Най-добри сравнени платформи за електронна търговия (2020 г.)

Мечтаете да работите за вашия бъдещ магазин за електронна търговия, който ви дава възможността да бъдете Скрудж Макдук, няма от какво да се срамувате.

Годината е 2020 г. – правенето на пари онлайн никога не е било по-лесно!

Шофирането до работа е безсмислено, „9-5 работни места“ са смущаващи душата и носенето на панталони всеки ден изглежда ненужно. В крайна сметка в Канада е студено и имаме интернет – защо да излизаме навън?

В този ден и възраст възможностите, достъпни за всекидневните хора да изкарат малко пари или да започнат бизнес от дома си, са безкрайни.

Не само това – вариантите за изграждане на уебсайт за електронна търговия, за да продадете вашата колекция от висок клас, също са почти безкрайни. Всъщност има толкова много начини да постигнете успех, че често може да се почувства непосилно. Не се притеснявайте!

Предлагам ви да се покриете с най-добрите платформи за електронна търговия и създателите на уебсайтове, достъпни за вас днес в Канада. ����

Contents

Нашият избор за най-добър уебсайт за електронна търговия

Използвайте Shopify. Други компании са се опитали да се конкурират с платформата за крал на електронна търговия, но единствената цел на Shopify е да се уверите, че имате всичко необходимо, за да продавате на хората продукти и услуги.

Нашето одобрение на Shopify може да се натъкне малко на върха, но ако сте тествани и работите с толкова много платформи за електронна търговия, колкото имаме, в крайна сметка ще стигнете до същото мнение. Сравненията на платформите за електронна търговия са трудни, тъй като те живеят в голям спектър, но ние ви покриваме.

1. Shopify – Най-добрата платформа за електронна търговия

Цялото съществуване на Shopify е да ви помогне да изградите бизнес. Ако имате волята, тогава те имат пътя.

Основана от трима момчета в Канада, когато те бяха изморени от съществуващите опции за електронна търговия – Shopify реши повечето проблеми, с които собствениците на магазини за електронна търговия са се сблъсквали в миналото.

Професионалисти

Плюсовете на Shopify са безкрайни, тъй като той наистина е най-добрата платформа за електронна търговия на пазара. Цяла статия може да бъде написана за това колко лесно е да показвате продуктите по различни начини на начална страница, но ето някои от плюсовете. Той е и със седалище тук в Отава, Канада.

Продажба на няколко канала (продава се в Amazon, Ebay, Etsy с 1 клик)

Когато продавате продукти, не полагате много усилия, ако ги представяте само на уебсайта си. 48% от хората започват да търсят продукт на пазара. Това означава, че половината от хората там се обръщат към Amazon, Ebay или Etsy за решение на проблема си.

Shopify ви позволява да интегрирате продуктите си с тези пазари, както и в канали за социални медии като Pinterest, Facebook и Instagram.

Система за инвентаризация

shopify системи за инвентаризацияСистемата за инвентаризация на Shopify прави лесно добавянето, организирането и редактирането на продукти.

Ако имате голям продуктов каталог, може да бъде страшно да се опитвате да организирате всичко на уебсайта си по начин, който би имал смисъл за клиентите. Ако имате инвентар, който идва от различни доставчици, това може да бъде още по-страшно.

Shopify ви позволява да имате продукти, които идват от вас и всеки друг център за изпълнение, който може да използвате. В магазин, където някои продукти идват от центровете за изпълнение на Amazon, някои идват от услуга за печат при поискване, някои от услуга на дропшипинг, а някои от вас могат да бъдат огромно главоболие, но Shopify прави това без усилие, тъй като всеки продукт може да бъде настроен да бъде изпълнен отвсякъде.

Когато става въпрос за организиране на всичко, Shopify ви позволява да правите колекции и ви позволява да организирате продуктите си в няколко групи наведнъж. Използването на Shopify улеснява контрола върху инвентара ви.

Характеристика

Всички инструменти и джаджи, от които се нуждаете, съществуват в Shopify. В задния магазин на магазина има опции за много случайни аспекти, които са важни като персонализиране на имейли, изпратени за потвърждаване на поръчки, актуализиране на политики за поверителност и изоставяне на възстановяване на количката.

Ако няма функция за това, което се опитвате да направите, тогава се обърнете към магазина за приложения Shopify. Има куп приложения, които таксуват такси или понякога дори имат безплатни версии, за да помогнат с конкретни проблеми, които имат собствениците на магазини Shopify.

Shopify дори ще ви изпрати четец на кредитни карти, когато се регистрирате с тях, за да можете да продавате и вашите стоки лично.

Против

Минусите на Shopify са най-продаваната точка. Всъщност няма нищо против. Ако има платформа, която прави нещо по-добро от Shopify – обикновено не е много по-добро.

Shopify Функции

Цената не е добра за начинаещи. Трябва да кашляте малко пари, ако искате да използвате платформа като тази, но цената е сравнима с всички други платформи.

Най-големият проблем с Shopify е да се опита да персонализира предишните теми на вашия уеб сайт. За да кодирате вътре в Shopify, трябва да знаете какво правите. Много от времето това включва наемане на някой, който да ви помогне.

Shopify цени

Ценообразуването на Shopify може да изглежда малко скъпо, но цената си струва, ако се занимавате сериозно с изграждането и отглеждането на магазин за електронна търговия. Shopify натрупва разходите във всичко, от което се нуждаете за растеж на онлайн бизнес.

