Преглед на HostGator

HostGator е сред най-популярните доставчици на уеб хостинг услуги и аз нямах търпение да изпробвам нейните умения.

Настроих основна инсталация на WordPress на Baby Cloud в HostGator и измерих времето за реакция и поведението при натоварване на сървърите на HostGator. Преминах и много ревюта на HostGator, за да получа по-ясна представа за поддръжката и политиките на компанията.

Моите текущи тестове на 11 най-популярни хостинг компании класират HostGator, както следва

№1 в надеждността
# 10 в скорост на фронта
# 10 в бързина
№5 в подкрепа
№9 в цената

 • Цени – 8,5 / 10
 • Поддръжка – 8/10
 • Характеристика & Лесна употреба – 8.2 / 10
 • надеждност & Скорост – 8/10

Кой е HostGator?

Без съмнение, HostGator е сред най-популярните имена в бранша, особено за базирани в САЩ потребители.

В момента той хоства около 10 милиона имена на домейни, което го прави един от най-големите хостинг доставчици в света. Не е лошо за компания, основана преди около 16 години.

През първите десет години от съществуването си компанията изгради много солидна репутация, която привлече вниманието на EIG. Последователното придобиване, както и при толкова много неща, които EIG докосва, не беше напълно полезно и доведе до няколко големи прекъсвания в началото на центъра за данни на Provo, които засегнаха и BlueHost.

Все пак HostGator се възстанови и подобри своите услуги. И макар стандартното споделено хостинг предложение на компанията да не е толкова впечатляващо, сравнително новото Облачните пакети отново поставят HostGator в комбинацията от най-добрите хостинг компании.

Неговата облачна платформа обещава голяма скорост, превъзходна мащабируемост и безпроблемно разпределение на ресурсите сред другите перки, за да направи управлението на акаунти и сайтове лесно.

Но достатъчно ли е да разгледаме HostGator като сериозен претендент за най-добър уеб хост през 2018 година?

Нека да видим какво казват числата в този подробен преглед на хостинг на HostGator Cloud.

"Най-добро UPTIME"

Uptime

100%

поддържа

8/10

Скорост на зареждане

1,21 секунди

Характеристика

9/10

OVERAL3.3

Основните – HostGator Uptime, Speed, Support

Времето, бързината и качествената поддръжка правят или прекъсват хостинг доставчик.

1. Отлично време за изпълнение – 99,99%

Uptime е лесно най-важният фактор, който трябва да вземете предвид при проверка на преглед на уеб хостинг. Скоростта също има голямо значение, но бавният уебсайт все пак дава добри резултати; офлайн страницата е несъкратена катастрофа.

Компанията може да не е идеална – можете да видите някои от проблемите с HostGator по-нататък – но продължителността й е отлична.

HostGator има 99,9% гаранция за продължаване и обещава безплатен хостинг в случай, че споразумението на ниво услуга бъде нарушено.

Сега условията за обслужване предвиждат, че външните системи за мониторинг не могат да се използват за измерване на продължителността на работа. Само регистрационните файлове на сървъра се считат за достатъчно надеждни, за да бъдат използвани в такива случаи.

Това е достатъчно справедливо, тъй като дори най-добрите инструменти за мониторинг не са безусловни, а HostGator има вграден мониторинг за актуализация на сървъра, до който можете да получите достъп чрез портала за клиенти.

Облачният домакин е обновена версия на стандартната споделена платформа, и ъпгрейдът говори. Той носи на масата две основни предимства: по-висока надеждност и много достъпни надстройки, които могат да бъдат закупени с няколко кликвания и също толкова лесно деактивирани, когато вече не са необходими.

Благодарение на усъвършенстваната облачна архитектура, която позволява копирането в реално време на всеки сайт

Средно Uptime 2018:

 • Август – 100%
 • Септември – 100%
 • Октомври – 100%
 • Ноември – 100%
 • Декември – 100%

Средно Uptime 2019:

 • Януари – 100%

"HostGator е изключително надежден хост."

