7 најбољих јефтиних услуга веб хостинга (преглед 2020) | Чињенице хостинга

јефтин веб хостинг

Проналажење јефтиног провајдера веб хостинга није лак задатак.

Зашто?

Многе популарне компаније за хостинг нуде коришћење стандардних стратегија цена које обично привлаче нове купце својим ниским уводним ценама.

Међутим, према нашем истраживању, трошкови обнове су обично 2к до 3к већи. Пре него што се пријавите са јефтиним хостом, неопходно је да проверите њихове цене обнове као и функције.

Понекад су ограничени на минималан простор за складиштење, недовољну ширину опсега или не ССЛ.

Иако већина веб хостова бесплатно убацује име домена и ССЛ (најмање током једне године), неки то не чине.

Испод можете пронаћи 7 најјефтинијих веб хостинг провајдера (задња провера децембра 2019):

1. Блуехост $ 2,75 / месечно (36 месеци) | Обнавља $ 7,99

Блуехост

 • Уптиме: 99,99% (види детаљно продужење рада)
 • Вријеме учитавања: 380 мс (види детаљно вријеме учитавања)
 • Карактеристике: бесплатни рачуни е-поште, укључени ССЛ
 • Поврат новца: гаранција 30 дана

Блуехост тренутно домаћин преко 2 милиона веб локација. Они су далеко један од најпопуларнији, доступне су јефтине, дељене могућности хостинга – с разлогом. Користе их (и препоручују их) многи популарни вебмастери и блогери.

Од 31 домаћина које смо прегледали, Блуехостово последње 24-месечно продужење било је најбоље што смо видели – 99,99% (са само 2 сата застоја). Поред поузданих перформанси, њихова просечна брзина је такође са брже стране – 380 мс (што је брзо у поређењу с другим веб домаћинима сличних цена, попут СитеГроунд (681 мс) или ДреамХост (654 мс).

Блуехост је такође наш првопласирани веб домаћин у нашим укупним рецензијама веб хостинга. Углавном због својих одличних и поузданих перформанси и 24/7/365 разговора уживо са свим својим купцима.

Сви планови укључују бесплатно име домена у трајању од 1 године, инсталације једним кликом за различите програмере веб локација и ВордПресс.

Највећи недостатак у њиховој понуди је тај што је најјефтинији план (2,75 УСД / месечно) повезан са 36-месечном обавезом. Ако одлучите да користите њихове услуге мање од 12 месеци, платићете 4,95 УСД месечно. ССЛ је укључен бесплатно. Најјефтинији „основни“ план долази са 50 ГБ простора за складиштење, 5 налога е-поште и несмереном ширином опсега. Блуехост се обнавља на 7,99 УСД / месец након почетног периода за пријаву.


Или прочитајте наш комплетан преглед на Блуехост

2. Хостингер 0,99 УСД / месечно (48 месеци) | Обнавља 2,15 долара

Хостингер

 • Уптиме: 99,95% (види детаљно продужење рада)
 • Вријеме учитавања: 363 мс (види детаљно вријеме учитавања)
 • Особине: ССЛ, бесплатни домен у трајању од 1 године, неограничено складиштење
 • Поврат новца: гаранција 30 дана

Хостингер је најјефтинија веб хостинг компанија коју смо до сада прегледали.

Обично су врло повољни хостинг провајдери или спори, непоуздани или готово да немају корисничку подршку.

Срећом, Хостингер је сасвим супротно. Током последња 23 месеца њихово продужење је било 99.95%.

Штавише, они су међу најбржим веб домаћинима са просечним временом учитавања 363 мс (тукли су их само А2 хостинг и МДДХостинг који су нешто скупљи).

Они такође нуде брзу 24/7 корисничку подршку путем ливе цхат-а, што је одлична функција.

Ниске цене, велико време учитавања и поуздан радни век – то је оно што их чини одличном јефтином опцијом веб хостинга.

Ако се пријавите за њихов најјефтинији план, коштат ће вас само 0,99 УСД мјесечно. Ово чини укупно само 47,52 долара за „скоро“ животни веб хостинг – није лоше. Најјефтинији план хостинга обнавља се на 2,15 УСД / месечно након почетног периода пријаве.

Овај „Сингле Схаред Хостинг“ план укључује 1 веб локацију, 1 налог е-поште, 100 ГБ пропусног опсега (који може да прими много посетилаца) и неограничено складиштење.


Или прочитајте нашу потпуну рецензију о Хостингер-у

3. ДреамХост 2,59 УСД / месечно (36 месеци) | Обнавља: ​​2,59 долара | Месечни план за месец: 4,95 УСД месечно

дреамхост

 • Уптиме: 99,94% (види детаљно продужење рада)
 • Вријеме учитавања: 654 мс (види детаљно вријеме учитавања)
 • Карактеристике: ССЛ укључен, неограничен промет
 • Поврат новца: гаранција 97 дана

ДреамХост се тренутно истиче међу веб домаћинима због импресивне гаранције поврата новца: осећају се толико самоуверено у својој услузи да вам дозвољавају да у року од 97 дана затражите свој новац (индустријски стандард је 30 дана).

