HostPapa Review 2020 (+ Diskaun)

Semasa pertama kali saya mendengar tentang HostPapa, saya sebenarnya agak lapar …

Saya tidak makan sebiji pizza seperti yang saya makan semasa saya masih baru di McGill, merangkumi final. Walaupun begitu, nama HostPapa memunculkan gambar-gambar hidangan pekat pepperoni yang hangat, segar dari oven. Mmm…

Seperti yang akan berlaku, HostPapa adalah syarikat hosting – bukan rangkaian pizza. Tetapi, seperti syarikat pizza terbaik pada masa saya, mereka benar-benar memberikan.

Dalam ulasan HostPapa ini, saya akan menguraikan mengapa syarikat yang agak baru ini menjadi pilihan nombor satu de facto kami di ruang hosting Kanada.

(Petunjuk: ada kaitan dengan perkhidmatan pelanggan mereka yang luar biasa, antara faktor lain.)

HostPapa bermula pada tahun 2006, dan mereka berkembang dengan pesat sejak itu. Hari ini, mereka menghoskan lebih daripada 500,000 laman web di seluruh dunia.

Mari kita lihat bagaimana mereka mengukur dengan syarikat hosting lain, melihat harga, sokongan, kelajuan dan waktu operasi mereka.

Sedia? Mari selami.

TLDR;

HostPapa adalah hos web kegemaran kami dengan mudah – dan bukan hanya kerana mereka adalah syarikat Kanada.

Anda akan melihat kelajuan yang lebih cepat daripada kebanyakan perkhidmatan hosting lain yang tersedia kerana pelayan HostPapa terletak di Kanada.

Oleh kerana HostPapa sangat menyukai Kanada seperti kami, mereka memberikan potongan harga yang besar kepada semua pembaca kami. Hampir separuh harga pakej hosting biasa mereka dan peningkatan percuma yang sebaliknya agak mahal. Potongan harga yang mereka tawarkan menjadikan pilihan premium seperti HostPapa semurah beberapa rancangan termurah. .

Terima kasih kepada diskaun yang dapat dinikmati oleh pembaca Hosting Canada Potongan harga 65% dari harga biasa + pendaftaran domain percuma.

Di luar itu, HostPapa menawarkan sokongan pelanggan yang luar biasa dan keselamatan yang hebat bersama dengan beberapa ciri tambahan.

Sains Keras – Bagaimana HostPapa Membandingkan

Ini dia, stat nerds. Sudah tiba masanya untuk menggali matematik hosting web dengan HostPapa.

Semua ujian kami dijalankan di Kanada untuk membantu mendapatkan keputusan yang tepat di seluruh negara. Untuk memulakan, lihat hasil di bawah dari empat lokasi ujian kami.

 • Montreal
  • Waktu Masa – 99.87%
  • Masa Beban Purata – 687 ms
 • Toronto
  • Waktu Masa – 99.93%
  • Masa Beban Purata – 650 ms
 • Vancouver
  • Waktu Masa – 99.90%
  • Masa Beban Purata – 682 ms
 • Winnipeg
  • Waktu Masa – 99.89%
  • Masa Beban Purata – 705 ms

uptime vs downtimeJadi, apakah maksud nombor ini?

Baiklah, pertama sekali perlu memahami terminologi. Apabila kita berbicara mengenai waktu operasi di HostingCanada.org, ini merujuk kepada a ukuran sejauh mana konsisten perkhidmatan penyedia hosting. Statistik disajikan sebagai peratusan untuk menunjukkan keseluruhan masa penyedia hosting dalam talian dan berfungsi seperti biasa.

Sebagai contoh, HostPapa telah melakukan dengan 99.93% masa operasi dari lokasi ujian Montreal. Ini bermaksud bahawa dalam semua data yang kami kumpulkan dalam pengujian kami, perkhidmatan HostPapa tidak dapat hanya 0,07% dari waktu untuk pengguna Montreal. Matematik sama dengan hampir 5 jam waktu henti selama setahun – hampir tidak ada.

Semasa mengukur prestasi waktu operasi, walaupun sebahagian kecil dari titik peratusan dapat membuat perbezaan yang signifikan terhadap ketersediaan laman web anda. Kami menganggap metrik waktu operasi melebihi 98% adalah kuat, dengan apa-apa di bawah yang diklasifikasikan sebagai buruk.

