Drupal εναντίον WordPress

Εάν ως νεαρός προγραμματιστής ιστού που είτε χρησιμοποιεί το Drupal είτε το WordPress, μπορεί να απαντήσει με:

Τι είναι το Drupal; ��

Ο λόγος που θα ήταν εμφανώς σύγχυση είναι ότι όλοι γνωρίζουν τι είναι το WordPress. Είναι στο σημείο όπου οι άνθρωποι που είναι νέοι στο παιχνίδι του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου πιστεύουν ότι το WordPress είναι η μόνη επιλογή. Φυσικά, θα ήταν λάθος.

Το Drupal ήταν στην πραγματικότητα περισσότερο από το WordPress. Και οι δύο είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε ιστότοπους.

Για το πραγματικά μη ενημερωμένο άτομο που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ιστότοπο, και οι δύο θα έχουν μια μεγάλη καμπύλη μάθησης. Ίσως χρειαστούν προγραμματιστές Ιστού για να ολοκληρώσουν ένα τελικό όραμα, αλλά και οι δύο μπορούν να προσφέρουν μια διασκεδαστική μαθησιακή εμπειρία για αρχάριους. Όλοι οι προγραμματιστές ιστού έχουν ήδη το αγαπημένο τους σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

Όλα αυτά έλεγαν, ποιο είναι καλύτερο?

Ποιος είναι ο Νικητής?

Το WordPress είναι βασιλιάς ��.

Βασιλιάς

Υπάρχει ένας λόγος που το WordPress τροφοδοτεί το 27% του Διαδικτύου. Το WordPress δεν είναι τέλειο και το Drupal έχει καλύτερη ασφάλεια από το WordPress, αλλά εξακολουθεί να είναι μακράν το καλύτερο CMS στην αγορά σήμερα.

Οι υποστηρικτές του Drupal ισχυρίζονται ότι η προσαρμογή είναι πολύ καλύτερη από ό, τι προσφέρει το WordPress και ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε κάνει τα πράγματα ευκολότερα μακροπρόθεσμα. Το πρόβλημα με αυτόν τον ισχυρισμό είναι ότι οι προηγμένες δυνατότητες που προσφέρει είναι τόσο εσωτερικές και περίπλοκες που θα ήταν ευκολότερο να απλώς #LearnToCode. Το ίδιο ποσό προσαρμογής μπορεί να επιτευχθεί με έναν προγραμματιστή ιστού και στις δύο πλατφόρμες.

Το Drupal δημιουργήθηκε έχοντας κατά νου την ανάπτυξη ιστού. Αυτό σημαίνει ότι βασικά πρέπει να είστε προγραμματιστής ιστού για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνάμεις του Drupal.

Και οι δύο επιλογές είναι δωρεάν. Εάν είστε πραγματικά στο φράχτη και δεν θέλετε να πάρετε τη λέξη κάποιου άλλου, δοκιμάστε και τα δύο. Θα πρέπει να αναφέρω ότι μια πλήρως βελτιστοποιημένη εγκατάσταση WP γενικά είναι πολύ πιο γρήγορη επίσης.

Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου

Τι είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου?

Είναι ένα σύστημα που διαχειρίζεται το περιεχόμενό σας, έτσι!

Ένα CMS (εύχρηστη συντομογραφία) μπορεί να εξηγηθεί με λίγο περισσότερη λεπτομέρεια από αυτό.

Βασικά, αυτό που σας επιτρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Μπορείτε να το δημιουργήσετε από το μηδέν, να επεξεργαστείτε κάθε πτυχή του, να δημιουργήσετε περιεχόμενο σε αυτό και να κάνετε οτιδήποτε άλλο πρέπει να κάνετε για να διαχειριστείτε τον ιστότοπό σας.

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το Shopify, για την πώληση αγαθών και υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Αυτό δεν συνέβαινε πάντα. Το Shopify και τα παρόμοια είναι σχετικά νέα στο παιχνίδι της ιστοσελίδας. Στο παρελθόν και στο παρόν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το WordPress και άλλες πλατφόρμες CMS για να πουλήσουν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο.

Πριν από αυτό, όλοι χρησιμοποιούσαν HTML για τη δημιουργία ιστότοπων. Πραγματικά άσχημοι ιστότοποι. Εάν δεν ήσασταν κοντά σε αυτήν την έκδοση του Διαδικτύου, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό.

Τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου έχουν πολλές διαφορετικές εμφανίσεις σε αυτήν την ημέρα και την εποχή, αλλά τα συστήματα OG είναι ανοιχτού κώδικα και επιτρέπουν μαζική προσαρμογή.

Μερίδιο αγοράς

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει για το WordPress. Υπάρχει ένας λόγος για αυτό. Το WordPress κυριαρχεί στην αγορά.

Με την υποστήριξη της στατιστικής στην εισαγωγή αυτού του άρθρου προκύπτει ότι το WordPress βοηθά έναν εντυπωσιακό αριθμό ατόμων να διαχειρίζονται τον ιστότοπό τους. Αν κοιτάξουμε απλώς το μερίδιο αγοράς όλων των επιλογών CMS, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό.

Το WordPress καταλαμβάνει σχεδόν το 60% του μεριδίου αγοράς και το Drupal κατέχει μόνο μερίδιο αγοράς 4,6%. Αυτό δεν είναι τίποτα, αυτός ο αριθμός αντικατοπτρίζει έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων εκεί έξω στο Διαδίκτυο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το WordPress έχει τόσο μεγάλο μερίδιο και το Drupal έχει τόσο μικρό μερίδιο. Ας μπει σε αυτά.

Drupal

drupalΤο Drupal ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ως ταπεινός πίνακας μηνυμάτων για προγραμματιστές ιστοσελίδων. Μόλις μετάβαση σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα το 2001, άρχισε να κερδίζει έλξη ως αποκεντρωμένο δίκτυο devs και σχεδιαστών. Σήμερα, το Drupal έχει αναπτυχθεί πλήρως από την κοινότητα Drupal.

Η κοινότητα του Drupal δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η κοινότητα του WordPress, αλλά τα ενεργά μέλη που βρίσκονται μέσα της είναι βαριά. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πραγματικά το Drupal το λατρεύουν και ισχυρίζονται ότι το μεγαλύτερο θετικό του Drupal είναι ότι δεν είναι το WordPress.

WordPress

ελάχιστο λογότυπο wordpressΤο WordPress ξεκίνησε λίγο αργότερα από το Drupal στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το λογισμικό σχεδιάστηκε αρχικά για να επιτρέπει σε οποιονδήποτε την ευκαιρία να δημιουργήσει έναν ιστότοπο ή ένα ιστολόγιο. Τώρα, σχεδόν οποιοσδήποτε τύπος ιστότοπου μπορεί να δημιουργηθεί στο CMS.

Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και ο βασικός κώδικας εξακολουθούν να διατηρούνται από την Automattic, το τεράστιο οικοσύστημα θεμάτων και προσθηκών αναπτύχθηκε κυρίως από την κοινότητα. Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που έχουν δεσμευτεί να βελτιώσουν το WordPress. Η κοινότητα, γενικά, είναι τεράστια που οδηγεί σε τεράστια υποστήριξη σε όλα τα φόρουμ και άλλες πλατφόρμες επικοινωνίας.

Οι περισσότεροι προγραμματιστές ιστού χρησιμοποιούν σήμερα το WordPress. Ο κατάλογος των λόγων μπορεί να είναι μακρύς ή σύντομος, αλλά η ουσία του είναι ότι κάνει ό, τι μπορεί να χρειαστεί ο καθένας. Εάν κάτι δεν μπορεί να βρεθεί ή να διατεθεί εύκολα, ένας εκπαιδευμένος προγραμματιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει HTML και CSS για να δημιουργήσει αυτό που οραματίστηκαν.

Πώς λειτουργούν κάθε

Το Drupal και το WordPress λειτουργούν εξαιρετικά παρόμοια.

Βήμα 1: Βρείτε έναν πάροχο φιλοξενίας.

Το Drupal και το WordPress είναι λογισμικό που εγκαθιστάτε στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταλάβετε ποια υπηρεσία φιλοξενίας θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Το να καταλάβεις ποιος κεντρικός υπολογιστής θα χρησιμοποιήσει μπορεί να είναι λίγο συντριπτικός.

Υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε. Μερικά είναι φθηνά από βρωμιά, ενώ άλλα κοστίζουν πολλά χρήματα. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να διαβάσετε μια ανάλυση των διαφορετικών επιλογών σας. Η συνιστώμενη υπηρεσία φιλοξενίας μας είναι το SiteGround, αλλά υπάρχουν αμέτρητες άλλες επιλογές που προτείνουμε επίσης. Υπάρχουν επιλογές premium, σταθερές επιλογές, φθηνές επιλογές και εναλλακτικές λύσεις σε κάθε κατηγορία.

Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας προσφέρουν εγκατάσταση με 1 κλικ για το WordPress. Ένα άλλο κομμάτι από αυτά – συμπεριλαμβανομένων των SiteGround, Bluehost, HostGator και GoDaddy – περιλαμβάνουν επιπλέον θέματα WordPress και τις δικές τους εφαρμογές δημιουργίας ιστότοπων.

Βήμα 2: Βρείτε ένα θέμα.

Τα θέματα είναι βασικά η αισθητική πλευρά του ιστότοπού σας. Τα περισσότερα από τα στοιχεία σχεδίασης στον ιστότοπό σας θα προέρχονται από το θέμα σας. Με τους δημιουργούς ιστότοπων, δεν χρησιμοποιείτε τα “θέματα” με την παραδοσιακή έννοια, επειδή το ίδιο το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων είναι το θέμα. Ωστόσο, οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ιστότοπων προσφέρουν μια συλλογή διαφορετικών στυλ (που ονομάζονται πρότυπα) για να διαλέξετε.

Ορισμένα θέματα έχουν περισσότερες δυνατότητες από άλλα. Πολλά θέματα έχουν διαφορετικούς σκοπούς και προσφέρουν διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με τον σκοπό. Ένα θέμα μπορεί να είναι για ένα blog, ενώ ένα άλλο για ένα εστιατόριο.

Drupal και WordPress Και οι δύο έχουν δωρεάν θέματα και να σας δώσει πρόσβαση σε premium θέματα για τα οποία μπορείτε να πληρώσετε. Υπάρχει επίσης η επιλογή αγοράς ενός θέματος από τρίτο προγραμματιστή.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε ένα θέμα και, στη συνέχεια, να ανεβάσετε το αρχείο zip στο CMS σας. Μόλις εγκατασταθεί, θα αλλάξει πώς φαίνεται ο ιστότοπός σας και πώς μπορείτε να τον δημιουργήσετε.

Βήμα 3: Λήψη προσθηκών ή λειτουργικών μονάδων.

Οι προσθήκες και οι λειτουργικές μονάδες είναι δύο διαφορετικά ονόματα, αλλά ισοδυναμούν με το ίδιο πράγμα. Πρόκειται για ένα πρόσθετο λογισμικό που προσθέτει μια νέα δυνατότητα ή προσφέρει κάποια νέα λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας.

Το WordPress καλεί αυτά τα πρόσθετα και το Drupal τις καλεί ενότητες.

Αυτά τα επιπλέον κομμάτια λογισμικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα. Εξαρτάται απλώς από το τι έπρεπε να κάνουν. Ορισμένοι μπορούν να κρύψουν έναν τίτλο σε μια ανάρτηση ιστολογίου, ενώ άλλοι μπορούν να προσφέρουν πλήρη λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου στον ιστότοπό σας.

Το πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι υπάρχουν συνήθως πολλές επιλογές για οποιοδήποτε πρόβλημα θέλετε να διορθώσετε. Επίσης, σκεφτείτε ότι, εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολλά πρόσθετα ή λειτουργικές μονάδες, θα κάνει τον ιστότοπό σας «φουσκωμένο» και θα μπορούσε να τον επιβραδύνει – πολύ.

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε τον κωδικό για να προσθέσετε πινελιές.

Ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν ένα CMS και όχι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων είναι να προσαρμόσουν πλήρως τον ιστότοπό τους και να αποφύγουν την περιστροφή σε ένα κουτί δυνατοτήτων.

Πολλές φορές, αυτό σημαίνει τη χρήση HTML και CSS για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε. Μερικές φορές οι προσθήκες ή οι λειτουργικές μονάδες δεν κάνουν αυτό που θέλετε ή το θέμα σας δεν διαθέτει λειτουργικότητα που μπορείτε να επεξεργαστείτε γρήγορα.