Последњи 24-месечни продужетак ДреамХоста је 99,94% – што није лоше. Имају време учитавања 654 мс. Иако то није преспор, боље ћете се учитати помоћу наша три најбоља одабира.

Међутим, ДреамХост не нуди бесплатне налоге за е-пошту. Док Блуехост нуди 5 налога е-поште, а А2 хостинг нуди 25, морате да плаћате 1,67 УСД по рачуну е-поште месечно са ДреамХост-ом.

Осим што има импресивну гаранцију поврата новца (97 дана), ДреамХост нуди прилично изванредне карактеристике: бесплатно име домена у трајању од 1 године (обнавља се на 15,99 УСД), несмерен пропусни опсег, ССД складиште од 50 ГБ, ВП веб девелопер, бесплатни ССЛ и подршка за 1 веб страница – све за 2,59 УСД / месечно на свом најјефтинијем плану који се обнавља по истој цени.


Или прочитајте нашу потпуну рецензију на ДреамХост-у

4. ХостГатор $ 2,75 / месечно (36 месеци) | Обнавља $ 6,95

хостгатор је подељен

 • Уптиме: 99,99% (види детаљно продужење рада)
 • Вријеме учитавања: 1113 мс (види детаљно вријеме учитавања)
 • Карактеристике: бесплатни рачуни е-поште, укључени ССЛ
 • Поврат новца: гаранција 45 дана

Хостгатор је, без сумње, један од највећих и најпопуларнијих веб хостинг брендова данас. Они имају импресивних 10 милиона + имена домена и у индустрији су већ 19 година. То је тешко победити!

Међутим, имамо измешана осећања у вези са Хостгаторовим перформансама заједничког гостовања. 

Они раде прилично лоше када је у питању брзина: време учитавања 1,113 мс чини их најспоријим од јефтиних веб хостова које смо прегледали (Хостингер и Блуехост су бар двоструко бржи, а А2 хостинг три пута бржи). Недостатак ССД-а не помаже у томе. 24-месечни продужетак Хостгатора је прилично импресиван 99,99%, ипак. Имају друго најбоље време на листи након Блуехоста. То даје ниво сигурности у поузданост њихове услуге.

Најјефтинији план Хостгатора кошта 2,75 УСД / месечно, али захтева 36-месечну обавезу. За то добијате неограничену пропусност и складиштење, бесплатно име домена у трајању од 1 године, тренутне резервне копије, бесплатни ССЛ и кредитни оглас у износу од 100 УСД за Гоогле и Бинг. Хостгатор се обнавља на 6,95 УСД / месечно након што се заврши почетни период од 36 месеци.


Или прочитајте наш комплетан преглед на ХостГатор

5. Хостинг А2 2,96 УСД / месечно (12 месеци) | Обнавља 8,99 УСД

а2 хостинг страница

 • Уптиме: 99,93% (види детаљно продужење рада)
 • Вријеме учитавања: 320 мс (види детаљно вријеме учитавања)
 • Карактеристике: бесплатни рачуни е-поште, укључени ССЛ
 • Поврат новца: гаранција поврата новца у било којем тренутку

А2 хостинг је најбржи дељени хостинг провајдер који смо до сада тестирали.

Са просечним временом оптерећења од 320 мс, А2 хостинг је најбржи од веб хостова које смо прегледали – и тако је већ годинама. Они су једини веб домаћин који добија савршену оцену брзине међу веб домаћинима које смо прегледали.

У свету у којем спорост може наштетити и саобраћају и конверзијама, веб домаћини који се поносе брзином наплаћују премију за то – или бар пуно више од 2,96 долара / месечно које А2 хостинг наплаћује за свој најјефтинији план.

Међутим, продужетак времена за А2 гостовање није баш импресиван. Одржали су 99,93% продужење у последња 24 месеца, што је прилично слабо.

Такође сте ограничени на 1 веб локацију на њиховом најјефтинијем плану; ово отежава уживање у неким невероватним карактеристикама које у потпуности нуде. Ако желите више веб локација, морате да надоградите на њихов „Турбо сервер“. Иако ово обећава до 20Кс већу брзину, кошта више од 7 УСД / месечно за обавезу од 24 до 36 месеци.

Са 2,96 УСД / месечно, најјефтинији план А2 Хостинг-а долази са неограниченим ССД-ом складиштења, неограниченом пропусном ширином, бесплатним ССЛ-ом, 25 налога за е-пошту, програмом за прављење веб локација и инсталирањем ВордПресс-а једним кликом. Такође добијате бесплатно име домена у трајању од 1 године. А2 хостинг обнавља се на 8,99 УСД / месец након почетног периода пријаве.