HostPapa dengan 99.9% + Masa Masa

Syarikat hosting terbaik menjamin 99% waktu operasi atau tidak akan mengembalikan sebahagian daripada pembayaran anda sekiranya jangkaan tersebut tidak dipenuhi. HostPapa adalah salah satu syarikat yang memberikan jaminan sedemikian.

Sekarang dalam menukar gear ke masa muat, fokus kami beralih dari ketersediaan keseluruhan ke ukuran kelajuan sebenar. Angka yang dikumpulkan oleh Hosting Canada adalah ujian selama berbulan-bulan dengan platform HostPapa dengan pelbagai penyemak imbas seperti Google Chrome, Mozilla Firefox, dan Microsoft Internet Explorer. Masa yang disediakan di atas diukur dalam milisaat dan meliputi jangkaan permintaan dan respons penuh ke pelayan web awan.

Perlu diingat bahawa pengguna akhir laman web anda mungkin kelihatan beberapa variasi dalam masa tindak balas kerana pelbagai faktor, termasuk kelajuan rangkaian tempatan, tingkah laku penyemak imbas, dan lalu lintas pelayan. Secara keseluruhan, kelajuan masa muat HostPapa dilakukan jauh di atas purata jika dibandingkan dengan penyedia umum lain yang terdapat di Kanada.

Waktu muat yang rata-rata pada 2,000 milisaat atau kurang dianggap sebagai prestasi tinggi, kerana ini bermaksud pengguna akhir akan menghadapi sedikit kelewatan ketika memuatkan laman web. Penyedia hosting dengan masa tindak balas yang lebih lambat berisiko untuk digunakan. Pembaca dan pelanggan anda mungkin terganggu dengan kelewatan dan memilih untuk melayari laman web lain sebagai gantinya.

Oleh kerana HostPapa mempunyai pusat data di seluruh Kanada, kelajuan laman web sangat baik untuk semua rancangan hosting untuk Kanada tetapi prestasi tinggi hos web bukan hanya disebabkan lokasi. HostPapa menjalankan SDD di semua pelayan dan menggunakan Intel Scalable CPU yang mengurangkan alamat memori yang perlu dikendalikan oleh pemproses.

Harga HostPapa Berbanding

harga hostpapa dijelaskanSecara keseluruhan, kos pengkomputeran awan telah menurun dalam beberapa tahun terakhir. Ini adalah hasil ketepuan pasaran, dengan begitu banyak penyedia hosting yang menawarkan perkhidmatan serupa.

Namun, semasa melancarkan laman web baru, sangat penting untuk mengambil kira perkara kewangan. Anda perlu mengambil perincian mengenai apa yang akan dibebankan oleh penyedia kepada anda dan menganalisisnya bersama dengan rekod prestasi syarikat itu dari segi kepantasan dan kebolehpercayaan.

HostPapa ditujukan untuk pelanggan perniagaan kecil, tetapi mereka memisahkan penawaran mereka menjadi tiga rancangan bergantung pada tahap sumber yang anda rancangkan untuk digunakan. Pilihan termurah mereka adalah rancangan Starter, tetapi dengan potongan harga yang diberikan HostPapa kepada pembaca Hosting Canada, rancangan perniagaan sebenarnya lebih murah daripada rancangan permulaan.

Klik di sini untuk melihat harga potongan HostPapa.

Rancangan Perniagaan adalah untuk syarikat kecil yang mungkin perlu mengendalikan beberapa laman web atau domain dalam satu akaun. Pelanggan juga boleh menaik taraf ke pakej Business Pro dengan bayaran bulanan tambahan. Kos rancangan perniagaan HostPapa dengan diskaun Hosting Canada dijelaskan di bawah.

Di Hosting Kanada, kami memandang HostPapa menawarkan nilai yang besar untuk wang anda. Sekiranya atas sebab apa pun, anda tidak berpuas hati dengan HostPapa, syarikat akan mengembalikan wang anda dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Keselamatan

Kawasan lain yang dimiliki HostPapa adalah keselamatan. Pelan asasnya dilengkapi dengan ciri keselamatan canggih yang perlu anda bayar lebih banyak di tempat lain.

