Squarespace Review – Alles wat u moet weten (2020)

Het leven is moeilijk. Op sommige dagen word je wakker, loop je naar de keuken en open je de kast in een poging een kom te pakken om je heerlijke ontbijtgranen in te gooien. Als je de kast opent, klinkt er onheilspellende muziek en begint de grond te trillen –

plastic overstromingen

Al je tupperware begroet je voor een dag met een dikke knuffel. Je weet gewoon dat het een slechte dag gaat worden.

Je gaat zitten en huilt. Het was een zware ochtend, eigenlijk een zware maand. Als we eerlijk zijn, was dit jaar over het algemeen moeilijk.

Het enige waar u aan kunt denken, is hoe je moet vandaag een website bouwen voor je baas en het idee om de kunst van het maken van een website onder de knie te krijgen, lijkt verdomd bijna onmogelijk.

Pauzeer even – haal diep adem, houd het vast, laat los … voel je je nu beter? Goed. Datzelfde gevoel krijg je als je het gebruikt Squarespace. Het maakt het leven gewoon gemakkelijk.

Zichtbaar opgewonden zie je hoe eenvoudig het is om snel en gemakkelijk een mooie website te maken met Squarespace. Een glimlach verspreidt zich over je gezicht terwijl je je realiseert dat alles in orde komt. Beeldresultaat voor smiley

The Low-Down

Webontwikkeling met html vector afbeeldingAls u op zoek bent naar een manier om zo snel mogelijk een schone en eenvoudige website binnen een sjabloon te bouwen, dan is Squarespace de juiste websitebouwer voor u.

Het is gemakkelijker en sneller om met Squarespace een mooi afgewerkt product te maken dan waar dan ook. Wat het mist in functies die het goedmaakt voor gebruiksgemak en afgewerkt product.

Als je de kans wilt hebben om een ​​volledig op maat gemaakte website te bouwen met fantastische klantenondersteuning en een geweldige community om je te helpen een website te bouwen, dan moet je ook Wix eens bekijken.

Wix verschilt van Squarespace omdat het een echt leeg canvas is waar u de exacte website kunt maken die u voor ogen had. Hoewel het iets moeilijker te gebruiken is, zijn de opties eindeloos.

Het komt allemaal neer op persoonlijke voorkeur en het type website dat u wilt bouwen.

Voor wie Squarespace is

Het idee van het bouwen van een website kan overweldigend zijn als je het nog nooit hebt gedaan. Het niet hebben van eerdere ervaring of training is echter geen belemmering bij het bouwen van websites in de 21e eeuw.

Het feit is dat soms je baas binnenkomt en om hulp vraagt ​​bij het bouwen van een website om zijn verzameling poppenkoppen te laten zien. In dergelijke scenario’s moet u zich wenden tot geweldige website-bouwers zoals Squarespace—en mogelijk de autoriteiten.

Squarespace is gemaakt voor mensen die mooie en professionele websites willen kunnen maken minimale inspanning. De mogelijkheid om alles aan te passen is niet de prioriteit van Squarespace, maar het biedt wel een gevarieerde verzameling sjablonen die gemakkelijk kunnen worden bewerkt om te creëren wat u in gedachten heeft.

Slepen en neerzetten

pictogram met slepen en neerzetten

Er zijn tal van diensten voor website-ontwikkeling met slepen-en-neerzetten-functionaliteit. Wix en Weebly zijn de andere grote spelers op het gebied van slepen en neerzetten van websites. U neemt een element dat u op de pagina wilt bouwen en sleept het naar waar u het wilt.

Je sleept het en laat het vervolgens vallen!

Wix biedt de vrijheid om alles te creëren wat je maar wilt. Met die vrijheid komt een zee van overweldigende opties en biedt het de mogelijkheid om veel aspecten van de website die je aan het bouwen bent te verknoeien.

De ontwerpinterface van Squarespace is zo simpel als mogelijk. U neemt een element dat u wilt bouwen op de vooraf ingestelde sjabloon en het kan in een vooraf ingestelde positie worden geplaatst. Het hele proces is gestandaardiseerd om ervoor te zorgen dat uw website samenhangend en gestileerd blijft.

Wonen in Squarespace’s World

Het goede

Analytics vector afbeeldingHet goede Super goed ding over Squarespace is hoe gemakkelijk het is om een ​​echt esthetisch aangename website te maken in een verrassend weinig tijd.

Squarespace is all-inclusive en biedt letterlijk alles wat u nodig heeft om uw website te bouwen en te laten groeien. Alles op één platform blijven met alles dat eigendom is van en ontwikkeld is door Squarespace, maakt alles eenvoudiger. Zelfs zij bieden website-analyse en statistieken precies daar voor jou.

Waar je echt voor betaalt in Squarespace, is de software voor slepen en neerzetten in combinatie met hun geweldige sjablonen. Deze twee functies samen maken gewoon fantastisch uitziende websites.

Aan het eind van de dag, als het u niet uitmaakt om elk aspect van uw website en uw website aan te passen doel is gewoon om een ​​website te maken die werkt en er geweldig uitziet, dan moet Squarspace dat zeker zijn bovenaan uw lijst.

