Scalahosting – The Underdog, за който обичаме да вкореняваме

Scalahosting е сравнително неизвестен доставчик, който предлага впечатляващ набор от технологии. Просто имах за да получите собствен преглед.

Естествено се свързах с поддръжката и поисках повече информация. Минути по-късно аз имах своя хостинг план и бях готов да прегледам Scalahosting.

Трябва да призная, беше приятна изненада. Като се има предвид качеството на услугата, доставчикът е длъжен да го направи голям в хостинг света по-скоро, отколкото по-късно.

Първо го чухте тук: Скалахостингът е следващото голямо нещо.

Както е обичайно, нашият преглед на Scala разчита на резултатите от задълбочени тестове, мониторинг в реално време и седмици пробване и проучване на споделения хостинг на компанията.

Какво е Scalahosting?

С около 50 000 клиенти и 700 000 хоствани домейни Scalahosting е компактен, независим доставчик от САЩ.

Той има два центъра за данни, един в своята родна страна, а другият в ЕС. Второ северноамериканско съоръжение е в процес на изграждане.

Все пак не говорим за нов потребител в света на хостинга. Напротив, Scala има 13-годишен опит под колана си и доста технологии, които да покаже за това.

Той не е твърд специалист, но има няколко изненади и за потребителите на WordPress. Всъщност, когато сравнявате Scalahosting с SiteGround или срещу Bluehost, първата прави впечатление доста.

За разлика от повечето конкуренти, Scala инвестира повече в изследвания и разработки и по-малко в маркетинг. Резултатът е някои доста стабилни споделени планове и вероятно най-ценните VPS сделки на пазара.

Политиката е похвална и обяснява защо доставчикът е толкова добър, докато е много по-малко популярен от някои.

Все пак достатъчно говорим за фона – нека да се пристъпим към месинговите ленти и да видим какво разделя Scalahosting.

"Мащабируем, мощен, универсален"

Uptime

99,99%

Скорост на зареждане

0.76s

поддържа

9/10

Характеристика

8.5 / 10

OVERAL4.1

Основите – Scalahosting Uptime, Speed, Support

Това са големите три от уеб хостинг. Ако доставчикът се спъне тук, има малко (или по-скоро нищо), което може да направи, за да компенсира. Много отзиви за Scalahosting хвалят доставчика в тези области, така че нека да видим дали данните архивират всички разговори.

1. Отлично време за изпълнение – 99,99%

Времето е едно от онези неща, които не забелязвате, когато всичко работи. Въпреки това, това е може би най-важният фактор в хостинга.

Просто, когато купувате хостинг, очаквате сайтът ви да е достъпен през цялото време.

Ето защо веднага след като влязох в Scala, създадох прост WordPress сайт и го свързах към моите инструменти за наблюдение в реално време. С данните на стойност няколко седмици можете да получите доста добра представа за наличността, която можете да очаквате.

Що се отнася до Scala, тя предлага 99,9% гаранция за продължаване, което е стандарт за индустрията. Това ограничава общия месечен престой до около 43 минути или под 1,5 минути на ден. Това е разумна гаранция, като цяло.

Ако Scalahosting нарушава правилата, можете да получите хостинг кредити. Доставчикът дори ще приеме вашите собствени регистрационни файлове като доказателство, така че можете да използвате инструмент като StatusCake и да проследявате наличността на вашия Scala сървър.

Може би си мислите, че всички доставчици ще ви позволят да направите това. Въпреки това мнозинството приема само собствените си регистрационни файлове, което означава, че доставчикът решава какво се счита за прекъсване (гледайки ви, HostGator).

Действителното време за работа обаче е мястото, където облачната инфраструктура на Scala наистина свети. По време на писането на този преглед на Scalahosting, доставчикът регистрира почти перфектна наличност. Сървърите получават средно време на престой от минута на месец, което е отлично.

Винаги е успокояващо да видите доставчик да поддържа инфраструктурата си в първокласно състояние. Започваме с отличен старт, сега нека да продължим с бързината.

"Scala показва почти безупречно време за работа и обещава адекватно възстановяване на разходите, ако SLA някога бъде нарушен."