Tidak ada yang mahu laman web mereka digodam atau diserang. Itu menyebabkan kehilangan pembaca atau pelanggan serta banyak kekecewaan.

HostPapa dilengkapi dengan perlindungan anti-spam, firewall pelayan, pemantauan berterusan, dan pengesanan pencerobohan.

Sekiranya anda ingin melangkah lebih jauh, rancangan pro perniagaan dilengkapi dengan perlindungan privasi domain, alamat IP khusus, dan sandaran laman web automatik.

Semasa menggunakan WordPress atau CMS yang berbeza, keselamatan sangat membimbangkan. Terdapat banyak pemalam untuk digunakan untuk keselamatan di platform tetapi pada penghujung hari, adalah sangat melegakan jika mempunyai lapisan keselamatan tambahan dari perkhidmatan hosting anda.

Barang Tambahan (Domain Percuma, SSL, Sesi 1-ke-1, Pembina Laman Percuma

HostPapa menawarkan ciri tambahan yang hebat.

Kami menggali Keistimewaan Penting, Ciri Lanjutan, dan Peningkatan untuk membantu anda memahami apa yang sebenarnya anda bayar dan tambahan apa yang disertakan dengan pakej HostPapa.

Rancangan Starter, Business, dan Business Pro dari HostPapa semuanya merangkumi sokongan SSL asas menggunakan sijil Let’s Encrypt.

HostPapa juga merangkumi pendaftaran domain percuma. Anda boleh mencari nama domain baru melalui HostPapa, seperti alamat .com atau .net dan menerima tahun percuma dengan domain pilihan anda. Sekiranya anda sudah memilikinya, HostPapa akan menyambungkannya ke hosting baru anda secara percuma.

Sekiranya anda benar-benar baru dalam merancang laman web, senang mengetahui perkara itu HostPapa menawarkan alat bangunan yang membolehkan anda menyeret dan melepaskan elemen untuk mengumpulkan laman web dinamik. Dengan rancangan Permulaan dan Perniagaan, anda mendapat akses terhad ke bangunan laman web mereka, sementara pilihan Business Pro akan memberikan lebih banyak ciri dan fungsi.

Penting untuk diperhatikan, bahawa alat perisian pembinaan laman web HostPapa tidak menggunakan WordPress. Itu diharapkan kerana tidak ada layanan hosting yang memiliki pembangun laman web yang besar. Pembangun Host Papa berfungsi untuk halaman pendaratan asas atau reka bentuk laman web lain yang mudah.

Perkhidmatan Pelanggan, Tolong Tolong!

Semasa pertama kali melayari ke halaman utama HostPapa, sedikit tetingkap sembang terbuka menanyakan apa yang anda perlukan. Adakah manusia sejati di sebalik tingkap itu?

Ya.

sembang sokongan hostpapaWalaupun wakil yang membantu anda diwakili oleh foto saham, kami memastikan bahawa ada orang yang sebenar berbual dengan kami. Jawapan ringkas dan bermanfaat, yang selalu berkaitan dengan pertanyaan yang kami ajukan, lebih dari cukup untuk meyakinkan kami.

Sudah tentu, itu hanya sokongan tahap kemasukan – mari kita lihat apa lagi yang ditawarkan HostPapa:

Pertama, mereka menawarkan BESAR perpustakaan video sokongan dan artikel yang pasti akan mengajar anda bagaimana menyelesaikan masalah yang mungkin anda hadapi.

Sekiranya anda terlalu sibuk, atau anda tidak mahu menyusahkan diri anda dengan masalah seperti itu, anda boleh menggunakan sokongan langsung 24/7 yang ditawarkan oleh HostPapa. Ini tersedia bukan hanya melalui fungsi sembang langsung tetapi juga:

 • E-mel
 • Telefon
 • Biasa Mel
 • Faks

Betul, mereka menawarkan sokongan faks.

Akhirnya, pelanggan mempunyai akses ke ciri sokongan bonus – “Pakar Papa Squad”.

Sekarang itu nama yang hebat.