Η χρήση του δικού σας κώδικα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσαρμόσετε περαιτέρω τον ιστότοπό σας. Το λάκτισμα εδώ είναι ότι πρέπει να ξέρετε τι κάνετε ή μπορείτε να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό.

Θέματα

Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πόσα θέματα για κάθε CMS υπάρχουν εκεί έξω αυτήν τη στιγμή. Στο WordPress, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 6.000 θέματα διαθέσιμα. Αυτά είναι αυτά στο WordPress.

Υπάρχουν περισσότερα από 11.000 θέματα στο ThemeForest, καθώς και αμέτρητα άλλα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Είναι δύσκολο να βρείτε έναν επίσημο αριθμό θεμάτων Drupal. υπάρχουν αρκετά, αλλά όχι τόσο πολλά όσο το WordPress.

Οι προγραμματιστές θεμάτων είναι ουσιαστικά τρίτοι προγραμματιστές που θέλουν να πουλήσουν θέματα χρηστών WordPress ή Drupal (ή υπηρεσίες) και που έχουν οποιαδήποτε δουλειά θέλει να κάνει ο χρήστης. Λόγω του τεράστιου αριθμού χρηστών που έχει το WordPress, η ζήτηση για θέματα WordPress αυξήθηκε στα ύψη τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ως χρήστης του WordPress, θα έχετε μια μεγαλύτερη ομάδα θεμάτων για να διαλέξετε.

Υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές που δημιουργούν θέματα για το WordPress και το Drupal.

Πρόσθετα και λειτουργικές μονάδες

Υπάρχουν περίπου 48.500 προσθήκες για το WordPress. Υπάρχουν περίπου 43.000 ενότητες στο Drupal.

Οι προσθήκες και οι λειτουργικές μονάδες λειτουργούν σχεδόν πανομοιότυπα στο WordPress και στο Drupal. Και οι δύο έχουν πάρα πολλές επιλογές για να περάσουν ποτέ. Είναι πραγματικά εκπληκτικό να διανύουμε τυχαία πρόσθετα και λειτουργικές μονάδες για να δούμε πόσα άχρηστα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Τα ακόλουθα ισχύουν τόσο για τις προσθήκες όσο και για τις λειτουργικές μονάδες:

  1. Είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε πλήρως τον ιστότοπό σας.
  2. Εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολλά, ο ιστότοπός σας θα επιβραδυνθεί.
  3. Είναι κίνδυνος ασφάλειας να διατηρείτε ξεπερασμένα πρόσθετα.
  4. Πολλές δωρεάν προσθήκες μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά από τις πληρωμένες.
  5. Ορισμένες προσθήκες – όπως αυτές – είναι σχεδόν υποχρεωτικές.

Καμία πλατφόρμα δεν έχει σαφές πλεονέκτημα εδώ σχετικά με τη λειτουργικότητα των plugins ή των modules – και οι δύο κάνουν αυτό που ισχυρίζονται ότι κάνουν. Ωστόσο, δεδομένου του τεράστιου οικοσυστήματος του WordPress plugin, πρέπει να δώσουμε το πλεονέκτημα στο WordPress.

Ασφάλεια

Το Drupal καθιστά την ασφάλεια κορυφαία προτεραιότητα. Τώρα, το ίδιο συμβαίνει και με το WordPress. Ωστόσο, το Drupal θεωρείται γενικά πολύ πιο ασφαλές.

Το επιτυγχάνει μέσω ενός κοινοτικού συστήματος συμβουλευτικής ασφάλειας. Η κοινότητα Drupal είναι επιθετική όταν πρόκειται για την επίλυση ζητημάτων ασφάλειας.

Εκτός αυτού, το Drupal απλά δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το WordPress, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να χαράξουν το CMS. Όπως αναφέρθηκε, πολλές ευπάθειες βρίσκονται σε ξεπερασμένα θέματα και προσθήκες – δεδομένου ότι το WordPress έχει πολύ περισσότερα από αυτά, έχει μια πολύ μεγαλύτερη “επίθεση επιφάνεια”.

Είναι κάπως σαν κατάσταση Mac OS X έναντι υπολογιστή με Windows. Λιγότεροι άνθρωποι προσπαθούν να χαράξουν το λειτουργικό σύστημα της Apple, επειδή δεν έχουν τόσους χρήστες με τα Windows.

