SiteGround Преглед

Ако сте били на нашия уебсайт повече от 2,47 секунди, вероятно вече сте го измислили – харесваме ни SiteGround.

И преди да изплашите и започнете да сочите пръсти, отговорът е „Не!“. Ние правим не работят за SiteGround и не ни изпращат огромни проверки за спонсорство всеки месец, за да популяризират тяхната услуга.

Причината, че толкова харесваме SiteGround, е проста. Според всеки измерим показател, те пушат конкуренцията като Snoop Dogg (или Lion? Не мога да си спомням) пуши премиер на Калифорния … ��������

Извън основния си конкурент – A2 хостинг – няма нито една компания на пазара, която да може да се конкурира с чистото качество и стойност, предоставяни от изобилните хостинг услуги на SiteGround.

С повече от десетилетие опит и над 2 000 000 домейни под техен надзор наблюдавахме как SiteGround се развива през годините от „meh“ до „OMFREAKINGG!“

С центрове за данни се разпространяват в Азия, Северна Америка и Европа, SiteGround през последните години преживява метеоритно издигане до върха и с основателна причина.

В този преглед на SiteGround ще отлепим слоевете на пословичния лук, за да разкрием всички сочни подробности и цифри относно защо толкова обичаме SiteGround, така че Вие може да реши дали те са правилната хостинг услуга за вашите нужди.

Нека се потопим.

SiteGround Review – Бързо обобщение

 • Безупречно обслужване на клиенти
 • Надеждно Uptime
 • Бързи ускорения
 • Изобилие от функции
 • Супер достъпни цени

Въведение в SiteGround

В средата на 2013 г. аз изнасях презентация на конференция в Тайланд и след като завесите паднаха, започнах да говоря с няколко от присъстващите. Няколко от тях бяха изключително сериозни, задавайки много технически въпроси за моя бизнес и висящи на почти всяка дума.

Въпросните момчета всъщност бяха служители на SiteGround и след като обсъдиха моята уеб агенция и екипа на Whitelabel, те (очевидно) препоръчаха услугата им като решение на проблемите, които срещах със съществуващите канадски хостинг услуги.

Ще бъда напълно честен. Бях скептично настроен (най-малкото). В миналото опитах толкова много безстопанствени хостове, че най-накрая просто признах поражението си и се пренесох във вечността на скапани уеб-домакини.

Но наистина щракнах с момчетата, с които разговарях и реших да им дам полза от съмнението. След два кратки месеца ползване на техните услуги, Преместих повече от 150 уебсайта на клиентите си в SiteGround и оттогава не съм поглеждал назад.

Преди да използвам SiteGround …

Аз днес …

Изключителната услуга на SiteGround спести на мен и моята компания хиляди долари и неизмерим брой часове и през следващите няколко раздела ще обясня техническите причини за тяхната превъзходна услуга.

Как събрахме тези данни

В света на уеб хостинга (френски: Мейлер Hébergement Web), препоръките за зареждане с комисионна означават точно … jack sh * t. ��

Без трудно да удряте факти и данни за архивиране на претенции, можете да бъдете сигурни, че въпросната „препоръка“ се ръководи предимно от желанието да направите бърз долар от вашата наивност… НЕ да ви предоставя безпристрастен поглед към въпросната компания.

Получаваме това …

За щастие, с нашите напълно интегрирани системи за управление на клиенти успяхме да съберем данни на стойност повече от десетилетия за десетки различни хостинг услуги, включително: време за престой, време на престой, скорост на зареждане и други.

Можете да видите проследяването на живо тук. Прочетете повече за нашия 4-стъпален процес на изследване тук.

И сега, ще споделя някои от тези сочни номера с вас …

НАСТРОЙКА НА СИСТЕМАТА

Следните данни бяха събрани за период от ~ 12 месеца от 14 декември 2016 г. до 13 януари 2019 г..

Една от най-големите търговски точки на SiteGround е, без съмнение, безумно надеждните периоди, предлагани от техните сървъри. Притежавайки 99,92% за споделената си хостинг услуга (a.k.a. „евтиният“ хостинг), SiteGround не разочарова.

