Com assegurar l’accessibilitat per a tots els públics en línia

A partir del 2012, hi havia aproximadament 7,6 milions d’usuaris web amb discapacitat auditiva que estaven actius en línia, segons l’accessibilitat interactiva. 8,1 milions d’usuaris tenien deficiències visuals, i 15,2 milions tenien una discapacitat cognitiva, mental o emocional. Amb aquest ventall d’habilitats i necessitats úniques, atengueu adequadament a tot el públic del vostre lloc web?

Per què és important l’accessibilitat?

Podríeu pensar que, perquè el vostre lloc web ofereix text escrit, videoclips i opcions de menú netejades, no podreu accedir a tots els usuaris. Tot i això, més de 57 milions d’americans tenen una discapacitat que afecta la seva capacitat de navegar en línia. A més, només hi ha un país en un mercat global.

Per acomodar aquesta “minoria” a mesura que dissenyeu, publiqueu i modifiqueu el vostre lloc web, és important mirar tots els angles de la capacitat. Amb una actitud de major diversitat i una mentalitat oberta, el primer intent de la vostra empresa de divulgació amb els clients comença abans de fer una compra.

El vostre públic ja és divers i tots els usuaris tenen experiències diferents amb el vostre lloc. Les persones sordes interactuen de manera diferent amb els mitjans de comunicació que les persones que senten. Les persones amb daltonisme reaccionaran a les imatges i al text de manera diferent que algú que vegi cada ombra de manera diferent. Les poblacions que pateixen una lesió cerebral traumàtica poden patir emocions provocant imatges o contingut de vídeo.

Entre reduir el públic previst, crear materials de màrqueting per adaptar-se als missatges de marca de la vostra empresa i llançar un lloc web que reconeixi les necessitats culturals del vostre mercat, probablement haureu passat per alt el segment de visitants que viuen amb discapacitat..

L’accessibilitat és important tant per a la línia de fons com per a la relació amb els vostres clients. Oferir un lloc web adequat que tingui en compte les necessitats d’altres, considera que la vostra empresa és conscient de la diversitat. No hi ha millor manera de mostrar als clients que es preocupen per les seves necessitats que de dissenyar un lloc web que s’adapti a aquestes necessitats.

Foto de mantasmagorical Llicenciada sota Morguefile

Què significa l’accessibilitat?

La definició d’accessibilitat cobreix la capacitat d’arribar o entrar, la capacitat d’obtenir o utilitzar fàcilment, i la capacitat d’entendre o apreciar. Pel que fa a arribar a públics amb discapacitat, és fàcil fer la navegació pel vostre lloc web.

Per a algú que té una deficiència visual, massa text només guanyarà frustració. Per als visitants d’un lloc web que es vegi en color, la lectura de text que es desvia del negre estàndard en blanc només obtindrà taxes de rebot més elevades.

Com es pot allotjar bona part d’aquesta minoria única? Cobrirem els passos que podeu fer per crear el vostre lloc web en funció de les necessitats dels vostres clients, incloses persones amb problemes auditius, persones amb deficiències visuals, persones amb autisme i persones amb discapacitats cognitives o trastorns com el trastorn de l’estrès posttraumàtic. (PTSD). Alguns temes de WordPress per a llocs comercials ja tenen en compte els següents, però actualment són rars.

Disseny de llocs web amb sordesa en ment

En resposta a que els dissenyadors web que tinguin una bona intenció fan recomanacions en general sobre llocs web que serveixen als visitants sords, Lisa Herrod, a A List Apart, defensa que la sordesa és més que el “contrari” de la ceguesa..

Si bé “sord o cec” pot semblar un contrast essencial, Herrod explica que ser sord és una experiència molt més complexa del que molts auditius entenen. En primer lloc, hi ha una diferència entre una persona sorda i la comunitat de Sords.