Shopify се конкурира добре с други платформи за електронна търговия, тъй като техните ценови структури са изключително сходни. Цените се сравняват лошо с други платформи, които не са изградени специално за електронна търговия, както и безплатни опции, хоствани в WordPress.

Ако достигат достатъчно продажби дори чрез най-скъпия вариант, това ще бъде незначителен разход.

Кодиране на резервни дни

Има някои езотерични аспекти на задния план на Shopify. Появяват се някои проблеми, които ще ви накарат да се почешете по главата и да Googling на услуга за разработчици, за да ви помогне.

Намирането на някой, който знае какво прави, може да доведе до допълнителни разходи и забавяне при поправянето на вашия магазин.

Лесно използване

Настройването на магазин в Shopify е толкова лесно, колкото се получава. Целта на Shopify е да направи възможно най-лесното създаване на магазин. Не е нужно да сте експерт, за да правите нещо на платформата.

Shopify ви дава работеща структура на онлайн магазина, така че всичко, което трябва да направите, е да проектирате своя магазин. Има шаблони, така че всъщност не е нужно да проектирате нищо, ако не искате нито един от тях, и техните оптимизирани за мобилни дисплеи.

shopify setup

Създателят на уебсайтове работи подобно на други опции като Wix и Squarespace и прави редактирането на различни елементи лесно. Всички одобрени от Shopify теми също са лесни за използване от дизайна и го правят лесно, за да направите красива витрина. Има и възможност да наемете одобрен от Shopify експерт разработчик, който да направи вашия сайт възможно най-съвършен.

Не е нужно да правите нищо за онлайн плащания и можете да хвърляте своя продуктов каталог в социалните мрежи.

Мобилното приложение Shopify също е огромен диференциатор. Приложението е невероятно и множество функции могат да се изпълняват в движение. За днешния ден и възраст защо бихте избрали някога опция без мобилно приложение.

Шаблони / дизайн – не се изисква дизайн

Безплатните теми в Shopify са жизнеспособен път, ако не искате да разплащате пари, за да направите уебсайта си красив.

Налични са десет безплатни теми, които всички постигат различни цели. Една е специализирана в фотографията от край до край (чудесно за показване на пейзажи в Канада), едната е чудесна за набиране на средства, а една се фокусира върху лесното придвижване.

шопирайте модна тема

Ако искате повече функционалност, има хиляди теми, които да купите за Shopify. Разработчици като Out of Sandbox правят красиви теми, предназначени да направят лесно създаването на красив магазин. Те идват с страхотни бази от знания и самите общности, които да ви помогнат да разработите вашите проекти.

Приложения и добавяне на – над 2000 приложения

Shopify има повече от 2000 приложения и нараства. Ако има нещо за електронна търговия, което искате Shopify, ще го има. Опциите наистина покриват всичко.

шопирайте магазин за приложения

Ако искате да създадете империя на дропшипинг, тогава можете да използвате Оберло. Искате ли да създадете тениски по поръчка? Вижте CustomCat. Преобладават и маркетинговите опции, които продават, подобряват SEO или автоматизират маркетинг по имейл.

Системата за преглед в магазина за приложения показва какво мислят и другите за приставката. Някои от най-добрите плъгини дори имат безплатни версии.

Поддръжка на клиенти

Екипът за поддръжка в Shopify е фантастичен. Те са на разположение 24/7 по имейл, чат на живо и телефон. В допълнение към техния екип за поддръжка базата знания в Shopify е отлична.

Другото голямо нещо за Shopify е, че това е най-широко използваното решение за електронна търговия. Това означава, че общността е оживена. Всеки тип проблем, който би могъл да има, обикновено се адресира в общността и оставя поддръжката на клиента отстрани.

Ценообразуване

Всяко ниво на ценообразуване включва неограничени продукти, 24/7 поддръжка, възможност за продажба в други канали за продажба, създаване на ръчни поръчки, кодове за отстъпки, SSL сертификат, изоставено възстановяване на колички, Shopify плащания с анализ на измами, POS приложение, физически хардуер и здрав избор на приложение.

Други разходи, свързани с Shopify, са платени приставки, платени теми и покупка на домейн. Има голям брой плъгини, които си струват разходите, както и великолепно платени теми, които наистина могат да повишат вашия магазин.

Страхотното нещо за Shopify е да разполагате с напълно функционален магазин с някои от най-добрите функции на пазара, това ще ви струва само 29 долара на месец. С увеличаването на вашия магазин можете да увеличите разходите. Shopify също така включва персонализирано ниво на предприятието, което позволява повече персонализиране.

За да научите повече, прочетете нашия Shopify Review. 

2. Wix – Добър строител на уебсайтове – не е чудесен за електронна търговия 

Wix е строител на уебсайтове, който ви дава свободата да създавате каквото и да било, без да се безпокоите всъщност да научите как да създавате нещо.

С отличните опции за електронна търговия за ограничени библиотеки това е най-добрият избор за хората, които продават един или два продукта.

TLDR – Wix е чудесен инструмент за изграждане на уебсайт, но не разполага с всички приложения и функции на трети страни, които правят страхотна платформа за електронна търговия.

Професионалисти

Wix предлага много позитиви за електронната търговия и дизайна на уебсайтове като цяло. Въпреки че не е създаден само за електронна търговия, всъщност може да измине дълъг път в предлагането на красив магазин. Наистина е най-подходящо за малки каталози на продукти, но ако сте фотограф или художник, Wix може да е най-добрият вариант за вас.

