Преглед на FastComet – комета, която лети нагоре или надолу?

FastComet е сравнително неизвестен хостинг доставчик на уебсайт, но в момента, когато видях фирмения сайт, разбрах, че трябва да го проверя внимателно.

Само данните в реално време и прецизното измерване биха могли да направят справедливост за тази технологично ориентирана, непослушна компания Регистрирах се, създадох основен сайт за WordPress и го свързах със стабилни инструменти за мониторинг да предостави възможно най-подробния преглед на FastComet и да отговори на въпроса:

Добър ли е FastComet?

Какво е FastComet?

Базиран в Сан Франциско, Калифорния, FastComet първоначално предоставя хостинг и системна администрация изключително за корпоративни клиенти.

Четири години от създаването си, през 2013 г., компанията стартира облачно хостинг решение, отваряйки се към частни клиенти и собственици на малък бизнес.

Техническата проницателност на FastComet е очевидна. С осем центъра за данни на три континента и изключително подробен уебсайт, FastComet изглежда обсебен от технологията и инфраструктурата.

Никога не съм виждал хостинг компания да излага толкова много информация веднага. SiteGround се приближава, но нивото на детайлност и информация, които FastComet споделя, е нещо друго.

Но това мания ли се превръща в качествено обслужване?

Нека да видим какво трябва да кажат числата и как ще изглежда този преглед за FastComet през 2019 г. след няколко месеца.

"Хостинг за дизайнери и начинаещи"

Uptime:

99,99%

Скорост на зареждане:

1.27s

Поддържа:

Отлична подкрепа, отлична база от знания

Контролен панел:

Cpanel

OVERAL4

Основите – FastComet Uptime, скорост и поддръжка

1. Отлично време за изпълнение – 99,99%

В основата си хостингът на уебсайтове означава едно нещо: направете хоствания сайт достъпен отвсякъде и по всяко време.

Времето определя дали услугата е добра или посредствена.

В това отношение FastComet превъзхожда. Въпреки че уебсайтът на компанията не дава никакви обещания, продължителността на моя WordPress сайт се радва на силно впечатление.

Единственият престой, регистриран за повече от шест месеца на мониторинг, се случи през октомври и не беше достатъчно дълъг, за да доведе общата наличност под 99,9%. Около 15 минути престой през шест месеца е абсолютно блестящо.

Средно Uptime 2018:

 • Август – 100%
 • Септември – 100%
 • Октомври – 99,97%
 • Ноември – 100%
 • Декември – 100%

Средно Uptime 2019:

 • Януари – 99,99%

"FastComet поддържа много висока продължителност на работа."

2. Много добра скорост

 • Разумно време за реакция – 0,57s (8-мо)
 • Разумно време за зареждане – 1.27s (11-то)
 • Разумно при натоварване – 1,05 секунди (8-мо)

Забележка: Ако провеждате тестове за скорост на моя домейн, резултатите може да се колебаят малко. Дори от една и съща платформа за тестване два теста обикновено показват малко по-различни резултати. Моят сайт FastComet се хоства в Лондон, така че го тествах от Великобритания. Всички приставки и кеширане от страна на сървъра бяха деактивирани.

Скоростта е поне толкова важна, колкото и продължителността на работа. По-бързите уебсайтове виждат много по-високи проценти на конверсия, по-добро SEO и по-голяма удовлетвореност на клиентите. От друга страна, бавните страници се наказват както от крайните потребители, така и от търсачките.

Тествах FastComet с три различни инструмента, за да получа средното време, необходимо за сървъра да изпрати първия байт и да зареди напълно началната страница на моя сайт WordPress.

Резултатите бяха много добри. Въпреки че TTFB е някак средно, времето, необходимо за пълното зареждане на страницата, беше на второ място само след DreamHost. През октомври 2018 г. обаче всички резултати се повишиха значително, като времето за зареждане на сайта беше почти удвоено във времето в сравнение с предходния месец.

Бързата скорост е приятна, но как еднакво важно е как реагира сървърът при рояк с посетители. Ето защо отидох в Load Impact и изпратих 50 виртуални потребители да тестват отговора под натоварване.

Качествено изпълнение под товар.

Скоростта и стабилността характеризират FastComet сървърите.

FastComet се представя със забележителна стабилност при силно натоварване.

През първите няколко месеца гръбът беше светкавично, но след това пъти за реакция се удвои. Все пак сървърите на FastComet се справят добре с трафика, но компанията вече отпадна от топ 5 на най-бързите връзки.

Януари 2019 г. видя най-лошия резултат до момента, 2,03 секунди. В сравнение с много други хостове, това все още е много бързо и е достатъчно, за да поддържа FastComet добре в топ 10.

Общите резултати на FastComet са много стабилни и доста бързи. Средното време за реакция е само 0,92 секунди, но трябва да поясня, че едва около два пъти след първите два месеца на тестване. Първоначално беше под 0,50.

FastComet прави резервно копие на почти безупречния си ъптайм с прилична скорост.

