Scalahosting – The Underdog waar we graag voor rooten

Scalahosting is een relatief onbekende provider die een indrukwekkende reeks technologieën naar voren brengt. Het is gewoon had om zijn eigen beoordeling te krijgen.

Natuurlijk heb ik contact opgenomen met de ondersteuning en om meer informatie gevraagd. Minuten later had ik mijn hostingplan en was ik klaar om Scalahosting te beoordelen.

Ik moet toegeven dat het een aangename verrassing was. Gezien de kwaliteit van de service, zal de provider het eerder dan later groot maken in de hostingwereld.

Je hoorde het hier eerst: Scalahosting is het volgende grote ding.

Zoals gebruikelijk vertrouwt onze Scala-review op diepgaande testresultaten, realtime monitoring en weken van onderzoek en studie van de shared hosting van het bedrijf.

Wat is Scalahosting?

Met ongeveer 50.000 klanten en 700.000 gehoste domeinen is Scalahosting een compacte, onafhankelijke provider uit de Verenigde Staten.

Het heeft twee datacenters, één in het eigen land en de andere in de EU. Een tweede Noord-Amerikaanse faciliteit is in aanbouw.

Toch hebben we het niet over een nieuwkomer in de hostingwereld. Integendeel, Scala heeft 13 jaar ervaring achter de rug en heel wat technologieën om dit te laten zien.

Het is geen harde specialist, maar het heeft ook een paar verrassingen voor WordPress-gebruikers. Als je Scalahosting vergelijkt met SiteGround of met Bluehost, maakt de eerste behoorlijk veel indruk.

In tegenstelling tot de meeste concurrenten, investeert Scala echter meer in onderzoek en ontwikkeling en minder in marketing. Het resultaat is een aantal vrij robuuste gedeelde plannen en waarschijnlijk de voordeligste VPS-deals op de markt.

Het beleid is lovenswaardig en legt uit waarom de provider zo goed is en veel minder populair dan sommige.

Maar genoeg gepraat over de achtergrond – laten we naar koperen spijkers gaan en kijken wat Scalahosting onderscheidt.

"Schaalbaar, krachtig, veelzijdig"

Uptime

99,99%

Laadsnelheid

0.76s

Ondersteuning

9/10

Kenmerken

8.5 / 10

OVERAL 4.1

The Essentials – Scalahosting Uptime, Speed, Support

Dit zijn de grote drie van webhosting. Als een aanbieder hier struikelt, kan hij weinig (of liever gezegd niets) compenseren. Veel Scalahosting-recensies prijzen de provider op deze gebieden, dus laten we eens kijken of de gegevens al het gepraat ondersteunen.

1. Uitstekende beschikbaarheid – 99,99%

Uptime is een van die dingen die u niet opmerkt als alles werkt. Desondanks is het waarschijnlijk de belangrijkste factor bij hosting.

Wanneer u hosting aanschaft, verwacht u eenvoudig dat uw site altijd beschikbaar is.

Daarom heb ik, zodra ik mijn Scala-login kreeg, een eenvoudige WordPress-site opgezet en deze aangesloten op mijn realtime monitoringtools. Met een paar weken aan gegevens kunt u een redelijk goed beeld krijgen van de beschikbaarheid die u kunt verwachten.

Scala biedt een uptime-garantie van 99,9%, wat de industriestandaard is. Dit beperkt de totale maandelijkse uitvaltijd tot ongeveer 43 minuten, of minder dan 1,5 minuten per dag. Al met al een redelijke garantie.

Als Scalahosting het beleid schendt, kunt u hostingcredits krijgen. De provider accepteert zelfs uw eigen logs als bewijs, zodat u een tool als StatusCake kunt gebruiken en de beschikbaarheid van uw Scala-server kunt volgen.

Je zou denken dat alle providers je dat zouden laten doen. De meerderheid accepteert echter alleen hun eigen logs, wat betekent dat de provider beslist wat telt als een storing (kijkend naar jou, HostGator).

