СитеГроунд Ревиев

Ако сте били на нашој веб локацији дуже од 2,47 секунди, вероватно сте већ схватили – свиђа нам се СитеГроунд.

И пре него што изблиједите и почнете да показујете прстима, одговор је „Не!“. Радимо не раде за СитеГроунд и не шаљу нам огромне чекове спонзорства сваког месеца како би промовисали њихову услугу.

Разлог зашто нам се толико свиђа СитеГроунд је једноставан. Према свакој мјерљивој метрици, они пуше конкуренцију попут Снооп Догг-а (или је то Лав? Не сјећам се) пуши премијеру Калифорније… ��������

Изван свог главног конкурента – А2 хостинг – на тржишту не постоји ниједна компанија која се може такмичити са чистим квалитетом и вредностима које пружа обилна хостинг услуга СитеГроунд-а.

Са више од деценије искуства и преко 2 000 000 домена под њиховим надзором, гледали смо како се СитеГроунд током година развија од „мех“ до „ОМФРЕАКИНГГ!“

Са дата центрима распрострањеним по Азији, Северној Америци и Европи, Последњих година СитеГроунд је доживео метеорски успон на врх и то с добрим разлогом.

У овом прегледу СитеГроунд ољуштићемо слојеве пословичног лука како бисмо открили све сочне детаље и бројеве који се тичу зашто толико волимо СитеГроунд да ти можете да одлучите да ли су они одговарајућа услуга хостинга за ваше потребе.

Заронимо унутра.

СитеГроунд преглед – кратак резиме

 • Беспрекорна услуга купцима
 • Поуздан Уптиме
 • Брзе брзине
 • Обиље значајки
 • Супер повољне цене

Увод у СитеГроунд

Средином 2013. године, одржавао сам презентацију на конференцији у Тајланду и, након што су завесе пале, почео сам да разговарам са неколицином присутних. Неколико њих било је изузетно озбиљно, постављајући пуно техничких питања о мом послу и држећи се скоро сваке речи.

Момци у питању су заправо запосленици СитеГроунд-а и, након разговора о мојој веб агенцији и тиму са Вхителабел-а, они су (очигледно) препоручили њихову услугу као решење проблема које имам са постојећим канадским хостинг услугама.

Бићу потпуно искрен. Била сам скептична (у најмању руку). Испробао сам толико пријатних домаћина у прошлости да сам коначно признао пораз и пребацио се у вечност одважних веб домаћина.

Али, стварно сам кликнуо са момцима с којима сам разговарао и одлучио да им пружим корист од сумње. После два кратка месеца коришћења њихових услуга, Пребацио сам више од 150 веб локација својих клијената у СитеГроунд и од тада се нисам освртао.

Пре него што користим СитеГроунд…

Ја данас …

Изузетна услуга СитеГроунд уштедјела је мене и моју компанију хиљаде долара и незамислив број сати, а током наредних неколико одељка објаснићу техничке разлоге њихове врхунске услуге.

Како смо прикупили ове податке

У свету веб хостинга (француски: Меиллеур Хебергемент Веб), препоруке које потпишу провизија значе тачно… јацк сх * т. ��

Без тешких чињеница и података за поткрепљивање тврдњи, можете бити сасвим сигурни да је дотична „препорука“ вођена пре свега жељом да се на брзину одузмете ваша наивност… НЕ да вам пружим непристран поглед на предузеће у питању.

Ми схватамо ово…

Срећом, помоћу наших потпуно интегрисаних система за управљање клијентима, успели смо да прикупимо више од деценије вредне податке о десетинама различитих хостинг услуга укључујући: продужење рада, станке, брзине учитавања и још много тога.

Праћење уживо можете видети овде. Прочитајте више о нашем истраживачком поступку у 4 корака овде.

А сада ћу поделити са вама неке од тих сочних бројева …

СИТЕГРОУНД УПТИМЕ

Следећи подаци прикупљени су у периоду од 12 месеци од 14. децембра 2016. до 13. јануара 2019. године.