Празно платно – Трябва да използвате Wix, ако искате да плъзнете и пуснете, но също така имате малко търпение, за да отделите време, за да овладеете функционалността на Wix. След като Wix се овладее, това е мощен инструмент, който ще ви позволи да превърнете празно платно в произведение на изкуството.

Елементи – Количеството опции и елементи, които да добавите към уебсайт е обширно. Ако има опция, която можете да мислите за естетическа функция на уебсайт, Wix ще я има. Вариантите са безкрайни.

wix елементи

Всеки елемент има потресаващ брой опции на всичко отгоре …

тематичен плейър на wix

Изкуствен дизайн интелигентност – Вместо да отделяте време да разгледате всички теми и оформления, софтуерът избира за вас въз основа на предпочитанията и зададените въпроси. Това е функция за намаляване на времето и намаляване на решението. Не се колебайте да добавите каквото искате и върху него.

Против

Wix работи средно между това да бъде солиден избор за електронна търговия и просто да бъде създател на уебсайт. Работата е там, че ако искате обикновен конструктор на уебсайтове с опции за електронна търговия, тогава може би ще бъдете по-подходящи, като използвате Squarespace. Ако искате платформа за електронна търговия с повече функционалност за електронна търговия, тогава определено ще искате да използвате Shopify.

Функционалност на електронната търговия – Когато се стигне до него, Wix просто не е създаден за богат опит в електронната търговия. С казаното е възможно да има прекрасен магазин за електронна търговия. Просто няма да намерите същия тип обхват от функции и поддръжка за електронна търговия, какъвто бихте имали в Shopify.

Дизайнът надвишава в сравнение с други опции – С Wix има безброй опции и множество функции за привличане на вниманието. Обещаният лесен конструктор на уебсайтове с влачене и пускане обикновено е лесен за използване, но Squarespace е много по-лесен, ако това е, което търсите.

Лесно използване 

Wix е втората най-лесна за използване платформа в този списък, що се отнася до дизайна. Единственият по-лесен е Squarespace. Всъщност създаването на уебсайт е много лесно в Wix и ще бъдете невероятно изненадани от това колко красив уебсайт можете да направите със софтуера.

Повечето хора, които искат да създадат собствен уебсайт с функция за плъзгане и пускане, трябва да използват Wix. Единствените хора, които бих посочил по посока на Squarespace, са тези, които искат обикновен уебсайт без разсейване. Проблемът се появява, когато електронната търговия влезе в уравнението. Функционалността на електронната търговия не е чудесна за Wix, но функциите, които имат, са лесни за използване.

Шаблоните / Дизайн

lourdes twitter ms word meme

Положителната страна на редактора е, че е толкова проста, колкото се получава. Редакторът е нещо, което можете да вземете веднага и да бъдете наполовина прилични. Има няколко трика и по-фини неща, които трябва да научите, но в по-голямата си част е лесно да правите каквото искате.

Възрастовият проблем при преместването на елементи около софтуера е, че има вероятност той да пречи на други елементи в близост. Той не е толкова драматичен като софтуер като Microsoft Word, но все пак може да причини няколко проблема.

Лесно се отстраняват и типовете проблеми, с които се сблъскват. За щастие има инструменти като отмените, повторно, щракане към мрежа и влачене на котва. По-долу е даден пример за проблемите, които обикновено се появяват. Когато променим размера на шрифта на една секция – логото на заглавката също е необяснимо увеличено.

Wix редакции-заглавие

Редакторът на Wix е също толкова лесен за използване като всеки друг редактор там. С редактора на Wix има просто Повече ▼. Колкото повече е забавно обаче – обещаваме.

С пълната свобода на дизайна има някои страхотни функции в редактора, които не могат да бъдат направени в повечето създатели на уебсайтове и са изключително трудни за вграждане в уеб сайтове, създадени по поръчка. Възможността на Wix да хвърля видеоклипове и анимация навсякъде и навсякъде е порно от следващо ниво по наше мнение.

Свидетелствата с някои от проблемите с форматирането не са прекъсвачи. Проблемите се случват, но те винаги се коригират лесно и си заслужават за пълния редактор на празни платна. Също така лекотата на използване на редактора е прекрасна. Споменахме ли, че просто плъзнете глупостите, които искате, на местата, които искате, и след това ги оставете там? Това е страхотно!

Wix приложения и добавяне на

Wix има сравнително голям пазар на приложения. Този, който ще привлече най-голямо внимание за потребителите на електронната търговия, е приложението Wix Stores. Това приложение помага с всичко необходимо за създаване и управление на онлайн магазин и го прави доста лесно. Той не предлага толкова функционалност, колкото само използването на Shopify, но върви дълъг път.

Има и други добавки, които помагат да се продават изтегляния, да се добави функционалност за резервации и да се използват печатни услуги по поръчка.

Поддръжка за клиенти на Wix

Ако усещате каквато и да е преумора, Wix ви покри. Ето защо Wix е толкова чудесен за начинаещи.

Помощният център на Wix е идеален за начинаещи. Изборът на частта за редактор на помощния център води до стотици статии. Стотици! Измислянето как да използвате някоя функция може да направите, като отидете в помощния център и потърсите това, което търсите. Те дори ще ви научат на неща за SEO, ако искате да го прочетете. Wix наистина ви покри.

помощен център на wix

Екипът за поддръжка на клиенти на Wix също е изключително бърз и полезен. Те имат само две възможности, но и двете работят добре. Можете да подадете билет или да използвате тяхната услуга за обратно извикване понеделник-петък от 8 AM-8PM EST. Отговорът обикновено идва в рамките на пет минути. Има и опция в по-високите планове за приоритетна поддръжка на клиенти.