De slechte

Afhankelijk van uw mening is dit misschien niet eens slecht. Het ergste van Squarespace is het onvermogen om aan te passen. Met de grootsheid van de sjabloon komt de vloek van de sjabloon. (Curse of the Template .. hmm .. het klinkt cool Zou dat willen merken.)

Met een sjabloon kun je alleen bepaalde elementen op bepaalde plaatsen plaatsen. Hoewel dit meestal geen probleem is, kunt u tijdens het bouwen van uw website een goed idee krijgen. Terwijl je dit idee probeert te implementeren, zie je snel dat het niet mogelijk is. Creatief worden met een sjabloon resulteert meestal in teleurstelling.

Er zijn een paar andere problemen met Squarespace die hieronder worden gemarkeerd, maar geen daarvan mag iemand ervan weerhouden de software te gebruiken. Het enige andere echt opmerkelijke aspect dat negatief is, is dat Squarespace dat is een beetje duurder dan concurrenten.

Voor wie is Squarespace eigenlijk bedoeld

U moet Squarespace gebruiken als u wilt slepen en neerzetten, maar u wilt ook dat uw website zo snel mogelijk wordt gebouwd. Een hoge prioriteit voor u is dat alles er strak, professioneel en uniform uitziet zonder dat u met een aantal instellingen hoeft te rommelen om het er zo uit te laten zien.

Als een mooie en eenvoudige website uw doel is zonder dingen te ingewikkeld te willen maken, dan is Squarespace iets voor u. Als u zich echter echt via uw website wilt uitdrukken, wilt u misschien blijven zoeken naar andere websitebouwers die aan uw behoeften voldoen, tenzij uw ziel eruit ziet als een Squarespace-sjabloon. Ik oordeel niet of dat zo is!

Afbreken

Makkelijk te gebruiken

Squarespace is het beste website builder qua functionaliteit en gebruiksgemak gecombineerd. Er zijn website-builders met meer functies zoals eerder vermeld in Wix en er zijn website-builders die gemakkelijker te gebruiken zijn. Over het algemeen zijn alle opties die gemakkelijker te gebruiken zijn, behoorlijk slecht.

Het mooie van Squarespace is hoe intuïtief alles is. U kunt door de verschillende elementen bladeren om een ​​keuze te maken en de instellingen van dat element te bewerken.

vierkant ontwerp

Of u kunt gewoon klikken op wat er op de webpagina wordt geplaatst en de instellingen bewerken zonder dat u hoeft op te sporen wat u zoekt.

squarespace-stijl

Sjablonen

Dit gedeelte is de reden waarom iemand Squarespace zou verkiezen boven Wix. Squarespace heeft de beste sjablonen. Ze zijn niet alleen de beste, elk en iedereen die ze hebben is geweldig.

squarespace-thema

Het is absoluut mogelijk om een ​​sjabloon te kiezen, alle tekst en afbeeldingen te veranderen en te zijn klaar met uw website, in minder dan een uur. Dit is de reden om Squarespace te gebruiken. Met hun sjablonen is het zo eenvoudig om een ​​eenvoudige en werkelijk prachtige website te maken.

Het probleem komt wanneer u het daadwerkelijk verder wilt aanpassen. U kunt niet veel doen om een ​​sjabloon aan te passen aan wat veel mensen zouden willen.

squarespace-theme2

Squarespace-sjablonen zijn perfect voor het presenteren van geweldige fotografie met een paar tekstbeschrijvingen. Als dat alles was waar mijn website naar streefde, zou ik Squarespace elke keer gebruiken.

De sjablonen zien er niet alleen mooi uit op een desktop, maar ze zijn het allemaal maximaal mobielvriendelijk. Het gaat zelfs zo ver dat sommige sjablonen u niet eens de mobiele versie van uw website laten bewerken.

Integraties

Elke websitebouwer heeft integraties. Veel websitebouwers hebben meer integraties dan Squarespace. Het mooie van de integraties van Squarespace is dat ze alle werken perfect.

Wat ze ook missen in hoeveel ze goedmaken kwaliteit. Ik kon geen integraties bedenken die ik zou willen dat Squarespace ook niet heeft. Je zou echt een hipster-software moeten vinden om te gebruiken om iets te vinden dat niet beschikbaar is.

Sommige integraties die zijn opgenomen, zijn Amazon-affiliate-tracking, Mailchimp, Instagram en Pinterest, om er maar een paar te noemen.

Verder gaan dan de sjabloon

De backend-mogelijkheden die verder gaan dan het vasthouden aan een sjabloon op Squarespace kunnen zijn ronduit moeilijk. Als het je doel is om van de sjabloon af te wijken, zul je waarschijnlijk een slechte tijd hebben.

Ik heb ooit iemand gezien die Squarespace probeerde te gebruiken door een sjabloon te kiezen – ga verder met het verwijderen van alle elementen van de pagina – en probeer dan iets helemaal opnieuw te bouwen. Ik lachte hem uit en vertelde hem veel succes.

