Drupal vs. WordPress

Dacă ca un tânăr web dev, care utilizează Drupal sau WordPress, ar putea răspunde cu:

Ce este Drupal? ��

Motivul pentru care vor fi vizibil confuzi este că toată lumea știe ce este WordPress. Este în punctul în care persoanele care sunt noi în jocul sistemului de gestionare a conținutului consideră că WordPress este singura opțiune. Ei, desigur, ar fi greșit.

Drupal a fost de fapt mai mult timp decât WordPress. Ambele sunt software open-source care vă permite să construiți și să gestionați site-uri web.

Pentru persoana cu adevărat neinformată care încearcă să construiască un site web, ambele vor avea o mare curbă de învățare. Dezvoltatorii web pot fi necesari pentru a finaliza o viziune finală, dar ambii pot oferi o experiență de învățare distractivă pentru începători. Toți dezvoltatorii web au deja sistemul lor preferat de gestionare a conținutului.

Toate cele spuse, care este mai bine?

Cine este câștigătorul?

WordPress este rege ��.

rege

Există un motiv pentru care WordPress are 27% din internet. WordPress nu este perfect și Drupal are o securitate mai bună decât WordPress, dar este încă de departe cel mai bun CMS de pe piață astăzi..

Proponenții Drupal susțin că personalizarea este mult mai bună decât ceea ce oferă WordPress și modul în care a fost construit face ca lucrurile să fie mai ușoare pe termen lung. Problema cu această afirmație este că funcțiile avansate pe care le oferă sunt atât de ezoterice și complicate încât ar fi mai ușor să faci doar #LearnToCode. Aceeași cantitate de personalizare se poate realiza cu un dezvoltator web de pe ambele platforme.

Drupal a fost creat având în vedere dezvoltarea web. Aceasta înseamnă că, practic, trebuie să fii un dezvoltator web care să valorifice pe deplin puterile lui Drupal.

Ambele opțiuni sunt libere de utilizat. Dacă sunteți cu adevărat pe gard și nu doriți să luați cuvântul altcuiva pentru asta, încercați ambele. Ar trebui să menționez o instalare WP complet optimizată, în general, este mult mai rapidă.

Sisteme de gestionare a conținutului

Ce este un sistem de gestionare a conținutului?

Este un sistem care îți administrează conținutul, duh!

Un CMS (prescurtare la îndemână) poate fi explicat într-un pic mai detaliat decât atât.

Practic, ceea ce îți permite să faci este să creezi un site web. Puteți să-l creați de la zero, să editați fiecare aspect al acestuia, să creați conținut pe acesta și să faceți orice altceva trebuie să faceți pentru a gestiona site-ul dvs. Web.

În zilele noastre, o mulțime de oameni folosesc platforme de comerț electronic, cum ar fi Shopify, pentru a vinde bunuri și servicii online. Nu a fost întotdeauna cazul. Shopify și simțul său sunt relativ noi pentru jocul site-ului. În trecut și în prezent, oamenii foloseau WordPress și alte platforme CMS pentru a-și vinde produsele online.

Înainte de asta, toată lumea folosea doar HTML pentru a crea site-uri web. Site-uri foarte urâte. Dacă nu ați fost în jurul acestei versiuni de internet, considerați-vă norocos.

Sistemele de gestionare a conținutului au multe apariții diferite în această zi și vârstă, dar sistemele OG sunt deschise și permit personalizarea în masă.

Cotă de piață

Majoritatea oamenilor au auzit de WordPress. Există un motiv pentru asta. WordPress domină piața.

Generat de statisticile din introducerea acestui articol arată că WordPress ajută o cantitate uluitoare de oameni să-și gestioneze site-ul. Dacă ne uităm doar la cota de piață a tuturor opțiunilor CMS, atunci rezultatul este și mai uluitor.

WordPress preia acasă aproape 60% din cota de piață, iar Drupal ocupă doar o cotă de piață de 4,6%. Acest lucru nu este nimic, acest număr reflectă o cantitate imensă de oameni pe internet.

Există multe motive pentru care WordPress are atât de mare parte, iar Drupal are atât de puțin. Haideți să intrăm în ele.

Drupal

drupalDrupal a început la începutul anilor 2000 ca un umil forum de mesaje pentru dezvoltatorii web. Odată ce a trecut la un proiect open source în 2001, a început să obțină tracțiune ca rețea descentralizată de dezvoltatori și designeri. Astăzi, Drupal este complet dezvoltat de comunitatea Drupal.

Comunitatea Drupal nu este la fel de mare ca și comunitatea WordPress, dar membrii activi din interiorul ei sunt înfocați. Oamenii care folosesc cu adevărat Drupal îl adoră și susțin că cea mai mare pozitivă a lui Drupal este că nu este WordPress.