De daadwerkelijke uptime is echter waar de cloudinfrastructuur van Scala echt schittert. Tijdens het schrijven van deze Scalahosting-recensie registreerde de provider een bijna perfecte beschikbaarheid. De servers hebben een gemiddelde downtime van een minuut per maand, wat uitstekend is.

Het is altijd geruststellend om te zien dat een provider zijn infrastructuur in topconditie houdt. We zijn goed begonnen, laten we nu verder gaan met snelheid.

"Scala vertoont een bijna onberispelijke uptime en belooft een adequate terugbetaling als de SLA ooit wordt overtreden."

2. Fatsoenlijke snelheid

  • Reactietijd: 0,29 sec
  • Tijd voor een volledig geladen website: 0,76 sec
  • Onder belasting – jaren ’30

Opmerking: als u snelheidstests uitvoert op mijn domein, kunnen de resultaten enigszins fluctueren. Zelfs vanaf hetzelfde testplatform vertonen twee tests normaal gesproken enigszins verschillende resultaten. Mijn site wordt gehost in de VS, dus ik heb deze hiervoor getest vanaf Amerikaanse locaties Scala-recensie. Alle plug-ins en caching op de server waren uitgeschakeld.

Onderzoek na onderzoek toont aan dat snelheid een grote bepalende factor is voor het succes van websites. Snellere websites trekken bezoekers efficiënter aan, trekken meer terugkerende bezoekers en verkopen meer producten. Wat betreft trage sites, laten we zeggen dat ze niet lang meegaan.

Onnodig te zeggen dat uw keuze voor hosting hier een grote rol speelt. Een website kan alleen zo snel zijn als de server toelaat, dus u moet verstandig kiezen.

Voor de Scalahosting-beoordeling heb ik gecontroleerd hoe snel de servers kunnen reageren en een pagina kunnen leveren, en hoe ze presteren onder druk verkeer. Om het testen eerlijk te maken, heb ik de tools voor extra snelheidsoptimalisatie uitgeschakeld en alleen de basisconfiguratie vergeleken.

De frontend presteert verbluffend. De servers hebben gemiddeld 0,295 seconden nodig om te reageren, waardoor Scalahosting in de top vijf van hosts in deze categorie valt – geen sinecure, aangezien het tegen aanbieders als SiteGround opgaat.

De tijd die nodig is om een ​​volledig document te laden, is nog indrukwekkender. Het is gemiddeld 0,766 seconden, waardoor Scalahosting de snelste provider tot nu toe. Geen enkele andere host presteert zo goed.

De frontend-opstelling van Scala is lovenswaardig. Alle Scalahosting-recensies van eindgebruikers die het prijzen, zijn zeker goed.

Ik kwam tijdens backend testen in de problemen. De Load Impact-test gaat goed tot ongeveer 18 virtuele gebruikers. Vervolgens beginnen de servers met het verbreken van HTTP-verbindingen en nemen de reactietijden dramatisch toe.

Dit is geen zeldzame gebeurtenis voor een hostingprovider – iets soortgelijks gebeurt met de backend van HostGators en GreenGeeks. Een mogelijkheid is dat een bepaald beveiligingssysteem de activiteit als een DDoS-aanval ziet en het aantal verbindingen vanaf hetzelfde IP-adres beperkt.

Ik heb hierover contact opgenomen met de technische ondersteuning. Hoewel de agenten hun best hebben gedaan om te helpen, werken ze nog steeds aan een oplossing.

De servers zijn verder snel en Scalahosting is volledig in staat om een ​​behoorlijke hoeveelheid verkeer te verwerken.

"Scalahosting heeft een onweerstaanbaar hoge frontend-snelheid, maar de back-up stelt enkele vragen"

3. Responsieve ondersteuning

Wat tijdens de eerste screening het meest opvalt, is de hoge klanttevredenheid. Bovenal prijzen gebruikersrecensies het Scalahosting-ondersteuningsteam. Ik wilde het graag zelf bekijken en kijken of de ondersteuning echt dat is.