Als dat uw plan is, zoek dan opnieuw naar een andere optie. Squarespace is niet ontworpen om op die manier te worden gebruikt.

Proberen om vanaf nul een samenhangende webpagina op te bouwen op Squarespace is als proberen een dressoir van IKEA te bouwen op je eigen persoonlijke en creatieve manier. Uiteindelijk heb je misschien iets dat eruitziet alsof het een dressoir is als de lades erin passen.

Houd u eigenlijk aan de sjabloon of gebruik Squarespace niet.

Kennisbank en ondersteuning

squarespace-ondersteuningschatDit is een gebied waar ik Squarespace vond om de bal een beetje te laten vallen. Als je hulp nodig hebt, is het er zeker. Het probleem is dat de wachttijd iets langer kan zijn dan je zou willen.

Sinds De grootste kracht van Squarespace is simpel maar krachtig er is niet zoveel waarvoor u de kennisbank nodig heeft. Maar als je het nodig hebt, is het er allemaal.

De kennisbank is handig als ik bepaalde instellingen of elementen niet kan vinden. Het enige dat nodig is, is snel zoeken in de kennisbank om in de juiste richting te worden gewezen.

De enige keer dat u problemen ondervindt, is of ze technisch van aard zijn. Op dat moment moet u contact opnemen met het ondersteuningsteam.

Bloggen

Bloggen is vrij eenvoudig met Squarespace. Alle blogfunctionaliteit die u zou verwachten, is aanwezig. Een geweldige functie die niet in alle websitebouwers voorkomt, is de mogelijkheid om berichten in te plannen voor later publicatie.

Andere functies zijn onder meer liken, opmerkingen en een pictogram voor delen. U kunt ook een RSS-feed inschakelen en een podcasting-integratie instellen.

bloggen voor bedrijven

SEO

Net als elke andere websitebouwer – SEO is prima op Squarespace. Hun SEO-functies omvatten automatisch gegenereerde sitemaps, evenals aanpasbare paginatitels en metabeschrijvingen. Als je van plan bent om te bloggen en SEO te optimaliseren, dan zal Squarespace voor jou werken.

De enige keer Squarespace moet worden vermeden als u echt van plan bent alles uit de kast te halen met SEO. Dit is meestal niet het geval voor mensen die in de eerste plaats websitebouwers gebruiken.

Prijzen

Het mooie van Squarespace is dat het biedt een gratis proefperiode van 14 dagen. Met de proefversie kunt u beginnen met het bouwen van uw site en zien hoe de software u bevalt. Dit is meer dan genoeg tijd om te zien of je Squarespace echt leuk vindt.

Nadat uw gratis proefperiode is afgelopen, krijgt u vier verschillende opties te zien. Twee voor een normale website en twee voor e-commerce.

squarespace-prijzen

Indien jaarlijks betaald: de abonnementen van Squarespace zijn in lijn met die van concurrenten. Indien maandelijks betaald, zijn de kosten relatief hoog. Net als bij elke websitebouwer betaalt u een premie voor gebruiksgemak en een alles in één oplossing.

Conclusie

Squarespace moet zeker bovenaan uw lijst staan voor het bouwen van een website. Als je de website builder-route wilt gaan in plaats van te hosten en WordPress te gebruiken, moet je keuze neerkomen op Squarespace en Wix.

Er zijn talloze geweldige websites op het internet die met Squarespace zijn gebouwd en ik neem aan dat de meeste extreem snel zijn gebouwd.

FAQ

Wat is de beste websitebouwer voor beginners?

Squarespace is een geweldige keuze als je voelt dat je een beginner bent en een beetje angst hebt als het gaat om het bouwen van een website. Wix is ​​ook een fantastische keuze en moet worden gebruikt als je wat meer vertrouwen hebt in je mogelijkheden om de software te leren. Gebruik Squarespace als u op zoek bent naar de meest eenvoudige manier om een ​​website te bouwen.

(Lezen meer: Met Wix en Squarespace

Dat is de gemakkelijkste websitebouwer?

Squarespace is absoluut de gemakkelijkste websitebouwer die een prachtige website kan bouwen. Er zijn alternatieven die een mix zijn van gemak en aanpasbaarheid, maar voor zover gebruiksgemak wint Squarespace.

Is Squarespace beter dan WordPress?

Het korte antwoord is nee. Het lange antwoord is dat het kan zijn. Zie de bovenstaande vragen ter referentie. Squarespace is veel gemakkelijker te gebruiken dan WordPress en heeft ongeveer een twintigste van de leercurve. Als beginner kan WordPress ontmoedigend zijn.

Is Squarespace beter dan Wix?

Beide opties bieden voordelen. Squarespace is voor mensen die een prachtige website willen bouwen in een fantastische sjabloon, terwijl Wix is ​​voor mensen die op zoek zijn naar meer aanpasbaarheid.

Referenties en afbeeldingscredits:

  • ConceitCode.com
  • ITarian.com
  • Poetry2u.com
  • Verint.com
  • BusinessProcessIncubator.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author