2. Средна скорост

 • Разумно време за отговор – 0.70s (11-то)
 • Разумно напълно заредено време – 1,28s (10-то)
 • Под въпрос при определени натоварвания – 9.43s (10-то)

Забележка: Ако провеждате тестове за скорост на моя домейн, резултатите може да се колебаят малко. Дори от една и съща платформа за тестване два последователни теста обикновено показват малко по-различни резултати. Моят сайт на HostGator се хоства в Хюстън, така че го тествах от места в САЩ. Всички приставки и кеширане от страна на сървъра бяха деактивирани.

Скоростта на зареждане е абсолютно важна за всяко успешно начинание онлайн. Сайт, който се зарежда повече от 4 секунди, е изоставен от 74% от потребителите, докато мудните уебсайтове за електронна търговия рядко се посещават отново.

Тествам TTFB (време до първия байт) и времето, необходимо за пълното зареждане на даден сайт. Първият показател разкрива колко бързо сървърът отговаря на заявка. Това е добър показател колко бърза е хостинг машината.

Второто измерване показва колко време отнема, преди сайтът да бъде видим и полезен за крайния потребител. Безспорно, това също е от решаващо значение.

И в двете категории, в три тестови сайта, HostGator Cloud хостинг беше впечатляващ, часовник в най-бързия отговор и второто най-бързо време за зареждане началната страница на основния ми сайт за WordPress напълно. През следващите месеци обаче, времето за реакция и натоварване се повиши, като влоши средната производителност на HostGator.

Моят сайт HostGator показа добри резултати в WebPageTest.

Моят сайт HostGator показа добри резултати в WebPageTest.

Бях истински впечатлен от това изпълнение, но когато подложих моя сайт HostGator под товар, сървърът се разпадна.

За да поясня, закупих втория от трите Cloud хостинг планове, които HostGator има. Той се справяше доста добре до 30 виртуални потребители, но след това борбата започна.

В крайна сметка средното време за реакция с 50 виртуални потребители стана огромните 7,9 секунди. Докато виртуалните потребители са били по-малко от 30, облачният сървър продължава да отговаря в рамките на 0,3-0,45 секунди, което е доста добре.

Въздействието на натоварването разкри известна слабост при натоварване.

Изглежда 30 потребители са капачката на гладкото представяне.

Въздействието на натоварването разкри известна слабост при натоварване.

Имам сайт на WordPress на HostGator WordPress Cloud (малко по-скъпо оптимизиран специално за WordPress) и тестовете Load Impact, които провеждам редовно, показват подобно поведение: много приличен бекенд отговор до 30 или повече потребители и след това сериозно изоставане. Той е най-бавният средно сред всички домакини, прегледани от Хостващия трибунал.

С пълна честност, 30 едновременни потребители не са толкова малък брой за нарастващ уебсайт, но очаквах повече от средното уеб хостинг предложение на HostGator.

Средно време за отговор 2018:
 • Август – 0,17с
 • Септември – 0.70s
 • Октомври – 1,71s
 • Ноември – 0,48s
 • Декември – 0,57с
Средно време за реакция 2019:
 • Януари – 0,57с
Напълно заредена страница 2018:
 • Август – 0,87s
 • Септември – 1,26s
 • Октомври – 2,26s
 • Ноември – 0,92s
 • Декември – 1.17с
Напълно заредена страница 2019:
 • Януари – 1,19с
Отговор под товар 2018:
 • Август – 7,9s
 • Септември – 10.01ч
 • Октомври – 7.99s
 • Ноември – 9.70г
 • Декември – 10.89с
Отговор под товар 2019:
 • Януари – 10.10ч

"Бързи сървъри, които се нуждаят от оптимизация за обработка на големи обеми трафик."

3. HostGator има бавна поддръжка и отлична база от знания

Свързах се с екипа за поддръжка четирима пъти, докато подготвяте този задълбочен преглед. Веднъж над имейл, другите три пъти през чат. Обмислях да тествам и поддръжката за телефон 24/7 HostGator, но тези четири взаимодействия бяха достатъчни.

Като за начало времето за изчакване в чата не е толкова кратко.

За първи път ангажирах търговски представител, за да поискам разяснения относно определени характеристики на плана. Агентите имаха нужда от около 4 минути, за да вдигнат моята молба за чат. Това не е ужасно, но е далеч от най-добрите хостове на уебсайтове там.