Dengan menggunakan ini, anda dapat berhubung dengan ahli skuad ke persidangan video atau telefon. Dengan cara itu, anda dapat menyelesaikan semua masalah anda dengan segera dengan bimbingan profesional, secara percuma.

Semua ini termasuk, dengan selamat kami katakan bahawa HostPapa ada salah satu perkhidmatan sokongan pelanggan terbaik daripada semua syarikat web hosting.

Pendekatan Analisis Kami

Di HostingCanada.org, keutamaan kami adalah memberi pembaca kami analisis paling tepat mengenai penyedia awan yang berbeza.

Bagaimana kita melakukannya?

Kami mendasarkan penemuan kami pada sekumpulan metrik dan ujian untuk membantu menentukan sejauh mana prestasi setiap penyedia dalam aktiviti utama. Pergi ke sini untuk melihat proses tinjauan empat langkah penuh kami. Anda boleh melihat penjejakan langsung di sini.

Bagi HostPapa, kami telah menguji perkhidmatan mereka dari seluruh Kanada, bahkan provinsi-provinsi yang sukar disebut. (Saya melihat anda, Saskatchewan!)

(Harap maklum bahawa kami tidak memotong poin dari HostPapa kerana jenama dan nama mereka, yang membuatnya kelihatan seperti anda mendaftar untuk perkhidmatan penghantaran pizza, bukan perkhidmatan hosting web profesional.)

Menjumlahkannya

Industri teknologi dibanjiri oleh syarikat pengkomputeran awan, semuanya mengaku menawarkan kepantasan, prestasi, dan perkhidmatan pelanggan terbaik. Tetapi tentunya setiap penyedia mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Di situlah Hosting Canada sangat berguna.

Setiap ahli pasukan kami mempunyai pengalaman lebih dari setengah dekad untuk mengkaji perkhidmatan hosting. Para profesional tegar ini telah memperuntukkan masa mereka untuk menguji dan menilai semua laman web hosting paling popular yang ada.

Kami telah meninjau HostPapa bersama penyedia hosting web teratas yang lain dengan set kriteria yang sama untuk membezakan pesaing sejati daripada yang lain. Dengan ulasan kami, anda akan mendapat pemahaman menyeluruh mengenai apa yang harus dicari dan apa yang harus dielakkan semasa membeli hos laman web baru. Dan kami berhasrat untuk tetap sederhana dan berpegang pada fakta.

Anda boleh bergantung pada Hosting Canada untuk menyampaikan maklumat yang anda perlukan, kerana kami telah menjadi sebahagian daripada industri sejak sekian lama. Pendekatan unik kami berdasarkan data membolehkan kami mengkaji metrik utama mengenai syarikat hosting web. Matlamat kami adalah mudah: untuk memberikan laman web anda kediaman yang cepat dan boleh dipercayai, semuanya tanpa melanggar akaun bank anda.

HostPapa adalah hos web Kanada terbaik jika dibandingkan dengan penyedia hosting lain di pasaran Kanada. Sekiranya masa dan harga penting bagi perniagaan anda, HostPapa semestinya menjadi pilihan untuk anda.

Soalan Lazim HostPapa

Adakah saya memerlukan perkhidmatan hosting web?

Ya, anda melakukannya sekiranya anda mahukan laman web. Untuk mempunyai laman web secara langsung di internet, ia mesti dihoskan di suatu tempat.

Sekiranya saya menghoskan laman web saya sendiri?

Itu bergantung pada jika anda mencari hosting pantas untuk perniagaan anda atau jika anda mencari projek DIY yang menyeronokkan. Sekiranya anda ingin menjadi tuan rumah laman web untuk tujuan apa pun selain belajar tentang menghoskan laman web anda sendiri, menggunakan perkhidmatan hosting adalah pilihan yang unggul.

Bagaimana saya boleh menghoskan laman web saya secara percuma?

Ya, tetapi dengan peringatan yang besar. Perkhidmatan hosting percuma tidak baik. Terdapat begitu banyak pilihan murah di luar sana hari ini yang memberikan perkhidmatan terbaik sehingga tidak perlu meneroka pilihan hosting percuma. Sekiranya anda tidak membayar untuk produk tersebut, anda akan menjadi produk tersebut.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author