Ik nam een ​​paar keer contact met ze op en begon met simpele vragen. Het eerste positieve was dat alle vragen direct een antwoord kregen, ongeacht het tijdstip van de dag. Dit geeft aan dat het ondersteuningsteam goed bemand is.

De agenten zijn ook redelijk goed geïnformeerd. Klantenservice van Scalahosting kan de meeste vragen over het platform beantwoorden en nauwkeurig advies geven over website-optimalisatie.

Tot nu toe zo goed. Het was tijd om de grote wapens tevoorschijn te halen.

Ik nam opnieuw contact op met de ondersteuning en vroeg om hulp bij het oplossen van het Load Impact-probleem – de meeste andere providers slaagden er jammerlijk niet in. Tot mijn verbazing was de agent enthousiast en begon ik meteen met ideeën te stuiteren.

We bleven ruim een ​​uur oproepbaar en probeerden verschillende configuraties uit om het probleem op te lossen. Het niveau van toewijding van eenvoudige frontlineagenten is indrukwekkend, ook al escaleerde het probleem uiteindelijk naar een serverbeheerder.

" Alles bij elkaar genomen, is Scalahosting-ondersteuning goed opgeleid en enthousiast om te helpen. De provider maakt natuurlijk geen grapjes als het gaat om de keuze van werknemers en laat zijn klanten in goede handen."

De voordelen van Scalahosting

Bij Scalahosting draait alles om het veroveren van de hostingwereld met robuuste, gepatenteerde technologie. Het wil webmasters imponeren met kracht en bruikbaarheid. En volgens honderden Scalahosting-recensies die er zijn, heeft het de juiste tools voor de klus.

1. Bedrijfseigen beveiliging

Het grootste voordeel van de provider is bedrijfseigen software. SShield Security is de eerste tool die we behandelen in deze Scalahosting-review.

Simpel gezegd, SShield is een beveiligingssuite.

Aan de ene kant dient het om inkomende bedreigingen te blokkeren. Scalahosting kan bogen op zijn SShield die 99,998% van de aanvallen kan blokkeren.

Het andere onderdeel van SShield is de 24/7 monitoring. Naast het uitvoeren van een database met bekende malware, gebruikt het beveiligingssysteem machine learning om mogelijk niet-geïdentificeerde bedreigingen te ontdekken. Dit geeft het een veel betere kans om aanvallen op te vangen voordat ze een serieus probleem worden voor uw Scala-server.

Een voordeel van het systeem is dat het u voldoende tijd geeft om eventuele kwaadaardige activiteiten op te lossen (voor het geval uw server geïnfecteerd raakt). In plaats van uw website onmiddellijk af te sluiten, ontvangt u een gedetailleerd rapport. Dit geeft je de beste kans om het probleem op te lossen zonder jezelf te beschadigen.

Je zou dit van elke host kunnen verwachten, maar ik heb gezien dat providers in paniek raken en een site afsluiten op het eerste gezicht van malware. Het is handig dat Scala alleen passende maatregelen neemt in plaats van onnodige schade aan te richten.

Al met al is het geruststellend om te zien dat Scalahosting robuuste technologie heeft met een nieuwe kijk op websitebeveiliging. 

2. Geoptimaliseerd voor WordPress

Toen ik aan deze Scalahosting-review begon, wilde ik graag zien hoe het bedrijf WordPres behandelt.

Scalahosting biedt een speciale WordPress-gerichte “smaak” van de standaard hostingplannen zonder extra kosten. Een groot deel van de klanten van Scala zijn WordPress-gebruikers, dus het is logisch.

Een groot deel hiervan is de SWordPress Manager, de eigen beheertool van Scala. Hiermee kunt u eenvoudig WordPress-sites toevoegen, hun beveiliging optimaliseren en automatische WordPress-updates inschakelen.

Een coole optie is om een ​​beveiligingsslot in te schakelen, dat scriptingaanvallen op de server voorkomt. Vergeet deze niet uit te schakelen wanneer je plug-ins wilt toevoegen.

Meer tools zoals klonen naar een staging-omgeving zijn in de maak. Voorlopig krijg je echter alle belangrijke functies van managed shared hosting voor WordPress.

