Netfirms recensie 2020

In de eeuwige woorden van de grote filosoof Patrick Stump (de zanger van Fall Out Boy), “Oh hoe de machtige val”.

Logo van NetfirmsEen paar jaar geleden werd Netfirms-webhosting grotendeels beschouwd als een van de grootste en beste games in de stad. Ze boden betaalbare en hoogwaardige webhostingoplossingen die veel van de grootste websites ter wereld in stand hielden.

Om welke reden dan ook, het lijkt erop dat de eens zo machtige webhosting-kolos hun inspanningen heeft teruggeschroefd (misschien verveelde hun CEO zich en verhuisde naar Tahiti … wie weet) en als gevolg daarvan de kwaliteit van hun diensten.

Als deze recensie in 2010 werd geschreven, had je gelezen hoe betrouwbaar, veelzijdig, betaalbaar en van hoge kwaliteit Netfirms is.

domein bevestigt domeintrend

Maar dit is 2018, en ik moet helaas melden dat Netfirms bijna onherkenbaar is van het bedrijf dat het ooit was.

Inderdaad, de machtigen zijn gevallen … En ze zijn hard gevallen.

Maar hoe ver is deze eens zo geweldige webhostingprovider gedaald?

Je hoeft alleen maar verder te lezen en erachter te komen ��

TLDR;

Als het gaat om gedeelde hosting van Netfirms, raden we u aan een alternatief te zoeken. Ja, Netfirms was altijd goed en ja, ze hebben een aantal positieve punten, zoals solide uptimes en onbeperkte e-mailpakketten.

Helaas hebben ze ook een hele reeks minpunten, zoals vreselijke laadtijden, beperkte hostingplannen en enkele van de slechtste klantrecensies die we in de ruimte hebben gezien.

Als u op zoek bent naar een solide hostingplan dat deze nadelen niet heeft, raden we u aan HostPapa te bekijken voor uw hostingbehoeften. HostPapa is een Canadese hostingservice met lage introductieprijzen, hoge snelheid en plannen die flexibiliteit voor groei mogelijk maken.

Wie is Netfirm Hosting?

Zich positioneren als de go-to “Small Business Web Host” Netfirms bestaat al heel lang. Netfirms, opgericht in 1998 met Thomas Savundra (die sindsdien mede-oprichter was van Sync.com) voor meer dan anderhalf decennium, eigenlijk was de go to web host voor kleine bedrijven.

netfirms totale domeinen 2018Na de overname door Endurance International Group in 2011 is het echter slechter gegaan.

Dat gezegd hebbende, is het bedrijf nog steeds verantwoordelijk voor het hosten van meer dan 1,2 miljoen websites en is het lid van een van de grootste hostingbedrijven ter wereld.

… Wat het des te teleurstellender maakt dat de kwaliteit van hun service zo onverklaarbaar is afgenomen.

Maar genoeg met de geschiedenislessen. Laten we, met hun korte oorsprongsverhaal uit de weg, een duik nemen in hoe Netfirms vandaag presteert en wat u kunt verwachten van dit iconische hostingbedrijf.

Voordelen van Netfirm Hosting

Hoewel er veel problemen zijn met de hostingservices van Netfirms en de algemene klantervaring, doen ze er goed aan dat ze redelijk goed presteren op een handvol belangrijke statistieken.

Hier zijn slechts enkele van de positieve aspecten die ik tegenkwam tijdens het beoordelen van de services van Netfirms.

1. Goede beschikbaarheid en fatsoenlijke betrouwbaarheid

Het grootste verkoopargument van Netfirms is hun betrouwbare beschikbaarheid. Het is niets uitzonderlijks (zoals SiteGround of A2 Hosting), maar voor de prijs die u betaalt, is het nog steeds behoorlijk solide.

netfirms uptime testkaart

Helaas bieden ze geen garanties voor uptime (behalve dat u daadwerkelijk uptime heeft). Ze presteerden redelijk goed in de loop van onze 12 maanden als betalende klanten.

Dit waren de uptimes die ik het afgelopen jaar heb geregistreerd tijdens het gebruik van Netfirms:

 • januari
 • februari
 • maart
 • april
 • mei
 • juni
 • juli
 • augustus
 • september
 • oktober
 • November
 • december

2. Onbeperkte e-mailaccounts met alle pakketten

Velen, zal ik zeggen, “minder dan ethische” hostingbedrijven (hoest Godaddy hoest) zullen gedurende het eerste jaar van uw hostingplan één gratis e-mailaccount aanbieden en vervolgens een exorbitante verlengingskosten in rekening brengen in de marge van $ 60 / jaar per account.