Средно време за отговор 2018:

 • Август – 0.40ч
 • Септември – 0,43s
 • Октомври – 0,65s
 • Ноември – 0,68s
 • Декември – 0,59с

Средно време за реакция 2019:

 • Януари – 0,64s

Напълно заредена страница 2018:

 • Август – 0,92s
 • Септември – 0,79s
 • Октомври – 1,51s
 • Ноември – 1,65с
 • Декември – 1,57s

Напълно заредена страница 2019:

 • Януари – 1,19с

Отговор под товар 2018:

 • Август – 0,45s
 • Септември – 0.40ч
 • Октомври – 1.10ч
 • Ноември – 1.10ч
 • Декември – 1.23ч

Отговор под товар 2019:

 • Януари – 2.03с

"Много бърза услуга, която обработва скокове на трафика с лекота."

3. Отлична поддръжка

В миналото изразявах мнението, че по-малките компании предоставят по-добро преживяване на клиентите. Изглежда FastComet доказва тази точка, тъй като има сравнително малка база от клиенти и страхотна поддръжка.

Калифорнийците имат мощна инфраструктура, която се поддържа от истински хостинг експерти. Проверете всички технически публикации в блога на FastComet.com или записите в базата знания, за да се убедите сами.

За този преглед на FastComet няколко пъти разговарях с подкрепа и неизбежно получих бързи, приятелски настроени и полезни отговори. Толкова много, че вече не съм сигурен кой е най-добрият доставчик на услуги в тази категория.

Доскоро SiteGround беше безспорен номер едно, но ако трябваше да сравня поддръжката FastComet с SiteGround, ще ми е трудно да посоча категоричния победител. FastComet със сигурност има звезден екип за поддръжка.

Базата знания, която FastComet поддържа, е много добре изложена и разполага с много полезни уроци и ръководства.

"Един от най-добрите, ако не и най-добрите, екипи за поддръжка в хостинг индустрията."

Плюсовете на FastComet

Честно казано, няколко рецензии на FastComet могат да бъдат написани само за функциите, включени по подразбиране в споделеното решение на компанията. Но тъй като искам да завърша този конкретен преглед на FastComet преди края на 2018 г., ще спомена накратко само най-впечатляващите аспекти на плановете на FastComet.

1. Специализирани ресурси на плана

Един от основните недостатъци на споделения хостинг е неравномерното разпределение на ресурсите. Понякога лошо кодиран – или хакнат – сайт може да свири сървъра, забавяйки всички останали имена на домейни, хоствани там.

FastComet обещава много добра изолация на акаунта и специални ресурси за всеки сайт.

FastComet предоставя специални ресурси на всеки споделен потребител.

Знаете какво получавате с всеки план на FastComet.

Това е отлична новина на няколко нива. Разширената изолация на акаунта повишава сигурността, докато специализираните ресурси гарантират ефективност, а също така показват ясно какво ще получите, ако надстроите към по-голям план.

2. Отлична инфраструктура

Осем центъра за данни звучат впечатляващо, защото наистина са.

Актуализация: От 2019 г. FastComet има 10 центъра за данни.

FastComet също е оптимизирал сървърите. SSD дискове и шепа усилватели на скоростта осигуряват звездна производителност. Агресивното компресиране на GZIP, оптимизираното за браузъра съдържание, компресирането на данни без загуби, асинхронното зареждане на ресурси и Keep Alive са активирани по подразбиране под всички споделени акаунти.

И ако това техническо бабене звучи толкова глуповато, колкото подозирам, може, не се притеснявайте, тъй като не е нужно да разбирате никое от него.

Добре е, че хората в FastComet знаят как да конфигурират тези технологии, така че всички сайтове, хоствани с компанията, да работят на оптимални нива.

3. Редовни резервни копия

Резервните копия и цифровите данни трябва да вървят ръка за ръка. Винаги.

Особено когато въпросните данни се показват в интернет, за да може светът да ги види и използва.

FastComet създава автоматични архиви, които са лесно достъпни чрез cPanel. Два от плановете на компанията пазят копия от последните седем дни, докато най-големият план от последните 30.

4. Безплатен трансфер на домейни

FastComet използва безплатна регистрация на домейни за цял живот, но за съжаление тази функция бе прекратена.

Все пак компанията предлага солиден заместител – напълно безплатен трансфер на входящ домейн. Прехвърлянето на домейни по подразбиране добавя допълнителна година към съществуващата регистрация.

С други думи, преместването на вашия домейн към FastComet ще ви даде безплатна година на регистрация.

Освен това FastComet предлага изключително примамливи такси за подновяване, тъй като компанията начислява само такса за регистрация от своите клиенти.

5. Много силна сигурност

FastComet превръща сигурността в неразделна част от своите услуги.

Разширената изолация на акаунта чрез CageFS и Cloud Linux гарантира, че заразеният сайт няма да разпространява злонамерен софтуер в сървъра.

Фирмената защитна стена за уеб приложения (WAF) е оптимизирана за най-популярните системи за управление на съдържанието като Magento, WordPress и Joomla. Той блокира 99% от всички опити за получаване на неоторизиран достъп до хостваните сайтове.

Сигурността е основен приоритет на FastComet.

BitNinja добавя друг слой защита чрез спиране на скриптове инжекции, DDoS и XSS атаки.