En dat is er slechts een deel van. Scalahosting voegt aangepaste beveiligingsregels, een speciale firewall en het scannen van malware toe aan alle WordPress-abonnementen. Qua beveiliging is het een van de meest grondige hosts die er zijn.

Het wordt nog beter als je voor het startplan gaat. Scalahosting geeft u tijd met zijn WordPress-ingenieurs en zij kunnen u helpen uw website te optimaliseren. Anderszins dergelijke hulp krijgen is duur, dus de waarde van Scalahosting is indrukwekkend.

De extra tools zijn zelfs zo robuust dat Scalahosting een sterke kandidaat is voor de beste WordPress-hosting van 2020.

3. Intuïtieve klantenruimte en SPanel

Website-eigenaren brengen veel tijd door in het klantengedeelte en het configuratiescherm. In het ideale geval wilt u dat die gemakkelijk te navigeren zijn en dat u met één of twee klikken over alle essentiële opties beschikt.

Gelukkig doet Scalahosting het hier redelijk goed. U hebt te allen tijde toegang tot de belangrijkste gebieden vanuit de zijbalk. Deze omvatten DNS-beheer, facturering en ticketing.

Toegegeven, het kostte me een beetje klikken om de beheertools voor mijn eigenlijke configuratiescherm te vinden. Toen ik dat eenmaal deed, was het vrij eenvoudig om overal te geraken en tools zoals de SWordPress Manager te gebruiken.

Wat betreft het eigenlijke configuratiescherm, gedeelde hostingplannen gebruiken cPanel, wat de industriestandaard is. Zodra u echter upgradet naar het Scala-hosting VPS-pakket, kunt u kiezen voor SPanel. Dit is het eigen cPanel-alternatief van Scala.

Eigen bedieningspanelen zijn meestal wat slecht, maar SPanel is een gelukkige uitzondering. Het verwerkt alles wat cPanel kan: databasebeheer, SSL-instellingen, e-mails en u kunt zelfs hosting doorverkopen. Bovendien is het gemakkelijk te navigeren en werken alle functies goed.

De belangrijkste voordelen van SPanel zijn dat het in een aparte omgeving werkt, waardoor het je serverbronnen niet opslokt. Het is ook gratis te gebruiken. Daarentegen kan cPanel vrij duur zijn, vooral voor een reseller van cloudhosting, of voor diegenen die veel add-ons nodig hebben. Omdat SPanel standaard veel van de functies bevat, kan het u honderden dollars per maand besparen.

Nu jij kan betaal voor een cPanel-licentie en gebruik deze als u upgradet naar VPS. Dat gezegd hebbende, maakt SPanel de upgrade veel soepeler en voegt het meer waarde toe.

Toegegeven, SPanel is geen voordeel voor shared hosting-gebruikers, maar veel website-eigenaren upgraden uiteindelijk naar VPS voor extra middelen en flexibiliteit. Dat is wanneer SPanel een veel goedkoper cPanel-alternatief wordt.

4. Eenvoudig op te schalen naar VPS

Over upgrades gesproken, Scalahosting maakt het niet eenvoudig om uw eigen virtuele server te krijgen met alle bijbehorende voordelen.

Je kunt een volledig beheerde VPS krijgen voor slechts $ 2 / maand meer dan wat je zou betalen voor het grootste gedeelde abonnement. U hoeft zich niet voor een langere periode te abonneren om de beste prijs te krijgen – u kunt de volledige waarde krijgen terwijl u maandelijks betaalt.

Natuurlijk speelt SPanel hier een rol. Omdat er geen cPanel-licentie is om rekening mee te houden, worden de VPS-plannen goedkoper dan wat de meeste concurrenten bieden.

Als u basis SPanel vergelijkt met cPanel, bespaart Scala u minstens $ 15 / maand, vooral als u de talrijke krachtige functies van SPanel uit de doos in overweging neemt. Als u cPanel-add-ons nodig heeft of hosting wilt doorverkopen, kunnen de besparingen nog hoger zijn. 