2. Прилична скорост

  • Време за отговор – 0,29s
  • Време до напълно зареден уебсайт – 0.76s
  • Под натоварване – 30s

Забележка: Ако провеждате тестове за скорост в моя домейн, резултатите може да се колебаят малко. Дори от една и съща платформа за тестване два теста обикновено показват малко по-различни резултати. Моят сайт е хостван в САЩ, така че тествах от американски места за това Преглед на Scala. Всички приставки и кеширане от страна на сървъра бяха деактивирани.

Проучване след изследване показва, че скоростта е чудесен фактор за успеха на уебсайта. По-бързите уебсайтове ангажират посетителите по-ефективно, получават повече повтарящи се посетители и продават повече продукти. Що се отнася до бавните сайтове, добре, нека кажем, че те не издържат дълго.

Излишно е да казвам, че вашият избор на хостинг играе важна роля тук. Уебсайтът може да бъде толкова бърз, колкото позволява сървърът му, така че трябва да изберете разумно.

За прегледа Scalahosting проверих колко бързо сървърите могат да отговорят и да доставят страница и как да се представят при интензивен трафик. За да направя тестването справедливо, изключих допълнителните инструменти за оптимизация на скоростта и ориентирах само основната настройка.

Фронталът се представя страхотно. Сървърите отнемат средно 0,295 секунди, за да поставят Scalahosting в петте най-добри хостове в тази категория – няма малък подвиг, като се има предвид, че той е срещу доставчици като SiteGround.

Времето, необходимо за зареждане на пълен документ, е още по-впечатляващо. Средно е 0,766 секунди, което прави Скалиране на най-бързия доставчик до момента. Никой друг хост не го прави добре последователно.

Настройката на лицевата страна на Scala е похвална. Всички отзиви на Scalahosting от крайни потребители, които го хвалят, определено са наред.

Попаднах в проблеми по време на тестване. Тестът за натоварване на въздействието върви добре до около 18 виртуални потребители. След това сървърите започват да отпадат HTTP връзките и времето за реакция рязко скача.

Това не е рядко събитие за доставчик на хостинг услуги – подобно нещо се случва с хостгейта на HostGators и GreenGeeks. Възможност е дадена система за сигурност да вижда дейността като DDoS атака и ограничава броя на връзките от един и същ IP адрес.

Свързах се с техническата поддръжка за това. Въпреки че агентите направиха всичко възможно, за да помогнат, те все още работят за намиране на решение.

Иначе сървърите са бързи и Scalahosting е напълно способен да обработва прилично количество трафик.

"Scalahosting може да се похвали с неустоимо бърза скорост на фронта, но гръбът поставя някои въпроси"

3. отзивчива поддръжка

Това, което се открои най-много по време на първоначалния скрининг, беше високата степен на удовлетвореност на клиентите. Най-вече, потребителските отзиви хвалят екипа за поддръжка на Scalahosting. Нямах търпение да го проверя за себе си и да видя дали подкрепата наистина е всичко това.

Няколко пъти се свързах с тях и започнах с прости въпроси. Първият положителен резултат беше, че всички запитвания получиха незабавен отговор, независимо от времето на деня. Това показва, че екипът за поддръжка е добре персонал.

Агентите също са доста познати. Поддръжката на клиенти Scalahosting може да отговори на повечето въпроси относно платформата и да даде точни съвети относно оптимизацията на уебсайтове.

Дотук добре. Беше време да извадя големите пушки.

Свързах се с поддръжката още веднъж и поисках съдействие за разрешаване на проблема с натоварването на въздействието – повечето други доставчици не успяха да се справят злощастно при адресирането. За моя изненада агентът беше ентусиазиран и започна да подскача идеи веднага от мен.

Останахме на повикване доста повече от час, опитвайки различни конфигурации, за да отстраним проблема. Нивото на отдаденост от прости агенти на първа линия е впечатляващо, въпреки че проблемът в крайна сметка ескалира до администратор на сървър.

" Като има предвид всички неща, поддръжката на Scalahosting е добре обучена и нетърпелива да помогне. Доставчикът очевидно не се шегува, когато става въпрос за избора на служители и оставя клиентите си в добри ръце."

Плюсовете на Scalahosting

Скалахостингът е свързан с завладяването на хостинг света със здрава собствена технология. Той иска да впечатли уебмайсторите със сила и полезност. И според стотици прегледи на Scalahosting там, тя има правилните инструменти за работата.

1. Собствена сигурност

Основното предимство на доставчика е патентованият софтуер. SShield Security е първият инструмент, който ще покрием в този преглед на Scalahosting.