Με αυτά τα λόγια, το WordPress είναι ακόμα ασφαλές. Η χρήση βέλτιστων πρακτικών και η χρήση πρόσθετων ασφαλείας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ασφάλεια και την παρακολούθηση του ιστότοπού σας. Ακόμη και η υπηρεσία φιλοξενίας που επιλέγετε παίζει μεγάλο ρόλο στην ασφάλεια.

SEO

Οι Drupal και WordPress εισέρχονται στον κόσμο της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) σε ίση βάση. Και οι δύο σας επιτρέπουν επεξεργαστείτε οποιαδήποτε και κάθε πτυχή του ιστότοπού σας που μπορεί να επηρεάσουν τις κατατάξεις της μηχανής αναζήτησης. Συγκρίνετε αυτό με τις επιλογές SEO σε δημοφιλείς κατασκευαστές ιστότοπων όπως το Wix, το Squarespace και το Weebly, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη δομή ενός ιστότοπου με τον τρόπο που θέλετε, μεταξύ άλλων.

Σε αυτά τα δύο συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, μπορείτε να ελέγξετε όλες τις πτυχές του τεχνικού SEO, να δημιουργήσετε σιλό λέξεων-κλειδιών, να δημιουργήσετε σωστά τον ιστότοπό σας, να δημιουργήσετε αποτελεσματικούς τίτλους, να επεξεργαστείτε διευθύνσεις URL, να επεξεργαστείτε αρχεία robots.txt, να χρησιμοποιήσετε ένα πιστοποιητικό SSL και να βελτιστοποιήσετε όλα τα άλλα.

Και οι δύο προσφέρουν επίσης ένα γελοίο ποσό προσθηκών SEO – ή ενότητες για να διαλέξετε. Μεταξύ αυτών είναι οι εξαιρετικά δημοφιλείς επιλογές προσθηκών όπως το Yoast SEO, το Jetpack και το Akismet, και εξίσου βασικές ενότητες όπως τα Chaos Tools, το Entity API και το Webform.

Καμπύλη εκμάθησης

Γιατί η καμπύλη μάθησης είναι πιο απότομη στο Drupal; (πιο δύσκολο να μάθει)

Ως αρχάριος, υπάρχει μια καμπύλη μάθησης και στα δύο. Αυτό ισχύει τόσο για τις πλατφόρμες CMS όπως το Drupal και το WordPress όσο και για οτιδήποτε στη ζωή. Εάν δεν είστε προγραμματιστής ιστού ή ερασιτέχνης δημιουργός ιστότοπων, θα μάθετε πολλά. Θα είναι κάποια σύγχυση και λίγη απογοήτευση. ��

Με αυτά τα λόγια, το WordPress είναι σχετικά ενστικτώδης. Το Drupal δεν είναι.

Τα περισσότερα καλά θέματα WordPress λειτουργούν ακριβώς όπως οι δημιουργοί ιστότοπων. Έχουν λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης, φόρμες, επιλογές προσαρμογής και όλες τις καμπάνες και τα σφυρίγματα που θα μπορούσατε να φανταστείτε.

Η δημιουργία περιεχομένου στο Drupal μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Εάν δεν έχετε εμπειρία με την ανάπτυξη, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μάθετε. Το Drupal δημιουργήθηκε έχοντας κατά νου την ανάπτυξη ιστού και πολλοί προγραμματιστές ιστού πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο στη χρήση από το WordPress εξαιτίας αυτού. Συμβαίνει ότι η εκμάθηση να είσαι προγραμματιστής Ιστού χρειάζεται λίγο χρόνο.

Κοινότητα

Έχουν ειπωθεί πολλά οι κοινότητες πίσω από τα δύο CMS. Ούτε θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς μαζική υποστήριξη και συμβολή από τα μέλη της κοινότητάς του. Τα μέλη της κοινότητας Drupal μπορεί να είναι λίγο πιο σκληρά από τους χρήστες του WordPress απλώς λόγω της φύσης ενός τόσο χαμηλότερου μεριδίου αγοράς και του γεγονότος ότι τείνουν να είναι «πιο έμπειροι κωδικοποιητές».

