Преглед на квадратното пространство – всичко, което трябва да знаете (2020 г.)

Животът е труден. Няколко дни се събуждате, ходите до кухнята и отваряте шкафа в опит да вземете купа, в която да хвърлите вашата вкусна зърнена култура. Докато отивате да отворите шкафа, зловеща музика свири и земята започва да се тресе –

пластмасови наводнения

Целият ви софтуер за поздрави ви поздравява за деня с голяма прегръдка. Просто знаете, че ще е лош ден.

Седиш и плачеш. Беше тежко утро – тежък месец, наистина. Ако сме честни, тази година като цяло беше трудна.

Всичко, за което можете да мислите, е как трябва да създадете уебсайт за шефа си днес и идеята да се опита да овладее изкуството на създаване на уебсайт изглежда дяволски почти невъзможна.

Направете пауза за миг – поемете дълбоко въздух, задръжте го, освободете … сега се чувствате по-добре? Добре. Това е същото усещане, което ще получите, когато използвате Squarespace. Просто улеснява живота.

Видимо развълнуван, виждате колко е лесно да направите красив уеб сайт бързо и лесно с Squarespace. Усмивка се разпространява по лицето ви, когато осъзнавате, че всичко ще бъде наред. Резултат от изображение за усмивка

Ниско долу

Уеб разработка с html векторно изображениеАко търсите начин да изградите чист и прост уебсайт в рамките на шаблон възможно най-бързо, тогава Squarespace е подходящият създател на уебсайт за вас.

По-лесно и бързо е да създадете красив завършен продукт с Squarespace, отколкото където и да е другаде. Това, което му липсва в характеристики, което компенсира с лекота на употреба и завършен продукт.

Ако искате възможността да създадете напълно персонализиран уебсайт с фантастична поддръжка на клиенти и голяма общност, която да ви помогне да създадете уебсайт, тогава трябва да проверите и Wix.

Wix се различава от Squarespace, тъй като е наистина празно платно, където можете да създадете точния уебсайт, който сте предвидили. Макар че е малко по-трудно да се използва – вариантите са безкрайни.

Всичко се свежда до личните предпочитания и вида на уебсайта, който търсите да изградите.

За кого е Squarespace

Идеята за Изграждането на уебсайт може да бъде превъзходно, ако никога не сте го правили. Въпреки това, липсата на предишен опит или обучение не е пречка, когато става въпрос за изграждането на уебсайтове през 21 век.

Фактът е, че понякога шефът ви влиза и моли за помощ при изграждането на уебсайт, който да представи колекцията му от глави за кукли. В такива сценарии, към които трябва да се обърнете страхотни създатели на уебсайтове като Squarespace –и вероятно е властите.

Squarespace е създаден за хора, които искат да могат да създават красиви и професионални уебсайтове с минимални усилия. Способността да персонализирате всичко не е приоритет на Squarespace, но това, което прави е, предлага разнообразна колекция от шаблони, които лесно се редактират, за да създадете това, което имате предвид.

Влачите и пускате

плъзгане и пускане икона

Има много услуги за разработка на уебсайтове, които имат функция за плъзгане и пускане. Wix и Weebly са другите големи играчи в областта за създаване и изтегляне на уебсайтове. Вземете елемент, който искате да изградите на страницата, и го плъзнете до мястото, където искате.

Плъзнете го, после го пуснете!

Wix позволява свободата да създавате всичко, което искате. С тази свобода идва море от огромни възможности и предлага възможността да объркате много аспекти на уебсайта, който изграждате.

Дизайнерският интерфейс на Squarespace е толкова лесен, колкото се получава. Вземате елемент, който искате да изградите върху предварително зададения шаблон и го поставяте в предварително зададено положение, за да може да бъде поставен. Целият процес е стандартизиран, за да се гарантира, че уебсайтът ви остава сплотен и стилизиран.

Да живеем в света на квадратното пространство

Доброто

Векторно изображение на Google АнализДоброто страхотен нещо за Squarespace е колко лесно е да се направи наистина естетически приятен уебсайт в изненадващо малко време.

Squarespace е всеобхватно и предоставя буквално всичко необходимо за изграждането и отглеждането на вашия уебсайт. Оставането на всички на една платформа с всичко, притежавано и разработено от Squarespace, прави всичко по-лесно. Те дори предоставете анализи и показатели за уебсайтове точно за вас.

Това, което наистина плащате в Squarespace, е софтуерът за плъзгане и пускане, свързан с техните невероятни шаблони. Тези две функции комбинирани просто правят фантастично изглеждащи уебсайтове.