Просто казано, SShield е пакет за сигурност.

От една страна, тя служи за блокиране на входящи заплахи. Scalahosting може да се похвали със своя SShield може да блокира 99,998% от атаките.

Другият компонент на SShield е 24/7 мониторинг. В допълнение към работа с база данни с известни зловредни програми, системата за сигурност използва машинно обучение за откриване на потенциално неидентифицирани заплахи. Това дава много по-голям шанс да хванете всякакви атаки, преди те да станат сериозен проблем за вашия сървър Scala.

Едно предимство на системата е, че ви дава достатъчно време да коригирате злонамерена дейност (в случай, че вашият сървър се зарази). Вместо незабавно да изключите уебсайта си, той ще ви изпрати подробен отчет. Това ви дава най-добрия шанс да отстраните проблема без да навредите на себе си.

Може да очаквате това от всеки хост, но видях доставчици да изпадат в паника и да затварят сайт от пръв поглед на зловреден софтуер. Полезно е Скала да предприема само подходящи мерки, вместо да причинява ненужни щети.

Като цяло е успокояващо да видим, че Scalahosting разполага със здрава технология с нова възприемане на сигурността на уебсайта. 

2. WordPress-оптимизиран

Когато започнах този преглед на Scalahosting, имах желание да видя как компанията борави с WordPres.

Scalahosting предлага специален „аромат“ на стандартните хостинг планове, фокусиран върху WordPress, без допълнително заплащане. Голяма част от клиентите на Scala са потребители на WordPress, така че има много смисъл.

Голяма част от това е мениджърът SWordPress, който е собственият инструмент за управление на Scala. Това ви позволява лесно да добавяте WordPress сайтове, да оптимизирате тяхната сигурност и да активирате автоматични актуализации на WordPress.

Една страхотна опция е да активирате заключване на защитата, което предотвратява скриптиращите атаки от страна на сървъра. Просто не забравяйте да го деактивирате, когато искате да добавите приставки.

Повече инструменти като клониране към сценична среда са в процес на разработка. Засега обаче получавате всички ключови характеристики на управлявания споделен хостинг за WordPress.

И това е само част от него. Scalahosting добавя персонализирани правила за сигурност, специализирана защитна стена и сканиране на злонамерен софтуер към всички планове на WordPress. От гледна точка на сигурността, това е един от най-щатните хостове там.

Става още по-добре, ако отидете на план “Старт”. Scalahosting ще ви даде време със своите WordPress инженери и те могат да ви помогнат да оптимизирате уебсайта си. Получаването на такава помощ в противен случай е скъпо, така че стойността на Scalahosting е впечатляваща.

Всъщност допълнителните инструменти са толкова здрави, Scalahosting е силен кандидат за най-добрия хостинг на WordPress до 2020 г..

3. Интуитивна зона за клиенти и SPanel

Собствениците на уебсайтове прекарват много време в зоната на клиентите и контролния панел. В идеалния случай искате да се ориентирате лесно и да имате достъп до всички критични опции с едно или две кликвания.

За щастие Scalahosting тук се справя доста добре. Можете да получите достъп до най-важните области от страничната лента по всяко време. Те включват управление на DNS, таксуване и издаване на билети.

Наистина ми отне малко да щракна, за да намеря инструментите за управление на моя действителен контролен панел. След като го направих обаче, беше доста лесно да се заобиколя и да използвам инструменти като SWordPress Manager.

Що се отнася до действителния контролен панел, споделените хостинг планове използват cPanel, което е индустриалният стандарт. След като надстроите до VPS пакета за хостинг на Scala, можете да изберете SPanel. Това е собствената алтернатива cPanel на Scala.

Собствените контролни панели обикновено са малко лоши, но SPanel е щастливо изключение. Той обработва всичко, което cPanel може – управление на базата данни, настройка на SSL, имейли и дори ви позволява да препродавате хостинг. Плюс това, лесно е да се движите и всички функции работят добре.

Основните предимства на SPanel са, че той работи в отделна среда, така че няма да изяде ресурсите на вашия сървър. Освен това е безплатна за употреба. За разлика от тях, cPanel може да бъде доста скъп, особено за облачен хостинг риселър или за тези, които се нуждаят от много добавки. Тъй като SPanel включва много от функциите по подразбиране, това може да ви спести стотици долари на месец.