Ако всички неща отидат на юг, екипът за наблюдение и сигурност на FastComet на живо е в готовност 24 часа в денонощието. Те могат да съдържат всеки хак в рамките на минути, сканиране и почистване на засегнатия потребителски акаунт.

6. Разширени инструменти за разработчици

FastComet със сигурност е удобен за потребителя, но това не се постига за сметка на по-напредналите потребители.

Напротив, който има знания и желания, може да използва широк набор от инструменти за програмисти. WP-CLI, bash, Drush, Laravel, Genesis и Symphony са само няколко от многото модули и инструменти, налични във всички споделени планове.

GIT също се предлага предварително инсталиран.

7. Няколко местоположения в центъра за данни

Теоретично, наличието на вашия сайт по-близо до мястото, от което идва по-голямата част от трафика, води до по-добра цялостна ефективност. Тествах тази теория, докато подготвях безпристрастния си уеб хостинг преглед FastComet, като получих показатели за скорост от целия Атлантика и видях по-бавни времена на реакция.

FastComet има два сървъра в Азия и три в Европа и САЩ.

8. Много безплатни

Всички споделени планове на FastComet включват безплатен SSL, SEO пакет, клиент за безплатен чат и пари за реклама на стойност 75 долара.

Дори и да не спечелите талон за FastComet от сайт с отстъпки, в който сте в прекрасна сделка, няма съмнение за това.

9. 45-дневна гаранция за връщане на парите

Повечето хостинг компании предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите. FastComet, подобно на HostGator, удължава това до 45 дни, което е отлично. Един месец едва ли е достатъчен за тестване на уеб хост правилно.

45 дни дават повече място за експерименти и сондиране.

10. Безплатна миграция

FastComet ще ви помогне да копирате съществуващ сайт на техните сървъри. Най-малкият план предоставя само една миграция, докато другите два до три обекта.

Попитах техническата поддръжка за тези ограничения и ми казаха, че те могат да се договарят в рамките на разума.

Не е зле.

11. Прости цени

FastComet предполага доста иновативен подход към зареждането.

Първоначалните такси са значително по-ниски от тези, които ви очакват, когато времето за подновяване е близо. Това е стандартният бит и е очертан много ясно.

Рекламираните първоначални такси обаче са плоски – те не се променят в зависимост от продължителността на първоначалния период.

Това значително опростява нещата, тъй като можете да получите много достъпен хостинг за един месец или през тези години.

Освежаващо е да видите такава простота.

Минусите на FastComet

FastComet се оформя като един от най-добрите домакини, които прегледах тук в хостинг трибунала, но той не е безупречен. От една страна, хостингът на FastComet WordPress е точно такъв като стандартното споделено предложение. Но това не е основният проблем.

1. Заблуждаващ маркетинг

Изглежда, че маркетинговите екипи на FastComet и InMotion са ходили в едно и също училище. И двете компании имат инструмент за директно сравнение между тях и конкурентите.

Подвеждаща самореклама в най-лошия случай.

Тези скорости не се проверяват.

Повечето хора, които четат хостинг отзиви, FastComet или по друг начин, рядко проверяват повече от три компании, така че е трудно да преценят обективно дали сравнението, намерено на FastComet.com, е истинно.

Нека ви помогна там: не е така.

Преимуществото на скоростта, което се намира на видно място, е далеч от истината, както можете да видите в нашето казус.

На FastComet.com можете да видите директни сравнения като FastComet срещу GoDaddy, FastComet срещу HostGator и т.н., но тези подробни измервания често съдържат погрешна информация.

Актуализация: FastComet пусна съвсем нова итерация на своя уебсайт през лятото на 2019 г. Директното сравнение е много по-точно сега. Ако получава редовни актуализации, FastComet ще остане с един изход в моето ревю.

2. Ограничено пространство на диска

Всички планове на FastComet се предлагат с ограничено дисково пространство. Най-общо казано, ограниченията са разумни, но съществуват ли все еднакви.

15GB за най-малкия план са повече от достатъчни, тъй като така или иначе може да има един сайт, хостван там. Въпреки това, капачката от 35 GB при най-голямото от трите предложения може да се усети от потребители с няколко уебсайта.

Препоръчваме ли FastComet?

да!

FastComet е сравнително малка компания, която е инвестирала много в масивна, модерна инфраструктура, и това е показателно.

Безупречният ъптайм, много добрата скорост, отличната поддръжка и огромен брой технологии, налични както за начинаещи, така и за опитни уебмастъри, правят FastComet много силен домакин.

Ценообразуването е справедливо и просто, докато стойността, предоставена в замяна, е просто зашеметяваща. Нещо повече, компанията предоставя пълния набор от хостинг продукти, за да може тези фирми да се развиват лесно там. На пръв поглед VPS FastComet и специализирани решения изглеждат обещаващи.

Това определено е една от най-добрите компании за хостинг на уебсайтове, които проверих, но ако не сте съгласни с моя преглед на FastComet, пуснете ред по-долу или проверете другите хостове, които сме разгледали тук, в хостинг трибунала.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author