Једно од највећих продајних места СитеГроунд-а су, без сумње, бескидно поуздане информације које нуде њихови сервери. Укључивши 99,92% за своју дељену хостинг услугу (а.к.а. „јефтини“ хостинг), СитеГроунд не разочара..

Ови тестови су обављени помоћу њиховог чикашког дата центра, а резултати су били прилично проклето добри с обзиром на то да је било само 5 кратких кварова током више од 2 године. Ако то узмете у обзир иПаге – једна од често проглашених „врхунских“ канадских хостинг компанија – имала је продужено време од само 97,6% (да, правилно сте прочитали) и више од 100 кварова у истом периоду, то је смешно мало.

Тестирање & Преглед времена трајања сајта СитеГроунд

 • 28.4.2017 – 154 секунди
 • 10/4/2017 – 561 секунди
 • 11/11/2018 – 431 секунди
 • 1/3/2019 – 331 секунди
 • 1/14/2019 – 430 секунди

Ево неких записа наших извештаја о продуженом раду за 2018. годину. Као што видите, сви распони се крећу између 99,9% и 100%.

Овај тест је посебно из Торонта и тестиран је месечно 23. сваког месеца прошле године (као што видите на слици изнад).

Мислим да је прилично сигурно речи са прекидима краћим од ових, нећете морати да бринете о веб локацији више од неколико (561 да будемо прецизни) секунди.

подаци о извештају о продуженом раду

Ево још једног снимка заслона наше надзорне плоче који приказује трајање сваке појединачне веб локације / хоста током последњих неколико година. Прилично солидно.

ХИТРОСТ СИТЕГРОУНД

Једна од занимљивих проблема преиспитивања компанија које прихватају мрежу је да многи читаоци (погрешно) претпостављају да ће локални податковни центри увек адутни дата центри који су стационирани у иностранству или у суседној земљи. И лако је схватити зашто.

Близина податковног центра доста далеко одређује брзину којом ће се подаци ваше веб странице испоручити вашој публици. Што се центар ближи крајњим корисницима, то су мање удаљености које информације морају прећи, а бржа испорука (треба) да буде. Међутим, важно је схватити да је, с обзиром на центре података, квалитетна адут за близину.

Нажалост, канадски податковни центри и даље раде на порасту све веће потражње. Иако су скокови и корак даље од Аустралијана (жао пријатељима) и многих азијских дата центара, они се и даље имају тенденцију да се ослањају на непоуздан и застарели софтвер што их чини мање ефикасним од својих колега из Сједињених Држава.

На сву срећу, северноамерички податковни центри СитеГроунда смештени су у Чикагу и испоручују невероватно велике брзине северним суседима земље (а.к.а. ИОУ!)

Ево неких од наших резултата испитивања Торонто и Монтреал:

Не превише мутно, ха??

Снимак екрана испод је са једног од веб локација е-трговине нашег клијента пре и после преласка на СитеГроунд. Мислим да граф говори сам за себе.

Ако то није довољно да вас продате на брзини СитеГроунд-а, ево још неколико тестова које смо током 2017. и 2018. године провели на 5 различитих локација у Канади.

 • Просечна јулска брзина: 314мс
 • Просечна брзина за јун: 302мс
 • Просечна мајска брзина: 283мс
 • Просечна брзина за април: 333мс
 • Просечна мартовска брзина: 312мс

Некоме о брзини, можда бисте желели нешто брже. Ако вам ово уопште није импресивно, биће вам драго да знате да су одлучили да оборе властити рекорд новом верзијом додатка СГ Оптимизер..

Овај алат омогућава веб страницама ВордПресс да додатно побољшају брзину за чак 30%, побољшаном подршком за мемцацхед и динамичким чишћењем кеша.

Интеракција и преглед корисничке подршке РОЦКСТАР СитеГроунд-а

Ево ствари о корисничкој подршци већине добављача веб хостинга … То је сиса теже него што је Дајсонов вакуум покушао да очисти неред који је остављен након прославе 9. рођендана вашег малог рођака.

Заправо не … грозно је.