Сега ти мога плащате за cPanel лиценз и го използвате, ако надстроите до VPS. Въпреки това, SPanel прави обновяването по-плавно и добавя повече стойност.

Наистина SPanel не е от полза за потребителите на споделен хостинг, но много собственици на уебсайтове в крайна сметка надграждат до VPS за допълнителни ресурси и гъвкавост. Точно тогава SPanel се превръща в по-достъпна алтернатива cPanel.

4. Лесен за мащабиране до VPS

Говорейки за ъпгрейди, Scalahosting прави изключително лесно да получите собствен виртуален сървър с всички съпътстващи предимства.

Можете да получите напълно управляван VPS само за $ 2 / месец повече от това, което ще платите за най-големия споделен план. Не е нужно да се абонирате за по-дълъг период, за да постигнете най-добрата цена – можете да получите пълната стойност, докато плащате от месец на месец.

Разбира се, SPanel играе роля тук. Тъй като няма лиценз cPanel за отчитане, плановете на VPS се оказват по-достъпни от това, което предлагат повечето конкуренти.

Само сравнявайки базовия SPanel с cPanel, Scala ви спестява поне $ 15 / месец, особено ако имате предвид многобройните мощни функции, които SPanel има извън кутията. Ако имате нужда от cPanel добавки или искате да препродадете хостинг, спестяванията могат да бъдат още по-големи. 

Дори и да започнете от споделени планове, това ви очаква огромно предимство, докато уебсайтът ви расте.

5. Ежедневни архиви

Резервните копия са необходима предпазна мрежа за собствениците на уебсайтове. Ако направите грешка или нещо друго се обърка, трябва да имате резервно копие на сайта си, към което да се върнете.

Въпреки че Scalahosting не прави това ясно, можете да се възползвате от ежедневните архиви. Доставчикът запазва архивирането за една седмица, така че винаги ще имате седем версии на вашия сайт, на които да разчитате.

Докато редовно проверявате уебсайта си (т.е. веднъж седмично), ще бъдете в безопасност.

6. Безплатна миграция

Ако вече имате уебсайт, все още можете да се преместите на уеб сървъра на Scala. Не е нужно да се притеснявате за деликатната мигрираност на вашия сайт, тъй като технологичният екип ще го направи за вас. 

Някои доставчици, като Bluehost, таксуват около $ 150 за този вид услуга. За разлика от тях Scalahosting прави своите потребители солидни и ги предоставя безплатно.

7. Справедливо ценообразуване

Ценовите преобразувания в хостинг услуги са домашен любимец на хиляди уебмастъри. Ако някога сте притежавали уебсайт, вероятно сте запознати със същността на него.

Доставчикът ви кани да се регистрирате за две или три години хостинг, за да получите невероятно достъпна сделка с десетки фантастични предимства.

След като първоначалният мандат изтече, е време да се поднови. Това е, когато доставчикът ви удари с три или четири пъти по-високи такси – и по-добре закупете още три години, ако искате да останете онлайн.

Някои доставчици правят всичко възможно, за да скрият по-високите разходи за подновяване. По дяволите, някои дори не ги показват на страницата с продукти.

Сега, честът е справедлив, Scala наистина повишава цените си при подновяване, но не почти толкова, колкото повечето доставчици. Планът за начинаещи струва само 3,95 долара на месец, ако предварително платите за три години и само след това се покачи с 2 долара. Сравнете това с A2 хостинг, който започва приблизително на същата цена и след това го удвоява при подновяване (или SiteGround, който го утроява).

Scalahosting, от друга страна, има много разумни цени. Доставчикът е напълно прозрачен как работи ценообразуването и първоначалната отстъпка може да бъде полезна, когато едва започвате.

По-важното е, че разходите за подновяване отразяват изцяло качеството на услугата, вместо да бъдат неоснователно високи, за да компенсират отстъпките. Всъщност много потребители пеят похвали за прозрачното му ценообразуване в своите отзиви за Scalahosting.

8. Безплатно име на домейн

Винаги е хубаво да получите малко допълнителна стойност безплатно. Scalahosting позволява на потребителите, които се регистрират за шест месеца на хостинг, да регистрират име на домейн без допълнителни разходи. Това е услуга, която в противен случай би ви струвала 10-15 долара, така че спестявате няколко долара тук.