WordPress

logo wordpress minWordPress a fost început puțin mai târziu decât Drupal la începutul anilor 2000. Software-ul a fost conceput inițial pentru a permite oricui posibilitatea de a crea un site web sau blog. Acum, aproape orice tip de site web poate fi creat pe CMS.

Sistemul de gestionare a conținutului și codul principal sunt încă menținute de Automattic, ecosistemul masiv de teme și pluginuri este dezvoltat în principal în comunitate. Există grupuri de oameni care se angajează să îmbunătățească WordPress. Comunitatea, în general, este masivă ceea ce duce la un sprijin uriaș pe forumuri și pe alte platforme de comunicare.

Majoritatea dezvoltatorilor web folosesc astăzi WordPress. Lista motivelor poate fi lungă sau scurtă, dar esențialul este că face tot ceea ce oricine ar putea avea nevoie. Dacă ceva nu poate fi găsit sau pus la dispoziție cu ușurință, un dezvoltator instruit poate utiliza HTML și CSS pentru a crea ceea ce au avut în vedere.

Cum funcționează fiecare

Drupal și WordPress funcționează extrem de similar.

Pasul 1: Găsiți un furnizor de hosting.

Drupal și WordPress sunt software pe care îl instalați pe panoul de control al găzduirii. Asta înseamnă că trebuie să vă dați seama ce serviciu de găzduire doriți să utilizați. Să-ți dai seama ce gazdă să folosești poate fi un pic copleșitor.

Sunt multe dintre care să alegeți. Unele sunt murdare ieftine, în timp ce altele costă foarte mulți bani. Cel mai bun lucru este să citiți o defalcare a diferitelor opțiuni. Cel mai recomandat serviciu de găzduire este SiteGround, dar există și nenumărate alte opțiuni pe care vi le recomandăm. Există opțiuni premium, opțiuni stabile, opțiuni ieftine și alternative în fiecare categorie.

O mulțime de furnizori de găzduire oferă instalare cu 1 clic pentru WordPress. O altă bucată dintre ele – inclusiv SiteGround, Bluehost, HostGator și GoDaddy – includ teme adiționale WordPress și aplicații proprii pentru constructor de site-uri web..

Pasul 2: Găsiți o temă.

Temele sunt practic partea estetică a site-ului dvs. web. Majoritatea elementelor de design de pe site-ul dvs. vor proveni din tema dvs. Cu constructorii de site-uri web, nu utilizați „teme” în sensul tradițional, deoarece constructorul de site-uri însuși este tema. Cu toate acestea, cei mai populari constructori de site-uri oferă o galerie de stiluri diferite (numite șabloane) din care să alegeți.

Unele teme au mai multe caracteristici decât altele. Multe teme au scopuri diferite și oferă funcționalități diferite în funcție de scop. O temă poate fi pentru un blog, iar alta pentru un restaurant.

Drupal și WordPress ambele au teme gratuite disponibile și vă oferă acces la teme premium pentru care puteți plăti. Există opțiunea de a achiziționa o temă și de la un terț dezvoltator.

Tot ce trebuie să faceți este să descărcați o temă și apoi să încărcați fișierul zip în CMS. Odată instalat, acesta va schimba aspectul site-ului dvs. web și modul în care îl puteți construi.

Pasul 3: Descărcați pluginuri sau module.

Plugin-urile și modulele sunt două nume diferite, dar însumează același lucru. Este un software adăugat care adaugă o caracteristică nouă sau oferă un fel de funcționalitate nouă site-ului dvs. web.

WordPress numește aceste pluginuri și Drupal le numește module.

Aceste piese suplimentare de software care pot fi utilizate pot face aproape orice. Depinde doar de ceea ce au fost făcuți să facă. Unii pot ascunde un titlu pe o postare pe blog, în timp ce alții pot oferi funcționalitate de comerț electronic complet pe site-ul dvs. web.

Lucrul de reținut este că, de obicei, există mai multe opțiuni pentru orice problemă pe care doriți să o rezolvați. De asemenea, luați în considerare faptul că, dacă utilizați prea multe pluginuri sau module, acesta va face site-ul dvs. „umflat” și l-ar putea încetini – mult.

Pasul 4: Utilizați codul pentru a adăuga atingeri finale.

Motivul pentru care oamenii folosesc un CMS mai degrabă decât un constructor de site-uri este acela de a-și personaliza complet site-ul și de a evita să fie columbofili într-o cutie de funcții.

O mulțime de timp, asta înseamnă să utilizați HTML și CSS pentru a obține ceea ce doriți. Uneori, pluginurile sau modulele nu fac ceea ce doriți să le facă sau tema dvs. nu are funcționalitate pe care o puteți edita rapid.