Essencialment, la paraula sorda (amb minúscula “d”) inclou qualsevol persona que tingui problemes auditius. Tanmateix, la paraula Sorda (amb majúscula “D”) engloba tota la comunitat i la cultura de la sordesa que identifiquen moltes persones sordes..

En lloc d’un subconjunt de la categoria de “discapacitat”, la sordesa se situa per si mateixa com una cultura separada de la de l’audiència. Si bé la llengua parlada es pot traduir a ASL (American Sign Language), ASL és un idioma completament diferent que l’anglès parlat.

Foto d’Anna Vander Stel a Unsplash

Estratègies per acollir usuaris sords

Què significa la distinció cultural de sordesa per als dissenyadors de llocs web i els propietaris d’empreses? Significa que simplement transcriure contingut d’àudio no és suficient per arribar al públic sord. Amb subtítols i subtítols, es pot distorsionar el missatge subjacent dels mitjans.

Si bé els subtítols i els subtítols són un primer pas positiu cap a l’accessibilitat, assegureu que el vostre contingut es tradueixi en ASL també és important. La transcripció pot incloure els conceptes bàsics, però la traducció ajuda a publicar el vostre missatge amb més precisió.

Herrod suggereix que per adoptar la comunitat de Sords, els propietaris de llocs web se centren en la Sordesa com a cultura en lloc de discapacitat. Cobreix aquesta cultura única de la mateixa manera que ho faries amb una cultura que utilitza una altra llengua parlada que no parles amb fluïdesa.

Seguint els consells de Herrod sobre mitjans de comunicació i redacció web, les següents estratègies ajudaran a fer que el vostre lloc web sigui més accessible a la comunitat de Sords:

Multimèdia

  • Intent d’utilitzar intèrprets de llenguatge de signes per a suports de vídeo
  • Utilitzeu la transcripció i els subtítols com a còpia de seguretat o com a mitjà principal si no hi ha intèrprets de llenguatge de signes
  • Incloure la transcripció dels efectes de so segons convingui

Contingut escrit

  • Eviteu els sinònims, l’argot i la reproducció de paraules que puguin confondre les persones que el seu primer idioma no sigui escrit en anglès
  • Utilitzeu encapçalaments i subtítols
  • Feu el vostre punt primer i, després, expliqueu-lo
  • Utilitzeu longituds de línia curta
  • Inclou llistes amb vinyetes
  • Feu servir una veu activa
  • Feu definicions en termes senzills

Disseny de llocs web per a visitants amb deficiències visuals

A mesura que la tecnologia evoluciona i s’expandeix, la tecnologia d’assistència creix tan ràpidament. El programari modern ajuda les persones amb deficiències visuals a navegar per llocs web, comprar en línia i, fins i tot, llegir i redactar missatges de text.

Vostè o el vostre equip de disseny gràfic probablement heu dedicat una gran quantitat de temps a honrar els vostres gràfics i la disposició del vostre lloc web. El vostre esquema de colors, l’ús de la lletra i la incorporació d’imatges contribueixen a la viabilitat del vostre lloc web i, per tant, al vostre negoci en línia.

Però, heu pensat què “veuen” els visitants quan no poden veure? Per a molts usuaris de llocs web amb deficiències visuals, un lloc web sense allotjament adequat no serveix per a res. A continuació, es mostra com es pot modificar el lloc web per abraçar-lo en lloc de rebutjar els visitants amb deficiències visuals.

Foto de DodgertonSkillhause Llicenciat sota Morguefile

Estratègies per acollir visitants amb discapacitat visual

La Fundació Americana per als Cecs suggereix fer diversos passos per atendre públics que no poden veure pàgines web estàndard. Per a una experiència inclusiva, aquí es mostren les seves estratègies suggerides per fer accessible el vostre lloc.

Etiqueta totes les imatges

L’ideal seria que utilitzeu etiquetes alt = tant si voleu acollir públics amb deficiències visuals com si no. Tanmateix, si encara no heu complert aquest hàbit, l’ús de descripcions d’imatges al camp de text alternatiu de cada imatge us ajuda a optimitzar la vostra pàgina per als motors de cerca..