Zelfs als u begint met gedeelde plannen, is dit een enorm voordeel dat op u wacht terwijl uw website groeit.

5. Dagelijkse back-ups

Back-ups zijn een noodzakelijk vangnet voor website-eigenaren. Als u een fout maakt of als er iets anders misgaat, moet u een back-up van uw site hebben om naar terug te keren.

Hoewel Scalahosting dit niet echt duidelijk maakt, kunt u profiteren van dagelijkse back-ups. De provider bewaart de back-ups een week, zodat u altijd op zeven versies van uw site kunt vertrouwen.

Zolang u uw website regelmatig (d.w.z. één keer per week) controleert, bent u veilig.

6. Gratis migraties

Als u al een website heeft, kunt u nog steeds naar de webserver van Scala gaan. U hoeft zich geen zorgen te maken over de nauwkeurigheid van het migreren van uw site, aangezien het technische team het voor u doet. 

Sommige providers, zoals Bluehost, rekenen ongeveer $ 150 voor dit soort service. Scalahosting daarentegen doet zijn gebruikers een solide en biedt het gratis aan.

7. Eerlijke prijzen

Prijsconversies voor webhosting zijn een stokpaardje voor duizenden webmasters. Als je ooit een website hebt gehad, ben je waarschijnlijk bekend met de essentie ervan.

De provider nodigt u uit om u aan te melden voor twee of drie jaar hosting om een ​​ongelooflijk betaalbare deal te krijgen met tientallen fantastische voordelen.

Zodra de eerste termijn voorbij is, is het tijd om te verlengen. Dat is het moment waarop de provider u drie of vier keer hogere kosten oplegt, en u kunt beter nog drie jaar kopen als u online wilt blijven.

Sommige providers doen hun best om de hogere verlengingskosten te verbergen. Hé, sommigen laten ze niet eens zien op de productpagina.

Nu, eerlijk is eerlijk, Scala verhoogt zijn prijzen bij verlenging, maar lang niet zoveel als de meeste providers. Het Starter-abonnement kost slechts $ 3,95 / maand als u drie jaar vooruitbetaalt en daarna pas met $ 2 stijgt. Vergelijk dit met A2 Hosting die rond dezelfde prijs begint en vervolgens verdubbelt bij verlenging (of SiteGround die het verdrievoudigt).

Scalahosting heeft daarentegen een zeer redelijke prijs. De provider is volledig transparant over hoe de prijzen werken en de eerste korting kan handig zijn wanneer u net begint.

Wat nog belangrijker is, de vernieuwingskosten weerspiegelen volledig de kwaliteit van de dienst in plaats van onredelijk hoog te zijn om de kortingen te compenseren. Veel gebruikers prijzen zelfs de transparante prijzen in hun Scalahosting-recensies.

8. Gratis domeinnaam

Het is altijd leuk om gratis een beetje extra te krijgen. Met Scalahosting kunnen gebruikers die zich aanmelden voor zes maanden hosting zonder extra kosten een domeinnaam registreren. Dit is een service die u anders $ 10-15 zou kosten, dus u bespaart hier een paar dollar.

Houd er rekening mee dat dit niet bij alle abonnementen beschikbaar is. U moet kiezen voor het geavanceerde plan om te profiteren van de gratis registratie. Het is ook niet beschikbaar op Scala-hosting VPS.

9. Proef van 99 cent

De meeste hostingproviders bieden een geld-terug-garantie van 30 dagen om u het platform te laten uitproberen. Scalahosting is geen uitzondering: u kunt voor hun service betalen en later een volledige terugbetaling krijgen als dit niet naar uw zin is. Mocht het zover komen, houd er dan rekening mee om een ​​terugbetaling aan te vragen voordat de eerste maand voorbij is.

U heeft ook de mogelijkheid om $ 0,99 te betalen voor een proefperiode van één maand voor elk gedeeld Scala-tariefplan. U geeft misschien de voorkeur aan deze route als u niet wilt dat Scalahosting uw geld vasthoudt terwijl u het uitprobeert. U kunt dit ook doen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het aanvragen van een teruggave.