След това, въпросът ми беше доста прост, но трябваше да го задам два пъти, тъй като първият отговор, който получих, беше копие-паста от уебсайта на информацията, за която питах разяснения. Втория път попитах, че не промених много формулировката. Изглежда агентът просто го прочете по-внимателно и предостави отговора, който търсех.

Искате ли да говорите с Gator?

Поддръжката на HostGator е достъпна във всички канали за комуникация.

Вторият чат, който започнах с поддръжката на HostGator, беше свързан с технически проблем. Получи се отговор бързо и агентът отдели време, за да разгледа проблема, който имах (вградения монитор за ъптайм не работеше). Той разследва известно време и ескалира проблема до системните администратори за мен.

Това беше хубаво, но агентът ми каза, че ще ми бъдат изпратени имейли, за да наблюдавам ситуацията. Никога не съм получавал имейл и случаят не се е показвал в моя клиентски портал HostGator.

След друг чат ми казаха, че билетът не се регистрира под моя акаунт, защото е ескалирал, което нямаше много смисъл. Все още не става.

В крайна сметка, около четири дни по-късно, получих имейл, че системните администратори са наясно с проблема, но не могат да ми дадат ETA за неговото разрешаване.

Последната среща, която имах с поддръжката за чат на HostGator, беше свързана с промяна на темата на cPanel. Вижте, HostGator Cloud има персонализирана тема на cPanel, която е много красива и функционална, но не ви позволява да превключвате към cPanel класика като Paper Lantern или x3. Заявката ми за чат виси над 15 минути. Поне агентът, който най-накрая се зае с въпроса ми, беше любезен и бърз.

Целта ми е да предоставя искрен, безпристрастен анализ на всеки хост, който разглеждам и трябва да кажа, че обслужването на клиенти на HostGator е нестабилно, в най-добрия случай.

Това беше казано, аз бях щастлив да видя, че базата от знания се е подобрила много. Качеството и количеството ресурси нараснаха значително след последния път (лято на 2017 г.), който проверих.

Сега това е много уважаван център за самопомощ.

"Екипът за поддръжка на HostGator е подложен на голям стрес и времето за изчакване може да бъде голямо, но центърът за самопомощ е отличен."

Плюсовете на HostGator

HostGator е дружелюбна хостинг компания с много предимства и качествени услуги. Облачната му платформа е идеалният пример.

1. Гъвкав хостинг

Облачната настройка е малко по-скъпа от споделената оферта за хостинг на HostGator, но вие получавате това, което плащате.

Съвременните сървъри са взаимосвързани, което позволява бързо разпределение на ресурсите и голяма излишност.

Възможно е да получите допълнителни ресурси, когато е необходимо. С натискането на бутон и основен плъзгач можете да увеличите процесора и оперативната памет на вашия сайт, без всъщност да преминете към по-голям план. По същия начин, когато допълнителната мощност вече не е необходима, можете да я премахнете.

Повече RAM? Лесно.

Добавянето и премахването на ресурси става лесно!

Подобна гъвкавост е отлична за сайтове, които имат случайни или сезонни скокове в трафика. Туристически агенции, организатори на събития, конференционни центрове, сайтове за електронна търговия, които провеждат агресивни маркетингови кампании, ще намерят възможността да управляват ресурсите на сайта доста удобно, добавяйки необходимия Umpf! при необходимост и връщане към стойностите по подразбиране, когато нивата на посетителите отново спаднат.

Бюджетен, безпроблемно и овластяване, това е страхотна функция.

2. Добра статистика направо извън кутията

Силата за управление на ресурсите на вашия сайт има смисъл само ако действително знаете какво потребява. Това покрива и хостинг порталът за уебсайтове на HostGator.

Там можете да видите количеството на процесорната мощност и паметта, използвана от вашите страници във всеки даден момент. Получени директно от сървъра, тези статистически данни са много достъпни и лесни за четене.

Във всеки един момент можете да проверите използването на RAM, работещите процеси и зареждането на процесора. Всички те дават пълна картина на това, което се случва в началото на вашия уебсайт и помагат да се идентифицират потенциални проблеми след инсталиране на актуализации и нови приставки.