Цени за Wix

Цените на Wix са ниски в сравнение с реалните хостинг услуги в електронната търговия. От най-ниския си до най-високия си ниво всъщност не получавате по-добра функционалност за електронна търговия. По-високите ценови точки наистина предлагат стойност, а не вида на стойността Shopify или BigCommerce.

Всички планове за ценообразуване приемат онлайн плащания, са безплатни 100% комисионна, предлагат неограничена честотна лента, свързан домейн, без реклами от Wix, Google Analytics, безплатен домейн за една година, ваучер за $ 300 долара, приложение за бустер на сайта и приложение за създаване на формуляри.

Wix е по-евтин от повечето алтернативи. Въпреки това, вие получавате това, което плащате. Wix предлага най-простата функция за електронна търговия – която може да бъде това, което търсите.

Въпреки че не смятаме, че Wix е най-добрата платформа за електронна търговия, ние все още смятаме, че това е чудесен вариант.

Търсите само обикновен строител? Вижте нашите най-добри строители на уебсайтове. 

Не забравяйте да разгледате пълния ни преглед на Wix.

3. WooCommerce (Безплатен) – Добър за висок WordPress. Изисква кодиране

Платформата за електронна търговия за WordPress, която в момента е най-популярна сред потребителите на CMS. Това е опцията за хората, които живеят на WordPress. WooCommerce е изборът, ако искате всеки инч от вашия уебсайт да бъде персонализиран.

Това е и изборът на много уеб разработчици. Ако имате съществуващ уебсайт на WordPress и искате да добавите няколко продукта, WooCommerce вероятно е изборът за вас, тъй като е свободен да използвате.

Професионалисти

Непосредственият положителен резултат на WooCommerce е, че той е безплатен. Второто е, че той е създаден за WordPress, така че ако искате да използвате WordPress, WooCommerce определено трябва да бъде ваш избор.

WordPress-и-woocommerce-функции

Блогове с продукти – Много онлайн бизнеси започват като блогове. Независимо дали се опитват да продават партньорски продукти, печелят пари от реклама или просто искат да говорят с хората по интернет, идва момент, в който много собственици на блогове искат да продават продукти.

Тъй като по-голямата част от блоговете са хоствани в WordPress, идва огромна добавена стойност от WooCommerce. Най-просто можете просто да хвърлите няколко продукта на уебсайта си, които искате да продадете, които напълно се вписват в блог.

Вътре в WordPress – Както бе споменато по-горе с блоговете WooCommerce е вътре в WordPress. Това означава, че ако сте професионалист в WordPress извън електронната търговия, тогава WooCommerce ще бъде лесен за вас. Не е нужно да научавате как работи Shopify, за да имате успешен магазин за електронна търговия. Като ветеран на WordPress WooCommerce ще има естествен смисъл за вас и лесно може да се квалифицира като най-добрия строител на електронна търговия.

Мога да направя всичко с него – Точно като WordPress като цяло – ако знаете как можете да правите каквото искате с WooCommerce. Когато опитни разработчици изграждат персонализирани магазини за електронна търговия много от времето, което използват WordPress и WooCommerce.

Минуси – важни съображения

Негативите, свързани с WooCommerce, са същите негативи, свързани с WordPress.

Крива на обучение – WooCommerce е лесна за изпълнение на ниско ниво. Ако имате WordPress, разберете, че е лесно да добавите няколко продукта. Създаването на огромен магазин с гигантски продуктови каталози е съвсем различна история. Необходими са много знания за WordPress и разработка на уебсайтове, за да се изгради един и същ тип магазин Shopify ви позволява да изграждате доста лесно. С казаното – можете да надхвърлите Shopify с WooCommerce с това знание.

Времеемко – WooCommerce вероятно може да изгради най-персонализирания магазин от която и да е от опциите в този преглед. Опитът да се постигне това е мащабно начинание. Изграждането на същия тип магазин като другите опции тук ще отнеме много повече време, ако нямате предварително познания.

Може да се нуждае от програмист – Изпълнението на магазина, което ви трябва или искате, може да отнеме разработчик. Ако не знаете как да кодирате и имате грандиозна визия, ще трябва да наемете програмист в някакъв момент.

Лесно използване

използваемостта на уебсайтаСлед като WordPress разбра, добавянето на продукти с WooCommerce е лесно. Преминаването на WooCommerce на следващото ниво и изграждането на напълно съвременен магазин е друга история. Ако имате стотици продукти, може да е трудно да организирате продуктите си и да изградите магазин, който не е тромав.

Ако нямате опит с WordPress, има много по-голяма крива на обучение. Първо, трябва да научите как работи WordPress и да се уверите, че сте разбрали всичко с вашата тема и всички други плъгини, които използвате. Тогава ще дойде време да разберем вътрешната работа на WooCommerce.

WooCommerce Шаблони / Дизайн

Противно на това, което много хора мислят – не е нужно да знаете как да кодирате, за да използвате WordPress. Определено помага на моменти и може да издигне вашия дизайн до следващото ниво. Много теми позволяват много от функционалностите, които Wix или Squarespace предлага с възможност за допълнително персонализиране с код.