Un cop hagueu afegit etiquetes alt = per a cada imatge, visualitzeu el vostre lloc web sense imatges i vegeu si les vostres descripcions tenen sentit. L’objectiu és crear descripcions d’utilitat per a les persones que utilitzen tecnologia d’assistència per “llegir” pàgines web.

Estructura de la pàgina de l’etiqueta

Si els visitants del lloc web utilitzen tecnologia d’assistència, encara hi ha limitacions a aquests mitjans. L’etiquetatge de l’estructura de la pàgina permet als visitants saber on es troben a la pàgina i sobre què volen fer clic.

Faciliteu aquest procés utilitzant no només indicis visuals per a les persones que els puguin veure, sinó que també incorporau etiquetes mitjançant HTML per a una navegació més senzilla. Qualsevol secció del vostre lloc web visualment diferent per tenir èmfasi hauria de rebre una etiqueta per a visitants només auditius.

Utilitzeu enllaços nets

Molts visitants del vostre lloc web només llegiran text enllaç, buscant alguna cosa en concret. Doneu als visitants que tenen discapacitats visuals la possibilitat de trobar els enllaços al vostre lloc web sense cap endevinació.

Limita elements de disseny que no són HTML

L’ús d’ornaments visuals creatius no serveix bé per a tots els públics i pot confondre una experiència en línia per als visitants que no els poden veure. Considereu els elements que no són HTML del vostre lloc web i si són realment necessaris. També tingueu en compte que molts usuaris que no tenen deficiències visuals poden apreciar una pàgina més neta.

Foto de Nick Karvounis a Unsplash

Disseny de llocs web per a persones amb discapacitats cognitives

Les discapacitats cognitives inclouen una varietat de condicions com la síndrome de Down, lesions cerebrals traumàtiques (TBI), demència, dislèxia i trastorn per dèficit d’atenció (TDA). Fins i tot el trastorn d’estrès posttraumàtic (PTSD) implica efectes cognitius a llarg termini provocats per un trauma psicològic.

El Centre Nacional de Discapacitat i Accés a l’Educació (NCDAE) assenyala que 14,3 milions de nord-americans de 15 anys i més tenen una discapacitat mental. Al mateix temps, els públics més exigents exigeixen experiències en línia accessibles i sensibles, i l’accessibilitat compleix ambdós objectius.

Estratègies per acollir visitants amb discapacitats cognitives

Els tres suggeriments principals de la NCDAE inclouen centrar-se en la manera en què els usuaris interaccionen amb un lloc web i en quina resposta té el lloc davant les necessitats dels visitants. En general, el vostre lloc web no hauria d’exigir massa treball al públic. Més aviat, heu d’apuntar cap a l’eficàcia i l’eficàcia de cada component.

Utilitzeu un disseny obert

Tal com observa NCDAE, les persones amb discapacitat en l’aprenentatge poden tenir problemes per processar text i números i navegar en sentit espacial. Per tant, l’ús d’un disseny clar i desordenat que ressalta funcions de navegació importants (menús i enllaços) ajuda a reduir el nombre d’estímuls en l’entorn en línia.

Lectura i usabilitat de les adreces

A més, quan es tracta de llegibilitat, la còpia del vostre lloc web ha d’adreçar-se a públics generals. En la majoria dels casos, això significa un nivell de lectura al voltant del vuitè grau. Per tant, si bé la consideració de la llegibilitat és una consideració a l’hora d’ajustar el vostre lloc web per a persones amb baixa alfabetització, ja hauríeu d’estar escrivint cap a un nivell de comprensió baix des del primer moment..

Altres mètodes de creació de contingut digerible, com ara l’ús de encapçalaments i punts de vinyeta, l’elaboració d’una idea per paràgraf i la limitació de la longitud de la línia, serveixen tots els públics amb discapacitats cognitives i serveixen per a públics generals..