Utilizarea propriului cod poate fi o modalitate excelentă de a vă personaliza site-ul în continuare. Lovitura aici este că ar trebui să știți ce faceți sau puteți face mai mult rău decât bine.

tematică

Este imposibil de știut câte teme pentru CMS există în prezent. Pe WordPress, există în prezent puțin sub 6.000 de teme disponibile. Acestea sunt cele de pe WordPress.

Există peste 11.000 de teme pe ThemeForest, precum și nenumărate altele care plutesc pe internet. Este greu să găsești un număr oficial de teme Drupal; sunt destul de multe, dar nu la fel de multe ca WordPress.

Dezvoltatorii tematici sunt în esență dezvoltatori terți care doresc să vândă teme (sau servicii) ale utilizatorilor WordPress și Drupal și care primesc orice job dorește să facă. Datorită numărului mare de utilizatori pe care WordPress îi are, cererea pentru teme WordPress a crescut în ultimii ani. Asta înseamnă că, în calitate de utilizator WordPress, veți avea o serie mai mare de teme din care să alegeți.

Există numeroși dezvoltatori care creează teme pentru WordPress și Drupal.

Plugin-uri și module

Există în jur de 48.500 de pluginuri pentru WordPress. Există în jur de 43.000 de module pe Drupal.

Plugin-urile și modulele funcționează aproape identic pe WordPress și Drupal. Ambele au prea multe opțiuni pentru a trece vreodată. Este de fapt uimitor să parcurgi module și module aleatorii pentru a vedea câte dintre inutile au fost realizate de-a lungul anilor.

Următorul lucru este valabil atât pentru module, cât și pentru module:

  1. Este necesar să vă personalizați complet site-ul.
  2. Dacă utilizați prea multe, site-ul dvs. va încetini.
  3. Este un risc de securitate să păstrezi plugin-uri învechite.
  4. Multe plugin-uri gratuite pot face o treabă mai bună decât cele plătite.
  5. Unele plugin-uri – cum ar fi acestea – sunt aproape obligatorii.

Niciuna dintre platforme nu prezintă un avantaj clar în ceea ce privește funcționalitatea pluginurilor sau a modulelor – ambele fac ceea ce pretind că fac. Cu toate acestea, având în vedere ecosistemul masiv de plugin WordPress, trebuie să dăm avantajul WordPress.

Securitate

Drupal face din securitate o prioritate maximă. Acum, la fel și WordPress; cu toate acestea, Drupal este în general considerat a fi mult mai sigur.

Aceasta realizează printr-un sistem de consultanță de securitate administrat de comunitate. Comunitatea Drupal este agresivă când vine vorba de rezolvarea problemelor de securitate.

În afară de aceasta, Drupal pur și simplu nu este la fel de popular ca WordPress, ceea ce înseamnă că sunt mai puțini oameni care încearcă să pirateze CMS. După cum am menționat, numeroase vulnerabilități se regăsesc în teme și plugin-uri învechite – din moment ce WordPress are multe altele, are o „suprafață de atac” mult mai mare..

Este un fel de Mac OS X versus situația PC-ului Windows. Mai puține persoane încearcă să pirateze sistemul de operare Apple, deoarece nu au la fel de mulți utilizatori ca Windows.

Acestea fiind spuse, WordPress este încă sigur. Utilizarea celor mai bune practici și utilizarea pluginurilor de securitate este o modalitate excelentă de securizare și monitorizare a site-ului dvs. web. Chiar și serviciul de găzduire pe care îl alegeți joacă un rol important în securitate.

SEO

Drupal și WordPress intră în lume de optimizare a motorului de căutare (SEO). Ambele vă permit editați orice aspect al site-ului dvs. web care pot afecta clasamentul motorului de căutare. Comparați acest lucru cu opțiunile SEO pentru construitori de site-uri populare precum Wix, Squarespace și Weebly, ceea ce face dificilă structurarea unui site web așa cum doriți, printre altele.

Pe aceste două sisteme de gestionare a conținutului, puteți verifica toate aspectele tehnicii SEO, crea silozuri de cuvinte cheie, structurați-vă site-ul corect, creați titluri eficiente, editați URL-uri, editați fișiere robot.txt, utilizați un certificat SSL și optimizați orice altceva.

Ambele oferă, de asemenea, o cantitate ridicolă de plugin-uri SEO – sau module din care să alegeți. Printre acestea sunt opțiuni de plugin-uri foarte populare, precum Yoast SEO, Jetpack și Akismet, și module la fel de esențiale precum Chaos Tools, API-ul Entity și Webform.

Curbă de învățare

De ce este mai accentuată curba de învățare pe Drupal? (mai dificil de învățat)

Ca începător, există o curbă de învățare pentru ambele. Acest lucru este la fel de adevărat cu platformele CMS, cum ar fi Drupal și WordPress, așa cum este cu orice în viață. Dacă nu ești un dezvoltator web sau un constructor de site-uri amator, vei învăța multe. Va fi o oarecare confuzie și un pic de frustrare. ��

Acestea fiind spuse, WordPress este relativ intuitiv. Drupal nu este.