шаблон за витрина в магазина

Начинът, по който започва изграждането на WordPress сайт е с избирането на тема за използване от потребителя. Темите са основно това, което е строителят на Wix, но са изградени от други разработчици. Можете да плъзнете и пуснете в някои случаи или да изберете елемент, който да добавите към вашия сайт и след това можете да го редактирате с персонализиран текст, изображения или каквото е приложимо. Някои от тези теми са създадени специално за работа с WooCommerce и eCommerce като цяло

WordPress се предлага с голямо разнообразие от теми, изградени в WordPress, които позволяват на някого да изгради основен уебсайт. Простите теми могат да бъдат повишени с код, но определено уебсайт може да бъде изграден без използване на код.

В допълнение към безплатните теми има теми, които можете да закупите и след това да използвате, които предлагат строително изживяване, подобно на Wix. Има компании, които са създали красиво строително изживяване като Elegant Themes и Out of the Sandbox.

Elegant Themes създаде създател, който ви позволява да влачите и пускате конкретни елементи с лесни за използване функции за редактиране. Много може да се направи за секунди, без време за зареждане.

колапс-и-преименуване-GIF

Размерът на поддръжката и информацията за начина на работа се основава изцяло на избраната тема. Някои теми имат обширни общности, които могат да помогнат при използването на темата, докато някои почти нямат помощ.

Приложения и добавяне на

Ако погледнете услуга като Wix – те имат около 300 приложения за избор. Когато мислите за това, 300 звучи като солидно число – но какво да кажете за достъп до 54 414 приставки? До утрешния ден ще се появят още повече плъгини на пазара на WordPress. Никой не се нуждае от достъп до над 50 000 плъгини. Или го правят?

Въпреки това, има приставка за всичко, което бихте могли да се сетите. Всички те се преглеждат от реални потребители, ако хората действително ги използват и ще ви дадат достатъчно количество информация, за която да решите. Може да се окаже непосилно да се опитате да намерите това, което търсите понякога.

Именно тук електронната търговия оживява WordPress. WooCommerce технически е плъгин и има стотици плъгини, които могат да се използват за подобряване на вашето преживяване в WooCommerce. Голяма част от това е проба и грешка.

Поддръжка на клиенти

Тъй като всъщност не плащате за нищо с WooCommerce, поддръжката на клиентите не се предлага по различни начини. Заявка за поддръжка може да бъде направена директно до WooCommerce и екипът на WordPress може да бъде в състояние да помогне също.

Що се отнася до ресурсите на общността, WooCommerce има много. Тъй като WooCommerce се използва в WordPress, количеството хора, които я използват, кара общността да процъфтява. Всичко, от което може да се нуждаете от помощ, вероятно е само търсене в Google. Винаги има и възможност за наемане на програмист.

WooCommerce цени

WooCommerce е абсолютно безплатна. Можете да го добавите на вашия уебсайт WordPress безплатно. Начинът, по който WooCommerce прави пари, е като предлага голямо количество плъгини, които помагат за различни функции за електронна търговия.

цени за woocommerce

Красотата на това е, че можете да платите толкова нула долара и просто да персонализирате сайта си до нивото, което искате. Другите разходи са закупуване на домейн, както и хостинг разходи, както всеки друг уебсайт на WordPress.

Най-хубавото в цените на WooCommerce е, че можете да започнете да плащате за функции, докато растете и персонализирате бизнеса си..

Вижте нашия преглед на WordPress vs. Wix.

4. BigCommerce – като Shopify, но с ½ Характеристиките

BigCommerce е най-сходната платформа на нашия най-добър избор, Shopify. BigCommerce не е непременно по-лоша – има хора, които я предпочитат. Всеки от тези софтуерни програми предлагат страхотни услуги и ако търсите директен конкурент, това е вашето първо място за търсене. Също така си струва да се отбележи, че това петно ​​беше почти хвърляне между Magento и BigCommerce. Magento може да осигури добра рамка, както може да се види на тези сайтове за електронна търговия, изградени на Magento 2. Независимо, BigCommerce зае това място поради своите маркетингови и управленски инструменти, както и възможността лесно да мащабирате операцията си.

Професионалисти

функции на bigcommerce

Положителните резултати на BigCommerce са в техните актуални инструменти за управление на магазини. Когато става въпрос за реално управление на вградения ви магазин, той е почти ако не толкова добър, колкото Shopify.

Инструменти за управление – BigCommerce има страхотни инструменти за управление, що се отнася до управление на продукти, управление на поръчки, анализи и отчети. След като всъщност имате изграден магазин и сте доволни от дизайна, BigCommerce е полезна. Когато продажбите започват да се търкалят в управлението им се превръща в бриз.

Маркетингови инструменти – На платформата са достъпни различни маркетингови инструменти и приложения, които да ви помогнат с реклама, купони и SEO.

Мащабируем – С увеличаването на продажбите ви BigCommerce има повече възможности за мащабиране на вашата операция. Доста очевидно е, че те са по-заинтересовани да помогнат на компаниите за продажби с голям обем, а не на стартиращите.

Против

За всички аспекти, които може да са равни на Shopify, има доста, които са по-лоши.

Дизайн – Проектирането на магазин в BigCommerce е по-трудно от проектирането на магазин в Shopify. Не е толкова интуитивно и опциите не са толкова изобилни.

Такси за транзакции – В най-ниския план има такса за транзакция от 1,5%.

Интуитивност – Като начинаещ ще бъдете объркан в BigCommerce. Дизайн интерфейсът и терминологията са просто объркващи. Не може много да се направи само чрез интуитивно щракване.