Gelukkig is dat niet hoe Netfirms rolt.

Ongeacht het pakket dat u kiest, Netfirms geeft al hun klanten toegang tot een onbeperkt aantal e-mailaccounts, zodat u een extra laag professionaliteit aan uw website en correspondentie kunt toevoegen.

netfirms onbeperkte e-mailfunctie

3. Fatsoenlijke Live Chat-ondersteuning

netfirms live chatHoewel ze geen verbazingwekkende klantenondersteuning bieden zoals HostGator of SiteGround, geeft Netfirms hun klanten toegang tot deskundige en responsieve klantenondersteuning via 24/7 e-mailtickets en een gratis live chat.

Nadat ik hun ondersteuningsteam op de proef had gesteld, zou ik ze een solide B + geven. Hun live ondersteunend personeel is redelijk responsief (hoewel niet direct zo) en ze waren in staat om alle vragen die ik naar hen gooide te behandelen … Zelfs als het een paar pogingen kostte om het goed te doen.

Net als de rest van hun service, is de klantenondersteuning van Netfirms goed voor de prijs die u betaalt, maar niet helemaal vergelijkbaar met sommige van de andere industriereuzen.

Nadelen van Netfirm Hosting

Helaas, voor alles wat Netfirms goed doet, krijgen ze er nog twee fout. Van de structuur van hun hostingplannen tot de soorten servers die ze gebruiken tot hun gruwelijke laadtijden, hier zijn slechts enkele van de problemen die ik tegenkwam tijdens het gebruik van Netfirms.

1. Beperkte hostingplannen beschikbaar

Op het eerste gezicht lijkt Netfirms min of meer dezelfde variëteit aan hostingplannen te bieden als andere grote providers. Maar als je de lagen van de spreekwoordelijke ui daadwerkelijk terug pelt, zul je snel beseffen dat niet alles is wat het eerst lijkt.

NetFirms hostingplannen

Ondanks het feit dat ze drie verschillende hostingpakketten hebben, Plus ($ 4,45 / maand), Advantage ($ 8,99 / maand) en Business ($ 12,99 / maand), zijn de verschillen tussen deze plannen nominaal.

In werkelijkheid is het enige echte verschil tussen hun Plus- en Business-abonnementen een gratis SSL-certificaat, onbeperkte SQL-databases en onbeperkte FTP-accounts. Persoonlijk weet ik niet precies waarom iemand zou kiezen voor een upgrade naar een zakelijk account met zo’n schamel aanbod.

2. Vreselijke laadtijden

Een van de grootste problemen met Netfirm zijn de slechte laadtijden.

In 2018 is de snelheid van uw website alles.

Meer dan 47% van de klanten stuitert van een website als het langer duurt dan 2 seconden Laden. Als uw webhost geen laadtijden kan leveren op of onder de 2000 ms, raad ik u aan onmiddellijk over te stappen naar een nieuwe provider.

bevestigt het resultaat van de snelheidstest

Helaas voor Netfirm waren hun laadtijden lang niet zo snel als ze zouden moeten zijn.

Omdat ze geen SSD-hosting implementeren, zijn hun prestaties ver onder wat acceptabel wordt geacht voor een hoogwaardige webhost en dit feit op zich is genoeg om onze goedkeuring te verminderen.

Maar het wordt erger …

3. Alleen gedeelde hosting

Als u op zoek bent naar een kleine bedrijfswebsite of verwacht dat een aanzienlijk aantal bezoekers inhoud op uw website zal vragen, dan is shared hosting niet echt een optie.

Natuurlijk werkt het als je in de opstartfase van een nieuw bedrijf bent of aan het bloggen bent voor trappen en giechelen. Maar zodra u meer dan 10.000 bezoekers per maand heeft geschaald, is het in uw eigen belang om te upgraden naar een VPS of dedicated hostingpakket. Als je dat niet doet, komt dit overeen met het verhuizen naar een appartement met 4 andere huisgenoten slechts een paar maanden voordat je van plan bent om een ​​gezin te stichten … Je bereidt jezelf voor op een wereld van pijn.

Helaas heeft Netfirms niet veel variatie in hun hostingpakketten.