3. Интуитивен интерфейс

Зоната за вход в HostGator е толкова интуитивна, колкото винаги. Фактуриране, подробности за плана, управление на имена на домейни и поддръжка са само на едно кликване по всяко време.

Всичко е само на едно щракване. Да, Гейтсърс!

Полезен и неподправен, портала за клиенти не жертва функционалност за дизайн.

Ръце надолу, това е един от най-нетрупаните и лесни за използване портали за клиенти Виждал съм. Той е в изключителен контраст с харесванията на A2 хостинг, например, чийто контролен панел е много функционален и добре проектиран, но чистият обем информация, който ви поздравява при влизане, може да бъде непосилен.

Управлението на сайта става чрез вездесъщия cPanel. Той е персонализиран да съответства на цветовата схема на HostGator и изглежда доста приятно. Поради стилизирането не можете да промените темата на cPanel, но оформлението позволява достатъчно персонализиране.

Точно като областта на клиентите, HoPGator cPanel на видно място показва статистика за използване.

4. Превъзходна мрежова инфраструктура

HostGator е идеален за уебсайтове, базирани в САЩ.

Двата му центъра за данни са разположени в Прово, Юта и Хюстън, Тексас, където е щабът на компанията. Това беше във Флорида, което може да е индикация за това откъде черпи името на марката.

Всички съвременни центрове за данни са оборудвани с няколко слоя на сигурност, генератори за излишък на енергия, усъвършенствани системи за охлаждане, силна физическа сигурност и HostGator не са изключение.

Това, което ги прави особено впечатляващи, е фактът, че харесванията на Arista Networks, Juniper, Arbor, Brocade и Cisco изиграха централна роля при проектирането и предоставянето им. Това са най-големите имена в мрежите – сигурност, физическа инфраструктура – и са гаранция за стабилна, бърза и устойчива в бъдеще мрежа.

5. Мощни сървъри

Изненадващо, не много отзиви за HostGator споменават това, но облакът на компанията разчита на сериозна изчислителна мощ.

Всички сървъри идват със SSD дискове и работят на 32-ядрен AMD Opteron ™ процесор 6376 или Intel (R) Xeon (R) процесор E5-2630 v3. Те също имат 4 RAID 1 в целия.

Техническата мамбо джъмбо вероятно не означава много, но е достатъчно да го кажем това са някои мощни машини.

Бърз поглед върху различните хостинг планове (по-долу) разкрива колко енергия можете да очаквате от всеки продукт. Въпреки че информацията не се показва в възможно най-подробни подробности, тя е налице.

6. Примамливи въвеждащи цени

По типичен начин за уеб хостинг, компанията привлича нови клиенти с много ниски такси. Цените на HostGator нарастват след като първоначалният период приключи.

Можете да получите сайт, работещ за толкова ниски $ 2,75 / месец на споделената платформа за уеб хостинг HostGator, ако се ангажирате за три години. Хъчлинг облакът струва $ 4,95 за същия период, без включени екстри.

HostGator има ниска начална такса за един уебсайт.

Приятна цена за уебсайт!

На практика при всеки преглед на хостинг трябва да поясня, че е обичайна практика хостинг компаниите да рекламират много ниски цени, за да накарат хората да кликнат върху своите планове. HostGator поне поставя звездичка до всяка оферта за уста, за да посочи, че има повече от сделката.

Имайте предвид, първоначалната отстъпка в действителност е автоматично приложен купон на HostGator, така че дори и да намерите добра сделка другаде онлайн, отстъпката вероятно ще бъде същата.

7. WordPress оптимизация и кеширане

Всички планове в облака идват с Mojo Marketplace, Google Analytics и няколко други облаги. Най-забележителният е кеширането на сървъра Varnish, който е предварително инсталиран (трябваше да го деактивира ръчно, за да получи справедливи резултати от теста) и осигурява много добра скорост.

Mojo Marketplace може да добави много стойност към вашия WordPress сайт, докато кеширането от страна на сървъра винаги е хубаво нещо, особено когато използвате системи за управление на съдържанието.

Любимият ми надпис на WordPress е фактът, че Google Analytics е готов за използване тъй като настройката му може да бъде пречка за неопитни потребители.