В края на деня, ако не ви интересува да персонализирате всеки аспект на уебсайта си и вашия целта е просто да направим уебсайт, който да работи и изглежда невероятно, тогава определено трябва да бъде Squarspace в горната част на списъка ви.

Лошото

В зависимост от вашето мнение това може дори да не е лошо. Най-лошото в Squarespace е невъзможността да се персонализира. С величието на шаблона идва проклятието на шаблона. (Проклятие на шаблона .. хм .. звучи готино. Може би искам да запазим марката, че.)

С шаблон можете да поставяте определени елементи само на определени места. Въпреки че обикновено това не е проблем – докато изграждате уебсайта си, може да получите страхотна идея. Докато се опитвате да реализирате тази идея, бързо виждате, че не е възможно. Създаването на творчество с шаблон обикновено води до разочарование.

Има няколко други проблема със Squarespace, които ще бъдат изтъкнати по-долу, но никой от тях не трябва да спира никого да използва софтуера. Единственият друг наистина забележим аспект, който е отрицателен, е че Squarespace е малко по-скъпо отколкото конкурентите.

За кого всъщност е Squarespace

Трябва да използвате Squarespace, ако искате да плъзнете и пуснете, но също така искате уебсайтът ви да бъде изграден възможно най-скоро. Висок приоритет за вас е, че всичко изглежда елегантно, професионално и еднообразно, без да е необходимо да се въртите с куп настройки, за да изглежда така.

Ако красивият и прост уебсайт е вашата цел, без да искате да усложнявате нещата, тогава поставянето на Squarespace е за вас. Ако обаче наистина искате да изразите себе си чрез уебсайта си, може да искате да продължите да търсите други конструктори на уебсайтове, които да отговарят на вашите нужди – освен ако барирането на душата ви не изглежда като шаблон на квадрат. Не съдя дали е така!

повреда

Лесно използване

Квадратното пространство е най-добрият конструктор на уебсайтове от гледна точка на функционалност и лекота на използване. Има създатели на уебсайтове с повече функции, както беше споменато преди в Wix и има създатели на уебсайтове, които са по-лесни за използване. Като общо правило всички опции, които се използват по-лесно, са доста лоши.

Страхотното в Squarespace е колко интуитивно е всичко. Можете да преминете през различните елементи, за да изберете и да редактирате настройките на този елемент.

дизайн на квадратно пространство

Или можете просто да щракнете върху това, което се поставя на уеб страницата и просто да редактирате настройките, без да се налага да преследвате това, което търсите.

Squarespace стил

Templates

Този раздел е причината някой да избере Squarespace през Wix. Squarespace има най-добрите шаблони. Не само те са най-добрите, всеки и всеки един от тях има страхотно.

Squarespace тематика

Абсолютно възможно е да изберете шаблон, да промените целия текст и снимки и да бъдете направено с вашия уебсайт, за по-малко от час. Това е причината да използвате Squarespace. С техните шаблони е толкова лесно да се направи прост и наистина красив уебсайт.

Проблемът идва, когато всъщност искате да го персонализирате допълнително. Няма цял куп, който можете да направите, за да персонализирате шаблон към това, което много хора биха искали.

Squarespace-THEME2

Шаблоните на квадратните пространства са идеални за показване на страхотна фотография с няколко текстови описания. Ако това беше всичко, с което се стремях към моя уебсайт, щях да използвам Squarespace всеки път.

Не само шаблоните изглеждат красиви на десктоп, но всички те са мобилен към макс. Стига се дотам, че някои шаблони дори не ви позволяват да редактирате мобилната версия на уебсайта си.

интеграции

Всеки създател на уебсайт има интеграции. Много създатели на уебсайтове имат повече интеграции от Squarespace. Най-голямото нещо за интеграциите на Squarespace е, че те всички работят безупречно.

Каквото и да им липсва в количеството, за което компенсират качество. Не успях да мисля за никакви интеграции, които бих могъл да искам и в Squarespace. Наистина ще трябва да намерите хипстърски софтуер, който да използвате, за да намерите нещо, което не е налично.

Някои интеграции, които са включени са проследяване на филиали на Amazon, Mailchimp, Instagram и Pinterest, за да назовем няколко.

Преминавайки отвъд шаблона

Възможностите за връщане извън надписването в шаблон на Squarespace могат да бъдат направо трудно. Ако целта ви е да меандрирате от шаблона, най-вероятно ще ви е лошо.

Веднъж видях някой да се опитва да използва Squarespace, като избере шаблон – продължете да изтривате всички елементи от страницата – и след това се опитайте да изградите нещо от нулата. Разсмях му се и му казах късмет.