Лесно използване

дизайн на съдържание на уебсайтовеКато цяло BigCommerce може да бъде малко трудна за използване. Когато реално проектирате вашия уебсайт, лесно е да видите, че един програмист би бил много по-добър в изпълнението на това, което искате да направите. Проблемът е – ако се нуждаете от програмист, който да създаде вашия уебсайт, те вероятно няма да искат да използват BigCommerce. Те ще избират WooCommerce или Shopify.

Другият проблем с тяхната лекота на използване е, че те нямат мобилно приложение. Когато се конкурирате директно с компания като Shopify – такава с невероятно мобилно приложение, по-добре имате превъзходно изживяване на работния плот. Когато стартирате магазин за електронна търговия, винаги има нещо, което трябва да се направи, докато сте в движение.

BigCommerce също използва странна терминология. Ако сте начинаещ в електронната търговия, ще бъдете объркани. Когато трябва да се съсредоточите върху изграждането на магазина си, ще се опитвате да разберете какво се опитва да ви каже услугата.

Шаблони / Дизайн (само 7 за избор)

шаблони за голяма търговия

Има безплатни дизайни на BigCommerce – седем, за да бъдем точни. Всички те обаче са проектирани от една и съща компания и всички видове изглеждат еднакво. Ще бъда честен – не са много хубави. 

Платените теми са доста приятни, но идват с цена от $ 145 – $ 235. Чудесното във всичките им теми е, че те са мобилни.

Трудната част идва при реалното проектиране на магазина. За да бъдат справедливи към BigCommerce, те постигнаха усилия за подобряване на процеса на проектиране, като изградиха инструмент, наречен Store Design. Преди това трябваше да проектирате магазина си и след това да го прегледате. Сега и двете могат да се правят на един и същ екран.

Дори и с този нов инструмент BigCommerce изостава от Shopify поради своя дизайнерски опит за персонализиране. Всичките им теми излизат от професионално изглеждащите кутии, но са по-скоро резачки за бисквитки и персонализирането е тежък ход, ако нямате опит в разработката. Характеристиките на дизайна не са изобилни.

Приложения и добавяне на – Ограничено количество приложения

BigCommerce има повече от 600 приложения и нараства. Ако има нещо за електронна търговия, което искате BigCommerce обикновено ще го има. Работата е там – Shopify има над 2000.

bigcommerce-приложенияДокато BigCommerce може да има решения на проблем, с който се сблъскате – Shopify ще има това решение и вероятно втори вариант, от който да избирате. Тази конкуренция води до подобрение в техните приложения.

Всички основни приложения, които може да очаквате в платформата за електронна търговия, присъстват и повечето нужди могат да бъдат удовлетворени.

Поддръжка на клиенти

Още едно предложение за поддръжка на клиенти 24/7 е достъпно в BigCommerce. С тях може да се свържете по телефона или по имейл.

BigCommerce също има хиляди помощни статии и видеоклипове. Общността в BigCommerce също е полезна и много проблеми могат да бъдат решени чрез проучване на форумите им или бързо търсене в Google.

Цени за BigCommerce

Ценовата структура на BigCommerce е сравнима с тази на Shopify и предлага много същата стойност.

Всички планове включват неограничени продукти, неограничен акаунт на персонала, неограничен брой продукти, неограничено съхранение на файлове, неограничена честотна лента, възможност за продажба в други канали за продажби, купони, отстъпки, карти за подаръци, отстъпки за етикети за доставка, котировки за доставка в реално време, професионални инструменти за отчитане, HTTPS , специализирана поддръжка на SSL, 24/7 и оценки на продуктите с рецензии.

BigCommerce също така включва персонализирано ниво на предприятието, което позволява повече персонализиране.

5. Квадратно пространство – на половината път между Wix и Shopify

Квадратното пространство е друга опция, която би била идеална за магазин само с няколко продукта. Основният конкурент на Squarespace е Wix и това е най-добрата алтернатива на лесната за използване платформа.

Въпреки че Squarespace определено не е най-добрият вариант за магазин за електронна търговия, той има положителни резултати.

Squarespace Функции

Бързо изграждане – Доброто, не, това страхотен нещо в Squarespace е колко лесно е да се направи наистина естетически приятен уебсайт за изненадващо малко време.

Лесен професионализъм – Това, което наистина плащате в Squarespace, е софтуерът за плъзгане и пускане, свързан с техните невероятни шаблони. Тези две функции в комбинация просто правят уебсайтове, които изглеждат добре. В края на деня, ако не ви интересува да персонализирате всеки аспект на уебсайта си, вашата единствена цел е просто да направите уебсайт, който изглежда добре.

Пребиваване в една екосистема – Squarespace е всеобхватно и предоставя буквално всичко необходимо за изграждането и отглеждането на вашия уебсайт. Оставането на всички на една платформа с всичко, притежавано и разработено от Squarespace, прави всичко по-лесно. Те дори предоставят анализи и показатели за уебсайтове точно там за вас. Проблемът е, че опциите за електронна търговия не са големи.

Електронна търговия за фотографи – Квадратното пространство е чудесно за показване на снимки в техните шаблони. Продаването им с тяхната функционалност за електронна търговия е наистина лесно. Ако това е, което се опитвате да използвате Squarespace.

Против

Квадратното пространство е невероятно от това, което прави добре. Просто не прави много, освен да прави шаблони уебсайтове с няколко функции за електронна търговия.

Действителна електронна търговия – Squarespace не е за компании, които искат големи магазини. Добавянето на повече от няколко продукта и опит за изграждане на империя за електронна търговия няма да работи добре за вас в Squarespace.