Тези тестове бяха проведени с помощта на техния център за данни в Чикаго, а резултатите бяха доста благоприятни, като се има предвид, че имаше само 5 кратки прекъсвания за повече от 2 години. Ако имате предвид това Ipage – една от често обявените „топ” канадски хостинг компании – имаше ъптайм от само 97,6% (да, прочетохте това правилно) и над 100 прекъсвания за същия период, това е нелепо ниско.

Тестване & Преглед на времето на престой на SiteGround

 • 28/04/2017 – 154 секунди
 • 4.10.2017 г. – 561 секунди
 • 11/11/2018 – 431 секунди
 • 1/3/2019 – 331 секунди
 • 1/14/2019 – 430 секунди

Ето някои записи от нашите доклади за ъптайм за 2018 г. Както можете да видите, всички диапазони са между 99,9% и 100%.

Този тест е специално от Торонто и се тестваше всеки месец на 23-то число на всеки месец миналата година (както можете да видите на изображението по-горе).

Мисля, че е доста безопасно да се каже с прекъсвания за кратки като тези, няма да е необходимо да се притеснявате за уебсайта си повече от няколко (561, за да бъдем точни) секунди.

данни за достъпа

Ето още една снимка на нашето табло, показваща продължителността на всеки отделен сайт / хост през последните няколко години. Доста солидна.

СКОРОСТ НА СИСТЕМАТА

Една от интересните главоблъсканици при преглеждането на уеб хостинг компаниите е, че много читатели (погрешно) приемат, че местните центрове за данни ще винаги козови центрове за данни, разположени в чужбина или в съседна страна. И е лесно да разберем защо.

Близостта на центъра за данни оказва дълъг път в определянето на скоростта, с която данните на уебсайта Ви ще бъдат доставени на вашата аудитория. Колкото по-близо е центърът до крайните потребители, толкова по-малко разстояние трябва да измине информацията и по-бързата доставка трябва да бъде. Важно е обаче да се осъзнае, че по отношение на центровете за данни, качествената козово близост.

За съжаление, канадските центрове за данни все още работят, за да нараснат към нарастващото търсене. Въпреки че са високосни пред австралийските (съжаляваме приятели) и много азиатски центрове за данни, те все още са склонни да разчитат на ненадежден и остарял софтуер, което ги прави по-малко ефективни от техните колеги в Съединените щати.

За щастие, северноамериканските центрове за данни на SiteGround са разположени в Чикаго и осигуряват невероятно бързи скорости на северните съседи на страната (a.k.a. ВАС!)

Ето някои от резултатите от нашите тестове от Торонто и Монреал:

Не е твърде изтъркан, а??

Снимката по-долу е от един от уебсайтовете за електронна търговия на нашия клиент преди и след преминаването към SiteGround. Мисля, че графиката говори сама за себе си.

Ако това не е достатъчно, за да ви продаде на скоростта на SiteGround, ето още няколко теста, които проведохме през 2017 и 2018 от 5 различни места в Канада.

 • Средна юли скорост: 314ms
 • Средна скорост за юни: 302ms
 • Средна скорост за май: 283ms
 • Средна скорост за април: 333ms
 • Средна скорост за март: 312ms

За някой, който се отнася до скоростта, може да искате нещо по-бързо. Ако това изобщо не ви впечатлява, ще се радвате да знаете, че решиха да разбият собствения си рекорд с новата версия на плъгина SG Optimizer..

Този инструмент позволява на уебсайтовете на WordPress да подобрят допълнително скоростите с до 30% с подобрената си поддръжка на Memcached и динамичното пречистване на кеша.

Взаимодействие и преглед на поддръжка за клиенти на ROCKSTAR на SiteGround

Ето нещата за поддръжката на повечето доставчици на уеб хостинг услуги … Това е по-трудно от вакуума на Дайсън, който се опитва да почисти бъркотията, останала след партито на 9-ия рожден ден на вашия малък братовчед.

Всъщност не … Страшно е.