Misschien geef je de voorkeur aan deze frisse benadering van hosting, hoewel het niet echt een baanbrekende functie is.

De nadelen van Scalahosting

Ongeacht hoe krachtig het is, geen enkele hostingservice is zonder knikken. Dit is wat u moet weten voordat u voor Scalahosting gaat.

1. Shared Hosting voor sommige gebruikers niet volledig SSD

Hoewel het grootste deel van de Scala-webservice op SSD draait, bevat shared hosting ook HDD.

Oude accounts draaien namelijk op een combinatie van SSD en HDD. Terwijl de bestanden die in gebruik zijn op solid-state drives staan, waardoor snellere toegang mogelijk is, staan ​​systeembestanden op de harde schijf.

Gelukkig worden sinds januari 2020 alle nieuwe clients gehost op puur SSD-servers. In wezen heeft de oude serverconfiguratie geen invloed op u als u de provider net heeft ontdekt. Ik heb het besproken met het team van Scala en de host is zelfs begonnen met het migreren van oude accounts naar dezelfde omgeving, zodat bestaande klanten binnenkort dezelfde voordelen zullen genieten.

Hoewel de hosting snel en zelfs indrukwekkend is, zou een volledige overstap naar SSD de service verbeteren. Het is geen groot nadeel voor Scala, vooral omdat zelfs oudere klanten gemakkelijk kunnen opschalen naar SSD-aangedreven VPS-hosting. Het is echter nog steeds het vermelden waard.

2. Slanke kennisbank

Er valt hier weinig te zeggen, behalve dat Scala niet de meest uitgebreide reeks artikelen heeft die er zijn. Ze behandelen in totaal slechts 80 veelgestelde vragen en veel van de antwoorden zijn vrij beknopt.

De kennisbank zorgt voor een goede FAQ-sectie. U moet echter een beetje Googlen als u van het doe-het-zelf-type bent.

3. Onduidelijke productbeschrijvingen

Ik zou dit willen voorafgaan door te zeggen dat dit geen misleidende marketing is, aangezien Scala geen voor de hand liggende problemen verbergt. Dat gezegd hebbende, kunnen zowel de website als de ondersteuning van Scalahosting sommige van hun functies niet zo goed uitleggen.

Scala noemt bijvoorbeeld niet echt back-ups op de standaard webhostingspagina, hoewel de WordPress-versie van de plannen duidelijk dagelijkse back-ups heeft. Toen ik echter contact opnam met een vertegenwoordiger, verzekerden ze me dat ik wekelijkse back-ups zou hebben -een beetje vreemd. Pas toen ik doorging naar technische ondersteuning, kreeg ik een uitleg zijn dagelijkse back-ups, waarbij elke versie een week wordt bewaard. Het kan verwarrend en tijdrovend zijn om dit uit te zoeken.

Dit is een vrij klein probleem en het is eenvoudig te corrigeren. Toch verdient het een vermelding.

We raden Scalahosting aan?

Doen we ooit!

Scalahosting behandelt de basis beter dan de meeste hosts, en het maakt het aanbod nog mooier met robuuste tools. Het is uitstekend geschikt voor WordPress-gebruikers, goed geprijsd en maakt het gemakkelijk om een ​​website gestaag te laten groeien zonder knelpunten. Bovendien is het een van de veiligere platforms op de markt.

Er valt ontegenzeggelijk veel van te genieten. Dus, is Scalahosting het volgende grote ding?

Misschien wel.

Als het technologieën blijft ontwikkelen met het huidige tempo en nog een paar datacenters toevoegt, zou het weinig moeite moeten hebben om zijn invloed uit te breiden. Er zijn een paar dingen waar ik nitpicky over kreeg in de Scalahosting-recensie, maar je zou op zijn minst zoveel kunnen zeggen over elke host.

Kortom, Scalahosting presteert over het algemeen uitstekend. Het is een gastheer die zeker de moeite waard is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author