С обзиром да је индустријски стандард за корисничку услугу рангиран мало изнад Рогеровог тима за подршку телекомуникацијама (Боже помозите ако вам се рачун икад двоструко наплати), можете замислити наше потпуно и потпуно изненађење када смо контактирали СитеГроунд за помоћ с неколико штуцања … И добили су ефективне и готово тренутне повратне информације.

Корисничка подршка поносно је за СитеГроунд, а њихово добро особље за подршку доступно је 24/7/365.

Опције подршке за СитеГроунд:

 1. Ливе Цхат (24/7)
 2. Систем улазница (обично се јавља у року од 24 сата)

Ево кратког снимка прозора за ћаскање њихове корисничке подршке. (очекујте време чекања око… 10 секунди)

подршка за цхат место на локацији

Редовна ажурирања веб локација

# 1 слабост коју хакери и други корисници интернета искориштавају за кршење веб локације и крађу података клијента су застарели додаци и теме веб локације.

Како технологија наставља да се развија, претходне итерације софтвера за веб локације постају отворене за нове рањивости уколико их програмери не „закрпе“..

Мислите на то као на ограду која окружује сигурно насеље. Уколико се ограда не реновира и не поправи редовно, временом ће се истрошити и хрђа, ерозија и друге природне силе учиниће је рањивом за свакога и свако ко жели да уђе.

На сву срећу, СитеГроунд се увелико подиже и поставља све ваше веб локације на аутоматско ажурирање тако да више не морате бринути о инсталирању најновијих закрпа или ажурирања софтвера.

Са СитеГроундом га можете буквално подесити и „фуггет“.

Неколико уредних бонуса: Суперцацхер и ЦДН

Поред убер-поузданих пробних радњи, опаких брзих времена учитавања и редовних безбедносних промена, СитеГроунд нуди и један посебно драгоцени бонус за несметан рад ваше веб странице. (Бонус за који ће већина домаћина учинити да лепо платите)

То је функција позната као ЦДН (или мрежа за дистрибуцију у облаку) која ће проширити датотеке веб локације на 34 локације широм света како би се гарантовало најбрже могуће учитавање … Без обзира где публика гледа ваш садржај.

СитеГроунд нуди: бесплатно Цлоудфаре ЦДН подешавање са сваким хостинг пакетом, уштедећете 20 УСД месечно (или више).

Упоредо са овим је и Суперцацхер систем који динамички имплементира више кеширајућих система попут статичког кеширања, динамичког кеширања и свих познатих Мемцацхед-а – страшно убрзавајући време учитавања.

Бесплатни ССЛ сертификат (вредност од 60 УСД)

СитеГроунд нуди потпуно бесплатан ССЛ.  

Али чекај, има још …

Уз недавне Гоогле-ове безбедносне исправке, ССЛ (заштићени слој соцкет) је све само не обавезан ако желите да се ваша веб локација рангира на првој или другој страници Гоогле-овог СЕРП-а (страница са резултатима претраживача).

ССЛ је ефективно шифровани тунел између веб локације и уређаја вашег посетиоца који све приватне податке чува тачно… Приватно.

То је попут слања писма пријатељу пријатељу на тајном језику који познају само вас двоје. Ако сте писмо послали на обичном енглеском језику, свака Јане или Јое која је пресрела писмо, могла је брзо да прочита и дешифрује тајну поруку.

Међутим, шифрирањем података тајним језиком, чак и у случају да писмо био пресретнут, нико не би могао да утврди садржај писма.

Срећом, СитеГроунд пружа вашој веб локацији ССЛ сертификат, потпуно бесплатно. Ово је посебно корисно ако водите пословање путем е-трговине, јер многи од најпопуларнијих процесора плаћања неће дозволити ни да се трансакција обави на несигурној вези.

ЈЕДАН КЛИК УМЈЕСТО ЗА НОВИНЕ

Још једна одлична карактеристика коју нуди СитеГроунд је њихова ВордПресс инсталација у 1 клику. Чим се пријавите на контролну таблу, видећете опцију за инсталирајте ВордПресс (буквално) једним кликом и након постављања вашег корисничког имена и лозинке, веб локација ће бити закључана, закључана и спремна за промену у року од неколико минута.