Като се има предвид, че индустриалният стандарт за обслужване на клиенти е класиран малко над екипа за поддръжка на телекомуникациите на Роджър (Бог да ви помогне, ако акаунтът ви някога е таксуван двойно), можете да си представите нашата пълна и пълна изненада, когато се свързахме с SiteGround за помощ с няколко хицания … И получи ефективна и почти моментална обратна връзка.

Поддръжката на клиенти е гордост за SiteGround и техният знаещ персонал за поддръжка е на разположение 24/7/365.

Опции за поддръжка на SiteGround:

 1. Чат на живо (24/7)
 2. Система за билети (обикновено се отговаря за 24 часа)

Ето бърз момент от прозореца за чат на тяхната поддръжка на клиенти. (очаквайте време за изчакване около … 10 секунди)

поддръжка за чат на сайта

Редовни актуализации на уебсайтове

# 1 слабост, която хакерите и други интернет ирки използват, за да нарушат уебсайта ви и да откраднат данните на клиента ви, са остарели приставки и теми за уебсайтове.

Тъй като технологията продължава да се развива, предишните итерации на софтуера на уебсайта стават отворени за нови уязвимости, освен ако не бъдат „кръпкани“ от разработчиците.

Мислете за това като за ограда, заобикаляща сигурно съединение. Ако оградата не бъде ремонтирана и фиксирана редовно, тя ще се износва с времето и ръждата, ерозията и други природни сили ще я направят уязвима за всички и всички, които искат да влязат.

За щастие, SiteGround прави всички тежки повдигания за вас и настройва всички ваши уебсайтове да се актуализират автоматично, така че вече няма да се притеснявате за инсталиране на най-новите лепенки или актуализации на софтуера.

С SiteGround можете буквално да го зададете и да го „пуснете“.

Малко кокетни бонуси: Supercacher и CDN

В допълнение към надеждните времена за uber, злите бързи времена на зареждане и редовни актуализации за сигурност, SiteGround предлага и един особено ценен бонус, за да поддържате безпроблемно функционирането на уебсайта си. (Бонус, за който повечето домакини ще ви накарат да плащате красиво)

Това е функция, известна като CDN (или облачна мрежа за разпространение), която ще разпространява файловете на уебсайта ви в 34 места по целия свят, за да гарантира възможно най-бързото зареждане … Без значение къде аудиторията ви гледа съдържанието ви.

SiteGround предлага a безплатна настройка на Cloudfare CDN с всеки хостинг пакет, спестявайки ви $ 20 / месец (или повече).

Заедно с това е системата Supercacher, която динамично реализира множество кеширащи системи като статично кеширане, динамично кеширане и всички известни Memcached – изключително ускорява времето за зареждане.

Безплатен SSL сертификат (60 долара стойност)

SiteGround предлага напълно безплатен SSL.  

Но чакайте, има още …

С последните актуализации на защитата на Google наличието на SSL (защитен сокет слой) е абсолютно задължително, ако искате уебсайтът ви да се класира на първата или втората страница на SERP на Google (страница с резултати от търсачката).

SSL е ефективно криптиран тунел между вашия уебсайт и устройството на вашия посетител, който съхранява цялата частна информация точно така … Частно.

Това е нещо като да изпратите писмо до приятеля си на таен език, известен само от двама ви. Ако изпратите писмото на обикновен английски, всяка Джейн или Джо, която го прихвана, може бързо да прочете и декодира тайното съобщение.

Въпреки това, чрез криптиране на информацията с таен език, дори в случай, че писмото беше прихваната, никой няма да може да определи съдържанието на писмото.

За щастие, SiteGround предоставя на уебсайта ви SSL сертификат – отново, изцяло безплатно. Това е особено полезно, ако управлявате бизнес в електронната търговия, тъй като много от най-популярните процесори за разплащане дори няма да позволят транзакция да се извърши при незащитена връзка.

ЕДИН КЛИК МОНТАЖ ЗА НОВИНИ

Друга чудесна функция, предлагана от SiteGround, е тяхната инсталация на WordPress с едно кликване. Щом влезете в таблото си за управление, ще видите опция за инсталирайте WordPress с (буквално) с едно щракване и след като настроите вашето потребителско име и парола, вашият уебсайт ще бъде подкован, заключен и готов за скачане след минути.