Управляваното решение за WordPress е подредено за тестване като част от бъдещата серия от прегледи на HostGator, тук на хостинг трибунала.

8. Безплатни

HostGator награждава нови клиенти с приличен маркетингов бюджет. 100 $ на Google AdWords може да бъде ваша, след като харчите действителни $ 25 в AdWords.

Може да не звучи много, но след като стартирате сайта си и стартирате, тези рекламни кредити могат да ви помогнат с голяма видимост за дълго време. Ако се използват стратегически и в комбинация с добри SEO практики, те могат да ви помогнат да спечелите прилична експозиция.

Също, всички облачни планове получават безплатен SSL за шифроване на Let Let’s Encrypt, докато бизнес облакът е снабден и със специален IP адрес.

Освен това компанията има 45-дневна гаранция за връщане на парите, която е по-дълга от стандартната за 30 дни.

Минусите на HostGator

HostGator далеч не е перфектен. Засегнах някои области, които отделят HostGator от най-добрите доставчици на уеб хостинг услуги. Главен сред тях е мудният екип за поддръжка, но има още няколко оплаквания за HostGator, които трябва да бъдат споменати.

1. Подвеждащ маркетинг език

Поправете ме, ако греша, но съм убеден, че сложният маркетинг език е ендемичен за всички хостове под чадъра на EIG.

В случай на хостинг на HostGator Cloud, най-яркото пренасочване е в представянето на плана.

Подробностите за плана рекламират ресурсите незабавно като 2 CPU ядра и 2 GB RAM. Без допълнително разследване може да заключите, че тези две процесорни ядра и концерти на достъпна памет бихте могли да използвате, както желаете. Това би било съвсем логично заключение; сякаш информацията е там, за да ви накара да мислите точно това.

Четенето на скритата информация разкрива действителната оферта, въпреки че формулировката е неудобна и неясна.

Пример за класическия маркетинг, не всичко е толкова натрапчиво, колкото изглежда в началото.

Мога да ви гарантирам, че не всеки проверява всичко прецизно и с грижата, която трябва да се каже, да се направи подробен, безпристрастен преглед на хоста. На всичкото отгоре начинът, по който е представена тази информация, изглежда достатъчно незабележим, за да я възприеме по номинална стойност.

Ако обаче разширите подробностите за плана, ще видите пояснение, че те не са предназначени, а споделени ресурси. С други думи, това са спецификации на сървъра, а не планирането на спецификациите.

Проверих с екипа по продажбите на HostGator, за да потвърдя това като формулировка толкова неясна, колкото се получава, но агентът по продажбите, след като беше попитан два пъти, потвърди, че рекламираните стойности са сървърни ресурси, до които вашият облачен сайт би имал достъп. Заедно с неизвестен брой други сайтове.

На сървър с няколкостотин уебсайта тези номера не изглеждат толкова впечатляващи, нали??

Предполагам, че това е целият смисъл на подобна рибешка формулировка. Това е крещящ маркетингов трик, който е в рязък контраст с харесванията на A2 хостинг и SiteGround, които предоставят подробни списъци на специалните ресурси, които всеки план има.

Въпреки че познаването на основните ресурси на сървъра е хубаво, всъщност не дава ценна информация на лично ниво.

Начинът, по който HostGator представя числата, е рибен. Бях объркан, че нито един от ревютата на HostGator през 2019 г., който видях, не споменава това.

2. Бавен портал за клиенти

По-рано в този преглед на облака на HostGator споменах колко страхотен е порталът за клиенти. Той е безграден и много лесен за използване, но има един основен недостатък: бавен е.

Преминаването между раздели отнема секунди и често разглеждането на опциите в един и същ раздел е много по-бавно, отколкото трябва да бъде.

Мудността едва ли е нарушител на сделките, но все пак е досадна.

3. Бавна настройка на акаунта

Закупих плана, необходим за този безпристрастен хостинг преглед, с най-бързия наличен начин на плащане, а именно кредитна карта. Плащането бе изчистено моментално, но тогава се наложи да чакам повече от 40 минути, за да стане услугата ми достъпна.

HostGator трябва да подобри предоставянето на план.

Това отне малко време.