Ако това е вашият план, отново потърсете друга опция. Квадратното пространство не е проектирано да се използва по този начин.

Опитът да създадете сплотена уеб страница от нулата на Squarespace е като да се опитате да създадете скрин от IKEA по свой личен и творчески начин. В крайна сметка може да имате нещо подобно на вид, че може да е скрин, ако чекмеджетата се поберат в него.

Всъщност се придържайте към шаблона или не използвайте Squarespace.

База знания и поддръжка

чат за поддръжка на квадратТова е една област, която намерих Squarespace, за да пусна топката малко. Ако имате нужда от помощ, определено може да има. Проблемът е, че времето за изчакване може да бъде малко по-дълго, отколкото предпочитате.

От Най-голямата сила на квадратното пространство е простото, но мощно няма толкова много, за което би трябвало да използвате базата от знания И все пак, ако имате нужда – всичко е там.

Базата знания е полезна, ако не мога да намеря определени настройки или елементи. Нужно е само бързо търсене в базата от знания, която да бъде насочена в правилната посока.

Единственият път, когато трябва да имате някакви проблеми, е дали те имат технически характер. В този момент ще трябва да се свържете с екипа за поддръжка.

Blogging

Блогът е доста лесен за Squarespace. Цялата функционалност на блога, която бихте очаквали, е налице. Отлична функция, която не е при всички създатели на уебсайтове, е възможността да планирате публикации за публикуване по-късно.

Други функции включват харесване, коментари и икона за споделяне. Можете също да активирате RSS емисия и да настроите подкастинг интеграция.

блог за бизнес

SEO

Както всеки друг създател на уебсайтове – SEO е добре на Squarespace. Техните SEO функции включват автоматично генерирани Sitemaps, както и персонализируеми заглавия на страници и мета описания. Ако планирате блоговете и оптимизирането на SEO, тогава Squarespace ще работи за вас.

Единственият път Трябва да се избягва квадратното пространство, наистина ли планирате да се справите с SEO. Обикновено това не е така за хората, които използват строители на уебсайтове.

Ценообразуване

Страхотното в Squarespace е това предлага 14-дневна безплатна пробна версия. С изпробването можете да започнете да изграждате вашия сайт и да видите как харесвате софтуера. Това е повече от достатъчно време, за да видите дали действително харесвате използването на Squarespace.

След приключването на безплатната ви пробна версия ви се предлагат четири различни опции. Две за нормален уебсайт и две за електронна търговия.

ценообразуване на квадрат

Ако се плаща ежегодно – Абонаментите на Squarespace са точно в съответствие с конкурентите. Ако се плаща месечно – цената е сравнително висока. Както и при всеки създател на уебсайтове, вие плащате премия за лекота на използване и всичко в едно решение.

заключение

Squarespace определено трябва да е в горната част на списъка ви за изграждане на уебсайт. Ако ще отидете на маршрута за създаване на уебсайт, а не хостинг и използване на WordPress, вашият избор трябва да се сведе до Squarespace и Wix.

В интернет живеят безброй страхотни уебсайтове, които са създадени с Squarespace и предполагам, че повечето от тях са създадени изключително бързо.

ЧЗВ

Кой е най-добрият конструктор на уебсайтове за начинаещи?

Squarespace е чудесен избор, ако чувствате, че сте начинаещ и изпитвате малко безпокойство, когато става въпрос за изграждането на уебсайт. Wix също е фантастичен избор и трябва да се използва, ако се чувствате малко по-уверени в способностите си да научите софтуера. Използвайте Squarespace, ако търсите най-простия подход за изграждане на уебсайт.

(Прочети Повече ▼: Wix срещу Squarespace)

Кой е най-лесният създател на уебсайтове?

Squarespace определено е най-лесният създател на уебсайтове, който може да изгради красив уебсайт. Има алтернативи, които са смесица от лекота и персонализация, но доколкото лекотата на използване печели Squarespace.

По-добър ли е Squarespace от WordPress?

Краткият отговор е „не“. Дългият отговор е, че може да бъде. Вижте горните въпроси за справка. Квадратното пространство е много по-лесно за използване от WordPress и има около една двадесета крива на обучение. Като начинаещ WordPress може да бъде обезсърчителен.

По-добър ли е Squarespace от Wix?

И двете опции осигуряват предимства. Squarespace е за хора, които искат да създадат красив уебсайт от фантастичен шаблон, докато Wix е за хора, които търсят повече възможности за персонализиране.

Референции и графични кредити:

  • ConceitCode.com
  • ITarian.com
  • Poetry2u.com
  • Verint.com
  • BusinessProcessIncubator.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author