Cele mai bune teme WordPress funcționează la fel ca constructorii de site-uri web. Au funcționalitate drag-and-drop, formulare, opțiuni de personalizare și toate clopotele și fluierele pe care le puteți imagina.

Crearea de conținut pe Drupal poate fi confuză. Dacă nu aveți experiență în domeniul dezvoltării, va dura mult timp pentru a învăța. Drupal a fost creat având în vedere dezvoltarea web și o mulțime de dezvoltatori web consideră că este mai ușor de utilizat decât WordPress din această cauză. La fel se întâmplă că învățarea de a fi dezvoltator web durează ceva timp.

Comunitate

S-au spus multe comunități din spatele ambelor CMS. Niciuna dintre ele nu ar putea exista fără sprijin și contribuție masivă din partea membrilor comunității sale. Membrii comunității Drupal ar putea fi ceva mai duri decât utilizatorii WordPress doar datorită naturii de a avea o cotă de piață atât de mică și a faptului că tind să fie „codificatori cu mai multă experiență”.

Avantajele comunității, pe lângă construirea și îmbunătățirea software-ului, se manifestă în începători. Motivul pentru acest lucru se datorează faptului că cea mai bună modalitate de a învăța să folosești WordPress sau Drupal este citind forumuri și articole, precum și vizionând videoclipuri cu tutoriale. Fără acestea, ai fi blocat.

Comunitatea WordPress este atât de masivă încât este greu de găsit o problemă care nu a fost rezolvată. În timp ce procentul de cota de piață al companiei Drupal poate face ca comunitatea lor să pară mică, în realitate este doar prin comparație. Comunitatea Drupal nu este doar dracului, ci este uriașă. Informațiile sunt ușor de găsit pentru majoritatea problemelor legate de Drupal.

Circulând înapoi

Majoritatea oamenilor ar trebui să folosească WordPress. Orice aveți nevoie pe Drupal puteți găsi pe WordPress. Singurul aspect care ar putea merita să folosești Drupal peste WordPress este securitatea mai strictă pe care Drupal o oferă.

Poate fi cazul tuturor celor care câștigă câștigătorul, însă astăzi, atât de mulți oameni folosesc WordPress, încât comunitatea și ecosistemul lor continuă să devină mai puternici decât cei de la Drupal.

Există cazuri pentru utilizarea Drupal, dar dacă citiți acest articol, există șanse mari să nu creați prea multe site-uri web (poate este prima oară?). Dacă este cazul și doriți cu adevărat să utilizați un CMS open-source, WordPress ar trebui să fie alegerea ta.

FAQ

Este Drupal mai bun decât WordPress?

Răspunsul scurt este nr. Majoritatea oamenilor ar trebui să folosească WordPress. Ceea ce se poate lăuda cu Drupal este o mulțime de funcții avansate. Problema este că funcțiile avansate sunt atât de ezoterice încât s-ar putea să codificați pentru a realiza același lucru. Singurul lucru pe care Drupal îl face la un nivel semnificativ mai mare este securitatea.

WordPress folosește Drupal?

WordPress nu folosește Drupal. WordPress folosește propriul său software proprietar.

Pentru ce se utilizează Drupal?

În cel mai simplu termeni, Drupal este utilizat pentru crearea de site-uri web. Este un sistem de gestionare a conținutului asemănător cu WordPress. Este clasificat ca unul dintre cele mai complicate sisteme de gestionare a conținutului de acolo, dar multe persoane îl folosesc în continuare.

De ce ar trebui să folosim Drupal?

Ar trebui să folosiți Drupal dacă securitatea este preocuparea principală a site-ului dvs. web. Standardele de securitate pot fi menținute aproape la fel de ridicate la WordPress. Majoritatea oamenilor ar trebui să folosească WordPress, cu excepția cazului în care trebuie să aveți cel mai sigur sistem de gestionare a conținutului, indiferent de situație.

Este Drupal ușor de învățat?

Drupal nu este foarte ușor de învățat. Are o mare curbă de învățare. Mulți oameni v-ar spune că WordPress are o mare curbă de învățare. Curba de învățare Drupal este mult mai abruptă. Dacă nu aveți experiență tehnică, nu ar trebui să vă apropiați de Drupal.

Drupal este sigur și sigur?

Securitatea este ceea ce diferențiază Drupal de WordPress. Este cel mai sigur CMS. Organizația are o echipă de experți în securitate a căror unică misiune este aceea de a realiza corecții de securitate pentru a acoperi și vulnerabilitatea securității.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author