Eviteu l’àudio i el vídeo abrasius

Finalment, una de les consideracions úniques per a les persones que poden patir ansietat o trastorns de la PTSD és l’ús de vídeo i àudio a les pàgines, particularment si no hi ha manera d’utilitzar els usuaris del lloc per aturar o sortir d’aquestes funcions. Si és possible, eviteu música o vídeos introductors que es reprodueixin automàticament i puguin atrapar els usuaris fora de seguretat.

Disseny de llocs web per a usuaris amb autisme

Les condicions d’autisme entren dins de la categoria de discapacitats cognitives, però l’autisme només guanya la seva pròpia categoria a causa de la variació present en la condició general. Com que l’autisme oscil·la entre relativament lleu i greu, les necessitats específiques poden variar per a diferents usuaris.

No obstant això, The National Autistic Society recomana uns passos bàsics per donar cabuda als usuaris que puguin tenir reptes sensorials i de comunicació, tots dos comuns amb totes les variacions de l’autisme. Molts d’aquests passos beneficien a públics típics, així com a públics amb altres discapacitats.

Adaptar les necessitats sensorials

Moltes persones amb autisme solen experimentar reptes sensorials quan s’enfronten a entorns “ocupats”. Si manteniu el lloc web ajudes senzilles en la navegació, evitant moure gràfics o altres elements, evita una sobreestimulació.

Feu que el lloc web sigui coherent

La coherència i la rutina sovint ajuden les persones amb autisme a mantenir els seus hàbits diaris sense estrès. Per tant, un lloc web amb un disseny distintiu a cada pàgina us pot agradar estèticament, però probablement serà estressant per al vostre visitant amb autisme.

Utilitzeu un llenguatge senzill

Igual que escriure per a persones sordes, escriure contingut per a persones amb autisme també requereix evitar un llenguatge metafòric i un joc de paraules. Intenteu no utilitzar un llenguatge que sigui ambigu, incloses les paraules amb significats múltiples o sinònims, el significat dels quals no sigui clar.

Sol·liciteu la prova de l’usuari

Si és possible, impliqueu persones amb autisme en el vostre procés de prova mentre dissenyeu el vostre lloc web. Assegureu-vos que ofereixi allotjament perquè les persones que viatgen a la vostra ubicació se sentin còmodes en el seu entorn. Això pot incloure la preparació prèvia o visites a la ubicació abans de començar a provar per tal que els vostres participants s’acostumin a l’espai.

Foto de LiaLeslie Llicenciada sota Morguefile

Beneficis d’augmentar l’accessibilitat al lloc web

La tasca pot semblar desconcertant si el vostre lloc web ja està en directe, però fer passos cap a una major accessibilitat beneficiarà a la vostra empresa amb el temps. La tecnologia actual permet a més gent que mai abraçar i utilitzar el web.

En general, assegurar-se que el vostre lloc web sigui accessible a diversos públics beneficia més que els usuaris que tenen discapacitats. Les persones amb experiència tecnològica limitada, les persones que disposen de dispositius amb format atípic o mides de pantalla i el públic que desitgi experiències de lloc web ràpides, senzilles i accionables, es beneficiaran d’un impuls d’accessibilitat (tenint en compte que la velocitat del vostre lloc també depèn de tenir-ne un proveïdor d’allotjament web decent: hem fet revisions d’allotjament web per a Canadà, comparació d’allotjament web per a Austràlia i fins i tot pel Regne Unit).

Com que el vostre mercat objectiu inclou possiblement persones de totes les capacitats, no hi ha cap motiu per passar per alt aquests grups específics a l’hora de dissenyar i implementar el vostre lloc web. Una mica de treball addicional significa ara un rendiment superior després, quan les persones que poden utilitzar fàcilment el producte o servei comparteixen amb la resta de la comunitat en línia.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author