БЕСПЛАТНИ ПРИЈЕНОС СТРАНИЦЕ

Ако не планирате да створите потпуно нову веб локацију, вероватно имате неколико гигабајта драгоценог садржаја који се већ налази на вашој тренутној веб локацији. Нажалост, пренос ових података с једног домаћина на други представља бол у гузи јурских пропорција.

Као овај момак …

Обично ћете морати да извршите овај пренос ручно, путем ФТП-а и цПанела. Међутим, уз СитеГроунд, сви нови купци добијају један бесплатан трансфер потпуно бесплатан.

… Значи да ће они преселити све ваше старе податке о веб локацијама за само 24-48 сати. Нису потребне додатне накнаде (делује довољно једноставно, али реткост у хостинг простору).

Звучи сјајно … Али шта је са доле?

Једино право питање које сам искусио са услугом СитеГроунд је да може да постане мало скупље ако нисте баш спремни да испуните обавезу од 2-3 године да обезбедите своју понуду са најнижим ценама.

Ако желите да се ваша веб локација одржава месечно, гледаћете на накнаду од 14,99 УСД месечно за годину дана услуге која је прилично стрм с обзиром на цене неких од њихових конкурената.

Међутим, без скривених накнада, цена је заправо знатно мања од предузећа као ГоДадди. А с обзиром на саму велику вредност коју унесу за сто, више него радо то плаћам за себе и своје клијенте. Ако узмете у обзир количину времена проведеног бавећи се подршком за кориснике (или се само покушавајући домоћи њих) код других домаћина, додатних неколико долара је без размишљања.

Планови за хостовање на сајту

Које врсте планова за хостинг нуде??

Осим ако не желите да поставите намјенски хостинг услуга (што је потпуно непотребно док ваша веб локација не генерише најмање 50.000 посетиоци – да се не мешате са погледима – месечно), ви желите да се одлучите СитеГроунд дијели планове за хостинг. Ево детаља о томе шта коштају и шта ћете добити …

 • Стартуп план

  • Цена – 3,95 УСД месечно
  • Један вебсајт и 10 ГБ ХД простора
  • Одлично за веб локације са мање од 10к посетилаца дневно
  • Бесплатне сигурносне копије и неки Аддонови
 • Растите велики план

  • Цена – $ 5,95 / месец
  • Више веб локација
  • 20ГБ
  • До 25к посетилаца дневно
  • Бесплатни ССЛ
  • Бесплатне сигурносне копије
 • ГоГеек план

  • Цена – $ 11.95
  • 30 ГБ ХД простора
  • До 100к свакодневних посета
  • Много надоградњи

Ово је далеко најбољи план ако немате веб локацију са великим прометом, продавницу е-трговине или блог са пуним радним временом.

Ево неколико карактеристика плана.

 1. Бесплатни ССЛ
 2. Супер лака пријава
 3. Један клик Инсталирај
 4. Нема скривених накнада за БС
 5. Нема упселлс (хвала Богу!)

Завршне мисли након прегледа СитеГроунд-а

Не недостаје одрживих веб хостова које можете изабрати.

Међутим, имајући у виду огромну количину вредности коју нуди СитеГроунд: из њихових блиставо брзих дата центара, поузданих сервиса и невероватне корисничке услуге, тешко ћете притиснути да нађете бољи посао тамо.

Ми их користимо годинама и још увек нисмо разочарани њиховом услугом. Испробајте их и реците нам шта мислите.

Питања? Коментари? Забринутости? Духовите и саркастичне примедбе? Баци их доле и јавит ћемо ти се што је прије могуће!

Можда ће ти се свидети и:

 • Најбољи веб хостинг
 • Бест Буилдер веб локација

Референце и сликовни кредити:

 • СхиварВеб.цом
 • ВебНоо.цом
 • ВебХостингСецретРевеалед.нет
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author