Отвъд шаблона – Възможностите за връщане извън надписването в шаблон на Squarespace могат да бъдат направо трудни. Ако целта ви е да меандрирате от шаблона, най-вероятно ще ви е лошо.

Лесно използване

плъзгане капка-векторИма много услуги за разработка на уебсайтове, които имат функция за плъзгане и пускане. С тези софтуери всичко, което правите, е да вземете елемент, който искате да изградите на страницата, и да го плъзнете до мястото, където искате.

Плъзнете го – след това го пуснете!

Дизайнерският интерфейс на Squarespace е толкова лесен, колкото се получава. Вземате елемент, който искате да изградите върху предварително зададения шаблон и го поставяте в предварително зададено положение, за да може да бъде поставен. Целият процес е стандартизиран, за да се гарантира, че уебсайтът ви остава сплотен и стилизиран.

Всички опции за електронна търговия в Squarespace са лесни за използване и прилагане също. В Squarespace няма игра за отгатване.

Шаблоните / Дизайн

Squarespace е най-добрият създател на уебсайт по отношение на функционалността и лекотата на използване комбиниран. Има създатели на уебсайтове с повече функции, както беше споменато преди в Wix и има създатели на уебсайтове, които са по-лесни за използване. Като общо правило всички опции, които се използват по-лесно, са доста лоши.

Страхотното в Squarespace е колко интуитивно е всичко. Можете да преминете през различните елементи, за да изберете и да редактирате настройките на този елемент.

дизайн на квадратно пространство

Или можете просто да щракнете върху това, което се поставя на уеб страницата и просто да редактирате настройките, без да се налага да преследвате това, което търсите.

Squarespace стил

Приложения и добавяне на

Squarespace няма много интеграции, но те имат някои, които би използвал основен уебсайт за електронна търговия, който има само няколко продукта. Ако искате да минете, че Squarespace не е правилният избор за вас.

Всички интеграции са изградени в екосистемата Squarespace и са висококачествени. Някои интеграции, които са включени, които са от полза, са проследяване на филиали на Amazon, Mailchimp, Instagram и Pinterest.

Поддръжка на клиенти

customersupportКвадратното пространство е толкова лесно, че вероятно никога няма да се нуждаете от екипа за поддръжка на клиенти. Ако се появи технически проблем, тяхната поддръжка е достъпна чрез чат, имейл и телефон.

Базата знания за Squarespace също е обширна, ако има нещо, което не може да бъде намерено. Базата знания е полезна, ако не можете да намерите определени настройки или елементи. Нужно е само бързо търсене в базата от знания, която да бъде насочена в правилната посока.

Ценообразуване на квадратна площ

Цените на квадратното пространство трябва да се сравняват с Wix. Отново получавате това, за което плащате. Причината, че по-високото ниво на ценообразуване не предлага по-голямо количество функционалност за електронна търговия е, защото Squarespace е предназначен за простия сайт за електронна търговия.

И трите планове за електронна търговия на Squarespace включват неограничена честотна лента и съхранение, SSL сигурност, 24/7 поддръжка, имейл адрес, 100 долара кредит от Google Ads, промоционални изскачащи прозорци, неограничен брой продукти и ви позволява да приемате дарения.

Вижте нашия преглед на Squarespace тук.

6. Волюзия – по-голяма проблем, отколкото си струва

Volusion съществува като алтернатива на други платформи по една причина. Управление на инвентара. Невероятно е при управлението на големи запаси и наистина заковава този аспект на платформата. Volusion е друга опция на платформата, която е създадена специално за електронната търговия и си струва да се провери в сравнение с Shopify и BigCommerce.

Професионалисти

Услугите, предлагани от Volusion, са диференцирани от Shopify и BigCommerce. Това не е задължително нещо добро, но поне е малко по-различно.

Вградени услуги – Volusion има мрежа от фрийлансъри, дизайнери и разработчици, които можете да наемете, за да изпълнявате задачи точно в платформата Volusion. Това улеснява незабавното намиране на помощ.

volusion повече вградени в инструменти

Управление на инвентара – Това е единственото нещо, което Volusion прави по-добре от конкурентите. Управлението на инвентара е страхотно. Той е най-интуитивният и го прави супер лесен за актуализиране и използване на няколко канала.

Против

Повечето опции са по-лоши от Volusion.

Капаци на лента – За разлика от конкурентите на Volusion, те ограничават обема на трафика, който вашият уебсайт може да обработи. Това може да бъде проблематично, ако в крайна сметка получавате много трафик.

Опции за дизайн – Проектирането на уебсайт на Volusion е далеч най-трудното в сравнение с други опции. Ако заключите програмист в стая и ги накарате да направят уебсайт на всички шест от тези платформи, най-грозният би бил на Volusion.

Липса на приложения и анализи – Не можете дори да блог в Volusion. Няма магазин за приложения и не можете да продавате цифрови продукти. На всичкото отгоре опциите за анализи бледи в сравнение с конкурентите си.

Лесно използване

Volusion наистина просто не е лесен за използване. Създаването на уебсайт на Volusion не е много ясно. Единственото нещо, което има смисъл, е тяхното управление на запасите.