Τα οφέλη της κοινότητας, εκτός από την πραγματική δημιουργία και βελτίωση του λογισμικού, εκδηλώνονται σε αρχάριους. Ο λόγος για αυτό είναι επειδή ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το WordPress ή το Drupal είναι να διαβάζετε φόρουμ και άρθρα, καθώς και να παρακολουθείτε βίντεο από σεμινάρια. Χωρίς αυτά, θα είχατε κολλήσει.

Η κοινότητα του WordPress είναι τόσο τεράστια που είναι δύσκολο να βρεθεί ένα πρόβλημα που δεν έχει επιλυθεί. Ενώ το ποσοστό μεριδίου αγοράς της Drupal μπορεί να κάνει την κοινότητά τους να φαίνεται μικρή, είναι πραγματικά μόνο συγκριτικά. Η κοινότητα του Drupal δεν είναι μόνο δυσνόητη, αλλά είναι επίσης τεράστια. Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες για τα περισσότερα θέματα που σχετίζονται με το Drupal.

Κύκλος πίσω

Οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν WordPress. Οτιδήποτε χρειάζεστε στο Drupal μπορείτε να το βρείτε στο WordPress. Η μόνη πτυχή που μπορεί να αξίζει να χρησιμοποιήσετε το Drupal μέσω του WordPress είναι η αυστηρότερη ασφάλεια που παρέχει το Drupal.

Θα μπορούσε να συμβαίνει όλοι όσοι συσσωρεύονται στον νικητή, αλλά σήμερα, τόσοι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το WordPress που η κοινότητα και το οικοσύστημά τους συνεχίζουν να γίνονται πιο δυνατά γρηγορότερα από ό, τι το Drupal’s.

Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να γίνουν για τη χρήση του Drupal, αλλά αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην έχετε δημιουργήσει πάρα πολλούς ιστότοπους (ίσως είναι η πρώτη σας φορά;). Εάν συμβαίνει αυτό, και θέλετε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε ένα CMS ανοιχτού κώδικα, Το WordPress πρέπει να είναι η επιλογή σας.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι το Drupal καλύτερο από το WordPress?

Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν WordPress. Αυτό που μπορεί να καυχηθεί το Drupal είναι πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά. Το πρόβλημα είναι ότι οι προηγμένες λειτουργίες είναι τόσο εσωτερικές που ίσως να κωδικοποιείτε για να επιτύχετε το ίδιο πράγμα. Το μόνο που κάνει το Drupal σε σημαντικά υψηλότερο επίπεδο είναι η ασφάλεια.

Το WordPress χρησιμοποιεί το Drupal?

Το WordPress δεν χρησιμοποιεί το Drupal. Το WordPress χρησιμοποιεί το δικό του ιδιόκτητο λογισμικό.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Drupal?

Με τους απλούστερους όρους, το Drupal χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ιστότοπων. Είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress. Κατατάσσεται ως ένα από τα πιο περίπλοκα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου εκεί έξω, αλλά πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν ακόμα.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το Drupal?

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Drupal εάν η ασφάλεια είναι το κύριο μέλημα του ιστότοπού σας. Τα πρότυπα ασφαλείας μπορούν να διατηρηθούν σχεδόν τόσο υψηλά στο WordPress. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να χρησιμοποιούν το WordPress, εκτός εάν χρειάζεται να έχετε το πιο ασφαλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, ανεξάρτητα από το τι.

Είναι εύκολο να το μάθετε το Drupal?

Το Drupal δεν είναι πολύ εύκολο να μάθει. Έχει μια μεγάλη καμπύλη μάθησης. Πολλοί άνθρωποι θα σας έλεγαν ότι το WordPress έχει μια μεγάλη καμπύλη μάθησης. Η καμπύλη μάθησης Drupal είναι πολύ πιο απότομη. Εάν δεν έχετε τεχνική εμπειρία, δεν πρέπει να πλησιάζετε στο Drupal.

Είναι το Drupal ασφαλές και ασφαλές?

Η ασφάλεια είναι αυτό που ξεχωρίζει το Drupal από το WordPress. Είναι το πιο ασφαλές CMS. Ο οργανισμός έχει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ασφάλειας, η μόνη δουλειά του οποίου είναι να κάνει διορθώσεις ασφαλείας για να καλύψει και την ευπάθεια ασφαλείας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author