Als u hosting via Netfirms koopt, koopt u shared hosting … Periode.

Ze bieden geen speciale servers, VPS-servers of een andere cloudgebaseerde hostingoplossing. Dus als u van plan bent uw website te schalen en niet geplaagd wilt worden door onophoudelijke servercrashes en bandbreedteproblemen, raad ik u aan uw bedrijf ergens anders heen te brengen.

4. Fuzzy Garanties en restitutiebeleid

Een van de meest vervelende en ronduit onethische problemen die ik heb opgemerkt in de webhostingmarkt, zijn niet-vervulde geld-terug-garanties.

geldteruggarantieDe wildgroei van dubbelzinnige servicevoorwaarden en terugbetalingsbeleid heeft ertoe geleid dat veel onwetende klanten een substantiële aankoop hebben gedaan, zich ontevreden zijn over het eindproduct en om terugbetaling hebben verzocht … Alleen om die ene kleine actie te vinden (zoals het gebruik van een klik met één klik) WordPress-installatie) heeft de geld-terug-garantie ongeldig gemaakt.

Helaas lijkt Netfirm in de voetsporen te treden van even duizelingwekkende bedrijven als GoDaddy met hun dubbelzinnige en onethische factureringspraktijken.

Van het niet annuleren van een hostingaccount (en het niet terugbetalen van het geld van de klant) en vervolgens het verlengen van de service zonder voorafgaande kennisgeving het volgende jaar, tot het schaamteloos weigeren van restituties aan in aanmerking komende klanten, ik heb een groot aantal horrorverhalen op internet gezien over Netfirms ‘ factureringspraktijken.

Dit is een reusachtig rode vlag en mag door geen enkele potentiële klant worden genegeerd.

Als u (om een ​​of andere onverklaarbare reden) ervoor kiest om Netfirm te vertrouwen over hun veel betere concurrenten en u besluit dat u uw geld terug wilt … Nou, verwacht niet dat het geld snel op uw rekening wordt bijgeschreven.

5. Vreselijke klantbeoordelingen (sinds 2016)

Hoewel mijn eigen ervaring met Netfirm in het slechtste geval kan worden omschreven als “gebrekkig”, lijkt het grote publiek het niet eens te zijn met mijn consensus. De meest voorkomende woorden en uitdrukkingen die naar voren kwamen toen ik de recensies van Netfirm-klanten doorlas, waren: “Verschrikkelijk”, “Atrocious service” en “Een complete mislukking als webhost”.

netfirms klantbeoordeling

Ik weet het niet helemaal zeker waarom andere klanten waren zo opgewonden over de diensten van Netfirm, maar sinds 2016 is de publieke opinie van Netfirm aanzienlijk gedaald.

Na enkele uren van het bekijken van andere webhostingforums en reddit-threads, merkte ik genoeg van deze recensies (letterlijk honderden) op die ik het vermelden waard vond.

6. Verouderd ondersteuningscentrum

Het laatste probleem dat ik tegenkwam tijdens het beoordelen van Netfirms was hun ondersteuningscentrum. Ook al heb je toegang tot e-mail, live chat en telefonische ondersteuning, er zijn genoeg momenten waarop je geen zin hebt om met een echt persoon te praten en gewoon een snel antwoord op een hostingvraag wilt.

Helaas lijkt het erop dat Netfirms hun ondersteuningscentrum niet heeft bijgewerkt sinds ze zijn overgenomen door Endurance International Group. De informatie die u krijgt is cryptisch en verouderd en in het slechtste geval best en helemaal niet aanwezig.

Dit staat ver af van wat u zou verwachten van een bedrijf met meer dan 1,2 miljoen klanten.

We raden Netfirms aan

Eens zou het antwoord een volmondig ‘hel ja’ zijn geweest.

Maar vandaag is het een moeilijk ‘nee’.

Van de slechte laadtijden tot de beperkte hostingopties tot de onethische en dubbelzinnige factureringspraktijken, er is gewoon geen reden om goed geld te betalen voor zo’n slechte webhost als je je net zo gemakkelijk kunt aanmelden voor een uitstekende hostingservice via SiteGround, A2 Hosting, of HostGator.

Sorry Netfirms, maar het lijkt erop dat de stralende ster van de webhostingwereld volledig is opgebrand.

Dit vind je misschien ook leuk:

 • Beste webhosting
 • Beste Website Builder
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author