Не е лесно да се използва като начинаещ, но дори и като разработчик, няма толкова голям смисъл. Дори инсталирането на SSL е объркващо. Ако имате пари да хвърлите някого във Volusion, за да изгради уебсайта си, тогава е лесно, но тогава защо просто не отивате директно към програмист? Бих се обзаложил с много пари, никой програмист не би искал да използва Volusion, а не Shopify или WooCommerce.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиенти във Volusion поема ефективно поддръжката на клиенти. Техният помощен център е полезен, както всяко друго решение и телефонно обаждане или бърз чат ще ви отговори на всичко друго, от което имате нужда от помощ.

помощен център за волюзи

Налична е и възможността да се плаща за приоритетна подкрепа в най-висок слой. Това ще ви гарантира, че почти никога нямате време за изчакване.

Ценообразуване на волюзията

Ценообразуването на Volusion е сравнимо с BigCommerce, както и с Shopify. Нивата са малко по-различни, тъй като отключват по-специфични опции от BigCommerce и Shopify. Някои функции, които сякаш трябва да са достъпни на най-ниското ниво, не са.

И трите структури за ценообразуване включват неограничен брой продукти, неограничено съхранение на файлове, онлайн поддръжка, защитена каса, управление на запаси, ръчно създаване на поръчки, купони, множество опции за плащане и варианти на продукти.

Volusion също така включва персонализирано ниво на предприятието, което позволява повече персонализиране.

Вън мисли за най-добрите строители на електронна търговия

Има още повече опции отгоре на шестте, очертани тук. Когато се стигне до него, можете наистина да го стесните до три опции: Shopify, Wix и WooCommerce.

3 платформи за електронна търговияИзползвайте Shopify, ако сериозно се занимавате с разрастване на онлайн бизнес и можете да си позволите цената. Shopify прави всичко по-лесно и се грижи за всички главоболия, които идват заедно с разрастването на бизнес в електронната търговия.

Wix ще бъде вашият избор, ако искате да изградите красив уебсайт и да продавате под пет продукта. Shopify също може да направи това, но Wix е по-прост и по-евтин. Липсва му много функционалност за електронна търговия, но ако не се притеснявате от това, то е перфектно.

WooCommerce е за хора, които искат да научат всичко за създаването на уебсайт за електронна търговия. С WooCommerce има много полезни опции, но трябва да измислите всичко сами. WooCommerce може да бъде проста, когато се сдвоява с блог и няколко продукта, но ако искате да го превърнете в масивен магазин, ще трябва да знаете пътя си около WordPress.

По принцип трябва да разберете какъв тип магазин искате да изградите и да изберете между тези три опции. Shopify удовлетворява всички опции, така че ако искате да ви бъде казано какво да изберете – изберете Shopify.

Често задавани въпроси – Други въпроси за най-добрите строители на електронна търговия в Канада

Коя е най-добрата платформа за електронна търговия за стартиращи компании?

Ако продавате няколко продукта, тогава Shopify, ако искате. Ако статичният уебсайт (сайт, който съдържа само информация) е това, което искате, след това прочетете, моля, проверете статията ни за най-добрите уеб хостове.

Какво ще кажете за цифровите изтегляния?

Shopify работи чудесно за цифрови изтегляния. Те имат множество функции, а също и приложения, които помагат за периодични плащания.

ECom: Какво работи за Dropshipping?

Бих препоръчал още веднъж Shopify, тъй като те имат процъфтяващ пазар на приложения и интеграция с Oberlo и друг софтуер за управление на инвентара.

Какво е добро за търговия на едро?

Ако искате просто решение, BigCommerce има всичко необходимо. Цените са малко по-евтини и имате същата интеграция като другите платформи.

Платформа за eCom за малък бизнес

Shopify е най-добрата платформа за електронна търговия. Той е предназначен за собственици на бизнес, които искат всичко под ръка с процъфтяваща онлайн общност.

Каква рамка е най-добра за уебсайтовете за електронна търговия?

Най-добрата рамка е Shopify. Софтуерът разполага с всичко, което ви позволява да развиете уебсайт за електронна търговия до възможно най-високите височини, както и просто да стартирате малък бутиков магазин.

Как да създам онлайн магазин безплатно?

Единствената 100% безплатна опция би била да се създаде уебсайт на Wix без персонализиран домейн. Wix има безплатна версия, но името на вашия домейн ще има този формат: username.wixsite.com/siteaddress.

Какво е най-лесният за използване уебсайт за електронна търговия?

Най-лесният създател на уебсайт за електронна търговия, който всъщност създава уебсайт, е Squarespace. Въпреки това, с тази първоначална лекота идват дългосрочни жертви с функцията за електронна търговия. Най-добрата комбинация от лекота и функционалност е Shopify.

Коя е най-евтината платформа за електронна търговия?

Най-евтината платформа за електронна търговия, която стартира, е WooCommerce. WooCommerce може да се използва безплатно в WordPress. Конфигурирането на WordPress сайт с WooCommerce може да се направи за три долара на месец на хостинг уебсайт.

Какво трябва да стартирам онлайн магазин?

Всичко, което трябва да направите, е да разберете продукт, който искате да продадете, след това да създадете уебсайт. Проверката на услуги като Shopify и други платформи за електронна търговия е добро място за стартиране.

Коя платформа за електронна търговия е най-добрата за SEO?

WooCommerce е най-добрият вариант, тъй като се използва в WordPress. WordPress има най-добрите SEO възможности. Ако искате нещо по-лесно – Shopify и BigCommerce предлагат приложения и опции за блогове за SEO.

Референции и графични кредити:

  • Indiamart.com
  • Shopify.com
  • CanStockPhoto.com
  • TrendSoft.co
  • TeamOnTwikkeling.net

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author