Да бисте добили најјефтинију цену, користите купон „ХОСТИНГФАЦТС“ на страници за одјаву.


Или прочитајте нашу потпуну рецензију о А2 хостингу

6. ГреенГеекс $ 2,95 / месечно (36 месеци) | Обнавља: ​​9,95 УСД

Хомепаге ГреенГеекс

 • Уптиме: 99,96% (види детаљно продужење рада)
 • Вријеме учитавања: 453 мс (види детаљно вријеме учитавања)
 • Карактеристике: бесплатни рачуни е-поште, укључени ССЛ
 • Поврат новца: гаранција 30 дана

Фокус ГреенГеекса на то да буду еколошки прихватљиви могу их свидети неким корисницима, али како се они слажу у поређењу са другим јефтиним веб домаћинима?

ГреенГеекс није тако брз као Хостингер (363 мс), Блуехост (380 мс) или А2 хостинг (320 мс), али њихово време учитавања је 453 мс је импресивно и 99,96% продужење није ни лоше. Такође је вредно приметити да имате корисничку подршку 24 сата дневно кроз цхат (уживо, за коју смо установили да је прилично поуздана) уколико се ваша веб локација икад поквари.

Иако је ГреенГеекс прилично великодушан када су у питању неке функције на њиховом најјефтинијем плану (као што су неограничена количина складиштења и е-поште), желимо да примјетимо да овај план можете користити само са 1 веб страницом.

Њихов најјефтинији план кошта 2,95 УСД / месечно, а то је 36-месечна обавеза. За то добијате неограничен ССД простор за складиштење, неограничену пропусну ширину, неограничену адресу е-поште, бесплатни програм за прављење веб локација и бесплатно име домена у трајању од 1 године (обнавља се на 13,95 УСД). Такође добијате бесплатан ССЛ. Након што се заврши почетни 36-месечни период за пријаву, ГреенГеекс се обнавља на 9,95 УСД месечно.


Или прочитајте наш комплетан преглед на ГреенГеекс-у

7. иПаге $ 1,99 / месечно (36 месеци) | Обнавља: ​​7,99 УСД

ипаге

 • Уптиме: 99,97% (види детаљно продужење рада)
 • Вријеме учитавања: 759 мс (види детаљно вријеме учитавања)
 • Карактеристике: бесплатни рачуни е-поште, укључени ССЛ
 • Поврат новца: гаранција 30 дана

Са 1,99 УСД месечно, понуда иПаге-а чинила би се једном од најбољих што се тиче јефтиног веб хостинга – посебно зато што изгледа најјефтиније након нашег најбољег одабира (Хостингер).

Међутим, немојте бити преварени. 

Изузетно јефтине цене иПаге добијате само када се обавезате 36 месеци. Оно што је још важније, када се заврши почетни 36-месечни период за пријаву, иПаге-ови јефтини дељени хостинг трену балони одмах до 7,99 УСД / месечно.

Имајући то у виду, вреди приметити да иПаге има импресиван утисак 99,97% продужење у року од 24 мјесеца, а они нуде поуздану 24/7 корисничку подршку на неколико начина, укључујући ливе цхат.

иПаге, међутим, не нуди ССД меморију. Са временом оптерећења 759 мс, они су уједно и други најспорији од најјефтинијих веб хостинга које смо прегледали.

Бесплатно име домена у трајању од 1 године (обнавља се на 14,99 УСД), бесплатни ССЛ, неограничено складиштење и практично неограничена пропусност неке су од функција које добијате уз јефтин хостинг хостинга иПаге. Иако већина јефтиних хостова има ограничење од 1 веб локације, иПаге вам омогућава да домаћините неограничене веб странице.


Или прочитајте наш комплетан преглед на иПаге

Да ће завршити:

То што немате велики буџет не значи да бисте се требали сналазити за неквалитетног веб домаћина.

На тржишту постоји на десетине опција које постижу савршену равнотежу између приступачности и квалитета. Уз мало истраживања, лако можете пронаћи добављача који одговара вашим потребама и свој буџет.

 1. Блуехост: $ 2,75 месечно [једноставан за употребу, поуздан]
 2. Хостингер: 0,99 УСД / месец [најјефтинији веб домаћин]
 3. ДреамХост: 2,59 УСД / месец [могућност плаћања месечно у месец]
 4. Подељено: ХостГатор: 2,75 долара месечно
 5. А2 Хостинг: $ 2,96 / месец [најбржи јефтини веб домаћин]
 6. ГреенГеекс: $ 2,95 месечно
 7. иПаге: 1,99 УСД месечно

П.С. Проверите да ли сте у реду с вишим ценама обнове. Нико на овој листи нема исту цену обнове као и цена за пријаву.

Које сте јефтине провајдере хостинга користили? Да ли бисте препоручили било коју од њих? Јавите нам у коментарима испод. Такође можемо испробати и испробати јефтиније домаћине, зато нам пошаљите своје предлоге :).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author