityökalu on Google Analytics, ja on helppo ymmärtää miksi. Google on ylivoimaisesti suosituin hakukone verkossa, joten haluat ymmärtää sivustosi Google-hakutuloksen ennen kuin työskentelet muulla.

Mutta Google Analyticsilla on paljon enemmän tarjottavaa. He voivat kertoa sinulle, kuinka kävijät pääsevät sivustoosi. Löysivätkö he sen Googlessa? Muilla verkkosivustoilla, kuten Facebook? Vai käyvätkö he siellä suoraan? Kun tiedät nämä tiedot, saat tietää, kuinka ajat liikennettä ja mitä voit tehdä paremmin.

Lisää työkaluja & esimerkit

Google Analytics ei kerro sinulle kaikkea mitä haluat tietää. Voit esimerkiksi kysyä vierailijoidesi ikä- ja sukupuolijakaumaa. Tässä tapauksessa harkitse edistyneempää työkalua, kuten ExactMetrics. ExactMetrics ei ole halpaa, mutta antaa sinulle entistä syvemmän käsityksen vierailijoista kuin Google Analytics.

Voit myös automatisoida joitain sivustosi toimintoja. Zapier Automation tekee juuri sen. Tämän laajennuksen avulla voit jakaa automaattisesti uusia viestejä sosiaalisessa mediassa. Tämä voi poistaa osan vaivaa, joka liittyy jokaisen päivittäisen blogiviestin manuaaliseen lähettämiseen useille sosiaalisen median sivustoille.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author