Отново, това не е нарушител на сделките, но ви кара да се чудите защо автоматичният процес би отнел толкова много време. В крайна сметка планът, който купих, е най-популярният, според уебсайта на HostGator.

Препоръчваме ли HostGator?

HostGator Cloud хостинг е солиден избор.

Това е много приличен вариант за сайтове, базирани в САЩ със среден трафик.

Подкрепата може да бъде по-добра, но облачната инфраструктура е много здрава и осигурява отлична скорост и време за работа. Ще ми е интересно да видя как се изпълнява обикновеният споделен хостинг, но и управляваното WordPress решение на компанията. Възможно е да имаме поредица от прегледи на HostGator достатъчно скоро.

Под натоварване сървърите на HostGator се представят добре до точка. След като повече от 30 едновременни потребители започнат да разглеждат сайта, общото време за реакция скача. След това отново 30 потребители е уважаван номер. Ако сайтът ви получава толкова много редовно, трябва да помислите да се отдалечите от споделените решения.

HostGator все още е една от най-добрите уеб хостинг компании, въпреки придобиването на EIG. Съвременната, надеждна сървърна и мрежова инфраструктура гарантира безпроблемна работа, докато цялостният център за самопомощ може да бъде отлично място да научите много за уеб хостинга като цяло.

Очаквам с нетърпение вашите впечатления, а също така и задълбочен, правилен преглед на споделения хостинг на HostGator, само за да видя как се оценява спрямо основния продукт на компанията.

ЧЗВ

Въпрос: Добър ли е HostGator?

В: HostGator по-добър ли е от GoDaddy?

Въпрос: Колко струва HostGator?

Въпрос: Какво мога да направя на HostGator?

Въпрос: HostGator е най-добрият доставчик на хостинг услуги за WordPress?

О: Да, HostGator е много добър, особено неговата Cloud платформа. Тепърва ще тествам напълно редовните споделени планове на компанията, но облачното решение е доста силно, бързо и богато на функции. Той е особено подходящ за уебсайтове, базирани в САЩ, заради местоположението на центъра за данни. Едно голямо предимство е фактът, че компанията продължава напред, опитвайки се да подобри услугите си още повече.
О: Да, да, така е. Честно казано, GoDaddy би се класирал неблагоприятно в пряко сравнение с повечето топ доставчици на уеб хостинг услуги; той ги тръби само когато става въпрос за размера. За съжаление на GoDaddy, размерът често е в ущърб на качественото обслужване. В заключение, разликата между облака HostGator и споделената платформа, която GoDaddy може да предложи е толкова голяма, че единственият смислен HostGator срещу GoDaddy дебат може да бъде кой е по-достъпен. Проверете по-долу.
О: Таксите на HostGator намаляват с по-дълъг ангажимент. Ако плащате за 36 месеца, можете да получите вашия сайт хостван за $ 4,95 на месец. Всъщност, ако изберете общата платформа вместо облака, бихте могли да получите сделка за оскъдните $ 2,75 на месец. Ако месеците общо са 36, т.е. В противен случай месечните такси се увеличават и това, което струва 2,75 долара предплатено, става 10,95 долара, ако решите да плащате месечно. Да, така е. Около четири пъти повече.
О: Всичко. Sky е ограничението, тъй като платформата HostGator Cloud е доста универсална и мощна. Той поставя много приложения в ръцете ви, удобна статистика и прилична база от знания. WordPress, Joomla, електронна търговия, вие го наречете, концептуализирайте го и го реализирайте. HostGator Cloud може да се справи. В момента, в който вашият сайт расте достатъчно, можете да отидете за VPS или специализиран сървър. Надяваме се, но времето, което искате да преместите нашия преглед на HostGator VPS, също ще е готово. Ако не, пишете ни как е услугата. Моля те. Наистина ви моля.
О: HostGator има своите планове за облачен хостинг на WordPress и те не са толкова лоши. Те обаче не са и най-добрите. Цените им са много добри и обслужването им е прилично, но ако искате наистина звездно представяне, трябва да потърсите другаде. Ако други отзиви на HostGator се опитват да ви убедят в друго, най-добре разгледайте нашето подробно проучване на случая на WordPress и преценете сами.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author