БЕЗПЛАТНИ ТРАНСФЕРИ НА САЙТА

Освен ако не планирате да създадете съвсем нов уебсайт, вероятно имате няколко гигабайта ценно съдържание, което вече се хоства на текущия ви сайт. За съжаление, прехвърлянето на тези данни от един хост на друг е болка в задника на юрските пропорции.

Като този човек …

Обикновено ще трябва да извършите този трансфер ръчно vai FTP и вашия cPanel. Със SiteGround обаче всички нови клиенти получават един безплатен трансфер напълно безплатно.

… Това означава, че те ще мигрират всички ваши стари данни за уебсайтове за вас само за 24-48 часа. Не се изискват допълнителни такси (изглежда достатъчно просто, но все пак рядкост в хостинг пространството).

Това звучи страхотно … Но какво да кажем за недостатъците??

Единственият истински проблем, с който се сблъсках с услугата SiteGround, е, че може да стане малко скъпо, ако не сте съвсем готови да поемете 2-3-годишния ангажимент, необходим за осигуряване на офертата им с най-ниска цена.

Ако искате вашия уебсайт да се хоства на месечна база, ще гледате такса от 14,99 долара на месец за една година услуга, която е доста стръмен като се има предвид цената на някои от техните конкуренти.

Въпреки това, без скрити такси, цената всъщност е значително по-малка от тази на компаниите като GoDaddy. И като се има предвид самата стойност на стойността, която носят на масата, аз съм повече от щастлив да платя това за себе си и клиентите си. Ако помислите за времето, прекарано в работа с поддръжка на клиенти (или просто се опитвате да се възползвате от тях) при други хостове, допълнителните няколко долара са безпроблемни.

Планове за хостинг на сайта

Какви типове хостинг планове предлагат?

Освен ако не искате да настроите a специална хостинг услуга (което е напълно ненужно, докато уебсайтът ви не генерира поне 50 000 посетителите – да не се бъркате с изгледите – на месец), ще искате да изберете Споделени хостинг планове на SiteGround. Ето разбивка на това, което струва и какво ще получите …

 • План за стартиране

  • Разходи – 3,95 долара / месец
  • Един уебсайт и 10GB HD пространство
  • Страхотно за сайтове с по-малко от 10 000 посетители на ден
  • Безплатни архиви и някои добавки
 • Израснете Голям план

  • Цена – $ 5.95 / месец
  • Множество уебсайтове
  • 20GB
  • До 25 000 посетители на ден
  • Безплатен SSL
  • Безплатни архиви
 • План на GoGeek

  • Цена – $ 11.95
  • 30 GB HD пространство
  • До 100 000 ежедневни посещения
  • Много ъпгрейди

Това далеч не е най-добрият план, освен ако нямате бизнес уебсайт с голям трафик, магазин за електронна търговия или блог на пълен работен ден.

Ето няколко характеристики на плана.

 1. Безплатен SSL
 2. Супер лесна регистрация
 3. Инсталиране с едно щракване
 4. Няма скрити такси от BS
 5. Без Upsells (Слава Богу!)

Заключителни мисли след преглед на SiteGround

Няма недостиг на жизнеспособни уеб хостове, от които да избирате.

Имайки предвид огромната стойност на предлаганата от SiteGround: от пламтящите им бързи центрове за данни, надеждни периоди на работа и невероятно обслужване на клиенти, ще ви е трудно да намерите по-добра сделка там.

Ние ги използваме от години и все още не сме разочаровани от тяхната услуга. Опитайте ги сами и ни кажете какво мислите.

Въпроси? Коментари? Притеснения, Осъзнати и саркастични забележки? Пуснете ги по-долу и ще се свържем с вас веднага щом можем!

Може също да ти хареса:

 • Най-добър уеб хостинг
 • Най-добрият уебсайт

Референции и графични кредити:

 • ShivarWeb.com
 • WebNoo.com
 • WebHostingSecretRevealed.net
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author