Имайте предвид, че това не е достъпно за всички планове. Ще трябва да отидете на план за напреднали, за да се възползвате от безплатната регистрация. Той също не е достъпен за никой Scala хостинг VPS.

9. Изпитване на 99 цента

Повечето доставчици на хостинг услуги предоставят 30-дневна гаранция за връщане на парите, за да можете да изпробвате платформата. Скалахостингът не е изключение: можете да платите за тяхната услуга и по-късно да получите пълно възстановяване, ако не е по ваш вкус. Ако стигнете толкова далеч, просто не забравяйте да поискате възстановяване преди първия месец да изтече.

Освен това имате възможност да платите 0,99 долара за едномесечно изпитание на всеки споделен план за ценообразуване на Scala. Може да предпочетете този маршрут, ако не искате Scalahosting да задържи парите си, докато го изпробвате. Можете също да го направите, така че не е нужно да се притеснявате да поискате възстановяване на средства.

Може да предпочитате този свеж подход за хостинг, въпреки че всъщност не е новаторска функция.

Минусите на Scalahosting

Независимо колко е мощна, никоя хостинг услуга не е без нейни препятствия. Ето какво трябва да знаете, преди да отидете на Scalahosting.

1. Споделен хостинг не е напълно SSD за някои потребители

Въпреки че по-голямата част от уеб услугата Scala работи на SSD, споделеният хостинг включва и HDD.

А именно, старите акаунти работят на смес от SSD и HDD. Докато файловете, които се използват, са на твърди устройства, което позволява по-бърз достъп, системните файлове се намират на твърд диск.

За щастие, от януари 2020 г. всички нови клиенти се хостват на чисто SSD сървъри. По същество старата настройка на сървъра няма да ви повлияе, ако току-що открихте доставчика. Обсъдих го с екипа на Scala и хостът дори започна да мигрира стари акаунти в същата среда, така че съществуващите клиенти скоро ще се радват на същите предимства.

Въпреки че хостингът е бърз, дори впечатляващо, цялостното преминаване към SSD би подобрило услугата. Това не е голямо предимство за Scala, още повече, че дори по-възрастните клиенти могат лесно да мащабират на SSD захранван VPS хостинг. Все пак това си заслужава да се спомене.

2. Тънка база знания

Тук няма какво да се каже, освен че Scala няма най-обширния набор от статии там. Те обхващат общо 80 често срещани въпроса и много от отговорите са доста кратки.

Базата знания е добър раздел за често задавани въпроси. Ще трябва да направите малко Googling, ако сте тип „направи си сам“.

3. Неясни описания на продуктите

Трябва да го предложа, като кажа, че това не е подвеждащ маркетинг, тъй като Scala не крие очевидни проблеми. Това каза, че уебсайтът и поддръжката на Scalahosting не могат да обяснят толкова добре някои от техните функции.

Например Scala наистина не споменава никакви резервни копия на стандартната уеб хостинг страница, въпреки че версията на WordPress на плановете ясно има ежедневни резервни копия .. Когато обаче се свързах с търговски представител, те ме увериха, че ще имам седмични резервни копия. – малко странно. Едва когато преминах на техническата поддръжка, получих обяснение, че те сте ежедневно архивиране, като всяка версия се запазва за една седмица. Това може да бъде объркващо и отнемащо време.

Това е доста малък проблем и е просто да се коригира. Все пак, това е основание за споменаване.

Препоръчваме ли Scalahosting?

Правим ли някога!

Scalahosting покрива основите по-добре от повечето домакини и подправя офертата със здрави инструменти. Той е отличен за потребителите на WordPress, като се цени добре и го прави отвъд лесен за стабилен растеж на уебсайт без затруднения. Плюс това, това е една от по-сигурните платформи на пазара.

Безспорно има какво да обичаме в това. Така че, Scalahosting ли е следващото голямо нещо?

Просто може да бъде.

Ако той продължава да развива технологиите с текуща скорост и добавя още няколко центрове за данни към гънката, би трябвало да има малки проблеми с разширяването на своето влияние. Има няколко неща, на които съм разбрал в ревюто Scalahosting, но можете да кажете поне толкова много за всеки хост.

Накратко, Scalahosting е като цяло отличен изпълнител. Това е домакин, който определено си заслужава.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author